Radoznalice, baš zvuči
iscrpljujuće to što prolaziš, žao mi je.

Nemam ništa pametno za reći jer još nisam našla nešto što bi mi pomagalo kod mučnina u ovoj trudnoći, ali u prošloj mi je pomagao gutljaj-dva Donata Mg ili polagano žvakanje badema. Baka mi se klela da pomaže nekoliko zrna riže u ustima držati, ali nisam nikad probala jer mi je zvučalo mambo-džambo.
Što se upale tiče, ne znam koja je, ali znam da za neke kantarionovo ulje i još više češanj češnjaka u vagini preko noći rade čuda. E, sad, ne znam smije li se to u trudnoći isprobavati, ali ja osobno bih radije češnjak nego antibiotike u ranoj trudnoći. Ima nekoliko tema o tome, čak mislim baš ovdje na forumu.
Ljube, cure si ti rekle sve i slažem se s većinom - nevezano za tlak ili bebu ili hormone ili bilo što drugo, debljati se nije moguće bez unosa kalorija. Pokušaj razmotriti što jedeš, ali i što piješ (izbaci sve koliko god možeš osim vode). Hrpa je skrivenih praznih kalorija u gotovo svemu što stavljamo u usta, a opet ostajemo gladni. Jedi češće, manje i pametnije (npr. za doručak umjesto nekih pahuljica kvazi zdravih, a ustvari krcatih jednostavnih ugljikohidrata/šećera, probaj pojesti zobene pahuljice s nekim voćem - to su složeni ugljikohidrati i duže ćeš od njih biti sita). Držim ti fige da uspiješ, da se kile prestanu lijepiti i da nalazi budu uredni!
Meni je OGTT bio grozan zbog gladi prije i onog načekavanja od pola dana u bolnici. Baš razmišljam to preskočiti ovaj put jer mi je uvijek glukoza u krvi niska. I kad nisam natašte bude u granicama. A slat će me garant jer šalje uvijek i jer je splašena.
Danas mi je puno manje muka nego svih proteklih dana, baš mi je čudno koliko mi je dobro.

Još odolijevam otići na hitni ginekološki da vidim kuca li srce, iznenađujuće sam mirna u vezi s tim.