Lady moja cestitam vam od srca!!!
Ljubi bubica maloga i uživajte jer rastu iz dana u dan i za cas ce nam bit veliki!!!
Puse!
Lady moja cestitam vam od srca!!!
Ljubi bubica maloga i uživajte jer rastu iz dana u dan i za cas ce nam bit veliki!!!
Puse!
Bravo Lady!!! Čestitam!
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Stigli su nalazi briseva i urina sve je u redu samo pise napomena na cerviksu od 0-1 leukocit
Sent from my iPhone using Tapatalk
Lady, cestitam! Fran je prava bebica skolskih dimenzija. Uzivajte!!!
Lady,čestitam od srca!
Sve znam..mi se još čudimo našem čudu![]()
Lady cestitam♡
Da li neka od vas ima problema s ledjima toliko me od juce bole krsta da mi je tesko i ustati i lezati a povremeno dobijem tako jak bol da imam osjecaj da ce mi se ledja puknuti.
Radoznalice mene znaju boliti leđa, ne baš jako ali osjećam bol i bude mi se teško namjestiti za spavanje.Baš sam pitala doktoricu i rekla mi je da ke to u ovom stupnju trudnoće normalno i kako trbuh bude još rastao zbog težine trbuha će bolit možda i više, a ja mislim da smo ja i ti tu negdje po trudnoći (ja sam danas 31+2)
Jutro cure!
Lady cestitam, uzivajte!
Radoznalice a u kojem polozaju ti je beba, mozda se nekako zalijepila za kraljeznicu pa te zato dosta boli, znam da zna biti tako.
Moj mali se okrenuo glavom prema dolje, rekao mi dr na pregledu neki dan, 26+2 sam. Inace je sve ok, zatvorena sam. Mene boli trtica, noge ako duze stojim, a sad me pritisce nekako na desnoj strani trbuha, ko da mi ledjima gura jajnik..bas mi pritisak..i to nesto u ova dva dana.
Najlakse mi je kad lezim na lijevom boku, na ledjima vise uopce ne lezim..a i rekao je dr sto vise na bok.
Karanfilcic po menustracija sutra punim 30t ali prosle sedmice kad sam radila uzv dr.mi je rekla da je beba naprednija i da je po mjerama tjedan ispred. Ako malo duze sjedim ili lezim onda ne mogu sama ustati kako me zaboli.
Inace uvijek spavam na bokovima nikad nisam mogla na ledjima se nastimati. U cetvrtak kad sam bila na uzv sve bilo ok beba fino okrenuta itd al evo 3 dana bas ledja pucaju nekad ne zna bas boliti ispod desnog rebra a bebu osjetim nekako nize ispod stomaka imam osjecaj.
Moram cestitati dragoj LadyB !!! Samo se mazite i uzivajte u zasluzenoj srecici![]()
PS,moj stariji sin se zove Fran a mladji rodjen kao i tvoj tocno 3500g...imamo poveznica![]()
Lady B cestitam ti od srca na malom Franu
Cure imam pitanje. Dosta sam rano pocela osjecat bebicu, onako kao baloncice i taj osjecaj mi je trajao skoro kroz cijeli dan. Prije nekih tjedan dana su poceli lagani udarci i sad vise nemam taj osjecaj baloncica pa me brine da se bebica manje javlja. Da li se radi o tome da kad se pocnu osjecat udarci to bude rijede posto i bebica raste i nestaje taj osjecaj baloncica ili se trebam zabrinut. Jer ja osjetim tokom dana udarcice i neko ko meskoljenje, al nema baloncica :/ nadam se da ste me shvatile sto sam htjela pitatdanas smo 19+1 i prva mi je trudnoca
Tajci, to je jos jako rano i normalno je na neke dane jace, a na neke slabije osjecat bebicu. Al skroz te kuzim. Ja sam isto u 19-om tjednu i kad dva dana slabije osjerim bebu odma se brinem. No, bila sam na uzv neki dan. Beba se micala ko luda, prevrtala i svasta nesto. A ja to nista nisam osjecala. Jos su mali, i jako zavisi kako i di stoje. Vazno da je povremeno osjetis, a udarci ce kroz koji tjedan ojacat.
Hvala ti puno, citala sam malo i na klokanici i smirila se. Znam da je to sve normalno u teoriji, al u praksi je to kod nas trudnica nesto sasvim drugo![]()
Pozdrav cure, imala sam tranfer 5.5. (stimulirani ivf), jucer je bio dan za dobiti mengu.. Kako sam pocela krvariti vec pred par dana (malo tamnije, malo svjetlije, malo vise i malo manje) jucer sam radila digitalca koji je pozitivan i betu koja iznosi 120. Znam da ne mogu puno nego mirovati, uzimam i Crinone gel svaku vecer. Danas opet krvarenje uz bolove u trbuhu, budem malo pozitivna a onda opet nikakva kad vidim tu krvZanimaju me vasa iskustva cure, ako je imala koja slicno a da je zavrsilo ok? Znam da je svaka prica drugacija i nema pravila, ali eto postajem ocajna. Ovo mi je prvi plus, prva pozitivna beta, nakon preko 5 godina a ja se ne mogu ni veseliti
![]()
U ponedjeljak cu opet betu raditi pa cu vise znati..
Hvala unaprijed na svoj pomoci
Sent from my JY-S3 using Tapatalk
Ovako, ja sam 25.5. prošle godine imala transfer trodnevnih embrija i 7dnt prokrvarila svijetloružičastu krv. To je trajalo tri dana, ali je s vremenom prešlo u smećkastu.
To je bila implantacija.
Beta je rasla, a rezultat možeš naći u mojem potpisu.
Posljednje uređivanje od Medeja : 14.05.2016. at 15:12
Tajci, ja sam danas 18+5 ili 18+6 (kako kada mi napisu u trudnickoj). Uglavnom ja baloncice uopce nisam osjecala. Treperenje ili kako neke zene kazu leptirice osjetila sam krajem 15. tt, a udarce, meskoljenje i sl. osjecam vec 2-3 tjedna. S obzirom da sam prvorotkinja ovo sve sam dosta rano pocela osjecati, ali meni je super.
Ako ne osjetis baloncice vec udarce i meskoljenje to ti je normalno, znaci da beba raste i da su joj pokreti snazniji, pa ih i ti drugacije osjetis.
Samo uzivaj!
Hvala tibebica je danas jako aktivna i udarci su tu pogotovo kad jedem. Cula je mala ljubica da se mama brine pa je odlucila umirit mamu
hvala Bogu..
Tajci to je uobicajno izgleda tako i moja zna biti bas aktivna i onda se umiri da mamu malo zabrine, iako se to cesto desava ne mogu da se ne brinem cim se umiri. Meni danas 30+4t i bas panika uzme ako nije aktivna kao sto inace bude ujutro.
Iskusnije mame i trudnice je li se neko susretao s bolovima u preponama i otezanim hodanjem zbog toga, meni izgleda sve bol prelazi s jednog dijela na drugi tek me ledja popustila sad ovo.
Mene nakon duzeg sjedenja znaju bolit prepone, neka probadajuca bol... makar, zasad brzo prodje. Ne sjecam se jel mi tako bilo i u prvoj trudnoci. Sad me povremeno probada u donjem dijelu ledja, kao da mi je neki zivac uklijesten. To se tocno sjecam da me probadalo i sa malim dok jedan dan nisam napravila neki pokret nakon kojeg je sva bol prestala. Ili je on napravio neki pokret (premjestio se) od kojeg mi je bol prestala.
Pozdrav ekipici ovdje..eto i mene s mojim strahovima..ovo mi je treća tr.i prešla sam 35g pa sam morala na dodatne pretrage..ovih dana očekujem nalaze za down, a kontrola tek 10.6. ..Toliko mi je toga u glavi, nervozna sam jako,manje jedem a znam da bi trebala više,kilaža mi stoji iako smo na početku (3mj)ima li tko od vas da je to prošao?užasno me strah..![]()
Tangerina na zadnjem uzv sam bas pitala dr.da li je beba nisko nekako sad osjetim i nize njene pokrete ali ona mi rece da nije da je sve kako treba biti a bas mi je sve tako kako ste opisali, jos malo pa ce mi trebati i pomagalo da se dignem
Jadranka svakim danom sve neka drugacija i jaca bol samo se nadam da ce brzo proci.
Radoznalice, mozda bi ti pomoglo lagano vjezbanje. Meni bas pomaze kad se dobro iskrecem. Kad se dignem nakon duzeg sjedenja ili lezanja, prvo me uglavnom nesto probode, a onda se zadisem nakon 10 koraka.
Vjerujem da ti sad izgleda puno, ali tih 10-ak tjedana do poroda ce brzo proc. Drz se!
Takvi su bolovi normalni. Kosti se razmiču i tijelo se priprema za porod.
Bez brige, boljet će te i kada rodiš, a kosti se krenu vraćati na svoje mjesto. Muci nije kraj.
Mislim da ne moraš biti zabrinuta, pokušaj pronaći položaj koji ti najviše odgovara kada ležiš. Noge nemoj križati kod sjedenja da ne stvaraš pritisak. Lagane šetnje svaki dan i tako.
To su sada blagodati trećega tromjesečja kada si teška i sebi i bogu.
Svatko bebu nosi drugačije. Netko nisko, netko visoko. Znam iz iskustva prijateljica da je užasno teško nositi bebu nisko. Bolovi u preponama, zdjelici, nemogućnost pronalaska ugodniga položaja za sjesti, pritisak na mjehur.
Ja sam svoje dijete nosila visoko, valjda u plućima. Presmiješno je to bilo. Ispod cica mi bio cijelo vrijeme.
Do dana poroda se nije spustio. Išla sam na carski i namučili su se da ga izvuku van jer je bio toliko vidoko.
Mene je mučio nedostatak zraka, užasne žgaravice i bolovi u gornjem dijelu leđa.
Što znači da je uterus mekan u 25. tj? Kakav treba bit?
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 18.05.2016. at 10:21
Pa mekanda je tvrd znacilo bi da imas kontrakcije.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Medeja nadam se da ce brzo ovo preostalo proci vrijeme bas si dobro rekla tesja sam i sebi i drugim, svaki dan druga bol iako praktikujem svaki dan lagana setnja,od grudi imam osjecaj da ce mi plecke puci, a evo vec 2 dana me boli desna strana na ledjima kao izmedju rebara ma poluditi a najveca je muka kad kihnem od bola suze gotov krenu, sve sam mislila da su muke onih prvi 5mjeseci povracanja, zgaravica i mucnine a ispade ovaj finish jos tezi.
Pozdrav svim trudnicama, evo i ja vam se pridružujem. Ovako imam jedan problem, beta je potvrdila trudnoču, uredno se dupla, čekamo sada prvi uvz, primjetila sam da ima nekih 2-3 dana vise uopće navečer se ne budim ici na wc, osjecam pritisak na mjehur, ali zadnji wc mi bude navećer u 21 i 30 i ništa ujutro do 8 i 30, s tim da se ujutro budim u 6h stavljat utrogestan, ni tad me ne tjera na wc. Neznam dali bi se trebala zabrinuti.. i imam neki vodenkasti iscjedak.. Molim iskustva??
Pozdrav Leona, dobro nam dosla i cestitam na trudnoci![]()
Meni ti isto nije budilo za wc, a i ovisi ti kolko pijes tokom dana i navecer. A pojacani iscjedak ti je normalan za trudnocu. Bitno da nema boju cudnu i miris. Sve ostalo je normalno![]()
Leona, ma ne brini, ja sad skoro u 26tt pa se ne budim za wc, a u prosloj t sto puta. Pomalo do prvog pregleda.
Curke moje hvala vam puno, ja sam vec se prepala da nesto nije u redu.. Malo me od svega hvata panika..![]()
Cure, mi bili utorak na uzv. Bebac super i potvrdila nam je gin. da je deckic ❤.
Prije pregleda sam par dana osjecala pritisak na lijevom jajniku (prvo je krenulo s desnim), pa smo na uzv vidjeli da se frajeric guzom smjesto na lijevu stranu i vjerojatno tako stvara pritisak, glavica je prema dolje. Osjetila sam ja da je nesto s lijeve strane, jer mi je znao napraviti grbicu, ali nisam znala sto je. Ocito je izbacivao guzu
Meni su tri gina do sad rekli da je muško, da bi na zadnjem pregledu kad je raširio noge dr rekla da joj izgleda kao ženska. U nalazu je napisala nešto tipa "plodna voda Ž ploda je u redu". A sad ne znam što označava taj Ž. Bilo bi super da je ipak curica iz praktičnih razloga što onda odjeća nakon tamo 3. g ne mora specijalno nova za dečkića, a opet tata bi se razočarao malo.Je li se kome desilo da dr govore da će bit muški, pa bude ženski, i obratno?
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 20.05.2016. at 19:26
meni su za prvo dete na 2 pregleda 'potvrdili' da je zensko, a decko je.
ove ostale nisu promasili. cakstovise decaka izija su potvrdili u 15. nedelji, a devojcicu lunu s 95% sanse da je cura pretpostavili u 13. nedelji. theu samo hednom gledali, u 20. nedelji, cura tad i na porodu![]()
Prvi doktor mi je krenuo i objašnjavati - "Gledajte, ovo tu, to su jaja." Sve što sam ja vidjela su mjehurići.
Mjehurići svud naokolo.
da, jaja i gledaju najpre, jer ona kod decaka izadju a kod devojcica jajnici ostanu unutra. pupcanik i penis su cest uzrok zbunjole
e sad, noviju jesu jaja bila dugo na ivici uvucenih, mozda je i in utero kasnila ta faza.
Ja se sve mislim da ni ne pitam za spol. Da bude iznenadjenje![]()
Mojoj prijateljici su do 8. mj. trudnoce govorili da je musko, ona rodila curicu. A prijatelj je vozio zenu na porod i oboje cekali da se rodi curica. Zovu iz bolnice da je zena rodila, on tamo, oni njemu pruzaju bebu i cestitaju na sinu. On lijepo sestri vrati dijete sa recenicom "to nije moje, ja cekam curicu". Ipak bilo njegovo.
Meni je gin sa 16 tt rekla da misli da nesto visi medju nogicama, ali da nije sigurna. Sada sa 19tt potvrdila. Kod mog malisana se iz aviona vidi da je deckic. Lijepo se vide testisi i penis, a pupcana je bila odmah iznad i malo prozirnija.
Mislim da se gin vise mogu zeznuti kad kazu da je curica nego deckic. Jer se kod decka stvarno vidi da ima visuljak medju nogicama.
Uživaj u neizvjesnosti! Ja nisam bila te sreće, išla na amniocentezu zbog dobi, pa smo u oba slučaja sigurno znali da nam stižu dečki jer kod kariotipa nema zabune. Samo nek je sve ok...
Ali nisam to htjela reći, neg8 komentirati odjeću... ni tu nismo baš imali sreće jer su djeca fizički dosta drugačije građena, pa mlađemu puno toga nije pasalo od brata. Ali okoristili smo sebrojnim donacijama pa je uvijek nekako bilo, da ne treba kupiti svaku krpicu. Bolje sreće smo bili s kolicima, biciklima, rolama i slično, to se do danas nasljeđuje.