Smaugice, drzi se!
Smaugice dobrodošla..mogu samo zamisliti kako ti je bilo zbog gubitka tvoje prve bebe, strašno..Nadam se da će biti sve dobro sada u drugoj trudnoći do kraja, drži se!
Tina možda je beba spavala pa se ne javlja..moj se ujutro javi kad se probudim i još se izležavam u krevetu i navečer kad se umirim gledajući tv.
Cure, eto da vam javim... Danas u 16.45dosla moja princeza na svijet.... 3740g i 52cm ... Ostalima zelim da cim prije docekaju taj dan
Ljube čestitam ti od srca, pusa maloj buhtlici![]()
Ljube555,cestitam ti od srca,brz oporavak,a malenoj lijepo i bezbrizno djetnjstvo.![]()
Cestitam od srca)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Uvz imam za tjedan dana kada ću biti 36tj i nadam se nekoj finoj težini malca jer me uvijek podsvjesno brine bilo kakav zastoj zbog moje trombofilije..
već danima jako loše spavam i iako sam se počela nešto više ustajati ovo mirovanje je od mene napravilo takvog invalida da do popodnevnih sati baš osjetim pritisak na zdjelicu i moram piškit barem svakih 45min..
Stalno mantram samo da dobacim do dobre kilaže i 37tj..
Ljube draga čestitke!!!
Smaugica dobrodošla nam..rastužila me tvoja priča jer me podsjeća i na moju i još neke koje nažalost znam iz svoje okoline..želim ti da ovaj trudnoću hrabro izguras do kraja..Evo i ja sam ti slučaj s trombofilijom i serklazom..pa ako imaš kakvih pitanja samo pitaj. kad su tebi rekli skidati serklazu?
Imate li povremeno osjećaj kao da vas boli, pika, kod cerviksa?
Ne znam kako bih to opisala, ali nekada kada naglo sjednem, ili hodam, ili nosim malu, kao da osjetim cerviks. Nije da boli do očaja, nego je onako tupo probadajuće, prođe obično za par minuta.
LadyB,bez brige i ja imam trombofiliju i to zescu-3 mutacije, a moj F se rodio na 39+3 tt sa 4140g. I sad beba fino napreduje mada ce biti manji od F,jucer na 35+6 procjena 3kg
Ljube,cestitke od srca !!!!
Posljednje uređivanje od Mury : 22.03.2016. at 15:34
Ljube čestitam na bebici![]()
Lady i ja imam trombofoliju pa me uvijek strah kakve će biti mjere bebe i protoci, čak i kad doktor kaže da je sve u redu opet nekakav crv sumnje, ali lakše mi je kad čujem za slučajeve kao kod Mury.
Žutaminuta i ja imam ponekad taj osjećaj i onda imam osjećaj da stalno moram na wc, nakon nekog vremena mi prođe pa se opet pojavi... Čak ne mogu reći da boli nego više kao neki pritisak na cerviks
Bok cure ! Trudna sam 7+2,danas mi je dosao nalaz za hepatitis b,pa bih molila neku od vas koja se razumije,da mi malo pojasni nalaz :
HBs antigen(index) - NEGATIVAN
anti-HBs (mIU/ml) - POZITIVAN
anti-HBc ukupno (index) - NEGATIVAN
Citam po netu i nejasno mi skroz da je anti hbs pozitivan,jel to znaci da imam hepatitis b? Inace nikad ga dosad nisam imala,a cijepila sam se zadnji put prije 3godine
I krvna grupa mi je isto dosla,pise mi 0+,a moji doma(mama,tata i seka) su A+. Jeli moguca ta kombinacija? Sutra idem ginu,da trazim ponovo vadjenje krvi?
Ne traži novo vađenje krvi ali pitaj gina da ti pojasni.
Sasvim je normalno da su ti roditelji A+ a ti 0+. Vjerojatno su oni nosioci podgrupe 0 pa se kod tebe poklopilo. Ima tema tu na rodi di je objašnjeno sve o krvnim grupama al mi je teško preko moba linkat.
Ovaj anti-HBs pozitivan znači da si se cijepila i da imaš antitijela za hepatitis B. Negdje napišu i koliki je titar antitijela.
Ljube, čestitam!!!
Svim ostalim trudnicama sretno i čim manje stresno!
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ja ću sad napamet koliko se sjećam iz školskih dana.
Nula je recesivno svojstvo. Pa ako tata ima A, 0, imat će A grupu. Ako mama ima takve gene opet isto.
Onda su moguće kombinacije za dijete da ima ili A, 0, ili A, A, ili 0, 0.
Kod tebe se potrefila oba recesivna svojstva i imaš 0 grupu.
Jedino što ti nikako nisi mogla imati je B grupa ili AB.
Hvala cure,nemate pojma koliko mi je lakse![]()
Pozdrav svima,
Nova sam ovdje i isprike ako sam falila temu, ali izgleda mi najaktivnija i pomislila sam kako bi ovdje najbrže mogla doći do savjeta.
Zadnja M je bila 18/02. U subotu sam radila test i bio je pozitivan. Ako sam dobro računala, u 5. sam tjednu.
U nedjelju sam primjetila smečkasti iscjedak pa sam jučer požurila kod ginekologice. Rekla mi je da je još rano za pregled i naručila za drugi tjedan. Dala mi je Duphaston 3x1 ozbirom na iscjedak, prvu trudnoću i moje godine, i rekla da ne pretjerujem s aktivnostima i da se javim u slučaju jačeg krvarenja.
Problem je što mi se čini da se iscjedak nakon prvog Duphastona pojačao i varira od crvenog do tamno smeđeg s ugrušcima. Uz to danas imam lagane grčeve u donjem dijelu trbuha, slično menstruacijskim. Po onome što sam čitala ovdje i na drugim forumima, moglo bi biti implementacijsko krvarenje, iako mi izgleda malo preobilno, ili možda polipi grlića maternice. Kakva su vaša iskustva s krvarenjem u ranoj trudnoći? Koliko traje? Da li je Duphaston mogao ikako utjecati?
Hvala puno na odgovoru. Baš se brinemAko mi se nastavi i sutra mislim da ću ići do gin iako mi je rekla da se javim jedino u slučaju obilnijeg krvarenja.
Ljube cestitam od srca
ankice dobrodosla![]()
Jutro curke...hvala na dobrodoslici...malo me zeza ovaj forum pa se ne mogu bas svaki put ulogirati kad hoću..
Iskrene cestitke novoj mamici!!!
Sto se tice moje serklaze....nisam jos pricala s dr.kad bi ju skidali, sad sam jos samo preokupirana s mislima da sve dole ostane na mjestu barem do 33-34 tt pa ću se malo opustiti...na zadnjoj kontroli prije 10tak dana sav serklaze cvrsto drzi pa se nadam da se nista po tom pitanju ne mijenja....sad smo nas dvije 25+3tt...
Vezano uz gestacijski....u biti mi je do sada jedino ogtt koji sam radila u 7tt bio uzasno los i odma su mi dijagnosticirali gestacijski i od onda sam na dijeti, svaki mjesec radim GUK profil i u biti su mi seceri svi niski oko 4.... Jedino dobro kod toga je kaj se uopće do sada nisam udebljala, cak sam jos 1-2 kg u minusu od skoro samog pocetka trudnoće...
A trombofilija...nadam se da je sve pod kontrolom...svi nalazi ok, injekcije si dajem kao profi, nema vise masnica kao kad sam si pocela davati pikice...
Ugl.u ovoj trudnoći sam doslovce od samog pocetka svaka dva tjedna na kontroli i paze na mene maksimalno tako da sam relativno i smirena i ZNAM da će ovaj put biti sve u red...a moju prvu bebicu neću nikad preboliti...ne legnem niti se probudim a da se nje ne sjetim, jos uvijek vrlo cesto zaplacem, ali me moja mala lupkalica u busi drzi na povrsini i maksimalno se trudim biti smirena i vesela zbog nje...
Moja prva cura se rodila u 39om tt i sada bi bila stara već 1,5 godinu...ona nije s nama u ovom zivotu, ali u srcu će biti zauvijek....i znam da trenutno pazi na svoju malu seku koju sad nosim pod svojim srcem...
Pusa svima, i budite mi jake i hrabre jer najlakse je potonuti i prepustiti se ocaju, a svaka zena koja je osjetila gubitak bebice je za mene zena zmaj....ja sam zakljucila da kad sam taj uzas prezivjela da me nista vise ne moze ubiti, vjv.ću dozivjeti 100 godina...
Cure, jeste isle ili idete na onaj trostruki probir? Kakvo vam je iskustvo? Ja sam narucena iduci tjedan.
Ljube čestitam na princezi..neka je sve super prošlo, tebi brz oporavak i uživajte!
Ankica sretno do kraja..kao i svi mi da imaš super trudnoću!
Tina jesi ti danas na pregledu...![]()
Da. Samo valjda uspoređuju kasnije te podatke s ovima iz krvi jer se nalaz nosi nazad dolje k ovima gdje se krv vadi.
Hvala. I jos jedno glupasto prakticno pitanje, taj UZV se radi preko trbuha? Mogu doc u hlacama? Ne moram se svlacit?
Da, preko trbuha. Ne moraš se svlačiti, samo podići majicu.
Dan.
Pratim vas, nikako se javiti.
Usla u 17tt, pomalo idemo prema polovici.
Evo drage moje mene sa pregleda,beba je jako zivahna bila,sve je u redu,dobiti cemo malenoga deckica,i dalje mirovanje zbog bolova i utrogestan,al najbitnije mi je da je sve u redu,danas sam kako kaze dr,po zadnjoj menstruaciji 18+4tt.![]()
Ljube čestitke!!! Jel curka mirna kao u trbuhu??
Tina znaci i kod tebe decko..super!! A ti i dalje na utrogestanima..meni je danas bas bio pritisak..a bebac se stalno javlja.
Danas je i moj jako zivahan,na uzv isto je bio aktivan,a utrice moram jos,kaze doktor za svaki slucaj jos ih ne ukidamo,do 6mj trudnoce oni imaju djelovanje,al kad popijem magnezij smire mi se bolovi,bit ce radi tih ligamanata sta se sire pa me zna zaboljeti,maternica mi je naprijed i za sada je okrenut na zadak,al kaze da ne mora nista znaciti do poroda da ce se okrenuti kako treba,ako ne ceka me carski,bilo kako bilo samo nek je on meni dobro. Pritisak ti je normalan,malo vise miruj,mene je ospotal dok sam sama bila u nutra i kad nje suprug usao i njemu je rekao da vise mirujem i da ne stojim puno na nogama,tako da sam rekla da cu se sada primiriti maximum,zatvorena jesam,i ovaj puta je uzv radio preko trbuha,da sto manje ide vaginalno.
Zadnja dva dana mi je jaci pritisak..valjda kako se to siri da..jedva cekam pregled kako bih vidjela jel mi se posteljica povukla malo gore jer je bila nisko..a ne setam ove dane bas jer je kisa..tako da nadam se da su ligamenti..ja sam danas 19+2.
Drage moje, da vas pitam jeste vi kad ste doznale da ste trudne usporile tempo iako ste se dobro osjećale?
Ja se izvrsno osjećam (tek sam 6+1), čak bolje nego prije trudnoće. Iako mi se povremeno malo prispava, generalno imam više energije, a najvažnije je da sam dobro u glavi.
Sad mi kolegica s posla govori da moram usporiti, iako još radim, da popodne moram odmarati. Imam curicu od 6 godina koja traži svoje. Iako muž pomogne, ona traži mamin angažman, a ja dok mogu mogu. Što vi mislite? Trudna sam, pa nisam bolesna![]()
Čuj, ja nisam znala do evo četvrtog mjeseca da sam trudna. Nosam malu (8-9 kg), čistim, i tako. Sve je ok.
Ako nemaš nekih problema, užasne bolove, vrtoglavice, umor, ovo ono ne vidim zašto bi se štedila sada u samom početku, ako se odnosi na fizičke stvari. Naravno da nećeš trčati maratone.
Drugo je ako ti je posao stresan. Naravno da na stres moraš paziti.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 24.03.2016. at 11:51
Ja sam mozda desetak dana nakon sto sam saznala da sam trudna bila uzasno umorna, spavala sam doslovce po citav dan, a na poslu sam se jedva drzala budnom. Nakon toga je bilo sve okej, kretala sam se kako god sam mogla do kraja. Ako ti dr. ne kaze da moras mirovati, ne moras
Poslano sa mog SM-G361F koristeći Tapatalk
Nisam uspjela editirati, ali u prvoj trudnoći sam išla pješke do Merkura i Vuk Vrhovca (još smo morali ići one stepenice dolje pa gore jednom prilikom). Skoro do samog kraja. Cjedio se znoj s mene, i bila uspuhana. Nije bio problem. Nosala vrećice iz trgovine solidno popunjene do petog kata bez lifta. Htjela sam i psa oprati, ali jbg, to bi već bio rizik.
Moja mater mi je pričala da je ona sa mnom pedalirala na biciklu isto tako do pred porod. :D
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 24.03.2016. at 11:59
Hvala, tako nekako i ja mislim. Nije da trčim maratone, a i posao je minimalno stresan.
Zapravo je riječ o uobičajenim aktivnostima odvoženja i dovoženja malene sa aktivnosti, laganijih kućanskih poslova i sl...
Ja sam isla na obavezni dopust 28 dana ranije i nisam bas nakon dolaska s posla u 5 imala vremena za neko kretanje, ali sam s prestankom rada znala hodati i po 10ak km dnevno ( malo je tome kumovao i auto na popravku, no dobro). Mislim da bi mi bilo teze roditi da sam prelezala taj zadnji mjesec. Naravno, to je moguce ako je zdravlje ok.
Poslano sa mog SM-G361F koristeći Tapatalk
Kažu da je porod puno lakši kada trudnica umjereno vježba. Onda nije toliki napor za sve te mišiće nogu, trbuha kod poroda. Meni se nije dalo vježbati, ali nakon poroda sam mislila da sam možda trebala jer me onaj mišić s unutrašnje strane noge bolio. Ne znam kako i za što sam ga koristila, ali eto.
U prvoj trudnoći sam od početka do kraja bila aktivna. Zadnji dan (tu večer sam išla roditit) sam ujutro sjela na bus i odvezla se na vježbe za trudnice na drugi kraj grada i isto tako se vratila nazad. Samo što sam onda bila jedno 6,7 godina mlađa.
Zapravo sam se htjela nadovezati na zutaminuta, da sam uvjerena da mi je porod bio ok jer sam čitavo vrijeme bila aktivna.
Za takve aktivnosti zaista nema problemaUopce, ako se osjecas dobro, mislim da mozes nastaviti sa vecinom toga sto si radila prije trudnoce.
Ja sam prije zatrudnjivanja bila dosta aktivna, biciklom na posao i sa posla (sat vremena), doma vjezbanje skoro svaki dan... al vec tjedan dana prije ocekivane M me umor oborio s nogu, jedva sam i vozila biciklu i vjezbala... s biciklavanjem sam izdrzala jos tjedan dana nakon sto sam vidila plus... a onda su krenule mucnine i nevjerojatan umor pa mi se zivot sveo uglavnom na sjedenje i izlezavanje.
Cini mi se ipak da sad (12+1) lagano dolazim sebi pa bi htjela vratiti malo vise fizicke aktivnosti. Za sad sam krenula sa setnjama. Trudim se svaki dan nekih sat vremena prosetat - po mogucnosti ne po ravnome. A rado bih za koji tjedan dodala i neke vjezbe. Samo ne znam koje.