Ma sve umjereno treba i aktivnosti ali opet svaka osoba je razlicita..ja sam tako nakon sto sam vidjela plus radila kao i da nisam trudna cak mozda nekad i teze jer sam bas u takvoj sredini gdje govore da trudnoca nije bolest i da su prije zene i u 9 mjesecu radile fizicki teske poslove pa nikakve stete ni rizika trudnoci i da ne bi ispalo da se "izvlacim" na trudnocu samo sebi naskodila cak sam poslusala i savjet da pocnem raditi vjezbe da mi tijelo budr u boljoj formi i prokrvarim ali hvala Bogu na kraju je strogim mirovanjem sve ok i danas punim 23t..tako da treba najvise slusati govor svog tijela i sve umjereno
Kod mene se cesto javlja neka tupa bol ispod rebra nadam se da je to ok za ovaj period![]()
meni su tako svi govorili da je taj pritisak normalan i da se to sve rasteže pa to sve osjećam..i uglavnom i je..ali onda je ispalo da mi se od 20tj do 24tj brutalno omekšao i skratio cerviks koji je cijeli vrijeme bio čvrst i neprohodan..ne treba ništa uzimati zdravo za gotovo ako osjećate bilo što što vas više puta dnevno zabrine..
A LadyB ginic mi je sad i na GO..a na pregledu sam tek za 2tj..a pratit cu i dalje kako se osjecam..necu nista tesko radit ko inace i odmarat cu koliko mogu.
Nisam te htjela prepasti, ali bi recimo u mom slučaju bilo pametnije da sam otišla na pregled kad sam to primjetila...
e sad, to isto tako ne bi ništa promijenilo - u smislu...i dalje bi se cerviks skračivao i dalje bi se omekšavao pogledao mene gin prije ili poslije...u svakom slučajuzavršila bih na serklaži...tako da ovaj ishod u kojem sam trenutno blizu 36tj je ustvari najbolji koji je mogao bitijest da mirujem već jako dugo i luda sam...
ali evo, čisto da baš svi ne ignoriraju taj pritisak
Čini mi se da mi je trbuh u ovo vrijeme za prošle trudnoće bio skoro neprimjetan. Znam da sam se do šestog - sedmog mj. tr. čudila kako to da trbuh nije vidljiviji, veći. A sada... sada me već sve steže. Ili je beba velika ili se trbuh opustio. Tako se brinem da će ovaj porod biti još bolniji ako beba bude velika.
Ne smijem nista reci o aktivnostima u trudnoci...
Zuta, ne mora porod biti bolan, a svakako ne ovisi o velicini bebe.
Posljednje uređivanje od Sani1612 : 25.03.2016. at 08:23
Zene sretan vam Uskrs...nadam se da ste dobro vi i vase bebice!
Dominikslatki, da curica isto tako mirna kakva bila i u trbuhu.... Uopce neznam prav za to da imam nju....
Kad cu ja poceti osjecati pokrete bebe?
Druga mi t i napetost veca, jel kao vec bi trebalo, 18tt sam napunila i cekam.
Uhvatila me neka frka.
Sanjam da krvarim.
Izgleda mi je bešika popustila, ali onda pomislim da je vodenjak.
Po mirisu ne bih rekla da je, ali stalno me neki crvići kopkaju.
Probada me dole levo i rekla bih da je probava, ali opet panika.
Bila sam u petak na pregledu, kaže da je sve dobro.
Možda kada ova kiša prestane, prođu i strepnje.
Strah od novog pobačaja. Mislila sam da će biti lakše u drugoj trudnoći s tim mislima. Noćne more u kojima krvarim, analiziranje rastezanja maternice i ono prokleto čekanje sa željom da samo primim bebu zdravu i živu u zagrljaj.
Super Tina..znači obje smo u iščekivanju...![]()
Mene bas panika uzima inace me uvijek ujutro budi beba rano a danas nista od juce nikakvog javljanja , govorim mm a on nista samo govori da sam histericna i panicarim djaba da ce se javiti...je li normalno to da se 24h ne javi mi a inace sam 23+5t...pocinjem da ludim i svako malo placem od straha
Da, normalno je da povremeno ne osjetiš. Ja se isto tak brinula pa sve bilo ok.
Obje da,ajme mislila sam da nikad necu docekati ovaj dan,da napokon osjetim kako je to biti trudna i osjetiti to malo cudo kako lupka i javlja se,oduvjek me je to fasciniralo,sad nekako lakse docekujem uzv preglede,kad ga osjetim da se javlja,znam da je dobro,da i kad se ne javi spava .![]()
evo i nas s pregleda, u samom finišu smo i guramo 36tj..baba je super sve je super još samo da se ja posložim u glavi i spremim na sve što slijedi![]()
Posljednje uređivanje od LadyB : 30.03.2016. at 09:43
Evo da se javim s novim strepnjama... stalno me nešto oko maternice žica, bocka, zeteže... Pa sam sva u strahu. Jel to normalno?
Danas sam tek u 7 tj.
Inače nemam nikakvih posebnih tegoba osim pospanosti. Čak mi ni mučnine još nisu počele, a u prvoj trudnoći su počele prije nego sam saznala da sam trudna. Kad obično počinju mučnine?
U prvoj trudnoći nisam imala nikakve strahove i strepnje, a sad sam luda jer ipak mi je 38 godina.
Kupusic, kad ti je pregled?
Meni to ne zvuci nenormalno, pod uvjetom da nije nesto jako bolno.
Mozda se ovaj put izvuces od mucnina! Ja nisam, cak su mi pocele i nesto ranije nego u prvoj trudnoci (al cini se da je i beba ranije zaceta). Al su ipak bile nesto manje nego u prvoj trudnoci, koliko-toliko sam mogla funkcionirat s njima. Sad sam 13 tjedana i lagano se smiruju.
Inace, danas sam bila na kombiniranom probiru, uzv ok, a nalazi krvi u ponedjeljak. Al to me sad manje brine kad je uzv dobar. Bebica narasla na 7 cm
![]()
Jutros sam trebala odnijeti urin u dom zdravlja. Ustala sam se oko pola sata, počela naveliko pjevati Bohemian Rhapsody, sva zanesena ljepotom svog glasa popišala se u školjku umjesto u epruvetu. Jbg.
Zutaminuta, vidjela sam na drugoj temi da si opet trudna. Čestitam ti!
Svim trudnicama sretno, a pogotovo ovima u samom finišu!
Imam napade panike da ja to necu moci jos jednom. Osobito porod. Ovo iscekivanje me ubija, mucnine po noci, nespavanje, zatezanje maternice. Pozelim da me nema, kao da sam u losem filmu.
Treba to izdrzati i ostati normalan.
Tina ma bas je slabo osjetim nema vise jaki udaraca ono da me trzne, zar ne bi trebali da kako trudnoca napreduje da budu jaci udarci, rijetko bas ovi fana da osjetim da nesto u stomaku se pomakne a inace stomak mi je bas buknu da izgledam kao da sam pred porod, neke trudnuce u mojoj okolini su bas ispred mene u trudnoci a ni u pola stomak kao kod mene..postaje mi biti svejedno za sve samo da beba hoce biti ok..non stop u blizini cujem neke lose price i gubitcima da bukvalno samo strahujem da mi se isto ne desi![]()
Čitala sam negdje da ih se osjeti više ono na početku, 18. tjedan kada imaju prostora bacakati, plivati, što već rade unutra. Onda kako rastu stisnu ih stijenke maternice pa se više ne mogu toliko kretati, i mi ih manje osjetimo u tom razdoblju. Pred sam kraj toliko su stinusti da ih se ne može ne osjetiti.
Zato, chill.
Nego, muči još nekog kihanje?
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 01.04.2016. at 01:12
Radoznalice, mozda bi bilo dobro da se javis gin-u i pitas ga. Pa i da odes na pregled. Cisto da se smiris.
Mene muci neka prehlada od koje mi se cijelu noc slijeva slina u zeludac... a ujutro muka... fuj!
Draga,ako mislis da nesto nije u redu,otidi na hitnu ako ne mozes kod gin,da pregledaju za svaki slucaj,a te price pusti sa strane,to ti bas kao trudnici nebi trebali niti pricati i ovako si dovoljno pod stresom i brigom,bebica je sigurno dobro,samo je vise spavalica nego vrsilicaali kazem,ako mislis da nesto nije ok otidi na hitnu,sogorica kad nije osjetila bebu isto se prepala i otisla na hitnu,bilo je sve u redu,samo je malecka spavala,i eto rodila je i sve bez problema a isto ju nije osjetila stalno i bila u panici bespotrebno ponekad.
Mda, obrnuto je.
Na početku ih se osjeti slabije baš zato jer imaju puno mjesta, a kasnije osjetiš sve, pomak koljena, lakta, izbacivanje guzice. Ništa njih ne sputava, nije maternica oklop, lijepo ju rastežu na sve strane.
I smirivanje bebe pred porod je bapska priča, niti jedna trudnica (a na patologiji i u rodilištu sam ih dosta upoznala) nije to doživjela. Moj se umirio kada sam bila prehlađena u 38tt i prepala se baš zbog takvih priča koje uopće ne drže vodu.
Meni je pukao vodenjak, a on se unutra bacakao kao riba na suhom.
I ja velim neka ode doktoru. Tako je jedna cura došla jer cijeli dan nije osjetila bebu, ostavili su je na promatranju dva-tri dana u bolnici. I sve je bilo u redu.
Puno ovisi i gdje ti je posteljica. Meni je bila naprijed i za pravo sam osjetila bebu od 30tt. Sve prije su bili slabi i neredoviti udarci.
Danas sam išla po nalaze, vratila se s teškom glavoboljom i mučninom. Morala odspavati, i još nakon toga osjećam težinu i pritisak.