Stranica 316 od 581 PrviPrvi ... 216266306314315316317318326366416 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,751 do 15,800 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

dominikslatki,jesi vidla..34 tt! A čekala si kad će 32.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    radoznalica nebude,samo sad
    na početku. Sad intenzivno osjetiš prvobitno rastezanje maternice i sve ti je osjetljivo i manifestira se kao pms bol. Bude prošlo...onda dođu drukčije tegobe. I tako cijelu trudnoču,nema dosade niti si bez brige.
    Dan za danom izgleda sve nesto novo i drugacije a meni sve nepoznato ali vrijedi se strpiti za bebicu

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

dominikslatki,jesi vidla..34 tt! A čekala si kad će 32.
    Uh, da mi je netko rekao tamo u 23.tj da cu doc do 34. ne bi vjerovala.
    Idući cilj: 35 ( e sto sam se sad ubezobrazila)

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hahahaha samo ti daj! Kaj misliš da je kod mene drukčije...brojimo od subote do subote...sve se vrti oko subote. Ma več u četvrtak sam hepi

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Baš to, do četvrtka govorim sad smo 32, od četvrtka počinjem govorit evo sad cemo 33, skoro pa 33 hehe..

Ja torbu isto nemam spremnu, nekako odbijam iako imam itekako razloga ju spremit.. Ali sve je vise manje kupljeno tako da treba samo pobacat u torbu.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dominik ja vibram da ste jos 2u1 koji tjedan
    Žužy ti si blizu al ipak jos malo strpljenja

Bas mi je drago cuti Orange i Monu nisam vas srela vec neko vrijeme na forumu i bas mi je drago cuti da ste dobro

Radoznalica taj feeling da ces dobit mengu ti je normalan i prati te sigurno neko vrijeme jos

A sjecate se kak sam se ja žalila kak jos nista ne osjecam, e pa od kad je krenuo mali bubat i ludirat u 19tj sad se vec pitam hoce moji unutarnji organi izdrzat do termina...pa on cirkusira unutra :D

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Prošla ponoć, a mi napunili 31 tjedan.
    Sada službeno imamo jednoznamenkasti broj tjedana do kraja.
    Moja psihička granica je 35tt, voljela bih dogurati do toga.
    Sve preko je bonus.

Mene stalno dolje bolucka i rasteže, maternica još raste, a aktivni zvrkan ne pomaže svojim gibanjem.
    Bili smo kod svekrve pa sam sjedila pola sata, užasno me poslije rezalo u predjelu jajnika.
    Neću više sjediti dok ne rodim.
    A možda ni tada, ovisi što će mi raditi. :D

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Medeja,jučer sam i ja sjedila oko sat i pol i bome me posle dolje boljelo i bh jedna za drugom...trbuh tvrd i neka tupa bol u debelom crijevu,svako tolko bolni pritisak na guzu. Prošlo je nakon kaj sam neko vrijeme ležala. Noć standardna,stalno okretanje a kod svakog okreta kontrakcija. Još mi je mišek jutro dugo spaval i konkretno mi se javil tek nedugo.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hej LadyB i meni je drago da smo sada zajedno ovdje, kao i ostale cure.

Sto se tice dostizanja termina, ja sam u obje trudnoce imala feeling da necu doci do punih 40 tt.
    i tako je i bilo. U prvoj rodila tocno na 37 a u drugoj jos i malo ranije, na 36+.
    bas me zanima da li ce i ovaj puta biti kao sto mi intuicija govori.

u svakom slucaju, dobro je da sve bude spremno sa cca 35, da ne bi bilo iznenađenja
    (npr. Mm nikako otici po krevetic, pa je onda morao ravno iz rodilista)
    Posljednje uređivanje od orange80 : 13.12.2015. at 09:08

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Ja sutra ulazim u 35 tt.
    A kako se na početku sve činilo tako daleko.

Sent from my iPhone using Tapatalk

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni MM ide na put u utorak na 2dn i sad me sve hita neka paranoja da ću opet rodit a da njega neće bit doma...
    a mimo toga feeling nemam nikakav...

ušla sam u 38TT tako da sam počela prčkanja sa weledinim uljima za masažu medjice i prsa....
    torba spremna,peru mi se platnene pelene.....još treba AS raspakirat + skinut i sastavit krevetić sa tavana....i mislim da je to to....
    ona "nesting" manija čišćenja me drži već 3mj (u biti ja sam po tom pitanju stalno neuračunljiva,lol) tako da mi to ništa ne znači...

mene jedino kad bole ledja je kad navečer legnem na kauč i gledam TV sa MM-om...dok god rintam po kući super sam,ali ustajanje nakon uru zavaljenosti je koma...
    prebacit ću si pilates loptu u DB pa na njoj sjedat....
    i dalje svako jutro u 7h00 plivam na bazenu,izađem preporođena i onda još 2x po bar uru vremena šetnje sa psom...crijeva rade ko' luda nakon toliko aktivnosti...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    i dalje svako jutro u 7h00 plivam na bazenu,izađem preporođena.
    Da li je to tvoj vlastiti bazen? Da li redovno radiš testove na bakterije u vodi? Višerotki je u zadnja dva tjedna trudnoće gotovo uvijek cerviks bar malo otvoren, i nije potrebno riskirati ikakvu infekciju kroz vaginu, u uterus.

Ako se radi o javnom bazenu, tada je rizik stvarno i nepotrebno prevelik, a naročito zadnja dva tjedna trudnoće.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Moj plan je ovaj tjedan početi sa masažom međice,sa weledinim uljem. Ako bum mogla do gospođe jelte..

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ušla sam u 38TT...
    Ja sam 37+3, oprala sam robu, nisam oprala pelene, a niti dekice i slicno, izvukla sam kutiju s autosjedalicom, ali ne znam stane li u auto ili ne (jer nemam namjeru pomicati ovu u kojoj sjedi stariji). Morat cu provjeriti, recimo sutra, jer ako ta ne pase, moram naruciti novu, a ovu dati baki. Ne cistim nista van redovnih okvira, tko ce to. Mogla bih eventualno spakirati torbu za bolnicu, cisto ako me nesto snadje pa da ne zujim po kuci jer nemam pojma gdje je sto. Istina da ovdje bolnica ima sve sto treba i da planiram ostati samo 24h (ako sve bude u redu), ali voljela bih barem imati priredjenu odjecu za bebu i za sebe i praznu SD karticu na fotoaparatu. I uloske koje volim, za razliku od onih koje ce mi ponuditi tamo.

Preskocili smo bazen danas jer smo isli po moje na aerodrom, ali spremamo se u srijedu, ako bude vremena. Ovdje se ne bojim(o) bakterija.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Meni od sinoc uzas muka ne prestaje, non stop mi se povraca i to kad povratim samo neka bijela tecnost izlazi iz mene. Bas sam lose od sinoc nista jela ne znam sta uzeti da ova kiselina prestane. Ako ko ima savjet dobro bi dosao brine me sto i tablete povratim.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

radoznalica,koje tablete uzimaš?
    Neznam kaj bi ti savjetovala da si olakšaš...možda bi više znale cure koje su imale takve mučnine.
    Ako ti tak bude više dana,javi se svom ginu ili na hitnu da dobiš infuziju zbog dehidracije.
    Baš mi žao da te to muči,nadam se da ne bude dugo.

<mišica> avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

meni je tako bilo sveukupno 2put u cijeloj trudnoći, od sira, ali nije trajalo cijeli dan...

dajte mi recite koliko često vas naručuju na preglede u bolnicu vi koje ste pred kraj ili ste već rodile? i kak vam izgledaju ti pregledi?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

radoznalica,koje tablete uzimaš?
    Neznam kaj bi ti savjetovala da si
    olakšaš...možda bi više znale cure koje su imale takve mučnine.
    Ako ti tak bude više dana,javi se svom ginu ili na hitnu da dobiš infuziju zbog dehidracije.
    Baš mi žao da te to muči,nadam se da ne bude dugo.
    Pijem dabroston i folnu kiselinu. Nadam se i ja da ce prestati, a u srijedu idem kod ginek na pregled i injekciju nadam se da ce prestati. hvala na podrsci . Danas sam i dobila nalaze i za 10 dana mi je urobilinogen duplo veci omjer, a i leukociti veci pa sad i to me kopka.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj <mišica> prvotno napisa Vidi poruku
    meni je tako bilo sveukupno 2put u cijeloj trudnoći, od sira, ali nije trajalo cijeli
    dan...

dajte mi recite koliko često vas naručuju na preglede u bolnicu vi koje ste pred kraj ili ste već rodile? i kak vam izgledaju ti pregledi?
    Jela sam sir (edamer) i prije ali nikakve reakcije nisam imala. Ali izbaciti cu ga iz hrane za svaki slucaj. Samo da ovo hoce proci " izgoriti" ce mi crijeva.
    Ja mislim da cu biti trudnica sa najvise pregleda 2x sedmicno idem kod ginekologa.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam pokupila svoje krvne nslaze od četvrtka i leukociti su mi povišeni i u urinu (5-7) i u krvi (14,5).
    Očekujem neku urinoinfekciju. Srećom pa sam isti dan dala urin za urinokulturu pa ćemo vidjeti jel se što nakotilo.
    Ali crp polako pada, sada je 17. S obzirom da je bio 30, ja sam sretna.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Leukociti kao i neke druge stavke su normalno povišeni u trudnoči...ne brinite cure. Dok sam vidla svoje nalaze i nepravilnosti isto sam se prepala ali eto normalno je. UK uredna.
    radoznalica,ako ti se ovo povračanje nastavi,pitaj dr u srijedu da ti duphastone zamijeni utrogestanima. Njih onda stavljaš vaginalno,jer šteta ovak piti pa povratiti.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj <mišica> prvotno napisa Vidi poruku
    meni je tako bilo sveukupno 2put u cijeloj trudnoći, od sira, ali nije trajalo cijeli dan...

Kod nas se od 37. tt ide u bolnicu u spec. ambulantu i onda nastavljaš jednom tjedno na pregled. Klasika,pišneš u čašicu,tlak,vaganje,ctg,vag. i uzv pregled.
    Kad prođeš dtm termina,ideš svaka dva dana.
    Ja idem tamo za cca tjedan dana,ovisi kad bude radio gin kojem planiram. Sad u četvrtak idem po uputnice...ovaj zamjenski dr moje gin oče da dojdem osobno. Neda mi da muž podigne a sestra rekla da prije božića nema termina...moš mislit. Na kraju mi rekla da dojdem pa bumo vidli,bum čekala.

<mišica> avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

ja sam krenula u bolnicu na 36+3 (urin, tlak, vaga + anamneza kod dr i trosekundni uzv - samo da vidi srce, položaj bebe i plodnu vodu), pa 37+3 (urin, tlak, vaga + uzv za procjenu veličine bebe) i danas 38+3 (urin, tlak, vaga i opet kratki uzv). Sljedeći put (na 39+3) me čeka ginekološki pregled (to je valjda otvorenost/uloživost) i ctg...
    I onda bi trebala doći na Božić, pa 27., pa 29. itd... Svi doktori će se izredati na meni ovih blagdanskih dana. Osim ako princeza ne odluči poštedjeti mamu i ukazati se prije Božića

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam pokupila svoje krvne nslaze od
    četvrtka i leukociti su mi povišeni i u urinu (5-7) i u krvi (14,5).
    Očekujem neku urinoinfekciju. Srećom pa sam isti dan dala urin za urinokulturu pa ćemo vidjeti jel se što nakotilo.
    Ali crp polako pada, sada je 17. S obzirom da je bio 30, ja sam sretna.
    Koja je normalna vrijednost leukocita u urinu meni je prije sedmicu iznosilo 8-10 a sad pise dosta.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Piše tamo 0-2.
    Žužy, znam da su povišeni leukociti u krvi normalni u trudnoći. Vadila sam h svaki tjedan uz crp od 20-28tt. Ali mi ova kombinacija ne zvuči dobro.
    Možda se varam.
    Jer za bakterije stoji nešto.
    Tko će ga znati.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

radoznalice, mucnina ti najvjerojatnije nema veze s edamerom kojeg si pojela. Mislim, nije neki veliki problem izbaciti bas to, ali nije to neki veliki iritans za organizam pa da bi imalo smisla.

Vjerojatno ces morati eksperimentirati s hranom i vidjeti sto ti odgovara. Nekom je to malo vise suha dijeta, nekome pase nesto drugo. Ako je problem u kiselini/zgravici, smijes uzeti one Rennie ili kako se vec zovu tablete protiv zgaravice. A dabroston bih i ja trazila da zamijene utrogestanom, kojeg mozes stavljati vaginalno.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li je to tvoj vlastiti bazen? Da li redovno radiš testove na bakterije u vodi? Višerotki je u zadnja dva tjedna trudnoće gotovo uvijek cerviks bar malo otvoren, i nije potrebno riskirati ikakvu infekciju kroz vaginu, u uterus.
    Ako se radi o javnom bazenu, tada je rizik stvarno i nepotrebno prevelik, a naročito zadnja dva tjedna trudnoće.
    o,kamo sreće da imam vlastiti bazen....ne radim nikakve testove, ginekolog je dao zeleno svjetlo za plivanje a riječ je o bazenu u hotelu 5* koji je otvoren prije 2mj, ujutro budem jedina u njemu a i tokom dana ako 10 ljudi otpliva,puno sam rekla...svako jutro dok plivam vidim osobu koja dolazi uzimati uzorke vode za analizu tako da je nažalost taj bazen sigurno čišći od vale u kojoj se kupam tokom ljeta ( i u kojoj sam plivala do zadnjeg dana 1ve trudnoće)...

Moj plan je ovaj tjedan početi sa masažom međice,sa weledinim uljem. Ako bum mogla do gospođe jelte..
    pa ako ne možeš ti,ima tko će,meni je sinoć MM odma dao ruke s uljem za prsa...
    nakon ulja mi je bilo lakše skinuti nakupine i grudice kolostruma sa bradavica,sjećam se da sam se u prvoj T prepala da što je sad to....

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam 37+3, oprala sam robu, nisam oprala pelene, a niti dekice i slicno, izvukla sam kutiju s autosjedalicom, ali ne znam stane li u auto ili ne (jer nemam namjeru pomicati ovu u kojoj sjedi stariji). Morat cu provjeriti, recimo sutra, jer ako ta ne pase, moram naruciti novu, a ovu dati baki. Ne cistim nista van redovnih okvira, tko ce to. Mogla bih eventualno spakirati torbu za bolnicu, cisto ako me nesto snadje pa da ne zujim po kuci jer nemam pojma gdje je sto. Istina da ovdje bolnica ima sve sto treba i da planiram ostati samo 24h (ako sve bude u redu), ali voljela bih barem imati priredjenu odjecu za bebu i za sebe i praznu SD karticu na fotoaparatu. I uloske koje volim, za razliku od onih koje ce mi ponuditi tamo.
    Preskocili smo bazen danas jer smo isli po moje na aerodrom, ali spremamo se u srijedu, ako bude vremena. Ovdje se ne bojim(o) bakterija.
    vidiš,nisam ni ja isprobala kako sjeda jaje do postojeće AS od male...računam da će stat ali da je to to,stražnja klupa više nema mjesta ni za šta drugo...booster koji ima od Be safe-a je baš širok...i ja planiram (ak sve prodje po planu) izać za 24h (umjesto 72h koliko se ovdje inače zaglavi) pa sad organiziram sve potrebno, doći će mi patronažna koju poznam odradit test za fenilketonuriju ...a imaš li ti opciju PKK-a?

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Zovem svoju ginekologinju sad, ona jedva govori, bolesna, a ja naručena kod nje preksutra.
    Čekam taj 16. "k'o ozeb'o sunce" da vidim kuca li srce i sad ništa od toga.
    Mijenja ju lik koji je neugodan i neradnik i nimalo mi se ne mili k njemu. Ne da mi se kod njega na uzv pa opet kod nje kad se vrati (koliko god uzv bio "siguran").

Na sto muka sam sad s odlukom otići k njemu ili čekati svoju da ozdravi (vjerojatno tek idući tjedan).
    Osim toga, nisam većini ljudi još rekla za trudnoću (jer čekam srce), a muka mi je lagati (pa i prešućivati).

I muka mi je općenito već za poludjet, konstantno imam osjećaj kamena u želucu i ništa mi ne pomaže.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

radoznalice, mucnina ti najvjerojatnije nema veze s edamerom kojeg si pojela. Mislim, nije
    neki veliki problem izbaciti bas to, ali nije to neki veliki iritans za organizam pa da bi imalo smisla.

Vjerojatno ces morati eksperimentirati s hranom i vidjeti sto ti odgovara. Nekom je to malo vise suha dijeta, nekome pase nesto drugo. Ako je problem u kiselini/zgravici, smijes uzeti one Rennie ili kako se vec zovu tablete protiv zgaravice. A dabroston bih i ja trazila da zamijene utrogestanom, kojeg mozes stavljati vaginalno.
    Ma ne znam vise od cega je vecinom jedem samo peciva i voce, ponekad sendvic sa sirom i opet mi lose. Pitat cu doktoricu za zamjenu tih tableta. Tek sam 8t a vec non stop neka zbrka .

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj galicia prvotno napisa Vidi poruku
    Zovem svoju ginekologinju sad, ona jedva govori, bolesna, a ja naručena kod nje
    preksutra.
    Čekam taj 16. "k'o ozeb'o sunce" da vidim kuca li srce i sad ništa od toga.
    Mijenja ju lik koji je neugodan i neradnik i nimalo mi se ne mili k njemu. Ne da mi se kod njega na uzv pa opet kod nje kad se vrati (koliko god uzv bio "siguran").

Na sto muka sam sad s odlukom otići k njemu ili čekati svoju da ozdravi (vjerojatno tek idući tjedan).
    Osim toga, nisam većini ljudi još rekla za trudnoću (jer čekam srce), a muka mi je lagati (pa i prešućivati).

I muka mi je općenito već za poludjet, konstantno imam osjećaj kamena u želucu i ništa mi ne pomaže.
    Znam kako je s tim mucninama, a razumijem te i kako je tesko kriti i lagati a kao u inat bas ljudi tad znaju zapitkivati, nadam se da ce sve biti ok pa da s drugim podjelis svoju radost.

Sto se tice ginekologa ako je bas toliko nezgodan i ne bas podoban ako mozes strpi se dok doktorica ne dodje.
    Ja sam imala slucaj da sam u hitnoj zaglavila i bio je takav dr.da me uplasio sa svojim dijagnozama na kraju hvala Bogu nije bas toliko crno bilo. Nema nista bolje od fine dr.koja pokaze razumjevanje i smiri covjeka.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Točno...zato i meni fali moja gin,uvijek me smirila,o svemu razgovarale i zbilja je doktorica za poželjeti.
    Meni kontrakcije sve jače,češče..ali ne bole. I mišeka danas jače osjetim,takve izbočine mi radi svud po trbuhu..ljubi ga mama
    Joj di mi je još pregleeeed..

dominikslatki,kak je kod tebe?

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Jel koja nedavno radila ogtt?
    Ja radila jučer, ali mi nisu stavili ref vrijednosti.
    Našla sam ih na netu, ali bih radije da mi netko napiše vrijednosti koje ima na papiru.
    Ugl, u mojem dz vade dva puta, natašte i nakon dva sata.
    Natašte mi je 4, a nakon dva sata 6,2.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Točno...zato i meni fali moja gin,uvijek me smirila,o svemu razgovarale i zbilja je doktorica za poželjeti.
    Meni kontrakcije sve jače,češče..ali ne bole. I mišeka danas jače osjetim,takve izbočine mi radi svud po trbuhu..ljubi ga mama
    Joj di mi je još pregleeeed..

dominikslatki,kak je kod tebe?
    I meni su kontrakcije češće i bas su neugodne. Ne mogu rec da bole ali su bas neugodne i oblije me znoj..
    Moja isto izbočine radi pogotovo kad slatko jedem, a stalno mi se slatko jede...
    Kad ti je pregled?
    Ja opet u ponedjeljak, ali cu tražit da me ne pregleda ručno (?) (kako se to uopće zove Haha ) zadnji put sam imala grčeve 3 dana.
    Osim ako me mozda bas mora pregledat ručno da vidi koliko sam otvorena, nemam pojma!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne mora pregledavati vaginalno. Vrlo, vrlo rijetko je potrebno. Problem je u tome sto previse ginekologa to voli.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ne mora pregledavati vaginalno. Vrlo, vrlo rijetko je potrebno. Problem je u tome sto previse ginekologa to voli.
    Mislila sam da mora s obzirom na moju dijagnozu, ali ako je tako , izričito cu rec da ne zelim.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj radoznalica prvotno napisa Vidi poruku
    Znam kako je s tim mucninama, a razumijem te i kako je tesko kriti i lagati a kao u inat bas ljudi tad znaju zapitkivati, nadam se da ce sve biti ok pa da s drugim podjelis svoju radost.

Sto se tice ginekologa ako je bas toliko nezgodan i ne bas podoban ako mozes strpi se dok doktorica ne dodje.
    Ja sam imala slucaj da sam u hitnoj zaglavila i bio je takav dr.da me uplasio sa svojim dijagnozama na kraju hvala Bogu nije bas toliko crno bilo. Nema nista bolje od fine dr.koja pokaze razumjevanje i smiri covjeka.
    Hvala.
    Odlučih ne otići k njemu jer mi se nikako ne da.
    Otići ću kod svoje doktorice kad se vrati s bolovanja.
    Zasad sam začudno mirna u vezi toga kuca li srce. Ako počnem jače brinuti, postoji uvijek hitna ginekološka ambulanta.

Žužy, Dominikslatki, te kontrakcije mi se baš čine iscrpljujućima, posebice emocionalno.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Medeja,neznam di si radila ogtt ali s tim nalazom mislim da je svugdje dobro. Odlično čak.

dominikslatki,ako misliš da su ti grčevi bili posljedica vag. pregleda reci im. Što manje prčkanja to bolje. Kolko često ideš na pregled,bilo kakav?
    Ja tek sad u četvrtak idem po uputnice,za pregled u našoj bolnici i bris na streptokok i mam za rodilište. A na sam pregled pem drugi tjedan...u petak zovem ambulantu da čujem koji dan radi gin kojem planiram. Samo se nadam da nije negdje na skijanju tih dana

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ja idem na pregled u bolnicu svakih 10 dana ili 14 dana, kako kad me naruče. I uvijek imam ručni pregled, a uzv svaki drugi pregled, ctg uvijek.
    Ma sigurna sam da su mi grčevi bili od pregleda jer do tad je bilo super.. Jedino sto me muci je da mozda moraju svaki put radit taj ručni da bi ustanovili kojom brzinom se otvaram, jedino zato mi je bed tražit da me ne pregleda ručno..

Meni su zadnji put uzeli briseve. Dal je taj streptokok među tim svim aerobima ili kako vec ili se uzima zasebno?

Zadnjih dana osjetim bebu skroz nisko nisko, bas ono niski udarci , neugodno ufff..

Galicia, ti čekaš srce?

<mišica> avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

dominik, u koju bolnicu ideš?

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Ja idem na pregled u bolnicu svakih 10 dana ili 14 dana, kako kad me naruče. I uvijek imam ručni pregled, a uzv svaki drugi pregled, ctg uvijek.
    Ma sigurna sam da su mi grčevi bili od pregleda jer do tad je bilo super.. Jedino sto me muci je da mozda moraju svaki put radit taj ručni da bi ustanovili kojom brzinom se otvaram, jedino zato mi je bed tražit da me ne pregleda ručno..

Meni su zadnji put uzeli briseve. Dal je taj streptokok među tim svim aerobima ili kako vec ili se uzima zasebno?

Galicia, ti čekaš srce?
    Mislim da nije zgorega bar pitati trebaju li vaginalni pregled jer imaš kontrakcije nakon.

Mislim da streptokok ide zasebno. Ako se dobro sjećam, u prvoj trudnoći sam briseve radila na samom početku, a bris za streptokok pri kraju.

Da, čekam srce. Prošli put je trudnoća bila premala da bi se vidjelo išta osim žumanjčane vrećice i doslovno mrvice od ploda.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

34 + 1 tt.
    Sve idealno.
    Mali nam je besramno pokazao testise.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Icsi, a nije ni penis izuzet od pokazivanja!
    Super da je sve super.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

A izgleda da nije izuzet.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Cure pozdrav.... Evo i mene danas sa pregleda danas smo 26+0 mala dobro prija tri tjedna bila 571g a danas 948g.... Nadam se da je to ok ... Ja sam zatvorena... Ali problem u tomu sto jako nabiram kg i od pocetka do sada 21kg u plusu sam... Neznam vise kaj bi jela a dva puta na dan pojedim i to malo.... I tlak mi otkrili visok 160/80 i sada moram tri tjedna svaki dan kontrolirati da vidimo kako bude....molim savjet uveze tezine bebice, tlaka i kg mojih?????? Zahvaljujem

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jesi vec radila OGTT? Ako nisi, cudi me da ne testiraju, s obzirom da kilograme.

Za ovo ostalo, ne znam. Skupljas li vodu? Provjeravaju li proteine u urinu? Moguce da je problem u jelu dva put na dan. Jesi pokusala jesti vise puta, ali malo? Recimo pet obroka?

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nisam radila OGTT, ni proteine.... Nemam vodu , neku sitnicu mozdu dok dugo sam na nogama pa navecer primjetim .. Svakako probala jesti i opet kg idu....

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ljube555 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam radila OGTT, ni proteine.... Nemam vodu , neku sitnicu mozdu dok dugo sam na nogama pa navecer primjetim .. Svakako probala jesti i opet kg idu....
    A da pitas dr. da te posalje na ogtt?
    Cini mi se da je to njen propust jer se trudnice sada po defaultu salju na ogtt
    iza 26 tt.
    proteine ti je najvjerojatnije mjerila na pregledu, ono kad ti uzme mokracu, ali i njih
    se moze uzimati i 24 satno.
    Draga, to je puno previse kg, pogotovo jer imas jos ohoho do kraja.
    idi to ispitaj, makar kod nekog drugog dr.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala draga.... Zamolim cu danas svog dr.opce prakse on ce mi dati sigurno da to obavit.... A bebica odg.po tezine?????

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Mene nisu slali na taj test a isto sam dobila dosta kg. Kad sam pitala za taj test dr je rekao da nema idikacija (pitao me ima li dijabetesa u familiji, i ne znam jos neka pitanja ne sjecam se)
    Ljube si mozda prije trudnoće bila dosta mršava?
    Jer ja sam bila bas mršavica pa je trebalo očito prvo nadoknadit sta je falilo pa onda trudničke kg..tako da sad izgledam normalno i svi se čude kad kazem koliko sam dobila..

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A vidis mene je moj poslao iako nisam puno dobila i isto sam originalno "pothranjena",
    niti je beba velika niti imam dijabetes u familiji.
    Zapravo sam bila i ljuta sto sam morala ici jer je ona glukoza koja se mora piti pregrozna,
    a imala sam feeling da ce mi nalaz biti ok kao sto je i bilo.
    ali ajde da smo i to provjerili.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •