Mona cestitke os srca.
Mona, čestitaaaaam!!Ljepotici dobrodošlica!
Sretno s dojenjem (ne libi se zvati Rodin SOS telefon za dojenje, dobit ćeš informacije i podršku)!
Žužy, je trnovit put, ali se isplati! Drži se!
Radoznalica, hvala.
Zaista se nadam da će ti mučnine brzo proći. (Jesi probala s đumbirom? Navodno je super protiv mučnina u trudnoći.)
U trudnoći je normalno da štitnjača pojačano radi (radi za dvoje, je l') i da je TSH snižen.
Ja bila na uzv štitnjače, imam difuzne promjene i moram je kontrolirati i nakon trudnoće (vjerojatno će me zezati cijeli život).![]()
Mona čestitke!![]()
Žužy sve će to proći i savladat ćete cicanje, sigurna sam!
Uživajte mame!
A gdje je Medeja nestala?
Mona čestitke!!!!
Žalosno sto nam nitko nema pomoći s tim sisanjem ili barem malo ohrabriti..
Cestitam, Mona!
Cure, zovite SOS telefon, zbog toga postoji. Je, zalosno je da nema podrske u rodilistu, ali ima drugdje. Bezveze je cekati da sve krene nizbrdo pa onda popravljati.
Posljednje uređivanje od Kaae : 02.02.2016. at 14:21
Hej cure!
Mona čestitke na curici!
Željkice nisu mi vadili ft4 i ft3, samo uvijek tsh, t3 i t4. I isto svaka 4 tj ponavljam nalaz.
Karanfilčić sutra će mi bit nalaz, nije danas još bio gotov..baš me zanima, zadnja vrijednost tsh je bila 2,12, taman kad sam zatrudnila..a novu pojačanu terapiju pijem ima sad će 4 tj.
Ja sam jutros išla vadit kks, urin i jos neke biokemijske pretrage sto mi dao ginekolog, te onda na transfuziju. U četvrtak idem u St na kombinirani probir.
Žužy Mona čestitke baš lijepe vijesti
bitno da je sve dobro prošlo
nisam više često na forumu jer me valjda i čitanje o trudnoći umara kao olimpijski sport a strogo mirovanje nakon serklaže mi je pretvorilo mozak u kašu :/
mona cestitam od ♡
Galicia probala sam bas sve nista djumbir mi ne pomaze, probala i bademe i grisini, slatko nista ne konzumiram, koristim i magnezij direkt,, donat al bezuspjesno sve sta god da pojedem povratim i kiselina me muci non stop, ubija psihicki vise ovo stanje
, sad ne mogu ni da spavam nocu, brzo mi utrnu kukovi.
Mona čestitam!!!
Danas smo imali kontrolu u trudničkoj, i nekako od šoka ne mogu još doći sebi! Bebica je super, meni tlak 120/70, dobila 3 kg, sad smo 37+4, otvorena prst, al tako je već 2 tjedna.
I sad, naruči dr. mene u nedjelju kad je dežurna i ona bi da se dogovorimo o indukciji.![]()
Definitivno nisam spremna za porod, a još manje za indukciju, jednostavno nisam to tako zamišljala ni planirala.. vjerojatno je vidjela moj šok i počela mi priču o mojim godinama!?(36), prvorotka, anamneza, tlak(na Methyldopi, ne prelazi 130/70).
Totalno sam u komi, jer znam da indukciju ne želim ni ikakvo forsanje poroda dok je s bebom i sa mnom sve OK.
Užas!!!![]()
kiara, ako si na terapiji zbog tlaka, a tlak svejedno dolazi do 130, vjerojatno postoji razlog zasto razmisljaju o indukciji. Imas li preeklampsiju, ili samo probleme s tlakom?
Godine same po sebi sigurno nisu indikacija.
Kaae, cijelu trudnocu tlak skolski, do sad imala jednu epizodu povisenog, odmah mi uveli th. i opet sve Ok. Ma nemam nikakve gestoze... bas sam u komi.![]()
kiara bila si kod dr.Š?
mislim, kod nas jaaako vole indukciju
mozda da pitas da ostanes tamo pod nadzorom dok ne krene samo?
ne znam, ja sam u prvoj trudnoci jednom prilikom imala 150/100
dosla sam ginicki zbog jakih kontrakcija i ona me poslala u bolnicu
do tamo mi se smirio tlak, ctg je bio dobar i pustili me doma
a kroz sve tri trudnoce mi je bio 130/90 ili 130/80
Haha, Ginger, kak si znala..jesam da.
Daj mi reci kak gleda na odbijanje indukcije?
Pa ono, ko smrtnog neprijatelja
Salim se, al ne previse
Nije mi ona nesto draga, bila mi je na zadnjem porodu kada sam bar u 5-6 navrata odbila drip
Nije joj se svidjelo, sta da ti kazem
Opcenito, vecina njih ne voli kad imas svoje misljenje i stav
A da odes u pon ili kad vec kod nekog drugog? Npr. jedne divne doktorice s kratkim prezimenom?
Mislim, ne znam kaj da ti kazem, oni tamo jako vole indukciju, drip i forsiranje vaginalnog poroda
S jedne strane izbjegavaju cr (i kad treba, rekla bih), a s druge strane guraju drip di stignu
Znam da ti nije lako
Bila sam u slicnoj situaciji
Uffff... uzas u kaj se to pretvorilo
Moram prespavat, pa razmislit o svemu.
Ginger sad ti se ekipa malo promijenila i nisu svi takvi. Ali dr.Š jest za indukciju. I meni je ona odredila indukciju, iako dr.K nije bio za to. A ne znam da li kiara može baš sad preći kod nekog drugog, neće joj biti drago. Ne znam...
kiara probaj ju lijepo pitati da li je baš to nužno (a znaš da nije, osim ako je problem s tlakom)... probaj popričati.
meni nitkonije pricao o indukciji do zadnjeg casa kad mi je tlak poskocil tek tad su odlucili i odma ga napravili, ali to je prvi put bilo skoro u termin, drugi put poceli vaginalno zavrsilu carski u 41+, treci put doktorica na pregledu 39+, rekla ajmo to sutra
Prvi putbila naljekovima
Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.02.2016. at 07:07
Muma, znam da se ekipa promjenila, ali ono sto cujem od mama koje su nedavno rodile, nije puno drugacije
A i kad je sefica takva kakva jest, a ona jako voli drip, onda jezi ga...
Nadam se da sam u krivu i da ce situacija biti sve bolja i bolja
U pravu si, nece joj se svidjeti ako ode nekome drugome, ali nece joj se svidjeti ni ako ne bude htjela indukciju
Mislim, mene je, trecerotku u trudovima, s puknutim vodenjakom grdo gledala jer nisam htjela drip
Ali, ja bih ipak na kiarinom mjestu popricala i rekla da bih odgodila indukciju koliko god smo beba i ja dobro
Ne znam jel ova tema za mene, al moram se izjadati...
Tako sam isprepadana i izvan sebe, da ne znam kako ću izdržati još tjedan-dva
Nakon 4 postupka za malca, odlučili smo se ne štititi. Ja pcos s nepostojećim (skoro) ovulacijama, mm OA. Vidjela sam plodnu sluz, ajmo taj jedan seks u to doba – i za 2 tj sam popiškila plusić. Ne znam točno kad je bila ovulacija, mogu se samo ravnati po tom seksu (sad je od njega prošlo 20 dana).
Zadnjih 5 dana piškim testiće koje imam, tamne, i lh i onaj za trudnoću. Al danas ujutro mi taj nije bio tamniji od sinoćnjeg, skoro pa svjetliji (iako ujutro nije bio prvi urin, morala sam po noći na wc). I sad imam paniku da je biokemijska, da beta pada…
Jučer je bio lh taaamniji od kontrolne, a za trudnoću skoro isti.
Planirala sam danas ići vaditi tsh (da vidim stanje jer sam hashimoto) i usput betu. Ali pretrnuta sam od straha. Čuda se događaju drugima, ne meni. Pa kako je to moguće sad tako odjednom, nismo ni mislili da bi moglo biti. Frka me da ću opet vidjeti lošu betu, kao i u svakom postupku. Frka me da će test blijediti, da će ova trudnoća nestati, a baš sam zen s idejom još jedne bebe, i jedva čekam sve što slijedi.
Dugo sam sanjala da ću zatrudniti prirodno, kakav je to osjećaj. U ovoj trudnoći želim uživati. A tako me strah
Vrci vjerujem da te strah nakon svega što si prošla, ali moraš ici izvaditi betu, druge nema..ona je mjerodavna. Možda se čudo ipak ovaj put dogodilo i tebi, a ne drugome.
Cure evo moj nalaz štitnjače tsh je 1,7, to je dobro, al t4 mi je dosta visok 145,57 (gornja granica 150,84), a na prijašnjem nalazu je bio 123. T3 mi je 1,9, toliki je bio i prošli put. Uglavnom nosim nalaz specijalisti sutra u St pa ćemo vidjeti što kaže.
Mislila sam proći bez bete, pa za 2-3 tj samo uzv, ali neću izdržati
Što se tiče štitnjače, meni nikad dr ne vadi t3 i t4, uvijek ft3 i ft4
Vrci draga ako sam ja nakon 12 ivf postupaka i 5 izgubljenih trudnoca spotano zatrudnila i rodila naseg F i za 6 mj opet zatrudnila i za 2 mj cekamo bracu a imamo oboje i hrpu dijagnoza.. zasto nebi i tisretno i cekamo betu !!!
Ako je u pitanju dr. Š, ja bih svakako otišla nekom drugom. Zapravo, ako treba otišla bih i u drugo rodilište.
Kiara, ja sam u obje trudnoće bila visokotlakašica pod terapijom. Prvi put pod Ormidolom (100 mg dnevno), drugi put pod MEthyldopom (500-750 mg dnevno). Samo tlak, bez drugih problema tipa oticanje, proteinurija (po današnjim mjerilima imala bih gest. dijabetes, ali današnje granice su ionako sulude). Terapiju sam dobila kad je tlak prešao 150/100, pod terapijom je bio uredan. Inducirana sam po svojoj želji, nitko nije spominjao taj tlak kao problem, da sam htjela čekalo bi se moje trudove.
Ali da, bilo je to neko drugo vrijeme, nažalost.
Posljednje uređivanje od martinaP : 03.02.2016. at 09:49
Da vam se jos javim mi smo uz sve bestije stigli do 29+1 u sve je ok!Rijetko stignem pisati ali vas pratim cesto![]()
Posljednje uređivanje od Mury : 03.02.2016. at 10:41
Vrci, odi izvadi krv kako si planirala makar stoput bila pretrnuta od straha. Makni strah sa strane i odi. Neizvjesnost je gora od bilo kakve informacije. Sad ne znaš što bi sa sobom i sa svojim mislima. S betom ćeš nešto znati. I onda se veseliti ili plakati. A sad se, kao, veseliš (a u biti si luda od straha i neizvjesnosti) i izbjegavaš moguće plakanje. Ako i treba plakati, bolje čim prije početi. Isto kao što je bolje što prije se veseliti!
I dobro Mury kaže, "čuda" nisu samo za druge (kao što za druge nisu ni pcos i različite druge pizdarije).
Mury,
Ja opet neispavana i umorna + ova vražja prehlada. Malac se cijelu noć vrtio i pričao u snu, svađao se.
Ne pijem kavu, al sad bi mi baš sjela dobra turska.![]()
Vrci razumijem te sto posto kako ti je , ja sam u ponedjeljak jedva skupila hrabrosti da odem vadit betu Al nekako sam skupila kad mi je stigao nalaz blokada , ovo mi je treća negativna beta od kad smo krenuli po drugu bebu i bas me je dotuklo, a eto sreća Šta je želja jaka pa me ona gura, tako da skupi hrabrosti i pođi ako je slučajno negativna da možeš Šta prije krenut dalje! Sretno
Ni ja ne pijem kavu, ali.. popila sam dvije u proteklih 18 godina. Obje u ovoj sad trudnoci.![]()
Vrci, izvadi krv, bit ce ti lakse. To sto testovi pravilno ne tamne, to ne znaci puno, pogotovo ako su oni internetski. LH testovi ti u ranoj trudnoci nece bas pokazati nesto pametno, oni tamne tek kasnije.
Idem danas vaditi
A meni su lh već 5 dana tamniji od kontrolne, tako i u prvoj trudnoći. To mi je bio prvi znak, barem moje tijelo tak reagira
Tješim se da me sise bole jako, mora bit dobar znak![]()
Vrci! Ništa tu nije čudno. I nama se desilo čudo. Prvi put sve skupa 5 postupaka dok smo dobili bebača, a sad jednom bili zajedno i evo me punih 26 tjedana trudna.
Vrci jesi vadila betu?
Vecer cure,veceras me bas nesto zateze u donjem dijelu trbuha tocno na sredini,nadam se da je to normalno? U 12tt sam.
tina i ja sam imala takve bolove u toj sedmicj i sad ih nekad imam, meni su rekli da je to normalno da se sire ligamenti i maternica, stvara se veci prostor za bebu![]()
Radoznalice,tako su i meni rekli,al znas kako je,prestrasis se odmah,cim te zaboli duze od 2 min,sad se smirilo hvala Bogu.
tina ma znam razumijem i sama sam takva non stop brinem nesto i za sitnicu dignem paniku. Danas sam trebala raditi UZV medjutim aparat im ne radi, toliko mi krivo bilo da sam plakala, u trudnoci se izgleda zena previse razdrazi.
Beta je 633 jučer bila
Al mi tsh blizu gornje granice, idem si danas po uputnicu da se hitno naručim. Cijelu prvu trudnoću mi ni uz ovu terapiju koju sad imam nije išao preko 2.
Neću više vaditi betu, naručujem se za pregled...
Vrci, bravo!!! Čestitam! Sretnu i mirnu trudnoću ti želim!
Radoznalica, žao mi je što si se tako rastužila zbig uzv-a.![]()
Vrci,cestitam super, Radoznalice,bas mi je zao i sama bi plakala tada,i ovako placem da i sama neznam zbog cega,poludjeli nam hormoni
zadnji put na pregledu,znam da mi je gin dao slicicu,i sad kod sestre,da mi trudnicku,a ja ko budala trazim slicicu,kaze neboj se tu je,hahahaha totalno smusena.
Hvala cure
željkice, mi smo u borbu krenule skupa. Tebi uspjelo prvoj, pa meni. Sad neka ide obrnuto, ja, pa si sad ti na redu![]()
Vrci cestitam
galicia i tina ovo nije moj dan definitivno i to me narucila za mart a da jos bude gore sestrta koja prisustvuje tu me igrdila kad sam pitala kad se moze utvrditi spol bebe.
Radoznalice,koliko si sad trudna? Pa kako te mogla izgrditi,ja kad sam pitala svojega gin prosli tjedan sa 11tt,kad bi suprug mogao samnom da vidi bebu i spol,rekao mi je moze slijedeci puta sa 15tt,bez ikakvog problema.
Posljednje uređivanje od tina1993 : 04.02.2016. at 15:24
Frćka gdje si? Ima li kakvih naznaka kod tebe?
Čekam![]()
vrci čestitam, želim ti školsku bezbrižnu trudnoću. Čuda se dogode kad ih najmanje očekujemo, ponekad ih treba dugo čekati, ali ona ipak postoje i za nas nisu uvijek rezervirana za druge
radoznalice baš mi je žao zbog uzv, znam koliko čekam s nestrpljenjem svaki pregled, tako da te skroz razumijem, meni je doktor vidio spol s 14tt (na 4d uzv)
tina to povremeno probadanje je normalno. Meni se to isto zna dogoditi. Međutim meni se događalo i pritisak u donjem dijelu trbuha dosta često i ja sam mislila da je to isto normalno, međutim ispostavilo se da imam e.coli u urinu, čim sam popila antibiotik taj pritisak je prestao. Ako te povremeno probada to je skroz normalno, ali ako ti bude baš često na idućem pregledu spomeni to ginekologu, najviše zbog svog mira.
Ja čekam utorak i pregled, beba se povremeno javi, lagano pokucka, sunce moje![]()
Karanfilic,ma to mi se povremeno javi,evo prije nekih 10 min,sjedim,i od jednom me tako probolo u maternici da sam skocila sa kreveta,trajalo je sekundu i prestalo,urin sam radila i sve je ok,sad u pon su mi brisevi gotovi pa cu nazvati da vidim jel sve ok,a iduci pregled mi je 23.2.
Vrci, super beta! Cestitam!
Sto se cuda tice... za prvo dijete iz kucne radinosti smo mislili da je cudo nad cudima, s obzirom da nam je reproduktivac nakon incijalnih nalaza rekao da nam je najpametnije ici na donaciju embrija, a ako bas ne zelimo, ajde, mozemo se jednom poigrati i s nekim postupkom, ako nam se baca novac. No sad kad je tu i druga beba, opet iz kucne radinosti... nis' im vise ne vjerujem. Ni nalazima, ni doktorima.
Hvala vam svimaNadam se će da mi ovo biti jedna opuštena i ugodna trudnoća
Al sad me frka prvog uzv, pa srčeko, pa 12 tjedana, pa ovo pa onoIdem dan po dan