Stranica 311 od 581 PrviPrvi ... 211261301309310311312313321361411 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,501 do 15,550 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Cikla, i mene je ginekologica htjela poslati na bolovanje uz dufaston zbog krvarenja, premda je pregled pokazao da je sve u redu - po uzv dijete je bilo dobro, ja uredno zatvorena. Odbila sam jer sam krvarenja imala i u prvoj trudnoći, i to toliko da sam vjerovala da imam menstruaciju i nisam trudna. Zbog toga sam u prvoj trudnoći sve to prošla bez ikakvog usporavanja ritma (radila prekovremeno, nosila teške terete, ma svašta) i bez hormonalne terapije. Tako sam sad obećala da ću se paziti i piti tablete ali na bolovanje nisam htjela. Na kraju nisam ni tablete popila, jedino sam pazila da ne nosim baš teške stvari, ali bilo je opet i dosta fizičkih aktivnosti. Čak sam osjećala, pogotovo u ranoj trudnoći, da mi je manja napetost u trbuhu kad se umjereno krećem. Pješačenja su mi jako pasala, mislim da me najviše smetalo sjedenje za kompjeterom. Krvarenja je i opet bilo, ali manje nego u prvoj trudnoći. Neću nikom savjetovati da radi što i ja, ali na kraju sam se zapitala koliko žena bespotrebno leži na bolovanju i pije tablete bez potrebe tijekom trudnoće.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Nove cure dobrodošle!

Meni moja divlja od jucer trbuh mi stalno poskakuje, sve si mislim pa kad ce vec jednom malo odspavat, bas sam umorna!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kudri, drži se!
    jel iza tebe idem ja ili ima još netko između?
    ja sutra ulazim u deveti mjesec i sad me hvata panika da ću prenijeti ili da ću roditi baš na božić i neću moći jesti francusku i pečenku kod kuće

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

melange,pa buš ju jela u rodilištu hihi!
    Meni nekak pod normalno dolazi na misli da budem rodila ranije,neznam objasnit...
    Malo sam nervozna,gin mi je na bo cijeli prošli tj,priča se da se ni ne vrača..ovaj tj sam trebala na pregled. Samo mi treba neko drugi sad pred kraj trudnoče.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

evo i mene malo da vam se javim
    nemam nikakav specijalan update da vam išta pametno prijavim, mislim da mi je jedino trbuh počeo malo biti vidljiv (ne samo navečer ko do sada)
    i dalje se hrvam s mučninama i ''bulimija'' mi je prešla u pod dobar dan (ok, ima koji dan svako toliko da ne povratim al ti su rijetki) uglavnom recikliram doručak pa uspijem nadoknaditi klopu u toku dana, i sada na 19tj sam oko 2.5kg dobila..mislim da je to ok? nisam neka mršavica i sitnija sam pa nekako mislim da kod mene i mali pomaci su sasvim normalni...

Kudri tak si mi odletjela pred sam finish, a Žužy ni ti mi baš ne odmičeš sporo
    a s druge strane meni vrijeme nekako i dalje na kapaljku...
    Dominik nek ti miruješ koliko god imalo veze ili nemalo, pa nek što dalje dobaciš 2U1
    Ah moja Melange, ti baš brigaš slatke brige kaj ćeš klopat za blagdane

Muma preslatka curka na avataru

Nove curke dobrodošle :D
    Posljednje uređivanje od LadyB : 30.11.2015. at 15:36

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Melange ma ne brini bolje to nego da ti kamere 1.1. Dođu u bolnicu.. Hahah mislim da ce kudri doc ako se ne varam!

Lady ja sam povraćala do 23. Tjedna i to slapove i svejedno bila u plusu nekih 5kg tako da si ti super..

joj kamo srece da ja prenesem ali to je nemoguce..

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma nikad ne znas sto je nemoguce. Stvarno ima brdo slucajeva dijagnoze ranog otvaranja (jedinica bi trebala biti prilicno zanemariva), a na kraju se radjaju bebe iza 40-og tjedna.

Ja nemam nikakav osjecaj sto se tice termina. Prosli put sam rekla da necu roditi u studenom jer mi se studeni ne svidja (termin je bio 19.11.) i na kraju sam pocela s trudovima 1., a rodila 4. prosinca. Za ovu bebu mislim da nece ranije, ali ne mora bas ni 15. sijecnja. A niti 31.12. jer ce imati rodjendanskih problema cijeli zivot.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Lady,evo i ja svoju prvu kilu dobila sa 19. tt,sad sam na +8. Ne brigaj,nadoknadit ćeš,samo da ta više povračanja olabave.
    Meni nekak sad sve fino jest čovječe...al baš. I slatko čak. Što se vidi i na vagi sad u zadnjem tromj. Mislim neka,ne smeta samo se čudim. Apetit mi u nebesima. Evo baš si pečem pomfria
    A jučer za večeru zmuljala piceka i krumpira od ručka,tri pite s jabukom,malo salame na kruh za potvrditi i na kraju kekse s mlijekom. Njam!

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Cure pozdrav, danas smo 24+0 i mene to brini svako malo.... Pa ta malena jedva javi se tu i tamo kroz dan ali to tako njezno i lagano.... Pa vidim po vasem pricama da to bi trebalo vec lupkati na veliko....

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

I moj se javlja sramežljivo, vrlo rijetko.
    Ne brinem jer se javi ujutro i po noći, a preko dana baš malo.

Moja kilaža raste shodno trbušini. Ja sam na +3, danas 29+1tt.
    Zadovoljna sam dobivenim kilama, iako sam i dalje u minusu u odnosu na početnu težinu.
    Lakše će mi biti poslije poroda.
    Nadam se da neću preći 10kg u još ova 2 i pol mjeseca.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Joj mene uopće sram napisat koliko kg sam dobila.. Vi sve neke mrsavice...a stvarno ne jedem nista ekstra sad..

Žužy kako se tvoj mrda zadnjih dana?
    Ova moja ne prestaje ni po danu ni po noći , stvarno me iscrpi. A nije bilo tako do prije par dana.. Mozda je samo ojačala hm..bas mi valovi idu po trbuhu i sve se trese..

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hehe neka trese
    Moj trbuh je baš iskočio zadnjih dana,ti skokovi idu u paketu sa kilom,dve svaki put.
    A mišeka osjetim na isti način..miguljenje po cijelom trbuhu od do. Več neko vrijeme me ne rita onak žestoko ko kroz drugo tromj. ali cijeli dan ga osjetim.
    Evo,baš mi mm veli da sam se zaokružila u licu. Ajde neka,reko imam zakaj

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

I moje kg samo idu.... Vec bbilo pokusavali smo i dijetuu i opet... Sada mi zabranio kruh tjesteninu i tako slicno.... Nista slatko ne jedim nisam ni ljubitelj ni grickalica... Ali kg idu... Zatrudnela sam sa 69a sada imam 88dr.je u soku.... Secer i stitnjaca uredu...

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Drage moje molim vas za savjet, stvarno ne znam sta da mislim. Danas sam dobila jake bolove jajnika i vagine, nakon nekog vremena sam pocela krvariti, bas sam se prepala. U hitnoj su me odmah uputili za ginekologiju jer su sumnjali da je pobacaj. Na ginekologiji mi je doktor rekao da sam u ranoj trudnoci da se ne vidi dobro ali da se ne razvija plod...naravno suze same idu nakon te vijesti da bi mi rekao da dodjem pod hitno za 5 dana i ako ne bude napretka mora se vrsiti abortus. Ocajna sam ne znam sta da radim a ni mislim .

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zao mi je, ali ne mozes nista za sada. Ako ced biti mirnija odi privatno kod ginekologa. Ako ti krvarenje ne stane samo nazalost to nije dobro.
    Sretno.
    Prosla sam sve to, ne krivi sebe. Neke stvari stvarno ne mozemo kontrolirati.

theorema avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Pozdrav cure
    U 32 sam tt i cini mi se da sam se prehladila.
    Cime da se "lijecim"? Ne usudim se piti nista od cajeva jer sam zbunjena tekstovima s neta..
    Nasla sam podatke da bih trebala izbjegavati kamilicu, mentu, kadulju..uglavnom sve sto imam doma.
    Patronazna nam rekla na tecaju da pijemo caj od komoraca, a na netu pise nikako ne piti taj caj. I sto je istina?

Smijem li kapati u nos otopinu korijena bijelog sljeza? Time inace lijecim upalu sinusa.
    Sinoc sam zakuhala..jos nemam temp no ako odmah ne krenem s terapijom razbuktat ce se...
    Koja temp moze biti opasna? Sto napravit tad? Uzeti lupocet? Hladni oblozi za skidanje temp? Otici kod gina i dr o.p.?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj ardnas prvotno napisa Vidi poruku
    Zao mi je, ali ne mozes nista za sada. Ako ced bi
    ti mirnija odi privatno kod ginekologa. Ako ti krvarenje ne stane samo nazalost to nije dobro.
    Sretno.
    Isla sam danas ginekologu i na UZV je uocen hematon 2cm, dobila sam tablete da pijem i injekciju za cuvanje trudnoce i strogo mirovanje ali bojim se da ne pomogne
    Hvala ali ne znam kako to podnijeti.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Samo lezi i miruj. Ne razmisljaj previse. Sretno.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj radoznalica prvotno napisa Vidi poruku
    Isla sam danas ginekologu i na UZV je uocen hematon 2cm, dobila sam tablete da pijem i injekciju za cuvanje trudnoce i strogo mirovanje ali bojim se da ne pomogne
    Hvala ali ne znam kako to podnijeti.
    Draga Radoznalica, da te malo utješim i koliko toliko umirim, mnoge od nas su imale nekakav hematom na samom početku u vrlo ranoj trudnoći, tako da nam ni krvarenja nisu strana...hematomi variraju veličinom i položajem, zbog čega neki predstavljaju veći ili manji rizik...maksimalno koliko se može pomoći kod takvih situacija je kontrolirati krvarenje na ulošku, najčešće je to smeđa krv, i najčešće se sve kroz destetak dana očisti samo od sebe. Uz to se daje progesteron i preporuka za mirovanje..i čekanje, koje je uvijek igra živaca...držim fige da sve bude dobro

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj theorema prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure
    U 32 sam tt i cini mi se da sam se prehladila.
    Cime da se "lijecim"? Ne usudim se piti nista od cajeva jer sam zbunjena tekstovima s neta..
    Nasla sam podatke da bih trebala izbjegavati kamilicu, mentu, kadulju..uglavnom sve sto imam doma.
    Patronazna nam rekla na tecaju da pijemo caj od komoraca, a na netu pise nikako ne piti taj caj. I sto je istina?

Smijem li kapati u nos otopinu korijena bijelog sljeza? Time inace lijecim upalu sinusa.
    Sinoc sam zakuhala..jos nemam temp no ako odmah ne krenem s terapijom razbuktat ce se...
    Koja temp moze biti opasna? Sto napravit tad? Uzeti lupocet? Hladni oblozi za skidanje temp? Otici kod gina i dr o.p.?
    Za prehladu je najbolja terapija vrijeme (par dana), odmor i tekućina.
    Čajeve možeš piti sve u umjerenim količinama, po šalicu-dvije. Ali i voda je sasvim ok.
    Ako ti temperatura prijeđe 38 popij lupocet, ispod toga se možeš tuširati mlakom vodom.
    Otopinu korijena bijelog sljeza u nos možeš.
    Kod dr bih ja išla jedino ako se pojave neki ozbiljniji simptomi, ovako samo možeš pobrati nešto još gore.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

theorema, nemoj uzimati ibuprofen (nazalost lako moguce da bi ti netko negdje kod doktora ili u apoteci krivo savjetovao), a drugo - odmaraj i pij tekucinu, svejedno je li topla ili hladna. Ako te boli grlo, neka bude sto hladnije. I nemoj za prehladu ici nikamo, stvarno ces na kraju pokupiti jos nesto gore.

radoznalica, sretno. Kako ardnas kaze, ne mozes napraviti nista vise od ovog sto si napravila. Pretpostavljam da si dobila progesteron, to uzimaj kako pise. Injekcija je, vjerojatno, bHCG.

Shamash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Pozdrav cure!

Vec neko vrijeme pratim Rodu i puno ste mi pomogle oko onih "menstrualnih" grceva u trbuhu tijekom trudnoce, bolova u stidnoj kosti i mnogih drugi "problema" za koje tutlek kao ja nikad nije cuo.
    Imam 32 godine i ovo mi je prva trudnoca (planirana, cak i vrlo brzo realizirana <3 ) i trenutno sam u 27. tjednu.
    U zadnje vrijeme su me poceli muciti ovdje navedeni strahovi tako da brojim svaki dan :/ sto mi bas ne zvuci pretjerano zdravo.
    Imam problema s iznimnom suhocom intimnog podrucja, ne vaginalnom suhocom ili odnosima vec bas sa suhom kozom koja puca i zbog koje znam imati i krvi na toalet papiru (vjerujem da pogadjate odakle moji panicni strahovi).
    Ima li koja od vas iskustva s time i cime ste to rjesavale?
    Samo da napomenem, na pregledu sam bila prosli tjedan i dr se slozila da je bas to u pitanju (nikakve gljivice ili nesto gore). Ja se mazem Bepantenom pa me zanima ima li netko nesto pametnije za preporuciti jer me ovo cijelo vrijeme muci.
    Kad mi se to prvi put desilo sam skoro dozivila infarkt i trebalo mi je neko vrijeme da se skuliram i shvatim da u pitanju nije nikakav iscjedak vec bas to povrsinsko cudo :/ I sad sam ja 99,99% sigurna da je to TO ali vrag mi ne da mira.

Nisam sigurna jesam li falila temu, nekako mi je ovo bas odgovaralo tu pod ove strahove i brige.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Radoznalica,
    je li Dr danas vidio gestacijsku vrećicu, žumančanu? Možda i embrij?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

za prehladu - meni jedino taj dio s odmaranjem ne ide,LOL...
    jučer me čopila ful jaka grlobolja,danas krenula iskašljavat zelenilo, napadam svim raspoloživim sredstvima: čaj od đumbira + kurkuma + cimet, grgljam grlo skuhanim čajem od kadulje + ful morske soli, prskam propolis u ždrijelo,tamanim naranče,grejp,češnjak (boli me briga što smrdim na kilometar) i ispirem nos Rhino hornom,preventivno jer je on zasad pošteđen a hoću da tako i ostane...
    jutros sam bila na bazenu plivat 1h,pa malo na posao pa šetnja psa (boravak na svježem zraku je itekako poželjan),ugl bečki tempo ali ću usporit za 2dn kad MM dođe doma...
    ja sam ušla u 36TT, mislim da sam na +9 ili +10kg (vidit ću na vagi od dr) jedem što mi dođe pod ruku (i to dosta navečer) ali očito aktivnošću sve i potrošim....
    i dalje imam samo stomak pa mi se svi smiju da sam loptu uvalila pod majicu...
    u petak idem u ginića, bila sam po uputnicu za bris (kod socijalnog,moj je pvt) ali ne vidim da su mi napisali onaj neki streptokok koji se po novom vadi...tko je to freško radio,koja je kratica?

ako se ne varam uputnica za bolnicu vrijedi 30dn od izdavanja,dakle možda mi je još rano izvadit i nju....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 01.12.2015. at 17:34

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj LadyB prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Radoznalica, da te malo utješim i koliko toliko umirim, mnoge od n
    as su imale nekakav hematom na samom početku u vrlo ranoj trudnoći, tako da nam ni krvarenja nisu strana...hematomi variraju veličinom i položajem, zbog čega neki predstavljaju veći ili manji rizik...maksimalno koliko se može pomoći kod takvih situacija je kontrolirati krvarenje na ulošku, najčešće je to smeđa krv, i najčešće se sve kroz destetak dana očisti samo od sebe. Uz to se daje progesteron i preporuka za mirovanje..i čekanje, koje je uvijek igra živaca...držim fige da sve bude dobro
    Hvala na podrsci, kod mene je slucaj rane trudnoce 5,6t i doktorica mi rece da je zabrinuta sto je velicine 2 cm. Dobila sam danas injekciju progesteron, tablete duphaston 3x1 i Folacin. Nadam se da ce biti, strah me svakog pokreta ♡.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    theorema, nemoj uzimati ibuprofen (nazalost
    lako moguce da bi ti netko negdje kod doktora ili u apoteci krivo savjetovao), a drugo - odmaraj i pij tekucinu, svejedno je li topla ili hladna. Ako te boli grlo, neka bude sto hladnije. I nemoj za prehladu ici nikamo, stvarno ces na kraju pokupiti jos nesto gore.

radoznalica, sretno. Kako ardnas kaze, ne mozes napraviti nista vise od ovog sto si napravila. Pretpostavljam da si dobila progesteron, to uzimaj kako pise. Injekcija je, vjerojatno, bHCG.
    Kaae hvala, dobila sam terapiju u petak ponovo na UZV, mozda i injekciju ako sve bude do tad u dobrom stanju.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Radoznalica,
    je li Dr danas vidio gestacijsku vre
    ćicu, žumančanu? Možda i embrij?
    Dr je danas u jednom momentu na UZV vidjela zumancanu i kao treptaj ali sa sigurnoscu ne moze nista potvrditi rano je jos.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kakav novi streptokok? Zadnji put su gledali samo StrepB, ali tko ce znati sto se promijenilo od 2012. Racunam da cu to odraditi u cetvrtak, s obzirom da ulazim u 37. tjedan taman taj dan (bit cu 36+0). Nadam se da ga nema, kao sto ga nije bilo ni prvi put, jer mi se ne da nikako gnjaviti s braunilama i profilaksom.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

radoznalica,istina zbilja su česti hematomi u ranoj trudnoči..i mene su namučili. I u bolnici sam ležala. Kod njega je najgore to da u ovako maloj trudnoči postoji mogučnost da povuče plod sa sobom ako krene istjecat. Zato je bitno strogo mirovanje,doslovno. Jer sa svakim naporom raste mogučnost krvarenja.
    Dva cm za par tj bude mačji kašalj...ali sad kad se gestacijska i žumanjčana mjere u mm,je puno. Čuvaj se, da bude sve dobro!

skulirana,ajme ti si zbilja napala prehladu svim raspoloživim sredstvima
    Nekak nisam nikad imala običaj poduzimat nikaj kod prehlada...mislim da ne bi niti sad (nedaj Bože da moram)...dok bi me baš jako čopilo sa temperaturom,popila bi nurofen. Sad njega nebi,ali bi lupoceta uz tuširanja.. Nekak sam skužila da mi se prehlada zadrži isto,nalijevala se ja čajevima, koje ne volim kak ni med,il ne..i cuclala ja kojekakve pastile ili ne. Njih isto smatram bespotrebnim,uz to kaj kostaju poprilično.
    Sve me strah reči na glas...nadam se da me prehlada bude zaobišla. Pogotovo kašalj.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Kakav novi streptokok? Zadnji put su gledali samo StrepB, ali tko ce znati sto se promijenilo od 2012. Racunam da cu to odraditi u cetvrtak, s obzirom da ulazim u 37. tjedan taman taj dan (bit cu 36+0). Nadam se da ga nema, kao sto ga nije bilo ni prvi put, jer mi se ne da nikako gnjaviti s braunilama i profilaksom.
    I ja sam skužila da misli na bhsb...ali to nije nova pretraga...bris se uzima tak oko 37. tt odavno,barem u našoj bo.
    Ako ga imaš,dali se profilaxa dobije jednokratno ili ?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj cikla prvotno napisa Vidi poruku
    I ja ću se upisati ovde.

Trudna 10+5 i počela sam osećati kontrakcije. U prvoj trudnoći su krenule u 12t, ali ginekolog tome nije pridavao mnogo pažnje. Kada bih mu se požalila da mi često stomak bude tvrd i bolan, on bi mi rekao da malo usporim tempo. Ležanje na boku kada dođe do toga i povećane količine magnezijuma su, čini mi se, ublažavale problem.

Sada opet isto, ali drugi ginekolog koji mi od početka trudnoće želi otvoriti bolovanje. Imala sam smeđkasti iscedak i odmah me htela slati na komplikacije. Dogovorile smo se da ću joj se javiti odmah ako se ponovi. Uvela sam folnu i iscedak je nestao. I dalje se čudi što još uvek radim, iako mi posao nije naporan. Ja sve mislim da ako sam prošli put izgurala 42t i na kraju se nisam ni otvarala niti su kontrakcije bile dovoljno jake da se porođaj završi prirodno, da ću i sada izdržati do kraja. Jedino sada imam intenzivnu četvorogodišnjakinju, jedan carski rez i starija sam, pa se brzo umaram i stalno me nešto bolucka.

Pozdrav svima i da nam brige budu manje!
    cikla,na kolko magnezija si dnevno?
    I dali uzimaš progesteron u kojem obliku?
    Novija istraživanja pokazuju da prog utječe na cervix i preuranjeno otvaranje kao i na kontrakcije maternice,pa ga sve više gina uvodi kao terapiju i u trečem tromj.
    Meni su bh počele sa 16 tt,sada sam u 34. tt i još sam na 3x2 utriča dnevno. Plus magnezij. To mi odgovara...imam ih i dalje ali čim smanjim jedno od toga,navale ko lude jedna za drugom.
    Plus pazim da idem pišat na vrijeme i nisam žedna.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam skužila da misli na bhsb...ali to nije nova pretraga...bris se uzima tak oko 37. tt odavno,barem u našoj bo.
    Ako ga imaš,dali se profilaxa dobije jednokratno ili ?
    Cula sam nesto da neki ginekolozi propisuju oralne antibiotike za kucnu upotrebu, ali ne tu kod mene. Za nasu praksu znam da je u igri jednokratna terapija preko infuzije u tijeku poroda i da treba biti administrirano (ako naravno uspije) barem cetiri sata prije nego sto beba izadje.

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Ja danas 8+1,bila na pregledu sve super, za 2 tjedna opet pregled. Krvna slika mi je besprijekorna bez ijedne zvjezdice sutra zovem da se naručim i privatno rekao mi je taj doktor da dođem sa 10tt na 4d uzv
    vidim da ima vas sretnica koje sitno brojite, blago vam se
    radoznalice nadam se da će sve biti u redu, samo miruj i nastoj se previše ne brinuti iako znam da je to nemoguće
    ostalim curama šaljem

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

radoznalica,istina zbilja su česti hematomi u ranoj trudnoči..i
    mene su namučili. I u bolnici sam ležala. Kod njega je najgore to da u ovako maloj trudnoči postoji mogučnost da povuče plod sa sobom ako krene istjecat. Zato je bitno strogo mirovanje,doslovno. Jer sa svakim naporom raste mogučnost krvarenja.
    Dva cm za par tj bude mačji kašalj...ali sad kad se gestacijska i žumanjčana mjere u mm,je puno. Čuvaj se, da bude sve dobro!

skulirana,ajme ti si zbilja napala prehladu svim raspoloživim sredstvima
    Nekak nisam nikad imala običaj poduzimat nikaj kod prehlada...mislim da ne bi niti sad (nedaj Bože da moram)...dok bi me baš jako čopilo sa temperaturom,popila bi nurofen. Sad njega nebi,ali bi lupoceta uz tuširanja.. Nekak sam skužila da mi se prehlada zadrži isto,nalijevala se ja čajevima, koje ne volim kak ni med,il ne..i cuclala ja kojekakve pastile ili ne. Njih isto smatram bespotrebnim,uz to kaj kostaju poprilično.
    Sve me strah reči na glas...nadam se da me prehlada bude zaobišla. Pogotovo kašalj.
    Hvala, nadam se da ce biti sve ok, pokusavam biti optimisticna ali strah stvara nerovozu. Od danas kad mi je rekla to Dr. samo lezim, samo zbog osnovni potreba napravim koji korak.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj karanfilčić prvotno napisa Vidi poruku
    Ja danas 8+1,bila na pregledu sve super, za
    2 tjedna opet pregled. Krvna slika mi je besprijekorna bez ijedne zvjezdice sutra zovem da se naručim i privatno rekao mi je taj doktor da dođem sa 10tt na 4d uzv
    vidim da ima vas sretnica koje sitno brojite, blago vam se
    radoznalice nadam se da će sve biti u redu, samo miruj i nastoj se previše ne brinuti iako znam da je to nemoguće
    ostalim curama šaljem
    Probati cu ali tesko je kad sam toliko zeljela i cekala to. Tebi zelim srecu i lahku trudnocu

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

radoznalica, sretno

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sad vidim na pismu od pvt ginića da je napisao ord. B-SHB,dakle to je to (meni je novo jer 2011te nisam nijedan bris pred porod radila) a ova pametnjakovićka od sestre kod socijalnog na uputnicu napisala: CB/MYCOPL-UREAPL. CHLAMYD,CERVIX - AE, ANAE, RODNICA....jesus,dakle sve je ispisala osim onog što je trebalo... sreća pa imam do petka poći to ispraviti....

žužy,trebaš vidit sveki na što liči,ona je komirana a ni pola stvari ne radi ko ja, razni prirodni pripravci i postupci mogu puno pomoć,pogotovo ako napadneš u začetku!
    ja bi propolisom riješila početna škakuljanja u grlu bez problema....no sad sam se odjednom jučer probudila sa noževima u grlu...
    slažem se da su pastile papilova,za 40kn koliko košta kutija Strepsilsa kupim masu đumbira i ostalih stvari...

sjećam se da sam bila bolesna (temp do 39°C) na samom početku 1ve trudnoće,to mi je bilo jedno od prvih pitanja na ovom forumu,baš su svi pisali (a i ginić mi je to rekao) da popijem nešto za snižavanje temp jer da se u tom slučaju plod više pati ako ne snižavaš temp!
    sada,pu pu pu nemam febru...

danas sam se vidjela s kolegicom s posla, 2-3 tjedna više trudna od mene,njoj trbuh totalno drugačije izgleda,njen je ful nisko i što mi je najzanimljivije, ona kad priča i smije se on cijeli poskakiva a moj tvrdo ko kamen stoji,ono ko' neka velika kugla....a u nje lopsica-hopsica...

radoznalica,mene si zbunila spominjanjem abortusa,pomislila sam da si više trudna,no sa 5-6 tjedana se radi kiretaža,odnosno ništa ukoliko se spontano očistiš...

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Zao mi je, ali ne mozes nista za sada. Ako ced
    biti mirnija odi privatno kod ginekologa. Ako ti krvarenje ne stane samo nazalost to nije dobro.
    Sretno.
    Posto si prosla to da li bi mi mogla reci koje krvarenje opasno, mislim sinoc je bilo bas crvene boje, a sad pomalo mi smedjkaste boje.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    sad vidim na pismu od pvt ginića da
    je napisao ord. B-SHB,dakle to je to (meni je novo jer 2011te nisam nijedan bris pred porod radila) a ova pametnjakovićka od sestre kod socijalnog na uputnicu napisala: CB/MYCOPL-UREAPL. CHLAMYD,CERVIX - AE, ANAE, RODNICA....jesus,dakle sve je ispisala osim onog što je trebalo... sreća pa imam do petka poći to ispraviti....

žužy,trebaš vidit sveki na što liči,ona je komirana a ni pola stvari ne radi ko ja, razni prirodni pripravci i postupci mogu puno pomoć,pogotovo ako napadneš u začetku!
    ja bi propolisom riješila početna škakuljanja u grlu bez problema....no sad sam se odjednom jučer probudila sa noževima u grlu...
    slažem se da su pastile papilova,za 40kn koliko košta kutija Strepsilsa kupim masu đumbira i ostalih stvari...

sjećam se da sam bila bolesna (temp do 39°C) na samom početku 1ve trudnoće,to mi je bilo jedno od prvih pitanja na ovom forumu,baš su svi pisali (a i ginić mi je to rekao) da popijem nešto za snižavanje temp jer da se u tom slučaju plod više pati ako ne snižavaš temp!
    sada,pu pu pu nemam febru...

danas sam se vidjela s kolegicom s posla, 2-3 tjedna više trudna od mene,njoj trbuh totalno drugačije izgleda,njen je ful nisko i što mi je najzanimljivije, ona kad priča i smije se on cijeli poskakiva a moj tvrdo ko kamen stoji,ono ko' neka velika kugla....a u nje lopsica-hopsica...

radoznalica,mene si zbunila spominjanjem abortusa,pomislila sam da si više trudna,no sa 5-6 tjedana se radi kiretaža,odnosno ništa ukoliko se spontano očistiš...
    Sinoc u dezuri mi je tako doktor rekao, a danas mi doktorica govori da cemo probati sve da se sacuva pa cemo vidjeti dalje sta ce biti i spominjala je kiretazu. Bas se ne razumijem u to ali me sinoc doktor preplasio samom rijeci abortus.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    radoznalica, sretno

Hvala, trebati ce mi sva sreca ovog svijeta i sama Dr.mi je rekla da je dosta toga u Bozijim rukama.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

cikla,na kolko magnezija si dnevno?
    I dali uzimaš progesteron u kojem obliku?
    Magnezijum ne uzimam u vidu tableta, tako da ne znam tačno koliko je to dnevno. Šumeće mi odmah opterete bubrege, pa gledam da ga unosim u vidu hrane. Pravim "mleko" od susama, namaze od bundevinih semenki, suncokreta, orasa ili badema. Češće jedemo proso, avokado i zeleno lisnato povrće, a pijem i čaj od lista maline i Donat.

Progesteron sam izbegla, jer mi je smeđkasti iscedak prestao.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Radoznalica. Kada je obilno krvarenje sa ugruscima, onda nije dobro. Ovo kako je bilo kod tebe, po meni se cini da se smiruje. Sa hematomima nikada ne znas, sve si poduzela i sad ti ostaje da se smiris i cekas. Ta smedjkasta krvarenja znaju trajati sce do 12 tjedna, kod nekih i dulje.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Znate kako sam kukala zadnjih dana da nikako da dočekam da mi se beba javi, pa evo sinoć ''KUC! KUC'' napokon (19tj)
    Desno ispod pupka me kicknuo vrlo niježno ali sasvim dovoljno, da je i muž osjetio pod rukom

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Skulirana, uputnica ti je dobra, nista ne moras mijenjati BHSB ti ide pod one anaerobne, tak da ne brini... ne pise se posebno.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ladyb bas mi je drago :inlove:

Sent from my A0001 using Tapatalk

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj cikla prvotno napisa Vidi poruku
    Magnezijum ne uzimam u vidu tableta, tako da ne znam tačno koliko je to dnevno. Šumeće mi odmah opterete bubrege, pa gledam da ga unosim u vidu hrane. Pravim "mleko" od susama, namaze od bundevinih semenki, suncokreta, orasa ili badema. Češće jedemo proso, avokado i zeleno lisnato povrće, a pijem i čaj od lista maline i Donat.

Progesteron sam izbegla, jer mi je smeđkasti iscedak prestao.
    Možda nebi bilo loše ubaciti progesteron,zbog kontrakcija.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Lady,evo i ja svoju prvu kilu dobila sa 19. tt,sad sam na +8. Ne brigaj,nadoknadit ćeš,samo da ta više povračanja olabave.
    Meni nekak sad sve fino jest čovječe...al baš. I slatko čak. Što se vidi i na vagi sad u zadnjem tromj. Mislim neka,ne smeta samo se čudim. Apetit mi u nebesima. Evo baš si pečem pomfria
    A jučer za večeru zmuljala piceka i krumpira od ručka,tri pite s jabukom,malo salame na kruh za potvrditi i na kraju kekse s mlijekom. Njam!
    žužy ne mogu ti opisati koliko mi je drago što si trudna, možda me se ne sječaš, u isto smo vrijeme bile u postupku pa smo se na forumu dopisivale,ja sam prije godinu i nešto bila u postupku u Petrovoj i i ostala trudna od prve dok tebi nažalost nije uspjelo, sada imam curicu od 8 i pol mjeseci, taako mi je drago što ćeš postati mamica uskoro, mnogo sreće želim dalje,,, veliki pozzz za sve

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Fala ti draga moja lady!
    Ljubi svoju curicu,šaljem ti puno pozdrava

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj LadyB prvotno napisa Vidi poruku
    Znate kako sam kukala zadnjih dana da nikako da dočekam da mi se beba javi, pa evo sinoć ''KUC! KUC'' napokon (19tj)
    Desno ispod pupka me kicknuo vrlo niježno ali sasvim dovoljno, da je i muž osjetio pod rukom

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Radoznalica. Kada je obilno krvarenje sa ugruscima, onda nije dobro. Ovo kako je bilo kod tebe, po meni se cini da se smiruje. Sa hematomima nikada ne znas, sve si poduzela i sad ti ostaje da se smiris i cekas. Ta smedjkasta krvarenja znaju trajati sce do 12 tjedna, kod nekih i dulje.
    Izvini sto sam malo naporna i dosadna, ali strah me a nemam koga pitati, bas cesto idem u wc i svaki put kad odem bude smedjkastog iscjedka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •