Stranica 357 od 581 PrviPrvi ... 257307347355356357358359367407457 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 17,801 do 17,850 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

galicia avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Bmaric, Viki, protiv grlobolje i općenito prehlade, đumbir je fantastična stvar.
    Čaj od đumbira: kuhaj đumbir (narezan ili nariban) 10 min., na kraju dodaj odokativno kurkume i cimeta kad ugasiš plin i pusti da odstoji koju minutu. Procijedi i pijuckaj. Žari po grlu (ovisno o količini đumbira), ali se isplati.
    Također, jesti što više češnjaka.
    Sretno s izlječenjem!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno da mozes piti crni i zeleni caj, a i bijeli. Ne moras popiti petnaest salica dnevno, ali jedna ili dvije su sasvim u redu.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Dr vidi samo gestacijsku vrecicu 5 mm . Isla sam sad opet betu vaditi! Napomenula sam za duge cikluse i kasnu ovulaciju kaze ili je jako mala trudnoca ili se ne razvija dobro

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Viki, koliko ti je kasnilo kad si napravila test? Meni je, čini mi se kasnilo više od tjedan dana, tada mi je gestacijska bila 7 mm (5 tt), a meni je beta bila 3551 i hvala Bogu sve je dobro.
    Kada opet ideš na uzv? Ja sam išla nakon toga još 3 tjedna zarednom, prvi sljedeći je gestacijska bila 14mm, drugi se već vidio plod i otkucaji, a treći put već se vidjele rukice i nogice... Držim fige da sve bude super!!!

Ja sebi skuhala limun i pijem sada tu vodu s žličicom cvijetnog meda, pa se nadam da će mi to pomoći.
    Smije li se med uopće jesti???

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pozdrav svima,

Evo i mene u teamu istraumatiziranih i prestrašenih. Prošli tjedan na pregledu 5+3 gin je vidjela samo 2 gestacijske vrečice 11 mm i 13 mm. Rekla mi je da je još pre rano da se nešto više vidi. Sutra ponovno UZV, baš me je strah, a još kad sam i čitav net isčitala o svim mogučim čudesima i ishodima, zlo mi je nadošlo i par neprospavanih noći.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

kia, meni je sa 5+2 bila gestacijska od 7 mm, sa 6+0 14 mm i još se nije vidio plod, tek sa 7+0 se vidio plod i otkucaji srca... bez brige, sve će biti super!

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    kia, meni je sa 5+2 bila gestacijska od 7 mm, sa 6+0 14 mm i još se nije vidio plod, tek sa 7+0 se vidio plod i otkucaji srca... bez brige, sve će biti super!
    Ma znam ali uvjek postoji ono ali....sve su to paranoje. I gin. mi je napomenula da niti ovaj put ne očekuje da će nešto puno više vidjet.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Kad sam test radila mislim da mi cak i nije kasnila kad imam duge cikluse pa neznam kad treba doci zadnji ciklus bio 60 dana tak da sad mi tek mozda tj dana kasni

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Rekao je dr za prehladu caj limun i med a lupocet ako temperatura prede 38c.. Uvz iduci neznam nije mi rekao prvo da stigne nalaz bete pa onda

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Viki, kažem ti, meni je kod bete od 3551 gestacijska bila 7 mm. Ti si betu vadila krajem prošlog tjedna ako se dobro sjećam, znači danas bi ti trebala biti oko 1500 i po tome je i gestacijska dobre veličine. Ja vjerujem da je manja trudnoća.

I hvala za ovo za prehladu. Ja sam već kuhala limun i ubacila med unutra, pa se sada s tim pokušavam liječiti.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Evo nalaz bete je 2563 a prije 6 dana bio 219

Datum pristupanja
    Apr 2016

Početno

Dobar dan svima...imam pitanje prvu M sam imala 07.03.2016. a drugu sam trebala dobiti 03.04.2016...a dobila sam 17.04.2016...kasnilo mi je 15 dana pa me zanima dali je moguce da sam trudna vec neko vrijeme me bole grudi muka mi je bole me leda...imam decka vise od god dana...i jako zelimo imati dijete pa me zanima dali postoji mogucnost da sam trudna i dal da napravim test za trudnocu ili ne.....hvala vam na pomoc....

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Viki88 prvotno napisa Vidi poruku

Matematički mi se to čini OK, a stvarno je mala beta da bi se UZV om puno šta vidjelo.

Evo za usporedbu meni je 1.4 beta bila 550, 6 dana kasnije 6.4 =3637 a tjedan iza toga na UZV-u samo su vrečice 11 i 13 mm. Jedino kaj je kod mene sve x 2
    Mislim (naglašavam na mislim) da sam na nekoj od stranica za izračun bete vidjela da se plod vidi na UZV tek kod bete veće od 15000.

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Viki88 prvotno napisa Vidi poruku

... e i nisam dobro upratila po zadnjoj M koliko bi trbala biti trudna?

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ma imam pcos i duugee cikluse tako da neznam ali mislim po tome kad mi je bila O ovo je ok tak bi i trebalo biti oko 5 tj

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Viki ako je po O 5tt ne moze se ni vidjeti nista osim g.v. beta mi djeluje ok s obzirom da se beta iznad 1000 vise ne duplira svakih 48h vec prema 72h.. po nekom mom misljenju kroz tjedan dana bi se moglo ocekivati i embrionalni odjek a mozda i vidjeti srcana akcija. U slucaju da se ne vidi obavezno napomeni po 100 puta kasnije ovulacije i duge cikluse jer doktori se ponekad ko pijan plota drze datuma zm

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Pa meni se cini da se je beta i vise nego duplala jer prije 6 dana 219 a danas 2560 .. Kaj nebi trebala biti oko 1500?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Nemojte odmah uzimati zdravo za gotovo sve sto dr.kazu i meni je na pocetku tako receno bila sam 5+t kao da im se cini da se ne razvija dobro cak mi i rekli da ako ne bude za 4-5 dana otkucaja da ce me cistiti i samo sam se bezveze istraumirala tih dana i preplakala hvala Bogu na kraju bilo dobro sve i naravno odmah sam isla po drugo misljenje...nekad su i dr grubi pa unaprijed previse govore a samo gore bude osobi.

Za prehladu sto vise pilece juhe sa cesnjakom, caja od djumbira i c vitamina limuna, narandzi i kivija a po potrebi i paracetamol meni je pomoglo

Mene danas uzasno boli ispod lijevog rebra kao da mi neko vrsi pritisak na njeg ne znam kaj bum moglo to biti, i da pitam da li vi bebe osjetite samo na jednom mjestu nekako me to pocinje bas brinuti, sto uvijek osjetim samo u dnu lijeve strane stomaka.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

O boze stvarno su ti doktori ponekad ne takticni i kazu svasta .. Hvala Bogu pa je sve ok

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Viki, beta je super! Po beti si oko 5tt. Ja sam sa betom od 3551 bila na 5+2, znaci ti bi mogla danas biti na 5+0 ili 5+1.
    Maloprije nisam dobro napisala... plod i otkucaje sam vidjela na 7+0, prije toga samo g.v. Tako da ne ocekujes ni ti nista jos bar jos 2 tj. Netko vidi otkucaje jos kasnije.

A mene spucala fibra preko 38, pa sam popila Lupocet i evo pocela padati. Nadam se da ce sutra biti bolje i da vise nece biti fibre.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Ma katastrofa ali sreca pa nisu svi isti ali ja bar definitivno kad cujem neku losu dijagnozu idem po drugo misljenje viki drzim fige da to sve bude super i samo optimisticno

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ajme kaj nam je veselo meni bila na granici temp. Malo iznad 37 ali me glava bolila ne izdrzivo a posto radim nocnu morala sam popiti lupocet da mogu odraditi to i mrvicu je bolje sto se toga tice .. Nek nas brzo prode

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Viki88, 37 s nesto je normalna temperatura u pocetnim nedeljama trudnoce.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Umjesto da uzivam u trudnoci meni to postaje jedno od najgorih razdoblja u zivotu. Prvo napadi panike, opet hitna zbog iscjetka, sad poviseni secer a tek sam 8 tt...Imam osjecaj da je sve ovo previse za mene, samo problem za problemom. Bojim se za bebu, bojim se otici kod doktora, bojim se induciranog poroda i naših bolnica. Ovo je nocna mora.

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    Umjesto da uzivam u trudnoci meni to postaje jedno od najgorih razdoblja u zivotu. Prvo napadi panike, opet hitna zbog iscjetka, sad poviseni secer a tek sam 8 tt...Imam osjecaj da je sve ovo previse za mene, samo problem za problemom. Bojim se za bebu, bojim se otici kod doktora, bojim se induciranog poroda i naših bolnica. Ovo je nocna mora.
    Ima nas još

Kod mene tek 6 tt, hormoni štitnjače u banani, žgaravice, tamna stolica (nadam se od Elevita), strah hoće li na ovom pregledu biti ploda i hoće li kucati srce, pa anomali testovi, pa za sada blizanačka trudnoća i paranoje od prijevremenog poroda i tak.... našlo bi se još toga.

Baš sam jučer MM rekla da je sve ovo previše za mene, prolupat ću

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Curke. Mi smo bile na rubu zivota cijelu trudnocu plus zivjela sam u sigurnoj kuci gdje me nisu mogli zadzati. Bila sam doslovce na cesti i stala sama na noge sa bebicom u trbuhu. Krvarila, slabi protoci, otvorena, zastoj u razvoju... da ne nabrajam.. ono sto zelim reci je da imate svoje muzeve,svoje roditelje.. pa i ako nemate sve to blago onda imate same sebe. Pouzdajte se u same sebe jer je to najveca vrijednost koju imate. Pouzdajte se u svoje tijelo jer ce sve biti u redu. Ja vjerujem to i nema razloga da vi ne vjerujete u to

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Uh drage moje...sve se izdrži kad je mrva i pitanju...
    Ja sam se u prvoj trudnoći osjećala fenomenalno, metila sam koliko sam se super osjećala, dobila školski 12 kg, uživala cijelo vrijeme dok me nije strefio grom jer je mojoj bebici prestalo kucati srce u 39om tjednu...uopće ne znam kak sam ostala živa i normalna...
    A ova trudnoća totalna suprotnost....od početka takav strah, paranoja, sreća, veselje, pa opet ludilo...miks svega istovremeno...vjerojatno mi je zato i podivljao šećer...ajde nekako se skockam, primirim, dobijem heparin zbog trombofilije, kontroliram se svakih dva tjedna bolnica, dr., pa onda sa 16 tt cerviks ne izgleda dobro, sa 18 tt cerviks totalno smekšan, sa 20 tt serklaza jer se cerviks počeo skraćivati....nove brige i nova panika...
    I eto još sam tu donekle staložena, guramo nas dvije dan po dan, sada smo već 29+3 tt i ja čvrsto vjerujem da ću vrlo brzo gledati u najslađa mala dva oka...
    Držite se curke i mislite pozitivno...

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

To bi trebalo biti blazeno stanje a u biti je puno straha i strepnji ujedno i srece. Mene je strah veseliti se i reci nekome da sam trudna jer kaj ak ne bude sve u redu a opet jedva cekam reci svima jer sam dugo to cekala. A kad citam kroz kaj sve zene prolaze jos me vise strah ali netreba uopce razmisljati o tome kaj je sudeno je sudeno mi nista nemozemo promijeniti

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam mislila da jedino mene paranoja i panika puca, ali vidim da nas ima još.
    Ja uglavnom živim od pregleda do pregleda, na dan pregleda kad mi dr kaže da je sve ok ja taj dan super, već sutradan opet strahovi, mislim da nešto nije ok... sve znate da vam ne nabrajam.
    Sada me temperatura drži dva dana, kašljem, i već mislim da s bebom nije nešto uredu...
    Ne razumijem ono kad kažu da je trudnoća najljepše razdoblje jedne žene... na mene se to odnosi samo na dan pregleda.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

To je razdoblje puno briga a kad rodis tek onda brige krecu

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Viki88 koliko si trudna mjereno po zadnjem danu menstruacije?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Moramo se boriti za mrvice koje su u nama i misliti pozitivno zbog njih i cak ako su svi protiv nas mi moramo biti jake zbog njih. Tesko je to razdobolje ali sve covjek pretrpi samo da bude sve ok na kraju. Samoj mi se slicne stvari desavale od nepravilne trudnoce po nekim do krvarenja i hematona gdje su mi sanse bile slabe, strogo lezanje wc i kauc, puna terapija, povracanje i dan i noc...ali sve prodje mora covjek biti jak i optimistican zbog bebe....evo hvala Bogu 27t a sanse slabe bile...prva mi je trudnoca i uvijek sam zamisljala to kao neko bezbrizno stanje blazeno..a ispade puno strahova, strepnje i suza ali opet samo nek bude sve ok prezivjet ce se i ovo...sad je vrijeme kad moramo misliti na svoje bebace i ako mi ne mislimo pozitivno kako ce drugi...ja sam licno bas mnogo pretprila u zadnje vrijeme i rijeci i svega do porodicni problema ali samoj sebi kazem najvaznije imas i ono treba da ti je snaga bebach mali mi smo zene jake i izdrzat cemo i podnijeti sve za nasa blaga a od dana kad se zatrudni nema vise kraja brigama za njima.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Marla po zadnjoj menstruaciji bi bilo 8 tjedana ali mi je O bila tek negdje oko 35-37 DC tako da sam po tome 5 tj

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

joj bar znaš kad ti je bila ovulacija. ja sam po zadnjoj menstruaciju trudna 6+5, a O ne znam jer mi je ciklus u banani... :/
    s obzirom da si po računici tek 5. tjedan i da ti je beta kako treba, vjerujem da će kod tebe ispasti sve u redu.
    Posljednje uređivanje od marla-s : 20.04.2016. at 16:22

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ma neznam niti ja tocno i meni je ciklus u banani imam pcos pa nisam ni mislila da ce se uhvatiti iz prve tj.da mozda ni nemam O ali pretpostavljam da je tada jer sam imala u to vrijeme bolove u jajnicima nekih 12 dana iza toga mi je test bio pozitivan blago svijetla crtica

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Evo i nas sa pregleda 22+4tt,sve je u redu,zatvorena jesam,polako cemo ukidati utrice,jedino nismo radili uzv kaze dr,da nema potrebe da cemo sljedeci puta da se puno ne zracimo,kaze bitno da osjetis bebine pokrete,cak i dan,dva ako su slabiji da nema veze,znaju se primiriti malo pa opet pocnu lupkati.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Rekli su za UZV da ozračuje?

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Bravo tina super

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Da zato ga ne radi svaki puta,da do 14tt,onda svaki drugi pregled radi uzv preko trbuha.

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Viki88 hvala tako ces i ti jos malo,samo strpljenja i smirena budi sto vise,sve to bude doslo na svoje.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Pokusavam sto vise ali tesko je ne misliti

marla-s avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

sigurno da je teško ne misliti. ja bih voljela da nisam do 10. tjedna ni otišla kod ginekologa. ovo čekanje i razmišljanje o tome da li će sve biti u redu je za poludjeti. i zato je trenutno najbitnije biti strpljiv i okupirati misli nečim drugim, raditi nešto...mi smo taman u selidbi u novi stan tako da tu imam mnogo posla. što se pregleda tiče, mislim da ću na pregled ponovo za 2 tjedna a ne za tjedan dana kako me naručio. jedino u slučaju da nedaj bože što bude, onda bi se prije javila. no čini mi se da će ovaj put sve dobro proći...problem je jedino što nemam mnogo povjerenja u svog ginekologa i njegovo dešifriranje UZV slike. 1. sam trudnoću vodila u privatnika, mislim da ću se i ovaj put njemu javiti..

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Čudno ako je upotrijebio baš taj pojam - zračenje. Jer radi se o zvučnim valovima visoke frekvencije, a ne tvari koja se raspada, ili elektromagnetskim valovima koji ioniziraju.
    http://www.klinfo.hr/djeca-2/trudnoc...ekom-trudnoce/
    Ono kaj šteti je kad krivo očitaju rezultat pa isprepadaju, kao što mislim da se meni dogodilo prošle godine. Već mi je gin najavila prijevremeni porođaj, da bih došla na slj. kontrolu i dr je rekao da nema nikakvog zastoja u razvoju.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Evo jos jedne paranoicne trudnice

Trudna sam 11+3.Jedva sam cekala da prodju ova kao kriticna tri mjeseca i da prestanem panicariti,ali tek sad mene hvata panika....vec dva dana osjecam bar jednom na dan tupe bolove/lagane grceve u preponama...danas sam se setala i kak sam isla u brdo,pri ispruzanju noge da napravim korak istovremeno sam osjetila grceve oko prepona,nisko dolje...trajalo tri-cetiri koraka i sad sve ok,citam na netu da se to sire kruzni ligamenti jer maternica sad izlazi iz zdjelice pa sad svako malo nesto pikne,grci,strecne....bila sam na zadnjem pregledu sa 7+3,sve uredno,srce kuca,sve na mjestu,cak imam i slicicu s uzv-a inace sam vec sa 5+4 vidila i plod i srce
    Brinu me sad ti bolovi,hormoni mi divljaju i brinem se oko svega i zamaram,nadam se da se sve to siri i da nije nis strasno

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ankica prvotno napisa Vidi poruku
    citam na netu da se to sire kruzni ligamenti jer maternica sad izlazi iz zdjelice pa sad svako malo nesto pikne,grci,strecne
    Da, meni posebno ujutro. Imam običaj protegnuti se prije nego ustanem. Sada kada to napravim nekad me probode jako, kao da sam dobila šakom u trbuh. Pa se skvrčim i čekam da prođe.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 20.04.2016. at 21:07

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo i mene.
    Slazem se sa zutom minutom UZV ne zraci.

Danas sam skinula jednu oooooogromnu brigu s vrata ali cu do sutra osvanut sa barem 2-3 nove.
    Bila sa na pregledu, trudna po zadnjoj M 6+3 i imamo 2 mala srceka. Nesto prekrasno....
    .... i dvije bebice od 0,78 i 0,86 mm

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ajme kia predivno ) bas mi je drago cestitam

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Da, meni posebno ujutro. Imam običaj protegnuti se prije nego ustanem. Sada kada to napravim nekad me probode jako, kao da sam dobila šakom u trbuh. Pa se skvrčim i čekam da prođe.
    Hvala Bogu pa to nije ostra i jaka bol,nego bas kao da se nesto krivo namjesti pa smeta...na pregled idem tek u pon i neznam sto cu do tada...probat cu se cim vise smirit i vise mirovat,mozda prodje samo od sebe...inace do sad nisam imala bas nikakvih tegoba osim mucnina,bolovi su bili 5-6.tjedan i to je to...sad vjerojatno zbog rasta maternice
    cure,kad je vama poceo rast trbuh? Ja sam napuhnuta pa izgledam koda sam cca u 5 mjesecu hehe,ko bacvica

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Kia cestitam

Ankica ma normalno je to kad je povremeno rastezu se ligamenti, siri maternica biti ce jos tig tupi bolova i probadanja samo opusti se jedino duga bol bez prekida je za brigu

Meni je bas cudno sti bebu osjetim uvijek u isto mjesto da me lupka tj.lijevu stranu hmm koga god pitam nije mu takav slucaj, kaj da mislim.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj kia prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mene.
    Slazem se sa zutom minutom UZV ne zraci.

Danas sam skinula jednu oooooogromnu brigu s vrata ali cu do sutra osvanut sa barem 2-3 nove.
    Bila sa na pregledu, trudna po zadnjoj M 6+3 i imamo 2 mala srceka. Nesto prekrasno....
    .... i dvije bebice od 0,78 i 0,86 mm
    Cestitam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •