Cure... lovi me panika vec mi tri dana mala mirna..
Dal moguce da tako dugo.. danas smo 19+2
Cure... lovi me panika vec mi tri dana mala mirna..
Dal moguce da tako dugo.. danas smo 19+2
Jutro svima![]()
Evo kod mene buđenje od pola 6.. čekam nalaze briseva pa ako je sve ok, pičim kod interniste i anesteziologa. Bdw.. ( hrana je lošija nego prošli put)
Ljube, ako te toliko strah možda bi bilo najbolje da se javiš svom doktoru, pa da vidi što radi tvoje maleno.. i tako te umiri jer znaš i sama da se ovako samo patiš i štetiš i sebi i bebi.![]()
Ribica draga baš sam sretna zbog tebeuzivaj i želim ti brzi oporavak
Ives drži se i samo hrabro, vjerujemo da će biti sve dobro. Nakon ovoga laganiji dan po dan..i proći će brzo druga polovica
Ljube ja još uvijek nemam nikakvog iskustva tih kasnijih tjedan a i udaraca pa će ti cure možda više znati..ali ako si jako zabrinuta nemoj previše dvojiti i odi kod ginekologa..možda je do položaja s obzirom da je ipak 19+2t..
Kad si uopće počela osjećati bebu?
Posljednje uređivanje od LadyB : 29.10.2015. at 08:52
Ives, u kojoj si bolnici?
Ja sam uvijek imala buđenje u 6 jer sam dobivala antibiotik, mislim, koje buđenje, katastrofa.
Spiči mi to u ruku, sva budem jadna.
Ljube, ako si u strahu otiđi do gina.
Čitala sam da osjet bebe ovisi i o "veličini" žene. Pa ako si malo jača, pogotovo oko škembice, moguće je da se beba miče, a ti ju slabije osjećaš.
Ne znam jesi li još nabacila koju kilu u trudnoći, ali možda ima utjecaja. Bebica je još majušna. Bez obzira što bi kao višerotkinja trebala osjećati bebu ranije.
Ja sam ju osjetila za pravo u 21tt.
a osjet bebe ovisi i o samoj bebi i njenom karatkeru kojeg ispoljava eto već u stomku...ja sam jako sitna,po tome sam ju trebala rano osjećati no evo i 1va i 2ga trudnoća su prolazile sa minimalnim javljanjima i lupanjima pa čak i u poodmakloj trudnoći kao što je sad npr (skoro 32tt)....1va je nastavila bit flegma i mirnica i kad se rodila,izgleda da braco ide njenim stopama...
u 1voj sam se T još i brinula,pogotovo kad ti trudne prijateljice jauču kako ih bebe lupaju po mjehuru,bubrezima,bude po noći isl...a tebi skoro ništa...
Ribice čestitam, pretpostavljam da u rađaoni nisi mogla biti u vertikalnom položaju? (kažeš da se sporo spuštao pa zato,to bi ga bilo pospješilo i olakšalo)
u svakom slučaju ,s obzirom da mi se čini da si spominjala CR,ovo je super scenarij!
koristi li ijedna od vas Hepan za vene? meni je izletila jedna od prepone dolje prema nozi,ništa dramatično ali mažem u nadi da se neće pogoršat...odnosno nadam se da će se povuć nakon poroda...
u 1voj mi je samo bila otečena gospođica,to se i sad ponovilo ali ovo na nozi mi je novost...
pojavila mi se linea negra, manja nego u 1voj tt doduše ali tu je!![]()
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 29.10.2015. at 09:31
Ako pokazuju karakter još u trbuhu, onda mi se crno piše jer je moj sin miran cijeli dan, a cijelu večer i noć tulumari nabijajući dijagonalno u svim smjerovima.
Ne gine mi jedan hiperaktivac.
Kada sam gladna mlati kao da ne postoji sutra, a kada spremam ručak imam osjećaj da radi salto kao da kroz trbušnu stijenku vidi na radnu ploču pa se brusi na klopu.
Jako mi je zabavan.![]()
Brisevi su uredni hvala Bogu...sutra idem na serklažu. POTVRĐENO!!!
Lady, ma danas sam ja super kako sam jućer bila. Trebalo mi je malo vremena da mi se kockice poslože u glavi i da provarin to što me čeka.. Sad je sve u Božjim i doktorovim rukama. Imam tu super ekipu pa mi nije dosadno..
Medeja u bolnici sam u VT.
Buđenje je bilo užas... sve sam skočila s kreveta kad je sestra lupila po svjetlu.. nemam pojma gdije sam..nemogu gledat jer je upalila sva svijetla..muka mi sve došlo..onda kad mi je izmjerila tkak i temp. Pustila me da još spavam..kao probudit će me za vizitu.. ja se bojala ponovno zaspati..tako da sam od 5:25 na mobitelu i igram igrice.![]()
Posljednje uređivanje od Ives000 : 29.10.2015. at 09:43
Ives, znam kako ti je, meni je mobitel stalno bio na punjaču jer sam igrala igrice i surfala. Načitala sam se i knjiga, to mi je baš pasalo.
Nakon serklaže ćeš ležati oa neka ti dragi donese knjigica za čituckanje.
Ljube, to je dosta kila, a tek si na polovici. Moguće je da je beba mirnija, a i ono što sam ja napisala. A je li te gin slao vaditi šećer jer mi taj dobitak kila ne izgleda baš prosječan.
Ives,neka si ti fino sebi posložila,lakše je. Sve bu dobro,svi te budu mazili,pazili i dvorili a ti ih maximalno iskoristi![]()
Mi evo još danas idemo,imamo vježbe disanja,i da..bude mm s menom zato i idemo. Jučer smo vidli jednog buhtleka zarolanog u jastuk,samo su rukice mahale vani.
Nakon tečaja pičim na pregled,rekla mi je gin da me bude pričekala..jer ovo ne prestaje. Jutros sam jela u 7 sendviča na silu da vidim dal mi bude lakše. Sad sam se digla na wc i vrti mi se. Znači nije do jela. Nije mi svejedno.
Ribice, bravo!!! kako se zove maleni??
Mi se izgleda dogovorili oko imena, odnosno uspjela sam sinoć potkupiti dijete da pristane na ime koje muž i ja želimo! Bila je tvrd orah, ali izgleda da je popustila! hahaha
Inače smo od početka imali dogovor da se svi moramo složiti oko imena i kao složili se oko tog jednog, ali meni nije sjedalo...nekako kao da nije njegovo. Lijepo ime, ali nije to on! A mala zapela da hoće tako jer je slično dečku u kojeg je zaljubljena u vrtiću! A drugo ime koje mi je baš baš sjelo i za koje se muž složio, e to ona neće jer se tako zove dečko iz vrtića koji je zločest i da će je cijeli život podsjećati na njega!!!
Nudila sam muller, bilo koje igračke, kaže: ne treba mi ništa, sve imam! Sunce joj njeno!!
Žužy, ma valjda ti je ovo sve od hormona...pusam da je sve ok, vjerujem da je koma kad ti se stalno vrti, a nisi pijani ni mamuran
Ives, sve bu bilo ok! Dobro da su to na vrijeme skužili!! Bravo za intuiciju![]()
Posljednje uređivanje od kudri : 29.10.2015. at 10:28
ajme buđenja u bolnici u praskozorje, nema ništa ljepše
još je i ok kad sestra prva uđe pa podijeli toplomjere i izađe.
ali ako prva uđe čistačica pa krene udarati onom metlom po krevetima ko nespašena
ribice, čestitke na momčiću! baš me raznježilo kako si napisala da te puca adrenalin i jedva čekaš da ti ga vrate da se mazite
želim ti brz oporavak i da što prije idete svojoj kući.
ja se probudila s prstima na rukama kao ćevapima. oni na nogama su ok.
nadam se da je od prehlade jer ako sam već počela oticati...![]()
Moj jadničak će kad se rodi biti beba od eryngium. Mi se nikako dogovoriti. Svi nas non-stop pitaju za ime i svima ponavljam da će dobiti ime tek kad se rodi ali svejedno pitaju po 100x. Ide mi to na nerve.
ljube ako si u takvoj frci/panici odi kod dr. U početku kad sam počela osjećati pokrete nisam baš pazila da li se mrda svaki dan ali obično kad bi htjela vidjeti jel živ bi pojela nešto slatko, tipa žlicu nutelle, smirila se i stavila ruke na trbuh. Kroz pola sata bi se obično mrdnuo. Da li si uzmeš tako neko doba za 'osluškivanje' ili samo na kraju dana skužiš da nisi osjetila pokret?
Ives super za briseve, samo hrabro sutra.da bude brzo gotovo i da te ništ ne boli. Ma potrpit ćemo mi sve samo da dođemo do cilja.
žužy nadam se da će doktorica naći uzrok a onda odmah i rješenje kako ugasiti taj tvoj ringišpil u glavi.
Nemam iskustva s Hepan gelom ali ga frendica koristi stalno da bi spriječila bujanje vena (ima velikih problema s njima) al kako ona nije trudna njeno iskustvo baš i ne znači puno.
Ja sam pred jedno 5 dana skužila otičem. Pototovo ruke. Noge mi budu pred kraj dana balvanaste ali ruke su mi novost. Dosta teško stegnem prste u šaku.
Posljednje uređivanje od eryngium : 29.10.2015. at 10:49
Ribica, cestitam, uzivajte u malom princu!
Ives, sretno, nek sve prodje uredu..
Ljube, ja sam trudna kao i ti i za sada osjecam samo leptirice ponekad.. Ne znam trebam li se brinuti zbog toga? Mislila sam da je rano da vec sad osjecamo udarce..
Ja našeg zovem mišek
Doma nas još niko nije pital kak se bude zval..malo me čudi to,al ok ionak je bitno samo da sve bude dobro.
Al npr moja mama ne da me odavno pitala nego mi je nenametljivo nametnula i par imena koja su joj lijepa
Cure,kak spavate?
Ja se već neko vrijeme budim noču svaku jednu vuru valjda..pokoju i provedem meditirajuči![]()
Ne otičem ni malo (kuc kuc)...melange,kaj nebi oticanje trebalo ujutro biti najmanje,a ne obratno?
U biti pojma nemam...samo pazi na to.
I u tri tjedna nisam niti grama dobila. Kaj mi bu sad sestra rekla..
Spavam isprekidano. Na rate u trajanju po cca sat i pol s posjetama wc-u 3-5 puta.
Nekad se probudim i ne mogu nazad zaspat pa vilenim uz knjigu, pojedem nešto ako mi želudac jako kruli, popijem šalicu čaja, štagod, sve dok mi se ponovo ne prispava.
Ne znam šta to znači ne dobit ni grama. To se meni ne može desiti. Tjedni prirast mi je cca pol kile al se više ne živciram oko toga.
O svaka ti čast na noćima
Ja ne mrdam iz kreveta da se još dodatno ne razbudim. Nejdem pišat opče ni jednom,u zbilja rijetkim slučajevima..ako popijem vode odma mi je mučno.
A kile...niti se nemoj živcirat oko toga
Ni ja se nečem oko nedobivanja. Još sam na 4 u plusu. Buša raste to vidim,i bitno da mišek dobiva. Sad je več negdje vrijeme za skok u rastu trbuha.
To treniram za poslije dok budem dojila po noći.
Srećom, obično dosta lako zaspem nazad za iduću rundicu al ima i noći da mi mozak ode u over drive npr ako mi taj dan stigne neki loš nalaz i sl.
Od kad sam u bolnici, više mi nitko ne prigovara zbog kilaže. Sestra mi je na zadnjoj kontroli (+12,5kg) rekla da sam super i kako na moju visinu i startnu težinu mogu komotno doći do +16kg jer bi mi to bio normalan prirast. Skoro sam ju poljubila.
Cestitam, ribice! Uzivajte!
mel, prati lice, ako su natekli prsti preko noci. Ako krene oticati, javi se da te netko pogleda - tlak i proteini itakoto. Kod nas je to jedan od rijetkih znakova za pracenje.
Ribice....čestitke na predivnom malom heroju...bravo i za tebe i tatu..mazite se sad
Žužy...možda ti je nizak skroz tlak jer ležiš skroz..
Zdravka...
Svim ostalim mamama ovdje veliki zagrljaj.
Moj šećerko moguće da zeza i Decortin koji sam pila do prije 2 dana, pa me dr skinuo s njega. Neam inače šećer, no na prvoj KKS i urinu sa 5+3, glukoza mi bila 6,2 a moj dr inače prepedantan, poslao me odmah na OGTT . Sad u subotu na taj GUK profil pa ćemo vidjeti...držim se dijete onako, pa sam na -1 kg i sprašio mi 3 boce infuzije jer ne smijem mršaviti...ma bila sam ljuta ko kuja...i tak...danas sam jela za ručak ono šro ne smijem i sad mi muka hihiih - malo juhe (sa okusom), pohanog karf+malo mesa i mrvu riže sa hrpom zelene salate....oprostite što nabrajam klopu, ali sam okupirana njome ovih dana...blah...
Najbolji simptom je kad izmjeriš tlak, a kad tamo piše da je povišen.
Šalim se.
Glavobolja je jedan od simptoma pov tlaka.
Možda bi trebala mjeriti ga nekoliko puta u danu barem tjedan dana da vidiš kako se kreće.
Ako je povišen, a ti si ležala u krevetu i ništa nisi radila, onda je to problem.
Moguce je! Ne pustaju nas (cesto) da otegnemo papke.
Pitanja su uvijek natice li sto, osim nogu, pogotovo neizazvano necim tipa vrucina vani ili prevelikom fizickom aktivnoscu, sjedenjem... itd. Glavobolja, crne tocke pred ocima, vrtoglavica. Ako prijavis ijedno od navedenog, onda ide (uz mjerenje tlaka, koje je obavezno na svakom pregledu) i pisanje na trakice za provjeru proteina.
Inace je njima povisen tlak sve iznad 90 za donji. Gornji toleriraju do 130, nekad i vise, ako je donji nizak i nema drugih simptoma.
Posljednje uređivanje od Kaae : 29.10.2015. at 16:55
Hvala na cestitkama. Zelim da vam vrijeme iscekivanja sto prije prodje i da uzivate sa svojim mazama. Mi cijeli dan pokusavamo ciciti. Nesto mu juzina smeta pa je cijeli uspavan. Zove se Ante, MD odlucuje za decka a ja za curu. Sto se polozaja tice bila sam premorena biti u vertikalnom polozaju nakon trudova cijeli dan. Krenuli smo u bolnicu kad su bili na 5min. Dok sam imala snage hodala sam i skakutala na lopti, kasnije sam se stedila da predisem trudove.
Ribice, ako trebas pomoc oko dojenja, nazovi SOS!
Eto curke moje... ja spremna.. nastupam danas prva negdje izmedu pola 8 i 8
Pomolite se za nas da sve dobro prodje...svima šaljem
Ives,sretno i da sve prođe dobro,da te ništ ne boli. Čekam da se javiš
Ja bila sinoć na pregledu,mišek je super. Ima oko 1260-1280g,i sve ostalo je kako treba.![]()
Tlak mi je bio savršen,110/70. A kila ko nikad,skoro 68. Upisala je 67.
Jutros sam zvadila krv na koje kaj..jetrene probe,d-dimere,fibrinogen i brdo toga. Odma mi je dala up za odjel za slučaj da nalazi nebudu dobri ali nadam se da sve bude dobro. Nečem na odjel.
sretno ives!
Sent from my A0001 using Tapatalk
Ives sretno i javi nam se!!
Zuzy vibram da nalazi budu super, a misek je vec veliki!, nisam upratila koliko si trudna?
Ja sam jutros prvi put osjetila udarac nase mrvice, predivan osjecaj!![]()
Ives, sretno! Nadam se da je već gotovo!
Žužy, ma bit će sve ok! Bravo za mišeka, fino se popunio.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
Ives sretno, čekamo da nam se javiš..
Žužy odlične vijestiSvako koliko ti imaš pregled? 3 ili 4 tjedna? I ovo vađenje krvi za jetrene fibrogen i to, jesi radila i u nekom tjednu prije ili prvi put?
Danas je lijep dan mislim da ću ga iskoristiti maksimalno![]()
zdravka,evo sutra ravno 29 tt.
Lupka mrvica,kaj ne koji filing
Lady,uzv pregled imam svaka dva tj a vaginalno me pregleda svaka 4 tj. Sad me nije ovaj mjesec opče.
Fibrinogen sam vadila u početku često dok sam krvarila i ležala u bolnici..a jetrene nisam još do sad,to me poslala zbog ove mamlavice.
Čisto preventivno,i dimere i fibrin. i protromb. vrijeme,zbog fragmina.
I za probu smo se dog. da smanjim utriče na 3x1, pa ako nebude razlike,vračam ful dozu.
I da,i moja gin je bila na onom simpoziju na kojem su pričali o učinkovitosti progesterona na cervix i kontrakcije.
Žužy, kako to da svaka dva tjedna ideš na uzv? Jel to zbog krvarenja na početku trudnoće?
Ribice čestitam na maloj loptici! I opet ne mogu vjerovat kako mi je brzo prošla tvoja trudnoća dok se meni cini da smo žužy, Eryngium i ja trudne vec 2 godine hahaha!
Ives nadam se da je sve dobro prošlo, zapravo sigurna sam da je, javi se kad uspiješ..
Mene vec dva dana probava zeza, moram a ne mogu, ali Ajde uspijem nekako al umirem od hemoroida. Prvo jedva a onda kad krene krene i proljev (vjerojatno od velike količine mg koje uzimam).
Pretpostavljam da bebica negdje stišće crijevo i eto zastoja u prometu..
dominikslatki,mogle bi si ruku dati...i za ovo prvo ko da smo trudne dvije godinei za probavu. Samo kod mene ne krene proljev, ja kad uspijem to traje kratko.
Meni došli nalazi,mailala sam ih dr pa čekam odg.
Povišeni su mi d-dimeri i ima još par odstupanja,pisala sam na "heparinkama",ak se koja razme. Kolko čitam,takav nalaz nije neuobičajen za ove tt...zna koja kaj o tome?
žužy Odgovorila sam ti na heparinkama. Ukratko, možeš biti mirna što se koagulograma tiče.
eryngium,vidjeh tenkju...tak nekaj sam i našla. Dr mi nije odg,ali ne zamaram se. Mirnija sam kak sam vidla jučer našeg mišeka.
Nadam se da je Ives dobro.
curke ja sam 38+3 i sad me polako panika hvata od porodaaaaaaaa
Jutro drage moje. Nisam vam se jučer mogla javiti jer sam bila ošamučena od anestezije...
Čekam vizitu.. serklaža je prošla ... a sad oporavak.. nije baš bezbolno..ali da se izdržati. Čekam da vidim što će mi danas reći doktor koji me operirao. Vas sve pozdravljam i curkama koji se bliži porod želim svu sreću kao i ostalim curkama i samo hrabro.
Ives,drago mi je da si dobro
Neznam puno o samom postupku al drago mi je da su te uspavali. Sad je bebica sigurna a ti buš mirnija.
djevojka,kao što smo rekli..nekak mora vansamo si to ponavljaj,bude sve ok. Tih par sati bu prošlo nekak.
![]()
Ives odmaraj
Žužy pa kako svaka dva tjedna uvz? To tvoj gin ima neki razlog ili tako? (Mislim i ja bi rado). Mislim da su ti nalazi svi uredu, jel te prestalo vratiti?
Ja nisam na utricima Al sam oralno na duphastonu 3×1, kaj misliš da će me ostavit tako na tome do kraja?
Djevojka razumijem teAl ja ti o tome još ne mogu ni mislit
Držim fige da sve prođe glatko
![]()
Posljednje uređivanje od LadyB : 31.10.2015. at 15:54
ma naravno curke, nije me ni strah toliko poroda samo neka moj mališa bude dobro ostalo cemo lako, iako moram priznati da me moj doktor sad na zadnjoj kontroli dosta uplasio kao s recenicom ' pa beba bi nam mogla biti veća, ali valjda će ti u bolnici reći na kraju kako će te poroditi' s tim da mjere zdjelice su mi 24-27-31 ..i to me dosta uplasilo dali cu ja to moci sve ...![]()
LedyB ja sam na duphastonima bila do zadnjeg dana trudnoce...zadnju tabletu popila u nedjelju u utorak rodila..
I meni su rekli da ce bit velika beba i to 4 kg na kraju se rodio sa 3500g.samo hrabro cure ;-*
Cure dal se ovaj elevit uzima do kraja trudnoće ili se nekad prije prestane?
Ja ga pijem stalno i sad si mislim hm.. Nista ne piše..
dominikslatki,to su prenatalni vitamini koje moreš i ne moraš piti do kraja trudnoče pa i posle.
Ako se hraniš dobro i raznovrsno,nemoraš ni to. Isto tak,moreš ih popiti i povremeno,ne baš svaki dan.
Lady,obzirom da sam teško došla do trudnoče i turbulentnog početka,moja gin me naručuje na kontrolu svaka dva tj i ja sretna zbog toga.
Sad je trebalo prvi put proči tri tj između pregleda,išla bi inače u srijedu...ali eto zbog vrtoglavice sam otišla prekjučer,nakon dva tj.
Bolje mi je svakak,osim ujutro...još me baca,pa hodam ko usporeni zombi po kuči ujutro, sam da čim prije nekaj pojedem..onda mi se više ne vrti tolko. Navikla sam se biti jako usporena i bez saginjanja.
Koma mi je npr dok za samo pranje kose moram uči pod tuš i cijela se smočiti. A dobro..
Lady, dal budeš do kraja na duphičima,budeš vidla kaj tvoj gin misli...vjerojatno nebudeš,uglavnom ih ukinu (i utriče) nakon 12. tt.
Mi smo se sad za probu dog. da smanjim utriće na 3x1,i ko za inat jučer i danas imam češće bh kontrakcije. Dal je to povezano s utričima,neznam...ali sutra ih vračam na 3x2 pa da vidim dal se budu smanjile ili je to jednostavno tako zbog tt.
Popodne smo se prošetali po groblju i trbuh mi je bil kameni ko nikad,na mahe sam jedva hodala.