Da, visoka beta neznaci nuzno viseplodna trudnoca.
Posto si ti ostala trudna pod kontracepcijom kod tebe se bas nezna kad se to dogodilo. Ako ti je toliko beta bila visoka da si bila u soku mozda ti je trudnoca i od odnosa na koji uopce nesumnjas...al to je sad totalno nebitno. Imam jedan slucaj u uzoj obitelji. Visina bete ovisi i kad se dogodila implantacija. A ona se nekome dogodi 7- mi dan od oplodnje a nekome tek 11,12 -ti dan i tu odmah beta i te kako varira.
To znamo da beta varira i kod mpo trudnoca pa nekome na 13-ti dan blastice bude 900 a nekome do cak 5000 tisuca pa misle da se mozda podijelila.
Sve u svemu sretno i uzivaj u trudnoci![]()
Posljednje uređivanje od sara79 : 15.08.2016. at 18:06
Naravno da vidoka beta ne znaci viseplodna trudnoca, ali ja se malo sokirala, jer sam ocekivala 1500-2000.
Ja sam taj mjesec imala odnos 18.01. i 26.01.
10.02. vadila betu i ona 3551.
Po svemu (i beti i gestacijskoj) kaze dr da je vjerojatno doslo tog 18.01. ili dan-dva nakon toga do oplodnje.
Tako da sam ja sasvim sigurna da se malac uhvatio oko 18.01.![]()
Pa da ja sam to gledala, kao 15dc i dok dode do oplodnje, dok doplivaju... Prode jos koji dan..
Bmaric ti strasna... A koja to kontracepcija? Tak je i moja suseda pod pilulama ostala trudna, mada kaze da nije bila bas precizna u pijenju tbl.
Bmaric, mozda i rodimo isti dan![]()
Hehe... i ja imam datum sumnjivac za oplodnju, 14.01.A testic sam napravila na 4. rodjendan od maloga - 30.01. (trebao se rodit 20.01).
Leona i Sanja, brzo ce to proc!
Ma hoce, samo kad si vezan 24h za krevet onda imas svakakve fantomske boli, ludila, strahove. Mislila sam da ce mi sad u ovim tjednima bit lakse ali sad opet neznam sto me ceka. To je za poludjeti sa mnom.![]()
Pila sam Logest. Ja sam bila redovna, imala podsjetnik u mobitelu svako jutro u 9h, a da sam zaboravila jednu skuzila bi po danima na kartici. Ali ja pila sve uredno, cekala stvari, kasnile, vec sam mislila da nesto ne stima, cak sam pomislila na karcinom, odem u ljekarnu, kupim test, idem ga napraviti pa cu zvati dr da odem na pregled, jer ce mi sigurno reci da prvo napravim test, ja pisnem na test, kad ono pojavi se u prvom prozorcicu kod slova T debela tamno-roza crta. Jos si mislim "zamjenili slova kod prozorcica, kod ovog prvog treba biti C, a kod drugog T". Nisam se uspjela ni obuci, kad ono pojavi se i u drugom prozoru ista crta. Ni dalje ja ne kuzim, vec razmisljam kako je test negativan, jer mora negdje biti plus. Uzmem ja kutiju od testa iz kante za smece i citam: dvije crte = trudnoca, jedna crta = nema trudnoce, niti jedna crta = test nevazeci. Kad mi je doslo do mozga sto sam procitala, kao da me netko polio hladnom kantom vode. Otisla kod dr sva izbezumljena, ona meni da se rijetko desava trudnoca pod kontrac., ali da se desava. Nevjerojatno mi je da sam ja u onih 2% koje ostanu trudne pod zastitom. Trebala sam tada igrati i Eurojackpot, kad su me vec isli ti mali postotci, mozda bi ga bila dobila
A tjedan dana prije toga prekinula vezu sa ocem djeteta.
I eto, tako smo nas dvoje danas napunili 32 tt i moj malac je moj najveci Jackpot
Sve u svemu, odlucila sam, kad budem opet u vezi, i dalje piti kontrac., ali taj nece znati da ih pijem, pa ce morati u rikverc. Bolje mi se duplo zastititi, nikad ne znas kad moze slucajno bljucnuti unutra.
Ni rikvercmetode nisu popularne na ovom forumu ima bezbroj priča i o toj metodi
Ihaj sto se 'vamo pisalo
Ja saljem virtualni 'big hug' svima-u nekom sam pekmez stanju!
Kod mene je zadnja M bio 19.12. Odnosi bili 2. i 5.1. Ciklusi neredoviti iako me tad potrefio razmak od 30 dana izmedju dvije M. I rastezala onu sluz da ukebam ovulaciju.
Mene nesto gadno probolo kroz rodnicu prije 20ak min i odmah krenule kontrakcije na 6 minuta. Pravac horizontala.
Prepakirala sam torbu za rodiliste. Kakve sam nebuloze potrpala unutra kad je bila ona frka nedavno..umjesto nesesera za rodiliste stavila neseser za plazu. Ponijela jednu papucu. Kuh.rucnici umjesto wc papira. 10 pakiranja keksa(??) i tako..
Torbu sam preparkirala prijepodne. Ko da sam se urekla :p
Ali nije frka i panika. Samo beba podsjeca da trebam vise odmarati.
meni je beta bila preko 20000
obicno mi je u proslim trudnocama u tom tjednu bila 400-500
tako da sam odmah pomislila da nisu blizanci,ali na srecu nisu
ginic mi je rekao da je takovisokajer je vadjena blizu dana ovulacije
ako sam ga dobro skuzila
kod mene stalno neka crna krv,nije friska nego bas stara
imala sam malo krvi prije tjedan dana(nakon odnosa), ali se smirilo, pa mi sad nije jasno kaj je
mozda se jos cisti ta stara krv
mucnine su jos tu...uzasne
danas punih 9 tj prema mengi, 8 prema uzv
Posljednje uređivanje od sara79 : 15.08.2016. at 22:17
Meni je 1. trudnoca. Kako je planirana stalno sam ti racunala i plodne dane i gledala cervikalnu sluz i slusala sto mi jajnici govore.....![]()
A sto se tice ciklusa na školski primjer od 28 dana, 14. dan nakon 1. dana ZM dolazi ovulacija. S tim da su plodni dani 3 dana prije i do 5 dana iza ovulacije. E sad svaka od nas je posebna. Moras imat menstruacijski ciklus svaki put iste duljine da mozes tocno odredit ovulaciju. Pipav je to posao.
Dok sam ja na mob natipkala post jos 10 osvanulo. Stvarno nemamo nista pametnije za radit.
sara...mozda sam imala dvije ovulacije u ciklusu...ne znam, takoje rekao
zastobi bila onda toliko velika u 5tt
da,prvo sam radila test,onda betu vadila
a na uzv je trudnoca tjedan dana manja
Mislim da bi se vidjelo zuto tijelo da je bila jos jedna ovulacija.
Al mozda je htio reci nesto drugo pa je nehotice rekao ovulacija..ma nebitno. Mislim da visina bete ovisi kad se dogodila implantacija. Bas sam to vec spominjala danas. A nekom se i brze dupla beta a nekome tek za 72 h. I tak..ima puno tu toga.
Vubs, nadam se da ce mucnine brzo proc! Jesi ih imala i u prve dvi trudnoce?
Sanjo i Leona, totalno se mogu uzivit u paranoicne strahove. Meni je u prvoj trudnoci svasta padalo na pamet. A bome i u ovoj sad, samo mozda u malo manjem obimu. Al znam se probudit u tri po noci pa brinut do pet.
Jutro drage moje, evo ja sam budna jutros od 3 sata
Nemogu zivit od bolova u ledima. Pa onda me je nolio trbuh
Pa se ne mogu namjestiti. Popila lupocet i normabel , nista ne pomaze. Zapravo leđa su mi najgora. Trudovi nisu jer nazalost znam kako to izgleda ali vise se svega bojim. Svi kazu ovo 2 tromjesjecje kao da je najlijepse. Meni je bas nista lijepog nema. Samo osjecam bolove i to bjerovatno od sirenja. Danas mi je bas bolan dan
Ako je sad ovako nemogu niti zamislit sto me tek kasnije ceka. Tko god rekao za trudnocu da je "blazeno stanje" mora da je bio na zestokim.drogama... Neznam uopce sta ocekivati od ovog svega jer sam usla prvi put u nepoznati period trudnoce..
Zadnju sam popila 30.01. i trebala sam dobiti taj tjedan, tj. uzmedju 30.01. i 06.02., a sljedecu turu sam trebala poceti piti od 07.02. Nisam pocela, jer sam cekala da dobijem. Cudno mi je bilo kako nije doslo bar taj zadnji dan. I kako nije dolazila, ja napravim test 09.02. i bingooooo
Leona, drzi se!
Meni je drugo tromjesecje bilo bas ok, al to ok je pocelo tek tamo negdje oko 20-og tjedna. Dotad su me jos mucile mucnine i uzasan umor. I opcenito vise toga me bolilo u prvom tromjesecju (ledja, prepone) nego u drugom. Doduse, u drugom sam se i puno vise rekreirala, pa mislim da je i od toga prosao dio bolova. Sad u tretjem tromjesecju sam onako - u iscekivanju (makar je jos rano za iscekivanje) - i sa jako promjenjivom razinom energije. Sto se tice toga "blazenog" stanja ni meni nije bas jasno ko je to smislioBlazena sam bila samo u prva dva tjedna prve trudnoce dok me nisu satrale mucnine
Sve se tjesim, ako budem jos jednom trudna, mozda se tad osjetim blazeno
![]()
U svakom slucaju, ti si dobro izgurala! Presla si i vise od najzahtjevnije trecine puta i preci ces jos i ove dvije trecine. A kad sve prodje, cinit ce ti se da i nije tako dugo trajalo(to kazem ja kojoj se sad cini da je i ovih mjesec i po do kraja vjecnost
![]()
Leona, i ja sam isto jednom mislila da trudnoca uopce nije toliko lijepa kao sto pricaju (i stvarno nije kada uzmem svoje tjelesno stanje), ali samo kad osjetis pokrete bebe, jos kad oni od onog lupkanja predju u jasne pokrete, kad osjetis kako gura nogicu ili rukicu pod rebra, kako se rasteze pa te glavicom udari dolje, a nogicama u slezenu, zeludac, jetru i sl., i koliko god da zna zaboliti, sve to je to nebitno i samo zelis da nastavi... e to ja zovem predivno i blazeno stanje trudnoce.
A sto se tice mog tjelesnog stanja, tu mogu nabrojati tonu stvari koje uopce nisu lijepe, ali ovdje se ne radi o meni, vec o mojoj mrvici i samo nek je on dobro, a moje tjelesne boljke ce proci.
Znam da ti nije lako, i mene je sve i svasta bolilo, jos ti prolazis i teze stanje, strah je velik (kod mene jos i sada: ako ga ne osjetim mislim da nesto nije ok, ako ga osjetim cijeli dan opet mislim da nesto nije ok, da ga mozda nesto boli), ali proci se. Samo nek je s bebom sve ok.
Proletit ce ti, bar je meni do sada brzo proslo, a kao sto je Jadranka napisala i meni se ovih zadnjih mjesec i pol / dva cini kao vjecnost.
Ja za sada cekam da mi prodju jos 4 tjedna da udjem u 9. mj., jer sam onda sigurna da ako se i rodi u 9. mj. bebac ce biti dobro, jer se sve do tada u potpunosti razvilo.
Hvala vam drage moje. Bas ste me utjesile. Sama sam svjesna da ja to moram sve proc na tezi nacin malo. Znam da postoje dobri i losi dani. Evo cak sammuspila malo odspavat, morat cu vidit s muzem za nekakav novi dodatni, meksi madrac ili jastuk. Ili moje tijelo drukcije reagira na bol samog sirenja.. Izvinite ako vas maltretiram, puno mi znace vasi savjeti.
Uh..evo i mene u dnevnu dozu foruma..bila sam vani s curama-pola sata na igralistu i onda setnjica oko kvarta. Znam da nije idealno za njih, ali ne smijem vise od toga. Popodne cemo probat opet jednu takvu turu. Mm je otisao na teren jutros. Sad lezim da sprijecim kontrakcije.
Ja sam mislila da si u terminu kad dodjes na 36+ jer si tad 'ugazio' u 37.tt
vjerujem sto ti ginic kaze za to krvarenje? Ja bih se sa*rala da vidim krv
Blazeno stanje..uf..zbilja se ne cini takvim kad te krene stezat, probadat, pa se pocnes sirit na sve strane, pa muke po spavanju/riganju/oblacenju, onda mrda li se beba dovoljno/previse blahblah..vjecito smo nesigurne i nista nam ne stima. Ja bih najradije da imam stakleno zvono umjesto trbuha pa da mogu stalno gledati sto beba radi i kako se razvija.
Leona-vjerojatno ti fizicki tesko pada nedostatak fizicke aktivnosti pa te bolucka svasta nesta. Samo ti nama pricaj o svojim mukama. Skuzila sam da samo trudnica trudnicu razumije
Meni se ne cini ovaj finishni dio trudnoce kao vjecnost. Zapravo mi se ne zuri jer nisam sigurna kako ce to sve funkcionirati-ove dvije u vrtic, muz na terenu, pa onda muz ode u misiju, starija u skolu..znam, znam-sad bih ja tako htjela isplanirat i fakultet i udaju i mirovinu. Ali control freak sam i kad nemam osjecaj da vladam situacijom-uspanicim se. Zato me plasi odlazak u rodiliste jer me ceka teska borba za zadrzavanjem kontrole nad porodom. Ali kad dodjes do 39-40.tt uglavnom vec ispalis na nerve od tog Obelix stanja i jedva cekas da beba dodje na ovaj ili onaj nacin.
queen...nije to friska,crvena krv
to je stara, tako da nista ne kaze
cisti se nestostaro,neka zilica koja je pukla
vidjet cemo stanje 5.9.na pregledu
nema druge
Ja nikako biti u miru... upravo dobila nalaz brisa i pozitivna sam na streptokok.
Jeli tko imao i kako ste lijecile?
Qeen vjerovatno to je od pustog lezanja. Evo ja lezim od 11tt. Moraju misici atrofirati. Samo moram nesto uzet da mi olaksa bol. Kazem ti ja bojim se sta me ceka ako dodem do finisha.
Vjerujem u bolje sutra ja sam za svako krvarenje isla na hitnu ili u svog dr. Ja cim vidim krv u trudnoci pozlije mi od toga s obzirom na prijasnja iskustva. Mozda nije nista, a moze bit svasta. Meni su krvarenja ta sitna sa zilicama bile znak da mi se cervix krati, mozda to nije povezano ali svaki put krvrckanje cervix sve manji. Doduse koliko me pamcenje sluzi ( a bas i nije u trudnoci) to ti se dogodilo nakon pdnosa pa moguce da prilikom cina se zna dogodit malo sukrvice.
Moram priznati da je meni trudnoća bila blažena do prije 2 tjedna. Niti mučnine, niti povraćanje, radila do 10.6. (kraj nastave) od tada na godišnjem + porodiljni.... Bila mjesec dana na moru, od 1.8. Ali ovih 2 tjedna finisha! Ne mogu spavati iza 7 ujutro, popodne spavanje ne dolazi u obzir. Samo slušam muža kako hrče. Ne mogu normalno ni sjediti, bas sve nekako boli, tj. žulja. Jedva čekam da rodim.
Vjerujem-svaka ti cast na hladnokrvnosti. Drzim fige da je sve ok.
bmaric-ja nista o tome ne znam osim da se dobije atb na porodu. Ja idem preksutra na pregled pa ce mi uzeti bris-pretpostavljam za to.
Leona-kad udjes u 37.tjedan pa krenes trcati po kavama/ducanima :D
Eh, da, i ja sam radila do 10.6.pa do godisnjeg isla sv.dan u skolu na par sati-sjednice i sl. i onda na godisnji. Zato valjda i nisam trudnicke boljke toliko percipirala kad sam stalno bila u pogonu. Jedino me more mimoislo ove godine zbog renoviranja stana.
Iskreno, svaku trudnocu sam drugacije dozivljavala i prozivljavala. U prvoj sam si bila sva spešl, gladila trbuh stalno s Mona Lisa polucerom, svaki iscjedak me odusevljavao, uramljivala slicice s uzv-a, na porod otisla ushicena. Druga trudnoca-cudila se kako mi trbuh odmah iskocio, isli mi na zivce ljudi koji su se isto tome cudili, radovala se cekanju pregleda kod soc.ginekologa jer je starija bila u 'terrible twos' fazi, osjecala sam se veliko ali pokretno, zivcirale me mokre gace, na porod otisla misleć' da idem na redovni ctg. Ova treca trudnoca-opet trbuh ogroman, nitko me ne dozivljava vise kao trudnicu, djeca me glade ko Aladinovu lampu, sve me boljke spopale, nemam vremena ufurat se u trudnocu, zudim za frizerom/kavom/knjigom, porodila bi se najradije kod kuce za vrijeme reklama na RTLu.
Posljednje uređivanje od QueenBee : 16.08.2016. at 13:26