Stranica 304 od 581 PrviPrvi ... 204254294302303304305306314354404 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,151 do 15,200 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

djevojka,danas je termin jel? A vidiš kak je bebi lijepo kod tebe možda se do srijede kaj pomakne...krvarenje stalo?

Meni danas nekak čudno,glava me bolucka,onak mi šumavo nekak..i mučno ni malo..i jedva sam se digla ujutro. Na mahe me oblije vručina da sam sva crvena,ali nemam temp.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jel provjeravas tlak, zuzy?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Da, uredno je normalno niski. 96/55 a otkucaji 81.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Je je danas tocno, a vidjeti cemo kako i sto, iako se iskreno nadam da se nece puno promijeniti i da bude ok bar do srijede dok ne dodem k njima u bolnicu, a sto se tebe zuzy tice moze biti od ove lude promjene vremena vecini nije bas onak najbolje ..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Da, uredno je normalno niski. 96/55 a otkucaji 81.
    Super; glavno da nije visoki, s obzirom da su nekad slicni simptomi - glavobolja, vrtoglavica, pa cak i slabost kao kad te hvata bolest. Nadam se da te ne hvata neka viroza, to nikad nije super, a kamoli u trudnoci. Mi smo otkenjali svoju prije par tjedana, bljak.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

S vrtoglavicom sam sad super,evo jučer čak i kosu oprala nagnuta glavom dolje,nakon dugo vremena.
    Bude prošlo..moguče da i ovo vrijeme utječe..evo i mm boli glava.
    I nečem nikakve prehlade,baš bljakić.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Čuvajte se viroza neka crijevna je u điru već zadnjih nekoliko dana..ja bježim od svih jer mi sam to nedostaje..
    Jučer opet povraćanje..koma dan..
    Sutra 16tj a ja i dalje muku mučim..valjda neću biti jedan od onih endema koji to fura do kraja trudnoće :/

Ives na pameti si mi

Leon@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Bok cure,

evo moje prvo javljanje na podforumu trudnoća
    I prvi strahovi :D dakle, danas sam 6+3, jučer na UZV se vidjela srčana akcija, sve ok.
    Kad ste vi prvi put odahnule? Jer meni se ovo još uvijek čini prerano za veseliti. Oko mene cure gubile bebice i u 4.mj. trudnoće i u 6.mj.... sve čitam kako su male šanse za tako nešto, a opet, događa se ljudima koje ja znam, pa mi se ne čine tako male :/

I da, nemam nikakve simptome, osim umora i bolnih dojki... sve čekam mučnine, al nema ih... znam da ih nebi trebala zazivati, ali kad ste vi prvi put imale mučnine?

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Leon@ prvotno napisa Vidi poruku
    Bok cure,

evo moje prvo javljanje na podforumu trudnoća
    I prvi strahovi :D dakle, danas sam 6+3, jučer na UZV se vidjela srčana akcija, sve ok.
    Kad ste vi prvi put odahnule? Jer meni se ovo još uvijek čini prerano za veseliti. Oko mene cure gubile bebice i u 4.mj. trudnoće i u 6.mj.... sve čitam kako su male šanse za tako nešto, a opet, događa se ljudima koje ja znam, pa mi se ne čine tako male

I da, nemam nikakve simptome, osim umora i bolnih dojki... sve čekam mučnine, al nema ih... znam da ih nebi trebala zazivati, ali kad ste vi prvi put imale mučnine?
    Dobrodošla i čestitam na .

Odahnula? Što je to? Mislim da ću odahnut kako spada tek kad rodim. S punjenjem 35tt uspjela sam se prebaciti na autopilota i to smatram svojom zen fazom. Ali to sam ja. Nismo sve iste niti su nam trudnoće iste.
    Mučnine su mi krenule negdje s 8tt. I držale me tamo do 11-12tt. S tim da sam povraćala samo jedan dan i još jedno tri mi je bilo izrazito loše al onda sam našla recept da moram stalno nešto jesti (tipa svaka dva sata) pa mi više nije bilo pretjerano mučno. U usporedbi s drugima, praktički sam prošla lišo.

žužy puj puj viroze, prehlade i sl... a tlak ti je uber niski!
    Lady ma moraju kad tad prestat te mučnine!
    Ives čitala, ne čitala, tu smo

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Leon@ dobrodosla!!
    Trudna sam 21tjedan i jos uvijek me love strahovi, mislim da cu odahnuti tek kad rodim!
    Mozda si kao i ja jedna od sretnica koja ce proci bez mucnina.. Mucnine su me hvatale samo kad sam gladna, stalno sam u torbi nosala krekere kad me uhvati glad da mogu prevariti zeludac dok se ne uhvatim prave hrane..

Ja sam jucer obavila pregled, sve je ok, curka je sad vec velika i mahala mi je nogicama i rukicama!
    Sljedeci tjedan sam narucena na OGTT test, sad valjda salju sve trudnice na njega..
    I dalje radim, na bolovanje cu najvjerovatnije od sljedeceg mjeseca..

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Leon@, dobro nam došla i čestitam na srculencu.
    I ja slično ko i eryngium...sad sam u 31. tt i nemrem reči da sam odahnula. Živim dan po dan od samog početka.
    Primjera iz okoline bude uvijek,tako na žalost i onih ne lijepih...ali nemreš tako živjeti. To za tvoju trudnoču ne znaći ništa.
    Rado bih ti rekla da se opustiš al polazim od sebe i ne volim te dvije riječi.
    Ali,pokušaj si malo odvratiti pozornost sad na početku nečim kaj voliš da ti brže prođe vrijeme.
    A kad krene rasti trbuščić i kad počneš osječati svoju bebicu,nebudeš skidala osmijeh s lica. Bude sve lakše.
    A mučnine...ni ja nisam neko mjerilo,ali nije ni Lady baš (),nju baš ne puštaju.
    Meni je kroz par tjedana bilo lagano mučno cijeli dan,i isto sam skužila da je jako bitno ne imati prazan želudac. Pa,kolko god ti se ne jede,baci nešto u usta svakih 2-3h.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

zdravka,bravo za curicu
    Eto,prošla si pola

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj zdravka82 prvotno napisa Vidi poruku
    Leon@ dobrodosla!!
    Trudna sam 21tjedan i jos uvijek me love strahovi, mislim da cu odahnuti tek kad rodim!
    Mozda si kao i ja jedna od sretnica koja ce proci bez mucnina.. Mucnine su me hvatale samo kad sam gladna, stalno sam u torbi nosala krekere kad me uhvati glad da mogu prevariti zeludac dok se ne uhvatim prave hrane..

Ja sam jucer obavila pregled, sve je ok, curka je sad vec velika i mahala mi je nogicama i rukicama!
    Sljedeci tjedan sam narucena na OGTT test, sad valjda salju sve trudnice na njega..
    I dalje radim, na bolovanje cu najvjerovatnije od sljedeceg mjeseca..
    nope,ja nemam pojma ni što je to,odnosno guglah pa vidim ali meni ni spomena od tog testa....
    kad sam bila na zadnjem pregledu me uhitio smjeh kad sam se u wc-u pošla vagat jer se sjećam da nekome odi od vas to radi sestra ( i još nadodava kilograme),a ja sama pođem u wc se popišat i onda se izvagam i prenesem dr. što je pokazala vaga...LOL, čini mi se da bi mnoge voljele da im je tako...

žužy,ne bole te ledja kad tako pereš kosu? to mi je jedini položaj kad me zabole,meni je kutna kada i imam skalin ispred nje pa onda kleknem,glavu dolje i tako perem kosu...otpadnu mi ledja jer apliciram masku koja se ispire nakon 5-10min tokom kojih tako meditiram u tom položaju pa onda kad se ispravim,ufff...kad se sjetim,zabolila bi me i kad nisam bila trudna,kako neće onda sad sa utegom ispred...

jučer u trgovini opet prodavačica naveliko komentira stomak...svaki dan se zabavljam slušajućiooo,pa velik vam je,oooo pa dosta vam je nisko pa onda sutradan: pa dosta vam je visoko...jeli to termin za koji dan? ja samo kažem: ne,taman je gdje treba bit i koliki treba bit....sve u gabaritima nego je različita percepcija ljudi koma...

Leon@, možda ti bude ko meni,neke slabe mučnine oko 10tt, bez povraćanja i koje bi prestale kad bi se malo primirila...prošle za koji tjedan...
    čaj od đumbira,limun,mjenduli su neke od namirnica koje pomažu no to je individualno pa treba isprobavat i vidit što ti najviše odgovara za pomoć...
    na prvi pregled nisam ni pošla nego iza 8TT jer bi me ta info:još ne vidimo srčanu isl samo uznemirila,ovako sam čekala dok ne bude ziher...

mentalni sklop i kako se postaviš ti dosta ovisi, sestra mi je nedavno rodila (3će dijete) i tokom trudnoće mi je X puta rekla:e,da mi je bit u tvojoj glavi bar jedan dan...ona je tip koji stalno paničari,sekira se,iz predostrožnosti ne radi štošta a ja mozak na pašu....kako god da okreneš,što ima bit bit će,ne možeš provest dane strepeći jer em nije dobro ni zdravo a na neke se stvari ne može utjecat i onda što se prije pravilno postaviš,bolje je...

priča koju imaš iza sebe naravno utječe,nije isto krenut iz startne pozicije sa bubam, 2god pokušavanja,spontanih isl...ili iz prve...dobro,to malo kome pođe za rukom....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 10.11.2015. at 11:58

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

skulirana,nije mi bajno jedino ustat iz tak sagnutog položaja. Trbuh mi nije prevelik i više su mi noge slabe pa mi titraju dok perem kosu. Al imamo tuš kabinu,dugačka je skoro ko kada ali nema veliki otvor za uči pa me iritira...iritiralo me takvo pranje kose i prije trudnoče,ali dok se sjetim da se moram skinuti i uči i močiti bez veze cijela plus kaj nikad nisam prala kosu tak..radije zduram ovak. Stuširam se navečer al tad nemrem prat i kosu jer zgledam ujutro ko da me voda donesla sva zaležana.
    Ali da,osjetim križa i to jučer tek malo jače. Do sad sam čitala kak dosta trudnica sve rastura od bolova i bila tiho...al eto,sad polako i ja osjetim križa dok se dižem.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nisam ni ja,meni se svi čude zašto tako perem ali mrzim kad mi se slijeva šampon niz tijelo i kasnije ti se zaljepe dlake po tijelu,brrrrr....
    radije prvo nagnut glavu,oprat pa onda uć na tuširanje sa zamotanim šugamanom na glavi....sreća pa imam suhu kosu koju perem max 1x tjedno...

Leon@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Hala vam cure
    Ma znam da brigom ništa ne postižem. Ovo je IVF bebica, pa ni suprug ni ja još nismo odahnuli, niti ikome rekli.. mislim da će to biti Božićni poklon roditeljima :D
    Kod mene se izmjenjuju trenuci straha i neopisive sreće ali izgleda da će tako biti do samoga kraja...

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mene otpelju kod frizerke na pranje i sušenje. I tako od kad su mi krenule kontrakcije. S dva fena im treba 20 minuta da me posuše. Sama bi riknula već na pranju a da ne spominjem sušenje.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ajme eryn pa koju ti kosu imaš?
    Ja se ošišala nedugo,sa duge do prek pol leđi na bob. Baš zbog tog pranja...moja je masna i drugi dan sam več koma,ali ko me vidi doma,pa ju perem jednom tj osim dok nekud moram. Danas moram pa sam ju i morala oprat

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Hahah koji sistemi za pranje kose!
    Ja se nadam da cu moć koji korak jednom za koji tjedan Napravit pa da i ja ko Eryngium idem do frizerke, najbezbolniji način...
    Ja lijepo polulegnem u kadu i polijevam se toplom vodom a dragi ili mama peru
    Nije lose ali oni umiru s obzirom na dužinu do guzice..i nemoram ni spominjat da mi je to događaj života trenutno s obzirom da ju perem 1 u 10 dana..

Ives u mislima ste mi..

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ajme eryn pa koju ti kosu imaš?
    Ja se ošišala nedugo,sa duge do prek pol leđi na bob. Baš zbog tog pranja...moja je masna i drugi dan sam več koma,ali ko me vidi doma,pa ju perem jednom tj osim dok nekud moram. Danas moram pa sam ju i morala oprat
    Skoro do dupeta i gustu ko sam vrag. Razmišljala sam se ošišat al se ne mogu prisiliti. Ne masti se uopće i jednom tjedno mi je ovaj tretman super.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni sestra dodaje kile naj smajlic koji bode drugog:
    a sad me vagala doktorica i kao vau super, ni kile nisi dobila u mjesec dana. rekoh, da bas super. da me ona tamo vagala bih opet laganini +3kg :bacac plamena:
    doduse i ja sam sad doskakutala na pregled u haljinici i balerinkama. boze s cim se zamaram

pranje kose velika boljka. perem na oba nacina koja ste spomenuli. sad je najsmjesnije kad perem stojecki preokrenuta pa se muz dere iz dnevne jel me treba doci zavezati sa wc da se ne prevrnem. very funny

dobrodosle nove cure.
    leon@, kakvo opustanje, daj se saberi

Sent from my A0001 using Tapatalk

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    nisam ni ja,meni se svi čude zašto tako perem ali mrzim kad mi se slijeva šampon niz tijelo i kasnije ti se zaljepe dlake po tijelu,brrrrr....
    radije prvo nagnut glavu,oprat pa onda uć na tuširanje sa zamotanim šugamanom na glavi....sreća pa imam suhu kosu koju perem max 1x tjedno...
    Ja sam jos i alergicna na tekuce sapune pa nema sansi da pustim da mi sampon s dlakama curi po tijelu. Zapravo sam se prebacila na pranje kose u sudoperu u kuhinji gotovo svaki put, neovisno o trudnoci. Pokupim dlake, operem i gotovo. U tus kabini se nikako ne moze bez da se cijela mocim, a gore u kadi je isto prilicno nezgodno.

Za 7 dana ce i kod mene sluzbeno vaganje. Ocekujem mozda oko 11-12 u plusu. Ne od proslog mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    s-iva, jedva cekam, ljubim, dosla bi da sam blize
    mury, draga moja
    mislim na vas
    Mare moja

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ni ja nisam imala mucnine ni povracanje... Danas 21+0 ..jedini problem kicma... Moja curka stalno spava na uzv i sjedi na guzice... To je neka pospanka.... I jednom nju osjetim u tri dana... Kaze dr.jednostavno neka dobrica i lijena bebica... A inace sve u najboljem redu... U petak ce biti gotov nalaz urinokulture i nadamo se da bakterija otisla

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ljube, ti si počela piti antibiotik za enterokok kada i ja, a meni su oba gina rekla da se mora pričekati dva tjedna prije nego ponovim urinokulturu.
    Tako da ju ja idem raditi tek u ponedjeljak.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jooj draga, meni to nitko ni rekao...on mi u petak dao uputn rekao neka to obavim na poceetku tjedna

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Prosla je godina kako smo jedna forumasica i moja malenkost drzale ovdje cure u napetosti. Najbolji topic ikada, curama u terminu zelim ubrzo njihove male zamotuljke srece

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jutro ekipica

Draga Leon@, dobrodošla
    ja ti neću ništa govoriti o svojim mučninama jer nema smisla, spadam ipak u one specijalce koja od 5tj sam povraća ko u egzorcistu i niš mi ne pomaže...tu itamo infuzija, pa pokoji ok dan bez da se psihički saberem i tako u krug...nadam se da ti ipak ne bude baš tak
    a strahovi..joj, ja još uvijek prije svakog UVZ budem jadna luda i živci mi nenormalno rade...ali kada imaš i sama loše iskustvo, ili netko tebi blizak onda se teško odhrvati tomu..prihvatila sam da je to tako..i guram dan po dan nadajući se svom maleckom..

A pranje kose...joj ja perem nagnuta na kadu al imam dosta dugu kosu pa mi treba nešto duže od kada sam sporija od puža i još me donji dio počeo boliti...sve mi se čini da budem i ja na servis kod frizera svako toliko..pa makar i ovog kaj kosu pali u kvartu

trenutno sam uz more, slušam ptičice i galebove, udišem svježi zrak i malo se relaksiram...
    mašem vam
    Posljednje uređivanje od LadyB : 11.11.2015. at 09:24

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Cure, jel normalno da ovaj dio iznad maternice, tu gdje su crijeva otišla, bude tvrd. Ja tu stalno osjećam neku napetost, malo me i kod rebra boli, a baš sam mimozasta.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    Ljube, ti si počela piti antibiotik za enterokok kada i ja, a meni su oba gina rekla da se mora pričekati dva tjedna prije nego ponovim urinokulturu.
    Tako da ju ja idem raditi tek u ponedjeljak.
    meni dr kaže da je dovoljno i 5 dana...

ja sam počela naoticati, a već se poveselila kako neću. koma, prsti na rukama ko krastavci...a u dva tjedna dobila 3kg!! vjerojatno od te vode koja se nakuplja....nadam se
    Posljednje uređivanje od kudri : 11.11.2015. at 11:56

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mislim da sam već ovo linkala ali evo opet,naravno ko smije,super za bolove u leđima: http://www.girlsgonestrong.com/5-exe...hes-and-pains/
    meni je ovaj wide child pose drama,baš mi bude bolje nakon takvog istezanja!

Lady blago ti se,ja sam rekla,sad je lijepo vrijeme kad radim,a kad otvorim porodiljni za 10dn onda će garant krenut lijevat kiša danima...

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Joj skulirana,da si ja ovak čučnem il se razvlečem...gss bi morala zvati da me vrne u prvobitni položaj

Medeja,meni je taj doljni dio,mali trbuh uvijek tvrdi. Dok ne ležim. Dok stojim,sjedim,hodam..uvijek. I sad več ubrzo počne i bolni pritisak,moram u horizontalu. Pisala sam pred par tj...pitala sam svoju gin o tome i pipala me i rekla da su to mišiči. Gravitacija radi svoje,nisu u formi i ako želim mogu probat sa onim pojasom za trudnice da si olakšam,da mi drži trbuha. Nisam probala,nisam baš za te pojaseve,niti nakon poroda. Radije si legnem.
    A tvrdi trbuh,odnosno taj bolni pritisak dolje,ako ne prođe sa promjenom položaja,da ju nazovem. Za sad prođe.
    No nekad dok pretjeram obzirom na inače,ko jučer,plus muke po probavi,uf...svaki okret u krevetu je bolan. Ujutro je prošlo.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Prosla je godina kako smo jedna forumasica i moja malenkost drzale ovdje cure u napetosti. Najbolji topic ikada, curama u terminu zelim ubrzo njihove male zamotuljke srece

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
    Kris,jako brzo mi je prošla ova godina. Sretan,najsretniji rođendan tvojoj ljepotici!

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Meni je dio gdje je beba standardno tvrd dok stojim, baš jako napet.
    Ali mi je i ovo iznad maternice tvrdo.
    Baš je neugodno.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Taj dio koji se meni stvrdne kad ustanem je baš iznad dlaka kak ja velim,taman di počne bebina kućica. Mislim,beba me lupa i niže,ponekad i u samim preponama..ali tu sam ravna. Ne kužim kak al veli gin da očito ima mjesta u zdjelici.
    Jel ti se taj doljnji dio opusti kad ležiš?

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ne, ostaje napet.
    Mojem je glava kod stidne kosti što mi je čudno jer sam i ja tu ravna pa počinje trbuh.
    I imam osjećaj da mi kuca po cerviksu, baš u koki osjetim da lupka.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Da,i ja i ponekad mi kucka kod analnog otvora...isto me zbunjivalo. Ali je nježan. Zato mi po pupku rastura... A možda fakat ima mjesta jer sam inače građena sa širjim bokićima a užeg struka. Pa zbilja ima dolje mjesta...
    Spomeni na idučem pregledu ovo za tvrdi doljnji dio.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku

ja sam počela naoticati, a već se poveselila kako neću. koma, prsti na rukama ko krastavci...a u dva tjedna dobila 3kg!! vjerojatno od te vode koja se nakuplja....nadam se
    Vidi se da se pratimo. Ja pomislim, ti napišeš...
    Samo, ja bi voljela da sam dobila 3kg u dva tjedna. Bila sam ful ponosna kako sam ovaj mjesec dobra, samo 1kg u dva tjedna. I onda se probudim s otečenim rukama, stanem na vagu i vidim 1,5kg više nego dan prije. Dan poslije, još pol kile gore i na stopalima se više ne razaznaju kosti...
    A lijepo sam bila rekla da neću svaki dan stajat na vagu i evo me opet. Za past u depresiju, dušu dalo.

Medeja, nemam pojma zašto bi ti taj dio iznad bio tvrd osim ako ne patiš od žešćeg zatvora.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

eryngium, još malo... grlim te. očito je to sve ok u tim tjednima!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    ...i onda se probudim s otečenim rukama, stanem na vagu i vidim 1,5kg više nego dan prije. Dan poslije, još pol kile gore i na stopalima se više ne razaznaju kosti...
    Draga,si ti popričala s ginom o tome?
    Otečenost bi trebala ujutro biti minimalna,a navečer najgora.
    Nije baš naj zbuditi se ko buhtla...kakav ti tlak?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kolko često vam štuca beba?
    Moj je zadnjih dana po dva put dnevno,danas evo več četvrti put.
    Mora da je zanimljivo unutra..

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Draga,si ti popričala s ginom o tome?
    Otečenost bi trebala ujutro biti minimalna,a navečer najgora.
    Nije baš naj zbuditi se ko buhtla...kakav ti tlak?
    Jesam, jesam. Još prije kad mi je kilaža skakala od danas do sutra.
    Tlak mi je normalan, 120/70. Proteini u mokraći negativni. Preeklampsija nije.
    Problem je što mi bubrezi ne rade kako spada od prije, a kako se volumen krvi povećao tako je i njima posao sad teži. Dr rekao da je to bilo za očekivat i da nije tako strašno (njemu, on viđa puno gore). Al mene svejedno kolpa kad vidim te skokove na vagi.

Moj štuca 2-3 puta dnevno.
    Posljednje uređivanje od eryngium : 11.11.2015. at 18:22

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Aha...ajde bitno da si pitala za mišljenje.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zuzy moje cure su stucale vise puta dnevno, svaki dan (u kasnijim tjednima trudnoce, jel)
    najmanja je zadnji put stucala kad sam stigla u rodiliste, koja 3 sata nakon puknuca vodenjaka i otvorena 4 cm

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Cure jel ulozivost isto sto otvorenost? Malo čitam pa ne kuzim.

Ives

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nije isto - otvorenost se mjeri sirinom prsta, to se odnosi na unutrasnje usce cerviksa. Ulozivost (effacement na engleskom) se mjeri 'u dubinu', tj. rijec je o duzini cerviksa - kod nas mjere clancima prsta, dakle koliko stane unutra, a tu kod mene su najcesce u igri postoci. Kako se porod blizi, tako se cerviks skracuje i postaje sve tanji, a onda se i otvara. (Treca vrijednost je engagement/station (pojma nemam koji se termin koristi na hrvatskom), to se gleda tek pred porod - polozaj tj. angaziranost bebe u odnosu na porodjajni kanal. Tu su brojevi od -5 do +5 (http://2.bp.blogspot.com/-4jk8XyuBn3...es10_img_2.jpg)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cisto da i kod mene ne bude bez uzbudjenja, danas su me obavijestili u vrticu (duzni su obavjestavati o svim potvrdjenim zaraznim bolestima) da je dijete iz sobe za malce od 16 - 35 mjeseci zarazeno parvovirusom B19, iliti petom bolescu. Nis' bitno u redovnim uvjetima, ali prica se da je panika u trudnoci, vise u prvom tromjesecju nego nekad kasnije pa ono, procedura je da mi savjetuju da se javim doktoru.

Izvadilo mi krv nekad popodne i sad cekam da stignu rezultati (otisao uzorak u sredisnjicu Mayo klinike pa ce javiti tek sutra, prekosutra). Ili sam imuna, ili sam zarazena... ili nikad nisam bila u doticaju s virusom. Vidjet cemo.

Taj malac je zamijenio moje dijete u toddler sobi (moj je otisao u preschool), tako da su u istom prostoru boravili samo cetiri dana, ali ni tad mozebitno nisu bili unutra isto vrijeme - obicno se adaptacija dogadja tako da jedan ode u svoju novu ucionicu, a drugi ga mijenja u ovoj prvoj. Inkubacija je od 4 do 21 dana, a njih dvojica su se eventualno druzili od 26.-29.10. Mi smo obiteljski odradili sve simptome pete bolesti (identicno prehladama i virozama) nekad u tom periodu, ali nitko nije dobio karakteristican osip, a ni bilo sto drugo slicno tome.

I tak'.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kaae moji stariji su oboje imali petu bolest kada sam ja bila nekih 25 tjedana trudna.
    Laborant koji mi je vadio krv rekao je da je nakon 20.tt skoro pa nikakva sansa da se nesto lose dogodi bez obzira na zarazu.
    Pokazalo se da nikad nisam bila u doticaju s petom bolesti.
    Nisam je niti dobila od klinaca.
    Ali znam da su odrasli koji su je imali rekli da su ih zglobovi i kosti jako boljeli.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja jedva čekam da nešto napokon osjetim...Al osim crijeva i mjehura niš se ne događa još..Al osluškujem..16+2t, hoće nešto uskoro?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Lady,gdje ti je posteljica smještena?
    Ako je straga,brzo če to
    Kako si danas?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove