Stranica 34 od 581 PrviPrvi ... 2432333435364484134534 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,651 do 1,700 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Apsu, nesto je krenulo! Kazem ti, ti ces mozda biti bas jedna od onih koje rode bas na datum termina!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

cure što ste pile od lijekova u trudnoći? bole me kosti,glava, grlo i imam zasad temp 37,5-6?
    kako ste se liječile*?

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Least ja ništa nisam pila a imala sam tj. evo me još prehlada drži. Puno čaja, meda i limuna...... mislim da se smije popiti Lupocet ali nisam sigurna. Najbollje da se savjetuješ sa svojim ginekologom ili dr. opće prakse. Moja prijateljica je isto imala temp. i grlobolju i dr. joj je rekla da pije čaj od sljezova korjena i ništa više.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

apsu tako je i meni bilo,čak i nekoliko puta dnevno pred kraj...donji dio leđa i širi se prema donjem dijelu trbuha, kao menga/wc tipa...a sjećam se da mi je tako bilo i nakon prvog gela, znači to su pripremni trudovi a ako se normaliziraju i postanu pravilni ajde ti lijepo u rodilište

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Least, ja sam imala gadnu upalu sinusa u prvom tromjesecju i nisam nista uzimala. Inhalirala sam se, spricala fiziolosku u nos, stavljala obloge i pila vodu s limunom.
    Na tako nizu temperaturu ni inace ne bih uzela nista, a ako ti se poveca, smijes uzeti paracetamol.

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

lekadol ili lupocet, meni to pomagalo kod temp. al naravno bez pretjerivanja i naravno čaj med itd.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam bila gadno prehladjena pred kraj trudnoce i nisu mi nista htjeli dati za nos jer sam trudna. nakon par tjedana sam zavrsila s upalom uha i na amoxilu. bolilo je vise nego porod :D
    vjerujem da bi pravovremeni operil ucinio manje stete od antibiotika.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Least, za glavobolju i ostale bolove može Lupocet, odnosno neki paracetamol
    a neki dan mi je ginekologica rekla da si sprejam dječjim operilom ako ne mogu spavati od začepljenog nosa

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

least meni je dr rekla da temp. iznad 38 spuštam,pošto me neka viroza poharala popila sam lupocet,tresla se,znojila i do jutra sve ok

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Least ako ti je upala grla onda bi trebala kod dr na pregled, meni je specijalistica bila dala jednom amoxicilin ali nisam ga uzela prošla sam taj put bez njega (ispirala 3 puta dnevno sinuse sa rinohornom u koji sam stavila mlaku vodu i aqua maris prah za to kupljen u apoteci). Odi na pregled pa vidi što će reći.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Least, ja sam bila bolesna prije tjedan,dva. Temperatura, glavobolja, malaksalost od temp, boljelo me grlo i bila sam sva zacepljena.
    Zvala sam svoju dr. i rekla mi da slobodno uzmrm lekadol, zapravo bilo koji paracetamol (ali ne one flu-ove) za temperaturu. Uz to sam pila caj, med i limun (zgadilo mi se vise). I proslo sve u dva tri dana.
    Mozes i progrgljati grlo kaduljom, ali nemoj piti.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

cure hvala na savjetima oko prehlade, uzela sam sinoć jedan lupocet jer se temp približili 38...sad imam oko 37,5, ali čekam večer da vidim hoće li se povisiti.
    najviše me bole kosti, leđa doljni dio i kukovi, ali brine me što nekako osjećam trbuh i možda koji povremeni grč drugačiji nego dosad ili je to normalno jer sam u ponedjeljak 15 tjedana. nije bol koja probada, ali svako malo osjetim pogotovo ako ležim na leđima. na boku manje

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

least sve bu ok,lijepo napreduješ već 15tt

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Least, ja sam u 16tt.
    I takodjer osjecam nekakvo natezanje u trbuhu, ne stalno i ne u svim polozajima.
    Utjesila me prijateljica koja je rekla da je njoj isto bilo pocetkom drugog tromjesecja. Ne mogu to definirati ni kao grcice, ni kao zatezanje. Nesto izmedju.
    A ledja me bole od pocetka, nekad mi zna kroz nogu prolazit.
    Sve su to drazi trudnoce i majcinstva-citiram svoju ginekologicu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I ja sam virozna tjednima, ma mjesecima, sa par dana pauze izmedju viroza
    Nos mi je zastopan jos od ambrozije i vec mi je pun kufer svega
    Zadnjih tjedan dana je uzelo maha i evo me s upalom sinusa
    Boli za popizdit
    Doktorica kaze inhalirati kamilicom i kaduljom, nos kapati sa korjenom bijelog slijeza
    Za bolove lupocet, moze svakih 8 sati, jer sam vec na samom kraju i smije se u trudnoci
    Ja do sada popila jedan i nista nije pomogao

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Cure imam neki narodni lijek sirup od borovih iglica, smije li se tako nesto u trudnoci?

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

to sam na Velebitu vidla kako namaću iglice borove za sirup,a najbolje pitaj giničku dal smiješ

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cure, oprez i sa narodnim lijekovima, nisu svi dopusteni u trudnoci
    Ne znam za ovo, provjeri sa gin ili nekim tko se kuzi u to

Ja crkajem od sinusa

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ginger probaj sa rinohornom meni je to jedino pomagalo bar nešto, specijalistica za uho, grlo, nos mi je rekla da ne inhaliram u trudnoći jer se krvne žile u nosu šire i da je onda još gore

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ne kuzim, zasto je jos gore?
    Meni nakon inhaliranja bude malo bolje...doduse kratkotrajno, ali ipak mrvicu bolje
    Ma za poludit

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A zašto ne uzmete operil za djecu i s tim si nakapate? Bolje i to nego da još bronhitis navucete pa eto cirkusa još i s kašljem. Sad sam se sjetila da sma jednom gledala da je dobro kihnuti kad je nos začepljen, a to napravite tako da udahnete na nos malo papra hehe.
    Uglavnom,ja sam koristila i aquamaris kapi za alergiju s ektoinom i pomogle su mi, smiju trudnice. doduše,ne kao operil ali ajde...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

pa kihanje je fizioloski nacin ciscenja nosa, ali onako kako bebe kisu, ne vecina odraslih. bebe kihanjem ciste nos.

sirenje krvnih zila nije lose u smislu prohodnosti disnih puteva vec trudnoce i prosirenosti.

u ljekaranama vam nece dati ni operil baby ako ste trudne. nece dati nista. no procijenite sami, vi i lijecnik koliko vam je prehlada uznapredovala i da li riskirate kuru i kapi i antibiotika, odnosno da li su kapi opravdane.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E sad vise ne znam kaj da radim...inhalirati se ili ne
    Vec sam razmisljala da kapnem operilP, ne moze bas toliko skoditi
    Na samom sam kraju trudnoce, a ovo me fakat rastura
    Ne smijem pipnuti lijevu stranu lica, bas me boli
    A i dobro velis leo, par kapi djecjeg operila je manja steta od antibiotika

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ginger, jedna kap ce vec sve pretvoriti u raj. Ja se jesam inhalirala kad sam u prvom tromjesecju imala upalu sinusa. I stavljaj si obloge. Meni su oblozi taj mucus poticali da izlazi van lakse.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kakve obloge?
    Dajte, ocajna sam
    Jos mi samo fali da krene porod, a ja u banani (a i muz)

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam bila gadno prehladena negdje oko 25. tt, nisam mogla disati, nos mi je bio skroz začepljen, ono disanje na usta me užasno umaralo- pa sam uz dozvolu doktora 4 dana za redom naspricala nos sa baby operilom i to samo navečer prije spavanja- preporodila sam se i naspavala. Ne vjerujem da to moze toliko štetiti bebi a tebi ce biti ogromno olakšanje.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam stavljala mali termofor omotan u rucnik na bolno mjesto. A bolna mjesta su bili gornji i obrazni sinusi i desni. Naravno da moze biti i samo topli rucnik ako nemas nesto sto duze drzi toplinu. Jako mi je to bilo ugodno. Spricala sam fiziolosku koja realno nije nista pomagala, ali ja sam umisljala da pomaze. Kad sam osjetila da se spusta prema uhu, kapnula sam tu jednu kap djecjeg operjla i stvarno je napravila raj.
    Barem tri puta dnevno sam pila med, limun i cesnjak (inace ide i rakija). I cijelo vrijeme u vodu dodavala limun. I inhalacije bez ikakvih ulja radi sigurnosti. Borila sam se 10ak dana.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja sam prosli tjedan bila zadtopana...
    spricala sam se s meralysom i nasicom za djecu....slicno ko operil....
    i mogla sam spavati....
    nadala sam se da nen zavrsim takva na porodu....tko bi takav disao...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala cure na savjetima
    Samo da prodje sto prije, stvarno ne bih htjela ovakva radjati

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ako ces koristiti operil onda si kupi onaj što se šprica u nos, puno se bolje rasporedi po nosu pa bolje djeluje i manje ga progutaš..

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

trenutno imam samo kapi koje koriste moje cure pa cu veceras to

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Ne smijem pipnuti lijevu stranu lica, bas me boli
    A i dobro velis leo, par kapi djecjeg operila je manja steta od antibiotika
    Ovo nije samo prehlada. Bol na lijevoj strani lica je simptom upale lijevog paranazalnog sinusa, a to nije za igrati se. Od antibiotika nema štete u trudnoći, postoje oni koji se smiju. Manja šteta od antibiotika nego od upale u kostima. Stvarno ti savjetujem da se javiš svome liječniku.

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Ginger za bolji efekat prvo iscisti nos obicnom fizioloskom otopinom, ili ukapaj da malo razmeksa, pa nakon 15 min uzmi Operil. Za kapi bitno da ne sadrze epinefrin, i sto rece Sara obloge spolje stavlja...spolja ti je najbolja krema Timo, koju namazes i na grudni kos i predio iznad obrva...
    Inace, od iglica bora prave se i etericna ulja koja su provjereno stetna, a sa druge strane supozitoriji od ekstrakta borovih iglica se daju djeci...tako da j.lud zbunjenog.

Ono za sta sam ja prilicno sigurna jeste ulje od crnog kumina...ukapati u svaku nozdrvu po dve kapi i usmrknuti prilicno jako. Ima antibakterijsko,antiviralno i fungicidno dejstvo. Isto pomaze kod otitisa,upale spoljasnjeg i srednjeg uha.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam na pocetku trudnoce bila prrhladena i koristila baby kapi za nos...isla u ljekarnu po jos i kad sam teti sto tamo radi regla da sam trudna i da trebam kapi, ima li sto bolje od djecijih-ona mi ocitala bukvicu da se ne zafrkavam jer se to ne smije korisyit u trudnoci. 2 tj prije termina sam isto fasovala gadnu prehladu, s temperaturom i rekose mi da je bolje da uzmem antibiotik nego kapi za nos.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Cula sam se ja sa svojom doktoricom jucer, ona mi je i rekla da inhaliram kaduljom i kamilicom, kapam korjenom bijelog sljeza i uzimam povremeno lupocet
    Zvat cu je opet sutra da je ne gnjavim nedjeljom

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ginger ne mogu se više sjetiti točnog objašnjenja i meni je ova dr. opće prakse rekla inhalaciju dok ova specijalistica nije preporučila to nego ispiranje malkom prokuhanom vodom i aqua maris praškom, također mi je dala i antibiotik ali ga na kraju nisam pila pošto me tad bilo strah zbog drugih stvari a ipak mi je bilo bolje samo s ispiranjem nakon jedno tjedan dana, a ti svakako odi na pregled, amoksicilin kažu da nije opasan u trudnoći (ja ga pila poslije zbog BHSB) pa ako procijene da treba popij kuru i bit će ti bolje

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja se ipak inhaliram i kapam slijez
    Budem jos nazvala doktoricu da vidim kaj ce reci
    Ma znam da ima atb koji se bez straha koriste u trudnoci, al taman sam se rjesila gljivica...
    Iako, gljivice su mila majka u odnosu na ovo

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, cula se ja s doktoricom
    Veli da antibiotici ne, jer nemam temperaturu
    Kaze inhalirati, al ne sa pretoplim-malo se odmaknuti od pare, jer ako je pretoplo moze isprovocirati jos jacu bol
    Spricati aquamarisom i sljezom, drzati nos prohodnim, lupocet za bol
    Piti puno tekucine, tj.caja
    I da se pripremim da ce potrajati kojih 7-10 dana
    Pa ja mogu i rodit u medjuvremenu
    Veli ona: mozda ni ne osjetis trudove od ovoga ak je tak-potpisujem odmah
    Uglavnom, ako se pogorsa ili dobim temperaturu da odmah dodjem...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I sori na uzurpiranja topica...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

ej cure bok...
    ja sam malo bolje, temp više nije rasla, ali sam se informirala vezano za kašalj i taj nos koji je začepljen
    lupocet ili lekadol je dozovoljeno u što manjim i količinama i samo kada temp raste iznad 38. navodno se temp može sniziti i oblogom od pola sirovog krumpira koji se omotaju oko tabana i na ruke...nisam probala jer sam prekasno saznala.
    onaj sirup od borovih iglica je odličan, međutim nije za trudnice. za kašalj je preporučljivo nos redovito ispirati onim slanim vodama iz ljekarne ili iz kućne radinosti da se ne slijeva i ne nadražuje kašalj još više i piti čaj od korijena bijelog slijeza.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

curke moje ja sam upravo navalila na argeta kokošju paštetu?! ne znam više što jesti za večeru tas nije neka napravljena kod kuće pa nije valjda da i to treba izbjegavati?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vecina ce ti reci da izbjegava pastete zbog sastava i jer su im fuj i slicno. Ja ih obozavam, pogotovo cajnu. Misli da ju jedem jednom na tjedan ili 2 tjedna.

Nemoj toliko brinuti oko hrane i svega, izludit ces se...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, cula se ja s doktoricom
    Veli da antibiotici ne, jer nemam temperaturu
    Kaze inhalirati, al ne sa pretoplim-malo se odmaknuti od pare, jer ako je pretoplo moze isprovocirati jos jacu bol
    Spricati aquamarisom i sljezom, drzati nos prohodnim, lupocet za bol
    Piti puno tekucine, tj.caja
    I da se pripremim da ce potrajati kojih 7-10 dana
    Pa ja mogu i rodit u medjuvremenu
    Veli ona: mozda ni ne osjetis trudove od ovoga ak je tak-potpisujem odmah
    Uglavnom, ako se pogorsa ili dobim temperaturu da odmah dodjem...
    Tak je i mene bilo jakoo strah da ne rađam pod temperaturom,uf..na svu sreću me mimoišlo a sad me je još više strah da se ne razbolim da i bebulju ne zarazim
    Mislim da ima tema tu negdje o porodu i temperaturi,pa si malo pročitajte.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ma least, ne zivis samo na pasteti, zar ne?
    Ak ti se jede-jedi
    Bitno da nije pokvarena

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mislim, ja ne volim pastetu, al da mi dodje zelja pojela bih ju bez problema
    Posljednje uređivanje od Ginger : 29.12.2013. at 19:01

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nanimira, nemam temperaturu, srecom
    Samo me jako boli i zastopan mi je nos

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

hej least, ja tri mjeseca ne jedem suhomesnato ali paštetu baš tu argetinu pojedem, nemogu samo sira i mliječno.. na uši mi izlazi., sad sam 13 tjednu, jel stalno moramo paziti na to šta jedemo? salatu od kupusa sam jela, zelenu salatu,.,

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ne treba baš toliko paziti što jedeš,bitno da nije ništa sirovo ili polupečeno i da jedeš raznovrsno.....ja recimo volim voće i mliječno,a sve što ima kvasac sam smanjila jer me ubija žgaravica

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ej curke pasteticu prije nikad nism ekstra volila, sad mi nekad zamirisi.. Ma jednom na tjedan, dva

Nego kolike su vam normalne trudnicke temperature?
    Sad kak sam bila bolesna, malo to pratim. Danas sam na 36,7...jel trudnicka mora biti 37?

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne mora biti 37, može biti i niža ako te to muči
    ta povišena temp oko 37 je samo u onih prvih par tjedana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •