Sad sam s posla došla pa sam legla odmah je bolje, necu panicarit vec sam jednom tako išla pa su mi rekli pa trudni ste, tako da sam se samo bila izmrcvarila .. Vidjet cu do sutra kako bude, dok ležim je dobro čim krenem hodat neki bolovi
Sad sam s posla došla pa sam legla odmah je bolje, necu panicarit vec sam jednom tako išla pa su mi rekli pa trudni ste, tako da sam se samo bila izmrcvarila .. Vidjet cu do sutra kako bude, dok ležim je dobro čim krenem hodat neki bolovi
Tako i ja nisam htjela dizati paniku pa me gin opro ko zadnju budalu da di sam do sad.
Kako je to sve različito od doktora do doktora.
tako je cure, bila sam na kontroli cetvrtak popodne i predvecer primljena u bolnicu.
a vec sam prije mjesec dana iza kontrole napisala da mi je izgledan.
cerviks mi je bio skroz prohodan, malo da se gurne i eto bebine glave, kako je rekla doktorica.
a iza operacije mi je objasnila da on sam po sebi nije bio toliko skracen koliko jednostavno mekan i "nekvalitetan". neka je proslo.
mene eto bas nista nije boljelo, cak su mi se i kontrakcije bile smirile zadnja dva tjedna.
Sent from my A0001 using Tapatalk
Muma nam rodila u 9:38h. curica od 2190g i 45cm
cestitam od srca na princezi!! uzivajte i javi nam se cim dodjes k sebi![]()
Čestitam.
A ja sam danas već u 24. tt i sve prolazi u najboljem redu.
Nakon 4 mjeseca šokova zadnjih mjesec dana stvarno uživam u trudnoći.
Sent from my iPhone using Tapatalk
eryngium,ma nije viroza...od početka mi jako smeta sve na dinstanom luku,i sad sam jela gulaša tri puta u jednom danu i eto mi. Badava mi to kaj mi fino kad onda poslije patim. Em zatvor,em nadutost jaka...a paradajzova juha mi inače paše za crijeva. Inače jedem sve drugo...osim biločega na luku.
I mene je ubio u pojam luk u ovoj trudnoci. Pojela sam ga ovaj vikend prvi put, u nekim popeccima od mesa koje sam napravila i jos uvijek mi nije bilo svejedno. Mada, ok, barem sam pojela. Na pocetku nikako nisam mogla.
Inace, po svemu sudeci, ova moja tvrdoglava se jos uvijek nije okrenula. Sad cu vec morati poduzimati posebne mjere.
melange, odmaraj!
Ja zvala dr kaže da ako do sutra ne prestanu tegobe da dođem, iskreno se nadam i molim Boga da ce prestat..
Inace bebolina je ful aktivna pa se tješim da se mozda okrenula nekako pa me s desna tako rastura..ma joj bas sam si jadna ovako ukomirana haha
Poljupci za Mumu i curicustalno sam cekala vijest
Ja i dalje u mucnini i jedva natipkam jednu recenicu..ali pratim vas![]()
Dominik, samo ti odi kod dr.. najbolje neka oni vide što je..vjerojatno ništa ali bar ćeš ti biti mirnija. A oni neka rade svoj posao i šute ako nemaju što pametno za reć!!!! Jesi li razmišljala o tome da odeš na bolovanje, znam da radiš ''na sjedećem poslu'' ali ipak kad dodje do tkavih bolova ništa ne pomogne kao kad se izvališ doma pred tv i smiriš se.
Ja se od jutra borim s niskim tlakom i šumovima u ušima, i tako svako jutro...taman me oko 13h popusti i onda sam opet ''normalna'' . Još samo dva tj. do kontrole...jeeeeeeej![]()
Ives, nas dvije skupa odbrojavamo do kontrole.
Zadnji ultrazvuk je bio prije nego sam primljena u bolnicu, brzinski, malo smo se gledali. Bila sam 17+3.
I ja sam nestrpljiva, želim znati je li sve u redu, kako je moj/moja bejbi, a i voljela bih prestati upotrebljavati srednji rod kada govorim o bebi, znači, želim doznati spol. Radit ću 4D pa se nadam da ćemo vidjeti svu opremu.
Mene sve češće u grudima probada i prolazi kroz cice, moguće da se i ja pripremam da budem hladnjak.![]()
Medeja, ja ću taman biti 17tt kad budem na kontroli... znam o ćemu prićaš i samoj mi je tako ( jedva čekam) ... danas osjetim dolje iznad stidne kosti nekakvo peckanje malo pecka pa se smiri.. nadam se da je to normalno i trudim se ne paničariti
Brzo će 2 tjedna proći pa ćemo vidjeti svoje mrvice. I meni će raditi 3d ili 4d.. još se budemo tamo dog. Pa je rekao da bi tada mogli saznati i spol.. stoga je ovo iščekivanje još veće ^^
Ma mene oko trbuha stalno nešto probada, ali sve je to probava...
Čim obavim što imam, odmah sam bolje i nema bolova. To me već dosta muči, a činim sve što mogu.
I stalno pijem donaticu, jedem voće za doručak i tijekom dana, ne jedem čokoladu.
Hormoni su mi sredili probavu.
Ives, budemo to izdržale, nadam se da ćemo obje saznati spolove.![]()
Držimza to ^^
A što se probave tiće, meni je pomogla uvjek jedna banana ujutro na tašte.. probaj s tim![]()
Uh i ja odbrojavam 2 tjedna do pregleda..i bas me pere nervoza..valjda je to zbog traume od prosle trudnoce koju sam bas u to vrijeme izgubila..sad ce mi ova dva tjedna prolazit ko citava vjecnost..jos bi se i zaokupila necim al mi je i dalje stalno mucnina jaka i fakat sam sposobna jedino mirovati doma..
Posljednje uređivanje od LadyB : 29.09.2015. at 19:17
A ja odbrojavam još ovu noć,naručena sam u 8 ujutro i jedva čekam. Znam kak vam je...
Depilejšn obavljena,bome se pitam kak vi u trečem tromj. uspijevate...uf,več sad ne vidim ispod pupka.
Več se nemrem sčekati,sutra imam i vagin. pregled,pa da vidimo i stanje cervixa. I da čujem kaj dr misli oko ovih sve češčih bh.
I naravno,da vidimo kolko je naš mišek zrasel.![]()
I baš mi je žal čitati vas sa tim mučninama...i tak dugotrajnim.![]()
Depilacija mi je već neko vrijeme u kategoriji improvizacije. Snalazim se još uvijek, uz pomoć ogledalaca i dobre rasvjete, ali uskoro će mm dobit novi zadatak na listi poslića.
Žužy ~~~~~~~~~~~~~~~~ za sutra!
I da ti se onaj burek pokaže na vagi.![]()
Evo mene i nije bas dobro, cerviks skraćen u 2,5tj sa 5 na 2,5 i sve spušteno prema dole. Tako da sam na mirovanju strogom kontrola za 5 dana, ma koma sam, pitam prognozu kaže dr. Prognoza je da prognoze nema. Moram izgurat barem jos 7-8tj uhhh, nek mi dragi Bog da snage.
Uh dominikslatki,ipak te nije bezveze sve to bolelo...kaj sad dalje,samo mirovanje ili moreš kaj napraviti?
Briseve?
Drži se![]()
Samo mirovanje nista se ne moze. Samo se nadam da ispadne sve ok na kraju. Užasan stres..
jutro cure!
žužy sretno danas na pregledu. svrati putem do pekare. ili dvije
dominik, u kojem si tt? bas mi je zao sto te snaslo.
joj mi smo jucer obavili uzv i napokon smo ulovili lice nase malene. joj koji osjecaj. joj joj
nisam se onako raznjezila ni na prvom uzv kad smo potvrdjivali da kuca srce.
uglavnom, ona je skroz uglavljena u zdjelici i spremna za ispaljivanje
sutra bih trebala kuci, veselim se.
Ajme kakav stres...Dobro da si išla do doktora.
Nisu ti radili nikakve pretrage? Kad su rekli iduću kontrolu?
da te mirovanje dovede čim bliže terminu.
melangeznam točno taj filing.
Kad sam vidjela da srce kuca nekako sam odahnula a kad je dudao palac to je bio totalni rastop.
žužy sretno danas!
Žužy sretno danas
Dominik ne znam sto da ti kazem osim da ce ti mirovanje zaista olaksati i pomoci..drzi se..
Melange joj mogu mislit kak je to divan osjecaj..jos malo i tu je
Jel itko se cuo s Mumom? Bas me zanima sto su joj doktori na krajh rekli oko tog mjerenja i razloga stagnacije ovo pred kraj kaj su je izludivalj?
Ja danas imam nesto bolji dan, kako od infuzije ne povracam vise tako mi se zeludac uspio oporaviti pa pojedem i pomalo nekih drugih stvari osim kruha..
Al mucnina i dalje citav dan i citavu noc..ocito sam ja onaj hard core slucaj, jer da nisam ovako disciplinirana s koricom kruha svako sat vremena i gutljajem vode svako 15min bila bi u bolnici..
Cure hvala na podršci , nekako su mi lađe potonule ali ne dam se, borit cu se do kraja!
Jel imala koja takav problem s cerviksom da je dobro završilo? Ja sam kao zatvorena ali je ušće na slovo v, nisam ni sama sigurna sto bi to bilo. Muci me sto jos nisam ni blizu sigurnih tjedana.. Inace beba je super , pliva i boli ju briga stalno me kucka miš mali.
Dominik, žao mi je što ovo vidim.. nema ti onda druge nego ležati i odmarati. Neka drugi rade.. dobro da si otišla kod dr... i zbilja se probaj opustiti jer na žalost ne možeš ništa više učiniti nego slušati njihove upute i raditi kako ti kažu. Nemoj čitati svašta na internetu jer to ubije u pojam. Gledaj tv, čitaj knjigu i vrijeme će nekako proći. Bit ćeš ti dobro. Samo pozitivno razmišljati..![]()
dominikslatki,a serklaža? Ili na to se ide baš kad krene i otvaranje
Nek on samo pliva ribica mala
melange,več je spremna u pozi glavom dolje! Naš još pliva na sve strane,al dobro..još je i rano,kaže dr da se obično oko 32. - 34. tt okrenu zadnje,ali opet kako koji.
I dakako da sam stala u pekari,makar po slanca. Kad ono,na vagi 64,8...i to je i upisala u knjižicu makar je rakla da bu 64,5. Ideš...
I još k tome,pozitivan urin na ketone. Pa mi dr objasnila da to označava glad organizma. A inače ništ ne jedem prije pregleda dok ga imam tak rano...eto. Veli da bi bilo zabrinjavajuče da povračam i imam onaj acetonski zadah uz više puta povišene ketone,onda bi me poslala na infuziju,ovako je sve ok.
Mišek je super,oko 670 g...ja zatvorena i sretna!
Sutra krvne pretrage i kontrola za dva tj,u 7 ujutro. Volim te rane preglede![]()
Žužy tako mi je drago da je sve kako treba biti!!
Na kontroli za 5 dana ce vidjeti stanje pa mozda i odluče serklažu..
Moja bebica nesto jako aktivna zadnjih par dana jel i vama tako? Bas me kucka svakih par minuta, pitam se spava li uopće?!?
dominikslatki, evo malo ohrabrenja... Moja šogorica je u 20tt završila na strogom mirovanju. Cervix joj se skratio na 2cm i unutrašnje ušće otvorilo u V zbog tri prijašnje kiretaže. Dogurala je do termina bez serklaže samo mirovanjem. Nek tako bude i tebi.
žužy bravo za miška!
dominikslatki,ja na svakom pregledu pitam jel moguče da on nikad ne spava. Veli gin da on spava kad i ja. Stalno ga osjetim danju a i noču kad se zbudim...a ako se ne javi kojih 10-tak min. dosta da stavim ruku na trbuh i eto ga.
Ono kaj mi je novo je česta potreba za pišanjem. Ne osječam dolje pritisak niti me peče kaj,samo me potjera ko da mi se neznam kak ide...a par kapi izađe.
Samo da nisam neku prehladu navukla...jako mi je zima a još ne grijemo.
Dobro da sutra dajem urin na analizu...samo kaj bum nalaze vidla tek za dva tj.
Ne stignem vas iščitati curke.... Svima puse saljemo i nadam se da su sve bebe super i buduće mamice zadovoljne. Vidim frku kod tebe dominikslatki... iskreno se nadam da će se situacija s cervixom zaustaviti, ali moraš strogo mirovati. To je stvarno puno za 2,5 tjedna. :\
Mi smo super. Cura je stvarno turbo, svi nalazi super, zdrava i žilava. Konačni zaključak jest da su mogli čekati i ne inducirati jer jer ona sasvim zrela beba za gestacijsku dob 36+3, samo je malena. Poslali su posteljicu na analizu, za svaki slučaj. A u slučaju iduće trudnoće napravili bi testove na trombofiliju.
Drzite se cure! Kad stignem, čitam vas.
Muma bravo za curu ,čestitam još jednom!!!!!
žužy bravo i za tvog miška!![]()
žužy, moj nije ni približno tako živahan kao tvoj. Možda se zato jako debeli.
Što ti je rekla za duljinu cervixa?
Muma, samo se vas dvije mazite. I bolje da su pogriješili i da je ona super! Čestitam još jednom!
eryngium,ovaj put ga nije mjerila na uzv, samo pogledala vaginalno i rekla da je skroz zatvoren.
Hahaha tvoj je debeli veliš![]()
Muma,![]()
Žužy, gledam Pet na pet i ženskice imaju tvoj avatar na majicama. :D
Dominikslatki, samo miruj i misli pozitivno.
Muma, jako mi je drago što je sa bebom sve super!
Zuzy, super za tvoj pregled!
Moje cure su procijenjene na oko 1750g, još ih moram malo nabildati. Sad sam u 32.tjednu.
Muma bravo za Evu.
Dominikslatki zao mi je sto te to zadesilo. Opusti se i miruj. Pokusaj misli necim zaokupit, nekom knjigom, filmom... I drzi se. Saljem vibre ~~~~~~~~da sve bude OK.
Cure moje sto je bilo daleko doslo je blizu ...
Sutra put petrove i slijedi carski u poned-uto jos neznaju..
Mene zanima od mamica koje su frisko tamo dal ima interneta i tv na odjelu cfa
Mica, sretno!
Mene ljute ove porodiljne naknade. Koji je smisao davanja izračuna zadnjih 6 plaća ako se naknada ionako računa prema vrijednosti radnog sata puta 8 i puta broj sati u mjesecu.
Prema tome mi rodiljna naknada ispada i po 1500kn manja nego plaća. Toliko o tome da je "puna" plaća prvih 6 mjeseci. Moš si misliti.
Micamaca, sretno draga. Javi nam se sa lijepim vjestima![]()
Evo jedne panične mame,rh senzibilizirana san.Prvo dijete mi je +.Nakon poroda nisam dobila inekciju jer su se antitijela razvila u 32 tjednu.Planiramo drugu trudnoću supruga su poslali na fenotip oca....dali se koja mama našla u ovoj situaciji i kako je prošla druga trudnoća...hvala
Micamaca,sretno..još malko!
Ja obavila ogtt. Jel ste i vi morale exati tih tri deci? Ajde dala mi je da udahnem na pola krigla...a ni pet minuta nakon toga,letjela sam na wc kak sam široka i dugačka.
Em jedna školjka na sve ljude,am čekaš na red...i krenem se skidati i vidim nema papira. Trći po maramice...ajme iskustva. Nisam bila dva dana na wc-u...bome me ova glukoza potjerala poštenski.
micamaca, sretno u finalu!
žužy i ja sam pila u dva navrata. jos naivno kazem sestri da je ostalo praha na dnu i da se nije sve otopilo, a ona dodala jos vode
ja stigla kuci. kontrola je za dva tjedna. do tada turbo lagano pa cemo dalje korak po korak.
medeja, ne kuzim sto te muci oko obracuna porodiljnog? ako ti je placa 5000kn, i takva je zadnjih 6mj, onda ti naknada bude 5000kn vise manje, ovisno o broju radnih dana u mjesecu. ili sam ja u krivu?
Prvi put kad sam radila ogtt nisam znala sto me ceka i sestra mi kaze da pijem polako da ne povratim a ja se cudim sto mi prica. Kad sam krenila piti mislila sam da cu se onesvjestit koliko je grozno.
Melange, negdje sam naišla na to da se računa onako kako sam napisala:prisječna vrijednost radnog sata, puta 8 i puta broj radnih sati. Računala sam di za jedan mjesec i ispalo mi oko 5000kn, a moja je plaća 1500kn veća od toga. Pa mi ništa nije jasno.
Ma, nema veze.
Ja se grozim tog ogtt-a čitajući tuđa iskustva. Samo se nadam da ću to moći obaviti u svojem lokalnom domu zdravlja da ne moram kloparati do VV.