Stranica 383 od 581 PrviPrvi ... 283333373381382383384385393433483 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 19,101 do 19,150 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Viki super vijesti.. cestitam na curici..

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Viki, cestitke na curici! I da Candida sto prije prodje. I ja sam je imala - prosla u par dana.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ma vraga ja ju vucem valjd od pocetka i prije mora sam kutiju rojazola potrosila i opet je tu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je ginekologica rekla da ce mi se vjerojatno vratit i da je to uobicajena trudnicka tegoba. Al zasad se nije vratila. Imala je negdje sa 17-18 tjedana, cini mi se.

A ja sam umorna kao pas danas, napravim tri koraka i uspusem se, bas sam samo za izlezavanje, sve mi je tesko. I jedva cekam da ove vrucine prodju.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Hvala

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Jadranka ja mislim da je to danas od vremena ja jedva stojim ostanem nez zraka osjecam se slabo.. A kad hodam jos gore!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Viki88 prvotno napisa Vidi poruku
    Jadranka ja mislim da je to danas od vremena ja jedva stojim ostanem nez zraka osjecam se slabo.. A kad hodam jos gore!
    Nadam se!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Viki, cestitam za curicu! I naravno super sto plodna ne curi.
    Meni od 16 tt govore da je deckic, i to svaki put kad sam na pregledu napravi uzv, ali sam se tek na 3d uzv i sama uvjerila da je deckic. Inace bi vjerojatno sumnjala do kraja.

Moj malac danas nesto fjakast, pa sam sva nikakva od brige. Javi se tu i tamo, budu i jaki udarci, ali ipak nemam mira. Nadam se da mu je to samo takav dan.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Bmaric ma to je i njemu danas takav dan pa se umirio meni je tako mala jucer manje lupkala nego prekjucer.
    Pa meni je radio danas onaj detaljan uvz organa pa sam i sama vidjela da je zensko a sad vise ni ja neznam bas sam u nevjerici. Prvo mi je bio sok da je decko jer sam nekako bila uvjerena da je curica a sad sam se vec tako priviknula da je sincic i sad mi kaze da je cura . Opet sok!

Tajci66 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Viki hvala Bogu da nije plodna i da je sve ok. Cestitam na curici
    Leona bas mi je zao sto ti se to sve dogada. Super da je nalaz ipak bolji i svu srecu ti zelim da do kraja izdrzite ti i beba i da bude sve ok.
    Cure jel normalno da me bolje prepone. Boli me kad hodam, ne dok mirujem. Onako ko kad kosti bole i misici. Nadam se da je to samo sirenje zdjelice i ligamenata. Jucer sam isla na 5. kat pjesice jer nema lifta pa je mozda i zbog toga!? Danas smo 31+4

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

KrisZg, jeli ti magnezij preporucio dr? Ja na svoju ruku pijem sumece tablete (kupim u DM-u). Nadam se da su i one ok.
    U ponedjeljak cu vidjeti s dr sto kaze, ali do tada sam mislila piti sumeci mg, jer su mi bh kontrakcije postale tlaka.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Tajci, nemam takvih bolova (jos), ali citala sam nedavno da se ti bolovi mogu pojaviti zbog sirenja zdjelice i ligamenata. Cak i ako bas zdjelica boli da je to sasvim normalno, jer se siri i pravi mjesto za spustanje bebe i prolaz kroz zdjelicu.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Meni je samo na jednom pregledum tamo negdje sa 23 tjedna, rekla doktorica da je deckic i pokazala mi je pisu i jasno sam ga vidjela. Al svejedno nisam sto posto sigurna Mislim, valjda je. Al zapravo mi je i svejedno

Bmaric normalno je da nije svaki dan bebica jednako aktivna. Moj prvi definitivno nije bio, a nije ni ovaj sad.

Tajci, bol u preponama je isto sasvim normalna, bar po mom iskustvu. Znalo me bolit s prvim, a zna me bolit i sa ovim sad. To kod mene traje dan, dva, tri pa prodje.

Tajci66 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Hvala vam puno cure sad mi je lakse.
    Citala sam i ja i pise da je normalno.
    Nasa curica je isto bas jako aktivna, al neka je. Puno mi je lakse kad ju stalno osjetim nego da je mirnija pa se brinem

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Hvala tajci

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Viki bas mi je drago da je sv ok. Cure drzite se ja samo ovako uletim povremeno

KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    KrisZg, jeli ti magnezij preporucio dr? Ja na svoju ruku pijem sumece tablete (kupim u DM-u). Nadam se da su i one ok.
    U ponedjeljak cu vidjeti s dr sto kaze, ali do tada sam mislila piti sumeci mg, jer su mi bh kontrakcije postale tlaka.
    Je. Zbog BH. Nije da je nesto spektakularno pomagao. Imala sam ih i dalje. Uglavnom kasnije su rekli da prestanem jer previse magnezija utjece na srce.
    Bol u preponama zna biti od pritiska bebe. Jednom sam dva dana bila gotovo nepokretna jer je glavom pritisnula nesto i to se vidjelo na uzv. Bilo je za poluditi.

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja s pregleda, bebolinac dobro, i dalje je deckic , dubi naglavacke i lupeta tezina oko 1800 (31 tjedan). Kaze doktorica da bi do termina mogao bit izmedju 3500 i 4000. I dala mi zeljezo da pijem - mozda mi se malo vrati energija.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Misa mu poljubim, ne pustaju mi moderatori postove vec 3 dana. Otici ce u zastaru :D
    Leona-citam o tvojim brigama i razmisljam koliko zena mora biti jaka da zadrzi pozitivan stav. Drzim vam fige. Ja ostajem trudna unutar 2 pokusaja, ni ne znam koliko sam sretna.
    Viki-plodna voda ce meni uvijek biti misterija da sam jos 10 puta trudna. Candida-u obje trudnoce ju imala. Dosadna ko' porez, ali rijesi se. Ja sam pila i caj od lista brusnice.
    bmaric-bh kontrakcije znaju biti drugacije u svakoj iducoj trudnoci. Mene su s drugom curom otvorile 5cm. Nisu bas bile bezbolne, ali nisu parile pravi trudovi.
    A sad su mi iste takve-kao oni prvi trudovi kad samo moras zastat, zablejat se u jednu tocku i duboko disat. Imaju svoj pocetak u predjelu jajnika, sire se kao val preko ostatka stomaka, maternica se zgrci i kad dosegnu vrhunac nakon 30-40 sekundi pocnu postepeno blijediti. Ne idu iz ledja (kriza) kao sto bude u udzbenicima i u prvim porodima. Ali masa zena ne dobije ledjne trudove.
    Slusam svoje tijelo ovaj put, vise nego dosad, i govori mi da ce se ovaj porod odviti jos brze nego prosli. Kontrakcije su sve jace i sve cesce, cervix do pola nestao,prst uloziva (sad garant i otvorena) do glave koja sjedi na vrhu zdjelice.
    Ali kazu da su trece bebe nepredvidive...then again,kazu da zene imaju nepogresivu intuiciju kad ju nauce osluskivati

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Super jadranka bravo! Drago mi je da je sve ok. Da moguce da se lose zbog zeljeza osijecas . Tebi su od pocetka vidjeli da je decko?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Jadranka, bas me interesira koliko ce moj malac biti tezak u ponedjeljak. I ja cu tada biti punih 31 tj. Prosli put su nam se poklopile tezine beba...
    A moj je hvala Bogu danas opet aktivan. Sad ovo vise nije lupkanje, vec guranje neceg (mislim da su nogice) pod rebra, okretanje, istezanje, tu i tamo me lupi.

Jeli ti sto govorio o prostoru, tj da li se poceo smanjivati prostor za bebca i nesto o kolicini plodne?
    Meni je zadnji put samo rekla da ima dovoljno plodne.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Kad se prvi put ide na ctg?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Viki, bmaric thanks!

Viki, mome je vidila spol tek sa 23 tjedna - 4 tjedna prije je drzao cvrsto skupljene noge, a i ta posteljica naprijed je prijecila da ga dobro vidi.

Bmaric, super sto se opet rita jako! To oni na dane prosli put mi je nesto doktorica rekla da ima dosta plodne vode i da je to ok. Ovaj put nije nista komentirala. Ne sjecam se kad se tocno radi prvi ctg, al to je tek kad krenu pregledi u bolnici, mozda s 37 tjedana.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

A moja je bas fino nogice rasirila i 21 tt je bio jucer po njegovom. Evo moja danas bas mirna.. Malo sam danas nesvjesno previse kava popila sad jel to moze nastetiti?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Viki88 prvotno napisa Vidi poruku
    A moja je bas fino nogice rasirila i 21 tt je bio jucer po njegovom. Evo moja danas bas mirna.. Malo sam danas nesvjesno previse kava popila sad jel to moze nastetiti?
    Viki, jos tjednima mozes ocekivat da ti bebica na dane bude skroz mirna, tj. da je jako slabo osjetis. Ne znaci da se ne mice, nego lako moguce da je stala u drugaciju poziciju u kojoj ne osjetis lupkanje. Ja sam se na pregledu s 23 (il 19) tjedana sokirala kolio puno se on mice, a da ja ni ne osjetim. Cak je u nekom trenutku napravio kolut, vidjela na uzv, a ja nista nisam osjetila. Ipak, tjedan po tjedan sve ces je jace i jace osjecat.

Ja popijem jednu kavu dnevno zadnjih par tjedana. A do prije par tjedana (dok sam jos radila) i dvi. Citala sam da je salica do dvi ok. Makar, tu i tamo, ne bas cesto, znala sam popit i tri.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Pa znam ja sam isto na pregledu ona rukicama mase a ja ne osijetim.. Ma ja sam jucer nesvjesno 3 i pol salice na toj 4 sam shvatila koliko sam puno popila pa sam stala..
    Bas je jucer bio takav dan za ispijanje kava

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Bok curke, molila bi vas za savjet e.colli u brisu. Koliko je ona opasna u trudnoci?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Koliko je imas? Je li stvarno nadjena u brisu, ili je rijec o epitelnim stanicama, sto bi najvjerojatnije bila kontaminacija?

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

iskreno neznam nije mi moj dr nista detaljno rekao jer me je zvao on za te briseve i dao mi klavocin 1g 2×1 8 dana.

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko je imas? Je li stvarno nadjena u brisu, ili je rijec o epitelnim stanicama, sto bi najvjerojatnije bila kontaminacija?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pretpostavljam da je onda veca koncentracija. Uzmi probiotik uz to.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Uzimam probiotike citavu trudnocu . Valjda ce biti sve ok.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Leona29 prvotno napisa Vidi poruku
    iskreno neznam nije mi moj dr nista detaljno rekao jer me je zvao on za te briseve i dao mi klavocin 1g 2×1 8 dana.
    Ja sam jumimala u urinu u prvoj trudnoci. Isto klavocin + vaginalete, i rjesila sam je od prve. Nikad se nije vratila. Brusnice, sok od brusnica al onaj pravi... Puno tekucine i bude sve ok!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mi smo danas bili na kontroli. Beba je super, lijepo napreduje. I stize nam curkaaa
    Isto,smo radili kontrolni bris, i nadam se da je ureaplasma rjesena!!
    Dobila sam 7kg

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Sanja super cestitam na curici . Koliko si trudna?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

15+3

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ne mogu se ukljuciti u thread jer mi kasno objave sve postove
    A sve vas citam i sve pratim. Pod trudovima.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Aaaaaaa mašalaaaaa! Postala sam normalno 'pismena'!
    Leona-ja sam pila caj od lista brusnice kad sam ju imala
    Viki-gdje ti je posteljica? I to mall utjece
    Sanja-kako se osjecas u trecoj trudnoci u odnosu na prosle 2?

Ja sam danas brojala kontrakcije na urednih 5 minuta i to sat i pol :/ 32+5 tt sam. Lagano u panici.

Vlattka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

A da odes na pregled pa vidis ima li razloga za paniku?

Vlattka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

Mislim, ne kazem to da ti stvaram paniku, mozda te pregled i smiri ako cujes da je sve ok. A i ako cujes da moras pripaziti bolje je da znas nego da se sekiras sama sa sobom.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Vlatka-bila sam u ponedjeljak na hitnom pregledu privatno (pisala sam ali je post kasnio pa se izgubio negdje na prosloj stranici)
    Cervix uloziv za prst do uu koje drzi, portio do 1/2. Na mirovanje me stavio. Ali imam 2 cure za koje se brinem i radove u stanu jbg.
    Pojacao mi je Mg na 750mg. Lezanje pomaze. I, Boze mi prosti, kad se negdje maknem sama u tisinu i mir dalje od ove svoje 2 haharke...
    Nakon svakog vala kontrakcija mi ostane plivati neki bjelkasti klinac u pišpiš. Ne bi trebao biti onaj šmrkljasti čep...
    Iduci pregled je 18.
    Posljednje uređivanje od QueenBee : 05.08.2016. at 01:19

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

I sovim ko' idiot ne zato sto me insomnija pere, vec me kukovi ubise pa se ne mogu okretati. A vruce mi non stop pa se usafunjam sva kad se ulezim. Onda proklinjem sve odreda kad se nadobudno idem prevalit na drugi bok.

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

QueenBee da posteljica mi je naprijed.. Ja sam sinoc bila bas umorna i zaspala kao klada tako da nisam niti pratila jel se javljala niti sam osjetila..
    Nadam se da ces izdrzati jos 3tj da udes u 9 mj

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

QueenBee, i ja se nadam da ces izdrza jos par tjedana. Ja sam u prvoj trudnoci sa slicnim nalazima (otvorenst, bez kontrakcija) u 32. tjednu dogurala do termina plus jos deset dana plus indukcija jer mu se nije dalo jos van . Miruj, ako pomaze! Koliko si velike haharice?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj QueenBee prvotno napisa Vidi poruku
    Vlatka-bila sam u ponedjeljak na hitnom pregledu privatno (pisala sam ali je post kasnio pa se izgubio negdje na prosloj stranici)
    Cervix uloziv za prst do uu koje drzi, portio do 1/2. Na mirovanje me stavio. Ali imam 2 cure za koje se brinem i radove u stanu jbg.
    Pojacao mi je Mg na 750mg. Lezanje pomaze. I, Boze mi prosti, kad se negdje maknem sama u tisinu i mir dalje od ove svoje 2 haharke...
    Nakon svakog vala kontrakcija mi ostane plivati neki bjelkasti klinac u pišpiš. Ne bi trebao biti onaj šmrkljasti čep...
    Iduci pregled je 18.
    A jesi razmislila da odea bas na hitnu ginekolosku? Mozda te ostave u bolnici i tamo ces mozda dobiti tokolizun(ak se ne varam)... A i odmarat ces vise nego sada uz dvije curke

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Aaaaaaa mašalaaaaa! Postala sam normalno 'pismena'!
    Leona-ja sam pila caj od lista brusnice kad sam ju imala
    Viki-gdje ti je posteljica? I to mall utjece
    Sanja-kako se osjecas u trecoj trudnoci u odnosu na prosle 2?

Ja sam danas brojala kontrakcije na urednih 5 minuta i to sat i pol :/ 32+5 tt sam. Lagano u panici.
    Pa ova mi je trudnoca skroz razlicita na od odnosu prve dvije. Dosta sam i povracala, mucnine... Vrucine su me unistile! Imam ureplasmu pa sam zbog nje u strahu... I obilno krvarenje sam imala u 14tt., tak da moram strogo mirovati. Sve u svemu jedva cekam termin i porod

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Viki-meni je posteljica straga i osjetim bebu bolje nego kad je bila posteljica naprijed. Koliko me sjecanje sluzi.
    Jadranka- svjesna sam da se mogu posteno izblamirat i s ovolikim tegobama na kraju prenijeti Ali prvu curku rodila na termin, drugu-sudeci po kolicini vernixa-malo prije i to uz iste ovakve kakti lazne trudove koji me relativno bezbolno otvorili do 6 cm. Nemam osjecaj da cu prenijeti. Haharke-starija 5.5g, mladja skoro 3. Cirkusantice.

Sanja-dr.mi na pregledu rekao,citiram: da ste dosli ikoem drugom dr na pregled,strpao bi Vas u bolnicu bez razmisljanja obzirom na Vas prethodni porod. Ali vidim da ste razumni pa idite kuci na mirovanje. Nije alarmantan nalaz sam po sebi, ali trecerotka ste i uzimamo u obzir kako se Vi osjecate-jeste li ok ili ne.'
    Jos sam ga zicala mogu li na more pa mi rekao da bi me cak i pustio ali ako cu kao penzioner tocat noge 18-19h i pravac krevet. Lezanje u bolnici mi ne stima. Muz nije kadra hendlat ove dvije i dovrsit radove u stanu. Ali nisam za tokolizu-nisam otvorena jos. Samo uloziva za prst i skracen cervix. Čep jos nije ispao.
    Moji postovi uvijek kilometarski..

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

QueenBee, ali to nisu pravi trudovi, ili? Ako sam skuzila radi se o bh kontakcijama...
    Ja imam dugo bh kontrakcije i bas me strah da se ne pocnem otvarati, jer su pocele biti cesce i jace nego prije. Ne boli me kad me uhvati, ali osjetim da se maternica vise zgrci. U ponedjeljak mi je pregled; jedva cekam da vidim kakva je situacija, jer vec ludim.
    Da mi je izdrzati samo od 37. tt (jos 6 tj), pa i da rodim tada, bit ce ok.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

A recimo da jesu BH kontrakcije jer ne idu iz ledja, kako udzbenik kaze. Ali puno zena na dobije 'ledjne' trudove. Ove moje kontrakcije krenu iz dna stomaka, prosire se prvo na predio jajnika (ako su mi jajnici uopce jos tamo ili ih je beba preparkirala) i onda se prosire na ostatak stomaka. Cijeli stomak bude tezak kao kamen,stvrdne se i bude kao pretjerana sila teza koja ti vuce stomak na dole. Bole kao prvi pocetni trudovi-nije to nesto na sto ces jaukati, ali dovoljno intenzivni da stanes sa svim sto radis i sav se udubis u sebe fizicki i psihicki. Ne mogu bolje objasniti. Pravi trudovi koji budu pred sam kraj su drugaciji i ti te cijelu obuzmu, odvedu te u drugu dimenziju gdje si samo ti i tvoj trud i bol i koncentracija i svasta nesta. Sjecam se tih vrlo dobro-ako se naucis ne boriti protiv te boli vec ju prihvatiti i sazivoti se s njom, osjecas se kao superman (superwoman jel') i kao da si najmocnije bice na planeti.
    Odlutah sad u druge sfere...
    Uglavnom, kod viserotki je cesta pojava da se ti laznjaci samo najednom pretvore u prave i prije nego skuzis, otvoren si dopola i u porodu.
    Citala sam i da trece bebe znaju zezati. Porod krene pa stane pa krene pa stane-i tako danima. Iscrpe zenu skroz. Ali u globalu izgon je svaki put sve brzi.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Same BH kontrakcije me ne alarmraju toliko-osim jucer kad su bile tocno na 5 min cijeli sat i pol. Vise mi govori probadanje kroz rodnicu u kombinaciji s pritiskom na cervix jer mi je to znak otvaranja.
    Mozda grijesim, doduse...vidjet cemo za 2 tjedna.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Same BH kontrakcije me ne alarmraju toliko-osim jucer kad su bile tocno na 5 min cijeli sat i pol. Vise mi govori probadanje kroz rodnicu u kombinaciji s pritiskom na cervix jer mi je to znak otvaranja.
    Mozda grijesim, doduse...vidjet cemo za 2 tjedna.
    Ja sam imala to pribadanje kroz rodnicu (bez pritiska), pa mi se cervix "priduzio" za par mm, a mislila sam da se mozda otvaram. Tako da mi to ne mora nista znaciti.

A kontrakcije kakve ti opusujes kod mene nisu ni priblizno takve. Kod mene je osjecaj nadolazeceg pritiska u donjem dijelu trbuha, onda gledam kako se stvara grba na tom dijelu i cijeli taj donji dio postane tvrd. To me drzi cca. 15-20 sek. i pusti. A s ledja mi nisza ne dolazi. Nema boli, ali osjetim kako da je grcenje postalo jace. Citala sam da je normalno da postane jace, pa cak i da znaju boliti. Pocnu li mene boliti, bit cu ja prije u bolnici nego me uspije pustiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •