Page 342 of 581 FirstFirst ... 242292332340341342343344352392442 ... LastLast
Results 17,051 to 17,100 of 29027

Thread: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Jao orange ja bas ne bi voljela da mi ostane, a ocito zna Ostat..
    Icsi.. Pridružujem se pitanju.. Kad otpadnu te dlake ?

ljube555's Avatar

Kiara, pa da bas bila dosta aktivna na forumu i bas zato pitam kam nestala... Nema njej vec dosta dugo.... Dal tko zna od cura kam nestala Medeja?????

Imam jos dva tjedna do termina, danas sam jedva hodala..Zdjelica me boli ludjacki i nisam sigurna da je ovo normalno..doslovce hodam ko robot i vucem noge kao da nisu moje..zanima me obzirom da su me preksutra narucili u bolnicu, koliko cesto znaju inducirati porod ili napraviti carski zbog velicine bebe?

Icsi meni su poslije prošlog poroda te dlačice nestale nakon par mjeseci. Ja sam inače i svjetlije puti pa se nisu jako vidjele, ali mislim da se nemaš potebu depilirati, jer ne znam ako ih depiliraš hoće li opet rasti, kad ti prirodno nestanu više se ne pojavljuju
    ljube da nije možda Medeja u bolnici pa se ne može javiti... Kad je njoj termin?

Icsi's Avatar

Quote Originally Posted by karanfilčić View Post
    Icsi meni su poslije prošlog poroda te dlačice nestale nakon par mjeseci. Ja sam inače i svjetlije puti pa se nisu jako vidjele, ali mislim da se nemaš potebu depilirati, jer ne znam ako ih depiliraš hoće li opet rasti, kad ti prirodno nestanu više se ne pojavljuju ?
    Ok, onda cekam maksimalno do ljeta da otpadnu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

tina1993's Avatar

Evo stigli moji brisevi sve je u redu,jel normalno da ne osjecam vec par dana nikakve bolove,znala sam ih imati od istezanja ligamenata,sad vec par dana miruju,navecer se skroz malo pojave,strah me kad ih osjetim a jos gore kad nista ne osijetim?

vucica's Avatar

Tina super za briseve..pa ja mislim da je normalno da nekad ih osjetis nekad ne..evo mene danas malo bolucka..prijasnje dane nista..meni je draze kad me ne boli. Ja sam isla kod dr danas, narucio me 18 na pregled, i dao mi nosit urin dva dana na mikrobiologiju..pitala sam ga za isijas, kaze da se mazem i lagano istezanje..iako mene strah bilo kakvog istezanja.

tina1993's Avatar

Ja idem tek 23,dugo mi za cekat da vidim svoju mrvu opet ma da mi isto svi kazu da bolje kad me ne boli,da je sve u redu onda,dali ti se poceo trbuscic vidjeti? Meni jos nije,sporo raste,kad krene onda ce valjda narasti za sve do sada,hahaha

tina1993's Avatar

Nemoj se puno istezati,lagano onako malo.

vucica's Avatar

Ma ne vjerujem da cu se istezat, strah me je..malo se vidi trbuscic iz profila..zaoblio se..al nije jos to pravi...sigurno ce nam krenut uskoro..

tina1993's Avatar

Ma hoce,eto nas i u 13tt

vucica's Avatar

Da da...guramoooo..

Tiia's Avatar

Evo mene malo da pozdravim.
    Usla u 11tt i odmah mirovanje, hematom i nisko posteljica. Pa se nadam da ce se podignuti koliko toliko do iduceg pregleda i hematom nestati

Pozz svima,trudna sam 6 tj sa blizancima srceka su se vidjela vec sa 5+2. Prije par dana krenuo smedi iscjedak vecinom izlazi samo sa utricima al u subotu je to bila vise tamnocrvena krv al u malim kolicinama kao spoting i odmah sam otisla u hitnu. Dr kaze bebice u redu nevidi od kud krv i strogo mirovanje.sinoc opet tamnocrveno s utricem i sad se malo smirilo onak u tragovima promjetim tamnosmede al cudno da kad piskim nema krvi. Sutra idem svom gin i nadam se da su srceka jos tu. Dali je netko imao slicnu situaciju? Bojim se da mozd utrici ne iritiraju nest unutra pa mozd da ih pijem bi bilo bolje,inace moj mpo dr je rekao da sve dok nije svjeza krv je ok. Ali mene prestravi svaki put kad odem u wc i vidim to na ulosku.
    Last edited by Grickavjestica; 08.02.2016 at 17:13.

tina1993's Avatar

Quote Originally Posted by Tiia View Post
    Evo mene malo da pozdravim.
    Usla u 11tt i odmah mirovanje, hematom i nisko posteljica. Pa se nadam da ce se podignuti koliko toliko do iduceg pregleda i hematom nestati
    Ja koliko znam hematom se povuce i dosta je cest u trudnoci,samo miruj,pij puno tekucine.

eryngium's Avatar

Uz Medeju, ne javlja se i LadyB.
    Ili sam propustila da je rodila???

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Nalaz urinokulture stigao nema bakerija heh napokon da mi uspije

Tiaa samo miruj sto vise ja sam samo lezala i osnovno sto sam morala u wc, vjerovatno si dobila terapiju pridrzaji se i nestat ce i meni je tako bilo sad hvala Bogu nema ga.

Grickavjestica primiri se malo, najbolje da odmaras meni je tako bilo al sam imala hematom i to bas u 6t pocela krvariti, ja sam dobijala injekcije progesteron i pila dabroston i uz strogo mirovanje sve nestalo sretnoo

mikipika32's Avatar

I ja sam na strogom mirovanju zbog hematoma i cekam sad petak uzv. Nadam se da ga vise nema. Zbog njega sam provela tjedan dana u bolnici nakon sto mi je komad ugruska doslovce ispao iz mene. Zbog toga svaki odlazak na wc i ustajanje iz kreveta mi je nocna mora. Danas sam 12+3

Sent from my iPhone using Tapatalk

eryngium Lady se javila prije 6-7 dana, miruje pa se ne javlja često, tako je napisala
    ja muku mučim sa zatvorom, nakon što sam probala sve moguće na kraju sam morala staviti čepić, sutra idem na pregled pa ću opet pitati za to. Meni danas 18tt, trbuščić se već dosta vidi, ali nije mi prva trudnoća pa se više i vidi ai ja ga ponosno pokazujem

eryngium's Avatar

Hvala, na info!
    Pretpostavljam da si za zatvor probala sve živo al evo jednog narodnog startera za probavu. Ujutro na tašte probaj popiti limun iscjeđen u toplu vodu. Naravno, ako to želudac dozvoljava.

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

vucica's Avatar

I ja ujutro popijem samo casu tople vode, crijeva bas prorade..a i svaki dan pojedem jednu jabuku, nekad i dvije..sad se opet poboljsala probava.

Da napomenem bar je kod mene tako bilo nisam smjela imati odnose s muzom zbog hematoma jer i to moze pokrenuti krvarenje. Sad sam 16+4t ja se i sad moram cuvati tako mi doktorica rekla da ne rizikujem...

kiki30's Avatar

ja već mjesecima pijem natašte toplu vodu s limunom pa mi ni to ne pomaže..
    mikipika sretno na ultrazvuku
    ja danas točno 15 tt i osim probave sve ok. nadam se da je i bebo ok ..ulz za dva tjedna

Meni je dr preporučio psilium u prahu, dodajem u cornflakes svako jutro i za 5 dana se stanje sredili.

vucica's Avatar

E da psilium ljuskice imam i ja..to je super za probavu da..iako ima bljutav okus ako se pije npr s vodom, al ga umijesam u jogurt, ali moze se svuda staviti.

mikipiki32 samo budi istrajna u mirovanju i misli pozitivno, i kad ga ne bude tu nadam se hematoma opet imaj mjeru opreza sretno

meni danas se samo nesvjesti i u glavi mi "zvoni" sta li bi to moglo biti hmm..

tina1993's Avatar

radoznalica,i meni se vrti pogotovo navecer,kako se volumen krvi povecava u trudnoci,pa zbog toga,hormoni i sve ostalo.

tina1993's Avatar

Cure imam jedno pitanje,od pocetka trudnoce,pa do sada 13+1tt grudi su mi iste,niti su se povecale,niti me bole,niti nista,dali je to normalno,malo me strah zbog toga?

tina1993 od jutros mi je tako i bas me povracanje ne popusta, ma mislim da je svaki organizam razliciti mene su npr bas boljele grudi da mi je smetao i dodir odjece i gotov duplo su se povecale ali znam dosta osoba koje su imale kasnije manju promjenu sve je to normalno.

tina1993's Avatar

Mene je danas od jutros glava boljela,neznam jel od sinusa ili sta,krv iz nosa mi svako malo ide kad ga ispusem,kazu da je to sve normalno,a grudi su mi bas stalno iste kao i prije trudnoce,osim sta sam primjetila da dok se tusiram da se na bradavicama ljusti nesto kao koza,eto jedino to,sve drugo isto kao i inace.

vucica's Avatar

Jutro cure. Tina ma ne brini zbig grudi, nekim mojim prijateljicama uopce nisu narasle bile, a sto se mene tice moje su od pocetka trudnoce se povecale, bas su bombe, prije su me boljele, sad vise ne. I ja na sredini bradavica imam ko nesto zuckasto, ne curi to nista..nego tako stoji.

vucica's Avatar

Jucer mi je cijeli dan bilo muka za poluditi..i jednom sam samo povratila..i jutros mi je bilo muka..jedva cekam kraj toga..uh.

galicia's Avatar

Tina, mislim da ti je to sve ok. Imaju cice vremena do kraja trudnoće za sve što trebaju.

Za probavu je super magnezij, puno vode i vlakana u hrani. Suhe šljive su često spas (može se napraviti kompot od njih i npr. jabuka). I puno kretanja (hodati, hodati, hodati!)! A za sprečavanje ili ublažavanje hemoroida, regulirati stolicu i staviti noge na nešto pri defekaciji (koljena prema ušima, što sličnije čučanju).

galicia's Avatar

Meni se čini da su mi mučnine prošle (nije ih bilo nekoliko dana), ali me već počela zezati žgaravica. Bljak.
    I još mi srce počne malo-malo mlatiti kao ludo. Jučer ponovno vadila hormone štitnjače, baš me zanima nalaz.
    Last edited by galicia; 10.02.2016 at 09:10.

vucica's Avatar

Galicia mislis sumeci magnezij ili? Ja cekam da mi spec.nuklearne odgovori na nalaz, zanima me jel mi ostaje terapija ista ili ce je pojacati.

galicia's Avatar

Mislim na bilo koji magnezij u značajnijim količinama (nemoj me uzeti za riječ, ali mislim da ga u šumećima ima malo; osim toga, ne volim ništa šumeće jer je puno dodatnih "otrova" za popravljanje okusa).
    Ja pijem magnezij klorid (nigari) kupljen u bio&bio (ali vidjela sam ga i u Plodinama i Kauflandu). To su bijeli mali listići (minerali) koji se otope u tekućini. U samoj vodi je gorko i većini ljudi jako bljak, ali ja ga u Cedeviti niti ne osjetim. Svaki dan otopim pola žličice u Cedeviti i popijem. Ako slučajno zaboravim, sutra je frkovito na wc-u.
    Last edited by galicia; 10.02.2016 at 09:35.

tina ne brini zbog grudi to ti je sve individualno, ja imam frendicu kojoj su i sada skoro pa iste kao na početku a trudna je 30t,a ja 18 i veće su mi za dva broja ne moram ni reći da je mm oduševljen
    Ja bila jučer na pregledu, sve je super, beba raste lijepo, moram vaditi nalaze pa s tim u hematologa na kontrolu zbog fragmina, moram priznati da mi je malo dosadilo to stalno vađenje krvi, ali nema veze bitno da sve bude u redu. 19.02 idem u zg na anomaly scan, samo da to prođe dobro. Pitala sam ginekologa opet za probavu, rekao mi je da probam donat topli na tašte, mljevene sjemenke lana, probiotike, gratantu jabuku s medom(ovo nikad nisam čula prije) suhe šljive i šumeći magnezij 1-2dnevno. Smijem koristiti i čepiće ali samo po potrebi ako ne idem 3-4 dana i portalak sirup ali kaže da nastojim s prehranom. Ja stvarno sve pokušavam, pa ćemo vidjeti. Uglavnom ima da po cijele dane ne radim ništa nego mislim na probavu, užas

vucica's Avatar

Galicia ne volim ni ja te sumece, pa zato i pitam...a cedevitu isto izbjegavam, kiselinu mi pravi..a inace sam ju rijetko pila..
    Karanfilicic bas cu i ja probat tu jabuku s medom..nisam ni ja to cula..al jedem jabuke svakodnevno.

galicia's Avatar

Vučica, ne moraš u Cedevitu, možeš u bilo koji sok ili čaj (samo da nije vruć).
    Ako se dobro sjećam, magnezij klorid se najbolje iskorištava u organizmu.

Karanfilčić, super za pregled!
    Last edited by galicia; 10.02.2016 at 10:13.

Morala sam vam se javiti da se pohvalim malo, danas sam prvi put osjetila malo jače udarce, ne samo osjetila nego sam i vidjela preko majice da mi je trbuh poskočio malo, savršen osjećaj

tina1993's Avatar

Hvala vam cure na odgovorima.

galicia's Avatar

Karanfilčić,

ljube555's Avatar

Cure, ocita Medeja vec rodila.... Nestala nekam....

Karanfilcic super
    ja sam pila magnezij direkt i finog je okusa u apoteci kupovala ali meni nista nr pomaze za probavu ni kompot ni ujutro topla voda s limunom itd. Mene brine 17t sam a jos bebu nisam osjetila i i sad imam mucnine i povracanja

radoznalice ako se dobro sjećam tebi je prva trudnoća, a žene koje su trudne prvi put obično kasnije osjete bebu, ništa ne brini ako ne prije oko 20tt ćeš osjetiti. Ja sam danas 18+3tt i sve do jučer sam osjećala lagano, da sam prvi put trudna ne bi vjerojatno to ni primjetila, tek sam jučer osjetila jače malo.
    ljube Medeja je sad negdje i trebala roditi, ili sam ja nešto pobrkala?

Zaboravila sam napisati, uspijela sam malo normalizirati probavu. Dakle prvo danima nisam bila na wc-u i ništa nije pomoglo, morala sam staviti čepić. Ali nakon čepića sam počela prvo ujutro na tašte topli donat oko 1-2dl, u međuobrocima sam jela malo kompota od suhih šljiva, sjemenke lana s probiotikom i navečer gratanu jabuku, i jedan šumeći magnezij. Nakon takvog režima sam uspjela, sad ćemo vidjeti šta će biti dalje. Ne znam šta mi je od toga pomoglo, ali kad čitam šta sam sve nabacila u sebe nije ni čudo da sam uspjela. Uglavnom vjerojatno dugo nisam bila pa mi nije ništa moglo pomoći nego čepić, sad ću nastojati ovako regulirati nadam se da će pomagati sve ovo i dalje

galicia's Avatar

Radoznalica, u prvoj trudnoći se često kasno osjeti beba, mislim da nemaš razloga za brigu.

Karanfilčić, super da si uspjela izregulirati probavu! Sad samo šibaj dalje na isti način. Ništa od toga što si nabrojala neće ti štetiti.

galicia's Avatar

Danas 15 tt.
    Došla na pregled kod gin. i poljubila vrata (ok, sestru ), dr. na bolovanju.
    Mijenja je onaj o kojem nemam dobro mišljenje pa sam preskočila pregled.
    Nije mi se baš ni išlo ni na pregled ni uzv. Sva sreća pa mi se sinoć nije dalo depilirat.

galicia ja se prekjučer potrudila lijepo 'urediti' a na kraju me pregledao samo na uzv preko trbuha, baš sam bila razočarana , kad te naručila sestra opet na pregled?

galicia's Avatar

U srijedu. Nije mi frka čekati, dapače, jer mi se ionako ne da svako malo na pregled.

Nek si se ti spicanila, muža bar iznenadi frizurom!
    Last edited by galicia; 11.02.2016 at 10:54.