Stranica 331 od 581 PrviPrvi ... 231281321329330331332333341381431 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 16,501 do 16,550 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bokic ja sam imala isto hematom ali u 12 tt mi nestao... Sada sam u 32 tt i nesmijem uopce imat odnos... Jednom sam imala u 16tt i nakon toga opet par dana imala smedi iscjedak

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

jao ja sam totalno out svega Al moram poslat najljepše želje i pozdrave mojoj dragoj Dominik

Žužy kaj ti budeš i prebacila na kraju ma samo nek si dobro

Ja sam na strogom mirovanju :/

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj ljube555 prvotno napisa Vidi poruku
    Bokic ja sam imala isto hematom ali u 12 tt mi nestao... Sada sam u 32 tt i nesmijem uopce imat odnos... Jednom sam imala u 16tt i nakon toga opet par dana imala smedi iscjedak
    znaci da je rizicno i meni je u 13t nestao hematom a doktorica mi nista nije rekla za to a strah me da rizikujem.

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Lady zašto strogo mirovanje? Jao to mi je grozno meni je tako bilo u prošloj trudnoći, ali bitno da bude sve dobro i isplati se svaka minuta ležanja
    žužy svi s nestrpljenjem iščekujemo novosti, ali tvojoj bebici je očito jako lijepo na toplom i sigurnom, u svojoj mami
    radoznalice ne mogu ti pomoći, ali možda najbolje da pitaš svoju doktoricu

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj radoznalica prvotno napisa Vidi poruku
    znaci da je rizicno i meni je u 13t nestao hematom a doktorica mi nista nije rekla za to a strah me da rizikujem.
    Nema smisla riskirati, znam žene koje su pošto-poto morale imati odnose (iz ne znam kojeg razloga, iako im je rečeno da ne) pa su krvarile i svašta. Nema mi to smisla, valjda su se mogle kontrolirati.

Ja danas 36tt. S koliko napunjenih tjedana se ulazi u termin?
    Žužy, koliko često ideš na kontrole? Što su ti rekli? Kaj čekaju da samo krene ili što?

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Radoznalica hvala, a znam da je bolje da ne povracam puno..evo sam sad imala rigoleto..nemam ih cesto al naidju.

Cure ne znam kako je vama bilo na pocetku trudnoce, al meni je libido nula bodova..nadam se da ce se to promijenit kasnije..ja inace obozavam sex..al sad mi se ne da, hahhaha.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

radoznalice tako i ja u trudnoći nisam mogla podnijeti da me muž grli/ljubi , želudac mi se diza , poslje je prošlo i sve je bilo ko prije, to sad hormoni luduju.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Dobro reagiram na th. tlak 110/70
    Ali Guk 5.2 i bacili me na dbt dijetu..luda sam sad!!
    Sad me strah da li ce inzistirati na indukciji, s obzirom na tlak i secer!?

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

I mene stavili na dijetu isto secer navodno... 5,9 bio prvi a normo 5,1 i sada pise dijabetis

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

I tlak imam povisen ia puls i negovorim.... Uzas... Zna mi biti i do 110otkucaja u min.a navodno da to zbog manjka zeljeza.... I sada pijem zeljezo pa je tlak 115/55

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jos malo do kraja... I vjerujem da sve bude super....

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Radoznalice, ne znam za seks. U prethodnoj trudnoći mi je nakon što je hematom nestao rekla da mi je posteljica nisko i da je zabranjen seks, sunčanje, uglavnom sam bila oprezna i slušala je. Mislim da sad ne bih tako pobožno slijedila sve što kaže. Ali, to sam ja. Možda bi bilo dobro da nazoveš doktoricu ako možeš i pitaš.
    Za muža ne znam šta bih ti rekla osim da je komunikacija najvažnija stvar na svijetu. U "ja" porukama mu jasno, smireno i bez napadanja reci što ti se zbiva i kako se osjećaš. Reci mu da ga voliš, ali da ti sad vjerojatno zbog hormona ne odgovara maženje (ili što već). Nadam se da će razumjeti.

Kiara, dobro da je tlak ok.
    Za indukciju ne znam, ali se nadam da ćeš je izbjeći.

LadyB, žao mi zbog mirovanja. Ali, kad je već tako, iskoristi ga najbolje što možeš. Ja sam u prethodnoj trudnoći nakon amniocenteze 10-ak dana ležala i išla samo na wc. Pročitala sam hrpu odličnih knjiga i pogledala nekoliko sezona Breaking bad.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Ljube, da bude super!

Danas mi opet cijeli dan muka. Baš mi je to već dojadilo.

11+3 tt sam, a već mi se vidi trbuh. Valjda se uterus brže širi nakon prve trudnoće.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

vucice cestitam na trudnoci, super da si nam se pridruzila.

medeja jos tjedan dana i ti si u sluzbenom terminu

žužyka nek mi oproste druge cure, ali tvoj je bebac najiscekivaniji na ovom forumu

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku

žužyka nek mi oproste druge cure, ali tvoj je bebac najiscekivaniji na ovom forumu
    Slažem se! Već zadnjih 10 dana otvaram ovu temu očekujući da žužy javi da je krenulo ☺

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ljubi vas žužy sve redom!

vucice,dobro nam došla

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Vucice, previdjela sam te, oprosti. Dobrodošla i čestitam!

Žužy, sve ti rekoše.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Slažem se, svi navijamo za tebe Zuzi!
    Moj bebac se veceras konačno javio, (19. tj.) nakon sedmice potpunog mira. A već sam ga osjetila početkom 16. tj., tako da me počela hvatat panika Al sad je sve ok.
    Vučice, dobro dosla

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Uf, sjećam se da je i mene moj micko tako mučio. Rijetko kad bi se javio, uglavnom navečer i to tako nježno. A dosta sam ga kasno osjetila, tek u nekom 21-22tt.
    Razmišljala sam o kupnji onog baby watchera jer me prala paranoja, dobro da sam odustala.
    Sada je to potpuno druga priča jer je malac brutalno aktivan cijeli dan. Točno znam kada je budan i koprca se, a kada spava i trza se. Često štuca pa onda krene s nogama udarati pod rebra jer ga to ljuti.
    Uglavnom, veselo nam je.

Sada me muči vrućina u nogama, žarenje i trnci, baš sam di jadna. Sada mi je pred sam kraj sve teško...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja danas 36tt. S koliko napunjenih tjedana se ulazi u termin?
    Žužy, koliko često ideš na kontrole? Što su ti rekli? Kaj čekaju da samo krene ili što?
    Za 7dn si u terminu!

Amo Žužyyyyyyy......

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala cure na toploj do

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja danas punih 39tt plodna voda bistra,i dalje prst otvorena ...mojoj curi se baš i nezuri

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

mona,blizu smo,koja će prije
    To gledanje plodne vode..osjetiš? Znam da moraš biti bar prst otvorena.
    Ja se psihički pripremam za sutrašnji pregled. Obzirom na prošlotjedni...mada jedva čekam vidjeti dali ima kakve promjene sa cervixom. A najavljen mi je i uzv...opet. Možda ga sad i naprave.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ovisi o dr....ja kad sam išla prvi put,za samo vag. pregled sam brojala zvijezde kod ovog jednog kretena,moš mislit što bi bilo da sam mu dala da mi radi amnioskopiju....
    taj drugi pregled kod drugog dr sam jedva osjetila a amnioskopiju ništa...doduše,ja sam bila otvorena 3,5cm, što si otvoreniji to manje ili ništa ne boli...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 18.01.2016. at 11:39

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Uh to pretpostavljam.
    Idem kod jedne drage mlade doktorice i zbilja sam zadovoljna s njom,pričamo o svemu i ona jedina uzima dtm termina po ivf-u za ozbiljno. I bila je nježna na predzadnjem pregledu,nisam niti osjetila. Sad,u terminu...ajme meni tako mi je nabijala prste da mi je došla s glavom skoro gore do moje. Šokirana sam bila,ko da mi je htjela probiti cervixa,ali ja zatvorena i dalje. Mora da imaju neko pravilo da sa terminom postanu i žešči pregledi,da te namjerno otvore. Zato se pitam kak bu tek sutra.

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala cure na toploj dobrodošlici! Vidim da mi se post nije objavio kak spada..
    Eto da sam i ja napokon na trudničkom forumu nakon malo više od 3 g..

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    mona,blizu smo,koja će prije
    To gledanje plodne vode..osjetiš? Znam da moraš biti bar prst otvorena.
    Ja se psihički pripremam za sutrašnji pregled. Obzirom na prošlotjedni...mada jedva čekam vidjeti dali ima kakve promjene sa cervixom. A najavljen mi je i uzv...opet. Možda ga sad i naprave.
    Doktorica bila super nježna ništa nije bolilo jedino me SAD malo boli kao pred mengu i malo smedari ali to je kao normalno....draga moja nadam se da će sve ovo ubrzo završiti da napokon mazimo svoje bebice

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Zuzy evo i ja navratila da vidim ima li sto nova. Drzim fige da krene brzo da izbjegnes amnio. Meni je taj pregled bio malo neugodan ali ne bolan. A jos je specijalizantica gledala kako se to radi pa je duze trajalo. Cak mislim da je to cackanje potaklo trudove. Ili mozda strah od indukcije. Uglavnom sretno, misli pozitivno i vjeruj u sebe.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tako je cure vjerujem ja u svoje tijelo,i nečem na indukciju.
    A bome često čujem,pročitam,kak je baš pregled potaknul porod.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas uopce ne rade amnioskopiju, osim ako UZV ili neki drugi indikatori ne pokazu da je nuzna. Kod mojih oboje (prvi rodjen s 42+1, druga 41+3) je bio samo UZV s racunanjem AFI tek iza termina. Prvi je bio beba s mekonijem, rodjen u vodenjaku, a njen vodenjak je otisao pred izgon. Nisam sigurna skroz je li sam od sebe ili sam rekla da je ok da ga prokinu u tom trenu (smetao je zapravo).

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

I ja svako malo navratim, nadam se da će ubrzo krenuti. Idemo žužy i mona!
    Samo me činjenica da sam jedna od sljedećih pomalo uznemiruje. Ne toliko uznemiruje koliko postajem uzbuđena.
    Ima li još koja da je skupa sa mnom u finalu?
    Ja sam danas 36+1tt. U srijedu je pregled pa jedva čekam da vidim koliko je napredovao s obzirom da je s 33+3 procijenjen na jedva 2 kile. Bit će to mali maneken, samo neka je on meni zdrav.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Medeja, nis' te procjene ne znace. Moja je uspjela i 'pasti' na kilazi u tjedan dana, a na kraju je rodjena pola kile teza od ocekivanog.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Cure evo da vam se javim malo.
    Oporavljam se od carskog, bome boli .. Na žalost nije bilo šanse da ide prirodno 10 h jakih prejakih trudova na manje od minutu, vodenjak prekinut a beba visoko Non stop , na kraju je jako patila i eto.. Apsurd se dogodio u mom slučaju..
    Uglavnom Ribica je super to je najbitnije.

Žužy Drž se pratim te!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dominik, znam kako ti je. Pripremala sam se za carski pa me svejedno razina boli iznenadila. Mogu mislit kako je tek kad te šokira ovako.
    Sreća je jedino što svaki dan ipak malo manje boli. I glavno da je bebica ok. Drži se!

Žužy!!!
    Svaki put dok dojim, a to je cca 8x na dan, provjeravam jeste li se konačno upoznali.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    I ja svako malo navratim, nadam se da će ubrzo krenuti. Idemo žužy i mona!
    Samo me činjenica da sam jedna od sljedećih pomalo uznemiruje. Ne toliko uznemiruje koliko postajem uzbuđena.
    Ima li još koja da je skupa sa mnom u finalu?
    Ja sam danas 36+1tt. U srijedu je pregled pa jedva čekam da vidim koliko je napredovao s obzirom da je s 33+3 procijenjen na jedva 2 kile. Bit će to mali maneken, samo neka je on meni zdrav.
    Pratim te s razlikom od 1 dana, mi smo 36tt danas!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Frčkić, !

dominikslatki,ajme jesi se namučila bome...pa kak se beba nije spustila,unatoč svemu..
    Brz oporavak ti želim

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Joj, dominik, ja se nadam da neću dijeliti tvoju sudbinu...
    Meni je malac brutalno visoko, do te mjere da izgleda smiješno. Uopće mi trbuh nije normalan. Gledala sad žužyine slike trbuha, lijep, normalan, spušten, a moj sav pod cicama.

Brate mili, ja imam osjećaj da ga u plućima nosim, ne u maternici.
    Još je izbočen iznad pupka sav, pupak me svrbi za poludjeti.

Frčkić, onda skupa odbrojavamo!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako brojim sve sate poroda, od pocetka kontrakcija do samog kraja, onda se moj prvi nije spustio do otprilike 64. sata. Ili ako brojim samo sate provedene u bolnici (od otvorenosti od 6 i trudova na 4-5 minuta), onda je rijec o 14. satu, a rodjen je oko dva sata nakon toga. Pomoglo je puno, puno, puno hodanja i stajanja, skakanja po lopti, klecanja na krevetu i - tiskanja. S njim je nagon za tiskanjem postojao samo tih otprilike dva sata prije izgona.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    veliki potpis!

Citiraj vojvodjanka prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se! Već zadnjih 10 dana otvaram ovu temu očekujući da žužy javi da je krenulo ☺
    i ja!

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Cure evo da vam se javim malo.
    Oporavljam se od carskog, bome boli .. Na žalost nije bilo šanse da ide prirodno 10 h jakih prejakih trudova na manje od minutu, vodenjak prekinut a beba visoko Non stop , na kraju je jako patila i eto.. Apsurd se dogodio u mom slučaju..
    Uglavnom Ribica je super to je najbitnije.
    Žužy Drž se pratim te!
    zašto apsurd,ne kužim?
    pretpostavljam da si ležala,čim su ti prokinuli vodenjak em ako sam shvatila dobila si drip? teško će se tako beba i spustiti (ne ide to na silu), kao što piše Kaae, hodanje,hopsanje,biti uspravan pa će se spustit! ali stvarno,nekome se spusti u zadnji čas,maltene pred izgon a nekome je nisko već 7dn pred termin...kao i sa otvorenošću,ništa to ne znači....

opa,promakla mi 2 nova avatara - štikla i leptir....
    Frčka i Vučice,dobrodošle...ja se tu još zadržavam iako sam prestala biti dio vaše kategorije...joooj,ja sam nostalgična za svojim trbuhom,baš mi je bilo lijepo....

e,da vas malo utješim, meni su od jučer podoji bezbolni....weeeee...OK,kad se prišteka zaboli još uvijek ali ne onako da se cijela ukočim i zgrčim od boli....
    i onda nakon minutu uživam gledajući ga kako sisa.....<3

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Zs, apsurd jer je bila nisko na pregledu spustila se gotovo kako treba da bi na samom porodu Se podigla. Kažu rijetkost, ali događa se, stres najčešće.

Molim savjet od iskusnih, naime, dojim od prvog trenutka ali nemam mlijeka dovoljno i beba je gladna, po izdoju nemam niti 20 ml mlijeka i jako je pala na težini te sad kombiniramo moje i adaptirano..
    Svakih 2h se izdajam da bi potakla stvaranje mlijeka, i nju stavljam uvijek na cicu prije obroka no od prvog dana nakon 2 min ju pusta i histerija jer naravno milijeko ide preslabo van (vidim kad izdajam 15x stisaka za 1 kap).
    Na adapt tj na kombinaciji smo od jucer i dijete je zadovoljno jer je pregladnjivala ovih dana i pala vise od pol kg.
    Jel to ok svakih 2h po 15 min svaku cicu? -tako mi rekoše u bolnici

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

dominikslatki nemoj nista računati koliko ti je minuta na ciki i u kojem razmaku nego je u ovo prvo vrijeme sto vise drži gore, zapravo neprestano nek je pristekana kad je budna ili polubudna. Cak i kad ti se čini da je pridrijemala nek i dalje bude pristekana jer ce si ona i u snu vuci, a tebi ce to poticati stvaranje mlijeka.
    I nemoj se izdajati! Vas dvije se SAD trebate uskladiti i to ce potrajati, možda i mjesec dana, ali kad se to desi vidjet ćeš da se je sav trud isplatio.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Dominik,
    Ja sam imala laparoskopiju (3 rupice na trbuhu) pa sam umirala od bolova i nabila žuljeve na rukama dižući se pomoću trokuta iznad kreveta jer nisam mogla trbušnjacima. Ne mogu zamisliti kako je tek teško kad imaš bebu koju treba dojiti, nositi, presvlačiti, uspavljivati.. Utješno je što je svakog dana ipak malo lakše nego prethodnog.

Dojenje je, koliko znam, najbolje na zahtjev. Vremensko ograničavanje podoja je meni nebuloza totalna (ni tebi nitko ne kaže da ne smiješ jesti nakon 15 min.). Dakle, cica kad god beba zakmeči. Što je budeš više stavljala na cicu, više će se mlijeka stvarati. Kaae puno zna o dojenju, a mislim da bi bilo odlično i da će ti biti jako korisno nazvati Rodin SOS telefon za dojenje. Evo ga:
    http://www.roda.hr/udruga/programi/d...a-dojenje.html
    Nazovi, gotovo sam sigurna da se nećeš pokajati. Sretno!

Žužy, ne daš se ti!

Skulirana, tako sam ja bila silno nostalgična za trbuhom, jako mi je falio.
    Super za bezbolnije dojenje!
    Posljednje uređivanje od galicia : 19.01.2016. at 08:32

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Dominikslatki moj maleni je na pocetku znao cicati i po 45 min jednu. Dan se sveo na dojenje i dojenje. Tek sad nakon 2,5 mj pocici jednu za manje od 10min i sam trazi nakon 3-3,5h. Ne znaci da dok je na cici da stalno vuce. Nekad je brze, a nekad sporije. Ona je mala i brzo se umori. Daj joj vremena. Nikad ne mozes izdojiti onoliko koliko ona moze povuci kad sama sisa.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Krivo ste me shvatile , je stalno je na cici i uz cicu al se igra s njom i u par sati jako malo dudla i onda je frustrirana sto nista ne ide jer stvarno ne ide i naravno da je gladna. Na cicu ju stalno stavljam i nudim.
    Zato se izdajam svakih 2h jer ona ne vuče a mlijeka ima malo al ga treba žestoko izvuc i to radim da ostane ta distribucija i da makar pojede dio obroka moje mlijeko.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Frcka pa kako sam ovo ja propustila???? Ma bravo sretno!!!!!!

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj željkica prvotno napisa Vidi poruku
    Frcka pa kako sam ovo ja propustila???? Ma bravo sretno!!!!!!
    A kad me tako strah stisnut bilo koju tipku da nešto napišem i da javno kažem evo mene opet...nakon prethodne tri izgubljene trudnoće što ste se samnom sve svaki put od srca veselile, ovaj put više nisam imala hrabrosti napisati, nego tjeramo dan po dan pa sve čekam, svaki dan hoću nešto napisati, ali stanem...a pratim vas svih i s vama se veselim i pomalo iščekujemo isto i za nas dvije
    Osim mojih riječkih, i neke cure tu znaju jer mi je izletilo
    Šalim se, neke rodile već, a sad i ja gledam u žužy i čekam
    Još me tako strah...tema za mene tu ko stvorena, al sva još ukočena, evo tek nekako po malo sad popušta kako smo u ovim tjednima, al opet joooooj, još ima do...sve znate i nek nam je svima sa srećom
    Pratim te i čekam tvoj transfer, sretno draga

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Bas mi je drago! Evo ja upravo čekam transfer i cirkam jeli se zuzy javila.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ajme Frcka tako sam sretna zbog tebe !!!!!!!!Uskoro stize bebica,sad uzivaj,opusteno,tanan da se sada rodi bilo bi ok

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Opaaaaa, čestitam Frćka!
    Eto, javila se ona kad je već sasvim sigurno trudna, s 36tt

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam već totalno očajna. Zadnjih pet dana imam cijeli dan i noć žgaravice. Stalno!
    Crijeva me bole, a bole me i leđa, znači tu gdje je želudac, ali s druge strane. Kada dišem, pijem vodu, jedem.
    Baš sam jadna.
    Najgore mi padaju bolovi u crijevima oko maternice.
    Posljednje uređivanje od Medeja : 19.01.2016. at 11:38

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •