Stranica 368 od 581 PrviPrvi ... 268318358366367368369370378418468 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 18,351 do 18,400 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Mene su jucer zadrzali u bolnici..beba je ok, jako je nisko, zatvorena sam, al cerviks skracen..sumnjaju na neki urinoinfekt..na antibioticima sam i part sistemu. Posteljica je nisko, ako se ne bude digla kad bude porod ici ce CR. I tako ja se nadam da ce biti sve dobro.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Vucice, kad je termin? Drzi se!

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Zakazali su mi za petak CR.
    Još malo i gotova trudnoća.
    Srećno svim trudnicama na temi.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj cikla prvotno napisa Vidi poruku
    Zakazali su mi za petak CR.
    Još malo i gotova trudnoća.
    Srećno svim trudnicama na temi.
    Sretno, sretno! I hrabro! Bit ce sve super!

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Uf termin je tek 16.8...samo da doguramo do 36,37 tt..danas sam 31+1.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno .

Vucica, koliki ti je cervix?
    Bitno da je tvrd, a ako je skracen, ne mora znaciti nista, samo miruj.
    Ja od samog pocetka moram mirovati, jer mi je cervix 3 cm (na zadnjem pregledu cak 3,5 cm), ali za sada je sve ok.
    Posljednje uređivanje od bmaric : 14.06.2016. at 16:48 Razlog: .

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj vucica prvotno napisa Vidi poruku
    Uf termin je tek 16.8...samo da doguramo do 36,37 tt..danas sam 31+1.
    I ja sam u prvoj trudnoci dobila mirovanje s 31, 32 tjedna zbog otvorenosti dva prsta. I antibiotik zbog urinoinfekcije. Rodila tek sa 40 tjedana + 10 dana. I to bio inducirani porod. A isto me bilo puno frka do 36-og tjedna.

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bmaric ne znam koliki mi je cerviks...nije mi rekao..
    Evo nasli su ureaplasmu u brisu, znala sam da je nesto.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Radoznalica to ce biti ukljesten zivac i to neki međurebreni, to se meni znalo desavati i dok nisam bila T, normabel je ok jer opusta misice tako da ce ti pomoci, samo to za trajati, to je kao kad se išijas ukljesti pa ljudi jedva hodaju. Nis strasno ali smeta i neugodno je.

Vucica jbmu za infekciju, bolje da si u bolnici da to srede, nemoj se bojati, sigurna sam da cete izgurati do 37 tt.. Drzi se!!

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Vucice na cemu sumnjaju urinoinfekt.
    Kako provjeris? Uk?
    Meni je isto nisko beba, R omeksan, zatvorena. Ne kuzim taj omeksan, sta znaci

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Tek sad vidim za ureuplasmu..
    Joj tvrdokorna je, valjda ce proci.
    Meni nisu radili briseve, sto Ta bakterija je skratila cervix ili?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj vatra86 prvotno napisa Vidi poruku
    Radoznalica to ce biti ukljesten zivac i to neki međurebreni, to se meni znalo desavati i dok nisam bila T, normabel je ok jer opusta misice tako da ce ti pomoci, samo to za trajati, to je kao kad se išijas ukljesti pa ljudi jedva hodaju. Nis strasno ali smeta i neugodno je.

Vucica jbmu za infekciju, bolje da si u bolnici da to srede, nemoj se bojati, sigurna sam da cete izgurati do 37 tt.. Drzi se!!
    Volim ponavljati kao pokvarena ploca... normabel nije dobar za bebu.

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Tiaa bas su mi dali sumamed kroz infuziju..i jos 2 dana..jedino taj antibiotik se moze u trudnoci. Muz isto mora piti, al on ce dobit jaci. Moguce da je od njega skracen, da...al s obzirom da je nema puno po nalazu , mislim da zato nisam otvorena..nadam se da ni necu. I dalje sam na 3 boci partusa...to je zadnja.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Vucice, pomoc ce antibiotik! Drz se!

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hvala ti...nadam se da ce ju ubiti ova tura sumameda.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Tiia, u bolnici piskis u casicu gdje uz pomoc neke tekucine, nemam pojma, provjeravaju kolicinu bakterija u urinu. Ako ima puno bakterija, zakljuce da je problem u nekom urinoinfektu.
    Daju antibiotik sirokoga spektra koji pokriva mnoge infekcije, a urin posalju na urinokulturu. To se ceka oko 5-7 dana pa te toliko znaju i zadrzati u bolnici jer najcesce i terapija antibiotikom toliko traje.

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Hvala na odgovorima!
    Ma cini mi se da negdje opseznije rade nego drugdje. Uvijek dajem urin u casicu na pregledu pa valjda provjeravaj.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kod nas ne provjeravaju, osim ako se zena zali na probleme. U urinu traze proteine, ali ni to vise ne na svakom pregledu.

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

vučice proći će to s antibiotikom, drži se bit će sve ok. A zašto primaš partusisten, jesi imala kontrakcije ili?
    cikla sretno na carskom. I ja ulazim idući tjedan u bolnicu na obradu, a onda se planira carski zadnji tjedan u ovom mjesecu.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Volim ponavljati kao pokvarena ploca... normabel nije dobar za bebu.
    A sta je danas dobro..
    Sta je s curama koje imaju epilepsiju pa moraju svaki dan u T piti normabel ili zasto ga daju kod kontrakcija.. i na kraju budu bebice zive i zdrave.. mislim da i ako 2-3 dana popije normabel od 2 mg nece se nista bitno desiti. A cura ne moze ni disati, ni spavat ni jesti koliko je boli...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

A sta je danas dobro..
    Sta je s curama koje imaju epilepsiju pa moraju svaki dan u T piti normabel ili zasto ga daju kod kontrakcija.. i na kraju budu bebice zive i zdrave.. mislim da i ako 2-3 dana popije normabel od 2 mg nece se nista bitno desiti. A cura ne moze ni disati, ni spavat ni jesti koliko je boli...
    Priča je krenula od ukliještenog živca. Na to kažeš da je normabel ok. Ali nije ok. Nemoj relativizirati, i davati neke opakije primjere poput epilepsije i inog, ako pričamo o ukliještenom živcu.

Normabel mijenja način na koji receptori rade. Treba li to organizmu u razvoju, ako majčino zdravlje nije ugroženo?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 15.06.2016. at 18:54

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A sta je danas dobro..
    Daju ga kod kontrakcija - u Hrvatskoj. Isti lijecnici koji ga daju za bolni misic.

A ovo sa zivim i zdravim bebama, to je vrlo relativno. Pogotovo kad netko govori iz svog vlastitog iskustva. Statistika =/= subjektivni dojam.

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Karanfilcic partu sam primala jer sam imala zatezanje dolje, malo i boluckanja, a i trbuh je bio tvrdji..iako nisu to bile kontrakcije..pa mislim da su dali zato. Skinuli su me danas s toga..rekli ako bude opet da ce spojiti..sutra opet sumamed i magnezij sumeci su uveli.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Priča je krenula od ukliještenog živca. Na to kažeš da je normabel ok. Ali nije ok. Nemoj relativizirati, i davati neke opakije primjere poput epilepsije i inog, ako pričamo o ukliještenom živcu.

Normabel mijenja način na koji receptori rade. Treba li to organizmu u razvoju, ako majčino zdravlje nije ugroženo?
    Kod uklještenja živca se daje normabel koji je ustvari miorelaksans, znaci relaksira misice, daje se kod kontrakcija, bilo kojih misicno zivcanih bolova, kod tahikardije, kod visokog tlaka jer relaksira misice... ja nemam iskustva, jer ni nemam djece, a nadam se da mi ni normabel nece trebati.. znam na kojoj listi lijekova se nalazi, i znam za sta ga lijecnici prepisuju kod trudnica...
    Zato je ova rasprava zavrsena.. a ja sam za ako je on potreban pa i u T

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zato je ova rasprava zavrsena.. a ja sam za ako je on potreban pa i u T
    A ti si vlasnik ovog JAVNOG foruma, pa smiješ reći "rasprava je završena"? Hm

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kao prvo, ti i ne znaš ima li ona ukliješten živac.
    Kao drugo, ta stvar nije kikiriki. U interesu njene bebe, a i nje same, je da se što manje kemije hvata. U trudnoći.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 15.06.2016. at 22:43

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ajde ne napadajte vatru, ne lupeta bez veze, nego joj je to i dio struke
    a lijecnici ga prepisuju u trudnoci, to je cinjenica
    a tko nema povjerenja u svog lijecnika, neka ga mijenja
    i ja sam za sto manje lijekova opcenito pa i u trudnoci, ali lijecnik bi trebao valjda znati cost/benefit prilikom davanja lijekova
    recimo, ja sam morala zbog alergije uzeti lokalne lijekove za nos i oci, jer bi se valjda ugusila da nisam...jednostavno nisam mogla disati - moja lijecnica je (uz konzultacije sa farmakologom) procijenila da je bolje za mene i bebu da koristim sprej, jer bi u suprotnom patila i beba i ja
    nitko od nas na forumu ne moze znati treba li joj ili ne
    naravno da je bolje bez, ali odluka je na njoj

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tko je napada?

Radoznalica nije ni došla do liječnika, tako da tu nema govora što bi liječnik napravio. Dobila je samo hrpu forumskih "recimo, ja sam morala..." i "normabel je ok". Nadam se da neće to slušati. S tim da je Kaae sasvim u pravu kod toga da ovdašnji liječnici šakom i kapom dijele lijekove kao da su bomboni. Naravno, i ljudi ih poslušno uzimaju.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Sorry Beti, mislila sam da je za mene rasprava gotova..
    Samo cu jos reci da nisam ni ja za bzvz uzimanja lijekova u T, ali ako je stanje pogorsano i ako je cura u losem stanju zbog toga zasto ne uzeti nesto..
    Iako u nasoj literaturi pise da je Diazepam bezazlen, dok u stranim pise svasta kao nuspojava po dijete... pa ti budi pametan... a cinjenica je da ga doktori daju i kad ne treba..
    Nadam se da je Radoznalica isla kod doktora i da joj je sada vec bolje.. Jer ako nista drugo, znam kako joj je jer se i meni to desilo osobno...
    Ja se ne ljutim na nikoga, svatko ima svoje misljenje i ja ga postujem... A samo zelim pomoci koliko znam...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kako nije bila kod lijecnika?
    napisala je da je bila i da joj nije dao nista novog, nego da pije terapiju kao i do sada, koja ukljucuje normabel
    bar sam ja tako procitala

a gle, neki lijecnici dijele, neki ne
    ako mislis da tvoj lijecnik dijeli bez potrebe, onda ga mijenjas, ili?
    ja bih...
    a sto se tice lijecnika preko bare, ne znam, nisu niti oni bogomdani, a rekla bih da tamo puno i stede
    znam da se Kaae nece sloziti, ali moje misljenje je takvo
    bottom line, svom lijecniku ili vjerujes ili ga mijenjas

edit: odgovaram zutoj
    Posljednje uređivanje od Ginger : 15.06.2016. at 23:41

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Stede na skupim stvarima (npr. vreme koje dr specijalista utrosi na pregled) a ne na jeftinoci kao sto je dijazepam.
    Studije o lekovima ne bi trebale da imaju 'granice,' tj. jednako bi trebale biti relevantne i za balkanskog i americkog dr.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Evo mene obisla sam 3 cak doktora za ovaj problem i svi su mi rekli da uzmem apaurin 2mg da je to rjesenje i da se vise ovako patimo i beba i ja, na kraju sam i poslusala popila sam 2 noci po jednu tabletu i stvarno mi je lakse mislim i sad me boli ali se to moze trpiti i naci neki polozaj odgovarajuci dok je ono bilo nesnosno, stvarno me strah eto da ne naskodi bebi te dvije tablete sto sam popila pogotov kad cujem da postoji mogucnost mada su mi dr.rekli da je to mala doza da bi imala los ucinak. Nadam se da ce ovo brzo proci i bebi mi doci.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Radoznalica slazem se s tvojim doktorima, hvala sta si se javila i sta ti je lakse.. zelim ti brz oporavak i da nemas vise nikakvih poteskoca do kraja...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Radoznalice, dobro si ucinila, bit ce sve ok. I sad je jos stvarno malo do bebice!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Vucice, ja sam imala ureaplasmu 10 na 3 i pila Makromicin (sumamed) i nestala je . Ne brini, bit ce to ok.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Moji dr. se izgleda ne mogu ni usaglasiti ni oko cega, pocinju me psihicki umarati. Danas mi govori da sam 35t po M, a po uzv 37,38t da nece to jos biti i et da sam se puno udebljala pa zato non stop neki problem.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Radoznalice, dobro si ucinila, bit ce sve ok. I sad je jos stvarno malo do bebice!
    Pregledala si radoznalicu i bebu pa znas?

Bas bi mi mi dobro doslo da mogu ovako predvidjati buducnost. Bilo kome, jel.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Trebaju se vodit tjednima prema mjesečnici. Barem tako svi oko mene, ginica prva i druga. Opstetričari svi.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 16.06.2016. at 14:35

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pa da, vodi se prema zadnjoj mengi. Kasnije je i teze uzeti bebine mjere pa postoje odstupanja u tezini sto ih i prebacuje u vise tjedne.
    Sto je beba unutra dulje, to je njoj bolje. Svaki dan je dragocjen.

A sto se Normabela u trudnoci tice, ja sam ga popila ravno dva puta i to oba puta u bolnici.
    Prvi put kad su me zaprimili pod dijagnozom gestoza jer sam bila vidno uzrujana i tlak mi je skocio.
    A drugi put isto zbog tlaka koji je iz cistoga mira bio 170/110.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Trebaju se vodit tjednima prema mjesečnici. Barem tako svi oko mene, ginica prva i druga. Opstetričari svi.
    Meni ne vodi prema mjesecnici nego prema velicini bebe... vec tamo od sedmog tjedna. Na svim pregledima od tada naovamo beba je za tjedan dana veca. Ali mislim da su te korekcije pouzdanije ranije u trudnoci kad se bebe razvijaju slicnije nego u zadnjim tjednima kad jedna naraste vise, a druga manje. Al ja vec sad racunam da cu rodit najkasnije u dva tjedna od trenutnog termina (ovako ili onako, spontano ili inducirano).

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Da po zadnjoj M ali meni su smanjili 2 t trudnocu jer je O bila kasnije dakle po zadnjoj M bi sad bila 16tt a u stvari je 14

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj radoznalica prvotno napisa Vidi poruku
    Moji dr. se izgleda ne mogu ni usaglasiti ni oko cega, pocinju me psihicki umarati. Danas mi govori da sam 35t po M, a po uzv 37,38t da nece to jos biti i et da sam se puno udebljala pa zato non stop neki problem.
    Ajd, i ako je 35 tjedana nije puno. Sto su ti u pocetku govorili? Jel onda bila velicinia po tjednima?

Ja sam s prvim presla sluzbeni termin 10 dana. Ali kad se rodio, pedijatar koji ga je pogledao je rekao, nije ova beba prenesena, tocno je u terminu

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ne vodi prema mjesecnici nego prema velicini bebe... vec tamo od sedmog tjedna. Na svim pregledima od tada naovamo beba je za tjedan dana veca. Ali mislim da su te korekcije pouzdanije ranije u trudnoci kad se bebe razvijaju slicnije nego u zadnjim tjednima kad jedna naraste vise, a druga manje. Al ja vec sad racunam da cu rodit najkasnije u dva tjedna od trenutnog termina (ovako ili onako, spontano ili inducirano).
    Mene će staviti točno na termin, ako ne milom onda silom, zbog gestacijskog. To me nervira, jer sam sigurna da nisam začela prvi dan menstruacijskog ciklusa. Tko začima tako? Ne znam mogu li odbiti inducirani porod. Znam da će me strašiti s rizikom od nečeg, tko zna čeg. Ali mislim da je to glupo i neutemeljeno, kada termin računaju prema prvom danu menstruacijskog ciklusa, za koji su tako tako male vjerojatnosti da je to dan začeća.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 16.06.2016. at 15:33

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Mene će staviti točno na termin, ako ne milom onda silom, zbog gestacijskog. To me nervira, jer sam sigurna da nisam začela prvi dan menstruacijskog ciklusa. Tko začima tako? Ne znam mogu li odbiti inducirani porod. Znam da će me strašiti s rizikom od nečeg, tko zna čeg. Ali mislim da je to glupo i neutemeljeno, kada termin računaju prema prvom danu menstruacijskog ciklusa, za koji su tako tako male vjerojatnosti da je to dan začeća.
    Mislim da ga mozes odbit, ako zelis. Kako bi te prisilili?
    Al mislim da ne racunaju da si zacela prvi dan menstrualnog ciklusa, racunaju da si zacela 14. dan. Pa je od tada 38 tjedana zapravo

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne, opet sam nešto krivo posložila. Dodaju tjedan dana. Ali opet, to je samo tjedan dana. A ja sam mogla začeti dva tjedna kasnije. Pa čak i tri.

@Jadranka, meni nisu dodali 14 dana nego samo tjedan dana.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 16.06.2016. at 15:38

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ok. Zanemarite sve ovo. Opet sam sve krivo izračunala. Traje 38 tjedana, oni dodaju još dva tjedna, za svaki slučaj. Termin je točan i ide na najkasniji datum do kojeg bi dijete trebalo biti rođeno, bez obzira kada je začeto.

Nadam se da nisam još nekoga uspaničila ovim upisima, osim sebe.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ok. Zanemarite sve ovo. Opet sam sve krivo izračunala. Traje 38 tjedana, oni dodaju još dva tjedna, za svaki slučaj. Termin je točan i ide na najkasniji datum do kojeg bi dijete trebalo biti rođeno, bez obzira kada je začeto.

Nadam se da nisam još nekoga uspaničila ovim upisima, osim sebe.
    Ajoj, zutaminuta! Nije tako. No, najbolje je da se sluša svoga doktora, daleko bolje nego ovako nabadati.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ustvari, napisat ću opet, čini mi se da treba

Računanje trajanja trudnoće je dogovoreno, prije puno desetljeća. Računa se tako kako se računa, da bi neke stvari bile jednostavnije.
    Jedini 100% siguran datum koji je jasno vidljiv, je dan kad je započela prethodna menstruacija. Sve ostalo u ciklusu je promijenjljivo i nemoguće točno odrediti svakoj ženi na svijetu.
    A odrediti se mora radi npr. administracije, tj. kada će započeti porođajni dopust.
    Statistički je izračunato da se većina beba rodi u roku od tjedan prije ili posle matematički određenog termina, a manjina u roku dva tjedna prije ili poslije.

To je dogovoreno, nitko ne kaže da će se beba roditi taj dan, samo bi se mogla roditi taj dan ili 1-2 tjedna prije ili poslije tog datuma.
    Za točnije računanje liječnici se služe raznim mjerenjima na bebi i mami, no to je posve individualan izračun, i uglavnom nije bitan ako je sa trudnoćom i bebom sve u redu.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 16.06.2016. at 16:13

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Samo ću u svoju obranu reć da je prošao četvrti dan otkako ne pijem nikakvo željezo, pa ni ono u multivitaminima, jer se spremam na test sljedeći tjedan. Već sam dobila neku žvalju na kutu usana, što znači da mi je imunitet nigdje.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

1. računanje kad se zna prvi dan posljednje menstruacije:
    Prvi dan posljednje menstruacije - tri mjeseca + 7 dana. npr. 2.5.2016. minus 3 je 2.2 plus 7 je 9.2.2017.

2. računanje kad se zna prvo micanje
    Prvo micanje bebe kod prvorotke plus 5 mjeseci.
    Prvo micanje bebe kod višerotke plus 4,5 mjeseci.

3. kad se zna točan datum začeća ( jedini odnos ili potpomognuta oplodnja)
    datumu tog događaja se doda 266 dana

Iako, sudstvo računa da je otac djeteta i ako je nakon zadnjeg odnosa prošlo 300 dana.

Ljudsko tijelo nije matematika, tako da su svi ovi izračuni okvirni.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •