Stranica 295 od 581 PrviPrvi ... 195245285293294295296297305345395 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 14,701 do 14,750 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Savršen dokaz toga je da imam tri različita termina.
    Moj gin mi je računao od oplodnje jer je bio ivf pa je ispalo 13.12.
    Moj mpo mi je računao prema transferu 16.12.
    Sad kad se vodim na patologiji trudnoće je ovaj dr računao prema zm 18.12.
    Kad me pitaju za termin svima kažem tamo negdje u 12 mjesecu.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

meni takoder MPO dr racunao po ZM i 23.3 moj ginekolog racunao i njemu ispada 22.3 a po veliceni ploda 16.3

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

eryngium, kod tebe bas kupus

ja cu na sljedecem pregledu raditi uzv pa cemo opet provjeriti gabarite bebe i bas me zanima sto ce reci.

Sent from my A0001 using Tapatalk

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I kod mene slično.
    Otpočetka i u bolnici kad sam ležala mi svi računali po zm, i tak je i uzv izbacival po mjerama. - 21.1.
    Kad sam ušla u 2. tromj.,beba je počela odgovarati mom izračunu - datum oplodnje plus dva tj za kao prvi školski dan zm. Jer mi je punkcija bila 12. dc. - 19.1.
    Kad sam došla na prvi pregled k svojoj gin.,sestra mi otvarala trudničku knjižicu i pisala i brisala termin,nikak izračunati...i upisala mi po ovom dan zm + 7 dana + 9 mj. - 21.1.
    Ja od toga oduzmem dva dana i tak govorim i gin. I mi se razmemo
    Po veličini bebe mi nije nikad računala...termin je takav a kad beba odluči izači,vidjet ćemo. Molim Boga da to bude u siječnju...isto kad me pitaju kad je termin ja velim,sredinom siječnja

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Po danu ovulacije, s obzirom da je poznat. I u prosloj trudnoci, a i sad, nije bilo dovoljno odstupanja u mjerama da bi se razmatrala promjena termina (ako mjeri unutar 7 dana od tog datuma, u pravilu ne mijenja, ali moje bebe mjere u principu u dan, tako da nema problema s tim). Prvi se rodio 15 dana nakon termina, a za nju se nadam da ce izaci mozda dan, dva prije - 31.12. je totalno bezvezan rodjendan, PLUS... ako se rodi nakon 31.12., 'gubimo' par tisucica povrata poreza samo tako.

S obzirom da obaveznog (a ni neobaveznog) porodiljnog nema, prije poroda, jel, onda je ionako svejedno kad je termin... osim kod po mojem misljenju losih doktora koji bas moraju dogovarati carske i indukcije sedam mjeseci unaprijed iz nekog umobolnog razloga.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Moj uzima zadnju mengu, ubacuje u komp i onda mu on izbacuje.
    Tako da mi je termin 14.2.
    Po zadnjem ultrazvuku je bejbi nešto napredniji pa termin na onim papirićima stoji 10.2.
    Ali ja to ne gledam jer nije uvijek beba za točno taj tjedan i točno taj dan kada sam na uzv pa bi prema tome mogao mijenjati termin poroda na svakom uzv (kao što se meni po tim papirićima vidi, malo je 9.2., pa 10.3., 12.2. i tak).
    On ne pomiče moj datum poroda prema veličini bebe. Još.
    Ipak se još razvija pa je glava naprednija za dva dana, trbuh za tri, noge za četiri i onda komp izbaci prema tome neki svoj lijevi datum.
    Ali ja ljudima govorim da je termin u veljači. Pa kad stigne, stigne.

MallaPlava avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je racunala po velicini ploda na pocetku trudnoce i tako se prati cijelo vrijeme i tako je i otvorila porodiljni. Da je po zadnjoj M termin bi mi bio proslu subotu. Svaki dr na svoj nacin racuna termin.
    Hej, pa pa ti onda zbilja i jesi na redu prije mene meni je racunano po punkciji. Po M bi bio sutra. A po mjerama smo uvijek bili unaprijed, ali je to toliko neprecizno da nema smisla po tome odredivati termin, a i neke bebe su vece neke su jednostavno manje. U petak mi rekli da ako ne bude samo krenulo, 28.10. idemo na inducirani. I dalje zatvorena

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Sad ne nekaj malo splašilo...idem stavit utriče i nisam mogla prsta gurnuti u rodnicu,kamoli utriče :O
    Ko da mi neka kost u nutra,sve nekaj tvrdo. Znalo mi več biti slično ali ne u baš tolkoj mjeri. Imao tko slično kaj? Danas sam bila malo aktivnija,možda to ima kakve veze...
    Utriče sam popila.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, ali ja sam prestala s progesteronom s 10 tjedana prvi put i s 12 ovaj put. Pretpostavljam da je isto, a meni je izgledalo samo kao da su misici previse stisnuti, iz bilo kakvog nebitnog razloga. Nisam nikad zbog toga popila tablete, samo sam pokusala ponovno ili preskocila taj dan (ili vecer).

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bila sam u gostima,al kod sestre pa reko idem stavit pa se izvaliti...sad sam doma probala prstom,još ide teško.
    Još jedna stvar,muči me probava i tvrda stolica pa nisam ni to mogla obaviti danas..možda ima kakve veze.
    Moguče mišići...jer trbuh mi je užasno tvrd,tak dok se malo više krečem.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

CURE, a mene muce to micanje... opet isto i strahu sam vise.... jedan dan mala turbo vecinom pred vecer a jucer celi dan mirna i danas nista od micanja..... dal to normalno ??????? jedva cekam vise kada bude turbo celi dan ili zbog toga kaj curica pa mozda od pocetka malo mirnije i nezna.... molim iskustvo ili cu izluditi..... zahvaljujem.... danas smo 17/5
    Posljednje uređivanje od ljube555 : 18.10.2015. at 10:42

MallaPlava avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj ljube555 prvotno napisa Vidi poruku
    CURE, a mene muce to micanje... opet isto i strahu sam vise.... jedan dan mala turbo vecinom pred vecer a jucer celi dan mirna i danas nista od micanja..... dal to normalno ??????? jedva cekam vise kada bude turbo celi dan ili zbog toga kaj curica pa mozda od pocetka malo mirnije i nezna.... molim iskustvo ili cu izluditi..... zahvaljujem.... danas smo 17/5
    Skroz je normalno!! Rano si pocela osjecat pokrete, beba je mala i ima puno mjesta pa ako se tak nekak pomakne, ne budes ju osjetila. A i neke bebe su vise, neke malo manje aktivne. Nas se od 15.tj svaki dan javio i zahvalna sam do neba na tome jer uz sve probleme u trudnoci to me nekako uvjerilo da mora biti dobro.. Frendica i debelo nakon 20.tj imala periode kad se beba nije javila po dan-dva i sve bilo ok!! Ne brini i uzivaj u periodima kad je osjetis, uskoro ce to biti kroz cijeli dan, a mozda ti ne bude ni nocu dala spavati

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne bih rekla da se ona ne miče nego da ju ti jednostavno ne osjetiš u tom trenutku kad je aktivna jer si i ti tada aktivna.
    Kako je rekla MallaPlava sad ima puno mjesta pa se ti pokreti lako utope u okolišu. Ako te oscilacije u pokretima jako opterećuju možda ne bi bilo loše da si nabaviš baby watcher. Čuješ otkucaje i znaš da je sve ok. Meni je pomoglo.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ljube,cure su sve rekle..poprilično je rano da osjetiš stalne i rane udarce,zato super da ih osjetiš opče. Zbilja je mrvica još mala a mjesta ima ohoho i ona sad nutra pliva po svud bez da ti osjetiš. Pokušaj ne paničariti,još koji tjedan i udarci budu itekak osjetni

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Ne bih rekla da se ona ne miče nego da ju ti jednostavno ne osjetiš u tom trenutku kad je aktivna jer si i ti tada aktivna.
    Kako je rekla MallaPlava sad ima puno mjesta pa se ti pokreti lako utope u okolišu. Ako te oscilacije u pokretima jako opterećuju možda ne bi bilo loše da si nabaviš baby watcher. Čuješ otkucaje i znaš da je sve ok. Meni je pomoglo.
    potpisujem sve, pogotovo za ovaj monitor. vjerojatno ih ima polovnih na njuskalu, a cini mi se da bi ti dobro dosao.
    kad razmislis, beba ti ima pola kile, koliko te u biti moze "udarati"?
    samo polako :hug:

Sent from my A0001 using Tapatalk

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

cure, puno zahvaljujem

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj MallaPlava prvotno napisa Vidi poruku
    Hej, pa pa ti onda zbilja i jesi na redu prije mene meni je racunano po punkciji. Po M bi bio sutra. A po mjerama smo uvijek bili unaprijed, ali je to toliko neprecizno da nema smisla po tome odredivati termin, a i neke bebe su vece neke su jednostavno manje. U petak mi rekli da ako ne bude samo krenulo, 28.10. idemo na inducirani. I dalje zatvorena
    Bas sam se pitala jesi li rodila. Ja sam skroz nestrpljiva a imam jos 9 dana do termina. Meni su ciklusi jako dugi 60-80 dana pa je po zadnjoj M bilo nemoguce odredit termin. Najvise me strah indukcije pa se nadam rodit koji dan prije.

MallaPlava avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Bas sam se pitala jesi li rodila. Ja sam skroz nestrpljiva a imam jos 9 dana do termina. Meni su ciklusi jako dugi 60-80 dana pa je po zadnjoj M bilo nemoguce odredit termin. Najvise me strah indukcije pa se nadam rodit koji dan prije.
    I ja ne bi indukciju. Jela tri dana ljuto, prekjucer od 8 bila u pokretu, bolnica, shopping, pa djir po gradu do 4.. cistim, spremam, pecem kolace, stepenice, cucnjevi... I dalje zabetonirana jucer bio toliko aktivan da se culo iz trbuha ko pucanje zglobova, muz htio da idemo na hitnu pa sam mu se smijala.
    Sutra opet na pregled, ctg i vjerojatno uzv. Napokon se vratila moja doktorica pa mi nekak lakse.
    Nadam se da cemo obje uskoro!!!!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ako su bebe dobro, ctg i protoci ok, zašto bi vas inducirali? To imate pravo odbit. Šta ne?

MallaPlava avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Sigurna sam da bi dr bila ok s tim da odbijem tj odgodim, ali nisam sigurna koliko mi je pametno toliko cekati jer beba raste, a ja sam sitna pa je pitanje kako cu uopce podnjeti prirodni porod velike bebe nakon operacija koje sam imala. Obzirom da se cijelo vrijeme planirao carski, odlucili su se za prirodni jer beba nije prevelika. Iskreno, nekak mislim da nece ni biti prilike donositi tu odluku, da cemo dobiti malog vagu uskoro.. kaze teta dok da se moram puno maziti s mm

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nema razloga za brigu ovako rano, pogotovo s prvom bebom. Brdo zena uopce ne osjeti nista, a kamoli jos da osjete cijelo vrijeme.

Ja sam ovu drugu bebu pocela osjecati puno ranije nego prvu, ali bilo je razmaka i od pod nekoliko dana kad (opet) ne bih znala osjetim li bebu, ili crijeva, ili nista. Beba je, u tvojim tjednima, vise nego dovoljno mala da se ima kamo pomaknuti, odakle neces osjetiti (gotovo) nista.

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ljube 555, i kod mene je tako.. meni je opet rekao gin. da nema šanse da osjetim bebu iako ja osjetim neko migoljenje i škakljikanje kad se umirim.. imam vremena još.. rekao mi je da bi tek za jedno 2tj. mogla osjetiti konkretne udarce..

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Moj je miš od 21tt aktivan uglavnom kada se ja smirim. Prije ga nisam osjetila nikako.
    Danas smo točno 23tt i isto pomalo udara, javlja se cijeli dan, najviše kada sam ja pred spavanje. Onda kreće show.
    Osjećam ga često dolje ful nisko, kao da nešto čeprka.
    Najbolje je kad u isto vrijeme udari dolje lijevo i gore desno, valjda rastezanje.
    Samo daj, sine, nećeš uskoro mjesta imati. Daj si oduška.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mi ocito cemo negdje blizu roditi.... koji spol imas???? Meni to trece dijete prva dva bili su decki... bili su dosta aktivni od pocetka.
    .. a vjerujem da bude sve ok, posto uz sve brige od pocetka moja malena sve izgurala i sigurna sam da bude do kraja

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ives ta por.za tebe bila

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Pa da.. ako ti je ovo treće dijete, lako moguće da već osijetiš svoju malenu.
    Ne mogu vjerovati kako se pratimo od samog početka..
    naravno da će biti sve dobro i da ćemo skupa odbrojavati do termina..meni je doktor rekao 19.03. da mi je termin a tko zna.. možda rodimo na isti dan

Meni je ovo prva trudnoća i prva beba.. spol još neznamo. Nadam se da ćemo sad na idućoj kontroli saznati..

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ives, meni sa 15+6 rekao kao moguce da je curica i sada sa 17+5 potvrdio.... meni termin 22.3 ali kaze da bude prije

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ives ja ti nju jedan vecer ili jutro osjecim turbo pa opet dan dva mirna i ne osjetim... nego znam da mi je u kicme dok mi odjednom pocni boliti....

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Ja sam danas ušla u 27. tjedan.
    Vrijeme ide iako sam u početku mislila da nikada proći neće.
    Mene moj svakodnevno "udara". Najaktivniji je u ranim jutarnjim satima što osjetim ako moram ići na wc pa se probudim. Nakon toga nema više spavanja.
    Idući pregled mi je tocno za dva tjedna.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja najvise luduje navecer i nocu dok ne zaspim. Kad spavam, nemam pojma sto radi. Ujutro je prilicno mirna, a takav joj je bio i brat.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Moja koliko puta bila aktivna ali stalmo navecer oko 20sati.

A celi dan mirna... pa cemo viditi kako bude dalje dok bude veca!!!!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Moj u početku nije imao tako ustaljeni ritam kao što ga ima sada s 32tt. Prije bi se ti pokreti javljali kako kad. Sad je akcija kad je gladan i pol ure nakon što se najeo, tj. ja. Jutros me probudio u 4 ujutro. Ili je njega probudilo kruljenje u želucu. Kako god, dok nisam pojela šaku badema nisam spavala. I sad nemoj nabijat kile.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja borim se sa kg.od pocetka... vec dr.i galamio name..

Vise neznam kaj bi jela

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jedem isto kao što sam jela i prije nego sam ostala trudna. 5-7 obroka dnevno, i to malih. Samo mi se metabolizam valjda onesvijestio plus što ne vježbam jer ne smijem pa ni ne trošim ništa od toga što unesem u sebe. Ali imam dojam da mi se i zrak zalijepi. Ako se važem svaki dan onda znam preko noći skočiti i do 1kg u plus. Trudim se ne vagati se svaki dan.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ery, ja se isto bojim više vagati. svaki put je sve više!! a stvarno nije da više jedem! niti mi se voda nakuplja. tješim se da to dijete raste
    sad sam +13kg...uf, a još 7 tjedana do kraja!!1

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni je bome sestra na prošloj kontroli zalijepila 2kg više nego što imam
    pa sam sad u inat poizbacala većinu (loših) uh i držat ću trenutnu kilažu do sljedeće kontrole makar crkla
    a onda na pregled dolazim u haljinici i balerinkama, ne u čizmetinama i trapericama.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

melange! Pokaži ti njoj.

kudri,jao daj piši malo češće još 7 tj? Si sigurna?
    Hahaha,e tvoja trudnoča mi zbilja preletjela

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    ery, ja se isto bojim više vagati. svaki put je sve više!! a stvarno nije da više jedem! niti mi se voda nakuplja. tješim se da to dijete raste
    sad sam +13kg...uf, a još 7 tjedana do kraja!!1
    To je to. Pratimo se. Meni +12 i još 8 tjedana do kraja, al o tom potom.
    Živo me zanima kolika će biti procjena njegove težine ovaj tjedan. Nadam se da se fino udebelio jer ako su sve ove kile moje past ću u tešku depru.
    Kao i melange, gledam doći u haljinici i poskidat sve u hodniku prije nego stanem na vagu.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj melange prvotno napisa Vidi poruku
    meni je bome sestra na prošloj kontroli zalijepila 2kg više nego što imam
    pa sam sad u inat poizbacala većinu (loših) uh i držat ću trenutnu kilažu do sljedeće kontrole makar crkla
    a onda na pregled dolazim u haljinici i balerinkama, ne u čizmetinama i trapericama.
    još ako je to vaganje bilo poslijepodne, a sad se naručiš ujutro, nemaš brige

sjećam se da je mene doktorica pred kraj prve trudnoće malo napala da sam previše dobila (14kg), i to me baš bilo naljutilo jer sam se smatrala baš zgodnom trudnicom, tako da sam reagirala suprotno od tebe, iz ordinacije sam otišla na sladoledni kup

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

u prvoj trudnoci sam nabrala 13kg u drugoj 25kg i sada sam vec nabrala 13kg a tek sam 17/6 ali i ovako pazim kaj jedim ali jednostavno kg idu gore i da pijem samo vodu obicnu.... pola toga sam izbacila iz prehrane... vise i neznam kaj bi uopce pojela... A malena samo traze

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

U prvoj sam dobila samo 12, a sad sam na oko 9.5/10 kg u plusu s 29 tjedana. Mene nervira, doktora ni najmanje.
    Posljednje uređivanje od Kaae : 19.10.2015. at 14:51

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Evo nas s pregleda. I dalje otvorena 2 prsta, cervix nestao. Malac ima 3350g, a ja u plusu 12kg. Iako je termin sljedeći utorak dr misli da bi lako mogla ranije čemu se ja i nadam. Ubi me ova neizvjesnost.

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

O da.. priprema se polako.
    Još malo i tvoje malo blago je u tvojim rukama ^^ Sretno

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo nas s pregleda. I dalje otvorena 2 prsta, cervix nestao. Malac ima 3350g, a ja u plusu 12kg. Iako je termin sljedeći utorak dr misli da bi lako mogla ranije čemu se ja i nadam. Ubi me ova neizvjesnost.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Moja mala dva dana nista od micanja.... boze dragi

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Moja mala dva dana nista od micanja.... boze dragi
    Kako mislis, ne osjetis pokrete? Idi odmah u bolnicu

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj aaria prvotno napisa Vidi poruku
    Kako mislis, ne osjetis pokrete? Idi odmah u bolnicu
    Ljube je trudna tek 18 tjedana, s prvom bebom. Vjerojatno je vrlo tesko razaznati prave bebine pokrete od peristaltike i tko zna koje i kakve druge aktivnosti u trbusnoj supljini. Naravno, dobro se javiti doktoru zbog zabrinutosti, ali ovo najvjerojatnije nije problem za bolnicu.

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Ufff! Lezi na bok i umiri se. Disi duboko pa zadrzi dah na koji trenutak pa pusti

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ljube je trudna tek 18 tjedana, s prvom bebom. Vjerojatno je vrlo tesko razaznati prave bebine pokrete od peristaltike i tko zna koje i kakve druge aktivnosti u trbusnoj supljini. Naravno, dobro se javiti doktoru zbog zabrinutosti, ali ovo najvjerojatnije nije problem za bolnicu.
    Ljube je trudna sada sa trećom bebom..

Ljube, nemoj se plašit to je još uvijek rano da pokreti budu učestali.. ali ako se nemožeš umiriti nazovi svog dr. Ili odi na hitnu.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ajoj ja se ispricavam, zabrijala sam da je pred kraj trudnoce

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •