Stranica 381 od 581 PrviPrvi ... 281331371379380381382383391431481 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 19,001 do 19,050 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Leona drago mi je da ide na bolje
    Evo mene lupka bebac par dana redovito ali dosta nisko imam osjecaj da me lupa po cervixu jajnicima, mjehuru.. Jeli to normalno ili je pre nisko?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Viki, super sto je prolupko! Ako se koji dan umiri pa ga ne osjetis, to je skroz normalno u pocetku javljanja. Mislim da je normalno i di te lupka - jos je mali - kasnije ce te lupkat vise. Super!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moj se maliso zadnjih par dana bas uzlupo, onako da se i vidi da se drob pomice

A ja se bas osjecam tromo. Ako se negdje penjem, svake tri stepenice zastanem da se odmorim... samo se u moru osjecam lagano. A i zatvor me poceo muciti... i nesanica svasta nesto.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Moj se maliso zadnjih par dana bas uzlupo, onako da se i vidi da se drob pomice

A ja se bas osjecam tromo. Ako se negdje penjem, svake tri stepenice zastanem da se odmorim... samo se u moru osjecam lagano. A i zatvor me poceo muciti... i nesanica svasta nesto.

Lupka me sad redovito vise puta po danu .. Samo su me ti niski udarci malomucili.
    A u kojem si ti tjednu? Negdje pred kraj? Vjerujem da je sad najgore tezina velika a po noci se nemozes namjestiti u ni jedan polozaj. Gledala sam video sta se sa crijevima dogada u trudnoci i kako se sfrcu i stisnu pa nije ni cudo da imas zatvor.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Viki88 prvotno napisa Vidi poruku
    Lupka me sad redovito vise puta po danu .. Samo su me ti niski udarci malomucili.
    A u kojem si ti tjednu? Negdje pred kraj? Vjerujem da je sad najgore tezina velika a po noci se nemozes namjestiti u ni jedan polozaj. Gledala sam video sta se sa crijevima dogada u trudnoci i kako se sfrcu i stisnu pa nije ni cudo da imas zatvor.
    Ja 30 + par dana. Najbolje mi je drugo tromjesecje - puno energije, pozitivan osjecaj, ma super al unazad par tjedana opet mi se smanjila energija. A od ovog tjedna sam na godisnjem i sama doma s malcem vecinu dana. Bas se umorim.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Jadranka hahaha ja kako lezim stalno i jos normabel u kombinaciji energija mi je nikakva. Samo bi spavala i to mi iskreno najvise odgovara od svega skupa.. Meni je isto zatvor nolna tocka meni velike doze Mg pomazu plus popijem uz to neki mljecni napitak i onda ajde nekako krene i bude mi lakse.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ja inace imam lijena crijeva i velike probleme sa stolicom a u prvom tromjesecju sam se napatila kao nikada sa stolicom.. Doslovno plakala od muke na wc-u.. Pa krvarila koliko je tvrda bila.. A sada mi se dogada sto nikada nije, prvo u jutro moram na veliku nuzdu .
    Jadranka jos malo brzo ce proci 10tjedana
    Slazem se deugo tromjesecje je najbolje u prvom bi samo spavala bez iti malo energije. Dobro zeljezo me muci pa mi se to i sad desi ali ne tako cesto.. Samo me intenzivno boli jedno 5 dana dolje nisko lijevo blize preponi( malo iznad prepone) na svaki pokret me presijece.kao da me oko jajnika boli zateze.. A pogotovo kod pomicanje lijeve noge.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I meni je prvo tromjesecje bilo za spavanje (i mucnine). Svaku vecer sam isla s malim spavat oko osam devet. U drugom tromjesecju sam mogla i do ponoci izdrzat. A sad ponovo idem s malisom. Doduse kako je produzio dan, on ne zaspe prije deset :/

Viki, mozda je to neki zivac, kad mice kod pomicanja noge. Mene tu i tamo uklijesti neki zivac na dnu ledja desno - tj. nije da me uklijesti nego probada. Zanimljivo na istom, ili skoro istom mjestu me probadalo i u prvoj trudnoci. Meni pomaze lagano vjezbanje da to prodje. Ako redovito vjezbam par dana, ne boli me vise.

mifija avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Protiv zatvora magnezij. Ali u tabletama, bar meni, kad sam pila Donat, nije mi pomagao ama bas nista. Kad sam si kupila tablete Mg u spoju magnezij citrata (iz njega se navodno najlakse apsorbira) i pila ih svako jutro, probava mi je uz trudnocu i mirovanje bila redovitija nego sad. A Mg je dobar i protiv grceva misica, pa tako i protiv prijevremenih kontrakcija.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Viki, to lupkanje nisko je skroz normalno. S vremenom ce, kako beba raste i kako se maternica siri i uzdize, poceti udarci i gore, s tim da ces sigurno uvijek osjecati te niske udarce, ovisno kako je bebac okrenut. Mene i sada zna udariti u cervix i mjehur.

Jadranka, tako mi je i samoj s manjkom energije, a o stepenicama da ne pricam. Svaku vecer odem malo prosetati, mozda ukupno 1-1,5 km, pa se vratim doma umorna, kao da sam kopala cili dan po ovoj vrucini.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku

Jadranka, tako mi je i samoj s manjkom energije, a o stepenicama da ne pricam. Svaku vecer odem malo prosetati, mozda ukupno 1-1,5 km, pa se vratim doma umorna, kao da sam kopala cili dan po ovoj vrucini.
    Bmaric, bas tako! Koliko su ti cesto sad pregledi?

Inace, pojela brzinski rucak od poma, krastavaca i tune... nesto od toga rijesilo probleme sa zatvorom pretpostavljam maslinovo ulje.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Bmaric, bas tako! Koliko su ti cesto sad pregledi?

Inace, pojela brzinski rucak od poma, krastavaca i tune... nesto od toga rijesilo probleme sa zatvorom pretpostavljam maslinovo ulje.
    Izmedju proslog i sljedeceg 3 tjedna, onda nastavljam svaka 2 tjedna. Tebi?

Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Samo da se javim i zahvalim svima na savjetima i podrsci danas je na svijet dosla moja draga curica sa ne punih 4.500gr, bolovi nakon carskog su uzasni s obzirom da imam i problem s grcevima u listu nogu ali sve je to nista kad uzmem svoju bebicu u ruke, presretna sam

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Cestitam radoznalice! Cura i po

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj radoznalica prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da se javim i zahvalim svima na savjetima i podrsci danas je na svijet dosla moja draga curica sa ne punih 4.500gr, bolovi nakon carskog su uzasni s obzirom da imam i problem s grcevima u listu nogu ali sve je to nista kad uzmem svoju bebicu u ruke, presretna sam
    Čestitam ti!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cestitam, radoznalice!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Jupiiii! Cestitam!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    Izmedju proslog i sljedeceg 3 tjedna, onda nastavljam svaka 2 tjedna. Tebi?
    Dosad su bili svako 4 tjedna. Sad imam jedan u srijedu pa cemo vidit za dalje.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Dosad su bili svako 4 tjedna. Sad imam jedan u srijedu pa cemo vidit za dalje.
    Kod mene su jos od 16 tt za tjedan manje, jer mi je cervix kraci, pa dr prati stanje. Ja idem 8.8. kod drugog, jer je moja na go, a onda nakon 2 tj kod nje. Kad budem kod nje bit cu vec u 34. tt, pa ce me sigurno naruciti opet za 2 tj. Vidjet cu!

Radoznalice, cestitam! Maloj lavici zelim dobrodoslicu!

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Radoznalica cestitke!!!!

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Radoznalice cestitam!

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Divno, čestitam ti od srca,Radoznalice

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Čestitam ti od srca radoznalice ❤

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Čestitam od srca!

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Cestitam!! Nek je ziva i zdrava <3
    Velika cura

Tajci66 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Cestitam Radoznalice! Svu srecu vam zelim i da se brzo oporavis

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Curke pomoc izaslo mi je iscjetka (valjda) vise nego ikada do sada i sad mi stalno kap po kap kao curka non stop je vlazno ali doslovno kap po kapkad prislonim wc papir ostane vlazna tockica stalno

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Dali je moguce da je plodna voda . Bas sam se uplasila

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Viki88 prvotno napisa Vidi poruku
    Curke pomoc izaslo mi je iscjetka (valjda) vise nego ikada do sada i sad mi stalno kap po kap kao curka non stop je vlazno ali doslovno kap po kapkad prislonim wc papir ostane vlazna tockica stalno

Koliko si trudna?

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

20tt

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Kazu da se stavi crvena ili zelena krpa umjesto uloska i pustis pol sata...ako bude flekica velicine kovanice pet kn moguce da je plodna..
    Jel onako sluzava kap ? Meni je cijelu trudnocu kapalo iscjedak stalno..

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ma ija imam stalno iscjedak bas osijetim kad iscuri i nagacicama mi je bjeli trag ali sad imam dnevni ulozak i putujem prema kuci sa mora panemogu trenutno provjeriti. ali ovo mi je bas vodenasto. Mislila sam kupiti one uloske sto detektiraju plodnu vodu ako nadem u ljekarni. I kaj ako je voda? ?

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Radoznalice, cestitam!
    Viki, smiri se. Moguce da je iscjedak, meni je stalno bio tako vodenast.
    U slucaju da se ispostavi da je plodna voda ides u bolnicu mirovati i na antibiotike koji sprjecavaju infekciju. Takav je problem imala moja cima u bolnici.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Srce mi je u grlu. Citala sam da se nakon nekog vremena mirovanja ponovno stvori cep

cikla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Radoznalice, čestitam!

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Viki ne brini. Cijelu trudnocu sam mislila da mi curi plodna voda. Kad stignes, obrisi se te stavi neku krpu u boji kao sto je kiki30 rekla te se dobro nakaslji. Ako nema fleke sve je ok. I ja sam planirala kupiti te uloske i na kraju odustala. Taj iscjedak zna biti dosta vodenast i nekad bih cak osjetila da curi.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

radoznalice,čestitam od sveg srca na velikoj curici!
    Sad polako dalje,dan po dan

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ovako dosla sam kuci jedno pola sata ako ne ivise raspakiravam stvari idem gore dolje po stepenicama i na gacicama imam 2 flekice vodenaste a u sredini tih flekica bjelkasti iscjedak dakle valjda je to samo iscjedak

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Mozda od vrucine ima nekad i znoja na gacicama pa ti se cini da je dosta vise nego u biti je.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

A jel moguce od kupanja danas sam puno u vodi bila pa se mozda vode nakupilo? Sad evo nista ne izlazi napinjem se i nista samo te dvije bjelkasto vodenaste fleke..

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

A nije od znoja bas mi je curkalo i u nutra bilo vlazno

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Pozdrav svima! Primate jos jednu u drustvo? Nema trudnica oko mene pa nemam s kim kratit preostale tjedne trudnoce..
    Inace,ovo mi je treca trudnoca. Prva curka ima 5.5g, druga ce 3g u rujnu. I opet cekamo curu 24.9.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Viki88 koliko je toga iscurilo?? Ako mislis da bi mogla biti plodna voda odi provjerit kod dr

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Pa onako smocilo mi je dnevni ulozak ali nije na gacice preslo. U utorak imam kontrolu do tada cu pratiti ako krene jace otici cu ranije

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Viki88, meni se u svim trudnocama desavalo nesto slicno tome sto si opisala. Imala sam razne teorije, ali konacni zakljucak je da ako bih cucnula pri usiranju u visokoj trudnoci, mokraca bi negde 'zašla' i onda kad bih ustala iscurelo bi. Nekad bi curnulo odmah u kupatilu, ali nekad i kasnije, kad se vec obrisem i obucem. Ono sto je sigurno je da nikad nije bila plodna voda, a posle toliko iskustva (ipak, 4 trudnoce) mislim da mi je ova teorija tacna.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ako je plodna voda, zar prije toga ne bi trebao izaci sluzni cep da plodna ima koda proci?

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Neznam stvarno.. Mislim da nije evo u jutro na gacicama 3 sasusene flekice od iscjetka bas . Do sad mi stvarno to nebi palo na pamet ali jucer mi vise nego inace iscurilo i stalno dolje vlazno bilo bas vodenasto pa sam se uplasila! A i to ti je kad je prva trudnoca i sve je novo nemas iskustva .

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Viki, mozda ti je to i mokraca. Mozda beba "skace" po mjehuru, pa ispustis koju kap a da i ne primjetis.

Logika mi govori da bi prije plodne trebao izaci sluzni cep.
    Ne znam, mozda sam u krivu i mozda trudnoca nema nikakve veze s logikom...

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ne treba prvo izici sluzni cep. Vodenjak je kao balon. Sluzni cep je na dnu a vodenjak moze puknuti bilo gdje. Moze se dogoditi visoko prsnuće vodenjaka,jedna mala rupica na vrhu i da istjece malo plodne vode na tom dijelu. Rupica moze i zacijeliti a i ne mora. Uzroka moze biti mnogo. Ono sto znam je da je bolje otici i dr. bez razloga nego ne reagirati. Najvjerovatnije nije plodna voda ali nitko od nas to ne moze reci sa sigurnoscu. Mozda je oscjedak jaci zbog gljivica ili bakterije. Mozda je sve uredu ali ako vec neces otici dr Viki ja bih na tvom mjestu do utorka mirovala. Za svaki slucaj

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Pa idem u pon u Petrovu na vadenje krvi a u Utorak u Petrovu na pregled tako da ako danas bude curkalo svakako sutra kad sam u Petrovoj cu traziti da me pregledaju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •