Stranica 375 od 581 PrviPrvi ... 275325365373374375376377385425475 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 18,701 do 18,750 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li mjeris visinu trbuha?
    Uzmi obicni krojacki metar. Stavi pocetak metra na simfizu (stidna kost, ona na kojoj rastu stidne dlacice), na vrh te kosti, u sredini, tocno ispod pupka. Zatim nadji vrh maternice. Sa 18 tjedana vec se jasno vidi gdje je zaobljeni vrh maternice. Trebao bi biti oko 2-3 poprecna prsta ispod pupka. Sa 20 tjedana uglavnom dosegne do pupka. Znaci, izmjeri tu udaljenost, zapisi, pa izmjeri opet za 2 tjedna. Ako raste, sve je u redu.
    Moze se mnogo toga o rastu bebe saznati i bez moderne tehnologije
    Ovo sto Beti3 opisuje se u Norveškoj koristi kao glavni indikator pravilnog rasta bebe(s obzirom na to da je samo jedan UZ predviđen za redovne trudnoće), fino na trudnickom kartonu imaš jedan dijagram na kome lekar opšte prakse ili babica upisuje upravo koliko raste to rastojanje između simfize i vrha materice. Ako nekog zanima koje su prosečne dužine tih rastojanja, mogu da prepišem sa svog kartona.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Leona, meni je grlic od pocetka kratak. Do pretpretproslog puta bio 3 cm, pretprosli 3,5 cm, zadnji put 3,8 cm.
    Meni je moja gin savjetovala mirovanje, znaci lezanje. Ja od 16 tt 95% vremena prelezim, ostalih 5% vremena je wc i sjedenje dok pojedem nesto. Ovim postizes da nema pritiska na grlic i time se moze sprijeciti otvaranje. Eto, kod mene se cak zatvorio / produzio. Serklazu nisam imala.

Viki, ne brini, meni je stomak isto bio stao s rastom, cak sam jednom mislila da se smanjio, a onda mi je odjednom preko noci narastao.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    Leona, meni je grlic od pocetka kratak. Do pretpretproslog puta bio 3 cm, pretprosli 3,5 cm, zadnji put 3,8 cm.
    Meni je moja gin savjetovala mirovanje, znaci lezanje. Ja od 16 tt 95% vremena prelezim, ostalih 5% vremena je wc i sjedenje dok pojedem nesto. Ovim postizes da nema pritiska na grlic i time se moze sprijeciti otvaranje. Eto, kod mene se cak zatvorio / produzio. Serklazu nisam imala.

Viki, ne brini, meni je stomak isto bio stao s rastom, cak sam jednom mislila da se smanjio, a onda mi je odjednom preko noci narastao.
    Hvala ti puno na odgovoru stvarno mi je odmah lakše, problem je kod mene jer sam imala konizaciju, znaci moj dr je meni prve mjere uzeo na prvom uvz 6tt i grlic je bio 3.4 i to je nazalost moja velicina. Pise mi u trudnickoj da je T oblika, to je dobro. Za sada su brisevi i sve u redu tako da mi to daje nadu da nece valjda do najgorega doci, nazalost, ja sam tek 12 +4tj. e sad kaze on da to moze biti od mjerenja do mjerenja. ali da lezim i nista ne radim.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj vojvodjanka prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo sto Beti3 opisuje se u Norveškoj koristi kao glavni indikator pravilnog rasta bebe(s obzirom na to da je samo jedan UZ predviđen za redovne trudnoće), fino na trudnickom kartonu imaš jedan dijagram na kome lekar opšte prakse ili babica upisuje upravo koliko raste to rastojanje između simfize i vrha materice. Ako nekog zanima koje su prosečne dužine tih rastojanja, mogu da prepišem sa svog kartona.

Moze mjere hvala
    Nisam do sada to mjerila, budem pokusala hvala puno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku

E bas tako se i meni sad cini kao da se smanjio

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Leona, i moj je kraci zbog konizacije. Prvo mjerenje sa 16 tt i bio 3 cm. To sto se "produzio" kaze dr da se "zatvara" iznutra, jer nema pritiska na grlic i da samo tako nastavim sa mirovanjem. Na zadnjem pregledu prije 2 tj. bila sam 25+4 i bio mi je 3,8 cm. Nadam se da ce tako ostati do kraja. Vidjet cu u utorak kakva je situacija.
    Samo miruj i bit ce sve ok.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Meni ne mjeri u cm nego u clancima.. Puse cervix 1 čl. tvrd za vrsak prsta uloziv sad koliko je 1 čl.prsta, moj je oko 3 cm a sad..

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

bmaric jesi imala sukrvicu kod skracivanja?
    Viki88 meni uopce ne zeli visu rucno pregledavat i pipat jer mi je grlic toliko osjetljiv da je to cudo jedno..

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Leona29 ja sam imala letz ali za sada nema problema a rekli su mi tada da bi moglo biti problema u trudnoci

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

a evo nazalost kod mene su se pokazali ti problemi.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Leona, nisam imala nikakvu sukrvicu tijekom trudnoce - hvala Bogu! Meni je grlic na pocetku bio kraci nego sada, ali svakako miruj strogo. To ti je samo lezanje i wc, pa ces vidjeti na sljedecem pregledu kakva je situacija.
    Kod mene je 3 cm bio kroz par pregleda, tek se zadnja dva puta poceo produzivati. Zato samo strpljivo. Nije lako lezati i mirovati (ja vec tako mirujem skoro 3 mj.), ali za dobrobit bebe ja bi sve napravila.
    Mene moja pregleda rucno da vidi tvrdocu. Za sada hvala Bogu sve ok.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mrzim te ručne preglede, napipavanja, opipavanja, i guranja prstiju od kada im dođeš na prvi pregled pa sve do samog kraja. Prošle godine mi je tako zabila prst, bila sam prst otvorena. Došla sam doma i vidjela tamni iscjedak. Uspaničila sam se. Nije se ništa sjetila objasniti da bi to mogla biti "normalna" pojava - koliko se za pojavu gdje ti netko svaka dva tjedna tura prst u grlić prije termina može reći da je normalna.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 14.07.2016. at 23:18

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Zutaminuta slazem se u potpunosti i meni je to jako neugodno ponekad i bolno.
    Sad sam stavljala vaginaletu i osjetim da je u nutra sve jako mekano i nemogu napipati cerviks inace mi je bio dosta nisko i mogla sam ga napipati .. Ako je to sve mekano u nutra moguce da se cerviks smeksao? Ili je on vislje pa nemogu ja ni doci do njega

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

I da imam nekakvu nelagodu u donjem djelu trbuha kad cucnem ili se sagnem dolje mi je bas nekako nelagodno kad prizisnem ma to mjesto kao blaga bol. Moguce da je maternica jos tako nisko?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Blazena bila moja strana zemljica u kojoj nitko nista ne gura i ne pritisce. A sve vide i znaju bez problema.

Inace, to sam vec pisala, kod nas je cerviks skracen tek kad je ispod 2.5 cm i kad postoje drugi znakovi koji bi upucivali na probleme. No i tad ne znaci da ce itko biti na mirovanju (ili da ce zbog nastavka normalnih aktivnosti izgubiti bebu).

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

U moje je doktorice taj pregled u 10 sec gotov, za cas provjeri kakvo je stanje. Nije mi neugodno.

Viki, drzi se!

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Ni ja ne volim to pipanje. To je bas i moj dr rekao da vani ruce preglede skroz izbjegavaju. Isto tako da i serklaza se skroz izbacuje. Premda dok sam citala na americim forumima njima jos uvijek radu rane serklaze od 12tt. Ja od jucer sam samo krevet i wc. Nista vise. Doduse najvise mi odgovara lezanje na ledima, ovaj lijevi bok jos se nikako naviknuti.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne znam s čime bih to zapravo usporedila, ali trudnoća je prirodan proces, ima svoj tijek, i ako nema nekih problema čemu pikati i napikavati po tom osjetljivom tkivu oko samog ulaza u maternicu. Ne razumijem to.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Al sto je taj jedan kratki opip u usporedbi sa seksom? Jos ako ukljucuje malo prstiju

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pretpostavit ću da si ironična.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Pretpostavit ću da si ironična.
    Nisam. Samo mi stvarno nije problematican taj pregled. Kuzim da moze bit, ako je grlic osjetljiv. Al ako je grlic ok, ne vidim neku stetu od tog pregleda. Ili je moja ginekologica ekstra blaga
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 15.07.2016. at 09:07

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uh. Onda je usporedba na razini jutarnjeg umivanja očiju i pikanja prstom svuda po bjeloočnici. U seksu partner ne penetrira grlić maternice, zaboga.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Osim ako je Bosanac

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bože moj, mora da sam jako davno bila trudna i rodila, ali ja se ne mogu sjetiti ničeg sličnog. Ali možda je riječ o nečem drugom - moje trudnoće pratile su se kod privatnika. Bez toga - teško da bih danas imala djecu. A kod državnog ginekologa imam karton samo zbog uputnica, inače me ne bi vidjeli.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Joj vi najranije od seksu, ja ga nesmin niti primirisat. Cak i kad mi dode zelja upalim neki horor film ili bilo sto da ne mislim na to....
    Posljednje uređivanje od Leona29 : 15.07.2016. at 09:16

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ma meni moj gurne prste koliko god moze i onda jos unutra pritisce valjda prstima u grlic .. Definitivno u sexu ne ide tako jako i duboko. Ok sve ovisi o partnerovoj velicini :D

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa onda je fakat moja blaga... ja nju jedva osjetim... Ili ima kratke prste

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa onda je fakat moja blaga... ja nju jedva osjetim... Ili ima kratke prste

Haha moguce i da ima kratke prste ali vjerovatnoje njezna. Kad sam bila uhitnoj na pocetku trudnoce bila je mlada doktorica i toliko njezna da nisam ni osijetila skoro . A muski ko muski guraju ko sivonje

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Viki88 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma meni moj gurne prste koliko god moze i onda jos unutra pritisce valjda prstima u grlic .. Definitivno u sexu ne ide tako jako i duboko. Ok sve ovisi o partnerovoj velicini :D
    U seksu nema penetracije grlića, uopće. Kada i ako dođe do nje obično se radi o grubom silovanju.
    Sada samo lagana napomena za nekog tko bi iščitao krivo iznad rečenicu - ne uspoređujem pregled kod ginekologa sa silovanjem. Radi se o sasvim drugačijoj fizionomiji spolnog sustava u trudnice i žene koja nije trudna.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj Leona29 prvotno napisa Vidi poruku
    Joj vi najranije od seksu, ja ga nesmin niti primirisat. Cak i kad mi dode zelja upalim neki horor film ili bilo sto da ne mislim na to....

A iskreno sad u trudnoci ni nemam neku posebnu zelju za sexom ali mm ima veliku tako da hocu necu moram

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

A iskreno sad u trudnoci ni nemam neku posebnu zelju za sexom ali mm ima veliku tako da hocu necu moram
    Haha moj nakon ovog svega boji sei pomazit me.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj Leona29 prvotno napisa Vidi poruku
    Haha moj nakon ovog svega boji sei pomazit me.

To vjerujem. Vidis trebala bi ja malo svoga uplasiti da me pusti na miru

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Kad smo kod tih vaginalni pregleda ja u zadnji mjesec dana 2x sedmicno imam nema.mi ruznijeg osjecaja a i bolnog...citavu trudnocu bez sexa a babice i dr.ispipali a muz nista...zalosno

Sto se tice stomaka velicine neko je spominjao to zavisi od osobe do osobe...znam slucajeva gdje se na pocetku primjeti a meni licno niko nije vjerovao do 5og mjeseca da sam trudna po stomaku ali zato kad je poceo da raste od 6og ne mogu procin nezapazeno na ulici, u ducnima ma gdje god svi mi govore da mi je veliki stomak i pitaju da li nosim dvojke...

Ja sam na rubu snage s ovim povracanjem pa gore je nego na pocetku trudnoce kad sam bukvalno boravila i wc-u.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citam i ne mogu vjerovati koliko je neznanja i krivih cinjenica u postovima!
    Ovdje bi stvarno trebala jedna tema naslova: Istinite cinjenice o trudnoci!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moja poanta je bila da mi seks stvara veci pritisak, odnosno da cu prije nesto neugodno osjetit, nego kod pregleda koji traje 10 sec... al rekoh, to je mozda zaista samo do doktorice.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Osim što je sasvim drugi tip tjelesnog kontakta, i što je jedno (rodnica) predviđeno za "pikanje", a drugo (cerviks) nije, tu su još i ambijent, briga i stres koji mi taj kontakt čine krajnje neugodnim. Nije puno pomoglo to što sam u ginekologinje vidjela poluduge, prljave nokte kada je skinula medicinske rukavice.

Ako je seks neugodniji od proturivanja jednog ili dva prsta kroz cerviks (nakon kojeg se kod većine žena pojavi tamna sukrvica) onda treba otkriti medicinski uzrok nelagode. Seks ne bi trebao biti neugodan kao što su posljednji trudnički pregledi. Ili su mene krivo učili.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Nisam rekla da mi je seks neugodan nego da cu prije u nekom pokretu za seksa osjetit nesto neugodno (a sto mogu, tu i tamo osjetim i nesto takvo), nego u tom pregledu koji je brze gotov nego je poceo... dobro oni pregledi u bolnici pred porod sa spatulama i drugim pomagalima su mi drugacija prica.

A vidi ovo: http://www.alternet.org/sex-amp-rela...ervical-orgasm

Ko zna sto ti propustas

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Women usually need some warming up before they can accept deep, intense cervical penetration. If she’s resisting or tensing up, ease up until she opens more.
    Ne znam što je ovo. Penetracija cerviksa, izvan trudničkog pregleda, sinonim je za grubu penetraciju koja može ostaviti ozbiljne posljedice na fizičko, reproduktivno zdravlje. Malo ispod u tekstu opisuje trljanje cerviksa, što je nešto sasvim treće.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku

Ako je seks neugodniji od proturivanja jednog ili dva prsta kroz cerviks (nakon kojeg se kod većine žena pojavi tamna sukrvica) onda treba otkriti medicinski uzrok nelagode. Seks ne bi trebao biti neugodan kao što su posljednji trudnički pregledi. Ili su mene krivo učili.
    A ako si zatvorena, onda u biti nista ni ne proguruje? Nego samo proba jel moze sto progurat?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ma da.
    Probat ću im proturiti prst u oko sljedeći put pa da vidimo.

Najradije bih odbila sve preglede dok ne kucne čas za porod.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 15.07.2016. at 14:21

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Onda me bice zato i ne smeta, jer ne moze proturit pa samo malo opipka izvana. Valjda

Al istina, oni pregledi pred kraj trudnoce (kad su mi vec govorili da sam otvorena dva prsta) su mi bili fujavi... posebno kad bi gurali one neke metalne spravice... e da je rodit tjedan dana prije termina i to sve izbjec, a ne 10 dana posli

U kojem si ti sad tjednu? Koliko su ti cesto pregledi?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

U 35. tj i UZV pregledi su do sada bili svaka dva, tri ili četiri tjedna, kako kod kojeg dr. naletim, zbog proširenog pijelona. Ginekološki svaka četiri. U trudničku u 35., 37., i svaki tj do poroda.

Zove me mater, pita kako ide i čudi se. Da je ona na prvi pregled došla tek u 6 mj trudnoće.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Vidim da se pise o bolnim i bezbolnim rucnim pregledima. Mene nista ne boli, osjetim samo da ga dotakne i opipa tvrdocu i to je to.
    Kako bi inace mogli opipati tvrdocu nego rucno?! Ovako znaju da li se cervix poceo meksati i ako jeste moze se na vrijeme djelovati, da li serklazom, savjetom oko mirovanja ili cak hospotalizacijom.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

U zadnjim tjednima ulaže prst. Pa piše u nalazu: za vrh prsta uloživo, za prst, za dva, itd.

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Pozdrav drage moje,novim mamama cestitam na bebica uzivajte sada nisam se dugo javljala,ali pratim vas redovno,mi smo sada u 34+6tt,sve je vecinom ok do sada,beba ima 2,200,jedino sta me je malo zabrinulo je to sta mi je doktor rekao da posteljica stari pa me je poslao da napravim iduci tjedan Color Doppler UZV,da se vide protoci kroz pupcanu,dali ima dovoljno kisika beba,nije mi rekao dr da je nesto strasno,plodna voda je ok,al me sad to prepalo,dali je netko imao iskustva slicna i kako je proslo,jedino sta je dr rekao da moze doci do poroda prije termina?

lola32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Meni je u prvoj trudnoći starila posteljica, pocelo je jos ranije nego tebi i sve je na kraju bilo ok. Rodila sam u 40-om tjednu. Na kraju sam odlezala malo na ginekologiji kad je "previse ostarila" i radila ctg 3puta dnevno i eto dogurala do kraja.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Moze mjere hvala
    Nisam do sada to mjerila, budem pokusala hvala puno

Pogledaj na ovom linku šemu, nadam se da ne kršim pravila foruma

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Pozdrav curee, evo ja maloprije sa hitne, prokrvarila. Cervix od jucer do danas sa 2.7 na 1.5mm i jucer je bio t oblik danas je y. Poslali me kuci na strogo miovanje. Neznam uopce kakve su mi sanse da izguram trudnoci. Sve me je ovo pogodilo. Molim vas ako ima netko od vas da mu se dogodilo.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Leona, smiri se. Miruj i uzimaj Duphastone ili utragestane, ne znam sto ti je lijecnik prepisao.
    Cudim se sto te nisu zadrzali u bolnici, iskreno.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    Leona, smiri se. Miruj i uzimaj Duphastone ili utragestane, ne znam sto ti je lijecnik prepisao.
    Cudim se sto te nisu zadrzali u bolnici, iskreno.
    Nisu me zadrzali jer sam 12 +5tt i da oni tu nista ne mogu napraviti. Dali mi da nastavim utrogestan vaginalno i strogo mirovanje. Ako uspijem doci sa ovim do 16tt stavljat ce mi silikonski prsten. Samo bojim se da kako je pocelo nemam bas velike sanse.
    Posljednje uređivanje od Leona29 : 15.07.2016. at 19:32

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •