Viki88 nisu mi apsolutno nikakav odgovor dali. Pitala sam za serklazu oni to nebi razlog uopce nije dan.
Kaae citajuci razne forume pogotovo strane a najvise americke, takvim trudnicama ko ja jos uvjek rade ranu serklazu. Znaci nije ona bas toliko beskorisna.
Znaci ispada da kod nas zene koje ne uspiju ni u jednoj trudnoci doci do 16 tt uz svo lezanje i mirovanje sa dg/ isuficijencijom cerviksa zapravo mogu se pozdraviti sa tim da ikad postanu majke.![]()
![]()
![]()
Ne znam, kod mene ne rade. Ne znam zapravo niti jednu jedinu zenu koja je imala serklazu iz bilo kakvog razloga, a prilicno se krecem u krugovima vezanim uz trudnocu, porod i dojenje.
vikki88 i menivje tako vec neko vrijeme, cak mi se i maternica stvrdne, za mene su to bh kontrakcije, budu par puta dnevno, prosli put je cervix bio skroz zatvoren i tvrd pa se sad nekako ne bojim, 1. 8. imam kontrolu
Leona29 jako mi je zao da to prozivljavas, drzim fige da izdrzite sto duze 2u1.. kako su cure rekle lezanje i wc, nikako sjedenje i stajanje. drzi se!
Jutro curke evo ja sam se probudila sa busom bas je iskocila.
Vatra86 u kojem si tjednu? Ja nemam nikakvo stezanje maternice niti kontrakcije samo tu tezinu i to mislim vise pred vecer kad se vec valjda preforsiram i skuzila sam da mi je tako kad mi je mjehur pun pa valjda prizisce beba.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Viki, ja sam to imala dugo, cak sam imala onaj osjecaj da cu dobiti mengu do nekog 20 tt.
To je vjerojatno sirenje ligamenata, rastezanje maternice i pritisak na mjehur.
Leona nemoj gubiti nadu misli pozitivno mada je tesko, daj sve od sebe, i bas se pridrzaji uputa i mirovanja i nadam se da ce biti ok. Nemoj odmah misliti na negativan ishod. Ja sam u skroz pocetnoj trudnoci 7t imala krvarenje i veliki hematon i bili su ne vec "otpisali" neki ali sam se bas pridrzavala terapije i strogo mirovala samo lezanje u krevetu i wc i uspjelo je a sanse su mi bile minimalne a evo sad guram 40t.
Je li jos kome se desavalo da je beba baa aktivna svi mi govore da pred porod se umire bas a moja sad kao da igra fudbal u stomaku a inace je bila mirna bas, a sad mogu snimiti film s udarcima, bas se brinem i da je "gladna" jer bukvalno svaki zalogaj koji stavim usta povratim vise pocinjem osjecati bolove od stalnog naprezanja povracanjem.
Bio je aktivan i na porodu tako da to sto se smiri prije poroda kod mene nije bilo. A stomak je bio visok do 1 sat prije izgona. Radoznalice, sve priroda sama poslozi. Nikome nije isto i svaka trudnoca je za sebe.
Kaae, uzalud pises. Ako cita, gleda ocito slova, ne cita s razumijevanjem. Iskreno, ponekad se pitam je li stvarna, upalo mi, medju ostalim u oko nepoznavanje cinjenice da je ponekad potrebna epiziotomija i upit sto je to rezanje. Mislim stvarno, 21 st, internet zna koristiti, ulogirala se, a moja trogodisnjakinja zna vise o fizionomiji, fiziologiji poroda, a bome i ostalom.
Leona, jesi li ti nazalost izgubila trudnoce prije ove zbog insuficijencije cerviksa?
Gdje si u RH, ima li sanse da te upute u Petrovu na odrzavanje trudnoce?
Draga kismeta, ovo mi je 4 trudnoca po redu, 3 spontana pobacaja. Sve obrade koje su moguce suprugvi ja smo obavili i sve u redu. Samo 1 dr je rekao da imam insufincijenciju cervixa, i pokusao je zamoliti dr u bolnici da mi naprave ranu serklazu. Nitko nista ne zeli. Svak daje i buba dijagnoze napamet. U svakoj trudnoci sve sam probala ali nazalost dodem do 16tj i gotovo. Jednestavno cervix se do tada otvori 4 prsta. Sad ako ovo uspijem izdrzat do 1.08 onda mi moj dr stavlja prsten. Nazalost iz Splita sam.
Jako mi je zao, da, daleko si od Zg, a sada ti svakako ne treba ovakav put.
Neobjasnjivo mi je da nakon tri pobacaja nisi dobila dg insuficijencije cerviksa, ukoliko su svi imali isti scenario, skracivanje pa otvaranje uz gubitqk plodne vode i /ili kontrakcije. Je li u ta tri slucaja bio izoliran kakav infekt koji je mogao dovesti do upale plodovih ovoja?
Da li su ti sad izvadili CRP i ponovili briseve? Ne mogu vjerovati da te nisu hospitalizirali, imas dg habitualnih pobacaja.
Od srca ti zelim da docekas 01.08. I stavljanje prstena, cuvaj se!
Neznam sto bih ti rekla sva 3 scenarija su ista znaci prokrvarim. Nakon par dana sve se smiri i onda jednu vecer samo mi pukne vodenjak i krenu kontrakcije. Od infekcije samo u zadnjoj trudnoci prije ove je nadena ureaplazma koja je bila 10'3 i nitko mi nije dao nista za lijecit. U svim ostalim trudnocama sve cisto. Da ne spominj da mi je beba u 2 trudnoci ispala u wc skoljku. Sad su mi stvarno sve izvadili sta su mogli
Sve je cisto. Cak povremeno stavljam i geonistin radi bilokakvih infekcija. Ali jednostavno sta beba veca i teza dolazi i veci pritisak je na cerviks to on popusta. Sad sam otvorena unutrasnje usce taj y, a vanjsko je zatvoreno. A sto se tice zadrzavanja u bolnici to uopce ne dolazi u obzir u ovom tjednu jer mi nemogu pomoc, rekli su mi nek ja idem doma. To tek kad mi pljusne krv da onda ponovo dode, a kuci da strogo mirujem. Nazalost oni sto im god savjetujes ako im ne odg kazu to se vani tako ne radi. To je vani vise neupotrebljivo. Ovaj jedan dr mi je rekao da ja imam.pobacaje radi skrivenih infekcija i zato uzimam geonistin. Evo koliko mi je pomogao. Zalosno...
Leona ocito je u st rodilistu uvijek u pitanju nekakva skrivena infekcija. Lezi,strogo miruj. Mozda ne bi bilo lose da ti je zdjelica i noge lagano poviseno. Kad sam bila na odrzavanju tako je lezala zena otvorena skroz da izgura sto duze. Minimalno odlazenje na Wc..mokrenje mozes obaviti i lezeci. Za kakanje bez naprezanja,ako trebaju cepici dobro se raspitaj koje jer neki izazivaju grceve a to nije dobro. Nek ti donesu ako treba onu bolnicku posudu ili pelene. Pranje zubi lezeci. Za tusiranje ne brini. Snadi se mokrim rucnicima. Ne kreci se do 01.08. Strogo miruj Zelim ti svu srecu ovoga svijeta da uspijete
Ne gubi nadu vec strogo miruj. Strogo. Uvijek vjeruj do zadnje. Jedi lezeci. Pij lezeci. Mjeri temperaturu par puta na dan. Ako se moras dignuti na noge cini to polako i njezno. Do 01.08 nema jos puno. Mislit cu na vas
Kae citala sam i o tome ali eto vise misljenja pa ne znam koje da prihvatim a to mi je babica neku noc u dezuri rekla da se bebe smire prije poroda da necu jos ja i da rekla mi je da sve dok se tonovi bebe osjete visoko da ima jos vremena tek kad budu ispod pupka beba je spremna za porod..ali eto ja uvijek volim cuti vise misljenja.
Kismet eto nisam napredna kao Vasa trogodisnja kcerkasreca pa ovdje ima zena koje su voljne podijeliti svoja iskustva koja vise volim cuti i prihvatiti nego samo ono sto google nudi.
Drage moje curke hvala vam puno na savjetima. Stavila sam sebe u strogo mirovanje. Zapravo sve radim kako je Carmina napisala. Moram nekako izgurat. Ne pada mi tesko lezanje znam se zabavit. Sad sto bude. Uglavnom o svemu cu vas obavjestit. Muz mi je kupio gusku za mokrit. Samo velika nuzda mi je nocna mora. Do 8mj cu od sada sve kasasto jesti..![]()
![]()
![]()
Leona, iskreno se nadam da ces izgurati do sigurnih tjedana, ako ne i do kraja. Vidim da si ozbiljno shvatila mirovanje, tako i treba.
Drzim fige za maloga miskeca.
Radoznalice, moj se nije umirio pred porod. Pukao mi je vodenjak i imala sam trudove, a on je unutra tango plesao.
Pozdrav !![]()
naime,trudna sam 23+6,zadnji pregled mi je bio 30.6.,sve u redu,zatvorena,plodna voda ok,bebu osjecam,par dana po cijele dane lupka,a onda dode period od dan dva kad lupi tu i tamo,gin kaze da jos ima dovoljno mjesta da izvodi vratolomije i da ne osjetim svaki njezin pokret...Ali vec dva dana me muci nekakvo pikanje u donjem dijelu trbuha i desna prepona,kad se legnem na desni bok osjetim tupu bol u desnoj preponi...a tokom dana to nekakvo pikanje ispod pupka,pa sa desne strane,pa s lijeve,koda se beba namjesti na neki zivac pa me to zasmeta,ili se maternica siri pa me ligamenti pikaju,tupo bole...ili me malecka dumne nogom pa to osjetim koda mi se zivac uklijesti...neznam kak da objasnim,valjda me razumijete...inace nemam krvarenja ni cudnog iscjetka,ovo pikanje osjetim povremeno,nije stalno prisutno,tjesim se da rastem pa da mora pikat,ima li koja slicno iskustvo?
I da,gin mi je preporucio magnezij granule kaj se tope u ustima da si uzmem kad osjetim istezanje/grceve,ne radim nis tesko i vecinu dana mirujem
Ankica, tak je kod mene, upravo kak opisuješ. Nekad znam pridržavati rukom taj donji dio trbuha, jer imam dojam ko da će piknut van.
Leona29 pij puno vode i kupi si Portalak sirup! On ništa ne šteti, ne izaziva grčeve, a razmekša stolicu
I ja sam isto imala Letz.. Dakle u slicnoj smo situaciji. Ja sam po prvom ginicu danas 18+0, a drugi mi je zadnja dva puta povecao za 3 dana po velicini djeteta tako da po tome 18+3. Ja vjerujem da ce ti biti sve u redu negdje sam citala da se i tako rano mogu javljati bh kontrakcije..
Posljednje uređivanje od Viki88 : 16.07.2016. at 23:22
Medeja moja bebica nikad nije bila aktivna ka ovih dana cak sam uspjela snimiti i par snimaka trbuha kako me lupkaali eto malo me babica zbunila s tim kad mi je rekla da se kao treba umiriti i biti nisko da bi "krenulo". S nestrpljenjem iscekujemo svaki dan svi a njoj se izgleda ne zuri...nadam se da ce uskoro makar malo se zgaravica i povracanje umanjiti.
Leona zelim ti puno srece da izguras tih 15 dana i da sve bude ok.
Cure hvala vam na svim lijepim zeljama i savjetima. Imam jos jedno pitanje za vas dali je moguce u 13tt imati bh kontrakcije. Trbuh mi se stvrdne na odredenim.mjestima. bezbolno?
Cure, lijepi pozdrav, evo i mene, i ja vam se pridruzujem
Ukratko, druga trudnoca, danas 22+5 tt , svi nalazi i uzv uredni, curka jako aktvna za
razliku od prve trudnoce, mrda se od 0-24h na sve strane, bas imam osjecaj da je ova trudnoca
skroz drukcija od prve,jedino sto im je zajednicko posteljica opet straga i nisko nosim.
U zadnjih par dana mi se cini da je curica bas jako nisko,jer jako nisko znam osjetit pokrete, imam
osjecaj kao da ce izaci - znam da glupo zvuci ali stvarno je takav osjecaj pa me to pomalo plasi ...
Također mi se pocela javljat bol u lijevoj preponi, boli dok hodam, dok se oblacim kada dizem nogu i kada ustajem iz kreveta .
Moram priznat da sam u ovoj trudnoci sva nekako plasljiva dok mi u prvoj nije bilo tako, uredna trudnoca cijelo vrijeme,
uredan porod a sada brinem oko svega ...
radoznalica , u prvoj trudnoci par dana prije poroda mi se beba jako bila umirila, cijeli dan
nisam osjetila pokrete, navecer sam isla na hitnu, s bebom sve ok, otkucaji srca prisutni i receno mi je
da je to normalno pred porod da se beba umiri, u smislu, beba se priprema i namjesta za porod (izlazak) .
Istu stvar su rekli u bolnici nedavno mojoj prijateljici .
Na dan poroda mi nije pukao vodenjak nego sam dobila trudove, nakon svih priprema za porod
(brijanje, klistir itd), kada su me smjestili u boks, onda su mi probusili vodenjak .
Leona29 , iskreno se nadam da ce sve biti uredu i da ces izdrzati i izgurati do kraja!![]()
Vidim da se pita za bh kontrakcije, pa da odmah i ja postavim svoje pitanje.
Ja mislim da vec neko vrijeme osjetim bh kontr. (danas sam 27+6). Stvrdne mi se stomak, najcesce u predjelu ispod i do pupka, drzi tako mozda 10-15 sekundi, pa se opusti. Bezbolno. To mi se nekad desi jedan put dnevno, a nekad i tri puta na dan.
Koliko je uopce normalno da ih imam vec sada (ako se uopce radi o bh kontr.)?
Radiznalice, moj prvi porod je bio induciran pa nemam pojma smiri li se beba prije trudova... Kakav je bio na porodu nemam ni priblizno sjecanjemalo vise naginjem dojmu da se osjetno mrdo, al ko zna
Mislim da je to sa smirivanjem bebe jedna od onih bapskih prica... Inace, par tjedana prije poroda je znao dva dana biti aktivan skoro cijeli dan, onda jedan dan skroz slabo, i onda ispocetka.
Ovaj sad ko da mi se preko vikenda spustio nize i nasadio na mjehur - sinoc sam isla svakih sat vremena na wc. Ah te cari tretjeg tromjesecja!
Sunshine i kod mene je bila nisko beba pa sam u 8mjescu bila na mirovanju iste sam takve bolove imala i brinula se da ne krene vani prije vremena a onda neocekivano se podigla bas visoko ugusi me u prsima od nekog pritiska, nekad imam osjecaj da gubim dah.
Jadranka i kod mene je bebica sad aktivna neki udarci su bas prejaki, a i meni je bio jedan period tako svako pola sata, sst sam morala u wc uvijek pun mjehur pa su me uputili da vadim nalaze urina i urinokulturu da nemam neku upalu i naravno pokazalo se da ne, vjerovatno je beba pritiskala a eto sad se digla pa i smanjilo se to non stop hodanje u wc, jos kad bi i zgaravica nestala sve sam probala ali izgleda nema lijeka za to.
Meni je prošle godine pomogao sladoled. Žderala sam ga u ogromnim količinama.
Ove godine mi pomaže badem, koji prošle godine nije djelovao, a sada ga pojedem 4-5 boba i smiri se.
Kisela voda pogorša stanje maksimalno. Danas sam popila čašu i ostatak dana sam podrigivala želučanu.
Također sve sa paradajz sosom pogorša.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 17.07.2016. at 16:32
Ja jos nisam dosla do zgaraviceu prvoj trudnoci sam je imala zadnjih par tjedana.
Meni nista ne pomaze ni badem, grisini, donat, kokice, korica hljeba, riza itd.pocela sam i uzasne glavobolje imati od povracanja i zgaravice, bas sam se napatila tokom trudnoce s ovim ali ovo je vrhunacako ne bude kroz dan dva ja cu zaista poluditi.
Ja sam citala da bh kontrakcije u vecini slucajeva ne rade probleme, ali ima cura koje su se i otvarale od njih.. ne znam sta reci, da li mirovati i koliko mirovati uz njih, koliko na dan je normalno, ja pijem Mg, i ne mirujem strogo, najcesce me uhvate navecer.. mozda se javi koja s iskustvom
Radoznalice, nadam se da ces brzo drzat svoj mali zamotuljak u rukama! Ja sam se i fizicki i psihicki preporodila kad sam rodila maloga. Doslovno preko noci je nestao svaki trag mucnine i vecina drugih tegoba. Ja sam doduse povracala samo tu i tamo kroz jutro u tim zadnjim tjednima. Ova sad trudnoca mi je subjektivno dosta laksa i ugodnija i puno se bolje osjecam u svom tijelu i mnogo sam aktivnija. Mada objektivno i ne vidim neke razlike. Al valjda znam sto mogu ocekivat pa je drugacije.
Nocas sam ok spavala - valjda se malo pomakao s mjehura malisan.
Pozdrav cure moje evo da vam.javim. Sutra idem na pregled ponovo u bolnicu da odluce dali ce mi napravit serklazu. Jer kao na 15mm cerviksa da ce sutra se konzultirat. Ja se nadam da ce se nesto izrodit iz toga. Ali danas osjecam uzasan pritisak u stomaku nadam se da ce do sutra biti sve u redu.
Jadranka nadam se i ja da ce sto prije se to desiti pa se nadam da cu se malo odmoriti ako nista od tih tegoba, jutros u 5h me probudila zgaravica i povracanje, 2h sam provela u wc-u povracajuci pomalo i placuci vise od muke, na kraju me uzasno glava zaboljela i ne prestaje jos uvijek a pritisak mi dobar 120/80..danas ne osjetim bas bebicu kao prethodni dana al mi se zna stomak bas stvrdnuti na nekom dijelu ali brzo popusti i par puta mi se desilo da me bas 'zigne" u lijevu stranu pri dnu otprilike gdje je jajnik.
Leona samo miruj, nadam se da ce sutra naci neko rjesenje za tebe i tvoju mrvicu.