Stranica 288 od 581 PrviPrvi ... 188238278286287288289290298338388 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,351 do 14,400 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Muma, sretno!

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Muma drzim fige da bude sve ok.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala cure

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Danas sam izvadila TSH,1,4 je...to mi zgleda skroz ok kaj ne.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Danas sam izvadila TSH,1,4 je...to mi zgleda skroz ok kaj ne.
    Skroz ti je dobar,taman!

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Muma, sretno!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Muma

s_iva koliko ti jos brojis?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Muma sretno

Violetty avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Iako nisam tipkala, i nisam trenutno trudna(iako jesam u pripremama da budem), zapiljila sam se u ove stranice i ja sam Muma uz tebe...Želim da sve prođe tip-top, po p.s.-u

Uf, kad se sjetim kako su sve mene plašili tijekom prve i druge trudnoće...zlo mi dođe. S sinom u prvoj trudnoći zadnja tri mjeseca svako dva tjedna mjerenje opsega trbuha...jer je,kakti, malen... Ne trebam ni reći kako se rodio zdrav zdravcat, normalne težine, dužine i sad ima 4 god. S curkom su me splašili na samom početku jerbo ginica nije mogla naći njezin želučić i mjehur...Kasnije su joj se činili maleni...tako da je cijelo prvo razdoblje trudnoće prošlo u tjeskobi. Naravno, na kraju je bilo sve ok, ali živce, čireve na želucu i skraćivanje života koje te brige donesu ništa kasnije ne može otkloniti

Mislim da bi neki ginići trebali biti mnogo oprezniji pri takvim izjavama. Ne možeš mi tu tak ležerno trkeljat o tome kako mi beba "nema želudac", niti kako ne nađeš mjehur...Okej, ti to za sebe možeš pomisliti, ali ima li potrebe da ja to znam, ukoliko je ionako rano i gledat ćeš me opet za 3-4 dana... Imam dojam da lupe što na um to na drum, bez imalo brige oko tog a kako će se žena osjećati. Evo, čitajući i ove stranice, vidim koliko smo sve skupa proživjele strahova radi takvih "hipoteza". Zašto je ijedna od nas morala znati za takve stvari?Ono, kad si ziher u nešto, kad si to dokazao, onda i reci. A ne trabunjat napamet. To je ono mnogo opasnije, jer ženu stavljaš pod golemi stres, i tek joj to može ozbiljno zakomplicirati inače urednu trudnoću!!Grrr...

Muma javi kako je bilo!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala ti draga na podršci! Danas je buša 2 cm manja. Ajde beba više van!!! A onda si nek uzmu metar u ruke! Možda je pala i kakva oklada Samo čekam da to završi i da mi kažu da je ona sitna i dinamitna. Počeo polaaaako izlaziti čep.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ma daj i ta mjerenja

Malena se drugačije okrene, i naravno da su drugačije mjere...
    Kako se ti osjećaš, jel bi htjela još čekati, ili da polako samo krene?

Violetty avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Mom sinu(sad sam detalje vizavi mjera pozaboravljala jer je bilo pred 5 godina...) je gin na svakom pregledu negodovao za opseg trbuščića. Zadnjih mjesec dana išla sam i svako 3-4 dan na mjerenje, a u trudničkoj mi je čak napisao velikim tiskanim crvenim slovima "sumnja na zastoj rasta!" U to sam piljila satima nakon pregleda...Težinu je procjenjivao na 2800 a rodila sam (10-ak dana prije termina) sinčića teškog 3200 I sve u najboljem redu bilo! Drži se mila...Bit će to sve ok
    Posljednje uređivanje od Violetty : 25.09.2015. at 09:27

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Prvo sam imala plan da ću biti zahvalna za svaki dan koji ona ostane unutra, bez želje da izađe. Svaki dan nova nada. A sad samo hoću da se sve ovo završi! Ogorčena sam na činjenicu da je već dva mjeseca pokušavam zadržati, a sad će je tjerati van! Ne želim indukciju! Pokušat ću je ja u nedjelju natjerati nekako (imam feeling da ni ona ne može više dugo, i da će se složiti sa mnom )

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Muma drži se, bit će sve dobro. Nisam bila dugo na forumu, a baš sam se pitala što je sa tobom.

Žužy koliko si ti sada tjedana? Što se tiče tvrdog stomaka i meni je znao jako često biti tvrd, al u zadnjem tromjesečju, pogotovo u zadnjim tjednima. To je sve ok, nema razloga za brigu.

Došla sam vas malo ćirnuti nakon dugo vremena jer ne stignem od mog maloga koji je sad još i prehlađen, nos mu se začepio pa muku mučimo sa tim.

Jako mi je drago vidjeti i s.iva da si ovdje. Sretno ti do samoga kraja!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Violetty prvotno napisa Vidi poruku
    Iako nisam tipkala, i nisam trenutno trudna(iako jesam u pripremama da budem), zapiljila sam se u ove stranice i ja sam Muma uz tebe...Želim da sve prođe tip-top, po p.s.-u

Uf, kad se sjetim kako su sve mene plašili tijekom prve i druge trudnoće...zlo mi dođe. S sinom u prvoj trudnoći zadnja tri mjeseca svako dva tjedna mjerenje opsega trbuha...jer je,kakti, malen... Ne trebam ni reći kako se rodio zdrav zdravcat, normalne težine, dužine i sad ima 4 god. S curkom su me splašili na samom početku jerbo ginica nije mogla naći njezin želučić i mjehur...Kasnije su joj se činili maleni...tako da je cijelo prvo razdoblje trudnoće prošlo u tjeskobi. Naravno, na kraju je bilo sve ok, ali živce, čireve na želucu i skraćivanje života koje te brige donesu ništa kasnije ne može otkloniti

Mislim da bi neki ginići trebali biti mnogo oprezniji pri takvim izjavama. Ne možeš mi tu tak ležerno trkeljat o tome kako mi beba "nema želudac", niti kako ne nađeš mjehur...Okej, ti to za sebe možeš pomisliti, ali ima li potrebe da ja to znam, ukoliko je ionako rano i gledat ćeš me opet za 3-4 dana... Imam dojam da lupe što na um to na drum, bez imalo brige oko tog a kako će se žena osjećati. Evo, čitajući i ove stranice, vidim koliko smo sve skupa proživjele strahova radi takvih "hipoteza". Zašto je ijedna od nas morala znati za takve stvari?Ono, kad si ziher u nešto, kad si to dokazao, onda i reci. A ne trabunjat napamet. To je ono mnogo opasnije, jer ženu stavljaš pod golemi stres, i tek joj to može ozbiljno zakomplicirati inače urednu trudnoću!!Grrr...

Muma javi kako je bilo!
    Potpisujem u potpunosti.

Muma sretno, drž se,sve će bit u redu! Popij koji normabel da smanjš taj stres kojem te izlažu, ako ti već ionako ne daju normabele. U Petrovoj su svim trudnicama davali po defaultu.
    Javljam nam što se događa.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Muma drži se, vidjet ćeš kakva je to lavica tek kad izađe iz kućice!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Muma, pa nek se okane vise tih mjerenja, jer ocito ne znaju kaj rade
    Mislim, wtf??!!
    Pa jel cuju oni sebe?
    Nemoguce da je jedan dan manji pa opet veci pa opet manji!
    Koji im je?

Nego, ja sam sigurna da cete vas dvije to dobro izgurati
    Kuzim te za indukciju
    Nagovori ti nju da krene sama
    I opet ces to za 20 minuta

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma kad me vuku svaki dan dolje radi protoka i odmah sonda hop na trbuscic. Danas sam dr. K odmah rekla da ne gleda trbuh, da mogu normalno živjeti do ponedjeljka ..pa kao "ne mora mi reći", pa rekoh vidjet ću ti na faci! Meh... :\

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Baš tak,više i nama na živce idu sa tim mjerenjima,razmišljanjima i predomišljanjima...kak tek tebi Muma.
    Dan po dan...još malo,još maaalo i baj baj bolnica.

sara10, sutra punim 24 tt.
    Navikla sam več na bh,i znam da ih bude sad sve više..kaj sad.
    Pusa velika tvojem bubaču,nek ozdravi nosič brzo!

Skužim da mi trbuh ima skokove u rastu...stagnira par tjedni i onda samo skužim kak je veči,naglo naraste.
    Sad evo primjetim da sam i sa strane dobila,nije više samo lopta napred.
    A več par dana me svvvvrbi jako,koža mi napeta jako.
    Kakvi su vama trbuhi?
    Vidim kod frendice,njezin mekan,ono normalan samo velik...a meni i pupak raširen ko bunar.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Muma da te malecka posluša i izbjegnete indukciju.

žužy, moj trbuh je isto imao skokove. Probudim se i paf, evo lopte i dok ležim na leđima. Nagnem se i cice mi odjednom stoje na njemu (a Cicić vili nisam bila baš draga tako da i nemam bog zna što da se nasloni na njega). Koža mi je non stop napeta a pupak je izletio van pred dva mjeseca još. Oko njega mi je i dijastaza. Samo čekam da mi mali kroz tu rupu pruži ruku i mahne .

Od kojeg tjedna treba brojati pokrete i kako ih se broji?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Istina i meni su skokovi u rastu. Isto je tvrd i ide u naprijed !
    Pupak jos lijepo unutra!
    Žužy ti i ja smo točno tjedan razlike, ja sam tjedan manje

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

http://www.roda.hr/article/readlink/2160
    eryngium,evo tu je objašnjeno.
    Nisam još brojala..

dominikslatki,znam da smo tjedan razlike i Icsi isto. Vi dve ste mi najbliže po terminu.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tnx žužy!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Violetty prvotno napisa Vidi poruku
    I

Muma javi kako je bilo!
    moj je ovakav, taj ti neće reć ni spol dok nije 1000% siguran a kamoli nešto drugo...no,zato mu neke zamjeraju preopuštenost,čula sam za prigovore da kao neke stvari nije vidio isl... Muma,

meni je presmiješna različita percepcija ljudi o mom stomku,dakle u jednom danu to ide od komentara jesu li to dvojke pa do baš ti je mal' stomak...
    s obzirom da imam samo njega a sitna sam i još uvijek (nažalost) ispijena u licu vjerojatno je da izgleda veći,ono samo njega vidiš,odnosno kako mi kažu opet si progutala dinju...

a koža me zateže kad se navečer naklopam grožđa pa se od njega dodatno napušem....
    linee negre još nema na vidiku,mislim da sam je s prvom dobila ovako negdje iza 6tog mj...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 25.09.2015. at 18:56

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joj, muma, nadam se da ce te pustiti na miru s tim mjerenjem. Kako se beba pomakne, pogotovo pri kraju, trbuh mijenja oblik i naravno da im je mjerenje, pogotovo po istoj crti, uvijek drugacije. Nadam se i da ces izbjeci indukciju.

Ja sam skuzila da komentari vezani uz trbuh najvise ovise o robi koju obucem. U netrudnickim hlacama se najmanje vidi, a u svemu rezanom ispod trbuha bas dosta iskace. Danas sam obukla neku haljinu pa nema tko nije imao nesto za reci. A iskocio je jos vise, sto jest jest. I tvrdji je puno. I opcenito je sve puno... drugacije, u usporedbi s prvom rundom.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 25.09.2015. at 19:35

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Muma meni je prosli put jedva izmjerio trbusic jer se stalno okretao. Sve su to procjene koje variraju od mjerenja do mjerenja. Ne znam ni sto mi je uopce rekao da zaostaje za tjedan dana i zatim komentira to je sve ok. Samo nam stvaraju dodatni stres i brigu da razmisljamo o stvarima koje ne mozemo promijeniti. Previse se igraju s nasim osjecajima u ovom osjetljivom stanju.
    Sve ce to biti ok samo hrabro, curice su snazne.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kaae,i to isto...ovisi kaj obučem,ne strši mi u svakoj majici/hlačama isto.
    A još niti ne izlazim često...jučer vadila krv i dignemo se u čekaonici mm i ja jednom starijem paru da sjedne. A žena neče,nego tjera mene da sjedim..al mi milo došlo. Ono,ljudi vide da sam trudna
    I pojavljuje mi se linea negra,nekak brzo...al fora.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Skoro punim 36 tjedana a jos nemam linea negru niti su mi bradavice potamnile al zato ponekat uzasno svrbe.
    Je netko krenuo sa masazom medice? Kupila sam kantarionovo ulje i pokusala al mi je nekako to ...uhh...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku

Skužim da mi trbuh ima skokove u rastu...stagnira par tjedni i onda samo skužim kak je veči,naglo naraste.
    Sad evo primjetim da sam i sa strane dobila,nije više samo lopta napred.
    A več par dana me svvvvrbi jako,koža mi napeta jako.
    Kakvi su vama trbuhi?
    Vidim kod frendice,njezin mekan,ono normalan samo velik...a meni i pupak raširen ko bunar.
    Na meni nitko nista ne primjećuje (18 tj), čak ni na poslu, ljudi s kojima sam cijele dane.
    A najgore mi je kad oni kojima sam rekla pitaju:pa jesi li ti trudna ili nisi?
    Prije proslog pregleda sam se već zabrinula kako mi je tiba mala i kako nesto ne valja, a ono hb sve ok, beba po mjerama čak par dana veća

mm kaže da ne brinem, jer da mi je tako bilo i u prethodnim t, a kad se sjetim fakat sam "svoje" hlače nosila do polovice t, čak i duže.
    Posljednje uređivanje od orange80 : 26.09.2015. at 08:54

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Lineu negru sam dobila "odmah", bili na moru od mog 8 tj. i već sam ju imala. Ona mi je bila prvi vidljivi znak trudnoće.

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Curke mi brojimo do kraja jos nekih 10-12 dana
    Bas sam pomalo nestrpljiva

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja u ovoj trudnoći nemam linea negru. Baš mi je bilo krivo :\
    Dobila sam dozvolu za ustajanje i nakon 10 minuta crkla, hahahaha. Ctg pokazuje zadnja 2 dana neke trudove ali ja ne osjećam neku razliku. Vidjet ćemo. Ajde bebo...

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ja kao i orange, 'linea negru' imam od samog početka. Počinje od "gospođe" pa sve do pupka.. trbuh mi je narastao..nekako mi je sve u trbuh otišlo.

Micamaca30, sretno ^^ i samo opušteno

Muma, što kažu doktori kad bi cura mogla van?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ives ako neće sama danas-sutra, onda ide u ponedjeljak.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nemam lineu, nisam imala ni prvi put. Nemam je ni kako imati, viska pigmenta nemam ni pod razno.

s_iva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Muma

s_iva koliko ti jos brojis?
    Ulazim u 32.tjedan. Već 3,5 tjedana nisam bila na uzv i silno ga Iščekujem.
    Blizanci najčešće izlaze do 38.tjedna tako da sitno brojim. Da bar izdrzimo još 4 tjedana u komadu!

Muma, bit će sve to dobro, vidjet ćeš!

Zuzy, tvoja mi trudnoća leti!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma kako si , kakvo je stanje?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Muma, da sve prođe kako treba!

s_iva,ajme a tek meni tvoja..

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Muma, za najljepši susret sa djevojčicom.

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Muma ~~~~~~~~~~~ da sve prode u najboljem redu
    Ja odem na kontrolu na pregled ctg i uvz da procjeni tezinu

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Muma
    Nadam se su njih dvije sve fino glatko obavile jučer i da se danas već naveliko maze.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Muma, sretno!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma sretno!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

muma, cekamo update i drzimo fige

a evo i mog updatea: od cetvrtka u bolnici, napravljen serklaz, dva dana tokolize, sad nastavljam s cordipinom i normabelom jer mi je trbuh kao kamen.

beba je na pregledu bila 1180g, mjere su ok, malo veca glavica i duzi femur, ali u skladu je a genetikom

trebala bih do kraja tjedna van.
    i eto.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Cure, sretno!

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Muma sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Melange serklaž se stavlja kad si otvoren jel? Je boli?

Mene svaki dan nesto boli, vec sam luda, imam tek za 2 tjedna kontrolu mislim da cu izludit, pa grčevi pa stezanje pa osjećaj da ce sve ispasti pa bol u khm khm, ma užas a ja čim mi je bolje nesto po kući spremam jer je kaos .. Jel to normalno da stalno nesto boli ?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ljepotica je stigla, mozete cestitati
    http://forum.roda.hr/threads/88819-S...ina-ljepotica-)))

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

melange,kak mi je promaklo da si morala na serklažu...
    Sad dalje laganini.

dominikslatki,nazovi doktora ako te tolko stalno boli,pitaj ga o tome...neznam kaj da ti rečem,za te tjedne mi čudno da te stalno boli.
    Ali,nismo niti sve iste jel.

Meni jučer došlo slabo,vjerojatno tlak..jer tak mi bilo dok mi pozlilo od niskog tlaka.
    Vrtelo mi se,šumilo u uhima,noge mi se smrzle,trnci...a sve je počelo sa jakim lupanjem srca.
    I zadnja dva dana mi je dosta mučno u trbuhu,nisam pripazila sa prehranom i eto...sad lagano samo,evo skuhala sam si paradajzovu juhu,to mi paše.
    Jedva čekam srijedu i vidjeti našeg mišeka

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

melange, to te s kontrole poslao ravno u bolnicu ili sam propustila koji post?

dominikslatki, prije bi ti rekla da je normalno stalno neko boluckanje u trudnoći jer su tako meni svi govorili dok me gin nije uvjerio suprotno. Tako da poslušaj žužy i čuj se s njim, on će ti najbolje reći.

žužy nadam se da nije neka viroza kad ti samo juhice pašu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •