Stranica 352 od 581 PrviPrvi ... 252302342350351352353354362402452 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 17,551 do 17,600 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Žuta tako i meni bilo jucer.
    Sinusi ,glava, nos sve boli.
    Prehlada na maximum
    Danas kao nesto bolje

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Isla sam doktorici imala sam citavu noc jak bol u prsima i otezano disanje da su me na kraji internisti uputili s bebom je sve ok hvala Bogu mada je slabo osjetim. Bas su me samo izmorili s pretragama i na kraju nista njihovv zakljucak je da sam panicar i da ti bolovi u prsima mogu kao biti nuspojava dabrostona koji trosim od pocetka trudnoce jos su mi i rekli da uzrok tome moze biti sto su mi se naglo grudi toliko razvile kao tezina pa vrsi pritisak na kosr il zivac itd nista konkretno, bas nigdje veze.
    meni moja dr sam kaze sve je ok nikad mi ne objasnjava kakvo je sto itd kad je pitam grlic, posteljica u kohem su stanju, kaze sve super normalno i et nemam inf ni da googlam.

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Citiraj radoznalica prvotno napisa Vidi poruku
    Isla sam doktorici imala sam citavu noc jak bol u prsima i otezano disanje da su me na kraji internisti uputili s bebom je sve ok hvala Bogu mada je slabo osjetim. Bas su me samo izmorili s pretragama i na kraju nista njihovv zakljucak je da sam panicar i da ti bolovi u prsima mogu kao biti nuspojava dabrostona koji trosim od pocetka trudnoce jos su mi i rekli da uzrok tome moze biti sto su mi se naglo grudi toliko razvile kao tezina pa vrsi pritisak na kosr il zivac itd nista konkretno, bas nigdje veze.
    meni moja dr sam kaze sve je ok nikad mi ne objasnjava kakvo je sto itd kad je pitam grlic, posteljica u kohem su stanju, kaze sve super normalno i et nemam inf ni da googlam.
    Bitno draga da je sve dobro,ipak su oni doktori nesto znaju,smiri se samo,ja kad ne cekam pokret javi se,kad stjepim nad trbuhom nece,danas je valjda jako aktivan,buba me na sve strane,samo se smiri,opusti se koliko god da je tesko,mazi trbusic i misli pozitivno,sto se tice tih blova u prsima meni je tako bilo kad sam zavrsila na hitnoj kad sam imala napad panike nakon obiteljskih problema,isto su mi rekli da se smirim i kasnije mi je bilo ok.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne dobiješ povijest bolesti u startu kod ginice?

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Radoznalica, nek je sve ok sada i da beba brcka ma da se slabije javlja. Tako je meni bilo u prosloj t. Ima tu postova na pocetku, sad cemo vidjeti kako ce ova beba.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Sinoc je bila bas aktivna nisam mogla spavat citavu noc i bolila ne krsta ali ne zalim samo nek ni se javlja da znam da je ok. Od jutros opet osjetim kao otezano disanje moguce je da od nervoze i stresa..bas ne znam kako da covjek se opusti i ne dozvoli drugima da ga nerviraju i petljaju mu se i svaku sitnicu...bas sam umorna psihicki od svega

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne znam u kojem si mjesecu, ali kako se bliži porod, a plod je sve veći tako jače pritišće pluća, smanjuje se kapacitet za duboki udah i eto, bit će sve teže i teže disati. Ali ne brini se. Brzo se vrati na svoje nakon poroda.

Nemoj dat emocionalnim vampirima da ti crpe energiju. Pobogu ženska glavo. Udri kontru.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Desi li vam se katkad da vas kod vrata ko neka struja pecne? Kažu da se to živac ukliještio. Kako to mrzim. Aaa.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ja sam sad u 36tj i evo napokon osjećam lagano olakšanje što se tiče samog pritiska na dijafragmu i pluća..ali još uvijek imam groznu žgaravicu a najgore mi je po noći :/
    ima tko kakav dobar savjet za žgaravicu iz svog iskustva?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sladoled. Tone sladoleda.
    Pazi samo ako imaš gestacijski dijabetes. Onda zaboravi i pokušaj s jabukom.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kupusic kako je prosao pregled? Kako bebica?

Meni se malo vratila razina energije - cak smo skoro cijeli vikend proveli vani - al ove nocne mucnine nikako da prodju. Nocas sam valjda spavala 4 sata - od deset do dva... i jos nesto malo pred jutro... Umjesto na posao, cim su mali i md otisli, vratila se u krevet... Al normalno da vise nisam mogla zaspat. Uf! Imam toliko stvari za napravit, i doma i na poslu. A za nista sam. Jos mi danas nalazi krvi za kombinirani probir. Svasta sam sanjala :/

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Desi li vam se katkad da vas kod vrata ko neka struja pecne? Kažu da se to živac ukliještio. Kako to mrzim. Aaa.
    Kod ovog pomaže B komplex.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj LadyB prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam sad u 36tj i evo napokon osjećam lagano olakšanje što se tiče samog pritiska na dijafragmu i pluća..ali još uvijek imam groznu žgaravicu a najgore mi je po noći :/
    Šaka badema prije spavanja. Meni spasilo život.

Radoznalice, niti meni moj gin nije govorio detaljno što je i u kakvom stanju. Kada je rekao da sam ja dobro i da je beba dobro, ja sam bila sretna. S obzirom da jesi malo paničarka, bolje je za tebe da ne znaš sve sitnice jer je internet prokleto mjesto i naići ćeš na sve i svašta guglajući.
    Znam da ti ništa neće značiti ako ti mi govorimo da se opustiš i pokušaš uživati u trudnoći. Ali beba osjeti sve pa tako i tvoju nervozu i histeriju te reagira mirnoćom (neke bebe šize u trbuhu skupa s mamom)mi to na nju utječe. Nemoj si dozvoljavati takve momente, ako ne zbog sebe, onda zbog djeteta koje nosiš.
    Trudnoća bi još kao trebala biti bezbrižno razdoblje. Kada rodiš kreću brige. Pa ti ćeš se tada oprostiti sa živcima ako ne naučiš kako se smiriti.
    Oprosti ako sam previše direktna.
    Vjerujem da ti sve ovo znaš, ali da si ne možeš pomoći. Prisili se, nemoj nalaziti izlike.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

@Peterlin, trošim Solgarov za trudnice. Počelo je odnedavno.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 04.04.2016. at 14:50

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Drage trudnice,ja sam u subotu rodila Jana 3500g i 52 cm,vaginalni porod 15 mjeseci nakon CR
    Sretno svima,posebno trudnicama u finishu !!!

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Mury, čula sam prelijepu vijest od Kiki30. Čestitam vam od srca. Ja još uvijek ponekad nisam svjesna da imam curku od 19 mj a ti već drugo rodila :D

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Drage trudnice,ja sam u subotu rodila Jana 3500g i 52 cm,vaginalni porod 15 mjeseci nakon CR
    Sretno svima,posebno trudnicama u finishu !!!
    Wohoo, Mury!
    Čestitam od i slobodno se javi kad ti popuste ventili ili ako zatrebaš praktičan savjet.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Čestitam!

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mury, čestitam!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cestitam, Mury!

Citiraj LadyB prvotno napisa Vidi poruku
    Tums. Mislim da je to Rennie u HR. To kad zagusti i kad sve ostalo ne pomaze (u mojoj drugoj trudnoci, prakticki svaki dan od negdje polovice pa do kraja).

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mury, cestitke!
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 05.04.2016. at 06:15

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mury, čestitam!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mury, čestitam!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Hvala na cestitkama!!! Mi se mazimo,puuuno cikimo i nadamo se danas doma porod bio vag nakon 15 mjeseci od cr,doduse uz vakum i veliku epizotimiju +pucanje,krpala me 2 dr pola sata...ali ipak bolje nego CR I sto je najvaznije bebica je ok

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Svaka čast Mury! Čestitam!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mury draga moram ti i ovdje cestitati..
    Evo nisam ni ja dugo pisala.danas sam tocno 23 tt
    Na ulz sve ok..al me muci zgaravica ajme pogotovo po noci..onda pocne i lupanje srca i tako uvijek nesto
    Bebu osjetim koji put vise pa ima dana da jedva osjetim a meni to dovoljno da odmah panika..
    Mirujem jer mi c.kanal 37 mm pa kaze dr da cim vise lezim..eto vec pet mjeseci lezanije
    Ma ako treba i do kraja samo da bude sve ok
    Posljednje uređivanje od kiki30 : 05.04.2016. at 11:07

Kupusic avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Kupusic kako je prosao pregled? Kako bebica?
    Bok Jadro!
    Sve pet, točno kako sam izračunala i dr. Žanić je potvrdila trajanje trudnoće (u tom trenutku bilo točno 7 tjedana), a veličina ploda je odgovarala trudnoći.
    Dobila sam neke uputnice, za RH faktor i briseve..

Jel ti vodiš trudnoću kod nje? Koliko si sada trudna i koje ti je prve uputnice dala?
    Spominjala mi je kompletnu krvnu sliku i urin, ali nije mi dala uputnicu za to. Jel to ide kasnije?

Mury, čestitke!!!
    Posljednje uređivanje od Kupusic : 05.04.2016. at 12:07

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Mury cestitam ti od srca,uzivajte sada

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Kupusic prvotno napisa Vidi poruku
    Bok Jadro!
    Sve pet, točno kako sam izračunala i dr. Žanić je potvrdila trajanje trudnoće (u tom trenutku bilo točno 7 tjedana), a veličina ploda je odgovarala trudnoći.
    Dobila sam neke uputnice, za RH faktor i briseve..

Jel ti vodiš trudnoću kod nje? Koliko si sada trudna i koje ti je prve uputnice dala?
    Spominjala mi je kompletnu krvnu sliku i urin, ali nije mi dala uputnicu za to. Jel to ide kasnije?
    Je, i ja sam kod nje. Mene sa 7/8 tjedana poslala na krvnu sliku i urin - al nije bilo uputnice, nego elektronski, samo sam se trebala pojavit u starom rodilistu. Mozda je tako i tebi?

A na rh faktor, briseve (da skupim epruete) i kombinirani probir me poslala sa 10/11 tjedana. S tim da se ovaj kombinirani probir radi tek nakon 12-tjedna. To me pitala jel zelim ili ne zelim ici.

Sad sam 14 tjedana.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Mury čestitam! !!!!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Čestitke tebi i bebeu malom, Mury.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 05.04.2016. at 13:16

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na cestitkama!!! Mi se mazimo,puuuno cikimo i nadamo se danas doma porod bio vag nakon 15 mjeseci od cr,doduse uz vakum i veliku epizotimiju +pucanje,krpala me 2 dr pola sata...ali ipak bolje nego CR I sto je najvaznije bebica je ok
    Istina, najvažnije da ste vas dvoje dobro. Sve ovo brzo zaraste i još brže se zaboravi.
    Čestitam ti draga od sveg Želim vam brz oporavak i da što prije idete svojoj kući.

Svim ostalim curkama.. sretno

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mury čestitke!

Ja imam pitanje vezano za ekipu koja je imala serklažu ili zna nekoga tko ju je imao?
    Meni će skinuti serklaž šav u 38tj, kroz koji dan..pa me zanima koliko brzo nakon toga se počne događati porod? znam da je to individualno, ali eto ako ima netko iskustvo..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mury, velike čestitke!

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Drage moje,dali je normalno to stome boli donji dio trbuha koda imam upalu misica,dali je to samo zbog sirenja ligamenata,kad popijem magnezij lakse je,po noci me probude bolovi u kukovima,danas sam sva nervozna i nikakva.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Zutaminuta 25+5t sam i sve cesce mi se neki pritisak u prsima stvara valjda je to normalno za ovaj period. Ja sam cini mi se sve vise naelektrisana svaki put kad zatvaram vrata od auta pecne me bas struja a i sijelice po kuci sam pregorijevaju kad ja dotaknem salter

Medeja ma znam da je manje informacija bolje nekad ali eto brine me sto dugo bas pregleda me a slabo sta kaze, a i od pocetka samo strahujem da nije nesto ok jer su nam bile slabe sanse ali hvala Bogu pa je sad ok..pa covjek se ne moze opustiti nikako.

Ziv covjek izgleda ne moze da se sikira ali eto najvise pogodi kad nema covjek bezuvjetnu podrsku od onog koga bi trebalo ali snagu mi daje ova moja bebica i brzo se natjeram da se vratim u normalu zbog nje..

Mury cestitam

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj tina1993 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje,dali je normalno to stome boli donji dio trbuha koda imam upalu misica,dali je to samo zbog sirenja ligamenata,kad popijem magnezij lakse je,po noci me probude bolovi u kukovima,danas sam sva nervozna i nikakva.

Tina i meni se to desava a kad bas su intezivniji nekad popijem 2 magnezija direkt za 24h meni pomogne ublazi...steta sto ne pomaze i za krsta imam osjecaj da ce mi nekad puci valjda je razlog tome sto grudi i stomak samo rastu rastu...

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Ja sam u 20tt,kazu to je sve normalno,vidjet ces kasnije kad budes vise trudna boli jace,ma nek boli koliko hoce,samo da je moj mis mali dobro,on se javlja cesto evo i sada,neka imam osjecaj da mi se zaleti u pupak tako naglo da se prestrasim,bas je aktivan,i kad krenem spavati evo ga javlja se ja popijem ovaj obicni magnezij od 200mg,sumeci i stvarno mi pomogne,ocito hormoni i sve radi svoje,a leda mislim da necemo sa nicim rjesiti,meni pomogne kad lezim malo na povisenem na ledima,al sam citala kao da nevalja spavarti u trudnoci na ledima nego najvise na ljevom boku,a ja preko noci promjenim sto polozaja i na kraju se probudim da sam na ledima,grudi su mi ok,kaze mm da su narasle ja nis ne primjecujem,nit me bole nista od pocetka trudnoce,ovisi ocito od zene,do zene.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mene smeta trbuh navecer u krevetu. Nije bas bol, nego neki neugodni osjecaj prepunjenosti ili tako nesti. Uglavnom lezim na boku i stalno nesto guram pod trbuh da mi bude lakse. Tako sam i u prosloj T.

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

U prošloj trudnoći nisam mogla ležati na leđima. Gušilo me i gubila sam svest. I preglede kod doktora sam morala na boku obavljati koliko mi je bilo loše u tom položaju.
    Sada još nemam tih problema, mada mi je lakše na boku.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Ja ne mogu ni minute na ledjima da lezim i non stop mjenjam strane i ustajem svako 2h u wc. Sad me bas gusi cesto gubim dah i osjecam da mi sve gori od kiseline a sve sam probala ne moze se ublaziti. Vec sam kupila grudnjake 2 broja vece i oni mi sad mali, prije sam uvijek ceznula za velikim grudima a sad tek vidim da je to i teret. Ja nekad popijem i dva mg direkt kad imam jace grceve. Danas sam isla opet dr i iznenadila se kako su sve prisutne trudnice bile vitke a mjesec manje trudnoce od mene...svi me pitaju je li ubrzo termin. Je li koja od vas mozda prilikom trudnoce smrsala od povracanja pa kasnije naglo dobila kg...meni govore da sam bas puno se udebljala da nije dobro...zbunjuje me to da li se racuna od pocetni kg il kako

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ja ne mogu na lijevi bok odmah mi pocne srce jace lupati i vise otkucaja.bas mi smeta..
    Kako tako cesto ides na wc ? Ja po noci ne idem..tamo oko pet ujutro me zna probudit

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Draga Mury, iskrene čestitke i ovdje!

Kiki30, već 23tt, ajme je proletilo, pa ti više od pola prošla!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj radoznalica prvotno napisa Vidi poruku
    Je li koja od vas mozda prilikom trudnoce smrsala od povracanja pa kasnije naglo dobila kg...meni govore da sam bas puno se udebljala da nije dobro...zbunjuje me to da li se racuna od pocetni kg il kako
    Ja sam u obje trudnoce krenula sa strelovitim debljanjem. Moj tip mucnine je onaj pri kojem moras jest, ako ne zelis non-stop povracat. Tako da ja u prvih mjesec, mjesec i po trudnoce jedem svakih pola sata I nije to da moze bit bilo sto, nego daj kruha, manistre! Sve super hrana za debljanje Sad sam u 15-om tjednu i moram jest svaka dva sata. Jupi! Inace, u prvoj sam se trudnoci madebljala 20 kila. A cini mi se da ni u ovoj necu zaostajat. Al racunam da ce to sve brzo otic dojenjem. Bar je prosli put.

U prosloj trudnoci me gin zbog velikog dobitka na tezini poslao na ono testiranje za dijabetes. Mozda i tebe posalje. Ja ga nisam imala, samo sam puni jela

Ako ne moras mirovat, mozda bi to neko vjezbanje, setnje i sl, pomoglo da se bolje osjecas

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Mury čestitam!

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Jadranka i meni je dokt.dala uputnicu da u 28t vadim neki secer mozda je bas to. Ja sam prvo smrsala 6kg bukvalno sta god bi pojela odmah povratila, a u zadnja 2 mjeseca sam povratila tih izgubljenji 6kg i plus dobila novi 6kg ...pa ne znam je li se racuna od vraceni kg pa nove ili...uglavnom su mi rekli da trebam max 12kg dobiti za cijelu trudnocu...pa me brine...

Kiki30 ma ja svako 2h moram u wc i bas malo spavam...zaspem navece oko pola1,1h a ujutro se probudim rano u 6, pola 7h i vise ne mogu zaspati...a uvijek sam bila najveca spavalica min.10h sna

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ništa se ne mora. Ja sam dobila 6kg u trudnoći i rodila savršeno zdravo dijete.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa 12 kila u dva mjeseca (ako sam fobro shvatila) je dosta. Dosta je i mojih sest. Mislim da je dobro provjerit jel tome razlog secer. Ako je, doktori ce ti preporucit neke malo drasticnije modifikacije prehrane. Ako nije, i ako mozes, ja bi ti preporucila zdravu prehranu i umjereno vjezbanje, i da se ne brines puno o kilima! Ovih 12 neces izgubit, a vjerojatno ces ih dobit jos, em za bebu, em za sebe. I ne bi se fokusirala na tih maksimalnih 12 koje spominjes. Na mojoj trudnickoj knjizici recimo pise da se preporuca dobivanje do 17 kila. Al ako dobijemo i vise, sta se tu moze... Bit ce sve ok!

A posli poroda ce kile brzo otic.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja nekad po noci idem svaka 2-3 sata na wc, a nekad mogu odspavat i pet sati. Mislim da to jako ovisi o tome kako beba i maternica pritiscu mjehur.

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Vucice,javi kako bilo na pregledu danas.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •