Zasad skulirana, ja mislila ti u radaoni a kad ono evo tebe jos vjezbas
Sta ima?
A i Melange, Kaae? Vi bas ono do samog termina?
meni trbuh toliko iskocio zadnji tjedan da neznam kud ce jos dva mjeseca rasti
Posljednje uređivanje od orange80 : 23.12.2015. at 08:14
ne može ti odmoć,može samo pomoć...ja sam i u prvoj T masirala i nisam pukla unatoč "kukac položaju" + bjesomučnom vođenom tiskanju...
babica mi je rekla da nisam predala plan poroda na kojem sam odbila epi da bi me bila zarezala jer je njoj,pazi sad,izgledalo kao da ću puknut pa eto nisam....
moglo se i bez tog jednog površinskog šava....
za 2gi put sam pametnija pa ide stolčić + akobogda spontano izlijetanje tako da sam vjerujem mirna...
u svakom slučaju, bilo kakvo ubrzavanje poroda ti povećava šansu za puknućem koje je u svakom slučaju bolje da se dogodi spontano nego da ti rade epi
(koja se sve manje i manje radi a prije 10tak god su po defaultu radili svim prvorotkama)
uostalom,pogledaj str 56. ovog PDFa, što kaže sama komora primalja: http://www.komora-primalja.hr/datote...BASLER_WEB.pdf
genijalan mi je paragraf ispod: Žene koje rađaju u ležećem položaju s nogama u stremenima, najizloženije su spontanim puknućima 2. i 3.
stupnja. Također je vjerojatnije da će biti podvrgnute epiziotomiji. Prvorotke će zasigurno imati epiziotomiju, a to je povezano s položajem u kojem rađaju, jer one se većinom odlučuju za porod na leđima, što je najvjerojatnije povezano s (ne)iskustvom i okolnostima.
da mi je vidit tko se to sam odluči na položaj na leđima....![]()
Ja sam sama odlucila radjati na ledjima! Super mi je odgovaralo. Ali bila sam tocno u polozaju koji sam odabrala, nisu mi noge gurali nikamo... bilo je onako kako je meni odgovaralo. Vjerojatno bih bila radjala stojecki tj. u cucnju, ali dijete je napokon odlucilo izaci u 67. satu (poroda I moje budnosti), koji je ujedno bio I 16-ti sat bolnice, tako da sam bila - umorna.
Izasao je potpuno bez tiskanja, sam od sebe, ali ipak sam zaradila puknuce drugog stupnja. Nije boljelo, super je zasiveno, nemam oziljke ili bilo kakve posljedice, tako da mi je svejedno.
Sto se vjezbanja tice, na zalost ne vjezbam jer cijelu trudnocu nisam nasla gdje cu (malo grad, losa ponuda ovaj put). Prvi put sam odvjezbala yogu do samog kraja, svih 42 tjedna. Sad radim I radit cu do poroda, a prvi put sam radila do termina. Trbuh mi je ogroman, cesce mi je tesko nego sto nije, ali ne mogu zamisliti da prestanem biti aktivna, a ni ne preporucuju mirovanje tako da sam ok ovako.
Od jučer sam na duplo manjoj dozi utrića,tak budem par dana pa par dana na još manjoj,dok ih skroz ne ukinem. Da ne bude najednom.
I danas mi je trbuh jedna velika bh kontrakcijaopče ne prestaje. I na mahove mi prostruji dolje ko menga bol,tak mi je bilo na početku trudnoče.
Eto,pitala sam se cijelo vrijeme kak bude izgledalo kad maknem utriće i došlo je...još me od jutra glava boli. Baš sam neka bljakasta.
Žužy a da ti nastaviš s njima? Sta nisi rekla da se u 38. Skidaš s njih ili?
Evo i mene s pregleda srce kucamrvica raste ali eto hematom je jos uvijek prijetnja
![]()
A neznam nit sama kaj bi ti rekla. Jučer se jedna dr složila s mojom gin i rekla mi da ih uzimam sad do 37. tt dok mi je drugi dr rekao da ih uzimam bezveze. Pa sam odlučila smanjivati ih eto pomalo...jednom moram..a bude se i to odužilo.
O zamjenskom dr moje gin nebi puno...zvala sam ga za jednu kutiju i objasnila situaciju i onda se naslušala monologa. Kako toga nema nigdi,pa kojekaj o mojoj gin..pa ak nosim žensko dijete može se roditi podbuhlo,triploidno,sa ogromnom cistom na jajniku...mislim stvarno.
Da se za kontrakcije ide u bolnicu na tokolizu i da ima da sa 36+6 više niti jednog ne uzmem. Prvo je htel da odma prestanem,pa nek danas i sutra da popijem po jednog i gotovo...rekla sam da neću naglo prestat i onda je reko da ajde u pravu je ko mi je rekao da smanjujem polako. Ma...fala Bogu nemoram više iči k njemu. Za magnezij mi je rekao da ga pijem do kraja..dok i za njega čitam da bi se trebalo prestati s uzimanjem pred porod. Pošto ublažava grčeve. Njega sad pijem svaki drugi dan.
Radoznalice, bravo za srce!!
Kako sam ja skužila, važno je gdje je smješten hematom. Meni je bio pokraj ploda i brzo je bio manji od njega pa je bio puno manja prijetnja nego da je, recimo, bio iznad. Hematom je potencijalno opasan jer pri izlasku može "povući" plod van. Ali mi se čini da je malo takvih slučajeva.
Žužy, drži se....još malo.
I ja sam utriće polako bila smanjivala.
Zasad skulirana, planiram i ja stolčić i što prirodnije sve i nadam se ovaj puta u tome i uspjeti.
Na prvom sam porođaju isto imala takvu ideju, ali mi je, eto, samo uspjelo izbjeći epiziotomiju. Ali bolje i to nego ništa.
Međicu sam i ja masirala u 1. trudnoći i zamijetila kako je postala bila značajno rastezljivija. Na početku me to boljelo, kasnije se rastezalo bez veće neugode. Ne znam je li pomoglo, pukla sam malo, mislim da su mi 3 šava stavili. Rezali me nisu jer sam inzistirala na tome do zadnjeg. Ne sjećam se kad sam je počela masirati..
Danas cijeli dan jedva držim oči otvorenima...nevjerojatno koliko mi se spava, a inače uopće nisam spavalica.
Mučnina me ubi. Maalo sam je ublažila ručkom - zelena salata s kuhanim jajima i maslinovim uljem - baš mi je fino sjelo! (Sad mi je opet muka i ne znam čime ću želudac počastiti).![]()
Galicia ma nadam se da ce biti dobro ali et malo me uhvati i panika ponekad. Vjeruj da je nisam ni pitala za polozaj hematom sva sam bila izgubljena od mucnine.
radoznalica,bravo za srce!
A hematom je sigurno več puno manji...pa dobro si mu odmaknula sa tt i bebica je več velika.![]()
Zuzy pa eto bebica je 24mm a hematom 23mm nadam se da ce biti sve ok i da ce nestati.
A je li neko od vas imao problema sa mesom u ustima i desnima, citav dan povracam i odjednom mi natekle desni oko zubi a po ustima u unutrasnjosti sve mi neke kao bubuljice, sta bi smjela uzeti za to bas me sve vise i vise boli?
Radoznalice, normalno ti je da su ti sve sluznice, pa tako i u ustima, prokrvljenije, dakle, lakše će ti desni krvariti, biti osjetljivije i upaliti se. Te bubuljice koje spominješ ne znam što su. Znam da meni za upalu desni uvijek pomogne medicinski jod (19-20 kn u ljekarni) - uzmem vode u usta, kapnem par kapi joda i mućkam u ustima dok tekućina ne izgubi boju (ako jako "grize", razrijedi, tj. dodaj vode).
Meni je sluznica nosa nateknuta, malo-malo sam začepljena iz čista mira.
Radoznalica bravo za srčeko! Neka bebač raste i vidis da je veći od hematoma a i svakim danom je sve veći veći!
Žužy ja bi isto tako na tvom mjestu polagano s tim prestala, ipak ti najbolje na sebi osjetiš sto i kako ti pase ..
Cure, dal koja ima problema s ukočenim prstima ? Ja se po noći i ujutro probudim a prsti ukočeni ko u mrtvaca, ne mogu i saviti koliko su kruti i bolni i onda malo po malo dođu na sebe.. I tako vec jedno 2 tjedna.. Kaže doc ma to je otečeno! A ne čine mi se bas nesto otečeni koliko bolni i bez života
dominikslatki,valjda ti se ukoče dok ih ne koristišpa kad ih malo razmrdaš dojdu na svoje. Vjerojatno još jedna čar trudnoče.
A inače otičeš?
Ja ne,jednom mi stopala malo otekla..dok sam bila duže u gostima. Inače ne...al primjetim da su mi se potkoljenice zjačale,listovi. Vidim po čizmama,jedva ih zakopčam a prije mi puhalo kolko je mjesta bilo.
Ja sam sa utrogestanom prestala prije mjesec ipo dana.
Nikakvih problema.
Malo sam bila skeptična u početku kad mi je ginekologica rekla da ih više ne pijem. Muž je nazvao tada svog dobrog prijatelja ginekologa koji radi i živi u Osijeku koji je rekao da su ti utrici samo kap u moru u moru hormona sto ih tijelo proizvodi u tom tjednu trudnoce i da ih prestanem piti.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posljednje uređivanje od Icsi : 24.12.2015. at 09:12
dominikslatki, ja se budim s ukocenim i nateklim prstima na rukama. bas me bole zglobovi, ali prodje dok se razgibam. cari zadnjeg tromjesecja, sto ces.
Sent from my A0001 using Tapatalk
Hvala, sad mi je lakse. Vec sam mislila osteoporoza![]()
Dominikslatki, ja bih prije pomislila na reumatoidni artritis.
Ali, budući je u trudnoći svašta nenormalnog normalno, bit će da je tako i s tom ukočenošću.![]()
Dominikslatki rastesamo da sve bude ok, optimisticna sam za sad mada me doktorica malo zabrinula kad je rekla da hematom moze praviti prjetnju sve dok je tu.
Galicia znaci i to je dio trudnoce i simptoma, jos samo mi fali da me zaboli zub![]()
Cure SAD odem na WC i na papiru krv onako sluzava da li itko ima iskustva ....jutros bio ctg ali bez pregleda i sve ok
35+3 može bit..ali još mi je rano u poneddljak bila na kontroli i sve bilo OK danas ctg isto uredu
Posljednje uređivanje od mona22 : 24.12.2015. at 19:30
Vjerojatno sluzni cep. Moze curkati i ispadati cijelu trudnocu. Ako ti je jako sumnjivo, zovi negdje i pitaj.
Radoznalice, nadam se da neće zub (pazi dobro na higijenu usta čak i kad boli).
LadyB, pusti bedove i mirno se informiraj. Pitaj ovdje, cure svašta znaju.
Mona22, i meni zvuči kao sluzni čep koji inače drži "zablindiran" cerviks.
Danas sam se tako slatko najela da mi čak ni muka nije bila nakon. Sva sam bila hepi.
Sad pasem Super Dickmans i taaaako su mi mljac da je to strašno. Do spavanja ću potamaniti cijelu kutiju.![]()
Jutro cure sretan Bozic onima koje ga slave....kod mene za SAD još ništa novog još po malo curka zvala sam svoju doktoricu i rekla mi da strogo mirujem bar do ponedjeljka kad mi je kontrola osim ako prije ne dodu trudovi ili ode plodna voda
mona,malko je prerano...još da su te pregledali bi i rekla da je od pregleda. Samo ti leži i miruj.
Jel to samo sluz sa sukrvicom ili baš krv ide?
I Sretan i Blagoslovljen Božić drage moje!
Rodile sve na termine i nek sve prođe savršeno!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Curke također svima sve najbolje i svima zelim terminske bebe!
Mona sorry ali kako je žužy rekla prije par stranica ; nema preko reda tako da se nadam da ce to kod biti ok sve. Samo miruj i ne napreži se nikako.
Zuzy sluz sa smedkastom krvi i ujutro je bilo je bilo još malo ...
Dominikslatki ja se iskreno nadam da neću biti preko reda
Smeđkasto? Hm, pa sta nije sluzni čep sa svijetlom krvi i kao kapilarice u sluzi zna bit. Barem sam ja tako citala. Ova smeđa mi zvuci kao nesto zaostalo u maternici pa izlazi. Mozda ti je negdje unutra pukla kakva kapilara. Jer gledam po sebi, meni zna bit dosta sluzi i sad da mi pukne kakva kapilara odmah bi mislila da je sluzni čep.
Ja pak mislim da nemora biti baš crveno...bar kolko mi cure vele,najčešče je ta sluz prošarana smeđim. E sad,nije valjda ni to pravilo.
A isto tak čep može ispast ohoho pred porod.
Ostani ti mona još koji tj 2u 1.
Iskreno nemam pojma kakvo treba bit jedino što znam da je odvrano za vidjet
Sluzni cep moze biti kakav god, ali svjeze krvi ne bi trebalo biti nigdje, osim minimalno u aktivnom porodu (prije nego se dijete rodi, jel).
Sretan Bozic, svima!
Ja sam sluzbeno u terminu od jucer (39 TT), ali odlucila sam radjati u 2016. Moze u terminu (do 41 TT), a I malo nakon. Svejedno.
Sretan vam Božić, trbušaste! Nadam se da fino papate i da ne radite previše.![]()
Nadam se da ste puno i fino papale i bile u ugodnom društvu!
Sretno svima sve!
I, da, naravno, da ide po redu i svi u terminu!
pridružujem se čestitkama svima i prijavljujem nepromijenjeno stanje...
jučer je bio termin, obavili ctg, sve je ok, sutra opet....
Zuuuuuužyevo nas do jos jedne subote, ja prezadovoljna
Melange si jos u komadu?
Joj ženske kad sve rodite isti dan , sad ste na redu kaae, misica i melange , jel tako?
Daaa dominikslatki,baš sam nam došla poskočiti.
<mišica>,super za dobar ctg,a beba nek čim prije odluči van. Vjerujem da si nestrpljiva. Ja jesam a imam još koji tj...danas smo 37. tt i još tri dana po dva utrića i finito.
Baš smo išli zmontirati as u auto i ide to super. Fixna da bolje nemre.
Koja je fora sa korigovanjem termina prema ultrazvučnom pregledu? Koji vama (koje niste ivf) gledaju datum?
Juče sam bila na pregledu i opet mi je pomerila datum. Sada je to već 10 dana razlike u odnosu na termin po zadnjoj menstruaciji, a tek sam 14+3tt. Kako je krenula do kraja će mi skratiti trudnoću za mesec dana. Rađam krupne bebe, pa šta?
nisam u komadu vise
jucer je stigla nasa struca od 4160g i 54cm
zelim vam svima sretan bozic <3
Sent from my A0001 using Tapatalk
Melangeeeeeee!!!! Pa stigla je štruca pod bor!!!
Sad kad vas pita kako je nastao lijepo imate odgovor: pa djed Božičnjak te donio!
Iskrene čestitke!!![]()
Jeeeeeer melange,prava božičnica! I bome prava štruca!![]()
Čestitam od srca!