Ginger je s bebom!
Ma i mislila sam na dnevne doze, od toga se i tako ne iskoristi sve tako je bolje uzimati nego pokusavati bezuspjesno.
Da, sok od cikle s jednim ocijedjenim limunom i ja stavim jabuku da malo ublazi okus cikle.
Jetricu obozavam, al sam negdje procitala da se ne preporuca u trudnoci jest iznutrice.![]()
Ja sam tek u trudnoci zazeljela jetrica. Jela sam domaca svinjska, i domaca pileca, i par puta kupljena pileca, na dan kad su tek u mesnici dobilo.
hvala curke pijem 2 x1, prvo ujutro nataste a navecer pojedem , ali je problem kaj pijem i magnezij prije spavanja, a onda mi je trbuh ujutro ko od kamena, pa ga masiram pa me je strah da ne stisnem smjeskicu.Citala sam da c vitamin apsorbira fe mislila sam da umjesto da jos kupujem vitamin c jestin voce i povrce sa vitaminom c tipa paprike, kiwija, naranča ili da slazem limunade!Iznutrice ne jedem inace.
Snupi, ne uzimam ni ja vit C u tabletama, al ocijedim dvije narance i limun i popijem.Ja taj vit C nikako ne mogu progutati, uvijek mi zapinje pa sam odustala.
Dakle, što me snašlo zadnja dva dana. Ok, mislim da sam jučer imala prvu kontrakciju. To nije čudno, s obzirom na tjedne, ako je to - to. Danas dok sam hodala, ne dugo i puno, osjećaj da će mi beba ispasti. Baš sam usporila, pa stala, nisam znala što od tog čudnog osjećaja. Pritisak skroz dolje i spontana potreba za da skupim noge. I kad bi stala - prestalo bi. Osjetila bih olakšanje. Kao neće ona nikud.![]()
Ja vas vise ne mogu pohvatat! Koliko beba! Cestitke svima
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
čestitke svim novim mamama!
Cestitke svim novim mamama
Treba je pobijediti muzikom plivanjem setnjom...
Samo je s njima upitna svjezina i kako je zivotinja hranjena. Jer jetrica filtrira sva sranja,pa moze biti problematicna
Upravo to![]()
Nikad ne znas sto stize u mesnice, a to su ipak iznutrice.
Kako si pomazate u spavanju? Do prije trudnoce sam spavala na prsima i trebalo mi je vremena dok se priviknem na spavanje na boku. Al ima noci kad me sve zivo boli i utrne, npr. sinoc. Vise sam se izokretala i borila nego spavala. A na ledjima ne mogu.
cure, znate li možda što znači da je ductus venosus bifazičan?
To obicno boli krajem trudnoce i proci ce
Evo budući da sam tu već dugo, nakon 12 tjedana sam napokon maknuta sa strogog mirovanja
Cerviks se održao, bebač narastao i skoro pa se može roditi. Kaže dr da se mogu polako vraćati normalnom životu, koliko mogu. Uf, olakšanje. Iako neću ni sad pretjerivati. Malo nešto napraviti po doma, otići u shopping i to je uglavnom to![]()
Vrci, super vijesti!
sad samo lagane šetnjice da dođeš malo u formu![]()
vrci super vijesti...jeah
Da, rekao je i doktor, sad lagano i polako, treba se vratiti u formu
I da, koliko god sam paničarila da mi je trbuh malen, od Nove godine je baš narastao. I bebač je taman po mjerama, tako da veličina trbuha stvarno nema nikakve veze...
Vrci super!! Sad možeš lagano u šetnjicu i snažit se do poroda.
A ja još ne znam što ću s leđima. Opet nisam spavala sinoć. Lumbalnu bol sam prestala osjećat (valjda se naviknula), al torakalni dio sada počeo i ramena.
Ne znam gdje bi s rukama koliko me to sve po noći muči.
Ma sve ćemo pretrpjeti samo da bebice naše budu dobro!![]()
Lili, i mene muči kud s rukama. Jer prije sam spavala na boku, ruka pod mene. Ali sad me žulja i ne mogu tako ležati, užas. Pa ruku izvijam iza leđa, pa nekad naprijed. A par dana su me oko 6 ujutro boljela leđa, više nisam nikako mogla ležati. Srećom, prošlo me, ne znam kako i zašto, ali ne bunim se
ja zaspim pred TVom oko 11 navečer
oko 1 ujutro i oko 3 idem na wc, a ustajem u 6 kad se i moji dižu za vrtić/školu/posao
kad oni odu, oko 7, ponovo se vratim i drijemam još oko sat i pol
to što uopće spavam (jer ovo rascjepkano ne mogu zvati spavanjem) spavam na boku, donja ruka pod glavom, a gornja ispred sebe
ah, da, roštiljam se u prosjeku svakih sat vremena, tako da nekog efektivnog sna imam 45min na sat vremena
išijas mi se spustio do ritice, pa me sada boli cijeli donji dio leđa i lijevi guz, ustajanje, sjedanje i početno kretanje su strava za gledati, a kamoli za doživljavati...
ali, nisam u strahu, panici i nisam zabrinuta, jer znam da će sve proći
samo sam očito na krivoj temi![]()
samo podjeli s nama svoje iskustvo,moram znati kaj me još malo čeka(mijesečarenje do wc-a mi je već normalan ritual spavanja)![]()
pa u principu, očito je sve intenzivnije i jače nego u prijašnjim trudnoćama, jer ovo je prvi puta da sam iselila iz spavaće sobe u dnevni boravak
sve mi smeta; MM koji glasno diše (čovjek čak i ne hrče, ali mi smeta disanje), K. koja se prevrće, meškolji i mrmlja u snu, R. kojeg čujem kad iz svoje sobe hodočasti na wc i također priča u snu...
jedva čekam da prođe tih zadnjih mjesec dana![]()
Ja obožavam spavatii do sada je išlo uspješno do 9-9.30.
Jučer ujutro injutros kad je MM krenuo na posao ustala u sedami ne znam kud bi sa sobom.
Osim donjeg dijela leđa, toliko me gore boljelo da sam mislila da nije nešto drugo ne samo leđa.
Pretpostavljam od težine dojki jer me bole pektoralni mišići, a preko dana sam stalno u grudnjaku (možda da ga držim preko noći??).
Da ne spominjem roštiljanje, hoa lijevo hop desno pa ponovo (ne brojim uopće koliko puta). MM se probudi pa pita jesi dobro, jel se nešto dogodilo??
Nadam se da bebici od toliko pokreta i okreta ne može ništa biti.
trenutno spavam doslovno ko top i niš me ne smeta,ni to hodanje do wc-a mi ne prekida san,zaspim u sekundi dalje...zato izbjegavam spavanje kod svekrvezbilja nemrem hodati gore,dole na wc i to još s vanjske strane kuće to jedino ljeti dolazi u obzir kad odem u spavačici k još k tome bosa do wc-a
Ne spavam nikako samo se bacakam i već u šest na nogama ali neka još malo i moj bebolinac je tu,,
Pozz cure! Ja sam u 15. tjednu i već tjedan dana me zdjelica i prepone rasturaju.
Nakon dva sata stajanja ili šetanja meni nema druge nego da legnem. Ginić mi je rekao da je to do nekog hormona i da je to sve normalno.
Zanima me da li je kojoj od vas tako bilo? Kako ste ublažavale bol?
Sani, meni je tako bilo
nisam ni stajala, ni šetala 2 sata
čim bih osjetila umor ili pojačanu bol, ako bih imala gdje prilegla bih, a ako ne, barem bih sjela
spavam s onim jastukom za trudnice i dojenje. mm ga zove azdaja, ali me kukovi pri spavanju ne bole.sigurna sam da ce i kod dojenja biti koristan. isto tako za hodanje sam si kupila onaj pojas koji pridrzava trbuh i vise me ne bole prepone i mogu solidno dugo hodati. a sto se samog isprekidanog sna <zbog posjeta wc-u) gledajte to kao na trening za kada se beba rodi, pa nocu trebate dojiti ili hraniti ili presvlaciti).svima pozdrav i drzite se.
Kupit cu ga cim prije!!
Danas sam bila na pregledu i sve je super. Sad smo u 19.tjednu, a beba je po mjerama (bar je ginicka tako napisala) 20.tjedan.
Jel jos neka od vas slicno tako?
Sani, i meni je bilo tako i to je skroz normalno ako te zahvati.
Odmori svaki put kad si u prilici. Ja sam se čak i ukočila, odnosno jako me boljela simfiza prvo, ali kako došlo-tako prošlo.
Jastuk sam počela koristiti tek kad sam dobila trbuh, a remen nikako da upotrijebim.
Naravno, presretni smo jer je ginekologica rekla da je zaista sve super![]()
![]()
Samo me zanima jel nekoj od vas slicno to s tjednima?![]()
lili ja sam u pon bila 17 tj...al već smo pričale da smo tu negdje
Lili, normalno je da beba bude ili veća ili manja za službene tjedne na uzv, to se stalno mijenja
Nama je u zadnje vrijeme bila glava veca, bedrena kost tu negdje, a trbuscic malo manji. Sad su se te razlike malo smanjile i sve je nekako podjednako
Sani bas danas razmisljam jel moguce da me tako rano (15+5) bole kriza,zdjelica,bokovi dupe..i vidim sad da nisan jedina.. jucer se vozila u autu dobrih sat i pol i od jucer mi je krevet najbolji prijatelj, vec me strah ulovio da nesto nije ok...
ja sam osobno izludila zbog tih bolova jer to meni ve ne prestaje mjesecima...jedva cekam da se vratim u normalu
Kod nas cijelo vrijeme bedrena veća, glava više manje u tjednu, a trbuščić manji. ALi sve u okviru onih dopuštenih odstupanja. A i ono što doktor kaže - bitno je da sve u svom ritmu raste i napreduje.
Dodajem: jako, jako je mirna danas.
Hvala cure!!![]()
Jejja mene bole leđa mislim od prvog mjeseca. Odmah su počela boljeti u lumbalnom dijelu, a kretanje mi pomaže.
Zato obavezno jednom dnevno prošetam sat vremena i zaista prestane ili barem bude lakše.
Ako sam statična tijekom dana, navečer bude uff. Al dobro, podnijet ćemo, nije to strašno!![]()