Stranica 287 od 581 PrviPrvi ... 187237277285286287288289297337387 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,301 do 14,350 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

žužy a da pitaš gin da ti vrati u terapiju normiće? Ne znam, nisam pametna :\
    Nisam imala uzv još. Čujem da imaju gužvu. Možda prebace za sutra, ionako su rekli svaki drugi dan.
    Lili75 danas smo 35+4.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ma budem se pospominjala s njom...al gle i do sad sam bila na normićima samo zbog sebe,moja gin nije za njih. Tak da znam da mi nebude puno pomogla. Možda jedino da ih natrag pijem svaki dan jedno vrijeme da vidim jel pomažu.

Muma,big kis!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

žužy tako su i meni, kroz cijeli dan. Sad na spasmexu ih imam po par komada u noći i jedno 20ak kroz dan. Kad se ustanem i prohodam imam dojam da mi je trbuh non stop kamen. Moj gin je skroz protiv normića osim ako nema drugog izbora. Za mg imam dojam da mi kod kontrakcija ne pravi nikakvu razliku.

Mnogi naši doktori bi trebali na neki tečaj senzibilizacije i komunikacije s pacijentima.
    Muma

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

eryngium,kolko bi ih tek imala da nisi na 3x2 spasm. Mislim,ako ti djeluje na njih.
    Ma...velim nije da boli,ali nije niti ugodno dok ti je trbuh stalno tvrdi i taj osječaj stezanja. Pa neznam el da ignoriram ili kaj.
    Kad ti imaš sljedeči pregled,miruješ?

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Idem sutra. Mirujem do tad i nadam se najboljem.
    Prije spasmexa nisam mogla spavati koliko me stezalo. I po danu sam imala filing da non stop furam kamen u trbuhu. Jer su išle jedna na drugu toliko često da ih nisam mogla ni prebrojati. I prvih par dana na terapiji kad bi prošlo dosta vremena od kad bi popila tabletu išle su jedna za drugom i svaka je trajala od 30-60 sek. Strah me bit non stop na spasmexu a strah me i prestat.
    Gin je rekao da ih nešto provocira i sad tražimo što.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Uh,baš me zanima kaj ti bude rekao...ja sam iduči tj. na pretragama,kks,urin,tsh,ogtt. I onda pregled. Zanima me stanje cervixa,dali utječu na njega,sad ih ipak ima više i češče..nadam se da ne.
    Sretno sutra!

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

eryngium sretno danas na pregledu. Bit će sve u redu. Probaj se opustiti i samo pozitivno.
    Žužy kako je kod tebe?
    Dominik di si nam ti nestala ??

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Muma, šaljem ti najveći zagrljaj

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Evo i nas s pregleda, mali smo ko kikiriki ali smo zato već se malo meškoljili na ultrazvuku, sve super za sada, 9t i brojimo...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Samo da se pohvalio da smo vratili (valjda, mozda..) ona 3 cm trbuha koja su nestala prekjučer. Mislim, yeah right... Ali barem je trenutno ne tjeraju van.
    eryngium sretno danas

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Lady, Muma super vijesti!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala cure!

Lady, bravo za kikiriki!
    Muma neka malo dobrih vijesti! Možda je čistačica oprala sondu pa je sad cijeli ultrazvučni prozor bio upotrebljen.

Evo nas s pregleda. Cervix je za 3mm manji nego prije tjedan dana ali kako nije smekšan i nema otvaranja rekao je da je to prihvatljivo s obzirom da su mi svi nalazi ok i nikakva beštija ne čuči iza zavjese kao uzrok. Zaključio je kako izgleda imam extra podražljivu maternicu jer spasmex djeluje tako da nastavljam u mirovanju s njim.
    Procjenio je da ako mi beba nastavi ovako bujati bit će preko 4kg čak uzimajući u obzir i mogućnost greške jer je sad u tri tjedna dobio preko pola kile i izdužio se. Sve mjere su za 31tt a 28+3 sam. Rekoh mu da me to uopće ne iznenađuje jer u mojoj familiji smo svi bili bebe giganti, a ni kod muža ne zaostaju u gabaritima pa nema na koga baš biti sitan. Al o tom po tom.
    Kontrola za dva tjedna ako sve ostane ovako kako jest.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

bravo Muma.

oni svi zajedno nisu baš normalni, takve stresove priređivat. Bit će sve dobro, samo tako mantraj.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala cure!

Lady, bravo za kikiriki!
    Muma neka malo dobrih vijesti! Možda je čistačica oprala sondu pa je sad cijeli ultrazvučni prozor bio upotrebljen.

Evo nas s pregleda. Cervix je za 3mm manji nego prije tjedan dana ali kako nije smekšan i nema otvaranja rekao je da je to prihvatljivo s obzirom da su mi svi nalazi ok i nikakva beštija ne čuči iza zavjese kao uzrok. Zaključio je kako izgleda imam extra podražljivu maternicu jer spasmex djeluje tako da nastavljam u mirovanju s njim.
    Procjenio je da ako mi beba nastavi ovako bujati bit će preko 4kg čak uzimajući u obzir i mogućnost greške jer je sad u tri tjedna dobio preko pola kile i izdužio se. Sve mjere su za 31tt a 28+3 sam. Rekoh mu da me to uopće ne iznenađuje jer u mojoj familiji smo svi bili bebe giganti, a ni kod muža ne zaostaju u gabaritima pa nema na koga baš biti sitan. Al o tom po tom.
    Kontrola za dva tjedna ako sve ostane ovako kako jest.
    Neka maleni raste i deblja se. Moj malecki zaostaje trbuscicem tjedan a bedrena kost napredan za tjedan. Dr mi je rekao da jedem grozde i jabuke kako bi se malo udebljao.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Eryngium, Muma držite se

ja bih vam rado više tipkala ali mučnine me slamaju...ne mogu ama baš ništa...

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Lady,eryngium,super za preglede!
    eryn,znači još ti se cervix dodatno smanjil za tri mm. Ma bitno da je beba savršeno a bome je! Ti miruj i dalje. Kolko je sad teški?
    I to i meni ide kroz glavu..naletjela negdje da neke žene jednostavno imaju takvu maternicu 'osjetljivu' koja reagira na sve...kao što neke cijelu trudnoču ne osjete ni jednu bh. Moje frendice,sestra..nikad čule za to niti osjetile ijednu.

Muma,ma vidi kolko je več prošlo tjedni od kad su te počele zezati mjere i cervix...još bute vas dve ohoho u jednom slatkom paketiću.

Ives,a evo...super smo! Malo nas to zeza,čekamo pregled i tak.
    Kaj ima kod tebe,kolko si sad tt?

Ribica,a kinderladu ti nije spominjal? Ja svojega debljam s njom

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Cure super vijesti! Muma vidis koji su to uhhh nepotrebno siju strah!!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Muma, super!

Umirem na ovo s grozdjem i jabukama. Ponekad, kad cujem savjete o dojenju ili ovakve provale, stvarno se pitam cuju li oni ikad sebe i imaju li ikakvog pojma sto savjetuju. Mislim, tuzno je, ali sta's, smijem se.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 23.09.2015. at 14:35

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    eryn,znači još ti se cervix dodatno smanjil za tri mm. Ma bitno da je beba savršeno a bome je! Ti miruj i dalje. Kolko je sad teški?
    I to i meni ide kroz glavu..naletjela negdje da neke žene jednostavno imaju takvu maternicu 'osjetljivu' koja reagira na sve...kao što neke cijelu trudnoču ne osjete ni jednu bh. Moje frendice,sestra..nikad čule za to niti osjetile ijednu.
    Da, sad je cervix 34mm ali je izračunao da ću ako nastavim ovim tempom sigurno stići do 32tt i još koji preko pa su dobre šanse da bebi bude ok i ako se ranije rodi. Bucko sad po procijeni ima oko 1380gr. Prije tri tjedna je imao malo preko 800gr.
    Tja, nekima tako grah padne da odrade trudnoću ko da ni nisu trudne, a nekima ovako ko nama, stalno neki đavo. Još kad mi doktor sam kaže da me prati loša sreća, što više reći...

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Kaae zasto tako mislis?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae zasto tako mislis?
    Pa kako da se dijete udeblja od grozdja ili jabuka? Ni ti se od toga neces lako udebljati, kako ce beba?

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Kaae , vidiš kako to opet zavisi od osobe do osobe.. na moju prijateljicu se doktor luđački dero jer je beba naglo narasla, da nije smjela jesti grožđe i toliko voća i zabranio joj unos voća.. do iduće kontrole ona je smršavila 3 kg.. a beba je nastavila normalno napredovati. Istina je da je jela puno voća jer joj je pasalo..a očito da je malo i utjecalo na rast bebe.
    Posljednje uređivanje od Ives000 : 23.09.2015. at 19:47

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku

Muma,ma vidi kolko je več prošlo tjedni od kad su te počele zezati mjere i cervix...još bute vas dve ohoho u jednom slatkom paketiću.

Ives,a evo...super smo! Malo nas to zeza,čekamo pregled i tak.
    Kaj ima kod tebe,kolko si sad tt?

Ribica,a kinderladu ti nije spominjal? Ja svojega debljam s njom
    Eto mene 14+5 u petak 15tt
    Sad već vidno opuštenija odbrojavam dane od kontrole do kontrole.
    Brzo mi lete dani..a toliko toga moram obaviti prije nego beba dodje.. pa me polako panika hvata.

Držim da bh popuste i da se i ti opustiš napokon.

Curke ja mislim da osjetim svoju mrvu... svaki dan sve jače i jače. Prvo je krenulo poput titraja mišića a sad je to već puno intenzivnije i češće, jel moguće da tako rano osjetim??? Jućer navećer sam osjetila čak i pod rukom. Ili ludim

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Ives000 prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae , vidiš kako to opet zavisi od osobe do osobe.. na moju prijateljicu se doktor luđački dero jer je beba naglo narasla, da nije smjela jesti grožđe i toliko voća i zabranio joj unos voća.. do iduće kontrole ona je smršavila 3 kg.. a beba je nastavila normalno napredovati. Istina je da je jela puno voća jer joj je pasalo..a očito da je malo i utjecalo na rast bebe.
    Moram priznati da mi je ovo prilicno suludo, osim ako zena nije imala GD. U tom slucaju, naravno, treba voditi racuna o unosu svih secera. (Jedan od problema koji dolaze uz GD je i nagli rast bebe.)

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ne, nema GD ali joj je svejdeno utjecalo. Čuj očito da ima onda nešto u tome. Ne bih ni ja u to baš tako lako povjerovala, eto da nisam vidjela kako je ona prošla.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Dr je objasnio da beba najvise dobiva iz vocnog secera. Ja nisam doktor nego ekonomist. Valjda zna o cemu prica. Vidjet cemo na sljedecoj kontroli.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Ives000 prvotno napisa Vidi poruku
    Curke ja mislim da osjetim svoju mrvu... svaki dan sve jače i jače. Prvo je krenulo poput titraja mišića a sad je to već puno intenzivnije i češće, jel moguće da tako rano osjetim??? Jućer navećer sam osjetila čak i pod rukom. Ili ludim
    Nije moguće. Kad stvarno budeš osjetila, vidjet ćeš da ovo nije to. Još 3-4 tjedna strpljenja Maternica ti je još jako nisko. Možeš ju već napipati jer je izašla iz male zdjelice i zaobljeni vrh joj se nalazi oko 2 poprečna prsta iznad gornjeg ruba stidnih dlačica.

Inače, u 100 g grožđa ima 16 g šećera. Pa, tko pojede kilo grožđa, pojeo je barem 150 g šećera. To je količina poput šalice čaja. ( 1 kg grožđa ima 660 kcal)

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ovo za voće je točno i na poleđini trudničke knjižice piše da prekomjerni unos voća i mlijeka doprinosi debljanju.
    neka je voćni šećer - fruktoza ali u tijelu se razgrađuje na glukozu isto kao i onaj od šećerne trske...

zna se da tko želi smršavit ne bi smio pretjerivat sa voćem...ja trenutno pretjerivam sa grožđem,donedavno sam i sa smokvama i grožđem
    no,i dalje sam ispod 60kg, s obzirom da sam u startu bila po većini u manjku sa kilažom onda si mogu dopustit kilo grožđa za večeru...
    (a i ne jedem ostale UH poput paste,tijesta,kruha i krumpira pa i to čini veliku razliku)

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Uh cure jad vas čitam ko sta jede nabijate mi grižnju savjesti..
    Ja sve jedem, ali se ne prežderavam, a čokolada me ubija, ne mogu bez nje a i čokoladno mlijeko..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam, knjige koje su meni dali kod ginekologa ne pisu nista takvo, ni blizu, niti sam igdje cula da se preporuca konzumacija voca za debljanje in utero beba.

Nisam ni ja doktor, ali dosta sam u cijeloj prici iz raznih razloga.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Inace fruktoza iz voca je ono sto vam neda smrsaviti onih zadnjih par kila

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sutra vjerojatno idem na indukciju. Oni i njihove mjere. Ležim 2 mjeseca i sad je tjeraju van. Još danas uzv i konačna odluka, al ruku na srce, od jučer do danas nije mogla narasti.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma draga grlim te jako i sretno, sve će bit uredu!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Muma, svaki dan pratim da vidim kako ide... nadam se da će se ipak možda predomisliti, oni i njihove mjere. Ali bebačica je već super, sigurna sam

S koliko tt si prvi puta rodila?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

U ponedjeljak indukcija. Iako je šefica, koja sama kaže da uvijek izmjeri najmanje, dobila još 2 cm veći trbuh i kilažu 2200, 2270g. Danas još dexića i to je to.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra vjerojatno idem na indukciju. Oni i njihove mjere. Ležim 2 mjeseca i sad je tjeraju van. Još danas uzv i konačna odluka, al ruku na srce, od jučer do danas nije mogla narasti.
    Sretno! Nek bude onako kako je najbolje za bebu i za tebe!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

U ponedjeljak nam je 36+3, isto kao i braco, na dan.

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Muma draga sretno

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Muma, mislim da je to dobar znak Nije ni težina tako mala, stigne preko vikenda još dobiti. Drži se

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Muma, sretno draga!!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    U ponedjeljak indukcija. Iako je šefica, koja sama kaže da uvijek izmjeri najmanje, dobila još 2 cm veći trbuh i kilažu 2200, 2270g. Danas još dexića i to je to.
    Jel ti to udaraš po grožđu i bananama?
    A sad za ozbiljno, jesu li ti možda mjerili protoke kroz krvne žile maternice i pupkovinu? Kako objašnjavaju, ako uopće objašnjavaju, taj skok u kilaži?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Sretno Muma,još malko i mrvuška je tu!

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Muma, samo hrabro! Još malo i tvoja bebica je u tvom zagrljaju. Sretno draga.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Muma
    Da te utjesim, cimerica pored mene je rodila sa 37tt, inducirali su ju jer beba nije rasla. Malac se rodio sa manje od 2 kg ali bio s njom u sobi, normalno ga je dojila, normalno je spavao i dobivao kilazu i isao van sa 2 kg!
    Pratim, zelim srecu!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

eryngium sve kontroliraju, i sve je odlično....a skokovi u težini su uzrokovani njihovim lošim mjerenjem.
    A grozdje i jabuke jedem svaki dan

Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Muma sretno i malecka još malo sa svojom mamom,,,,drži se

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Muma sretno draga!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Muma do neba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!! !!

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Muma mislimo svi na tebe i curku! Sretno!

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Muma, sretno!
    Taman dan nakon naše godišnjice.

Cure, kad već o kilama pišete.
    Ja sam na početku trudnoće izgubila 6 kila i niti jednu nisam vratila.
    Znači, otkad idem privatno kod svog gina, važem se na njihovoj vagi i uvijek u isto vrijeme, i od 8tt do sada (u nedjelju 20tt), nisam ništa dobila.
    U bolnici mi je vaga pokazala dvije kile manje, ali im to nisam rekla jer smo se vaga.i rano ujutro nakon nužde prije doručka.
    Bejbi napreduje, to mi je važno, a ja sam se sva usukala i smanjila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •