Stranica 283 od 581 PrviPrvi ... 183233273281282283284285293333383 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,101 do 14,150 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

skulirana,mislim da Mury zna sve to..samo ima lošeg iskustva sa tim beštijama i kužim da ju u bilokakvoj količini tjeraju na strah.

cvjetic,pokušaj sa mg,ako je probava može pomoći,a i ako su bolovi od širenja dolje,isto nemre odmoći...na početku trudnoče zbilja cure prijavljuju raznorazne bolove. Zatvor npr,nadutost i plinovi su jedno od tih čari početka trudnoče. Tu sam i ja bila.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    cvjetic,pokušaj sa mg,ako je probava može pomoći,a i ako su bolovi od širenja dolje,isto nemre odmoći...na početku trudnoče zbilja cure prijavljuju raznorazne bolove. Zatvor npr,nadutost i plinovi su jedno od tih čari početka trudnoče. Tu sam i ja bila.
    Sve smo više-manje bile u tom istom košu.
    Također nije loša ideja pratiti što jedeš i kakve smetnje te prate nakon jela jer neke namirnice znaju izazivati baš jake grčeve a to bude poprilično individualno.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni su dosli nalazi s obrade u dnevnoj bolnici i imam jedno pitanje vezano za secer (za koji nisam znala da ce mi ga tako rano s 6t vaditi pa sam vecer prije jela slatko i to tortu..- ali i inace jedem dosta slatkog :/)
    Uglavnom GUK mi je 5.4 a za trudnocu kao sve preko 5.1 je napeto...sto da sad s tim radim? U mucninama sam i jedem samo ugljikohidrate al ono dno kao stapice, krekere, kruh..suho..
    Jesu ikome to tak rano izvadili?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Zasadskulirana,hvala na savjetu,probat cu to s cesnjakom za moju trenutnu uzasnu prehranu su krive jake mucnine koje traju do 0-24

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ništa. Normalna glukoza je do 6,4.
    Ako budeš jako dobivala na težini će te gin ranije poslati na ogtt. I ako je metabolizam glukoze dobar ne zamaraj se s vrijednosti natašte.
    Da te utješim, na prvom vađenju u trudnoći mi je bila vrijednost 5,8.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Trudnice ne smiju koristiti kantarion. Ili je to dozvoljeno u zadnjih par godina?
    Ne bih se ja igrala time

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj LadyB prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su dosli nalazi s obrade u dnevnoj bolnici i imam jedno pitanje vezano za secer (za koji nisam znala da ce mi ga tako rano s 6t vaditi pa sam vecer prije jela slatko i to tortu..- ali i inace jedem dosta slatkog :/)
    Uglavnom GUK mi je 5.4 a za trudnocu kao sve preko 5.1 je napeto...sto da sad s tim radim? U mucninama sam i jedem samo ugljikohidrate al ono dno kao stapice, krekere, kruh..suho..
    Jesu ikome to tak rano izvadili?
    ček, radila si baš ogtt ili ti je to glukoza očitana preko kks?

meni je bila 5.2, isto mučnine, nisam bila dovoljno natašte blabla
    dobila uputnicu da ponovim kad prestanu mučnine.

sad mi je na ogttu bila 4.7.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Trudnice ne smiju koristiti kantarion. Ili je to dozvoljeno u zadnjih par godina?
    Ne bih se ja igrala time
    kantarion u trudnoći...da,samo kako, gdje i primjenjen u kojem obliku? oralno 1l i više čaja dnevno - NE, lokalno navedena primjena opisana u ovom slučaju- DA.
    potvrdio mi i ginekolog...

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ok thx cure, mislim nisam se ni zabrinula jer moja prehrana,ako se tako uopce moze nazvati ovaj period kad mi je stalno muka, je svedena na gluposti..

Mury, kaj ti jedes? Jel i povracas?
    Ja bar jednom dnevno..

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne bih se ja igrala time
    Kantarionovo ulje se smije i u trudnoci, provjerila sam sa pouzdanom fitoaromaterapeuticom (lokalno nanositi na kozu, vag. podrucje...)
    Ne smije se piti, tj. u bilo kojem obliku oralno unositi gospina trava (npr. caj i slicno)

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

LadyB jedino te može ginekolog ranije poslati na ogtt ako sumnja u gestacijski dijabetes. Kad imaš pregled? Sve iznad 5.1 se smatra povišenim šećerom, i ginekolozi odmah alarmiraju. Moj je (nekim čudom) u sklopu kks bio 5.2, na početku trudoće. Ali sam ja imala aparatić i vadila doma 10 dana šećer na tašte i bio je 4.3-4.8 pa nisam ništa poduzimala do ogtt-a s 24tt.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Aha ok, ovo je bilo u sklopu kks koju su mi radili na PT1 u Petrovoj a oni tamo bas opako briju na taj secer..pa eto..da znam kaj me ceka
    Pregled tek kroz 10ak dana imam
    Posljednje uređivanje od LadyB : 11.09.2015. at 17:19

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Hvala curke bar ste me ohrabrile nisam jedina bar to

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam u prošloj trudnoći stavljala kantarion na češnjak i sa njime radila masažu međice nakon 36 tjedna, a u ovoj se mažem izvana skoro od početka
    isto gin rekao da može...

a vezano za sve tegobe koje nas muče sad u trudnoći bila neki dan na jednoj homeopatskoj radionici vezano za trudnoću i bilo mi super,pokrili sve tegobe u trudnoći (da sam bar bila na početku trudnoće kad su me ubijale mučnine,našla se skroz u opisu jedne remedije) i za olakšavanje poroda i nakon poroda

bit će još različitih radionica, i jedna radionica o homeopatiji za bebe pa tko koristi homeopatiju ili ga zanima, preporučam
    evo i link
    http://www.hukom.hr/ostale-radionice-a28-42

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

llella pls za mucnine? Sto? Bilo sto?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Lady meni je pomagao čaj od đumbira

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni je pomoglo samo vrijeme
    ali ako ima nešto homeopatski, please do share

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni je bilo bitno samo da nisam gladna, sto je bilo poprilicno tesko jer mi je hrana bila, uglavnom, odvratna (zivjela sam vise-manje na kruhu). Mucnine su nestale s oko 12.5 tjedana. Sad se javi tu i tamo, a neki refluks je tu barem jednom dnevno.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Jedno pitanje.
    Sve je u redu. U ponedjeljak sam bila na kontroli i sve je bilo savršeno. Nedavno sam pila antibiotika zbog neke bakterije. Imala sam neki sirasti iscjedak.

Jutros sam ponovno na papiru primijetila malo gušći žučkasti iscjedak. Ne znam jeli to uobičajeno u trudnoći ili bi se trebala javiti doktorici?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Lady draga..meni je samo infuzija pomagala!! Probaj izdržati..meni su se smirile u 10-tom tjednu...želim ti da i ti budeš te sreće.

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Icsi, i meni je tako zadnji put bilo i doktor je rekao da je to sve ok. Jer su mi urin i brisevi bili uredni

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Banana ujutro. I pekarski proizvodi. Sve mi je smrdilo ali sam se tjerala jesti jer ako želudac nije bio prazan nije bilo ni mučnine.
    Nadam se da ćeš naći neku soluciju.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

llella pls za mucnine? Sto? Bilo sto?
    to ti kod homeopatije zavisi od simptoma- da li povraćaš, da li možeš jesti, da li su mučnine stalne....nije za svakoga isto, a na radionici nam homeopatkinja navela desetak remedija za mučnine

ja sam se sad skroz pronašla u remediji Anacardium- stalne mučnine, ublažavaju se konzumiranjem hrane, znači dobro dok se žvače, ali se vraća nakon jela, čim prestaneš žvakati, i ublažava je ponovno samo jelo, osjećaj praznine u želucu
    dok mi je u prošloj trudnoći pomagala Ipecacuanha, probala u ovoj i ništa

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam se sad skroz pronašla u remediji Anacardium- stalne mučnine, ublažavaju se konzumiranjem hrane, znači dobro dok se žvače, ali se vraća nakon jela, čim prestaneš žvakati, i ublažava je ponovno samo jelo, osjećaj praznine u želucu
    e točno ovakva je bila moja.
    muž me gledao kao luđakinju, "kako možeš jesti ako ti je stalno muka?"

sjetila sam se obaveznog jutarnjeg rituala prije posla - kisele jabuke (granny smith) i tost s jogurtom.
    i onda te jabuke tokom dana svako malo, nosila sam ih narezane u posudici.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Icsi, često nakon antibiotika se znaju javiti gljivice pa bih ja prema opisu zaključila da je to slučaj i kod tebe. Pitaj gina za neke vaginalete, ne treba ti sad još i takva bedarija.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

to ti kod homeopatije zavisi od simptoma- da li povraćaš, da li možeš jesti, da li su mučnine stalne....nije za svakoga isto, a na radionici nam homeopatkinja navela desetak remedija za mučnine

dok mi je u prošloj trudnoći pomagala Ipecacuanha, probala u ovoj i ništa
    I kod mene je tako, stalno osim kad zvacem al odmah nakon toga gore, povracanje barem jednom dnevno...nista idem malo googlat kako da dodem do ovoga..ocajna sam

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zuti iscjedak je skroz normalan. Gljivice u principu svrbe, ali mogle bi se pojaviti nakon antibiotika.

melange, grozim se na jabuke uz mucnine. Crkla bih bila, valjda, da sam ih pojela kad mi je bilo lose. (I inace mi uzasno sjedaju na zeludac kad god je prazan, dizu kiselinu... brr.)

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I kod mene je tako, stalno osim kad zvacem al odmah nakon toga gore, povracanje barem jednom dnevno...nista idem malo googlat kako da dodem do ovoga..ocajna sam
    ja si nabavljam u Homeolabu, ali imaju ti i za naručiti u ljekarnama, samo kaj je onda skuplje za nekih 15 kn
    i uzmi 30C

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

iako, kako sam naprijed i rekla, na radionici je navela 10-tak remedija, dosta njih sa sličnim simptomima, tak da ti je teško ovak naći pravu preko neta, nadam se da ti bude pomoglo

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Ništa me ne svrbi, niti pecka.
    A i smanjuje se iscjedak.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mury, kaj ti jedes? Jel i povracas?
    Ja bar jednom dnevno..
    Jedem meso, čips, tjesteninu, tostirane sandwiche...uglavnom sve jako slano i jako ljuto i jako gorko i jako nezdravo ( od voća samogrejp). A povratim s vremena na vrijeme, e sad jel se moj organizam priviknuo ( ovo mi je treća trudnoća s mučninama, ili si ja znam što i kada pojesti da puno ne povraćam). S blizancima i s F. sam povraćala po nekoliko puta na dan, izgubila 5-6 kg, sada sam u minusu 2 kg.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja sam 3kg u plusu od tost sendvica i krekera, inace ne jedem kruh uopce a sad vec mj dana zivim na tome..

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

iako, kako sam naprijed i rekla, na radionici je navela 10-tak remedija, dosta njih sa sličnim simptomima, tak da ti je teško ovak naći pravu preko neta, nadam se da ti bude pomoglo
    Ima toga u ovim Farmacia ljekarnama? Ta mi je najbliza
    Ma sve cu pokusati bas sam ocajna

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne, nemoj sve pokušati. Trudnoća nije vrijeme za alternativu i nadriliječnistvo.
    Grickanjem dvopeka ili petit beure keksa, sasvim malih komadića, doći ćeš do istog rezultata.

Nemoj biti očajna zbog trudnickih mučnina. Prođu same po sebi.Jedino jako povraćanje je problem iako se lako riješi infuzijama.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mozes kod njih naruciti,i ja sam par puta pa bi doslo drugi dan
    I ja normalno koristim homeopatiju i u trudnoci i pomogne, zadnji puta za glavobolju

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nekuma ne pomognu krekeri za mucninu,meni nisu,a nakon cetiri mjeseca a mucnine koja te budi i po noci bude ti stvarno koma,pogotovo ako jos imas djece pa moras i funkcionirati
    Pa ako nesto pomaze,a ne skodi,zasto ne probati

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Nekuma ne pomognu krekeri za mucninu,meni nisu,a nakon cetiri mjeseca a mucnine koja te budi i po noci bude ti stvarno koma,pogotovo ako jos imas djece pa moras i funkcionirati
    Pa ako nesto pomaze,a ne skodi,zasto ne probati
    Zato što ne možeš znati da NE škodi.
    Iako, homeopatija ni ne pomaže ( osim kao placebo), pa, vjerojatno, ne može ni škoditi. No, za mene, trudnoća nije vrijeme za isprobavanje ičega.
    Jednom su protiv mučnina davali lijek Talidomid, kao potpuno siguran i neškodljiv u trudnoći, a posljedica je bila rađanje jako puno djece bez udova.

Mučnina u trudnoći je samo loš osjećaj. No, ako gledaš s druge strane, mučnina se javlja u ranoj trudnoći, kada se još ne osjeti beba, i zato ti stavlja do znanja da tvoja trudnoća napreduje.

Vrlo je rijetko da traje 4 mjeseca. Prave, trudničke mučnine počinju od 6. tjedna trudnoće i traju do 12-14. Statistički, naravno da ima iznimaka.
    I to nije stalan osjećaj. Ona počinje polako, pa te cijelu obuhvati, pa prestane. Neugodno, naravno. Sama sam ih iskusila u svakoj trudnoći, i nisu bile samo jutarnje, nego cjelodnevne.

Mučnine nisu opasne za trudnicu, ni za bebu. Ne treba ih liječiti. One su prolazna pojava. Povraćanje je nešto drugo, ako traje nekoliko puta dnevno, tjednima. Tu treba nešto poduzeti, u najgorem slučaju, ići i u bolnicu, na infuzije.

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Danas 36TT i odemo na kontrolu

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

meni je više zlo sada u 2. tromjesječju nego u prvom.
    valjda radi žgaravice ili je fakat stvar samo "u glavi".

pomažu mi banane i začudo - grožđe.

ja mislim da svaka od nas treba "zabrijat" da joj nešto pomaže pa će to valjda i pomoći.

npr. jutros sam pojela krafnu s pekmezom, jer mi je nekako palo na pamet da mi se to jede i
    da će mi smirit mučninu.
    a gledajući objektivno što to ima u masnoj i tjestastoj krafni da bi smanjilo žgaravicu i mučninu?
    ne pada mi napamet to jesti dok nisam t, a sada kao pomaže...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

orange nema ništa u toj krafni, ali te vjerojatno tijelo traži. I ako ti nije mučno, super. Kad sam ja žicala gina da produžimo sad nifedipin još neko vrijeme, prvo mi je rekao da si pocuclam bombončić i zen, jer psiha je faktor br 1. E sad, produžili smo nifedipin pa ne cuclam placebo A sad, jel teorija vrijedi i za mučnine
    micamaca sretno! Ja sam u 17.30h!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Muma,micamaca,sretno danas na pregledu!
    Još nam neko ide...Ives?
    Mi bili u jutro,pogledala mi dr uzv-om samo na pol min cervixa,vaginalno me nije gledala kad me pred 2,5 tj a prošli tj na uzv- u nije gledan cervix. Sve je dobro.
    Sljedeče vadim TSH,OGTT,KKS i urin i za dva tj kontrola. Sutra mi budu gotovi nalazi s transfuzije.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ponedjeljak je dan za kontrole
    javite nam se s dobrim vijestima.

mene nešto ljulja jutros, glad, mučnina, glavobolja.
    a za vikend mi se potrefilo par dana jedenja junka po rođendanima i proslavama, baš mi ne odgovara.
    pojačavam kefir i povrće do kraja tjedna, sljedeći mi je ionako kontrola.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Zato što ne možeš znati da NE škodi.
    Iako, homeopatija ni ne pomaže ( osim kao placebo), pa, vjerojatno, ne može ni škoditi. No, za mene, trudnoća nije vrijeme za isprobavanje ičega.
    Jednom su protiv mučnina davali lijek Talidomid, kao potpuno siguran i neškodljiv u trudnoći, a posljedica je bila rađanje jako puno djece bez udova.

Mučnina u trudnoći je samo loš osjećaj. No, ako gledaš s druge strane, mučnina se javlja u ranoj trudnoći, kada se još ne osjeti beba, i zato ti stavlja do znanja da tvoja trudnoća napreduje.

Vrlo je rijetko da traje 4 mjeseca. Prave, trudničke mučnine počinju od 6. tjedna trudnoće i traju do 12-14. Statistički, naravno da ima iznimaka.
    I to nije stalan osjećaj. Ona počinje polako, pa te cijelu obuhvati, pa prestane. Neugodno, naravno. Sama sam ih iskusila u svakoj trudnoći, i nisu bile samo jutarnje, nego cjelodnevne.

Mučnine nisu opasne za trudnicu, ni za bebu. Ne treba ih liječiti. One su prolazna pojava. Povraćanje je nešto drugo, ako traje nekoliko puta dnevno, tjednima. Tu treba nešto poduzeti, u najgorem slučaju, ići i u bolnicu, na infuzije.
    blago tebi, da su ti mučnine bile blage, moja nije i trajala je četiri mjeseca, uz niski tlak ja nisam funkcionirala
    meni, eto homeopatija pomaže

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Evo mene s pregleda decko tezak 3kg ja zatvorena ..za tjedan dana idem na ctg i dogovor da ostanem u bolnici radi planiranog cr.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Evo i nas s pregleda. Teski smo 2470g, po mjerama smo napredni za tjedan dana. Skupio je nogice pa je dr pomislila da je curka, bas je sramezljiv. A i licem se okrenuo prema mojim ledima. Uvela mi je heferol jer mi je zeljezo na donjoj granici. Sljedeci pregled za tri tjedna.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Bok, cure!
    Eto, ja ću se još zadržati tu jer su mi jutros radili nove pretrage krvi, a i stigli su nalazi urinokulture od dana kada sam primljena u bolnicu.
    Ugl, pet me dana liječe od urinoinfekcije venskim antibiotikom, a meni nalaz urinokulture uredan. Crp porastao od srijede s 22 na 26, željezo palo na 110.
    Ostajem na promatranju, možda je oštećenje jetre.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zašto baš oštećenje jetre?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Medeja,a bemu miša...
    A su ti možda uzeli vaginalne briseve?
    Imaju neke indikacije za oštečenje jetre,ili pucaju na hladno?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

micamaca,Ribica,baš super za dobre preglede

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ribica, micamaca, žužy, bravo!

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    Bok, cure!
    Eto, ja ću se još zadržati tu jer su mi jutros radili nove pretrage krvi, a i stigli su nalazi urinokulture od dana kada sam primljena u bolnicu.
    Ugl, pet me dana liječe od urinoinfekcije venskim antibiotikom, a meni nalaz urinokulture uredan. Crp porastao od srijede s 22 na 26, željezo palo na 110.
    Ostajem na promatranju, možda je oštećenje jetre.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •