Stranica 380 od 581 PrviPrvi ... 280330370378379380381382390430480 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 18,951 do 19,000 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Viki, jos sam nesto zaboravila: ta napetost i boluckanje je skroz normalno. Mene je isto bolilo, ja rekla dr i pokazala jos gdje, kaze da je zbog rastezanja ligamenata i rasta maternice. A nekad sam imala osjecaj da se ne mogu ispraviti koliko me je zatezalo.

Iskreno, ja sam uvijek mislila da u trudnoci nema nikakvih bolova i ako nesto zaboli da to znaci da nesto ne stima. Iznenadila sam se koliko sam bila u krivu.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Nije mi mjerio cervix uvz samo rucno .. Na to sto sam za jagodicu uloziva rekao je da je to sve super, nalaz uredan. Nije spominjao nikakvo mirovanje cak sam spomenula da idem na more i odobrio je.
    A evo boli me lijevo dolje blize preponi danas i bol se javlja kad pomaknem lijevu nogu gore dolje.. Bas kao neko zatezanje . Ja sam znala da u prvom tromjesecju boli i da je to normalno ali isto sam mislila da u trudnoci nebi trebalo biti bolova.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj radoznalica prvotno napisa Vidi poruku
    Jos uvijek kod mene nikavih promjena osim sto sam psihicki puna, toliko losih prica i iskustava sam cula i vidjela da ne moze covjek da ostane imun na to
    Bas me strah sto se ovo oduzilo, dr je rekao da ce gel aplicirati da proba da pokrene porod ali toliko zena mi je reklo da im to nije pomoglo da su samo namucile se bez razloga da me panika hvata.
    Ja sam tjednima prije poroda ležala u bolnici i isto se naslušala i nagledala svakakvih scenarija. Teško je ostati imun na to.

Ja mislim da si ti bila uvjerena da ćeš roditi ranije jer si morala mirovati pa ti sada ovo izgleda neobično što si dočekala i prešla termin.
    Budi sretna što je tako, što nisi rodila ranije.
    Nadam se da će gel kod tebe djelovati.

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

radoznalica, sretno draga!!!!!!

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Viki, ako imas fb, nadi Tipiti, moja draga frendica iznajmljuje baby watcher i druge opreme za trudnice i mame. Mozes ga unajmiti koliko ti treba da ne kupujes.
    Ako nemas javi mi se pa ti mail dam.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Tiia hvala imam fb budem ju potrazila

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Nemogu naci pod tim nazivom

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Radoznalice, jesu li te gelirali? Ima li novosti?

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ej cure..evo nisam dugo pisala..ja danas punih 39 tt .nisan ocekivala da cu dogurat do tog tjedna..inace bez trudova..otvorena dva cm i cekam
    Prije sedam dana mi sluzni cep izletio i bolovi jaki da mislila to je to al se sve smirilo..

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Nema Radoznalice, mozda rađa
    Kiki30 sretno

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Kiki, sretno!

A kako uopce izgleda sluzni cep? Koliko tog kolicinski bude? Jeste osjetili kada je ispao ili samo vidjeli?

Pitam da znam, jer mi je ovo prva trudnoca.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Meni je ispao dan nakon termina tj dan prije poroda, kad su krenuli trudovi. Krenulo prirodno ciscenje i svakim odlaskom na wc cep je izlazio sve vise. Uglavno velicine kao bebina saka ako se dobro sjecam. Sluzav i s par zilica prokrvljen. Dva tjedna prije mi je isto izaslo malo vise sluzi pa sam pomislila da he to cep, ali eto nije bio. Ne mozes ga falit kad ga vidis. Nekome ode s vodenjakom ili ode na porodu.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Nista od gela predomislio se dr.kaze vidjet ce jos koji dan pa onda, bas su nedogovorni danas me cak ni pregledali nisu nista samo djaba lezim ovdje bolju bi njegu imala kuci.
    Danas sam pola dana preplakala koliko mi je muka od svega, samo mogu reci blago onom kome kod kuce krenu bolovi i porod pa samo u bolnici na kratko bude, toliko sam vidjela i cula losih iskustava i situacija da imam traume..od rodjenja mrtvo beba do rizicnih curenja plodne vode itd.
    Bas me strah i panika kolegicu su mi danas napatili bas izazivajuci porod sa tabletom zatim 2x drip da bi se otvorila 10 prstiju i na kraju joj uradili hitno carsko beba visoko i pupcanica oko vrata...slicna je situacija kod mene

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja moram priznati da meni nije jasno što ti želiš.
    Sretno u svakom slučaju!
    Ja idem danas roditi, držite mi fige

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Nista od gela predomislio se dr.kaze vidjet ce jos koji dan pa onda, bas su nedogovorni danas me cak ni pregledali nisu nista samo djaba lezim ovdje bolju bi njegu imala kuci.
    Danas sam pola dana preplakala koliko mi je muka od svega, samo mogu reci blago onom kome kod kuce krenu bolovi i porod pa samo u bolnici na kratko bude, toliko sam vidjela i cula losih iskustava i situacija da imam traume..od rodjenja mrtvo beba do rizicnih curenja plodne vode itd.
    Bas me strah i panika kolegicu su mi danas napatili bas izazivajuci porod sa tabletom zatim 2x drip da bi se otvorila 10 prstiju i na kraju joj uradili hitno carsko beba visoko i pupcanica oko vrata...slicna je situacija kod mene
    Dok si bila kod kuce, nije bilo dobro jer nista nisi znala.
    Dok si cekala da porod krene sam od sebe, kod kuce, nije valjalo jer nije kretao, a u medjuvremenu nisi znala bi li trebao krenuti i kad ce i kako ce (ono, Djekna jos nije umrla, a ka'ce ne znamo.. ako se tko sjeca).
    Sad nisi kod kuce, ne valja opet jer te ne cackaju bezveze.
    Da cackaju svakih tri minute, jaukala bi da boli i da ti smetaju i da nisu normalni.
    U nasim krajevima, ionako, u principu nitko ne bude kratko u bolnici. Ostajes nekoliko dana, a i puni tjedan, ako rodis carskim rezom. Pretpostavljam da se naslusati mozes svega i svacega, a i nicega, najvise ovisno o tome kakva si inace osoba i sto i kako te zanima.
    Tableta koju je dobila ta tvoja kolegica vrlo vjerojatno nije nista osobito razlicita od gela kojeg su spomenuli tebi. Indukcija, pardonmyfrench, nije zajebancija. Kad krenu gurati i izazivati ono sto jos nije spremno (kao na primjer porod), vrlo lako prica nastavlja s dripom, pa preko patnji i muka od preko nekoliko sati (dana), lijepo picis na hitni carski. Beba je, vrlo cesto, visoko. Znas zasto? Zato sto je upravo to mjesto gdje beba treba biti dok jos nije spremna za porod.
    O pupcanoj oko vrata smo ti napisali tisucu puta.
    Ali valjda nisi citala, hebi ga.

Mislim, sretno, sto da ti covjek kaze. Nadam se da ima netko razuman kod tebe doma tko ce se brinuti za tebe i bebu.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

LolaMo, sretno!

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Radoznalice sto ocekujes od pregleda? Dr nisu vidoviti pa da znaju kad ce porod krenit bez obzira da te pregledaju svako sat vremena. Misli pozitivno. Vec sam ti napisala da je i meni beba bila visoko i da se spustila na samom porodu pola sata prije izgona. Zasto slusas i citas lose ishode poroda?! Samo stetis sebi i bebi. Ja sam vjerovala da cu imat super porod i imala sam ga. Sretno

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

LolaMo sretno!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nisam mislila nista negativno pod tim kao jedini napredak...oni su meni rekli da je termin bio juce a i menustrualni kalendar mi tako pokazuje inace sam uvijek upisivala menzes. Ma ogorcena sam sto mi nijednom nisu pregledali na uzv niti vaginalno ne znam ni da li se otvaram, ni kakvo je stanje plodne vode a ni sta je s pupcanicom. Jedino sto zelim je da mi vise kazu sta planiraju samnom i da svoju bebicu napokon uzmem u ruke.
    Pa planiraju cekati da porod krene sam , ili ako ne krene do onda kad su si zamislili da ga induciraju.
    Od trudnice u terminu se ocekuje ( da uskoro) - rodi. Nema tu puno filozofije.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Kae ma citala sam sve sto ste pisali al panika uhvati kad neko s kim dijelis sobu pa te nazove i kaze kako je bas lose prosao...slucaj koji sam spominjala i govori mi isto ce te napatiti trazi carski zbog pupcanice itd. Inace sam osjetljiva al ovo je bas haus mislila sam da preuvelicavaju zene kad pricaju ali fkt k'o u filmovima bude vristanje zena, rodjenje mrtve bebe, i mnogih komplikacija. Mislila sam ako sam u bolnici da cu biti mirnija i sigurnija a nikakve razlike isto nisam sigurna sta se desava jos "prolazim" kroz tudje porode gledam kako se zene previjaju od bolova, placu, vriste u razna doba noci i dan i tako se smjenjuju u sobi non stop bas je stresno i ne moze se biti imun na to. Nadam se da ce napokom odluciti sta ce samnom pa to i uraditi samo da se zavrsi vise ovo da svoju bebicu dobijem a ne ovako svaki dan drugi dokt.drugacije govori i predlaze. Taman se psihicki pripremim na nesto i izborim s nekim strahom i onda nista od toga...ocigledno sam bas panicar i previse "probleme"drugih dozivljavam kao svoje i poistovjecujem se s tim. Nadam se da ce se i ovo ubrzo zavrsiti da vas vise ne "gusim" i ne dosadjujem.

LolaMo sretno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kad rodis tek tad pocinje, a ne da zavrsava.
    Nauci se biti strpljiva, u trudnoci kao i u zivotu nije dobro nista raditi na silu. I samo iz nestrpljivosti i straha.
    Pogotovo ako je to jedini razlog. Ti si dobro, dijete je dobro, trudnoca ide svojim tokom.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

I meni niti u ludilu ne bi palo na pamet da cekam porod u bolnici ako je jedini razlog to sto sam ja nestrpljiva.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Sirius znam da je tako i kazu kad sta i kao i onda pomjere datum, juce kad sam trebala kupiti gel samo su rekli nemoj jos dok vidimo sta ce biti za dva, tri dana sta ce biti i kako cemo tako da opet nista ne znam.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ne znam kako ne razumijes da je za dijete i tebe bolje cekati da porod spontano krene. Tvoja nestrpljivost je stvarno vrlo bezvezan razlog za indukciju. Osim sto indukcija sama po sebi nosi odredene rizike.
    Pa nisu niti doktori tako bedasti da induciraju bez nekih boljih razloga.

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Sirius kad sam vidjela kakva je situacija u bolnici i kako se za par sati nagledas bukvalno svega trazila sam da idem kuci ali me nisu pustili jer kazu trebam biti na promatranju dobijam infuziju zbog povracanja a i rade mi ctg 2x dnevno nekad i vise puta ako prvi nije dobar, eto sinoc mi je sestra "tresla" stomak dok sam radila ctg ili nekad ne mogu da "nadju" bebu i tako me uplase.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Radoznalice, vjerujem da ti je tesko i da ti je svega preko glave, ali to sto si prenjela par dana preko termina ne mora znaciti da jesi. Mozda ti uopce jos nisi napunila 40 tt. Nista novo, nista iznenadjujuce, ova situacija je cesca nego sto zene radjaju na termin.
    A te price o losim ishodina NE SLUSAJ. Ako ti netko nesto takvo pocne pricati, zamoli da ne pricaju. Pa i kakvi su to ljudi koji idu pricati tako nesto?! Naravno da ce se uvijek naci u bolnici / sobi neka "babetina" koja je cula neka losa iskustva. A da su dobra ne bi ih spominjala, jer nama ljudima ostaju u glavi samo losa. Vec su ti cure pisale o dobrim ishodima sa pupcanom, pa cak neke i iz osobnog iskustva, gdje je pupcana bila omotana vise puta.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Radoznalice, misliš da si paničarka? Ti jesi paničarka! Evo, ja iskreno ne znam kako ćeš se ti suočiti s npr. problemom pupka kod djetata, čišćenje i previjanje.
    Stres koji si priuštiš zamišljajući tuđu nesreću na sebi ŠKODI djetetu! Zašto to radiš? Zašto zamišljaš takve scenarije? Cijelu trudnoću si to radiš i baš si s takvim ponašanjem nepogrješivo dosljedna.
    Znamo koji je naslov ove teme, ali to što ti radiš je previše. Svaki tvoj upis je bio histeriziranje od samoga početka trudnoće. I došla si do kraja, prešla termin. Lijepo se ugojila bez obzira na povraćanje, hodaš bez obzira na bolove u leđima, dišeš bez obzira što te grči negdje kod rebara.

Odgovori mi samo na ovo - na koji ti način živciranje oko svega pomaže? Hoće li se išta promijeniti ako se ti sekiraš?

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

I da, nisi posebna ako ti prodrmaju trbuh jer su otkucaji na ctg-u niži.
    To su meni stalno radili jer su mi ctg stavljali skoro uvijek kada je mali spavao. Ako vidiš da su otkucaji oko 110-120 nemoj ležati nepomično, mrdi se sama, pomakni trbuh, nasmij se, pričaj mu. Tako ćeš izbjeći ponavljanje ctg-a (što je apsolutno normalno da se radi).

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

radoznalice,oko tebe žene vrište jer porod boli,osim par izuzetaka;i to je normalno.Ima svega jer si u bolnici ,nisi u odmaralištu. Znam da sve može lose utjecati na psihu,i na mene je,ali reci sebi da to nema veze s tobom.Proći će, samo to misli.
    Što se tiče gela indukcije poroda,ja sam imala dva pozitivna iskustva, bez želje da sam propagiram te postupke. ali kome treba dobro je da postoje. oba puta prošla termin, a zbog stimulacije sam tacno znala kada je. Los ctg,plodna voda,sve je bio razlog za indukciju., a imala sam dobre dr. Oba puta sam rodila prirodno , ako izuzumemo te lijekove, iako je beba bila visoko, ja sasvim zatvorena bez naznaka trudova. cervix ni smeksan. Prvi porod od apliciranja gela trajalo sedam i po drugi sest sati. Sa mnom u sobi je bila žena kojoj su aplicirali gel za otvaranje, nije djelovao i nije ni dobila lijek u infuziji za stimulaciju trudova. Pokušali su nakon par dana i uspjelo je.
    Oduzila sam ali htjela sam ti svojim primjerom pokazati da indukcija nije uvijek losa stvar. Naravno da je idealno da sve krene samo ali za žene kod kojih se to ne dogodi a beba treba van sreća pa postoje opcije i gelovi.glavu gore i sretno

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

S pupkom najbolje nista. Ali sigurna sam da ce radoznalica nesto zakomplicirati, sve da joj kazu, kao i nama, da se pupak uopce ne dira, zamata, cisti, pere... nista.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Radoznalice, i ja sam imala jako dobro iskustvo s induciranim porodom, 10 dana nakon termina. Meni nisu stavili gel, nego su mi probusili vodenjak i dali drip. Porod je trajao kratko, jedno tri sata trudova, i nije bio prebolan. Zao mi je zbog negativnosti oko tebe, ali puno je vise pozitivnih iskustava, i zena koje iz bolnice izadju sa zdravim bebicama. Drzi se!

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Drage moje ja cu poludit vise sa ovom sukrvicom. Danas opet i uvjek skoro u isto doba dana. Bude na wc papiru i onda nakon nekog vremena opet sve cisto. Sutra definitivno idem.na pregled jer ovo vise nije normalno stanje nikako...

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Drage moje da se javim dok cekamo jos malo da nas andeo dode na svijet,jucer bila na pregledu 36+3tt,otvorena za jedan prst,posteljica je na trecem stupnju zrelosti,kaze dr da mogu roditi prije termina,trudove imam vecinom navecer,kratko traju,tako da cekamo pa kad krene nek sve ide kako treba,e sad mene jedino zanima dali ima neko vremensko ogranicenje ako sam sada za prst otvorena,dali cu se svaki dan otvarati pomalo ili kako,ako me razumijete sta mislim,prva mi je trudnoca,tako da sam totalno neiskusna oko toga. LolaMo sretno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nema pravila niti ogranicenja. Mozes se otvarati jos danima, a mozes roditi nocas.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Hvala tia

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Leona29 mnoge su zene imale jaca krvarenja pa iznjele trudnocu do kraja. Ima i onih koje izgube savrseno urednu trudnocu. Nije neka utjeha ali to je tako. Jesu ti dali neku terapiju? Duphaston ili slicno? Ako ce ti biti lakse nazovi svog ginekologa. I razgovor moze pomoci. Skroz je normalno da si zabrinuta ali zadrzi optimizam. Nije lako strogo mirovati i biti uvijek 24h cvrst i optimistican ali zato smo i mi tu. Vec koliko dana mirujes? Gledaj na svaki dan kao na pobjedu.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Leona, ako ti je za utehu ja sam u svim trudnocama krvaruckala ceo prvi trimestar i neko vreme u drugom. Kod mene to nije imalo nikakve veze s ishodom trudnoce. Drzim palceve da je s tvojom trudnocom sve u redu!

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Sve ste upravu samo sam s panikom pogorsala tlak si sto je sudjeno ne moze ni moja panika niti bilo sto promjeniti, moram si promjeniti pristup u svemu ocigledno. Juce sam imala pregled i vise njih me pregledalo i receno mi je da je beba skroz visoko, da sam skroz zatvorena i grlic skracen da nece pokusavati indukciju nego da ce me pripremati ovi dana za carski, nadam se da ce se tlak i nalazi cim prije popraviti jer ne smiju ni previse cekati sve je zrelo za porod ,i bebach je narastao 4.500gr samo da i ja napokon uzmem svoju bebicu u ruke.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa sto fali tome sto si zatvorena, ako je grlic skracen?

Nadam se da ces uskoro roditi, ovako ili onako. Sretno!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Leona, sretno!

Tina, ja sam bila otvorena 2 cm 2 mjeseca prije termina, a rodila 10 dana poslije termina.

Radoznalice, sretno!
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 28.07.2016. at 07:12

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Radoznalice, sretno!
    I kratko upozorenje da ne misliš da je nešto neobično, rana od carskog boli, nije ugodan osjećaj. Oporavljat ćeš se dugo s obzirom na to koliko osluškuješ svoje tijelo i sudeći po tome koliko si u trudnoći bila osjetljiva na bolove.
    Nadam se da ćeš taj period oporavka izdržati bez puno histeriziranja i paničarenja.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Evo bila sam u svog dr na pregledu. Pogledao me je nije nigdje nasao krvarenje. Uzeo mi je briseve, i sad cervix 2.86cm jedno mjerenje, drugo 2. 48cm i usce T oblika zatvoreno
    Imam kontrakcije ali bezbolne stvrdne mi se stomak i pusti a kad lezim.rijetko kad ih imam. Hematoma nema. Tako da moje sveukupno stanje je enigmaticno. Sta se tice krvarenja. Terapija ista utrogestan i progesteron injekcije i normabel za kontrakcije i lezanje. Pesar stavljamo 12.08. I sad opet 2tj cekanja.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Leona onda je stanje cervixa puno bolje nego je bilo?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Leona, to vec zvuci puno bolje. Znaci mirovanje pomaze.

Ja vec duze vrijeme imam bh kontrakcije (sada sam 29+3). Jucer su bile bas ucestale, dok danas do sada jedan put. Citala sam da se moze piti mg. Mogu li uzeti onaj sumeci ili ima nesto bas za trudnocu?
    Gin. mi je na go, pa je ne mogu pitati.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Jadranka, bmaric ili zbilja lezanje pomaze ili je neko krivo izmjerio. Danas mi je cak i moj dr trbuh pritiskao da vidi jeli cervic " prohodan" nisam bas tu ga razumjela. Samo je rekao da je nalaz super ako se uzme u obzir konizacija. E sad jesu te moje kontrakcije nastale zbog straha i stresa neznam. Ali evo otkad sam kuci sve super. Za njih mi je dao normabel. Od svega nas svih bune ta pobremena sukrvarenja, krvarenja...

tina1993 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Hvala cure na odgovorima i sretno svima u iscekivanju bebica

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Leona, super! Nadam se da ce i krvarenje brzo prestat! A vjerojatno bi dr. vidio da je nesto ozbiljno.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Leona, moze biti krvarenje od utrogestana ako fa stavljas vaginalno. Popustila koja zilica pa se vidi slabo krvarenje, tko zna.
    Drago mi je da je nalaz bolji, mirovanje je pomoglo.
    Neka i dalje budu vijesti dobre.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Hvala vam cure moje i ja se isto nadam. Jer ovakve stvari ubijaju u pojam. Mozda da mi je 1 trudnoca nebi ovako reagirala ali nakon svega pusem na sve i svasta. Svjesna sam da vjerovatno cu do kraja trudnoce morat lezat ali nista nije tesko samo da ovo sve napreduje kako treba..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •