Stranica 325 od 581 PrviPrvi ... 225275315323324325326327335375425 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 16,201 do 16,250 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ICSI,cestitke od srca!!!!
    Cure u finishu: Zuzy,Dominikslatki,Mishica,Keae....sretno,da vam porodi budu brzi i laki!!!!
    Mona22,kakvo je stanje kod tebe?
    Mi danas 25tt,sve je ok a uz malog zvrka koji za 2 dana slavi prvi rodjendan vrijeme leti kao munja,ni sama ne vjerujem da sam vec na pragu 3 tromj.

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Lady ne na svoju ruku necu nikako, imala sam dva spontana prije trece uspjesne t pa zato pitam .

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Mislit cu pozitivno do pregleda, ako mogu
    Meni t nije blazeno stanje.

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

icsi čestitam od srca, Ante je predivan
    Lady javi kako je prošao pregled, ja bi isto pitala za nalaze jer ja si dajem injekcije fragmina i danas sam 13+1 i već dva puta sam vadila koagulogram iako ja nisam baš mjerodavna jer zbog svega što mi je bilo meni rade sve potrebno i nepotrebno
    Tiia malo se pripazi do otkucaja i biti će sve u redu, držim fige
    ja čekam pregled u utorak, jedva čekam da vidim je li sve ok, već me polako hvata panika, osjećam se dobro ali ipak me užasno strah... Nadam se da će se moja bebica ovaj put izboriti da ostane zauvijek sa nama

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Karanfilcic zelim ti sretno do kraja. Zasto radis koaluogram?

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Koagulogram radim jer dajem sebi injekcije heparina zbog trombofilije, pa mi to rade da vide da li mi je dovoljna terapija i kako mi djeluje na koagulaciju krvi.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo mene od dr,bez pregleda i uzv-a..mora da su čuli Kaae
    CTG super,urin i tlak dobri,ne otičem,dobro osjetim bebu..i nema potreba za ničim drugim.

<mišica>,mislim na tebe

Icsi,ako ti se da ajd napiši kak je išlo s porodom.

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Aha, i ja sam bila na heparinu cijelu t.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

koliko nas heparinki ima
    budem danas sve pitala na pregledu
    malo sam nervozna pa ne mogu popratiti sve ali budem večeras

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja pitala danas kolko nakon poroda se moram pikati...pa mi dr rekao da kad si več dajem fragmin nek si ga onda dajem do kraja i tri tjedna iza poroda.
    Bilo bi dobro kao prestati s njim 12 h prije poroda...ja si ga dajem u 20h,pa bumo vidli kad bu kaj krenulo.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Ja pitala danas kolko nakon poroda se moram pikati...pa mi dr rekao da kad si več dajem fragmin nek si ga onda dajem do kraja i tri tjedna iza poroda.
    Bilo bi dobro kao prestati s njim 12 h prije poroda...ja si ga dajem u 20h,pa bumo vidli kad bu kaj krenulo.
    Aha znači tako to ide..baš ću i ja pitat ako se sjetim (imam baš puno pitanja, mogla bi se popisom doći a s obzirom da sam kod privatnika i hoću pa neka mi odgovara redom)

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure ja sam heparinka (fragmin 5000 iu),s F.mi 36 sati prije pocetka indukcije piknuli zadnji fragmin,inducirani nakon 14 sati zavrsio cr i nakon cr opet krenulo pikanje koje je trajalo 6 tjedana nakon poroda.
    Ovaj put idem odmah na cr,vjerujem da cu opet 36 sati prije cr piknut zadnji fragmin i nastavit 6 tj.nakon poroda.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Isto sam si davala Clexan u 20h kroz one moje tjedne trećeg trimestra sto ih je bilo. Zato smo morali čekati do 6h ujutro za carski. A vodenjak mi je pukao u 1h. Da nije bilo heparina u terapiji i da sam pristala na opću anesteziju bilo bi prije sve gotovo.
    Još 4 tjedna nakon carskog sam si ga nastavila davati.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

I ja sam isto davala u 20h i taj dan kad su me ulovili trudovi taj dan nisam si dala, a davala sam.jos 40dana iza poroda

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Icsi, čestitaaaam! Krasan je Ante!

Ostatak ekipe pri kraju, kako je? Kreće li štogod?

Heparinke (nadam se da vam naziv nije uvredljiv), svaka vam čast!

Vrijeme odvratno, ja još šmrkava i nikakva, umorna konstantno. I gladna, a ništa mi se ne jede od mučnine. Ukratko, bljak.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Cure, jeli ok šta mi mali prvih 24 sata ništa ne jede?
    Mlijeka još nemam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

ICSI, stavljaj bebu na sisu. Neka siše, ima kolostruma koliko bebi treba. Doći će i mlijeko, samo neka Ante cica.

Čestitam!
    Posljednje uređivanje od Inesz : 05.01.2016. at 14:28

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Icsi ni moj nije jeo prvi dan. Sestre kazu da je umoran od poroda i zato je stalno spavao. Drugi dan se nije skidao sa cice a mlijeka nikako, samo kolostrum. Mlijeko je stiglo tek treci dan. Bitno je da ga stavljas na prsa sto cesce da navlaci mlijeko.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Hvala

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mene od dr,bez pregleda i uzv-a..mora da su čuli Kaae
    CTG super,urin i tlak dobri,ne otičem,dobro osjetim bebu..i nema potreba za ničim drugim.
    To ja saljem dimne signale na sve strane.

Super da su provjerili ovo bitno. Ostalo ce drugi put.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Icsi prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, jeli ok šta mi mali prvih 24 sata ništa ne jede?
    Mlijeka još nemam.

Sto znaci da nista ne jede? Je li s tobom? Koliko cesto mu nudis podoje? Trebao bi biti na dojci koliko god zeli, a ako ne zeli sam, onda ti vodis ritam tako da u 24h nudis dojku 10-12 puta ili vise. Za mlijeko je posve normalno da ga jos nema jer prvih dana dolazi na red kolostrum, koji je vrlo bitan za novorodjence. Nemoj pristajati na to da ga dohranjuju, to nije potrebno i samo ce vam smetati pri dojenju. Ako ima dudu, ODMAH izbaci.

Ako ti je tako lakse, a moglo bi biti jer je beba jako mala, a pitanja vjerojatno imas bezbroj, nazovi Rodin SOS telefon za dojenje: Radnim danom (i praznicima koji padaju na radni dan) od 15 do 20h, vikendom (i praznicima koji padaju na vikend) od 10 do 20. Broj: 091 22 77 220.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    Jedna sam od onih koja nikad nije učila iz skripti ili s interneta, samo iz predavanja profesora i knjiga. Staromodna sam, što ću.
    Psssst, i ja sam učila medicinu samo iz predavanja profesora i knjiga i naravno na živim i mrtvim ljudima, no poodavno je to bilo, ako takvo učenje vrijedi i u današnje vrijeme interneta i informatizacije ( a bez obnavljanja istoga )

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Sto znaci da nista ne jede? Je li s tobom? Koliko cesto mu nudis podoje? Trebao bi biti na dojci koliko god zeli, a ako ne zeli sam, onda ti vodis ritam tako da u 24h nudis dojku 10-12 puta ili vise. Za mlijeko je posve normalno da ga jos nema jer prvih dana dolazi na red kolostrum, koji je vrlo bitan za novorodjence. Nemoj pristajati na to da ga dohranjuju, to nije potrebno i samo ce vam smetati pri dojenju. Ako ima dudu, ODMAH izbaci.

Ako ti je tako lakse, a moglo bi biti jer je beba jako mala, a pitanja vjerojatno imas bezbroj, nazovi Rodin SOS telefon za dojenje: Radnim danom (i praznicima koji padaju na radni dan) od 15 do 20h, vikendom (i praznicima koji padaju na vikend) od 10 do 20. Broj: 091 22 77 220.

A spava mi većinom, to je problem sa hranjenjem.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Spava, izmedju ostalog, vjerojatno i od gladi. MORAS ga buditi. Nije lako, ali mora se.

Stavljaj ga sto vise u kontakt kozom na kozu (nista mu nece biti ako ga skines do pelene i polozis na svoje golo tijelo, a onda vas oboje pokrijes nekim pokrivacem), lagano mu masiraj stopala i lice, polozi ga na krevet i lagano ga valjaj lijevo desno. Jednostavno ne smije spavati naustrb podoja kojih u njegovoj dobi svakako mora biti minimalno 8, a idealno 10-12 ili vise. Ako stvarno nista nije jeo 24h (znaci nije uopce uspjesno prihvatio bradavicu i pokazivao pravilno gutanje), onda ga moras nekako nahraniti. Mozes li izdojiti kolostrum? Rucno, ili kako god. Ako da, ponudi mu to na casicu ili zlicom. Mora jesti da bi izbacio mekonij i/ili bilo kakav visak bilirubina koji moze imati (ima li mozda dojenacku zuticu?).

Sto manje vremena provodi na dojci, to ce mlijeko kasnije stici, a i on ce biti sve umorniji. Zato ti svakako savjetujem da nazoves SOS telefon - bit ce ti puno lakse cuti, a onda i napraviti, ono sto ti savjetnica kaze preko telefona, nego da se dopisujes s nekim preko foruma. Ovisno o bolnici u kojoj se nalazis mozes, ali i ne moras, dobiti korisne informacije. Nazalost je puno veca vjerojatnost da ti nece znati pomoci.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Izbacio je mekonij. Imao je već dvije stolice.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

I pojeo mi je nešto malo preko čašice.
    Potrudit cu se, moram.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Icsi,čestitam! Ne brini,meni je npr mlijeko nadošlo tek 5ti dan od poroda,ne moraš vidjeti da curi,nisu to neke količine prvih dana jer je i želudac jaaaako malen...uostalom,sve ti je Kaae stručno napisala... izbacivanje mekonija je super znak!

ja sam u torbu za rodilište spakirala i bonding top, već vidim da će me gledat ko luđakinju kada mi mali bude u tome stalno na meni...

jutros bila na pregledu,odbila amnioskopiju pa se dr uvrijedio i rekao da onda nema što ni gledat....a žene se redaju ko na traci,nitko te ništa ne pita (ni koji je porod ni ništa), meni počeli podatke upisivat pod tablicu od prve trudnoće iz 2011te,vidim da nešto ne štima.... snervalo me što se meni nitko nije ni obratio nego čujem govore: ona je za amnioskopiju a ja:ne,samo pregled i za 2min dr sestri opet amnioskopija...spojili me na CTG i ostavili a traka zapela,vidim ja ne miče se onaj ispis...i nakon 5min skužili pa onda ispočetka...krvnički pregled ne želim ni komentirat, neki bi trebali u veterinare (ali za velike životinje)...ustanovili da je cerviks skraćen,omekšan, uloživa...stvarno ništa čudno s obzirom na 40+1 jel'....i za 2dn opet Jovo nanovo...

sestra mi je kasnije došla objasnit da su svi pregledi za moje dobro i da ne odbijam ništa pa smo nakon podulje rasprave ostali na tome da u HR mora da ne štede na novcu u zdravstvu kao vani,naime to je po njoj razlog zašto se u nas obiluje pretragama i zašto nam je bolje nego na zapadu...OMG....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 05.01.2016. at 20:06

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Evo poceo mi je sisat....
    Super.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Spava, izmedju ostalog, vjerojatno i od gladi. MORAS ga buditi. Nije lako, ali mora se.

Stavljaj ga sto vise u kontakt kozom na kozu (nista mu nece biti ako ga skines do pelene i polozis na svoje golo tijelo, a onda vas oboje pokrijes nekim pokrivacem), lagano mu masiraj stopala i lice, polozi ga na krevet i lagano ga valjaj lijevo desno. Jednostavno ne smije spavati naustrb podoja kojih u njegovoj dobi svakako mora biti minimalno 8, a idealno 10-12 ili vise. Ako stvarno nista nije jeo 24h (znaci nije uopce uspjesno prihvatio bradavicu i pokazivao pravilno gutanje), onda ga moras nekako nahraniti. Mozes li izdojiti kolostrum? Rucno, ili kako god. Ako da, ponudi mu to na casicu ili zlicom. Mora jesti da bi izbacio mekonij i/ili bilo kakav visak bilirubina koji moze imati (ima li mozda dojenacku zuticu?).

Sto manje vremena provodi na dojci, to ce mlijeko kasnije stici, a i on ce biti sve umorniji. Zato ti svakako savjetujem da nazoves SOS telefon - bit ce ti puno lakse cuti, a onda i napraviti, ono sto ti savjetnica kaze preko telefona, nego da se dopisujes s nekim preko foruma. Ovisno o bolnici u kojoj se nalazis mozes, ali i ne moras, dobiti korisne informacije. Nazalost je puno veca vjerojatnost da ti nece znati pomoci.
    Čitam i nisam sigurna jesu li moje bebe čudnovate po tom pitanju ili je Šunko čudnovat
    ALI
    Moj drugi je nakon poroda malo cickao, a onda spavao gotovo 20 sati i onda kad se probudio GLADAN cicao 12 h u komadu. Prvi nije uopće cicao u rađaoni, jednostavno se nije htio zakačiti-nakon 20-satnog poroda spavao je ko klada skoro cijeli dan, a kad se probudio, opalio je maratonsko 10-satno dojenje.
    Ali je zato nakon maratonskog cicanja, već 3. dan počelo navirati mijeko i oni dobivati na težini.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

lcsi cestitam od srca

Evo i mene prethodni dana sam imala izdrzljive mucnine i povracanja, a danas sam non stop gladna i muka mi toliki a ne mogu da povratim
    Brine me sto me citav dan bas boli stomak, imam grceve u stomaku, dodatno me zabrinulo kad sam kihnula par puta toliko me presjeklo 2x ispod stomaka da mi sad ruzan osjecaj-tupa bol. ima li razloga za brigu?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajme, skulirana, ovo tvoje je kao iz nekog Fellinijevog filma.

Bila sam i ja danas na pregledu, ali sad mi je sve bed napisati. Ok, malo sam danas cekala (oko 25 minuta), sto se inace ne dogadja, ali osim toga, sve je bilo taman kako treba. Izmjerili tlak, pitali kako je i sto je, nisu provjeravali proteine, ali ni ne trebaju jer mi tlak nije presao 110/64 cijelu trudnocu (obicno je i nizi) i onda me doktor pitao sto cemo dalje. Rekoh da ja nemam planova i da me zanimaju njegovi pa mi je ponovio preporuke struke - porod bi trebao biti izmedju 41 i 42 tjedna, ali da se naravno gleda od slucaja do slucaja. On je ok s tim da cekamo punih 42 pa onda razmisljamo sto dalje (tako je bilo i prvi put - indukcija dogovorena za 42+2, a debeli se rodio sam na 42+1). Druga preporuka struke je vaginalni pregled nakon punih 41 tjedana, tako da smo to ostavili za drugi tjedan... ako jos budem u komadu. Onda se jos sjetio i da sam prosla 40 tjedana pa da bi bilo ok i da napravimo prvi CTG.

Dakle, odradila sam CTG od 15-20 minuta, mucili smo bebu buzzerom i prstima jer moja djeca spavaju oko podneva i nije ih briga za preglede. Kad smo je probudili, onda je pokazala sto zna i moze i sretno su me pustili kuci. Sljedeci CTG je u petak, a onda opet u ponedjeljak, zajedno s vaginalcem. Ako ne rodim... a ne cini im se da se bebi, a ni meni, bas nesto zuri.

Bila sam na brzinskom UZV-u da doktor provjeri plodnu vodu. Otkucaji su bili super, pokreti super, plodne vode vise nego dovoljno (minimum je barem jedan dzepic od 2.5 cm, a kod mene su barem dva imala 4.5). Nije mi rekao AFI, ali nema veze. Nije mjerio ni velicinu bebe, sto je super jer bi bilo premijesno da je ispala jos manja nego prosli put. Ili sedam puta veca. Ja sam negje u medjuvremenu izgubila oko 500-750g pa je i to sasvim ok.

I tak'. Na zapadu nista novo.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Čitam i nisam sigurna jesu li moje bebe čudnovate po tom pitanju ili je Šunko čudnovat
    ALI
    Moj drugi je nakon poroda malo cickao, a onda spavao gotovo 20 sati i onda kad se probudio GLADAN cicao 12 h u komadu. Prvi nije uopće cicao u rađaoni, jednostavno se nije htio zakačiti-nakon 20-satnog poroda spavao je ko klada skoro cijeli dan, a kad se probudio, opalio je maratonsko 10-satno dojenje.
    Ali je zato nakon maratonskog cicanja, već 3. dan počelo navirati mijeko i oni dobivati na težini.
    Ma moj je svakako bio protupropisno cudnovat - odbio je jesti punih 36 sati, a sisu nije prihvatio tocno mjesec dana. Tako da on nikako ne spada u ovo gore opisano (sto je preporuka za zdravo novorodjence tj. uspostavu dojenja). Moje dijete je spavalo non stop, hranilo se na casu, zlicu, spricu, homemade SNS, vukli smo sesirice mjesec dana, a sve bez ikakvog pametnog objasnjenja, osim sto nije htio sisu ni pod razno. A ono, beba rodjena nakon termina, velik i jak kao slon, bez trauma na porodu, prerezali mu frenulum (sto nije urodilo plodom), itakoto. Cudak bio i ostao. No otkako je prosisao s mjesec dana... i dalje sisa kao beba. Meni je inace mlijeko doslo tek peti dan, ali to je svakako bilo povezano s cinjenicom da je podrazaj bradavice bio nedostatan (samo izdajalica).

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Sad mi je puno toga jasnije.
    Čestitam na ustrajnosti i uspjehu!
    Baš me zanima kakva će seka biti i kakvo će biti vaše tandemsko iskustvo

Evo i malo ~~~~~~~~~~ za tebe i sve koje ste pregazile termin da izbjegnete daljnje procedure i brzinski iskrcate male buhtlice

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Mali Ante ipak ima žuticu pa ce ostati jos malo u rodilistu.
    Ove dvije sestre danas su katastrofa. Pitam ih koliki je bilirubin ova drsko odgovara da se ne zamaram, da ionako ne znam te parametre. Tuka ne razmislja da rodilja moze biti doktorica, sestra ili jednostavno educirana... Eto ja sam slucajno medicinska sestra babica ali ne radim u struci.
    Zatim su mu loše stavili flaster preko očiju kao zastitu od plavog svijetla lampe koja se koristi u lijecenju žutice. Pa mu je ponovno zalijepila preko cijelog obujma glave tako da ce ga fino počupat kad se bude skidalo.
    I onda kulminacija svega. Dala mu dohranu na način da mu je ugurala u grlo puno mlijeka odjednom tako da je mali nedugo nakon sve ispovracao.
    Muž dolazi u posjetu u 4.30. Ljut je kao pas, očitat ce im bukvicu a poznajemo i glavnu sestru bolnice pa ih možda prijavimo.
    Ludetine obične... Tko sve dobiva plaću iz drzavne blagajne?!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Icsi koja bolnica je u pitanju? Ako ti je bed napisat zanemari pitanje..
    Pusa anti

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Splitsko rodilište.
    Do sada su sve sestre i doktori bili fenomenalni do ove dvije...

Posljednje uređivanje od Icsi : 06.01.2016. at 14:15

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Uf, Icsi, katastrofa. I nacin na koji se ponasaju prema vama, a i lijecenje zutice dohranom.

Necu te tlaciti s dojenjem, ali stvarno jos jednom preporucam da se javis na SOS.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Dojim maloga, naučio je.
    Samo malo dohrane dobiva.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pusti onda tu dohranu, ako sisa. Ne treba mu, samo smeta. Em usporava rjesavanje zutice, utjece na produkciju mlijeka, a ako ga hrane bocom, ni to nije dobro.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Kaae kad rodiš nemoj otic s foruma ( dok ja ne rodim hahahaha)

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Pusti onda tu dohranu, ako sisa. Ne treba mu, samo smeta. Em usporava rjesavanje zutice, utjece na produkciju mlijeka, a ako ga hrane bocom, ni to nije dobro.

Pa nije mi jasno.
    Jer čitam na stranici rode da ponekad dijete sa žuticom treba privremeno skinuti sa majcinog mlijeka jer ono potice razvoj žutice. A da je dohrana svakako korisna da beba ne dehidrira.

http://www.roda.hr/article/read/novorodenacka-zutica

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Malo sam bolje proucila tekst.
    Dakle, pošto se moje dijete lijeci fototerapijom nema nikakvog razloga za prestanak dojenja a alternativna mlijeka su potrebna samo ako se primjeti da gubi na kilazi i da je beba dehidrirana.
    Tako da mislim da jedna dohrana dnevno uz dojenje je sasvim ok.
    Malo su mi bradavice velike, narasle u trudnoci pa mi se Ante malo muči s dojenjem. A mlijeko sam dobila.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako je tebi dohrana ok, onda je to sasvim ok i ne moras brinuti ni o cemu.

Sa stajalista savjetovanja o dojenju, odnosno pravilne, prirodne uspostave dojenja, nije mu potrebna dohrana, vec samo smeta iz navedenih razloga - jedan obrok dohrane automatski znaci manje podoja, vjerojatno vise od samo jednog jer dohrana drugacije puni zeludac od majcnog mlijeka, koje je vrlo lako probavljivo i konzumira se cesce i u manjim kolicinama. To automatski znaci manji podrazaj bradavice, dakle manju proizvodnju mlijeka u kriticnim danima/tjednima (sto je minimalno prvih sest tjedana bebinog zivota, a cesce jos duze). Ako konzumira dohranu na bocicu, onda je to jos dodatni rizik, tim vise sto vec postoji moguci problem s velicinom bradavice (sto svakako nije neobicno, vec naprotiv - puno beba ima problem s prihvatom bradavice prvih dana jer dojke jednostavno nabreknu i tesko je obuhvatiti bradavicu i areolu malim ustima). Ako uz to jos koristi i dudu, to je jos jedna dodatna otegotna okolnost... uz samu dojenacku zuticu, koja uspavljuje dijete.

U principu, razlozi za prestajanje dojenja i prebacivanje na formulu zbog zutice su toliko rijetki da ih, po defaultu, treba stvarno totalno zanemariti. U vecini slucajeva u kojim medicinsko osoblje predlozi dohranu uz privremeni, djelomicni ili potpuni prestanak dojenja, to cine iz neznanja i - nazalost, gluposti. Kolostrum, tj. ono prvo mlijeko, je najbolji moguci lijek protiv zutice jer potice izbacivanje mekonija, a s mekonijem izlazi visak bilirubina. Majcino mlijeko, nakon toga, najbolje djeluje na crijeva i probavu, sto opet vodi brzem oporavku od zutice jer dojene bebe kakaju puno cesce od onih hranjenih formulom (opet bilirubin izlazi u stolici).

Beba nece dehidrirati ako je dojena na zahtjev, minimalno 8 puta u 24h (10-12 puta je puno bolje), s obaveznim nocnim podojima, gdje razmak izmedju podoja nikako ne bi smio biti veci od 4h.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Kaae kad rodiš nemoj otic s foruma ( dok ja ne rodim hahahaha)
    Necu. Naci ces me sigurno na SOS grupi na Facebooku i tu na dojecim podforumima, ako slucajno malo nestanem bas odavde.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Evo i mene danas s pregleda, zamolila sam dotoricu da mi uradi UZV da me smiri malo bas sam se bojala zbog bolova da nema neki problem Prvi put sam bas fino vidjela bebicu na pocetku smo se uplasili jer je bila mirna a onda nakon nekog vremena pocela da se okrece nogicama i rukicama mice bas prelijep osjecaj vidjeti to citav dan sam pod nekim neopisivim osjecajem .
    Doktorica se malo zbunila jer po nekoj njenoj procjeni ja sam 10t+4 a UZV pokazuje velicinu bebice 5cm sto bi odg vec za 12t. Hvala Bogu za sad sve ok
    Posljednje uređivanje od radoznalica : 06.01.2016. at 19:28

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    ICSI,cestitke od srca!!!!
    Cure u finishu: Zuzy,Dominikslatki,Mishica,Keae....sretno,da vam porodi budu brzi i laki!!!!
    Mona22,kakvo je stanje kod tebe?
    Mi danas 25tt,sve je ok a uz malog zvrka koji za 2 dana slavi prvi rodjendan vrijeme leti kao munja,ni sama ne vjerujem da sam vec na pragu 3 tromj.
    Za sada OK cura je narasla od zadnjeg uzv sada ima 2400 i dalje sam na promatranju do kad neznam

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Skulirana, divim se tvojim čučnjevima i stavu u bolnici! I bonding topu za bolnicu. Boli te briga hoće li te gledati kao luđakinju, radiš najbolje za svoju bebu. Što je više majki kao ti, brže će se neke normalne stvari normalizirati i u nas.
    Btw, imaš Rodin bonding top ili neki drugi? Baš me zanima kako je imati bebu u njemu (slično marami?).
    Skidam Le premiere cri, ali trebat će mu dani, čini mi se. Francuski ne znam pa nema smisla gledati na youtube-u.

Radoznalice, bravo za pregled! Drago mi je da si mirnija. Sjećam se divnog osjećaja kad vidiš bebu prvi put (da je više od točkice na monitoru).
    Kako je s mučninama?

Kaae, Stvarno znaš hrpu toga, vrlo te korisno i dobro imati ovdje.
    Potpisujem podršku Icsi za javljanje na SOS Rodin telefon.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Bonding top bi me bio spasio u rodilištu (da sam tad uopće znala za nj). Malac nije vrištao iz petnih žila samo dok je bio na meni, a tako je bilo nemoguće spavati zbog straha da mi ne padne. Joj, kad se sjetim da tad nisam spavala doslovno 5 noći..

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Mislim da nema potrebe za SOS telefonom za dojenje.
    Malac sve bolje i sve više sisa, kaki i piški 3,4 puta dnevno što ukazuje da je sve ok.

Danas je muž na fini način "ispalio" bezobraznu medicinsku sestru.
    Došao je liječnik i sve nam objasnio. Mali je bio na granicnim vrijednostima sa bilirubinom, da je rođen tjedan dana kasnije i da ima iste parametre bilirubina ne bi išao pod lampu. Ali kako ništa nije strašno možda već sutra dođemo kući nakon testiranja.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Icsi, super!
    Nadam se da ćete uspjeti izbaciti dohranu i da će Ante samo na cici uživati.
    Bravo za muža i fin način.
    Ja mislim da bi moj frku bio digao da sam mu na vrijeme rekla kako su se odnosile sestre prema meni i malcu u rodilištu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •