Page 29 of 581 FirstFirst ... 1927282930313979129529 ... LastLast
Results 1,401 to 1,450 of 29027

Thread: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Apsu's Avatar

sad si mi suze potjerala na oči

sarasvati's Avatar

Ja sam se rastopila.

S2000's Avatar

Joj nanimira :hug:

Tako i meni slicno bjese prvi put kad sam rodila... Samo nije bilo sveki, a mama se nakon 5 dana provedenih s nama vratila kuci jer su mene vratili u bolnicu na transfuziju krvi i ostavili u bolnici jos deset dana... Ja sam mislila da je normalno tako puno krvariti, i da je normalno da sam tako puno umorna i smantana...
    Al nakon mjesec dana sve se poslozilo na bolje.

Trudne curke- odmarajte i uzivajte u dosadi i odmaranju, zapamtite dobro taj osjecaj!

nanimira's Avatar

Bome će vam biti tulum života . Meni je sad malo žao što se nisam više naspavala do sad i malo mi je žao onih silnih izlazaka do 5-6 ujutro ili popodne drugi dan i tako. Recimo,sad čekam ponoć jer se štruca budi i točna je kao urica da papa i presvuče se i ide opet spavat do 2-3,a do sad sam bila tu,oprala 2 mašine veša, ispeglala od dana prije, otuširala se i oprala zube, malo pomazila muža koji je strgan jer je tek došao s puta,jela,oprala suđe i još sam stigla pogledat seriju. Da se razumijemo, to se sve da napravit u 2 sata hehe.

linalena's Avatar

evo još jedne zabrinute i paranoične trudnice - detalji u potpisu a ja nudim jednu

Mene stalno peru neki strahovi, pokušavam se opustiti i fokusirati na ljepše stvari ali nejde, zapravo mi je dan predugi za toliku koncentraciju. jako sam opterećena godinama, jakoooo - kako mojima (mama prvi puta s 42) tako čak i sa godinama najbližih. Jer i moja i njegova mama su skoro pa 70, njegov tata 75 - bolesti razno razne, nesigurnost u rukama i nogama. No ipak se nadam pomoći prvih dana, barem u skuhanom i pospremeljnom, pričuvati malenoga dok se otuširam i tako. Pokušavam sada već razgovarati sa svima njima da ih pripremim da ćemo i mm i ja biti nervozni, umorni i svakakvi i da ne očekuju uvijek mirnu atmosferu, već plač, psovanja i histeriziranja pa da se ne uvrijede.

nanimira jako si lijepo opisala prve dane , hvala

lulu-mama's Avatar

Quote Originally Posted by nanimira View Post
    ...
    biti roditelj je blaženo stanje
    Rastop na pricu

lulu-mama's Avatar

Quote Originally Posted by linalena View Post
    jako sam opterećena godinama, jakoooo - kako mojima (mama prvi puta s 42) tako čak i sa godinama najbližih. Jer i moja i njegova mama su skoro pa 70, njegov tata 75 - bolesti razno razne, nesigurnost u rukama i nogama. No ipak se nadam pomoći prvih dana, barem u skuhanom i pospremeljnom, pričuvati malenoga dok se otuširam i tako. Pokušavam sada već razgovarati sa svima njima da ih pripremim da ćemo i mm i ja biti nervozni, umorni i svakakvi i da ne očekuju uvijek mirnu atmosferu, već plač, psovanja i histeriziranja pa da se ne uvrijede.
    Sto se godina tice, sve je u glavi. Ima puno stari(ji)h roditelja (bioloskih, posvojitelja...).Isto tako puno roditelja nema nikakvu pomoc od strane bliznjih (zive predaleko, umrlli bake/djedovi...).
    I svi to hendlaju dobro. Da je lako, nije. Stariji imaju drugi sistem od mladih, i ja bi to gledala pozitivno s te strane.

Meni recimo nema tko pomoci. Sami smo ja i mm. I meni je to super. Znam da cemo se time jos vise povezati i da cemo naci svoj ritam.

Zato, vjeruj u sebe i svoje sposobnosti, isto tako u dobre ljude koji ti zele pomoci u tim trenutcima.

nanimira's Avatar

hej,pa nemoj se opteretiti godinama kad trebaš čuvati i živce i energiju za štrucu koja dolazi reci sama sebi-nikad nije kasno a mladost/starost su tek dio vremenske dimenzije koja nama služi kao orijentir u ovom fizičkom svijetu no roditeljstvo je ipak nešto bezvremensko i neograničeno pa je paradoskalno da se ograničuješ vremenom

Eto,malo psiho-metafizike ( to mi je struka) pa probaj tako znanstveno gledati ako već emocije polude a hoće to tako u trudnoći i nakon hehe. Ako ništa drugo, okriviš hormone, rasplačeš se i kroz neko vrijeme će sve biti bolje.

snupi's Avatar

evo javljam da je i mene jucer ulovio strah , dosla sam iz grada gace mu mi bile mokre. Pnda me boss utjesila da je to normalno da je to prirodan proces da se vagina cisti od bakterija.

anđeo26012013's Avatar

uf hvala snupi na toj infromaciji,za sada još nemam nikakvih iscjedaka,jer kad bu ih bilo meni bu to odmah plodna voda,pravac hitna...ej linalena
    nemoj me nasmijavat sa svojim godinama izgledaš mlado mlado,pogledaj na face-u moje slike priče iz davnina ja imam 2godine,a moja mama 44 i ne izgleda ni približno mlado kao ti

nanimira's Avatar

Quote Originally Posted by snupi View Post
    evo javljam da je i mene jucer ulovio strah , dosla sam iz grada gace mu mi bile mokre. Pnda me boss utjesila da je to normalno da je to prirodan proces da se vagina cisti od bakterija.
    fora ti je potpis

Cure pomagajte!
    Imam temperaturu jutros se probudila, zacepljen nos, malo pecka grlo i temperatura. Srecom nije visoka,nadam se da nece rasti.
    Odmah sam nazvala dr.,kaze da smijem paracetamol (lekadol,panadol etc.)
    Odmah sam u nekom strahu. Nadam se samo da ce proci sto prije.

Peony's Avatar

Lili, nemoj se brinuti. Ja sam u 15, 16 tt imala temperaturu uz prehladu jedno tjedan dana, od 37,2-37,5. Moja gin je rekla da je spuštam paracetamolom ako prijeđe 38, do tada da samo uzimam što je moguće više tekućine i odmaram. Povišenje temperature znači da se organizam učinkovito bori s infekcijom i treba pustiti tijelo da samo odradi dio posla tj. da sanira nastalo stanje. Uglavnom, na kraju nisam uzela ni jednu tabletu jer temperatura nije prešla 37,5, sve se smirilo, ja ozdravila, bebica cijelo vrijeme super.
    Naravno, ako ti temp. prijeđe 38 ili ti se stanje općenito pogorša, snižavaj temperaturu svim sredstvima i pravac doktor!

anđeo26012013's Avatar

draga nemoj biti u strahu...e sad se nemrem sjetit koji tt je bio,nisam imala temp.ali nos se samo cijedio,loše sam se osječala i to 2tj,kupila šumeći c to sam znala da škoditi ne može i pila svaki dan po 1 i k tome radila na hladnome +4 i sve ok prošlo samo od sebe

nanimira's Avatar

Quote Originally Posted by Lili_nova View Post
    Cure pomagajte!
    Imam temperaturu jutros se probudila, zacepljen nos, malo pecka grlo i temperatura. Srecom nije visoka,nadam se da nece rasti.
    Odmah sam nazvala dr.,kaze da smijem paracetamol (lekadol,panadol etc.)
    Odmah sam u nekom strahu. Nadam se samo da ce proci sto prije.
    Ja sam se razboljela u 32 tjednu,vukla to 10 dana,uzimala lupocet,špinovano mlijeko,grgljanje kadulje sa malo soli unutra(nemoj ju pit) med i limun,puno tekućine i odmora...ako skoči jako temperatura skidaj ju oblozima (jabučni ocat je odličan, krumpir na dlanove i stopala,možeš i kupus, sok od cikle je meni isto jako pomagao i to skoro brže od lupoceta) a ako baš poludi javi se doktoru da nije neka bakterija.

twister's Avatar

Ja sa pregleda... cerviks 1,9 cm .... sad je dilatirano spoljasnje usce. Svi brisevi su ok. 33+ 4... samo da prebacim u 34 t. Bas sam se ske*ala. Bebac dobar, pokreti disanja prisutni, ima kako izracunase 2,3 kg..e sad koliko je to pouzdano... sta da radim da se ne skracuje vise...... sjeb totalni.

anđeo26012013's Avatar

twister bez brige bebač je veliki i da se desi da rodiš na konju si,a ti lijepo miruj i bude sve ok
    nanimira špinovano mlijeko misliš šećer rastopiš i mlijeko na to??

Vrci's Avatar

Twister, samo lezi, strogo. Koliko citam, samo to pomaze. Dizanje na wc, ako mozes jedi sto vise u krevetu.

Ginger's Avatar

twister ti si vec na polovici 34 tt, jos par dana pa ulazis u 35 tt, beba je vec sasvim dobro
    A s mirovanjem ces sigurno izdrzati jos jedno vrijeme
    Ma neces ti prije 36 tt

željkica's Avatar

meni sutra termin

Peony's Avatar

Željkice, ma daj, sve će proći super!!! Sutra, prekosutra, ovih dana...
    Ja sam baš happy, stiže mi zet!! Imaš kakvih naznaka da će krenuti?

nanimira's Avatar

Quote Originally Posted by twister View Post
    Ja sa pregleda... cerviks 1,9 cm .... sad je dilatirano spoljasnje usce. Svi brisevi su ok. 33+ 4... samo da prebacim u 34 t. Bas sam se ske*ala. Bebac dobar, pokreti disanja prisutni, ima kako izracunase 2,3 kg..e sad koliko je to pouzdano... sta da radim da se ne skracuje vise...... sjeb totalni.
    Za početak, ne se nervirati i samo polako i skulirano dalje jer nemaš što drugo, očito je to priroda i to je tako kako je. Ako je unutarnje ušće zatvoreno koliko vidim iz raznih iskustava drugih žena to je OK. Trudove nemaš,vodenjak ti je očuvan, beba je sasvim dobro - prema tome mamice, pokušaj razmišljati pozitivno i nemoj se sresirati da nebi došli trudići.

A ja vam držim fige da što dulje ostanete 2u1

nanimira's Avatar

Da da, odlično mi se pokazalo za grlobolju i kašalj

nanimira's Avatar

Quote Originally Posted by željkica View Post
    meni sutra termin
    Joj,pa to je super! Porod je divno iskustvo bez obzira na sve, vidjet ćeš! Želim ti da se osjećaš napušeno kao i ja većinu vremena

željkica's Avatar

Peony ne ništa ,osim pomješanih osjećaja strah-uzbuđenje i svašta nešto!

Nanimira šta da tražim da se tako osjećam jer baš mi treba ja mislim da nema veće kukavice od mene!!!!!!

Evo mene
    Bila sam spremna ne uzeti nista, temp stalno oko 37-37.6. Onda me odjednom uhvatila glavobolja, a ledja me rasturala, lagano me pocelo trest kao hladnoca i uzmem lekadol. Odspavala sam napokon malo i sad se zaista bolje osjecam. Malo zamantano i slabasno,al svakako bolje nego popodne. Uffff..

twister's Avatar

Joj puno vam hvala, puno puno puno....pravi ste mi "dream team". Ma ne mrdam iz kreveta Vrci draga moja,vec dugo. Grlim vas sve.

sarasvati's Avatar

Quote Originally Posted by twister View Post
    Miruj i imaj na pameti da je beba dobro!

sarasvati's Avatar

Quote Originally Posted by željkica View Post
    meni sutra termin
    Budi hrabra, samo razmišljaj kako ćeš ubrzo imati svoju štrucu u rukama!

Ginger's Avatar

Zeljkice, kad krene, nema mjesta strahu, bez brige
    I zapamti, onog trenutka kad je beba vani, sve drugo nestane, nista ne boli i postane ti jasno zasto si sve to prosla

nanimira's Avatar

A strah je normalan skroz pred porod,mene je takvo uzvbuđenje pralo a prenijela sam skoro 2 tjedna hehe, ali akd sam posumnjala da bi se kao nešto moglo događati prva reakcija je bila strah i panika. Ali,smiri se to kad krene, stvarno kako kažu strah se uopće ne pojavljuje,neznamzašto...s tim da sam se ja skoro 7 godina liječila od paničnog poremećaja i jako dobro znam što su napadi panike i straha i strah me bilo još i da mi se to ne dogodi...kad ono, ništa...

twister's Avatar

Zeljkice, blago tebi. Meni je termin san. I razmisljaj koliko nas je zena kojima je san. Pokusaj zamisljati momenat kad ti bebu naslone na grudi... a ne "ostalo". I razmisljaj koliko smo privilegovane,jer cemo postati majke.

Nanimira,je l zaista istina da te oksitocin,indukcija dooooobro "opali po vijugama"? Cula sam iskustvo par zena i dobro sam se nasmijala. Zagrljaj

Apsu's Avatar

Daj ajde, paničarim od kad sam navršila 37 tjedan, kao sad sam u terminu i odmah ću rodit Sad osluškujem svaku bol, pomak, sve živo mi ukazuje na porod, mislim da ću poludjeti dok stvarno ne dođe taj trenutak, onda ću se skulirati

Ma samo da svima sve bude dobro, da se nase bebice rode zive i zdrave.

nanimira's Avatar

apsu,samo se sjeti mene koliko sam se dugoo gnijezdila...e da,zaboravila sam vam napisati za sluzni čep- on je curkao u jako malim količinama kad sm vam pisala, znači od negdje 38t. ali je najveći dio izašao na wcu tokom poroda, i isti je kao onaj koji kruži po netu-sa smeđe-crvenkastim nitima. znači šmrkljasto i žuto.
    http://www.ambiguous.org/quinn/image...cous-plug3.jpg

lulu-mama's Avatar

Samo hrabro željkice! Misli samo na pozitivu i lijepe stvari, pa će proći brže i ljepše

jejja's Avatar

10tt mi je, imam poprilicno jake bolove u krizima danas cijelo popodne i vecer i donji dio trbuha al ne toliko jako.. jeste li imale takve bolove? Je li to normalno? Kad je vrijeme da se zabrinem??

Apsu's Avatar

Quote Originally Posted by nanimira View Post
    apsu,samo se sjeti mene koliko sam se dugoo gnijezdila...e da,zaboravila sam vam napisati za sluzni čep- on je curkao u jako malim količinama kad sm vam pisala, znači od negdje 38t. ali je najveći dio izašao na wcu tokom poroda, i isti je kao onaj koji kruži po netu-sa smeđe-crvenkastim nitima. znači šmrkljasto i žuto.
    http://www.ambiguous.org/quinn/image...cous-plug3.jpg
    oh ljak, do sad se nisam uopće sjetila otići na google da vidim kak to izgleda

snupi's Avatar

jjeja ak se to nastavi , sutra se javi svom ginicu s obzirom n tvoju sitaciju! nami hvala, željka samo opusteno sve bude ok, samo bez straha!

nanimira's Avatar

Quote Originally Posted by Ginger View Post
    Zeljkice, kad krene, nema mjesta strahu, bez brige
    I zapamti, onog trenutka kad je beba vani, sve drugo nestane, nista ne boli i postane ti jasno zasto si sve to prosla
    X.
    Negdje sam čitala da bol mora postojati jer se tako majka potiče da se psihički i fizički "odveže" od djeteta koje je nosila 9 mjeseci,da ga pusti u život izvan maternice, sličan efekt je kod svih sisavaca i sve ženke boli-ali to mora, to je prirodna bol i ništa neizdrživo. Osjećaj kad se beba spušta i izlazi je meni bio više intenzivan, onako snažan poriv da ju "izbacim iz sebe" više nego bolan.

jejja's Avatar

Hvala Snupi, jutros je ok, samo neko bockanje dole desno u trbuhu al nista naspram jucer.. mozda je od hladnoce bilo, malo sam jucer prosetala po gradu pa si mislim da sam trebala bolje utoplit taj dio tijela.. svakako se javim svojoj dr ako opet bude.. valjda strah od nepoznatog pa skacem na svaki vrag :sramise:

Vrci's Avatar

Mene tako znala boljeti leđa u jednoj točki, par dana, nakon što sam se dulje vozila u autu. Užas... ali je prošlo i znala sam od čega je. Držim fige da se ne ponovi

Ja sam prošla prvu psihološku granicu - danas 30tt. Sad idemo još 4

twister's Avatar

Bravo Vrci...o kako te razumijem

Vrci's Avatar

E već znam kad koji od tih sigurnih tjedana pada, ovaj 34tt je u tjednu kad su Tri kralja

Ali možemo mi to... opet, bolje da ležimo doma, nego da smo u bolnici

Pozdrav drage žene, nova sam ovdje iako svakodnevno pratim Rodin forum već duže vrijeme. Vidim da vas se puno priprema za porod i da ne znate što da očekujete i kako da se najbolje pripremite. I sama sam novopečena mama malog smješka koji danas puni 7 tjedana. I naravno i sama sam se osjećala kao i vi sada, s tim da sam ja najveća paničarka i kukavica na cijelom svijetu, a nošenje s boli mi je ravno nuli. Tako da sam ja svoj porod zamišljala kao neki horor koji moram odraditi da bi dobila bebu.
    E, sad porod je bio super, ali o tome ću napisati priču. Savjet koji vam mogu dati i što je meni pomoglo je unaprijed se pripremiti na to da je to čin na koji mi ne možemo utjecati i ma kolko mi sve sanjale o nečem idealnom postoji mogućnost da se stvari zakompliciraju i da bude potrebe za neželjenim intervencijama.
    Ali sve to ipak ne umanjuje doživljaj vašeg nezaboravnog puta koji traje od trenutka kada ste saznale za svoju mrvicu a najbitniji je u konačnici cilj a to je da ste postale mame.
    P.s:napisala sam već sličan opširniji post ali ne znam jel objavljen pa ako budu dva nemojte zamjeriti.

Držite se sve!!
    Oko sebe imam puno žena koje su čuvale trudnoću (baš jedna prijateljica rodila ima 10ak dana), ležale po sedam mjeseci il kući il u bolnici, na kraju rodile iza termina sve se bilo uljenilo
    Bude to sve dobro.

sarasvati's Avatar

Koliko često bih trebala osjetiti bebu? Jel si vi zapisujete, pamtite? Meni se nekako čini da se danas jedva nešto promeškoljila i to rano ujutro. Danas sam 28tt.

anđeo26012013's Avatar

ja ti bebu osjetim u jutro na večer i kad nekaj fino pojedem i to valjda bebi paše,a trudna sam 21+6

sarasvati's Avatar

I ja je osjetim nakon što pojedem. Valjda danas nisam fino skuhala

Čini mi se kao da sam je ranije više osjetila. Možda joj je danas samo takav dan.

Vrci's Avatar

Ja osjetim svaki dan,najvise navecer. Ako se ne javi par sati onda malo protresem trbuh ili stavim mob i pustim glazbu. Nisam mirna ako se i on redovito ne javlja