Stranica 334 od 581 PrviPrvi ... 234284324332333334335336344384434 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 16,651 do 16,700 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    Sad cu ja opet nesto cendrat:
    dakle popila ja taj normabel jer me kontrakcije deru cijelo popodne ( plus sto sam jos u onoj entero virozi i jedino sto sam uspjela staviti u sebe je pol banane i caj od dumbira, zlo mi je i od obicne vode),
    ali kontrakcije traju i dalje...
    Cure koje ste ih puno imale, zuzy, eryn jel vam se desavalo da ih imate bas tako gotovo neprekidno, jednu za drugom?
    Da,skoro svaki dan i skoro cijelu trudnoču (od ravno 16.tt) ih imam i to uglavnom jednu za drugom.
    Nekaj sam se tu najavkala. Mislim,mene nisu bolele ali,znaš i sama da nije ugodno.
    Evo i danas,doslovno mi se trbuh zgrči svaki čas. Ležala ja,hodala,tuširala se...po dvije,tri me prime u isto vrijeme. Jučer manje. Ko zna kak bu sutra.
    Normiće sam pila od 13. do negdje 21.-22. tt. I posle jedno dva dok me baš jako primilo. Ali nije mi nekaj značilo. Sad više ne pijem niti prenatal,niti magnezij,niti stavljam utriče i za očekivati su ovolke bh. Navikla sam...samo nisam mislila da bude ova faza čekanja poroda potrajala...
    Magnezij piješ?

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne pijem magnezij. Dr. mi ga nije spomenuo, a ja nemam onih uobicajenih trudnickih probavnih tegoba
    zbog kojih ih zene piju (dapace), niti grceva u nogama pa nisam sama posegla za njim.
    evo idem pogledat, mislim da ga mm ima u nasoj kucnoj apoteci (sportas je) u nekom obliku pa cu si posuditi za prvu priliku.

sad mi je lakse kad vidim da nisam jedina koju kontrakcije znaju uloviti i nepustati

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Ja sam jucer imala grceve u stomaku,ali sta sam sve pojela kaze muz,nije ni cudno da te boli trbuh,koliko si ti sad trudna? ja sam 11+1 sa 12+1 idem na kontrolu.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ja sam ih imala od 26tt. Bilo je dana kad su bile skoro pa non-stop. I skratile su mi cervix.
    Onaj dan kad mi je pukao vodenjak su bile doslovce jedna za drugom. I dan danas si mislim da bi možda stigli do 36+ još koji dan 2u1 da sam popila punu dozu spasmexa.
    No, general, bitka, itd... sve je dobro što se dobro svrši.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Evo, ruknula sam Bioelektru 300mg.
    sve si mislim uzeti jos jednu

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Možeš slobodno. Ja sam znala uzet i 1000mg magnezija. Ni mi niš bilo, ni sra*ku nisam dobila.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

tina te kontrakcije ne mozes zamijeniti sa probavnim grcevima. Ja sam ti sad 34+ i imam loptu od trbuha koja se kad nastupi kontrakcija bas onako stvrdne, ucvrsne i zaboli. Moze zaboljet cak i otraga u krizima.
    kad mi je trudnoca bila manja i skoro nisam niti imala vidljiv trbuh isto sam imala te kontrakcije i stvorila bi mi se mala tvrda loptica od trbuha,
    ali bilo je puno manje bolno.

eryn sa koliko si ti ono rodila i jesi li odmah nakon pucanja vodenjaka ili su uspjeli nesto odgoditi?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo, ruknula sam Bioelektru 300mg.
    sve si mislim uzeti jos jednu
    Ako se bh ne smanje,uzmi još jednu. Možeš i do 1000mg kak veli eryngium. I oče pomoči i kod kontrakcija,ne samo za probavu ili grčeve u nogama...ako vidiš da ti ipak smeta za probavu,budeš znala za ubuduče...meni isto nije.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tnx cure

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zasto vise ne uzimas prenatal, zuzy?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

tina1993 ma slabo jedem i to je vecinom topla supa, kuhani krompir ili riza i voce. pijem i biolectru al tek sam pocela valjda ce pomoci a ja sam 14+2t a na pregled sam narucena u 16t.

Moze li mi neko reci kako izgledaju kontrakcije, objasniti nisam upucena bojim se da ih necu znati ni prepoznati kad budu a vidim da neki cak i dosta ranije prije poroda ih imaju.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

BH ili prave? BH mozda uopce neces ni imati, a prave ces svakako prepoznati.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

eryn sa koliko si ti ono rodila i jesi li odmah nakon pucanja vodenjaka ili su uspjeli nesto odgoditi?
    Službeno 35+1, srećom, po mom brojanju, tj.oplodnji bijaše 35+5 pa smo prošli samo uz kisik i grijani krevetić.
    Nije se imalo što odgađati kad sam im došla. Plodna voda je otekla skroz a bilo je jasno da može biti samo cr. Onda su me htjeli riješiti čim prije. Nekih 5h nakon pucanja vodenjaka sve je bilo gotovo. Da nisam odbila opću anesteziju, bilo bi i brže.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam trudove prave skužila samo kod druge trudnoće kad su probušili vodenjak

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Zasto vise ne uzimas prenatal, zuzy?
    Taman sam ga imala do pred desetak dana za kapsulu na dan i onda sam zadnjih par pila svaki drugi dan do pred tri dana...ne mislim ga više kupovati.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Službeno 35+1, srećom, po mom brojanju, tj.oplodnji bijaše 35+5 pa smo prošli samo uz kisik i grijani krevetić.
    Nije se imalo što odgađati kad sam im došla. Plodna voda je otekla skroz a bilo je jasno da može biti samo cr. Onda su me htjeli riješiti čim prije. Nekih 5h nakon pucanja vodenjaka sve je bilo gotovo. Da nisam odbila opću anesteziju, bilo bi i brže.

Vidiš...i tvoja beba je bila gramažom i veča nego za 35+5...ali super da su prihvatili taj izračun.
    Ja sam čak i malo zbunjena..po oplodnji sam danas 41 tt,a po bebinim mjerama jedino glavica odgovara tome. Ostalo je manje...pa ni doktori ne uvažavaju taj termin nego po zm.
    Cijelu trudnoču računam tak i sad na kraju bude ispalo da opče nije..

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Žužy maratonka trči počasni krug.

Spavala nepuna 4 sata, a cijeli sam dan sama s hiperaktivnim malcem. Ima da bude ekstra veselo.

Moguće sam luda, ali sam uvjerena da osjetim bebu (danas 12+2). :zaljubljen
    Ne mogu mi crijeva lupkati na istom mjestu stalno. Valjda.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Vitamini će ti trebati i nakon što rodiš. Meni je imunitet u totalnoj banani. Nađi si neke da imaš kad dođeš doma.
    U bolnici nisu uopće gledali oplodnju. Držali su se samo datuma zm.
    A kroz cijelu trudnoću je beban bio po mjerama malo veći, i u odnosu na dtm oplodnje. Spominjala se i makrosomija (da ne prifali dijagnoza, jel). Al na kraju kilaža nije nikakav pokazatelj zrelosti pluća. Prvo je bilo vidi koliki je, kao da uopće nije poranio, s apgarom 10/10, a za sat vremena, kad se počeo gušiti, nastala frka-panika.
    Neka si ti nama dugarala do 41tt, beban očito još nije spreman za van, lijepo mu je tu di je.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

galicia,čisto moguče prati. Ja sam našeg iz početka osjetila jače u kombinaciji sa dlanom na tom mjestu.
    A bude ti veselo...uf koma je to,po noći nesanica a danju akcija.

Spremila se ja na kontrolu,idem glet kakav je to filing zvoniti na rodilište.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Bilo koje ne znam bas ni razliku ali sam vidjela da je neko napisao da je imao kontrakcije od 16,18t pa da znam kako izgledaju da se ne uplasim. Isto me zanima kako cu znat i prepoznat kad se prvi put beba javi u stomaku vidim da se mnogim to desilo do 20t.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

radoznalica,bh kontrakcije (lažni trudovi) osjetiš kao grč/stezanje,djela ili cijele maternice. Kod mene se najčešče stegnuo dio,sa krajem trudnoče i po par komada odjednom,pa bude nelagodno. One inače ne bole niti otvaraju. No,ako se na pregledu vidi da se cervix otvara,kao npr kod dominikslatki,onda dobiš terapiju i na strogom si mirovanju.
    Usporedbu sa pravim trudovima ti još nebi znalapretpostavljam da pravi bole

A javljanje bebe ti ovisi,gdje ti je smještena posteljica? Ako je sprijeda onda udarce osjetiš malko kasnije. Isto tako i višerotke osjete prije.
    Npr,moja posteljica je straga i ja sam prvo micanje osjetila na 16+5. Al eto moja maternica je i fina dama,ultrasenzibilna..i ima tanku stijenku,pa valjda i to doprinosi osjetljivosti. Al sam ponosna na nju kako je izgurala i preko termina čak.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Obavila ctg i tlak,sve dobro...na pregledu sam sad bila dva članka prohodna a onda je dr pod prstima osjetila da se cervix smekšava i prošao je cijeli prst do ovoja i glavice. Pa su mi odma i plodnu vodu pogledale,blago mliječna je. Krvarila sam,baš mi se iscijedilo po guzici...sad ima malko. Rekla je da ne brinem,da je to normalno kad se ulazi metalom kroz cervix. Kontrola u ponedj.,ako ovaj pregled nije potaknul nekaj..pa pem opet zvonet gore.

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Žužy draga nadam se da ce beba uskoro van u tvoje ruke,da si vise bez brige

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Meni juče ceo dan ludnica: levi deo stomaka u grču, a beba se povukla u desni i štuca. A sinoć sam sanjala erotske snove i prvi put mi se dogodilo da u snu doživim orgazam. Probudio me grozan bol materice koja se cela zgrčila i pošto je dvoroga ispod pupka sam mogla jasno videti dve kugle.

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Žužy bravo za pregled...SAD će to

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

monaaaaaa,kak je kod tebe?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Žužy mislim na tebe i stvarno nadam se da ćeš brzo jer moja ce vec u školu dok tvoj krene hahaha.

Eryngium - carice- kako ide oporavak kod tebe?
    Ja danas skinula šavove i malo je lakse ali me boli kod mokrenja vjerojatno od katetera..
    Nosiš li ti svog malca? Meni su rekli da ju sto manje nosim jos mjesec dana..

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Za SAD još nema bolova a pošto je vikend do ponedjeljka ništa neću znat osim ako cura neodluci da se malo pozuri

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Žužy mislim na tebe i stvarno nadam se da ćeš brzo jer moja ce vec u školu dok tvoj krene hahaha.

Eryngium - carice- kako ide oporavak kod tebe?
    Ja danas skinula šavove i malo je lakse ali me boli kod mokrenja vjerojatno od katetera..
    Nosiš li ti svog malca? Meni su rekli da ju sto manje nosim jos mjesec dana..
    a baš... Moj će i maturu polagat.
    Smatram se oporavljenom. Rez me boli i bolit će još x vremena, ali nije da ne mogu potrpiti. I dio ispod pupka do reza mi je kao utrnut i to će isto ostati par godina. Znala sam da će tako biti pa ono, je kak je.
    Rekli su mi ne dizati ništa teško naredna 2-3 mjeseca. Kao, bebu može al ne pretjerivati. Moš si mislit... Od kad sam došla doma, jedva da ga spuštam a sad ima 6kg. Da mi je imalo šta puknut već bi.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ajde cure necemo je vise gnjavit, dosta nas zuzyka i trpi sa nasim dodijavanjem
    Posljednje uređivanje od orange80 : 23.01.2016. at 13:49

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Žužy, ma znaš valjda da mi to iz ljubavi i dragosti.
    Valjda nećeš zamjeriti.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ma kaj da vam zamjerim
    Trebate vidjeti svakodnevne poruke od domaćih...nakon pregleda prvo pol vure poruke pišem i muževe frendove..svi samo spitavaju kad će više,radi fešte
    Posljednje uređivanje od žužy : 23.01.2016. at 15:08

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Žužy, vidiš kako svi navijaju za tebe!

Sve sam uvjerenija da osjetim bebu. Od uzbuđenja i "osluškivanja" nisam mogla zaspati s malcem, al nek bar on malo odspava da bude manje naporan do navečer (pošteno me opet danas izmorio).

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

galicia super!

žužy vjerujem ti da nemas mira buduci da i mene vec svi ispituju, a imam
    jos 5 tjedana do termina

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    radoznalica,bh kontrakcije (lažni trudovi) osjetiš kao grč/stezanje,djela ili cijele maternice. Kod mene se najčešče stegnuo dio,sa krajem trudnoče i po par komada odjednom,pa bude nelagodno. One inače ne bole niti otvaraju. No,ako se na pregledu vidi da se cervix otvara,kao npr kod dominikslatki,onda dobiš terapiju i na strogom si mirovanju.
    Usporedbu sa pravim trudovima ti još nebi znalapretpostavljam da pravi bole

A javljanje bebe ti ovisi,gdje ti je smještena posteljica? Ako je sprijeda onda udarce osjetiš malko kasnije. Isto tako i višerotke osjete prije.
    Npr,moja posteljica je straga i ja sam prvo micanje osjetila na 16+5. Al eto moja maternica je i fina dama,ultrasenzibilna..i ima tanku stijenku,pa valjda i to doprinosi osjetljivosti. Al sam ponosna na nju kako je izgurala i preko termina čak.
    Nije mi rekla dokt gdje mi je posteljica samo je rekla da je i ona ok i da je sve uredu, hvala na tako detaljnom opisu. Mene cesto u noci probude grcevi kao da me neko" nozem"probada ispod stomaka zna trajati par minuta bas mi san pokvari i zaboli ali to je vjerovatno nesto drugo jer prerano je tek sam 14+2, a cesto mi se desi da mi krcki kao u stomaku a nisam gladna, bas sam teski laik s ovim.

i ja cesto udjem da vidim ima li vijesti od tebe da vidim je li beba stigla

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Zuzy skicam i ja stalno zbog tebe...bit ce, bit ce uskorooo..
    Jao ja cu poludit od toga da mi se stalno jede, pa skoro svaka 3h..hoce li to prestat kad prodju mucnine..sad sam 9+6.
    Vec sam 3 kg dobila, bar mislim..iako jos u sve stanem..al kazu prijatelji da sam dobila obrascice.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    a baš... Moj će i maturu polagat.
    Smatram se oporavljenom. Rez me boli i bolit će još x vremena, ali nije da ne mogu potrpiti. I dio ispod pupka do reza mi je kao utrnut i to će isto ostati par godina. Znala sam da će tako biti pa ono, je kak je.
    Rekli su mi ne dizati ništa teško naredna 2-3 mjeseca. Kao, bebu može al ne pretjerivati. Moš si mislit... Od kad sam došla doma, jedva da ga spuštam a sad ima 6kg. Da mi je imalo šta puknut već bi.

Vidis ja osjecam sve (nadam se da nece utrnut) ali me rez jos boli, pogotovo danas nakon skidanja punti.. Ja malu i da hocu ne mogu bas nosit.. Si ti svog nosila prvih dana?
    Kad čujem ženske kad kažu da su nakon CR za 5 dana bile kao nove, ne vjerujem i tesko me netko vise moze uvjeriti u to. Ili su bile na dobrim lijekovima ..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne moraju bit na lijekovima, imam iskustva x 3
    Pazi kak sjedaš, kod smijanja drži trbuh, jer to zna boleti
    Ako baš jako boli otiđi do hitne možda nije počelo dobro zarastat, ja sam kod trećeg cr morala na intervrnciju, i posle je bilo ok

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Carice naše, da vam rana brzo zacijeli.
    Ove noći sam pomislila da je krenulo...više put kroz noć me uz standardne jake bh kontrakcije,paralelno i zaboljelo dolje i u križima. Zbilja neznam kaj očekivati,kak izgledaju pravi trudovi,pa sam pomislila da je to to...kažu znat ćeš. Onda očito nisu bili ili ja neznam
    A možda su to neki najavni

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Dominikslatki ja sam poslije carskog izašla iz bolnice nakon 7 dana i nažalost nisam mogla odmarati, odmah smo sjeli u auto i u drugi grad. Iznajmili stan i svaki dan sam se izdajala i nosila mlijeko dva puta u bolnicu i išla vidjeti moju mrvicu na intenzivnoj. Ono što je mene spasilo doslovno je što sam poslušala jednu curu u bolnici, otišla u ljekarnu i kupila onaj steznik što ide preko trbuha i lijepi se na čičak. Čim sam ga stavila bila sam bolje, sve mi je nekako bilo lakše, čak i hodanje. Ne znam da li doktori to preporučuju ili ne, ali ja u tom trenu nisam imala izbora, htjela sam biti sa svojim djetetom što više, a bolilo je za poludit (a inače imam visok prag tolerancije na bol).
    Žužy možda tvoj malac čeka 29.02 da bude rođen na poseban datum

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Vidis ja osjecam sve (nadam se da nece utrnut) ali me rez jos boli, pogotovo danas nakon skidanja punti.. Ja malu i da hocu ne mogu bas nosit.. Si ti svog nosila prvih dana?
    Kad čujem ženske kad kažu da su nakon CR za 5 dana bile kao nove, ne vjerujem i tesko me netko vise moze uvjeriti u to. Ili su bile na dobrim lijekovima ..
    Moj je bio 5 dana na intenzivnoj. Tamo sam ga par puta dnevno dizala za podojit ali to se ne može usporediti s boravkom bebe u sobi. Steznik vam svima toplo preporučam, ne samo caricama. Pomaže da se organi brže vrate na svoje mjesto, pogotovo ako imate pozamašnu dijastazu poput mene.

Žužy, samo opušteno. Meni nije bilo razlike između lažnjaka i pravih. Sjećaš se kako sam govorila da ponekad moram te moje bh prodisavati. I na ctg-u su izgledali isto. Samo sam ih, kad je vodenjak pukao, jače osjetila jer više nije bilo vode kao amortizera.

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Dominikslatki ima nas i takvih zena koje se MORAJU oporavit na brzinu.
    Ja sam dvoje rodila na cr.i oporavila se u na brzinu.
    Drugo djete sam rodila prije 3 i pol mjeseca u petrovoj mali bio samnom drugi dan nisu mi ni dren izvadili nosala sam malog po sobi s drenom.
    Sad cete reci zasto nisi trazila da ti ga odvedu ako nisi mogla.E pa jesam trazila i dobila odgovor da kako cu doma..I nitko mi nije niti kod prvog cr a kamo li sad da nesmijem tesko dizati 2-3 mj.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj vucica prvotno napisa Vidi poruku
    Zuzy skicam i ja stalno zbog tebe...bit ce, bit ce uskorooo..
    Jao ja cu poludit od toga da mi se stalno jede, pa skoro svaka 3h..hoce li to prestat kad prodju mucnine..sad sam 9+6.
    Vec sam 3 kg dobila, bar mislim..iako jos u sve stanem..al kazu prijatelji da sam dobila obrascice.
    Bolje da mozes i jesti cesto nego da povracas i nemas apetita pa da moras na infuzije, uzivaj a kg budu i prodju nek je onako uredu sve.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Pa nemam ni ja nekog izbora velikog tako da smo u horizontali većinu vremena.
    Al kazem ne vjerujem bas onim pričama ^ja sam nakon 5 dana trčala po škalama^
    Cak si sad mislim da me vise boli od katetera nego sama rana!!
    Za pojas su mi rekli ne dok lohije ne prođu , čuo tko takav savjet? Kao da teze izlaze hm..

Žužy znat ćeš bez brige, ja sam isto tako mislila ali znat ćeš, nis ti ne brini!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Žužy znat ćeš bez brige, ja sam isto tako mislila ali znat ćeš, nis ti ne brini!
    Jel ti bila velika razlika izneđu ovih dotadašnjih bh i onih konkretnih?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Dominik, sve je to vjerojatno relativno. Netko se oporavlja brze, netko sporije, a sve ovisi o milijun stvari.

Nisam radjala na carski pa o operaciji i oporavku ne znam nista, ali recimo nakon dva vaginalna poroda, meni i dalje nije jasno zasto bi itko ikad trazio ili trebao epiduralnu ili analgetik, o opijatima da ne pricam. Ili zasto se porod opcenito opisuje kao bolno iskustvo - mene puno vise, recimo, boli zub.

Isto tako i oporavak - oba puta sam ustala i otisla cim su mi dozvolili i nastavila s zivotom kao da se nista nije dogodilo (ok, druga beba mi je izgleda zeznula ponesto, ali ide na bolje).

Ali to je tako - meni. Em imam visoku toleranciju boli, a s druge strane, oba poroda su protekla onako kako je odgovaralo meni i bebama. Vjerojatno i to igra ogromnu ulogu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zuzy, ja nisam ni u jednoj trudnoc imala neke osobito bitne BH i oba puta sam bila uvjerena da cu propustiti pocetak poroda, ali - nisam.

Glavna razlika u mom slucaju je lokacija. Kod BH ili kod vrlo ranih trudova (tipa ovih sto su mi drugi put poceli mjesec i nesto pred porod), sve se dogadja u trbuhu. Kad krene prava stvar, prolazi iz trbuha prema guzici i cerviksu. Jednostavno je drugacije, valja se kao val tk kao kugla.

A onda kasnije, kad postane ozbiljno, onda stvarno nema dvojbe.

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Žužy, i ako ih ne prepoznaš, imat ćeš ih vremena prepoznati.

Kaae, ja, dijametralno suprotno, ne mogu vjerovati da nekoga porođaj boli manje od zuba. Svašta me u životu boljelo na različite jako ružne načine, ali je meni porođaj bio ravan smrti. Doslovno sam mislila da će mi se donji dio tijela raspuknuti i da ću umrijeti (čak sam to i željela u nekoliko navrata samo da agonija završi). Zadnjih par sati tudova nisam uopće mogla misliti na bebu ni veseliti se što dolazi jer mi nije padala na pamet od užasnih bolova. A nemam nešto nizak prag boli i nisam cmizdrava oko boli općenito.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa da, zato i kazem da je izuzetno individualno. Ja bas strasno mrzim zubobolju (pogotovo nakon jedne epizode upale celjusne kosti). Trudovi mi nisu neki bed, iako je u drugom porodu bilo bolnih, jer su jasno definirani, imaju pocetak i kraj i u svakom trenutku znam gdje sam i koliko ce jos trajati dok ne prodje. I onda s dolaskom svakog, ne mogu reci da imam kontrolu nad trudom, niti bih trebala imati, ali imam kontrolu nad tijelom pa je sve opet ok.

Kod zubobolje, recimo, mogu jedino lupati glavom u zid.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Naravno da je porod bolno iskustvo i neke žene se stvarno iscrpe i imaju puno šavova i smeta im kad sjede i tako danima ili čak tjednima, a neke se brzo oporave, nije svima isto, al da je bolno, bolno je. Ali, kad je sve u redu i kad dođe zdrava bebica, zaboravi se i sve je usmjereno na nešto drugo, tj. na bebu i stvari koje slijede, dojenje itd. Ja nisam imala nikakav traumatičan porod, al trudovi su bolili. Prodistavat ih, usredotočit se, između tudova skupljat snagu i nekako se izdrži.

Žužy, mislim da ćeš prepoznat prave trudove jer oni su dosta jači i intezivniji od lažnih, barem je meni tako bilo. Ja sam 2 puta imala jake bh kontrakcije u noći i ujutro bi mi se smirilo, nekih 15 i 7 dana prije poroda, al kad me uhvatilo tu noć kad sam rađala to je odmah bilo jako i bili su odmah ispod 10 min, ma i manje, nisam niti brojala jer je bilo jako intezivno. Nisam mogla leć i okrenut se na bok (to bi mi uvijek pasalo u trud.), zabolilo bi me, ma znat ćeš garant.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •