smaugica prvotno napisa
Pozdrav slatke moje trudnice,
Evo ja sam se frisko registrirala na ovaj forum koji mi je u proslih godinu i pol jako puno pomogao da se oporavim od gubitka moje bebice u 39 tt kada joj je prestalo kucati srce...nakon svega mi je ustanovljena trombofilija koja je uzrokovala tromb u pupcanoj vrpci i zaustavila dotok zraka...ugl.jedva sam se oporavila od soka...
Sada sam ponovno trudna i danas punim tocno 25 tt...prva trudnoća mi je bila super, letila sam do zadnjeg dana koliko sam se super osjećala, dobila idealno 12 kg, svi nalazi su mi bili super do tog kobnog dana...
A ova trudnoća je od pocetka puna problema...ja se i sada osjećam fenomenalno ali moje tijelo krije u sebi hrpu neprimjetnih problema, tako da osim fraxiparina 0,6 koji sada primam kao profilaksu, otkriven mi je i gestacijski dijabetes koji je ugl.kod mene uzrok stresa i zivaca jer mi secer poludi samo kad se iznerviram, a zadnje sto sam napravila je bila i serklaza jer mi je cerviks prilikom prvog poroda totalno izmasakriran jer sam rađala svoju bebicu punih 2 dana...
Ugl.trenutnl sam na trudnickoj dijeti i strogo mirujem i brojim dane...
Serklazu su mi radili jer su mi u 16om tjednu ustanovili laceraciju na cerviksu (ozljedu), a sa 18 tt je cerviks bio totalno smeksan, i bez obzira kaj sam bila skroz zatvorena 41 mm i Uu je bilo T oblika dr.je odlucio da mi naprave serklazu kako se nebi pocela otvarati jer je moja trudnoća jako mala...
Draga Tina, vidjela sam da je tvoj cerviks isto smeksan u ovim tjednima, ne zelim te plasiti jer ne znam totalnu situaciju ali samo ti zelim reći da moras strogo mirovati...znaci krevet, wc i eventualno lagana setnjica...bez saginjanja, naprezanja i nipošto ne smijes sjediti jer je tada cerviks pod najvećim opterećenjem...
Eto to je to za pocetak od mene...nadam se da ćemo se druziti idućih par mjeseci...
Pusa svima...