Stranica 317 od 581 PrviPrvi ... 217267307315316317318319327367417 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,801 do 15,850 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Težina bebice ti je super, moj je s 25+3 bio 800g, tako da je tvoja cura taman velika.
    Povišen tlak ti vjerojatno ima veze s težinom koju si nabrala u kratkom roku.
    Ja sam te još ranije pitala kakav ti je šećer pa si napisala da je uredan. Ali ogtt može pokazati da ga ne rqzgrađuješ dovoljno brzo
    Dobro ti je rečeno da jedeš više puta dnevno manje obroke, ali pripaziti što jedeš. U potpunosti izbjegavaj slatko. I odmah napravi ogtt. Traži soc gina uputnicu i napravi ga već sutra.
    Ne mogu se kile skupljati od vode i zraka.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne bih htjela nikoga plasiti, ali to sa mrsavicama moze biti i kriva procjena.
    Frendica je bas bila mrsavica i kad se je u trudnoci zalila dr-u da puno kg dobiva,
    u pocetku je nije shvacao ozbiljno jer ona bi kao htjela "ostati elegantna".
    Na kraju ju je ipak poslao na ogtt i ispalo je da ima gestacijski dijabetes, a nakon
    trudnoce je dobila i "pravi" dijabetes.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Evo i mene, danas primala infuziju puna 2h i dalje mucnina i povracanje smrsala 2kg za par dana, i dalje moram dobijati progesteron depo, duphaston i sad plus upalu neku imam pa i vaginalete moram koristiti dok se jos plod ne razvije da mi moze antibiotike propisati. Bas sporo ovi dani prolaze u mukama

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

radoznalica,ajde dobro da si infuziju dobila da nadoknadiš izgubljeno. Bude i upala prošla..

ljube,cure su rekle...obavezno pitaj za ogtt. I ja sam mislila da se to radi pod obavezno od 24. do 28. tt. Meni je preporuku napisala endokrinologica ali moja gin bi me svakak na to poslala. Zbilja si puno kila dobila,još i tlak..nije za ignorirati.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Cure puno hvala.... Znam ja i sama da kg ne idu od zraka... Ali jednostavno malo jedim... Ali oni idu gore... Idem do dr.da uzmem upitnicu... Imala sam 70kg prije trud.nisam prsavica ali visoka pa te 70kg nisu ni videli se name... A sada imam 91 i to dosta vidi se....

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ljube, pitaj i za pretragu tromjesecnog secera i guk profila.

Sent from my A0001 using Tapatalk

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ljube,zbilja malo jedeš...nije to od hrane. Zato me i čudi da ti se gin opče nije posvetil tome,pogotovo jer spominješ visoki tlak i otečenost. Nije za zezati,pogotovo u trečem tromj. kojem se bližiš.
    Frendicu su sprašili na odjel na promatranje i ogtt jer je jedna gin smatrala da je dobila preveč kila.

zdravka82 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ljube, i mene cudi da te dr nije slala na OGTT test... Jel ti dala onu trudnicku dijetu od 1800kalorija? Mi smo jednako trudne, danas mi je 26+4 i udebljala sam se 10kg, isla na ogtt test koji je uredan al sam zbog kg dobila dijetu.. S tim da sam ja imala 50kg kad sam ostala trudna i bila mrsavica..
    Meni se ovih dana vrti u glavi, jucer kod transfuziologa na kontroli sam ostala bez svijesti pa su mi mjerili tlak i bio je nizak.. Moram kupiti tlakomjer da mogu kuci mjeriti..,

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bok cure, nek se vi meni drzite
    Super mi je ovaj mali pisulinac na fotki koju je iscs stavila :D

Dominik kad su se tebi javile bh prvi puta jel se sjecas?

Ljube sve kaj su ti napisale i ja pozpisujem da se ne ponavljam, prvenstveno visoki tlak je razlog za reakciju pa nemoj zo odgadati i radije provjeri kaj se dogada

Radoznalica meni ti infuzije nisu strane-been there, done that i po 4h je znalo trajat, i sve sto ti mogu reci je da ako bas nista ne ide, jedi tost stapice griz po griz svako 20min i pij gutljaj vode svako 10-15min..ja sam tako zivjela 4mj...evo sad je proslo par dana da nisam povracala a 21tj sam..mucnina me i dalje primi..S hranom je borba jer se zeludac stisnuo al radim na tome..

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj LadyB prvotno napisa Vidi poruku

Mislim tamo oko 22-23 tjedna..
    Imaš ih ti?

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nemam jos nista, bas te zato i pitam jer za sada osjecan samo bebaca kak me buba.. A malo sam sforsala zadnjih nekoliko dana sa stajanjem i hodanjem pa provjeravam kak to ide..jer znam da je Žužy osjetila vec i ranije pa rekoh da te pitam za svaki slucaj...pretpostavljam da bi ih prepoznala za slucaj da me uhvate..nisam valjda tak smotana..

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Lady ma mozda ih nećeš ni imati!
    Ja ih isprva nisam kuzila, zapravo nisam znala sta je to. Osjetila bi kao jako zatezanje u trbuhu , trbuh bi se stvrdnuo kao kamen i bas nelagoda velika. Traje po 20sekundi. Sad su vec i malo bolne uz pritisak..al dobro, ja sam specifičan slucaj
    Koliko znam ne bi trebale boliti nego biti neugodne..

Ne zovi ih :D

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Oooo necu necu ih zvati

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Bome ćeš ih skužiti.
    Odjednom osjetiš da ti se maternica skuplja i žulja te.
    Drži po desetak/dvadesetak sekundi.
    Samo je ful neugodno.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Evo stvarno za sada nisam al kako sam se zadnjih par dana uzletala po svuda s puno hodanja stajanja i podizanja osjetila sam nekakvu tezinu i nedostatak energije i trbuh mi je do kraja dana bio dupli u usporedbi s jutrom..pa rekoh, mozda malo stati na kocnicu..

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Joj lady čuvaj se molim te, uspori . Ja sam samu sebe zeznula tako. Na posao autom pa presjedanje na bus, pa 8 h rada i sjedenja pa opet doma, pa shopping, more, kuca... I opla otvorena s 23 tjedna.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj LadyB prvotno napisa Vidi poruku
    Bok cure, nek se vi meni drzite

Super mi je ovaj mali pisulinac na fotki koju je iscs stavila :D

Ljube sve kaj su ti napisale i ja pozpisujem da se ne ponavljam, prvenstveno visoki tlak je razlog za reakciju pa nemoj zo odgadati i radije provjeri kaj se dogada

Radoznalica meni ti infuzije nisu strane-been there, done that i po 4h je znalo trajat, i sve sto ti mogu reci je da ako bas nista ne ide, jedi tost stapice griz po griz svako 20min i pij gutljaj vode svako 10-15min..ja sam tako zivjela 4mj...evo sad je proslo par dana da nisam povracala a 21tj sam..mucnina me i dalje primi..S hranom je borba jer se zeludac stisnuo al radim na tome..
    Ma ne mogu da vjerujem da ovoliko hranu ne podnosim, cim ustima hocu da prinesem dobijam nagon za povracanje, cak ni stapice, perece a bila sam ovisnik o tome. Doktorica mi je danas bas rekla da sam dehidrirala(nisam mogla vjerovat da usne ovoliko mogu ispucati), valjda se uspijem izboriti s tim..uhh 4mj mucnine, stid me i sto se zalim meni ce tek 9tj a sve se nadam da ce proci

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Eh da Dominik zato sam te se i sjetila pa mi se lampica upalila u glavi kako ipak malo forsam..budem sad prikocila prije nego me nesto lose natjera..

Radoznalica drzim fige da s prvim tromjesecjem to sve stane...znam kak ti je..

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni su stapici i pereci bili najgora moguca stvar uz mucninu, iako ih preporucuju na sve strane. Tako da.. eksperimentiraj. Mozda ce ti biti dobro nesto sto je nekom drugom grozno. Meni je, na primjer, odgovarala kombinacija kruha i mlijeka.

Inace, te trudnicke dijete od koliko god kalorija da nalijepe na njih su prestrasne i ne bi se trebale preporuciti nikome... nikad, a kamoli zeni u kojoj raste jos jedno zivo bice. Katastrofa. Vecinom nekakvi 'prazni ugljikohidrati' na sto pedeset nacina. Treba paziti na prehranu u trudnoci, ali ima bezbroj boljih solucija od te bolnicke dijete (najgora od svih je, valjda, ona sto se preporuca uz povisen secer... uf).

BH ne bi trebale boljeti, nekima cak nisu ni neugodne. I prestaju promjenom polozaja i slicno, za razliku od trudova koji bas i ne reagiraju tako na podrazaje.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Dok se sjetim svoje sestre...ona je prva tri mjeseca mogla jesti samo smokije i pudinga.

dominikslatki,kakvo je sad stanje sa cervixom?

Moj mišek je danas od jutra mirniji,naspram jučer npr...samo se povremeno promeškolji,tek sad ga evo osjetim konkretnije al ni to nije jako. Bh i dalje sve češče. Peglala sam još robicu i potrpala u torbu stvari koje mogu sad,ostalo nadodam dok bu trebalo. Trbuh konstantno tvrd.
    I dok se sjetim da se bliži noć i spavanje...koma.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Radoznalice, ja sam ti imala mučnine do 20tt, izgubila skoro deset kila.
    S obzirom da mi je rana trudnoća padala u ljeto, jela sam voće pa sam tu i kile gubila jer inače nemam naviku jesti ga.
    Mogla sam pojesti nekoliko onih kviki ribica, nektarinu-dvije dnevno, malo lubenice.
    Tek sredinom 9. mjeseca sam počela normalnije jesti.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Dok se sjetim svoje sestre...ona je prva tri mjeseca mogla jesti samo smokije i pudinga.

dominikslatki,kakvo je sad stanje sa cervixom?

Moj mišek je danas od jutra mirniji,naspram jučer npr...samo se povremeno promeškolji,tek sad ga evo osjetim konkretnije al ni to nije jako. Bh i dalje sve češče. Peglala sam još robicu i potrpala u torbu stvari koje mogu sad,ostalo nadodam dok bu trebalo. Trbuh konstantno tvrd.
    I dok se sjetim da se bliži noć i spavanje...koma.
    I moja je mirna danas, lagano me lupka i to tako nisko dole da sve zvijezdice vidim.. Nemam pojma s čim to prčka dal ručice ili glavica bo.. Uglavnom prati me osjećaj da ce sve ispast

Mog cerviksa nema vise mislim posto su mi zadnji put napisali samo da sam otvorena prst. Ma ne kuzim nista vise.
    Osjetim da se nesto događa ali jednostavno vise necu panicarit jer ne mogu vise, stalno nesto. Uz sve to uhvate me i grčevi u preponama i jajnicima.. Ma koma.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

OGTT nije obavezan,nisam ga ni ja radila...točno što je netko rekao,ni mršavice nisu poštedjene dijabetesa...

nema toliko veze što jedeš 2x dnevno,bitnije je koju to konkretno hranu uneseš u sebe? pasta = šećer, svi ti prerađeni ugljikohidrati se na kraju razgrade u šećere....
    jedi proteine + vlakna, dakle meso i lisnato povrće,moraš to i nečim zamastit ali kloni se UH-a i šećera
    a ovisi koliko i potrošiš,ja stvarno dosta jedem ali sam i jako aktivna pa se sagori,mislim da sam sad na +11kg a u 38TT...( startna pozicija je bila deficit)

ja još čekam svoje BH,moguće da ih ne kužim.....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dominik, zamisli tu otvorenost kao sirinu - otvora. Nije rijec o debljini cerviksa. Neke zene su otvorene dobar dio trudnoce, neke se ne otvaraju do samog kraja. Cerviks moze biti maksimalno dugacak, a u isto vrijeme i otvoren. To sto si otvorena jedan prst ne znaci ama bas nista. Tek na deset prstiju radjas, plus sto uz to cerviks mora i nestati, odnosno istanjiti se. Plus dijete mora zauzeti pozu spremnu za porod. Ne znam sad na pamet u cemu je (jos) problem odnosno imas li neku dijagnozu uz to, ali recimo tu kod nas, ne bi vjerojatno ni znala da si otvorena prst jer te ne bi nitko zbog toga niti pregledavao. A kamoli da bi zbog jednog prsta bilo posebnih uputa za cuvanje trudnoce.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja nisam imala gotovo nista BH u prvoj trudnoci, a sad ih imam non stop kad sam aktivna (hodanje, pospremanje, sto god). Jedino ih plivanje ne izaziva, od plivanja skace samo beba.

Za gestacijski... vecina zena koje poznajem, a da su ga imale, su zapravo sitne, mrsave zene. Test nije ni tu obavezan, ali se preporuca. Ja sam ga radila oba puta, s obzirom da stvarno ne vidim neki problem u jednom vadjenju krvi (nama ne rade cijeli OGTT, vec samo glucose challenge, a ako to ne prodje kako treba, onda se ide na cijelo testiranje).

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Dominikslatki, kada je tebi termin?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Dominik, zamisli tu otvorenost kao sirinu - otvora. Nije rijec o debljini cerviksa. Neke zene su otvorene dobar dio trudnoce, neke se ne otvaraju do samog kraja. Cerviks moze biti maksimalno dugacak, a u isto vrijeme i otvoren. To sto si otvorena jedan prst ne znaci ama bas nista. Tek na deset prstiju radjas, plus sto uz to cerviks mora i nestati, odnosno istanjiti se. Plus dijete mora zauzeti pozu spremnu za porod. Ne znam sad na pamet u cemu je (jos) problem odnosno imas li neku dijagnozu uz to, ali recimo tu kod nas, ne bi vjerojatno ni znala da si otvorena prst jer te ne bi nitko zbog toga niti pregledavao. A kamoli da bi zbog jednog prsta bilo posebnih uputa za cuvanje trudnoce.
    Pa sto je najbolje nemam nikakvu dodatnu dijagnozu osim prijetećeg prijevremenog i trudova prije 37. Tjedna..
    Definitivno necu Dat me čačkaju na idućem pregledu , valjda moze ustanovit otvorenost preko uzv nekako!
    Na zadnjem pregledu mi cerviks nije ni spominjao samo je rekao kao uffff sve je to jako jako mekano i na nalazu napisao otvoreno ušće 1 prst..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vide preko UZV-a vise nego dovoljno, pogotovo kad znaju gledati (duzinu cerviksa, na primjer). Vaginalno bi trebalo pregledavati tek u krajnjoj nuzdi, pogotovo kod zena koje se stvarno prerano otvaraju, s obzirom na povecanu mogucnost infekcija.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Radoznalice, baš zvuči iscrpljujuće to što prolaziš, žao mi je. Nemam ništa pametno za reći jer još nisam našla nešto što bi mi pomagalo kod mučnina u ovoj trudnoći, ali u prošloj mi je pomagao gutljaj-dva Donata Mg ili polagano žvakanje badema. Baka mi se klela da pomaže nekoliko zrna riže u ustima držati, ali nisam nikad probala jer mi je zvučalo mambo-džambo.
    Što se upale tiče, ne znam koja je, ali znam da za neke kantarionovo ulje i još više češanj češnjaka u vagini preko noći rade čuda. E, sad, ne znam smije li se to u trudnoći isprobavati, ali ja osobno bih radije češnjak nego antibiotike u ranoj trudnoći. Ima nekoliko tema o tome, čak mislim baš ovdje na forumu.

Ljube, cure si ti rekle sve i slažem se s većinom - nevezano za tlak ili bebu ili hormone ili bilo što drugo, debljati se nije moguće bez unosa kalorija. Pokušaj razmotriti što jedeš, ali i što piješ (izbaci sve koliko god možeš osim vode). Hrpa je skrivenih praznih kalorija u gotovo svemu što stavljamo u usta, a opet ostajemo gladni. Jedi češće, manje i pametnije (npr. za doručak umjesto nekih pahuljica kvazi zdravih, a ustvari krcatih jednostavnih ugljikohidrata/šećera, probaj pojesti zobene pahuljice s nekim voćem - to su složeni ugljikohidrati i duže ćeš od njih biti sita). Držim ti fige da uspiješ, da se kile prestanu lijepiti i da nalazi budu uredni!

Meni je OGTT bio grozan zbog gladi prije i onog načekavanja od pola dana u bolnici. Baš razmišljam to preskočiti ovaj put jer mi je uvijek glukoza u krvi niska. I kad nisam natašte bude u granicama. A slat će me garant jer šalje uvijek i jer je splašena.

Danas mi je puno manje muka nego svih proteklih dana, baš mi je čudno koliko mi je dobro.
    Još odolijevam otići na hitni ginekološki da vidim kuca li srce, iznenađujuće sam mirna u vezi s tim.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj galicia prvotno napisa Vidi poruku
    Radoznalice, baš zvuči
    iscrpljujuće to što prolaziš, žao mi je. Nemam ništa pametno za reći jer još nisam našla nešto što bi mi pomagalo kod mučnina u ovoj trudnoći, ali u prošloj mi je pomagao gutljaj-dva Donata Mg ili polagano žvakanje badema. Baka mi se klela da pomaže nekoliko zrna riže u ustima držati, ali nisam nikad probala jer mi je zvučalo mambo-džambo.
    Što se upale tiče, ne znam koja je, ali znam da za neke kantarionovo ulje i još više češanj češnjaka u vagini preko noći rade čuda. E, sad, ne znam smije li se to u trudnoći isprobavati, ali ja osobno bih radije češnjak nego antibiotike u ranoj trudnoći. Ima nekoliko tema o tome, čak mislim baš ovdje na forumu.

Ljube, cure si ti rekle sve i slažem se s većinom - nevezano za tlak ili bebu ili hormone ili bilo što drugo, debljati se nije moguće bez unosa kalorija. Pokušaj razmotriti što jedeš, ali i što piješ (izbaci sve koliko god možeš osim vode). Hrpa je skrivenih praznih kalorija u gotovo svemu što stavljamo u usta, a opet ostajemo gladni. Jedi češće, manje i pametnije (npr. za doručak umjesto nekih pahuljica kvazi zdravih, a ustvari krcatih jednostavnih ugljikohidrata/šećera, probaj pojesti zobene pahuljice s nekim voćem - to su složeni ugljikohidrati i duže ćeš od njih biti sita). Držim ti fige da uspiješ, da se kile prestanu lijepiti i da nalazi budu uredni!

Meni je OGTT bio grozan zbog gladi prije i onog načekavanja od pola dana u bolnici. Baš razmišljam to preskočiti ovaj put jer mi je uvijek glukoza u krvi niska. I kad nisam natašte bude u granicama. A slat će me garant jer šalje uvijek i jer je splašena.

Danas mi je puno manje muka nego svih proteklih dana, baš mi je čudno koliko mi je dobro.
    Još odolijevam otići na hitni ginekološki da vidim kuca li srce, iznenađujuće sam mirna u vezi s tim.
    Probala sam i s donat mg, i bademe cak sam ujutro kad tek ustanem jela sirovu rizu rekli mi da kupi to kiselinu i nista. A ne smije se kantarionovo ulje cula sam u trudnoci. Dobila sam vaginalete da koristim ali mi je problem sto nikad ih nisam stavljala, prvi put vcs i mislim da nisam dobro stavila bas me zulja i ruzan osjecaj kao i da pecka

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Je li normalno da boli cak ako se malo pomjerim kad se stavi vaginalete, nemam iskustva s tim bas se fuj osjecam

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mislim da je, ja sam ih stavljala samo jednom. Otopit ce se ionako, ne traje dugo.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

[QUOTE=Kaae;2833665]Mislim da je, ja sam ih stavljala samo jednom. Otopit ce se ionako, ne traje dugo.[/
    QUOTE]

Imam osjecaj da ce ispasti ocigledno sam smotana za ove vagi.t. jedva cekam pa da antibiotik mogu uzeti necu vise ovo nikad uzeti. Nadam se da ce jer necu mirno zaspati dok ne nestane.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Obicno vaginalete stavljas neposredno prije odlaska u krevet, tako da nemaju kamo, ni cijele ni otopljene.

Leon@ avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2015

Početno

Citiraj radoznalica prvotno napisa Vidi poruku
    Je li normalno da boli cak ako se malo pomjerim kad se stavi vaginalete, nemam iskustva s tim bas se fuj osjecam
    probaj drugi put gurnuti vaginaletu što dublje.
    mene bi žuljala samo ako je preplitko stavim. poguraj ju kažiprstom sve dok ti cijeli kažiprst nije ušao :D

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj Leon@ prvotno napisa Vidi poruku
    probaj drugi put gurnuti vaginaletu što dublje.
    mene bi žuljala samo ako je preplitko stavim. poguraj ju kažiprstom sve dok ti cijeli kažiprst nije ušao :D
    Boli me pa sam samo malo gurnula a i koliko god smjesno zvucalo strah me da hematom sto imam ne raskrvarim ako je vise poguram. Dva tri sata nisam mogla zaspati sinoc malo pomjeranje u krevetu ona zulja me.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

radznalica, nemas toliko duge prste da dodjes do hematoma. a i da imas, morala bi proci cerviks i jos cackati po maternici. nemoguce. ne brini. a i ako vaginaleta ostane preplitko, teze obavlja posao gdje treba. pokusaj cucnuti, meni je tako najlakse s umetanjem.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Kak ja imam lijepe noktiće, stavljanje vaginaleta sam prepuštala mužu.
    Pa eto ti rješenja.
    Mislim da sam ih dva puta morala koristiti, i to prije par godina kada sam imala jednu operaciju tamo dolje.
    On mi je pomogao i nikad nisam vaginaletu osjetila.
    Osim ako bih se počela divlje smijati. Onda smo morali ispočetka. :D
    Posljednje uređivanje od Medeja : 17.12.2015. at 12:32

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Medeja,
    Moj se meni nudil nekoliko puta ali pretpostavljam kak bi to zgledalo..
    radoznalica,pokušaj se opustit s tim vaginaletama. Uzimaš ih da ti bude bolje,nemru naškodit i daleko su one od bebice i hematoma. Složi se u polu čučanj, na stoječki,i gurni kolko možeš. Vaginaleta i treba uči što dalje...badava ti ako ju turneš na ulaz i još ti iscuri..
    Vidi mene,cijelu trudnoču stavljam tri put dnevno po dvije. Jest da su drukčije ali stavljala sam ih unatoč svakakvim smeđarenjima i krvarenjima.

Evo,stigoh od gina sa uputnicama. Sretna i zadovoljna
    I jučer skužim da sam zabila izvaditi krv na transfuziji...jesam teca.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Probat cu veceras ponovo valjda uspijem, ne mogu da vjerujem da trudnoca moze biti ovoliko teska i stresna...dani mi prolaze samo u lezanju, mukama, povracanju i pregledi..a pored svega svi mi govote zivni malo svi to prolaze pasu vedriji itd.to me nekad i nervira.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

I mene živcira kada mi kažu da se razvedrim. Kao, ako sam ja mrgud i dijete će mi biti mrgud.
    Joj... Pa nije da mogu s cjelodnevnim kontrakcijama tijekom dana ići sa smiješkom okolo.
    U brizi sam, sjašite.
    Uostalom, nisam uvijek loše volje nego samo onda kada vidim ili čujem te ljude jer znam što će opet reći.

Radoznalice, znam da ti je teško, ali ubrzo ćeš doći u neke sigurne tjedne i bit će lakše.
    Koliko si sada?
    Posljednje uređivanje od Medeja : 17.12.2015. at 14:49

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    I mene živcira kada mi kažu da se razvedrim.
    Kao, ako sam ja mrgud i dijete će mi biti mrgud.
    Joj... Pa nije da mogu s cjelodnevnim kontrakcijama tijekom dana ići sa smiješkom okolo.
    U brizi sam, sjašite.
    Uostalom, nisam uvijek loše volje nego samo onda kada vidim ili čujem te ljude jer znam što će opet reći.

Radoznalice, znam da ti je teško, ali ubrzo ćeš doći u neke sigurne tjedne i bit će lakše.
    Koliko si sada?
    Sad sam 8+5 nadam se da ce biti lakse. Ma meni je non stop muka, kiselina, povracanje i borim se s tim nije mi ni do cega a drugi ocekuju da se smjeskam, zezam itd, pogotov gosti kad dodju. Najradije bi se izolovala od svega i sviju zivcira me to, jedino me mama razumije jer je i sama imala prvu trudnocu bas tesku (biti ce da genetika cini svoje).

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Radoznalice, samo hrabro proći ce to. I meni je bila muka užasna, jos nismo nikome ni govorili da sam trudna pa su svi jos ono: Ajmeeeeeeeeee vidi ove aždaje i tako..
    Ali proći ce ne brini, a isto tako kad prođu mučnine doci ce druge brige. Sve je to normalno .
    A pametni ljudi nas trebaju znati razvedriti i olakšati nam a ne jos otežavati sa svakojakim komentarima i sl.
    Ja sam svima zabranila da mi dolaze osim par ljudi koji mi bas čine dobro, pa makar samo šutili a godi mi njihova prisutnost. Pa nek se ostali zgražaju koliko hoce, ja cu radije bit sama nego u lošem društvu.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj radoznalica prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam 8+5 nadam se da ce biti lakse. Ma meni je non stop muka, kiselina, povracanje i borim se s tim nije mi ni do cega a drugi ocekuju da se smjeskam, zezam itd, pogotov gosti kad dodju. Najradije bi se izolovala od svega i sviju zivcira me to, jedino me mama razumije jer je i sama imala prvu trudnocu bas tesku (biti ce da genetika cini svoje).
    Ah, da, čari rane trudnoće.
    Dobro ti ide, tješi se tako. I stvarno će ti brzo proći. Taman prođu blagdani i ti već polako ulaziš u drugo tromjesečje. Pa panika koliko se miče i miče li se zamijenit će mučninu.
    Bezbrižna nećeš biti.
    Ali je drugo tromjesečje super, dovoljno si pokretna za sve. Mučnina nema.
    Ajd, još malo ovo izdrži, sve za taj mali život tebi.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Medeja, znam zena kad zatrudni nema bezbriznosti vise nikad non stop ce biti neka briga oko dijetea i strah ali eto da bar mucnina prodje i ovo sad.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Radoznalice, gurni vaginaletu dublje i netom prije spavanja; ako je dovoljno duboko je nećeš osjetiti (kao i tampon). Nisu one tako grozne, samo se možda nisi navikla stavljati nešto u vaginu.

Neka gosti očekuju što žele, a ti radi kako ti želiš/možeš. Meni je život lakši otkad kažem kako se osjećam. Brini o sebi, tako ćeš kasnije i dijete naučiti da brine o sebi.

A što se briga tiče, uvijek su tu. Na tebi je da im ne dopustiš da tobom vladaju. Jer brinula ti ili ne brinula, ionako će biti onako kako će biti. Brigom si ne pomažeš.

7 tjedana punih danas.
    U prošloj mi je trudnoći ovih dana otkriven hematom. Prestravilo me to tad. Sad bih bila puuuno mirnija.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Radoznalice, samo hrabro proći ce to.
    I meni je bila muka užasna, jos nismo nikome ni govorili da sam trudna pa su svi jos ono: Ajmeeeeeeeeee vidi ove aždaje i tako..
    Ali proći ce ne brini, a isto tako kad prođu mučnine doci ce druge brige. Sve je to normalno .
    A pametni ljudi nas trebaju znati razvedriti i olakšati nam a ne jos otežavati sa svakojakim komentarima i sl.
    Ja sam svima zabranila da mi dolaze osim par ljudi koji mi bas čine dobro, pa makar samo šutili a godi mi njihova prisutnost. Pa nek se ostali zgražaju koliko hoce, ja cu radije bit sama nego u lošem društvu.
    Ma ni ja jos necu nikome da govorim samo ukucani, pa je dodatno to sto moram mirovati zbog hematoma a muzeva porodica cesto dodje pa niti mogu dugo sjediti a treba ugostiti i nasmijan biti da ne bi ispalo da sam arogantna itd. A i ovo sto zna ljudi smatraju nije to nista svi imaju tako mucnine pa su raspolozeniji od mene. Ma nekad ne mogu sama sebe, valjda ce bar koji dan stati mucnina da prikupim malo energije.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Blago tebi heh moj nece da cacka dole nikako otkad smo dobili strogu zabranu za bilo kakve aktivnosti.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo..danas sam bila malko aktivnija i uh kako me boli dolje mali trbuh. Onaj dio di počinje bebina kućica...to mi inače bude ko kamen,rekla gin da su to mišići. Sad je tako tvrdo..plus bolni pritisak koji ne prestane ni kad ležim. I mišekove udarce osjetim tamo dolje i bolni su.
    Baš primjetim da nakon jutarnjeg ustajanja,osječam se najbolje. A kad sljedeči put legnem i opet se dignem..gotovo,boli i tvrdo i kontrakcije jedna za drugom.
    Zbilja mi je sve teže nositi trbuh,i stalno se pitam kak je tek negdje ženama koje imaju kolko veči od mog.

No nije da se žalim...tak sam si htela.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Žužy subota je!!!!!

Tvoj prethodni post kao da sam ja pisala, očito su to normalne "blagodati"..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •