Stranica 363 od 581 PrviPrvi ... 263313353361362363364365373413463 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 18,101 do 18,150 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Viki88 prvotno napisa Vidi poruku
    A tako mi je doktor rekao da kao trudnice imaju pravo na 3 uvz u trudnoci a sve ostalo dodatno ako zelim se placa 100 kn ! I ja sam do sad 2 ali mislim da ovaj prvi ne broji medu ta 3
    Viki, taj tvoj dr vjerojatno samo želi pokupiti novce, ja prvi put čujem da se ima pravo napraviti 3 uzv, a ostalo platiti. Ja sam do sada (danas sam punih 17tt) imala 7 uzv (3 u bolnici, 4 kod moje gin.).
    Ja ću na svakom pregledu imati uzv, jer se meni mora mjeriti dužina grlića maternice, ali prvih 6 su kod mene bili sasvim normalni uzv-ovi.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ninci, ja nisam za te kućne aparature čisto iz razloga što sam paničar i ako ne bi čula otkucaje mislim da bi završila na psihijatriji, ali ti najbolje znaš što će te smiriti.

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Sara79 nisam čula za Childlife..sad mi je prvi put...
    Karanfilčić nisam znala da centravit prenatal je 30 +30..nije loše.
    Svakako su mi pri kraju ovi prenatalni od natural w. pa bi htjela uključiti i omegu.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Evo ovdje imaju svi proizvodi koji su dostupni u hr.

http://farmex.hr/linija-childlife/

Dal si mozda na terapiji fraxiparina ili heparina??
    Ako jesi onda se ovog tekuceg uzima manja doza...pola cajne zlice.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Bmaric rekao je i on meni da mi moze pisati uputnice za uvz u bolnici i da ni nema potrebe vise od 3 puta ako je trudnoca uredna .. Moja kuma je kod dr ginekologa i isto su joj rekli da ima pravo na 3 uvz ali naravno slazem se ako nesto nije u redu da bi morao vise puta raditi i da to ne naplacuje! Meni je rekao ako ja zelim neke dodatne provjere slikice i sl da je to 100 kn ! Isto tako mi najavio neko mjerenje u 12 tt i da to kosta 100 kn ??? A kao ako zelim kombinirani probir u 12 tt da se to placa oko 400 kn ali ne kod njega ma rekla sam da to ne zelim eventualno u petrovu na triple test

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Viki, oko 12 tt (meni je bilo sa punih 12tt) mjeri se nuhalni nabor. To se radi uzv mjeri se zadebljanje na bebinom vratu, koji pokazuje da li je Down ili ne. Ako je to ok, onda se inače ne šalje na ništa dalje. Meni je gin. samo mjerila nuhalni, bio super, tako da me više i nije slala na te dodatne pretrage jer nije potrebno. A ja ništa nisam platila, niti smatram da se to treba plaćati, jer koliko znam mi trudnice ne plaćamo ništa (ako ne tražimo nešto posebno).
    Jeli taj tvoj privatni ili soc. gin.? Ako je prv, onda mi ta njegova naplata nuhalnog nikako nije jasna i to prvi put čujem. Sorry, ali ja bih se raspitala kod drugih i prebacila se nekom drugom, jer mi se čini da taj tvoj samo želi izmusti novce.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Pa bio je u domu zdravlja sad se prebacio u zgradu blizu doma zdravlja a radi preko socijala neznam bas cu ga pitati kad bude naplacivao i ako bude naplacivao

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Kombinirani probir je besplatan s uputnicom.
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 03.05.2016. at 17:58

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Mislim da je on presao u privatnike ali radi preko socijala pa naravno socijal mu dopusta 3 uvz a sve preko on naplacuje tako i za taj probir nije ni spomenuo na uputnicu nego da se placa oko 400 kn !

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Jutro curke...ne stignem popratiti sve sto pišete....ali nadam se da ste sve dobro i da bebolinci lijepo rastu...

Viki88...važnije ti je napraviti rani kombinirani test sa 12 tt jer je puno pouzdaniji od triple testa...možeš ga napraviti besplatno na uputnicu u Petrovoj bolnici (ja sam ga radila u 12om mjesecu)...u drugim bolnicama se plaća...nalaz čekaš par dana...tamo izvadiš krv i naprave ti i uzv... (kombinirani ti je točan 90%, a triple svega 60tak %)...

Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Vidim da ste pisale o prenatalima....

Ja sam prvo pila elevit pa mi nikak nije odgovarao, pa sam se prebacila na centravit prenatal koji mi je bio ok, i slučajno mi kad sam bila na 24 sata u bolnici kaže jedan dr.da dm ima jeftine prenatalne vitamine A-Z mama, bila sam malo skeptična no otišla sam vidjeti, i ugl.sastav tih vitamina iz dm i centravita je gotovo identična....tako da sam se na njih prebacila + jos sam posebno kupila i dm Omega 3.... Te dvije kutije iz dm koštaju skupa nekih 45 kn, a u svakoj kutiji imate po 60 komada, pa eto da imate info tko ne zna.....

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Smaugica hvala na informaciji ! A evo vec dr dan bez elevita i stanje nije puno bolje tako da mislim da mozda i nije do elevita nego bebica izaziva to

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Danas grudi manje bole nego do sada jel to normalno?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Je, ne brini Sutra ce vjerojatno opet bolit vise, jer si se danas bunila A i ako nece, kako ti se priblizava drugo tromjesecje, tako bi trebala napetost popustat. Ne brini se!

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Viki, a taman ti sada u 7tt i počinju one prave mučnine. Mene je spasilo to što sam jela po malo svaka 2-3 sata. Čitala ne netu da se treba često jesti pogotovo ako osjetiš da ti počinje mučnina i stvarno funkcionira.
    A što se tiče bolova u grudima, to je skroz normalno. Mene je znalo skoro skroz popustiti na dan-dva, pa opet počnu. I pred drugo tromjesečje mi je skroz stala bol, samo su ostale veće.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

A onda dobro vec sam se pocela brinuti jer znam da izostanak simptoma nije bas dobra stvar

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A onda dobro vec sam se pocela brinuti jer znam da izostanak simptoma nije bas dobra stvar
    Tako sam ja s malim, kad mi je slucajno jedan dan bilo manje mucno... Ajme, zasto meni nije muka?! To sigurno nije dobro! Al kazem ti, od tog mog kukanja bi mi samo sutra dosla jos veca muka.

Al sasvim je u redu i da ti se simptomi rano u trudnoci ublaze i nestanu. I da to ne znaci nista lose! A isto tako mozes imat simptome pa da opet nesto ne bude u redu. Meni je i u drugoj trudnoci - missed ab. bilo mucno sve dok mi nisu napravili kiretazu s nekih 9 tjedana, a bebi srce nije kucalo bar tjedan dana, ako je i prokucalo.

Tako da, probaj se opustit. A ako i ne uspijes, a sta's sad... nece tvoja briga nista lose napravit )

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ne mora ti biti muka. ima žena koje niti ne znaju da su trudne.
    meni je u ovoj trudnoći muka od kad sam popiškila plus. što dalje to gore. plus što mi sve smrdi, ja, mm, mala, drveće, omekšivać za veš itd. nerjetko provedem noć s glavom u lavoru, ali nažalost ne povraćam.
    p.s. u prvoj trudnoći sam imala stalno simptome a završila je spontanim, tako da ti to nema veze.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ma znam ne govorim ja nista za mucninu nego za grudi jer me manje bole hvala cure

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ako te tjesi i mene manje bole nego na pocetku,jedino su mi bradavice jako osjetljive. Sve ce biti ok ne brini.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ma sad se to vec proculo i svi mi cestitaju pogotovo na poslu .. Sefovi , korisnici a ja si mislim a kaj ak nesto nije u redu .. Uzas luda glava

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Bok cure... Evo prebacujem se sa MPO pdf-a na trudnicki.. Ovo mi je druga T, prva zavrsila ab u 21 tt.
    Citam vas neko vrijeme ali se nisam imala potrebu javiti..
    Uglavnom mogu se procitati u svakom Vikki88 postu, mucnine, pa cice,pa nesanica, pa stalno spavam.. pa ima simptoma pa nema.. Sutra mi je 8 tt, a prekosutra idem na uzv.. Pa se nadam da je sve uredu, da bebica raste i da srceko kucka...
    Pozz svima

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    Bok cure... Evo prebacujem se sa MPO pdf-a na trudnicki.. Ovo mi je druga T, prva zavrsila ab u 21 tt.
    Uglavnom mogu se procitati u svakom Vikki88 postu, mucnine, pa cice,pa nesanica, pa stalno spavam.. pa ima simptoma pa nema.. Sutra mi je 8 tt, a prekosutra idem na uzv.. Pa se nadam da je sve uredu, da bebica raste i da srceko kucka...
    Pozz svima
    vatra velike čestitke!!
    biti će sve ok i ovaj put ideš doma s bebicom u naručju!

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku

Pozz svima

Dobro dosla . Cestitam na trudnoci . Mislmdasvi imamo iste strahove i misli normalno je da se bojimo za svoje bebice! Ja se divim osobama koje se ne opterecuju niti malo

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

He he... Zato je ova tema jako aktivna..
    Hvala na dobrodoslici!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Vatra, cestitam! I dobro dosla!!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

vatra, dobro došla i čestitam!

meni je grozno kad pročitam da je netko izgubio trudnoću u bilo kojem tjednu, iako nije čudno kad se dogodi do 12tt , ali mi je horor kad vidim da je nekom završila trudnoća nakon tih 12tt, pogotovo kad je trudnoća veća ... strašno!!!

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Bmaric slazem se to je uzas kad se to desi nakon 12tt zasto se takve stvari uopce dogadaju! Neznam kako su prije zene i orale i kopale i fiticki radile u trudnoci, bez uvz i vitamina sve super bilo a na mene vicu ako po stepenicama hodam

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala Sara79, i nisam na terapiji ni fraxiparina ni heparina.
    Vatra86 čestitaaaam, jesmo mi bile davno skupa prije na pdf prije začeća?
    MM i ja jučer krenuli na trudnički tečaj...a danas idem na ovo što je jelena.o postala..
    I vidim ste pisale o kombiniranom probiru, ja sam išla besplatno na uputnicu u KBC Split.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ma znam ne govorim ja nista za mucninu nego za grudi jer me manje bole hvala cure

Ja sam neki izrod bila jer mene cice uopće u trudnoći nisu boljele. Nisu se niti povećale iako su optički izgledale veće jer mi je trbuh bio visoko. Dijete sam, naime, u plućima nosila izgleda.
    A kada sam počela dojiti su se smanjile. Eto. Sve obrnuto kod mene.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

A ja sam se jucer zalila da me ne bole pa su me navecer i po noci toliko bolile da sam se budila od bolova! Danas opet bas nikakvih tegoba osim bolnih grudi cak se dobro osjecam nema umora i kaj me brine nema onih kontrakcija i bolova u donjem dijelu trbuha

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A ja sam se jucer zalila da me ne bole pa su me navecer i po noci toliko bolile da sam se budila od bolova! Danas opet bas nikakvih tegoba osim bolnih grudi cak se dobro osjecam nema umora i kaj me brine nema onih kontrakcija i bolova u donjem dijelu trbuha
    Sto ti ja reko! Bunjenje je zlo! :D

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ma a kaj sa kontrakcijama? Sirenjem maternice i to? Nema ih od subote bas zadnje me u subotu onak zabolilo

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ma a kaj sa kontrakcijama? Sirenjem maternice i to? Nema ih od subote bas zadnje me u subotu onak zabolilo
    Ja se jos samo nejasno sjecam da me nesto bolilo (probadalo) u prvih par tjedana... to mi prvo proslo

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Danas se bas ne osjecam trudno naprotiv odlicno se osjecam bez tegoba

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Vatra cestitam

Evo i mene ova 2 dana sam prelezala nisam mogla hodati od neke upale misica i grceva pa stomak uzas koliko me bolio i mucio a sad je poprilicno ok, beba mi se bas slabo javljala prethodni dana ali et mm je insistirao da djaba panicim da je to sve normalno i ispade da je upravu. Danas sam vadila secer i morala sam piti glukozu toliko mi je ruzno i muka bilo od toga uzas ali et prednost je da se beba aktivirala toliko da sam mislila da ce izaci heh. Radila sam i uzv i sve je super hB kazu da je beba napredna meni je danas 29t a po uzv tim mjerama ispada da je 30 malo me et zbunilo sto je dr rekla da je malo bebi glava naprednija i veca al et pokusavam da ne uzimam to za brigu nadam se da je to ok...i da udebljala sam se punih 14kg za 2 mjeseca kazu da je previse

Ninci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2016

Početno

curke pomagajte, pokusat cu se docepat endokrinologa ASAP; ali naravno da mi je stitnjaca posandrcala. t4 iznad gornje referentne vrijednosti, tsh ispod donje referentne vrijednosti; kaj sad? i to u 2 tjedna od prethodnog vađenja kada je jos sve bilo ok. očekivala sam da sizne jer sam bila unaprijed upozorena da intenziviram kontrolu cim ostanem t. ali nisam ocekivala probijanje referentnih vrijednosti tako brzo. ima itko slicne hormone? sto, eutirox se pije onda? tnx

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj radoznalica prvotno napisa Vidi poruku
    Vatra cestitam

Evo i mene ova 2 dana sam prelezala nisam mogla hodati od neke upale misica i grceva pa stomak uzas koliko me bolio i mucio a sad je poprilicno ok, beba mi se bas slabo javljala prethodni dana ali et mm je insistirao da djaba panicim da je to sve normalno i ispade da je upravu. Danas sam vadila secer i morala sam piti glukozu toliko mi je ruzno i muka bilo od toga uzas ali et prednost je da se beba aktivirala toliko da sam mislila da ce izaci heh. Radila sam i uzv i sve je super hB kazu da je beba napredna meni je danas 29t a po uzv tim mjerama ispada da je 30 malo me et zbunilo sto je dr rekla da je malo bebi glava naprednija i veca al et pokusavam da ne uzimam to za brigu nadam se da je to ok...i da udebljala sam se punih 14kg za 2 mjeseca kazu da je previse
    Bravo za bebu! Jel secer ok? A jel mozes pripazit na to sto i koliko jedes? Sad to sto si se nadebljala, tu nista ne mozes, al mozda mozes uposrit proces

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Jadranka pa nije mi jasno ni kako sam bas toliko dobila na tezini ne jedem puno 3-4x na dan i nisu ni velike porcije, dosta salata i voca sam ukljucila cak ni grickalice ne jedem mozda 2-3x u sedmici ali svaki dan pojedem nesto slatko cokoladicu ili kolac, ne znam kako ovoliko da dobijem kg, a sutra ce biti nalaz secera.
    Znam trudnicu koja bas jede velike kolicine hrane kad pogledam u odnosu na sebe ali mrsava samo stomacic.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ma i ja puno dobila. Sad sam ko tri tjedna malo vise pazila i dobila samo kilu, kilu i po. Al onda dva dana navalila na hranu. I hop, odma jos jedna kila gore, a drob iskocio ko da sam sest mjeseci trudna

Al sto cu sad. Ja sebi uvik kazem, od sutta cu malo vise pripazit pa tu i tamo i pripazim.

No, ako ne jedes puno, i taj secer ti ok, onda je mozda puno od te kilaze voda. U svakom slucaju, vjerujem da ces brzo poslije poroda doc na staro. Nije to nista strasno.

Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Pozdrav,
    Zanima me zna li netko koje lijekove ne bismo trebali uzimati prije trudnoće i koliko?
    Moj muž je do kraja 9. Mjeseca konzumirao terapiju za Cluster glavobolju pa me zanima moze li to utjecati na anomalije? Trudna sam od 2. mjeseca

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hvala vam cure na cestitkama..

Vucice sjecam se tebe sa PZ..

Evo ja sam danas bila na kontroli, bebica lijepo raste, trudnoca uredna.. Malo mi je TSH povecan, 2,92 pa me gin salje endokrinologu, nista ne prepusta slucaju..napravila mi je briseve, vadila krv sam za hepatitis,hiv i toxo i jos me salje da napravim koagulogram jer sam na Fragminima.. Uglavnom moram mirovati i uzivati... Nije bas lako ali se trudim..

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Evo gotov nalaz OGTT ide 4,2 do 6,4 nadam se da je to ok nisam stigla dr.otici. Ma imam neki strah od debljenja jer sam ko tinejdzerka bila krupna bas i od tad bas sam osjetljiva na kile pa trudim se da manje jedem normalno na prvom mi je mjestu da sve bude ok s bebom ali ne bi voljela da dodjem opet u situaciju da mi svi govore kako sam se zapustila i debela itd.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Radoznalica, ne moras jesti manje, nego cesce i vise zdravije,koliko je to danas moguce

Imam jedno pitanje, doktorica mi je napisala da mi je uterus blago elevirana tonusa, da li je neka imala u ranoj T?
    I jos da kazem da imam fobije od orgazama u snu jer sam ih prosli put imala a krvarila sam..
    I sad ih opet imam, i opet me strah da mozda oni ne izazivaju kontrakcije ili taj povecan tonus uterusa..

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Vatra drago mi je da je sve u redu..moj tsh je 1,4, al sam na terapiji i prije trudnoce a sad mi jei pojacana, tako da tsh miruje vec duze vrijeme. Uf i ja imam orgazme u snu..al ne znam sto znaci taj povecan tonus uterusa..
    Ja u pon idem na pregled..tad cu bit 26tt.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Dosla sam cirnut je li Lady rodila kad ono jos nista. Lady sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Pretpostavljam da vec i je... Lady javi se!

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Curke moje, rodila sam! NAPOKON! ali evo koji dan dok sam došla sebi jer mi je porod bio tezak meni i bebi, ali prošlo je sve relativno brzo za prvorotku (od pucanja vodenjaka do zadnjeg tiska 6h) i mali Fran je došao na svijet 5.5. dug 51cm i 3500g prebačen skoro u 42 tjedan
    puno se mazimo, kakamo i spavamo..hvatamo ritam i dojenje ide..
    moj suprug i ja smo van sebe od sreće nakon svega i svima vam taj feeling želim iskreno od srca ljubim vas!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •