Muma, sretno!
Danas sam izvadila TSH,1,4 je...to mi zgleda skroz ok kaj ne.
Iako nisam tipkala, i nisam trenutno trudna(iako jesam u pripremama da budem), zapiljila sam se u ove stranice i ja sam Muma uz tebe...Želim da sve prođe tip-top, po p.s.-u![]()
Uf, kad se sjetim kako su sve mene plašili tijekom prve i druge trudnoće...zlo mi dođe. S sinom u prvoj trudnoći zadnja tri mjeseca svako dva tjedna mjerenje opsega trbuha...jer je,kakti, malen...Ne trebam ni reći kako se rodio zdrav zdravcat, normalne težine, dužine i sad ima 4 god. S curkom su me splašili na samom početku jerbo ginica nije mogla naći njezin želučić i mjehur...Kasnije su joj se činili maleni...tako da je cijelo prvo razdoblje trudnoće prošlo u tjeskobi. Naravno, na kraju je bilo sve ok, ali živce, čireve na želucu i skraćivanje života koje te brige donesu ništa kasnije ne može otkloniti
![]()
Mislim da bi neki ginići trebali biti mnogo oprezniji pri takvim izjavama. Ne možeš mi tu tak ležerno trkeljat o tome kako mi beba "nema želudac", niti kako ne nađeš mjehur...Okej, ti to za sebe možeš pomisliti, ali ima li potrebe da ja to znam, ukoliko je ionako rano i gledat ćeš me opet za 3-4 dana... Imam dojam da lupe što na um to na drum, bez imalo brige oko tog a kako će se žena osjećati. Evo, čitajući i ove stranice, vidim koliko smo sve skupa proživjele strahova radi takvih "hipoteza". Zašto je ijedna od nas morala znati za takve stvari?Ono, kad si ziher u nešto, kad si to dokazao, onda i reci. A ne trabunjat napamet. To je ono mnogo opasnije, jer ženu stavljaš pod golemi stres, i tek joj to može ozbiljno zakomplicirati inače urednu trudnoću!!Grrr...
Muma javi kako je bilo!
Hvala ti draga na podršci! Danas je buša 2 cm manja. Ajde beba više van!!! A onda si nek uzmu metar u ruke! Možda je pala i kakva okladaSamo čekam da to završi i da mi kažu da je ona sitna i dinamitna. Počeo polaaaako izlaziti čep.
Ma daj i ta mjerenja
Malena se drugačije okrene, i naravno da su drugačije mjere...
Kako se ti osjećaš, jel bi htjela još čekati, ili da polako samo krene?
Mom sinu(sad sam detalje vizavi mjera pozaboravljala jer je bilo pred 5 godina...) je gin na svakom pregledu negodovao za opseg trbuščića. Zadnjih mjesec dana išla sam i svako 3-4 dan na mjerenje, a u trudničkoj mi je čak napisao velikim tiskanim crvenim slovima "sumnja na zastoj rasta!" U to sam piljila satima nakon pregleda...Težinu je procjenjivao na 2800 a rodila sam (10-ak dana prije termina) sinčića teškog 3200I sve u najboljem redu bilo! Drži se mila...Bit će to sve ok
Posljednje uređivanje od Violetty : 25.09.2015. at 09:27
Prvo sam imala plan da ću biti zahvalna za svaki dan koji ona ostane unutra, bez želje da izađe. Svaki dan nova nada. A sad samo hoću da se sve ovo završi! Ogorčena sam na činjenicu da je već dva mjeseca pokušavam zadržati, a sad će je tjerati van! Ne želim indukciju! Pokušat ću je ja u nedjelju natjerati nekako (imam feeling da ni ona ne može više dugo, i da će se složiti sa mnom)
Muma drži se, bit će sve dobro. Nisam bila dugo na forumu, a baš sam se pitala što je sa tobom.
Žužy koliko si ti sada tjedana? Što se tiče tvrdog stomaka i meni je znao jako često biti tvrd, al u zadnjem tromjesečju, pogotovo u zadnjim tjednima. To je sve ok, nema razloga za brigu.
Došla sam vas malo ćirnuti nakon dugo vremena jer ne stignem od mog maloga koji je sad još i prehlađen, nos mu se začepio pa muku mučimo sa tim.
Jako mi je drago vidjeti i s.iva da si ovdje. Sretno ti do samoga kraja!
Muma drži se, vidjet ćeš kakva je to lavica tek kad izađe iz kućice!
Muma, pa nek se okane vise tih mjerenja, jer ocito ne znaju kaj rade
Mislim, wtf??!!
Pa jel cuju oni sebe?
Nemoguce da je jedan dan manji pa opet veci pa opet manji!
Koji im je?
Nego, ja sam sigurna da cete vas dvije to dobro izgurati
Kuzim te za indukciju
Nagovori ti nju da krene sama
I opet ces to za 20 minuta![]()
Ma kad me vuku svaki dan dolje radi protoka i odmah sonda hop na trbuscic. Danas sam dr. K odmah rekla da ne gleda trbuh, da mogu normalno živjeti do ponedjeljka ..pa kao "ne mora mi reći", pa rekoh vidjet ću ti na faci! Meh... :\
Baš tak,više i nama na živce idu sa tim mjerenjima,razmišljanjima i predomišljanjima...kak tek tebi Muma.
Dan po dan...još malo,još maaalo i baj baj bolnica.
sara10, sutra punim 24 tt.
Navikla sam več na bh,i znam da ih bude sad sve više..kaj sad.
Pusa velika tvojem bubaču,nek ozdravi nosič brzo!
Skužim da mi trbuh ima skokove u rastu...stagnira par tjedni i onda samo skužim kak je veči,naglo naraste.
Sad evo primjetim da sam i sa strane dobila,nije više samo lopta napred.
A več par dana me svvvvrbi jako,koža mi napeta jako.
Kakvi su vama trbuhi?
Vidim kod frendice,njezin mekan,ono normalan samo velik...a meni i pupak raširen ko bunar.
Mumada te malecka posluša i izbjegnete indukciju.
žužy, moj trbuh je isto imao skokove. Probudim se i paf, evo lopte i dok ležim na leđima. Nagnem se i cice mi odjednom stoje na njemu (a Cicić vili nisam bila baš draga tako da i nemam bog zna što da se nasloni na njega). Koža mi je non stop napeta a pupak je izletio van pred dva mjeseca još. Oko njega mi je i dijastaza. Samo čekam da mi mali kroz tu rupu pruži ruku i mahne.
Od kojeg tjedna treba brojati pokrete i kako ih se broji?
Istina i meni su skokovi u rastu. Isto je tvrd i ide u naprijed !
Pupak jos lijepo unutra!
Žužy ti i ja smo točno tjedan razlike, ja sam tjedan manje![]()
http://www.roda.hr/article/readlink/2160
eryngium,evo tu je objašnjeno.
Nisam još brojala..
dominikslatki,znam da smo tjedan razlikei Icsi isto. Vi dve ste mi najbliže po terminu.
moj je ovakav, taj ti neće reć ni spol dok nije 1000% siguran a kamoli nešto drugo...no,zato mu neke zamjeraju preopuštenost,čula sam za prigovore da kao neke stvari nije vidio isl... Muma,
meni je presmiješna različita percepcija ljudi o mom stomku,dakle u jednom danu to ide od komentara jesu li to dvojke pa do baš ti je mal' stomak...
s obzirom da imam samo njega a sitna sam i još uvijek (nažalost) ispijena u licu vjerojatno je da izgleda veći,ono samo njega vidiš,odnosno kako mi kažu opet si progutala dinju...
a koža me zateže kad se navečer naklopam grožđa pa se od njega dodatno napušem....
linee negre još nema na vidiku,mislim da sam je s prvom dobila ovako negdje iza 6tog mj...
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 25.09.2015. at 18:56
Joj, muma, nadam se da ce te pustiti na miru s tim mjerenjem. Kako se beba pomakne, pogotovo pri kraju, trbuh mijenja oblik i naravno da im je mjerenje, pogotovo po istoj crti, uvijek drugacije. Nadam se i da ces izbjeci indukciju.
Ja sam skuzila da komentari vezani uz trbuh najvise ovise o robi koju obucem. U netrudnickim hlacama se najmanje vidi, a u svemu rezanom ispod trbuha bas dosta iskace. Danas sam obukla neku haljinu pa nema tko nije imao nesto za reci. A iskocio je jos vise, sto jest jest. I tvrdji je puno. I opcenito je sve puno... drugacije, u usporedbi s prvom rundom.
Posljednje uređivanje od Kaae : 25.09.2015. at 19:35
Muma meni je prosli put jedva izmjerio trbusic jer se stalno okretao. Sve su to procjene koje variraju od mjerenja do mjerenja. Ne znam ni sto mi je uopce rekao da zaostaje za tjedan dana i zatim komentira to je sve ok. Samo nam stvaraju dodatni stres i brigu da razmisljamo o stvarima koje ne mozemo promijeniti. Previse se igraju s nasim osjecajima u ovom osjetljivom stanju.
Sve ce to biti ok samo hrabro, curice su snazne.
Kaae,i to isto...ovisi kaj obučem,ne strši mi u svakoj majici/hlačama isto.
A još niti ne izlazim često...jučer vadila krv i dignemo se u čekaonici mm i ja jednom starijem paru da sjedne. A žena neče,nego tjera mene da sjedim..al mi milo došlo. Ono,ljudi vide da sam trudna
I pojavljuje mi se linea negra,nekak brzo...al fora.
Skoro punim 36 tjedana a jos nemam linea negru niti su mi bradavice potamnile al zato ponekat uzasno svrbe.
Je netko krenuo sa masazom medice? Kupila sam kantarionovo ulje i pokusala al mi je nekako to ...uhh...
Na meni nitko nista ne primjećuje (18 tj), čak ni na poslu, ljudi s kojima sam cijele dane.
A najgore mi je kad oni kojima sam rekla pitaju:pa jesi li ti trudna ili nisi?
Prije proslog pregleda sam se već zabrinula kako mi je tiba mala i kako nesto ne valja, a ono hb sve ok, beba po mjerama čak par dana veća
mm kaže da ne brinem, jer da mi je tako bilo i u prethodnim t, a kad se sjetim fakat sam "svoje" hlače nosila do polovice t, čak i duže.
Posljednje uređivanje od orange80 : 26.09.2015. at 08:54
Lineu negru sam dobila "odmah", bili na moru od mog 8 tj. i već sam ju imala. Ona mi je bila prvi vidljivi znak trudnoće.
Curke mi brojimo do kraja jos nekih 10-12 dana
Bas sam pomalo nestrpljiva
Ja u ovoj trudnoći nemam linea negru. Baš mi je bilo krivo :\
Dobila sam dozvolu za ustajanje i nakon 10 minuta crkla, hahahaha. Ctg pokazuje zadnja 2 dana neke trudove ali ja ne osjećam neku razliku. Vidjet ćemo. Ajde bebo...
Ja kao i orange, 'linea negru' imam od samog početka. Počinje od "gospođe" pa sve do pupka.. trbuh mi je narastao..nekako mi je sve u trbuh otišlo.
Micamaca30, sretno ^^ i samo opušteno![]()
Muma, što kažu doktori kad bi cura mogla van?
Ives ako neće sama danas-sutra, onda ide u ponedjeljak.
Nemam lineu, nisam imala ni prvi put. Nemam je ni kako imati, viska pigmenta nemam ni pod razno.![]()
Muma,da sve prođe kako treba!
s_iva,ajme a tek meni tvoja..![]()
Muma,za najljepši susret sa djevojčicom.
Muma ~~~~~~~~~~~ da sve prode u najboljem redu
Ja odem na kontrolu na pregled ctg i uvz da procjeni tezinu
Muma
Nadam se su njih dvije sve fino glatko obavile jučer i da se danas već naveliko maze.
muma, cekamo update i drzimo fige
a evo i mog updatea: od cetvrtka u bolnici, napravljen serklaz, dva dana tokolize, sad nastavljam s cordipinom i normabelom jer mi je trbuh kao kamen.
beba je na pregledu bila 1180g, mjere su ok, malo veca glavica i duzi femur, ali u skladu je a genetikom
trebala bih do kraja tjedna van.
i eto.
Sent from my A0001 using Tapatalk
Melange serklaž se stavlja kad si otvoren jel? Je boli?
Mene svaki dan nesto boli, vec sam luda, imam tek za 2 tjedna kontrolu mislim da cu izludit, pa grčevi pa stezanje pa osjećaj da ce sve ispasti pa bol u khm khm, ma užas a ja čim mi je bolje nesto po kući spremam jer je kaos .. Jel to normalno da stalno nesto boli ?
Ljepotica je stigla, mozete cestitati
http://forum.roda.hr/threads/88819-S...ina-ljepotica-)))
![]()
![]()
melange,kak mi je promaklo da si morala na serklažu...
Sad dalje laganini.
dominikslatki,nazovi doktora ako te tolko stalno boli,pitaj ga o tome...neznam kaj da ti rečem,za te tjedne mi čudno da te stalno boli.
Ali,nismo niti sve iste jel.
Meni jučer došlo slabo,vjerojatno tlak..jer tak mi bilo dok mi pozlilo od niskog tlaka.
Vrtelo mi se,šumilo u uhima,noge mi se smrzle,trnci...a sve je počelo sa jakim lupanjem srca.
I zadnja dva dana mi je dosta mučno u trbuhu,nisam pripazila sa prehranom i eto...sad lagano samo,evo skuhala sam si paradajzovu juhu,to mi paše.
Jedva čekam srijedu i vidjeti našeg mišeka![]()
melange, to te s kontrole poslao ravno u bolnicu ili sam propustila koji post?
dominikslatki, prije bi ti rekla da je normalno stalno neko boluckanje u trudnoći jer su tako meni svi govorili dok me gin nije uvjerio suprotno. Tako da poslušaj žužy i čuj se s njim, on će ti najbolje reći.
žužy nadam se da nije neka viroza kad ti samo juhice pašu.![]()