Stranica 320 od 581 PrviPrvi ... 220270310318319320321322330370420 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,951 do 16,000 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cu si naručiti ove, futrani su i pamučni.

http://www.vertbaudet.com/En/pack-of...uleur=6559&t=1
    Ako tebi ne trebaju futrani imaš i drugih i to u puno nekih velicina
    Ne mogu bez zice, ni pod razno. A i nema bas velicina, bas kao sto sam prije pisala. Kosarica G, nikad culi, a da ne pricam o kombinaciji 75 ili 80 s kosaricom G.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Zasad skulirana, ja mislila ti u radaoni a kad ono evo tebe jos vjezbas

Sta ima?

A i Melange, Kaae? Vi bas ono do samog termina?

meni trbuh toliko iskocio zadnji tjedan da neznam kud ce jos dva mjeseca rasti
    Posljednje uređivanje od orange80 : 23.12.2015. at 08:14

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj LadyB prvotno napisa Vidi poruku
    Ok, nije da sam bas s Marsa pala ali to masiranje medice- koja je uspjesnost? Ne znam kako bi srocila bolje to pitanje..
    Znaci mene grozno uzasava pucanje rezanje i sl..
    ne može ti odmoć,može samo pomoć...ja sam i u prvoj T masirala i nisam pukla unatoč "kukac položaju" + bjesomučnom vođenom tiskanju...
    babica mi je rekla da nisam predala plan poroda na kojem sam odbila epi da bi me bila zarezala jer je njoj,pazi sad,izgledalo kao da ću puknut pa eto nisam....
    moglo se i bez tog jednog površinskog šava....
    za 2gi put sam pametnija pa ide stolčić + akobogda spontano izlijetanje tako da sam vjerujem mirna...

u svakom slučaju, bilo kakvo ubrzavanje poroda ti povećava šansu za puknućem koje je u svakom slučaju bolje da se dogodi spontano nego da ti rade epi
    (koja se sve manje i manje radi a prije 10tak god su po defaultu radili svim prvorotkama)

uostalom,pogledaj str 56. ovog PDFa, što kaže sama komora primalja: http://www.komora-primalja.hr/datote...BASLER_WEB.pdf

genijalan mi je paragraf ispod: Žene koje rađaju u ležećem položaju s nogama u stremenima, najizloženije su spontanim puknućima 2. i 3.
    stupnja. Također je vjerojatnije da će biti podvrgnute epiziotomiji. Prvorotke će zasigurno imati epiziotomiju, a to je povezano s položajem u kojem rađaju, jer one se većinom odlučuju za porod na leđima, što je najvjerojatnije povezano s (ne)iskustvom i okolnostima.

da mi je vidit tko se to sam odluči na položaj na leđima....

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja sam sama odlucila radjati na ledjima! Super mi je odgovaralo. Ali bila sam tocno u polozaju koji sam odabrala, nisu mi noge gurali nikamo... bilo je onako kako je meni odgovaralo. Vjerojatno bih bila radjala stojecki tj. u cucnju, ali dijete je napokon odlucilo izaci u 67. satu (poroda I moje budnosti), koji je ujedno bio I 16-ti sat bolnice, tako da sam bila - umorna.

Izasao je potpuno bez tiskanja, sam od sebe, ali ipak sam zaradila puknuce drugog stupnja. Nije boljelo, super je zasiveno, nemam oziljke ili bilo kakve posljedice, tako da mi je svejedno.

Sto se vjezbanja tice, na zalost ne vjezbam jer cijelu trudnocu nisam nasla gdje cu (malo grad, losa ponuda ovaj put). Prvi put sam odvjezbala yogu do samog kraja, svih 42 tjedna. Sad radim I radit cu do poroda, a prvi put sam radila do termina. Trbuh mi je ogroman, cesce mi je tesko nego sto nije, ali ne mogu zamisliti da prestanem biti aktivna, a ni ne preporucuju mirovanje tako da sam ok ovako.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Od jučer sam na duplo manjoj dozi utrića,tak budem par dana pa par dana na još manjoj,dok ih skroz ne ukinem. Da ne bude najednom.
    I danas mi je trbuh jedna velika bh kontrakcija opče ne prestaje. I na mahove mi prostruji dolje ko menga bol,tak mi je bilo na početku trudnoče.
    Eto,pitala sam se cijelo vrijeme kak bude izgledalo kad maknem utriće i došlo je...još me od jutra glava boli. Baš sam neka bljakasta.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Žužy a da ti nastaviš s njima? Sta nisi rekla da se u 38. Skidaš s njih ili?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Evo i mene s pregleda srce kuca mrvica raste ali eto hematom je jos uvijek prijetnja

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Žužy a da ti nastaviš s njima? Sta nisi rekla da se u 38. Skidaš s njih ili?
    A neznam nit sama kaj bi ti rekla. Jučer se jedna dr složila s mojom gin i rekla mi da ih uzimam sad do 37. tt dok mi je drugi dr rekao da ih uzimam bezveze. Pa sam odlučila smanjivati ih eto pomalo...jednom moram..a bude se i to odužilo.
    O zamjenskom dr moje gin nebi puno...zvala sam ga za jednu kutiju i objasnila situaciju i onda se naslušala monologa. Kako toga nema nigdi,pa kojekaj o mojoj gin..pa ak nosim žensko dijete može se roditi podbuhlo,triploidno,sa ogromnom cistom na jajniku...mislim stvarno.
    Da se za kontrakcije ide u bolnicu na tokolizu i da ima da sa 36+6 više niti jednog ne uzmem. Prvo je htel da odma prestanem,pa nek danas i sutra da popijem po jednog i gotovo...rekla sam da neću naglo prestat i onda je reko da ajde u pravu je ko mi je rekao da smanjujem polako. Ma...fala Bogu nemoram više iči k njemu. Za magnezij mi je rekao da ga pijem do kraja..dok i za njega čitam da bi se trebalo prestati s uzimanjem pred porod. Pošto ublažava grčeve. Njega sad pijem svaki drugi dan.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Radoznalice, bravo za srce!!
    Kako sam ja skužila, važno je gdje je smješten hematom. Meni je bio pokraj ploda i brzo je bio manji od njega pa je bio puno manja prijetnja nego da je, recimo, bio iznad. Hematom je potencijalno opasan jer pri izlasku može "povući" plod van. Ali mi se čini da je malo takvih slučajeva.

Žužy, drži se....još malo.
    I ja sam utriće polako bila smanjivala.

Zasad skulirana, planiram i ja stolčić i što prirodnije sve i nadam se ovaj puta u tome i uspjeti.
    Na prvom sam porođaju isto imala takvu ideju, ali mi je, eto, samo uspjelo izbjeći epiziotomiju. Ali bolje i to nego ništa.

Međicu sam i ja masirala u 1. trudnoći i zamijetila kako je postala bila značajno rastezljivija. Na početku me to boljelo, kasnije se rastezalo bez veće neugode. Ne znam je li pomoglo, pukla sam malo, mislim da su mi 3 šava stavili. Rezali me nisu jer sam inzistirala na tome do zadnjeg. Ne sjećam se kad sam je počela masirati..

Danas cijeli dan jedva držim oči otvorenima...nevjerojatno koliko mi se spava, a inače uopće nisam spavalica.
    Mučnina me ubi. Maalo sam je ublažila ručkom - zelena salata s kuhanim jajima i maslinovim uljem - baš mi je fino sjelo! (Sad mi je opet muka i ne znam čime ću želudac počastiti).

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Galicia ma nadam se da ce biti dobro ali et malo me uhvati i panika ponekad. Vjeruj da je nisam ni pitala za polozaj hematom sva sam bila izgubljena od mucnine.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

radoznalica,bravo za srce!
    A hematom je sigurno več puno manji...pa dobro si mu odmaknula sa tt i bebica je več velika.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Zuzy pa eto bebica je 24mm a hematom 23mm nadam se da ce biti sve ok i da ce nestati.

A je li neko od vas imao problema sa mesom u ustima i desnima, citav dan povracam i odjednom mi natekle desni oko zubi a po ustima u unutrasnjosti sve mi neke kao bubuljice, sta bi smjela uzeti za to bas me sve vise i vise boli?

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Radoznalice, normalno ti je da su ti sve sluznice, pa tako i u ustima, prokrvljenije, dakle, lakše će ti desni krvariti, biti osjetljivije i upaliti se. Te bubuljice koje spominješ ne znam što su. Znam da meni za upalu desni uvijek pomogne medicinski jod (19-20 kn u ljekarni) - uzmem vode u usta, kapnem par kapi joda i mućkam u ustima dok tekućina ne izgubi boju (ako jako "grize", razrijedi, tj. dodaj vode).
    Meni je sluznica nosa nateknuta, malo-malo sam začepljena iz čista mira.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Moguće je da su to afte ako te bole.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Radoznalica bravo za srčeko! Neka bebač raste i vidis da je veći od hematoma a i svakim danom je sve veći veći!

Žužy ja bi isto tako na tvom mjestu polagano s tim prestala, ipak ti najbolje na sebi osjetiš sto i kako ti pase ..

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Cure, dal koja ima problema s ukočenim prstima ? Ja se po noći i ujutro probudim a prsti ukočeni ko u mrtvaca, ne mogu i saviti koliko su kruti i bolni i onda malo po malo dođu na sebe.. I tako vec jedno 2 tjedna.. Kaže doc ma to je otečeno! A ne čine mi se bas nesto otečeni koliko bolni i bez života

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

dominikslatki,valjda ti se ukoče dok ih ne koristišpa kad ih malo razmrdaš dojdu na svoje. Vjerojatno još jedna čar trudnoče.
    A inače otičeš?
    Ja ne,jednom mi stopala malo otekla..dok sam bila duže u gostima. Inače ne...al primjetim da su mi se potkoljenice zjačale,listovi. Vidim po čizmama,jedva ih zakopčam a prije mi puhalo kolko je mjesta bilo.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Ja sam sa utrogestanom prestala prije mjesec ipo dana.
    Nikakvih problema.
    Malo sam bila skeptična u početku kad mi je ginekologica rekla da ih više ne pijem. Muž je nazvao tada svog dobrog prijatelja ginekologa koji radi i živi u Osijeku koji je rekao da su ti utrici samo kap u moru u moru hormona sto ih tijelo proizvodi u tom tjednu trudnoce i da ih prestanem piti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od Icsi : 24.12.2015. at 09:12

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

dominikslatki, ja se budim s ukocenim i nateklim prstima na rukama. bas me bole zglobovi, ali prodje dok se razgibam. cari zadnjeg tromjesecja, sto ces.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Hvala, sad mi je lakse. Vec sam mislila osteoporoza

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Dominikslatki, ja bih prije pomislila na reumatoidni artritis.
    Ali, budući je u trudnoći svašta nenormalnog normalno, bit će da je tako i s tom ukočenošću.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Dominikslatki raste samo da sve bude ok, optimisticna sam za sad mada me doktorica malo zabrinula kad je rekla da hematom moze praviti prjetnju sve dok je tu.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Galicia znaci i to je dio trudnoce i simptoma, jos samo mi fali da me zaboli zub

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    ne može ti odmoć,može samo pomoć...ja sam i u prvoj T masirala i nisam pukla unatoč "kukac položaju" + bjesomučnom vođenom tiskanju...
    babica mi je rekla da nisam predala plan poroda na kojem sam odbila epi da bi me bila zarezala jer je njoj,pazi sad,izgledalo kao da ću puknut pa eto nisam....
    moglo se i bez tog jednog površinskog šava....
    za 2gi put sam pametnija pa ide stolčić + akobogda spontano izlijetanje tako da sam vjerujem mirna...

u svakom slučaju, bilo kakvo ubrzavanje poroda ti povećava šansu za puknućem koje je u svakom slučaju bolje da se dogodi spontano nego da ti rade epi
    (koja se sve manje i manje radi a prije 10tak god su po defaultu radili svim prvorotkama)

uostalom,pogledaj str 56. ovog PDFa, što kaže sama komora primalja: http://www.komora-primalja.hr/datote...BASLER_WEB.pdf

genijalan mi je paragraf ispod: Žene koje rađaju u ležećem položaju s nogama u stremenima, najizloženije su spontanim puknućima 2. i 3.
    stupnja. Također je vjerojatnije da će biti podvrgnute epiziotomiji. Prvorotke će zasigurno imati epiziotomiju, a to je povezano s položajem u kojem rađaju, jer one se većinom odlučuju za porod na leđima, što je najvjerojatnije povezano s (ne)iskustvom i okolnostima.

da mi je vidit tko se to sam odluči na položaj na leđima....
    Uh..sad si mi dala mislit i proucavati..jer ustvari skuzila sam da jaaaako malo znam o samom porodaju..i da bi mozda trebala poceti od negdje s informiranjem..

Sad me uhvatio bed..

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Cure SAD odem na WC i na papiru krv onako sluzava da li itko ima iskustva ....jutros bio ctg ali bez pregleda i sve ok

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

mona,koji si tt? Možda sluzni čep?

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

35+3 može bit..ali još mi je rano u poneddljak bila na kontroli i sve bilo OK danas ctg isto uredu
    Posljednje uređivanje od mona22 : 24.12.2015. at 19:30

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Vjerojatno sluzni cep. Moze curkati i ispadati cijelu trudnocu. Ako ti je jako sumnjivo, zovi negdje i pitaj.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Radoznalice, nadam se da neće zub (pazi dobro na higijenu usta čak i kad boli).

LadyB, pusti bedove i mirno se informiraj. Pitaj ovdje, cure svašta znaju.

Mona22, i meni zvuči kao sluzni čep koji inače drži "zablindiran" cerviks.

Danas sam se tako slatko najela da mi čak ni muka nije bila nakon. Sva sam bila hepi.
    Sad pasem Super Dickmans i taaaako su mi mljac da je to strašno. Do spavanja ću potamaniti cijelu kutiju.

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Jutro cure sretan Bozic onima koje ga slave....kod mene za SAD još ništa novog još po malo curka zvala sam svoju doktoricu i rekla mi da strogo mirujem bar do ponedjeljka kad mi je kontrola osim ako prije ne dodu trudovi ili ode plodna voda

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

mona,malko je prerano...još da su te pregledali bi i rekla da je od pregleda. Samo ti leži i miruj.
    Jel to samo sluz sa sukrvicom ili baš krv ide?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I Sretan i Blagoslovljen Božić drage moje!
    Rodile sve na termine i nek sve prođe savršeno!

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sretan Bozic curke

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Curke također svima sve najbolje i svima zelim terminske bebe!

Mona sorry ali kako je žužy rekla prije par stranica ; nema preko reda tako da se nadam da ce to kod biti ok sve. Samo miruj i ne napreži se nikako.

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Zuzy sluz sa smedkastom krvi i ujutro je bilo je bilo još malo ...
    Dominikslatki ja se iskreno nadam da neću biti preko reda

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Smeđkasto? Hm, pa sta nije sluzni čep sa svijetlom krvi i kao kapilarice u sluzi zna bit. Barem sam ja tako citala. Ova smeđa mi zvuci kao nesto zaostalo u maternici pa izlazi. Mozda ti je negdje unutra pukla kakva kapilara. Jer gledam po sebi, meni zna bit dosta sluzi i sad da mi pukne kakva kapilara odmah bi mislila da je sluzni čep.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja pak mislim da nemora biti baš crveno...bar kolko mi cure vele,najčešče je ta sluz prošarana smeđim. E sad,nije valjda ni to pravilo.
    A isto tak čep može ispast ohoho pred porod.
    Ostani ti mona još koji tj 2u 1.

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Iskreno nemam pojma kakvo treba bit jedino što znam da je odvrano za vidjet

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sluzni cep moze biti kakav god, ali svjeze krvi ne bi trebalo biti nigdje, osim minimalno u aktivnom porodu (prije nego se dijete rodi, jel).

Sretan Bozic, svima!

Ja sam sluzbeno u terminu od jucer (39 TT), ali odlucila sam radjati u 2016. Moze u terminu (do 41 TT), a I malo nakon. Svejedno.

Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Sretan Bozic svima,

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sretan vam Božić, trbušaste! Nadam se da fino papate i da ne radite previše.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Nadam se da ste puno i fino papale i bile u ugodnom društvu!

Sretno svima sve!

I, da, naravno, da ide po redu i svi u terminu!

<mišica> avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

pridružujem se čestitkama svima i prijavljujem nepromijenjeno stanje...
    jučer je bio termin, obavili ctg, sve je ok, sutra opet....

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Zuuuuuužy evo nas do jos jedne subote, ja prezadovoljna

Melange si jos u komadu?

Joj ženske kad sve rodite isti dan , sad ste na redu kaae, misica i melange , jel tako?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Daaa dominikslatki,baš sam nam došla poskočiti.

<mišica>,super za dobar ctg,a beba nek čim prije odluči van. Vjerujem da si nestrpljiva. Ja jesam a imam još koji tj...danas smo 37. tt i još tri dana po dva utrića i finito.
    Baš smo išli zmontirati as u auto i ide to super. Fixna da bolje nemre.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Koja je fora sa korigovanjem termina prema ultrazvučnom pregledu? Koji vama (koje niste ivf) gledaju datum?
    Juče sam bila na pregledu i opet mi je pomerila datum. Sada je to već 10 dana razlike u odnosu na termin po zadnjoj menstruaciji, a tek sam 14+3tt. Kako je krenula do kraja će mi skratiti trudnoću za mesec dana. Rađam krupne bebe, pa šta?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nisam u komadu vise
    jucer je stigla nasa struca od 4160g i 54cm
    zelim vam svima sretan bozic <3

Sent from my A0001 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Melangeeeeeee!!!! Pa stigla je štruca pod bor!!!
    Sad kad vas pita kako je nastao lijepo imate odgovor: pa djed Božičnjak te donio!

Iskrene čestitke!!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Jeeeeeer melange,prava božičnica! I bome prava štruca! Čestitam od srca!

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Čestitam! Stvarno dobra štruca.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •