Bmaric jesam termin presla, zato su me ostavili u bolnici da prate puno povracam a pupcanik je oko vrata, jedini napredak je sto prvi put danas da ctg pokaze i trudove
Bmaric jesam termin presla, zato su me ostavili u bolnici da prate puno povracam a pupcanik je oko vrata, jedini napredak je sto prvi put danas da ctg pokaze i trudove
Kaae, sto se tice unosa bakterija stranim tijelom, to ne iskljucujem i svakako je moguce, ali vjerujem da je vjerojatnost jako mala, buduci da se svi instrumenti steriliziraju (nadam se bez propusta i iznimke).
Kod bakterije koju ja imam (urea) u kolicini 10^3 se inace ne prepisuju antibiotici, jer je to jako mala kolicina. Ali u slucaju rane trudnoce + skracenog cervixa (kao sto je bio slucaj kod mene na pocetku trudnoce) dobila sam antibiotik, jer ova bakterija moze uzrokovati otvaranje i s time pobacaj. Pa je dr postupila po onom: bolje sprijeciti nego lijeciti.
A ako vec citas statistike i studije, onda vjerujel da si citala da neke skupine antibiotika ne prolaze kroz placentu i s time ne dolaze u doticaj s bebom (po studijima). Naravno, nisam pobornik uzaludnog uzimanja bilo kakvih lijekova, ali ako ce mi neki sprijeciti prekid trudnoce, a ne steti bebi, naravno da sam za.
Ni ovdje ne rade nista ako je cervix duzi od 2,5 cm, ali se prati pregledima. Meni je moja dr rekla da se od 2,5 - 3,5 cm preporucuje umjeteno mirovanje, od 2 - 2,5 cm strogo mirovanje, a serklazu rade ispod 2 cm ili i kad je duzi ali smeksan.
Cervix nije bas toliko osjetljiv da mu se moze nanijeti steta od pregleda koji traje niti pola minute (dok sam opip cervixa traje max. 5 sek. - bar u mom slucaju).
A pogotovo mu ne moze nista biti od vag. uzv, koji ga i ne dotice. Da to sto smeta, sex bi bio svima zabranjen, jer penis pri penetraciji ipak dublje ulazi u rodnicu od uzv sonde.
Radoznalice drzim fige da ces brzo imat svoju bebicu.
Drage moje da vas pitam, dali ste imale osjecaj kao bol kroz grlic i rodnicu tipa isijavajuce boli? I bol oko pupka?
Leona29,
ja jesam..kao da će mi ispasti bebica van..i onda oštru probadajuću bol ali samo na sekundu dvije..
Sad više nemam taj osjećaj a u terminu sam..ne sjećam se kad je prestalo
Leona, i ja sam imala nekakvu trenutnu bol kroz rodnicu prije nekoliko tjedana (ne sjecam se kada tocno) i bas sam ovdje pisala. Mislim da je trajalo par dana. Nemam pojma kad je stalo (i da li je stalo ili samo vise ne obracam paznju).
Leona i meni se ponekad u prvom tromjesecju javljala probadajuca bol - poslije toga nije. Kako si ti? Jel stalo krvarenje?
Radoznalice nadam se da su se trudovi pojacali i da vec ljubis svoju bebicu!
Mene uhvatila mala snaga. U petak mi je bio zadnji dan posla (sad godisnji pa porodiljni), a jucer se odmah probudila prehladjena, s tonom sline u donjem dijelu grlo (bronhima, sto li?), sva krepana i nikakva. Prehlada ce proc, al sve me strah da ce ova iscrpljenost ostat do kraja trudnoce. I bas me uhvatilo neko lose raspolozenje. U stilu, kako cu ja izdrzat. Imam jos 10-11 tjedana do termina, znam da zapravo nije puno, ali meni sad djeluje da je. A najvise mi tesko zbog ovog starijeg malise. On bi se tako rado igrao i bio sa mnom. A ja bi se najradije uvukla u krevet i ne micala se odatle. A sad cu bit sama s njim tjednima (dok je md na poslu) i uopce ne znam sto cemo nas dvoje. On se budi prekasno za ic ujutro na plazu... djece ispred kuce isto nema kroz jutro jer je prevruce... A mozemo se mi kuci igrat svega i svacega... al zaj mi da bude pola dana kuci. A ja nemam bas snage da idem s njim nekud po ovom suncu. Moram malo progundjat za dobro jutro![]()
Bmaric sretan rodjendan, moja mrvica izgleda nece vani
Trudovi se jos uvijek nisu pojacali da su bas intezivni, nisu me nikako gledali vaginalno i nece sve dok ne budu bolovi na 5min (kao zbog bakterija izbjegavaju vaginalni) a ni uzv mi jos nisu radli tako da nista ne znam niti govore za porod samo su mi neke mjere uzimalo naravno ni to nisu objasnili samo u cudu gledam ove brojke.
Sad pocinjem povremeno osjecati bas jak bol kao "probadajuci zig"u dnu kicme pa i u predjelu " trticne kosti" sad ne znam da li je to sto 2 dana nisam isla u wc ili su i to nei pred porodjajni bolovi.
Jadranka daj si oduska i izbalansiraj da ugodis i sebi i djetetu.
Kaze radoznalica da je jedini napredak to da je CTG pokazao trudove.
Nadam se da nema puno trudnica koje tako negativisticki razmisljaju.
Pa cijela trudnoca je napredak!! Tijelo zene stvori novo ljudsko bice!! Svaki dan i svaki tren to bice napreduje. Ima napretka, i te kako ima.
Znam da sam ja kao na nekom ruzicastom oblaku (unatoc najgorem mogucem sto mi se dogodilo u porodu), ali smatram da ovako los stav prema vlastitoj trudnoci ulazi u patologiju, ne trudnoce, nego onoga koji tako misli.
Drage cure moje hvala na odgovoru, samo se nadam da grlic stoji na mjestu. Da nije kakvo otvaranje. Draga Jadranka nemam vise krvarenja i nadam se da nece ga vise ni biti. Sad jos ovaj tj prezivjeti i onda cemo vidit kako je. Bmaric sretan ti rođendan, neka nas lavica, sad ce i od nase radoznalice biti lav ili lavica.... Radoznalice sretno![]()
Hvala cure!
Leona, i ja sam mislila da je probadanje povezano sa otvaranjem (bar sam tako citala na netu), kad ono moj se grlic jos malo zatvorio. Nadam se da je tako i kod tebe.
Radoznalica evo ovdje si pisala kad ti je bio prvi dan menstruacije 18.10. Tako da ti je tocno danas 40 tt i nikakav termin nisi presisala...a pitanje je i kad je bila ovulacija jer si isto tako pisala da prije vec si trudna bila da su ti se ciklusi produljili na 4, 5 dana.
Prema tome ne panicari bezveze....dijete ce se roditi kad ono bude htjelo i kad bude spremno.
Sad si me podsjetila na jednog mpo dr,koji mi je održal sličan monolog dok sam ga pitala dal ima pomaka (kod fm).
Ma pustite ženu da se jada...pa na kojoj smo temi?
Ima problema cijelu trudnoču koju teško podnosi...pa kolko trudnica povrača ovoliko,i ne vjerujem da joj je sve to od stresa i neznanja.
Da sam npr ja pisala i pitala sve kaj me mučilo i čega sam se bojala,sigurno bi mi isto rekle da pretjerujem. Ona pita,a zato smo tu da joj pomognemo jel. Bar večina.
radoznalice,želim ti brz porod i da što prije postaneš mama![]()
Radoznalice meni su tako krenuli trudovi s tom boli u krizima i samo se pojacavali. Trbuh me nije ni bolio. Prati razmake i zapisuj. Na pocetku ne mora boljeti jako. Ako mozes hodaj i radi trbusni ples. Sretno i javljaj nam novosti!
A gdje je zuta?
Ne vidim ju od jucer, da nije rodila?
Bez razloga. Zbog nekih postova na odgoju pasa. Dobila je opomenu, valjda 2. ili 3., pa forum automatski banira.
Vec sam mislila poslati molbu sirius da ju odblokira, ipak je zuta pred porodom, ali mozda bi bolje djelovalo ako vise nas zamoli da joj skinu ban (on traje 3 mjeseca inace)
A jojjj.....![]()
Evo ja bi isto zamolila sirius ovako cak javno ako je ikako moguce da se zuta odblokira. Slazem se s Beti3.
Tri mjeseca je jako dugo!!!!
Posljednje uređivanje od sara79 : 24.07.2016. at 16:06
Hm meni opet maloprije roskast iscjedak, sa krvavom zilicom. Pa iza toga opet sve cisto . Ne razumijem vise nista. Neznam sacekati jos ovaj tj pa na pregled ili otici ranije... Postaje stvarno vise deprimirajuce..![]()
Nisam mislila nista negativno pod tim kao jedini napredak...oni su meni rekli da je termin bio juce a i menustrualni kalendar mi tako pokazuje inace sam uvijek upisivala menzes. Ma ogorcena sam sto mi nijednom nisu pregledali na uzv niti vaginalno ne znam ni da li se otvaram, ni kakvo je stanje plodne vode a ni sta je s pupcanicom. Jedino sto zelim je da mi vise kazu sta planiraju samnom i da svoju bebicu napokon uzmem u ruke.
Leona, ja bi otisla na pregled, ako se ponovi, il bi bar zvala ginekologa. Drzim fige da sve bude ok!
Radoznalice, ajde, jos malo! Nije potrebno da ti svaki dan rade uzv i vaginalno te pregledavaju. Isto tako, uobicajeno je preci termin (termin je i tako okviran datum) - nece ti samo zbog toga inducirat porod. Al u svakom slucaju, brzo ce bebica! Drz se jos malo!
Bmaric sretan rodendan
Leona i ja se slazem sa Jadrankom , barem se cuj sa ginicem da vidis sto ce ti reci.
Radoznalica drzi se, jos maloo i brzo ce bebica![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
Leona ja ne bih. Je li ti pregledom moze pomoc? Da li cackati ako ne moze nista sprijeciti. Znam da je tesko ali se pokusaj strpit. Kad imas zakazano?
Leona29,
Čini mi se da si ranije pričala kako stavljaš vaginalete?
Ako ti je rodnica suha, možda otud tragovi krvi..namažeš li kremom vaginaletu?
Drage moje evo probudila sam i zelim.vam dobro jutro danas sam usla u famozni 14tt. Eh sto se tice te moje sukrvice to je zbilja u jako malim.kolicinama znaci bude ta 1 zilica i malotako isarane sluzi koje kasnije vise nema pratila sam.skoro citavu noc i sve je bilo cisto. Opet to sto Ribica kaze strpit se jos do 02.08 nije puno zapravo koliko i je. A da me sad puno dole diraju ne bih jer moj cerviks je toliko osjetljiv da bolje ne dirat ga. Najgore je zapravo sto sam u tjednima kad je trudnoca vec nekako treba ic normalno a opet ako se sto dogodi niko mi ne moze pomoc. E sad neznam mozda je ta sukrvica jucer bila povezana sa epizodom wc. Provela sam skoro pol sata u bolovima dok nisam.obavila sto sam trebala pokusavajuci se ne naprezat... Sto se tice vaginaleta to sam imala u 6tt i tad oprezno stavljam cak.sam i lubrikant kupila neki u ljekarni od jgl i stavim.rukavice koje isprskam oktaniseptom.
Imam pitanje za iskusne trudnice i mame .. Da nesto nije u redu sa bebom dali bi ja to nekako osjetila u ovim tjednima (19) .. Bol krvarenje ili nesto?
Moram se malo ispraviti, i ako nastane bol i krvarenje, ima jos sanse da beba bude dobro.
Cim sam procitala tvoje pitanje, mozak me vratio u onaj tren kad sam saznala da otkucaja moje bebe nema, a ja nista, nista, ma ni najmanju naznaku nicega nisam osjetila![]()
Imam pitanje za iskusne trudnice i mame .. Da nesto nije u redu sa bebom dali bi ja to nekako osjetila u ovim tjednima (19) .. Bol krvarenje ili nesto?
Probaj naći nekog da ti posudi baby watcher. On je super za ovaj period kad ne osjetiš bebicu a strahovi ne popuštaju. Mene je spašavao i kasnije jer mi je beba bila hipotona pa se neke dane, u kasnijim tjednima, nije uopće javljao. Čim bi čula otkucaje bilo je to instant olakšanje.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Ajme neznam nikoga tko ga ima :/ a dobro u utorak idem na kontrolu izdrzati cu jos tj dana
netko je pitao za vucicu, ona je rodila 11. 7. nadam se da ce se javiti s detaljima i da su ona i bebica dobro
Viki88 ja sam kupila BW preko ebaya za 300 kn i dosao je za par dana iz UK...
Leona pratim te, nadam se da si nasla nekog dobrog specijalista da ti pogleda nalaze faktora... neka bude mirno do kraja
Radoznalice i tebe pratim vec duže, želim ti da budes jos malo strpljiva i da bude sretno na porod
Bety ;(
Jadranka nisam ,tj. mislila sam prije nekih 2-3 dana kada sam na vecer legla na bok i umirila se da jesam ali nakon toga nista pa ocito nije to to. Ili ja neznam razaznati jos osijetim puno toga ali mislim da su crijeva.. Pa nemam bas razloga .. Jucer i danas mi se opet javila bol dolje nisko ali najcesce pri promjeni polozaja , okretanju .. Kad iz lezeceg idem u sjedeci. I ti sto ne osjetim bebicu.
Pa mozda je to ipak bebica - nema veze sto je jos ne osjecas svaki dan. U pocetku to i je tako nekako nedefinirano. A koliko vidim internet kaze da bi prve pokrete majka trebala osjetit izmedju 16. i 22. tjedna. Tako da ima jos vremena. A za bol - mislim da su kratkotrajna probadanja u trudnoci sasvim normalna. Nadam se da ce ti se pocet javljat i prije pregleda! A u svakom slucaju, da ces na pregledu vidit kako radi salta![]()
Jos uvijek kod mene nikavih promjena osim sto sam psihicki puna, toliko losih prica i iskustava sam cula i vidjela da ne moze covjek da ostane imun na to
Bas me strah sto se ovo oduzilo, dr je rekao da ce gel aplicirati da proba da pokrene porod ali toliko zena mi je reklo da im to nije pomoglo da su samo namucile se bez razloga da me panika hvata.
Radoznalice, nije se nista oduzilo, tek si tri dana iza termina. Vecina zena koje ja znam je rodila dijete tjedan do tjedan i po nakon termina, malo koja ga je rodila prije. To je stvarno okvirni datum. Sta beba zna jel u trbuhu 280 ili 289 dana![]()
Ajde drzi se. Bit ce ok!
Radoznalice, moja rodica je prenjela 2,5 tjedna preko termina i kad je rodila rekao joj dr da je ipak rodila na termin (vidi se po bebi da li je prenesena ili ne).
Viki, ako se dobro sjecam tebi je posteljica s prednje strane. Zato i ne osjetis nista, jer kad u tako ranoj trudnoci beba lupa od posteljicu ne osjetis nista, jer je beba ipak jos mala i nema toliko snage.
Ovako sam ja osjecala (mozda mozes usporediti): dva puta za redom sam osjetila kao lagano treperenje, akroz njezno, koje je trajalo mozda 2 sek. Onda tjedan, tjedan i pol nista osjetila nista. Pa sam pocela 1-3 puta dnevno osjecati u donjem dijelu trbuha kao baloncice kroz crijeva. Mislila sam da su crijeva, dok nisam skuzila da to osjetim svaki put na istom mjestu. Onda mi je bilo jasno da je to beba. Ja jesam to sve osjetila dosta rano (to treperenje krajem 15. tt, u 17 tt te baloncice), ali kod mene je posteljica sa straznje strane.
S kazu da prvorotkinje bebu inace osjete od 18 tt, ako je posteljica otraga, a kasnije ako je posteljica sprijeda.
Probaj pratiti gdje tocno osjetis to sto osjetis, i ako je otprilile na istom mjesto onda je bebac![]()
Znam danismosvi strpljivi, ali za roditi,a jos vise za odgojiti dijete, treba puno strpljenja. I paniku zatomit u pocetku. Ako se ne moze zatomiti vlastitim snagama, treba potraziti pomoc.
Ova izjava da su se zene namucile bez razloga nakon aplikacije gela i nije bas ispravna, jedino ako smatraju da su trudovi bez razloga
Sigurna sam da si cula i puno lijepih prica i iskustava, zanemari ruzne, misli na lijepe.
Pa da evo i sinoc sam osjetila kasno kad sam legla i svaki put se javi desno u donjem dijelu trbuha kad legnem na lijevi bok. A jutros sam nesto isto osijetila ali vise na lijevoj strani isto dolje nisko.. Nekako sam sigurna da nisu crijeva jer kad osijetim crijeva odmah me tjera na ispustanje plina a ovo ne. I da posteljica je sprijeda.
Mene vise plase ta boluckanja dolje i napetost jer me strah pre ranog otvaranja ipak sam imala Letz. A i na zadnjem pregledu je bilo : cerviks tvrd 1.čl uloziv za jagodicu prsta. Rekao je dr da je to sve super i normalno ali ipak .
Ja sam imala klasicnu konizaciju, duzina od 16 do cca. 23 tt bila 3 cm, sada 3,5 cm. Meni je cervix skroz zatvoren, ali ja po preporuci dr i mirujem. Receno mi je da umjereno mirujem, ali ja to vise strogo iz straha, jer vecinu vremena lezim. Prvo mi je bio horor kad mi je rekla da cu na serklazu ako se pocnem otvarati do 23. tt, a ako se pocnem otvarati nakon 23 tt, onda strogo samo mirovanje (krevet - wc), jer se serklaza tada vise be radi. Tako da sam si zadala ne bas strogo, ali nesto stroze od umjerenog mirovanja i hvala Bogu za sada je sve ok. Jeli ti ikako mjerio duzinu cervixa?