Stranica 389 od 581 PrviPrvi ... 289339379387388389390391399439489 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 19,401 do 19,450 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Nego 37tt je kao usli smo u termin jel tak? A jel to onda mora biti bas 37tt, il tipa se gleda 36+2tt pa je to kao usli smo u 37tt?
    Tako je. U termin ulazis sa navrsenih odnosno punih 37 tt.
    Znaci tocno 37 tt pa ako i koji dan jos plus bude to bolje.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    Jadranka, onda nam je po menstruaciji isti termin. I meni 10.10. i tako mi od samog pocetka .

VeraM, naravno da se ne trebamo zamarati terminom, ali kad znas priblizno termin, znas i koji si tjedan. S obzirom da ja od pocetka mirujem zbog kratkog cervixa, meni puno znaci znati kad cu uci u 37. tt da mogu na noge
    S obzirom da sperma moze prezivjeti i do 5 dana u maternici, moglo je doci do oplodnje i 5 dana kasnije nego po mom izracunu, ali posto mi je ovo bila nenadana trudnoca i bila sam u soku kad sam saznala, prvo sam isla vaditi betu, koja je bila dosta visoka i kad se uzme da je oplodnja bila na dan odnosa. Bila je duplo veca nego po prosjecnim vrijednostima, pa smo i dr i ja mislile da su blizanci. Tako da sam poprilicno sigurna da ja punim tjedan pon. ili ut.

Ja svog malca osjecam jako nisko, tj osjetim mu glavicu skroz na cervixu, a kad se odgurne nogicama, imam osjecaj da ce svaki tren izletiti iz mene.
    Jeli normalno to tako osjetiti ili se on malo prerano spustio?
    Danas sam 32+0
    Da, visoka beta neznaci nuzno viseplodna trudnoca.
    Posto si ti ostala trudna pod kontracepcijom kod tebe se bas nezna kad se to dogodilo. Ako ti je toliko beta bila visoka da si bila u soku mozda ti je trudnoca i od odnosa na koji uopce nesumnjas...al to je sad totalno nebitno. Imam jedan slucaj u uzoj obitelji. Visina bete ovisi i kad se dogodila implantacija. A ona se nekome dogodi 7- mi dan od oplodnje a nekome tek 11,12 -ti dan i tu odmah beta i te kako varira.
    To znamo da beta varira i kod mpo trudnoca pa nekome na 13-ti dan blastice bude 900 a nekome do cak 5000 tisuca pa misle da se mozda podijelila.
    Sve u svemu sretno i uzivaj u trudnoci
    Posljednje uređivanje od sara79 : 15.08.2016. at 18:06

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Vera a koja trudnoca ti je to?
    Meni sto se oplodnje tice nis vise nije jasno... Dakle ZM 18.04., keks je bio 27.04 i 02.05. Pa se uopce pitam kad je onda meni ovulacija. Jos mi kaze kuma koja je Mpo pacijent, jer sam joj rekla da se nismo pazili... Neema sanse za oba datuma...
    Kako to misliš? Pa, 02.05. ti je bio upravo 14. dan ciklusa, tj. dan na koji je najvjerojatnija ovulacija kod najvećeg broja žena, dan u kome se napravi najviše beba u svijetu Iako, iznimke uvijek postoje.
    Termin ti je (matematički) 25.01.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako to misliš? Pa, 02.05. ti je bio upravo 14. dan ciklusa, tj. dan na koji je najvjerojatnija ovulacija kod najvećeg broja žena, dan u kome se napravi najviše beba u svijetu Iako, iznimke uvijek postoje.
    Termin ti je (matematički) 25.01.
    Da..najvjerojatnije je tad bila ovulacija. Al eto 15-ti dan ciklusa je 02.05. ako cemo bas tocno racunati

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, visoka beta neznaci nuzno viseplodna trudnoca.
    Posto si ti ostala trudna pod kontracepcijom kod tebe se bas nezna kad se to dogodilo. Ako ti je toliko beta bila visoka da si bila u soku mozda ti je trudnoca i od odnosa na koji uopce nesumnjas...al to je sad totalno nebitno. Imam jedan slucaj u uzoj obitelji. Visina bete ovisi i kad se dogodila implantacija. A ona se nekome dogodi 7- mi dan od oplodnje a nekome tek 11,12 -ti dan i tu odmah beta i te kako varira.
    To znamo da beta varira i kod mpo trudnoca pa nekome na 13-ti dan blastice bude 900 a nekome do cak 5000 tisuca pa misle da se mozda podijelila.
    Sve u svemu sretno i uzivaj u trudnoci
    Naravno da vidoka beta ne znaci viseplodna trudnoca, ali ja se malo sokirala, jer sam ocekivala 1500-2000.
    Ja sam taj mjesec imala odnos 18.01. i 26.01.
    10.02. vadila betu i ona 3551.
    Po svemu (i beti i gestacijskoj) kaze dr da je vjerojatno doslo tog 18.01. ili dan-dva nakon toga do oplodnje.
    Tako da sam ja sasvim sigurna da se malac uhvatio oko 18.01.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pa da ja sam to gledala, kao 15dc i dok dode do oplodnje, dok doplivaju... Prode jos koji dan..

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Bmaric ti strasna... A koja to kontracepcija? Tak je i moja suseda pod pilulama ostala trudna, mada kaze da nije bila bas precizna u pijenju tbl.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj Leona29 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure moje je vas lijepo citat vas koje ste pri kraju. Meni se cini sve tako daleko. Ja danas imam neki osjecaj ko da ce sve ispast iz mene. Beba dobro lupa u zadnje vrijeme, bas aktivna..
    Lavicee idemo do kraja!! Obecajem pravim ti drustvo do samog kraja
    I mene je danas bebica prvi put tako posteno "lupila" da sam se i prepala jer do sada je to bilo kao malo samo te taknem

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Lavicee idemo do kraja!! Obecajem pravim ti drustvo do samog kraja
    I mene je danas bebica prvi put tako posteno "lupila" da sam se i prepala jer do sada je to bilo kao malo samo te taknem

ja uvjek u nekim glupostima.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Naravno da vidoka beta ne znaci viseplodna trudnoca, ali ja se malo sokirala, jer sam ocekivala 1500-2000.
    Po svemu (i beti i gestacijskoj) kaze dr da je vjerojatno doslo tog 18.01. ili dan-dva nakon toga do oplodnje.
    Koke ma to ti je prekrasna beta bila za taj dan.
    Eto i da je se oplodnja dogodila dan dva kasnije to je 21,22 dan nakon o. Ma prekrasna beta ozbiljno

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj QueenBee prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja- ti neke matematicare radjas

Znam da nije zahvalno predvidjati kad ces roditi, ali ja brijem da ce ova beba samo ispast iz mene! Kud dudi na glavi, tud stalno kontrakcije-i sinoc jos idem pipkat dole koje me to kosti tocno bole pa skuzim da se to sveeeeee, sto rekla ona nasa luda sestra Izeta s ctga-raskrebačilo. Pa to vise nije međunožje vec 'gdjemijenožje'. O'šlo sve na svoju stranu, a izmedju sve nesto gnjecavo i mekano. Kad se budem brijala za pregled moram to nekako netegnut kao satorsko krilo i mogu komotno trimerom pokosit. Uzas...uglavnom, zjapi to sve dole tako na 'izvolte'; mislim da ne bi skuzila da na bicikl sjednem i propadnem do pedala skroz.
    uvik me nasmijes!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Bmaric, mozda i rodimo isti dan

Hehe... i ja imam datum sumnjivac za oplodnju, 14.01. A testic sam napravila na 4. rodjendan od maloga - 30.01. (trebao se rodit 20.01).

Leona i Sanja, brzo ce to proc!

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Ma hoce, samo kad si vezan 24h za krevet onda imas svakakve fantomske boli, ludila, strahove. Mislila sam da ce mi sad u ovim tjednima bit lakse ali sad opet neznam sto me ceka. To je za poludjeti sa mnom.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je termin u petak 19. 8. To dr prema ZM i nije nikako korigirao s obzirom na uzv. A ja kontam na to još bar 5 dana. Toliko što se tice oplodnje.
    A zadnja 3 dana su mi skroz luda. Ujutro sam super mogu letit. Iza rucka bi htjela malo odmorit, ne mogu lezat, fizički. Bole rebra, bubrezi nagnjeceni, tesko disem. Onda moram sjedit. Ali mogu samo u buda položaju. A navecer bi samo hodala i setala uokolo, i sve me pritišće dolje. Samo cekam da krene jer se ovako nisam osjecala nijednom tijekom trudnoce. U zdjelici osjecam kao da mi se sve pomiče. A svako malo provjeravam jel pl. voda, urin ili samo iscjedak. Ova moja kcer ce me izludit ovih zadnjih dana.
    Sretno!!!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Bmaric ti strasna... A koja to kontracepcija? Tak je i moja suseda pod pilulama ostala trudna, mada kaze da nije bila bas precizna u pijenju tbl.
    Pila sam Logest. Ja sam bila redovna, imala podsjetnik u mobitelu svako jutro u 9h, a da sam zaboravila jednu skuzila bi po danima na kartici. Ali ja pila sve uredno, cekala stvari, kasnile, vec sam mislila da nesto ne stima, cak sam pomislila na karcinom, odem u ljekarnu, kupim test, idem ga napraviti pa cu zvati dr da odem na pregled, jer ce mi sigurno reci da prvo napravim test, ja pisnem na test, kad ono pojavi se u prvom prozorcicu kod slova T debela tamno-roza crta. Jos si mislim "zamjenili slova kod prozorcica, kod ovog prvog treba biti C, a kod drugog T". Nisam se uspjela ni obuci, kad ono pojavi se i u drugom prozoru ista crta. Ni dalje ja ne kuzim, vec razmisljam kako je test negativan, jer mora negdje biti plus. Uzmem ja kutiju od testa iz kante za smece i citam: dvije crte = trudnoca, jedna crta = nema trudnoce, niti jedna crta = test nevazeci. Kad mi je doslo do mozga sto sam procitala, kao da me netko polio hladnom kantom vode. Otisla kod dr sva izbezumljena, ona meni da se rijetko desava trudnoca pod kontrac., ali da se desava. Nevjerojatno mi je da sam ja u onih 2% koje ostanu trudne pod zastitom. Trebala sam tada igrati i Eurojackpot, kad su me vec isli ti mali postotci, mozda bi ga bila dobila
    A tjedan dana prije toga prekinula vezu sa ocem djeteta.
    I eto, tako smo nas dvoje danas napunili 32 tt i moj malac je moj najveci Jackpot

Sve u svemu, odlucila sam, kad budem opet u vezi, i dalje piti kontrac., ali taj nece znati da ih pijem, pa ce morati u rikverc. Bolje mi se duplo zastititi, nikad ne znas kad moze slucajno bljucnuti unutra.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ni rikvercmetode nisu popularne na ovom forumu ima bezbroj priča i o toj metodi

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Tebi je ovaj 18.01. bio negdje pocetak ciklusa ili??
    Negdje 5,6 ili 7-mi dan??

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Pa da ja sam to gledala, kao 15dc i dok dode do oplodnje, dok doplivaju... Prode jos koji dan..
    Koliko su ti dugi ciklusi?? 30-ak dana??

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ihaj sto se 'vamo pisalo
    Ja saljem virtualni 'big hug' svima-u nekom sam pekmez stanju!
    Kod mene je zadnja M bio 19.12. Odnosi bili 2. i 5.1. Ciklusi neredoviti iako me tad potrefio razmak od 30 dana izmedju dvije M. I rastezala onu sluz da ukebam ovulaciju.

Mene nesto gadno probolo kroz rodnicu prije 20ak min i odmah krenule kontrakcije na 6 minuta. Pravac horizontala.
    Prepakirala sam torbu za rodiliste. Kakve sam nebuloze potrpala unutra kad je bila ona frka nedavno..umjesto nesesera za rodiliste stavila neseser za plazu. Ponijela jednu papucu. Kuh.rucnici umjesto wc papira. 10 pakiranja keksa(??) i tako..

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Torbu sam preparkirala prijepodne. Ko da sam se urekla :p
    Ali nije frka i panika. Samo beba podsjeca da trebam vise odmarati.

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

meni je beta bila preko 20000
    obicno mi je u proslim trudnocama u tom tjednu bila 400-500
    tako da sam odmah pomislila da nisu blizanci,ali na srecu nisu
    ginic mi je rekao da je takovisokajer je vadjena blizu dana ovulacije
    ako sam ga dobro skuzila

kod mene stalno neka crna krv,nije friska nego bas stara
    imala sam malo krvi prije tjedan dana(nakon odnosa), ali se smirilo, pa mi sad nije jasno kaj je
    mozda se jos cisti ta stara krv

mucnine su jos tu...uzasne
    danas punih 9 tj prema mengi, 8 prema uzv

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj vjerujem u bolje sutra prvotno napisa Vidi poruku
    meni je beta bila preko 20000
    obicno mi je u proslim trudnocama u tom tjednu bila 400-500
    tako da sam odmah pomislila da nisu blizanci,ali na srecu nisu
    ginic mi je rekao da je takovisokajer je vadjena blizu dana ovulacije
    ako sam ga dobro skuzila

kod mene stalno neka crna krv,nije friska nego bas stara
    imala sam malo krvi prije tjedan dana(nakon odnosa), ali se smirilo, pa mi sad nije jasno kaj je
    mozda se jos cisti ta stara krv

mucnine su jos tu...uzasne
    danas punih 9 tj prema mengi, 8 prema uzv
    Prvi put to cujem. vadjena blizu dana ovulacije.
    Nema mi to nikakve logike al dobro. Ti si prvo test radila pa isla vaditi betu koliko mi se cini.
    To onda nije nikako blizu ovulacije jel tako??

Mozda se nadje neka forumasica koja to boje zna pa ce pojasniti.
    Posljednje uređivanje od sara79 : 15.08.2016. at 22:17

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Meni je 1. trudnoca. Kako je planirana stalno sam ti racunala i plodne dane i gledala cervikalnu sluz i slusala sto mi jajnici govore.....
    A sto se tice ciklusa na školski primjer od 28 dana, 14. dan nakon 1. dana ZM dolazi ovulacija. S tim da su plodni dani 3 dana prije i do 5 dana iza ovulacije. E sad svaka od nas je posebna. Moras imat menstruacijski ciklus svaki put iste duljine da mozes tocno odredit ovulaciju. Pipav je to posao.

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Dok sam ja na mob natipkala post jos 10 osvanulo. Stvarno nemamo nista pametnije za radit.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sara...mozda sam imala dvije ovulacije u ciklusu...ne znam, takoje rekao
    zastobi bila onda toliko velika u 5tt
    da,prvo sam radila test,onda betu vadila
    a na uzv je trudnoca tjedan dana manja

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Tebi je ovaj 18.01. bio negdje pocetak ciklusa ili??
    Negdje 5,6 ili 7-mi dan??
    03.01. prvi dan zadnje menstruacije, znaci 18.01. mi je bio 16. dan ciklusa.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ni rikvercmetode nisu popularne na ovom forumu ima bezbroj priča i o toj metodi
    Ja cu kombinaciju rikverca i kontracepcijskih. E pa ako tad ostanem trudna, onda sam stvarno fenomen. Sigurno cu biti medju onih 7 ili 8 svjetskih cuda - ili koliko li ih je vec.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

03.01. prvi dan zadnje menstruacije, znaci 18.01. mi je bio 16. dan ciklusa.
    Onda ti je dosta kasnila kad si isla raditi test??
    Jesi prestala logest piti ili kad si vidjela da ne dolazi??

Moja sestricna je imala mengu i tek kad joj je izostala je napravila test. Otisla na uz kad ono trudnoca 9-10 tt.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ma hoce, samo kad si vezan 24h za krevet onda imas svakakve fantomske boli, ludila, strahove. Mislila sam da ce mi sad u ovim tjednima bit lakse ali sad opet neznam sto me ceka. To je za poludjeti sa mnom.
    I samoj mi je tako... Npr.iscitavam dal mi muz dodirom prenio ureu... I tak bum valjda do pregleda... A onda kaj bu posle pregleda u glavi

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj vjerujem u bolje sutra prvotno napisa Vidi poruku
    sara...mozda sam imala dvije ovulacije u ciklusu...ne znam, takoje rekao
    zastobi bila onda toliko velika u 5tt
    da,prvo sam radila test,onda betu vadila
    a na uzv je trudnoca tjedan dana manja
    Mislim da bi se vidjelo zuto tijelo da je bila jos jedna ovulacija.
    Al mozda je htio reci nesto drugo pa je nehotice rekao ovulacija..ma nebitno. Mislim da visina bete ovisi kad se dogodila implantacija. Bas sam to vec spominjala danas. A nekom se i brze dupla beta a nekome tek za 72 h. I tak..ima puno tu toga.

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

:
    Ja cu kombinaciju rikverca i kontracepcijskih. E pa ako tad ostanem trudna, onda sam stvarno fenomen. Sigurno cu biti medju onih 7 ili 8 svjetskih cuda - ili koliko li ih je vec.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Bmaric, hehe... tvoj malac je pravo malo cudo

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Vubs, nadam se da ce mucnine brzo proc! Jesi ih imala i u prve dvi trudnoce?

Sanjo i Leona, totalno se mogu uzivit u paranoicne strahove. Meni je u prvoj trudnoci svasta padalo na pamet. A bome i u ovoj sad, samo mozda u malo manjem obimu. Al znam se probudit u tri po noci pa brinut do pet.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Jutro drage moje, evo ja sam budna jutros od 3 sata
    Nemogu zivit od bolova u ledima. Pa onda me je nolio trbuh
    Pa se ne mogu namjestiti. Popila lupocet i normabel , nista ne pomaze. Zapravo leđa su mi najgora. Trudovi nisu jer nazalost znam kako to izgleda ali vise se svega bojim. Svi kazu ovo 2 tromjesjecje kao da je najlijepse. Meni je bas nista lijepog nema. Samo osjecam bolove i to bjerovatno od sirenja. Danas mi je bas bolan dan
    Ako je sad ovako nemogu niti zamislit sto me tek kasnije ceka. Tko god rekao za trudnocu da je "blazeno stanje" mora da je bio na zestokim.drogama... Neznam uopce sta ocekivati od ovog svega jer sam usla prvi put u nepoznati period trudnoce..

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Onda ti je dosta kasnila kad si isla raditi test??
    Jesi prestala logest piti ili kad si vidjela da ne dolazi??

Moja sestricna je imala mengu i tek kad joj je izostala je napravila test. Otisla na uz kad ono trudnoca 9-10 tt.
    Zadnju sam popila 30.01. i trebala sam dobiti taj tjedan, tj. uzmedju 30.01. i 06.02., a sljedecu turu sam trebala poceti piti od 07.02. Nisam pocela, jer sam cekala da dobijem. Cudno mi je bilo kako nije doslo bar taj zadnji dan. I kako nije dolazila, ja napravim test 09.02. i bingooooo

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Leona, drzi se!

Meni je drugo tromjesecje bilo bas ok, al to ok je pocelo tek tamo negdje oko 20-og tjedna. Dotad su me jos mucile mucnine i uzasan umor. I opcenito vise toga me bolilo u prvom tromjesecju (ledja, prepone) nego u drugom. Doduse, u drugom sam se i puno vise rekreirala, pa mislim da je i od toga prosao dio bolova. Sad u tretjem tromjesecju sam onako - u iscekivanju (makar je jos rano za iscekivanje) - i sa jako promjenjivom razinom energije. Sto se tice toga "blazenog" stanja ni meni nije bas jasno ko je to smislio Blazena sam bila samo u prva dva tjedna prve trudnoce dok me nisu satrale mucnine Sve se tjesim, ako budem jos jednom trudna, mozda se tad osjetim blazeno

U svakom slucaju, ti si dobro izgurala! Presla si i vise od najzahtjevnije trecine puta i preci ces jos i ove dvije trecine. A kad sve prodje, cinit ce ti se da i nije tako dugo trajalo (to kazem ja kojoj se sad cini da je i ovih mjesec i po do kraja vjecnost

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Leona, i ja sam isto jednom mislila da trudnoca uopce nije toliko lijepa kao sto pricaju (i stvarno nije kada uzmem svoje tjelesno stanje), ali samo kad osjetis pokrete bebe, jos kad oni od onog lupkanja predju u jasne pokrete, kad osjetis kako gura nogicu ili rukicu pod rebra, kako se rasteze pa te glavicom udari dolje, a nogicama u slezenu, zeludac, jetru i sl., i koliko god da zna zaboliti, sve to je to nebitno i samo zelis da nastavi... e to ja zovem predivno i blazeno stanje trudnoce.
    A sto se tice mog tjelesnog stanja, tu mogu nabrojati tonu stvari koje uopce nisu lijepe, ali ovdje se ne radi o meni, vec o mojoj mrvici i samo nek je on dobro, a moje tjelesne boljke ce proci.

Znam da ti nije lako, i mene je sve i svasta bolilo, jos ti prolazis i teze stanje, strah je velik (kod mene jos i sada: ako ga ne osjetim mislim da nesto nije ok, ako ga osjetim cijeli dan opet mislim da nesto nije ok, da ga mozda nesto boli), ali proci se. Samo nek je s bebom sve ok.

Proletit ce ti, bar je meni do sada brzo proslo, a kao sto je Jadranka napisala i meni se ovih zadnjih mjesec i pol / dva cini kao vjecnost.
    Ja za sada cekam da mi prodju jos 4 tjedna da udjem u 9. mj., jer sam onda sigurna da ako se i rodi u 9. mj. bebac ce biti dobro, jer se sve do tada u potpunosti razvilo.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Hvala vam drage moje. Bas ste me utjesile. Sama sam svjesna da ja to moram sve proc na tezi nacin malo. Znam da postoje dobri i losi dani. Evo cak sammuspila malo odspavat, morat cu vidit s muzem za nekakav novi dodatni, meksi madrac ili jastuk. Ili moje tijelo drukcije reagira na bol samog sirenja.. Izvinite ako vas maltretiram, puno mi znace vasi savjeti.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Vubs, nadam se da ce mucnine brzo proc! Jesi ih imala i u prve dvi trudnoce?

Sanjo i Leona, totalno se mogu uzivit u paranoicne strahove. Meni je u prvoj trudnoci svasta padalo na pamet. A bome i u ovoj sad, samo mozda u malo manjem obimu. Al znam se probudit u tri po noci pa brinut do pet.
    nisam ih imala u prve dvije trudnoce, tako da mi je ovo sada totalna novost

janocu lose spavam, stalno me muce neke glupe misli...i onda ne mogu zaspati
    i tako svako malo
    uzas, a tek pocetak
    kaj ce biti tek kasnije...

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Uh..evo i mene u dnevnu dozu foruma..bila sam vani s curama-pola sata na igralistu i onda setnjica oko kvarta. Znam da nije idealno za njih, ali ne smijem vise od toga. Popodne cemo probat opet jednu takvu turu. Mm je otisao na teren jutros. Sad lezim da sprijecim kontrakcije.

Ja sam mislila da si u terminu kad dodjes na 36+ jer si tad 'ugazio' u 37.tt

vjerujem sto ti ginic kaze za to krvarenje? Ja bih se sa*rala da vidim krv

Blazeno stanje..uf..zbilja se ne cini takvim kad te krene stezat, probadat, pa se pocnes sirit na sve strane, pa muke po spavanju/riganju/oblacenju, onda mrda li se beba dovoljno/previse blahblah..vjecito smo nesigurne i nista nam ne stima. Ja bih najradije da imam stakleno zvono umjesto trbuha pa da mogu stalno gledati sto beba radi i kako se razvija.

Leona-vjerojatno ti fizicki tesko pada nedostatak fizicke aktivnosti pa te bolucka svasta nesta. Samo ti nama pricaj o svojim mukama. Skuzila sam da samo trudnica trudnicu razumije

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Meni se ne cini ovaj finishni dio trudnoce kao vjecnost. Zapravo mi se ne zuri jer nisam sigurna kako ce to sve funkcionirati-ove dvije u vrtic, muz na terenu, pa onda muz ode u misiju, starija u skolu..znam, znam-sad bih ja tako htjela isplanirat i fakultet i udaju i mirovinu. Ali control freak sam i kad nemam osjecaj da vladam situacijom-uspanicim se. Zato me plasi odlazak u rodiliste jer me ceka teska borba za zadrzavanjem kontrole nad porodom. Ali kad dodjes do 39-40.tt uglavnom vec ispalis na nerve od tog Obelix stanja i jedva cekas da beba dodje na ovaj ili onaj nacin.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

queen...nije to friska,crvena krv
    to je stara, tako da nista ne kaze
    cisti se nestostaro,neka zilica koja je pukla
    vidjet cemo stanje 5.9.na pregledu
    nema druge

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja nikako biti u miru... upravo dobila nalaz brisa i pozitivna sam na streptokok.
    Jeli tko imao i kako ste lijecile?

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Qeen vjerovatno to je od pustog lezanja. Evo ja lezim od 11tt. Moraju misici atrofirati. Samo moram nesto uzet da mi olaksa bol. Kazem ti ja bojim se sta me ceka ako dodem do finisha.
    Vjerujem u bolje sutra ja sam za svako krvarenje isla na hitnu ili u svog dr. Ja cim vidim krv u trudnoci pozlije mi od toga s obzirom na prijasnja iskustva. Mozda nije nista, a moze bit svasta. Meni su krvarenja ta sitna sa zilicama bile znak da mi se cervix krati, mozda to nije povezano ali svaki put krvrckanje cervix sve manji. Doduse koliko me pamcenje sluzi ( a bas i nije u trudnoci) to ti se dogodilo nakon pdnosa pa moguce da prilikom cina se zna dogodit malo sukrvice.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Ja nikako biti u miru... upravo dobila nalaz brisa i pozitivna sam na streptokok.
    Jeli tko imao i kako ste lijecile?
    Ja koliko sam cula od jedne prijateljice njoj su dali antinitotike na porodu za streptokok, ova druga ga je ljecila. Tako da stvarno neznam

VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016

Početno

Moram priznati da je meni trudnoća bila blažena do prije 2 tjedna. Niti mučnine, niti povraćanje, radila do 10.6. (kraj nastave) od tada na godišnjem + porodiljni.... Bila mjesec dana na moru, od 1.8. Ali ovih 2 tjedna finisha! Ne mogu spavati iza 7 ujutro, popodne spavanje ne dolazi u obzir. Samo slušam muža kako hrče. Ne mogu normalno ni sjediti, bas sve nekako boli, tj. žulja. Jedva čekam da rodim.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Vjerujem-svaka ti cast na hladnokrvnosti. Drzim fige da je sve ok.

bmaric-ja nista o tome ne znam osim da se dobije atb na porodu. Ja idem preksutra na pregled pa ce mi uzeti bris-pretpostavljam za to.

Leona-kad udjes u 37.tjedan pa krenes trcati po kavama/ducanima :D

Eh, da, i ja sam radila do 10.6.pa do godisnjeg isla sv.dan u skolu na par sati-sjednice i sl. i onda na godisnji. Zato valjda i nisam trudnicke boljke toliko percipirala kad sam stalno bila u pogonu. Jedino me more mimoislo ove godine zbog renoviranja stana.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Iskreno, svaku trudnocu sam drugacije dozivljavala i prozivljavala. U prvoj sam si bila sva spešl, gladila trbuh stalno s Mona Lisa polucerom, svaki iscjedak me odusevljavao, uramljivala slicice s uzv-a, na porod otisla ushicena. Druga trudnoca-cudila se kako mi trbuh odmah iskocio, isli mi na zivce ljudi koji su se isto tome cudili, radovala se cekanju pregleda kod soc.ginekologa jer je starija bila u 'terrible twos' fazi, osjecala sam se veliko ali pokretno, zivcirale me mokre gace, na porod otisla misleć' da idem na redovni ctg. Ova treca trudnoca-opet trbuh ogroman, nitko me ne dozivljava vise kao trudnicu, djeca me glade ko Aladinovu lampu, sve me boljke spopale, nemam vremena ufurat se u trudnocu, zudim za frizerom/kavom/knjigom, porodila bi se najradije kod kuce za vrijeme reklama na RTLu.
    Posljednje uređivanje od QueenBee : 16.08.2016. at 13:26

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Joj da mi je otic u frizera, kozmeticara, masazu..

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Joj da mi je otic u frizera, kozmeticara, masazu..
    Leona, i ja to cekam... frizura mi nikad gora nije bila, izrast do koljena... cim udjem u 37. tt odmah se idem srediti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •