Stranica 326 od 581 PrviPrvi ... 226276316324325326327328336376426 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 16,251 do 16,300 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nadam se da cete sutra doma, Icsi! I super za dojenje.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Icsi,ma bravo za bebu i dojenje i da što prije idete doma.
    Ja se več sad veselim odlasku doma a još nisam ni do tam došla

skulirana,ajme...nek danas posjet dr bude normalniji

radoznalica,koji lijep osječaj kaj ne
    A ovo kaj te presječe dok kihneš...uf znam taj filing. Pokušaj se skvrčit u struku dok osjetiš da budeš kihnula,pazi da nisi ispružena.
    Kak je sa mučninama?

dominikslatki,kak je kod tebe?

Mury,
    Jesu beštije ošle?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

zuzy predivan heh sve mi u podsvjesti ona slika kako se mice beba zbog tog sam sad uzbudjena heh kako li ce tek biti kad je osjetim A mucnine su u intervalima 1h ako sam ok naredna 3h su mucnine, nimalo ne dobijam apetita sve vise i vise hrana mi odbojna, jedem na silu sto znam da moram.
    Kak si ti, hoce li brzo bebica van?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

galicia svi mi govore to sad tako reagujes jer je prva t vec drugi put to nije ni blizu heh ali ne dam radost da mi umanje ne mogu da vjerujem da je tako malo a da se vec vide dijelovi tijela a mucnine su moj vjerni pratilac svi mi govore kao prestat ce dok osjetim bebu pa vidjet cemo hocu li biti te srece. Juce u ordinaciji 5 zena oko mene sve govore kako nikakvih simptoma nemaju heh ne znaju kako je imati mucnine pa se zapitam sto li sam drugacija
    Sljedece sedmice opet UZV jedva cekam

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

galicia,je Rodin sam kupila! i ja se sjećam paranoje da mi prva mala ne ispadne s visokog bolničkog kreveta a stalno sam ju držala samnom tako da mi je ovo sada isto pravo otkriće,jedva ga čekam isprovat...malog ću samo u pelenu pa preko top,moja PJ i prekrivač....
    ma nemoraš download,gledaj film preko youtube-a,nema puno priče a ona nije ni bitna,sve ti je kjaro kad vidiš,odma kreće sa prvim porodom u bazenu s dupinima...

danas sam odlučila ne poć na pregled,vani sija sunce i ja sam odradila 4km žustru šetnju i lijepo ispraznila glavu...danas je dežurni bio dr. za kojeg sam jučer saznala da mu je moja kolegica dala 300eur da ju "pripazi" na porodu...mislim da se ne bi suzdržala dati neki komentar pa računam bolje ne poć...malo mi je teško držat jezik za zubima u zadnje.....sutra je neka ženska za koju kažu da je OK pa ću poć..em se sutra vrijeme opet kvari pa mi neće biti žao potratit jutro čekajući....
    naravno,nada i dalje postoji da samo što ne krene, imam sluzi za izvoz,brišem gaćice nakon svakog pišanja....

Isci,samo smireno,treba stvarno počet prijavljivat takve slučajeve,mislim da kad bi te 5x dobile primjedbu kod nadređenih da bi se u budućnosti ipak bolje ponašale!

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Evo, morat ćemo ostati još malo u rodilištu radi žutice.
    Dojim ga ali moram mu davati dohranu. I izdvajam se da popije što više mog mlijeka.
    Jednostavno još je premal i nejak a moje bradavice velike i jedna tvrda i onda se on umori i zaspe na sisi.
    Kakica mu dobiva smeckastu boju što je ok mislim. Treci dan je i izgubio je nekih 10% svoje pocetne tezine. Sa 3000 g sada je na 2750 grama. Jeli to ok?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od Icsi : 07.01.2016. at 13:06

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Icsi, nazalost ne znam sto bih ti rekla, osim da nazoves SOS. Savjete i praksu iz rodilista nikako ne mogu ocijeniti kao dobre. I dohrana zbog zutice i izdajanje, spavanje bebe... sve to, nazalost nisu koraci u smjeru pravilne uspostave dojenja. Jos ako jede dohranu na bocu i ima dudu, vjerojatno ce biti dodatnih problema.

Gubitak od 10% moze biti ok, ali i ne mora. S obzirom na dohranu, prevelik je. Ako si primila tekucinu (infuziju bilo kakve vrste) na porodu, onda je vjerojatno ok.

Nazalost ne izgleda da si u dobrom okruzenju gdje se mozes opustiti i dati osoblju da se brine o dojenju . Vjerojatno nece beba ostati gladna, ali stvarno samo ometaju uspostavu dojenja prema napisanom.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Radoznalice, neka oni govore što hoće, a tebi nek na jedno uho uđe, na drugo izađe.
    Ti znaj svoje i misli svoje i uživaj u tom ili bilo kojem drugom osjećaju koliko god možeš!

Skulirana, baš sam gledala da Rodin naručim. Koji je tvoj veličina i kako ti odgovara na tvoje mjere?
    Gledala sam 20 min. filma i zbilja je dirljiv (obavezno zasuzim na prizore porođaja), ali mi ipak falilo razumijevanje izgovorenog.
    Ali čini se da ću ga jedino tako i gledati jerbo se od sinoć skinulo ravno 0%.
    Čitam te i skupljam i ja muda za suprotstavljanje liječnicima i neodlazak na pregled. Nikako mi nije poželjno da čačkaju po meni svaki drugi dan. Baš mi to nije ostalo u lijepom sjećanju.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tako mi je bolni pritisak dolje u debelom crijevu,u samoj guzi...mišek me lupa baš dosta danas i to skroz nisko i baš po nečem bolnom.
    Jedva sam ručka na pol skuhala,kak bi se prebacila s noge na nogu,uf. Čim sam legla je prestalo.
    A jučer me tak slabo lupal da sam se več pitala..

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mozda se on sprema ipak?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

A nebi rekla,ne zgleda mi na 'to'...mislim,nije da znam al prije bi rekla kombin. njegovog niskog lupanja i probave. Al baš je bolno.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Cure, evo me sa pregleda... Sa gin.strane sve uredu zatvorena jesam. Mala ima 1400g odg.svojima svim mjerama za svoje tjedne... Kontrola za tri tjedna... Danas smo 29+2... Jedino kaj mala svaki put okrenuta na zadak i danas bila opet... I dosta mi mirna... Po danu nju osjetim u par navrata jedino na vecer malo aktivnije

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Tako mi je bolni pritisak dolje u debelom crijevu,u samoj guzi...mišek me lupa baš dosta danas i to skroz nisko i baš po nečem bolnom.
    Jedva sam ručka na pol skuhala,kak bi se prebacila s noge na nogu,uf. Čim sam legla je prestalo.
    A jučer me tak slabo lupal da sam se več pitala..
    Story of my life cijeli prosinac.. a i dalje.

A ne da se... danas je 41TT.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

I poslao me na ekg za srca posto imam visoki puls....

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ja pritisak imam u gornjem dijelu trbuha (?!?)
    Zapravo su bh skroz gore visoko tako da mi trbuh izgleda užasno kad krenu, gore grba dole ravan. Jel imao netko to?

Mene zadnjih dana bas zna jako probost dole kad sjednem onako do mozga..
    I iscjedak mi zna bit jaaaako obilan nakon mokrenja..

Vlattka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Dominikslatki, meni su isto bile u gornjem dijelu trbuha,odjednom bi sve postalo nekako ćoškasto i tako...pomagalo mi je da lagano masiram trbuh na tom dijelu. Ne znam je li to dobro ili možda ne, ali djelovalo mi je opuštajuće.

Poslano sa mog HTC Desire 200 koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

BH i jesu u gornjem dijelu trbuha i ne ukljucuju cervix.

Sto se iscjetka tice... lol. Mislim, pola vremena mi se cini da piskim, ali nije. Cak sam i par puta mislila da curi plodna voda, ali ni to se ne dogadja. Kaze doktor da je to super znak, zajedno s groznom tupom boli u zdjelici. Jedino sto je tako vec stoljecima, a nista se ne pokrece.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

i mene pritišće prema debelom crijevu,peristaltika odlična,po 3-4x dnevno idem na wc...jučer smo popodne ja i MM bili u kinu a mene uhitio pritisak u debelom crijevu,ajme jedva sam u 2 navrata sve stisla da se ne isprdim a oko nas sve puno..a komedija i treba se smijat..

BH su me probudile prije 2 noći,sinoć sam opet spavala ko' top...ovako se obilat iscjedak/sluz pojavio tek zadnja 2-3dn tako da me to tješi da napredujem....

popodne sam opet šetala i čak u par navrata i potrčala za psom...evo me sad opet na lopti,miješam....

galicia,uzela sam M, dosta je elastičan....vjerojatno sam mogla i S ali opet,nije to sling ili neka druga nosiljka,nije da treba ne znam ni ja koliko dobro stisnut pa da ćeš tako tako nosati bebu bez ruka...primarno je za krevet i kauč...
    polako, ne mora značit da ćeš opet prenjet, kad dođe vrijeme za to vidit ćeš, ali svakako odma dan ili dva nakon procjenjenog termina je glupo krenut ić na čačkanja svako 2dn....kad pogledaš,tim tempom onaj ko rodi na 41+6 bi išao na 6 pregleda...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

[QUOTE=Icsi;2839460]Evo, morat ćemo ostati još malo u rodilištu radi žutice.
    Dojim ga ali moram mu davati dohranu. I izdvajam se da popije što više mog mlijeka.
    Jednostavno još je premal i nejak a moje bradavice velike i jedna tvrda i onda se on umori i zaspe na sisi.
    Kakica mu dobiva smeckastu boju što je ok mislim. Treci dan je i izgubio je nekih 10% svoje pocetne tezine. Sa 3000 g sada je na 2750 grama. Jeli to ok?[QUOTE]

sve ti je to ok. Moje su isto bile cca tih tezina i toliko izgubile, rodene oko 37 tt, druga uspavana pa je u rodilistu slabo do nista vukla.
    i zuticu smo imali oba puta.
    samo ga sto vise stavljaj, zapravo kad ste skupa ga cijelo vrijeme drzi na ciki i on ce si navuci toliko malo koliko treba.
    a za sada, posto je ispod 3kg nek ga nadohranjuju, tak je sigurnije, nista to nece ugroziti dojenje.
    znam hrpu beba (ukljucujuci i moje) koje su bile malecke i /ili žute pa su im malo dodvali i kasnije su dojene maratonski
    Posljednje uređivanje od orange80 : 07.01.2016. at 18:05

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ne znam, svako rodilište svoja moda, svako doba, svoja moda ali moja cura je rođena sa 3000g, imala žuticu, pala na 2800, ničim ju nisu nadohranjivali, pustili nas doma nakon 48 sati, žutu kao Kinezić , rekli da ju stavljam kraj prozora, na sunce par puta po par minuta na dan i da ju stavljam na prsa čim više i pazim da ni danju, ni noću ne prođe više od 3 sata od početka prethodnog podoja, do početka idućeg. I sve tako dok ne dođe do onih 3000g. Mlijeko mi je došlo tek nakon puna tri dana, do tada je papala samo kolostrum. Nisam imala bočice ni AD, ni izdajala, ma kako sam ja to laganini tada odradila! Majka sa iskustvom i u poznim godinama ( za majčinstvo bit će da je i u tome kvaka. Ili malo i nisam razmišljala, nego slušala instinkt, ne znam, hormoni
    Deseti dan smo išle na vaganje, prešla je čarobne tri kile i dalje smo dojile kako je htjela, i spavale koliko je htjela. Ona je rođena sa 39+1. U Rijeci
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 07.01.2016. at 18:15

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eh.

Mislim, nitko ne kaze da dojenje nece uspjeti, ali ovo gore takodjer nije ispravan savjet. (Sto je Orange pisala. Beti mi je uletjela.)
    Posljednje uređivanje od Kaae : 07.01.2016. at 18:14

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Skulirana, ajde radjaj. Iz iskustva, cini mi se da mi sve terminuse moraju roditi prije mene da bih ja na kraju mogla. Tako je bilo zadnji put.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Mislim da je u nedjelju pun mjesec.. Mislim da vas dvije čekate bas to :p

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hahaha, mozda.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Skulirana, nisam prenijela, ali sam svako malo bila na pregledu (pojma sad nemam zašto) što me izluđivalo.
    Znam da neću nosati bebu uokolo u topu, ali se svako malo uvjerim da mi je veliko nešto što nikome nije (jako sam sitna u gornjem dijelu tijela). Nosim XS, često mi S bude veliko. Tako da ću vjerojatno ipak uzeti S jer se lako može dogoditi da mi M bude za blizance.
    Imam još dosta vremena za odluku.

Terminuše izgleda čekaju da prođu svi mogući Božići da se umnože.

Danas 10 tt, ide to vrijeme. Embrij mi promoviran u fetus.

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Cure molim vas pomozite danas mi stigao nalaz urinokulture i glasi:
    Broj mikroorganizama : 10 na 5 CFU/ml
    Kemijski nalaz: leukociti negativni , eritrociti negativni , nitrati negativni
    u utorak idem na pregled, ginekolog na godišnjem nemam koga pitati za tumačenje

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

galicia ma ignorisem sad sve to, svejedno mi za price citav dan imam neki cudan osjecaj u stomaku prvo sam mislila da je glad i jedem nista isti osjecaj, ne napusta me kao da mi tegoba presla u stomak i mucnina.
    Znaci tu smo negdje mi po tjednima ja sam 11t ili pak 12t ni dr ne zna

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam, svako rodilište svoja moda, svako doba, svoja moda ali moja cura je rođena sa 3000g, imala žuticu, pala na 2800, ničim ju nisu nadohranjivali, pustili nas doma nakon 48 sati, žutu kao Kinezić , rekli da ju stavljam kraj prozora, na sunce par puta po par minuta na dan i da ju stavljam na prsa čim više i pazim da ni danju, ni noću ne prođe više od 3 sata od početka prethodnog podoja, do početka idućeg. I sve tako dok ne dođe do onih 3000g. Mlijeko mi je došlo tek nakon puna tri dana, do tada je papala samo kolostrum. Nisam imala bočice ni AD, ni izdajala, ma kako sam ja to laganini tada odradila! Majka sa iskustvom i u poznim godinama ( za majčinstvo bit će da je i u tome kvaka. Ili malo i nisam razmišljala, nego slušala instinkt, ne znam, hormoni
    Deseti dan smo išle na vaganje, prešla je čarobne tri kile i dalje smo dojile kako je htjela, i spavale koliko je htjela. Ona je rođena sa 39+1. U Rijeci
    a šta da je bilo 10dn kiše? ne stvarno, to je lako za ljetne bebe ali zimske? jer i ja mislim da je odvođenje na neonatologiju i razdvajanje tih prvih dana radi žutice pretjerano (dakle kod nas nije da ti odvedu dijete pod lampu pa vrate nego smjeste na neonatologiju na koju nemoš doć kad hoćeš na podoj) ali što ako fakat vani nema nimalo sunca?

Kaae, vjeruj mi,ja bi večeras,MM je dobio karte da leti u utorak u 6h00 ujutro,odma sam se snervala...po tome ako ne rodim večeras nećemo biti ni dana skupa doma po izlasku iz rodilišta...

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj Icsi prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, morat ćemo ostati još malo u rodilištu radi žutice.
    Kakica mu dobiva smeckastu boju što je ok mislim. Treci dan je i izgubio je nekih 10% svoje pocetne tezine. Sa 3000 g sada je na 2750 grama. Jeli to ok?

Icsi, prvo da ti čestitam na rođenju djeteta!
    Ja sam isto rodila u slit. rodilištu prije 5 mjeseci. Maleni mi je imao žuticu jaku, bilirubin nije padao danima, bili smo cijeli tjedan u rodilištu, od pon do pon i pustili ga doma sa žuticom, boio žut još 20 dana. I zbog toga je bio dosta uspavan ,mi smo ga prve dane trebali budit da bi jeo. U rodilištu mi je mlijeko došlo 3. dan. Dali su mu dohranu prva dva dana i ja sam ga stavljala što češće na siku i 4 dan mi je toliko nadošlo mlijeko da sam se morala izdajat da ne dođe do upale, toliko su mi se bile sike stvrdle i onda sam mu to izdojeno davala na čašicu. Isto je pao na kilaži drugi dan, al to je uobičajeno, vrate oni to. Evo sad 5 mjeseci, uspješno dojimo i mali mi je napredan za svoju dob, samo na mom mlijeku je. To što su opisala je neki normalan početak, a to štp se umori i zaspi je od žutice. Stavljaj ga što više na siku i daji mu izdojeno, a ako koji put mu i daš dohranu ako je nemiran, ništa to neće poremetiti. Sretno!!!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    a šta da je bilo 10dn kiše? ne stvarno, to je lako za ljetne bebe ali zimske? jer i ja mislim da je odvođenje na neonatologiju i razdvajanje tih prvih dana radi žutice pretjerano (dakle kod nas nije da ti odvedu dijete pod lampu pa vrate nego smjeste na neonatologiju na koju nemoš doć kad hoćeš na podoj) ali što ako fakat vani nema nimalo sunca?

Kaae, vjeruj mi,ja bi večeras,MM je dobio karte da leti u utorak u 6h00 ujutro,odma sam se snervala...po tome ako ne rodim večeras nećemo biti ni dana skupa doma po izlasku iz rodilišta...
    Rođena je 31.7 Vjerojatnost za kišu je bila gotovo nevjerojatna.
    Suosjećam s tobom i TM s njegovim avionskim kartama. Šaljem vibrice da rodiš večeras~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajde, ti veceras, skulirana, a ja odlucila u ponedjeljak.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ajte više vas dvije..il vas bumo dostigle mi ostale

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Svim trudnicima želim mirnu trudnoću, a finalisticama neka je sretno i da bude što lakši i brži porod! Kad vas čitam, što nije baš često pored petomjesečne bebe, vratim se u svoje trudničke dane, pogotovo pri kraju kada je bilo to slatko iščekivanje,al malo i sa strahom.

Žužy, došla sam vidit u kojoj si ti fazi, znamo se sa drugih tema i tako mi je drago da ćeš uskoro grlit svoju bebu. Koji dan ti je termin? Neka ti je sa srećom i da porod bude što brži i lakši

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Ajte više vas dvije..il vas bumo dostigle mi ostale
    X

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Bas mi je potreban savjet prehladjena sam, krajnici se upali ne mogu gutati, probudila sam se mokra sva, bas md strah da ne naskodi sta bebi to. Sta bi smjela uzeti da se lijecim, kakve tableta ili prirrodni nacin neki bila bih zahvalna na savjetima

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Svim trudnicima želim mirnu trudnoću, a finalisticama neka je sretno i da bude što lakši i brži porod! Kad vas čitam, što nije baš često pored petomjesečne bebe, vratim se u svoje trudničke dane, pogotovo pri kraju kada je bilo to slatko iščekivanje,al malo i sa strahom.

Žužy, došla sam vidit u kojoj si ti fazi, znamo se sa drugih tema i tako mi je drago da ćeš uskoro grlit svoju bebu. Koji dan ti je termin? Neka ti je sa srećom i da porod bude što brži i lakši
    sara
    Računajuči po oplodnji u ivf-u,termin mi je 16.,iduču subotu.
    A u bolnici mi večina dr računa po zm i ispada mi 21.
    Kada če,vidjet ćemo. Ne žuri mi se,sada tek uživam skoro pa skroz opušteno.
    Čitam tuđa iskustva,kak je kojoj krenuo porod...i sve je to tak individualno,kak i sve drugo.
    Neću se zamarati,niti time niti dojenjem. Kako bude,bude...dan po dan,kao i cijela trudnoča.
    Ljubi svoju mišicu!

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Idemo kući... juuupiii

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kak je dobar
    Icsi,još ne vjerujem da si rodila!

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Joj cure, protivno je pravilima foruma stavljati slike.

ICSI, budu ti adminice dale opomenu, pa daj Draga, ukloni slike.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Joj cure, protivno je pravilima foruma stavljati slike.

ICSI, budu ti adminice dale opomenu, pa daj Draga, ukloni slike.

A joj, nisam znala. Nek onda maknu sliku jer moje vrijeme editiranja je prošlo.
    Sorry admin.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Icsi rodila si pravog medenkovića
    Mali mudrica.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Icsi, Ante je pravi slatkiš!

Radoznalice, da, tu smo negdje s tjednima.
    Upravo sam skužila da mi je već četvrtina prošla!! Kad prije..
    Bebi ništa neće biti od tvoje upale krajnika, eventualno joj može naškoditi visoka temperatura, ali bi morala biti jaaako visoka.
    Ako baš zagusti, odi doktoru, dat će ti antibiotik koji se može u trudnoći uzimati (bolje bez njega ako ide, naravno).
    Pij puno tekućine, možeš grgljati slanu vodu (0,9%-tni NaCl; fiziološka), propolis može pomoći.
    Jedi bijelog luka, voća (citrusa). Odmaraj. Smij se što više (smijeh pomaže svakom ozdravljenju) i što manje brini.

Skulirana, onda trk u rađaonu večeras, šta čekaš!

Kaae, nek' si ti odlučila pa kako bude!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Presladak je, Icsi. Mozes stavljati link na slike, ne ovako cijelu sliku.

Ja idem danas opet na CTG, u 1, sto je za pet sati. Nadam se da je i dalje sve ok jer mi se ne ide na indukciju. Osim toga, nemam bas neki konkretan plan kako da je natjeram da izadje sama.

O dojenju inace nema razloga brinuti unaprijed - vecina beba zna, ili barem ima neku ideju sto i kako treba. Ali vazno je imati na umu da vecina osoblja nije educirana o dojenju i da nece znati/moci pruziti podrsku. Zato je tu SOS telefon i SOS grupa, ili forum.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Galicia meni bas sporo vrijeme prolazi mozda sto sam non stop u kuci i moram mirovati, znaci nije to toliko opasno opet su me babske price djaba nasikirale. Ma bas sam postala preosjetljiva izgleda da su mi hormoni poludili ovi dana za sitnicu se rasplacem...i muza su pocele nervirati moje reakcije plac, brige itd. bas pocinjem biti depresivna valjda je ovo faza koja ce brzo proci pa da napokon bude smijeha

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Drage moje, evo i mene malo k vama..
    Čestitam svim novopečenim mamama od sve svog srca, ljubite svoje bebice i grlite i uživajte u svakom trenutku uz njih. nakon dugih 9mj dobile ste najlijepšu nagradu za sav napor i trud.
    Ostale curke, vama želim svu sreću i da uspješno izdržite ove dane, i da uskoro i vi prigrlite svoje bebice...
    žužy, lady,dominikslatki, zasad skulirana curke moje.. bodrim vas i dalje. I mislim na vas. Samo hrabro ^^
    Posljednje uređivanje od Ives000 : 08.01.2016. at 19:50

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kaae,aj ti ipak prva,mome se ne izlazi....
    Mogu se smijat jer je MM isposlovao da ostane doma do idućeg petka,dotada ću valjda rodit...

Dakle,jutrošnji pregled totalna suprotnost onom od prije 3dn...i to sa riječkim dr. koji je tu kod nas na ispomoći...eto, moraju nam u bolnici Riječani spašavat obraz....ljubazan,pristojan,prvo normalno sjedneš,popričaš,sasluša te (wooow),zapiše sve u komp pa tek onda pregled kojeg by the way skoro nisam ni osjetila...
    Otvorena 3,5cm tako da su mi rekli vis-a-vis prvog ekspresnog poroda da ne čekam puno doma kad krene...

Icsi, htjela sam ti ja već na prvoj slici reći ali računam ajde na ovoj se temi sve oprašta...

Radoznalice,meni čaj od đumbira + kurkuma super pomogne!
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 08.01.2016. at 20:00

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma kakva ja prva, nista kod mene nema. Sjedim upravo na CTG, kontrakcije, ako dobro citam, idu od 0 do 6. Konji dobro trce, tako da je barem to u redu. Nemam danas susret s doktorom pa nista vise necu znati (osim ako ispadne da tu nesto ne valja).

Ako doguramo ovako do ponedjeljka,onda ce biti barem nekih novosti. Inace mislim da imam fore do petka za porod bez indukcije. Tad ce biti 42+1.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Radoznalice, jesu hormoni u trudnoći uzrok (u biti bih rekla pojačivač) emocija. Mislim da te izludi to mirovanje i briga za dobrobit bebe. Žaomi je ako tm ne razumije, pokušaj mu reći da ti treba malo podrške pa ćeš manje brinuti i biti tužna. I samo plači koliko god ti treba, bit će ti lakše poslije.

Skulirana, super za tm-ov ostanak!
    Drago mi je zbog ugodnog doktora i pregleda, baš dobro da si jučer preskočila.
    Kako radiš čaj od đumbira? Dodaš mu kurkumu?

Noćas sam spavala 10 sati (ok, ne u komadu, ali ipak). Toliko nisam spavala godinama (prosjek mi je otkad imam dijete nekih 5 sati). Nevjerojatno koliko mi se
    Imali goste večeras, a ja zijevam kao da nisam stoljećima spavala.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

'jutroooo,

sinoć sam mislila da će krenut,opet me mali preveslo,aaaaali jutros ispao sluzni čep,bio na gaćicama kad sam išla pišat...
    s obzirom da ga u prvom porodu nisam vidila baš se veselim te nadam da za vikend imamo iskrcavanje...
    samo da mi se sad ne javi neka kojoj je ispao ono 5dn prije... (znam da u teoriji može no uzevši u obzir otvorenost i sve mislim da samo što nije)

čaj od đumbira - poveći komad nasjeckam na tanke fete pa kuham na smanjenoj vatri skoro 10min (za jaki čaj,ja volim da me grize za grlo),onda kad ugasim unutra uspem cimeta i kurkume (odokativno),promješam i ostavim još 4-5min prije cijeđenja....sada imam i domaćih sušenih kora od naranče pa ubacim i njih...mmmmm.......
    to mi je večernji ritual...

Ives, još 2mj pa vi krećete nanovo jeli tako?
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 09.01.2016. at 09:47

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Zs po ovome što pišeš mogla bi ti i danas na "iskrcavanje"
    sretno draga.
    Da, u 3mj. Startamo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke