Stranica 393 od 581 PrviPrvi ... 293343383391392393394395403443493 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 19,601 do 19,650 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Milenche prvotno napisa Vidi poruku
    Leona, prije 4 dana je rodila moja prijateljica sa slicnom pricom tvojoj.Prvu bebu je izgubila u 20tt trudnoce,u ovoj su joj radili preventivnu serklazu dosta rano jer joj je uu bilo vec otvoreno,a cervix 22mm. U 37.tt su joj skinuli sav i prenjela je tri dana, beba nije htjela van.Zato budi hrabra i drzi se!!!
    Ja sam preumorna od dijagnoza i toga da se jedne rijesim,nova stigne...
    Lezim od prvog dana,termin mi je 05.12.
    Meni nisu zeljeli radi serklazu jer su zakljucili da se ja otvaram i cervix skracuje radi infekcije. Tako da sam je meni stavljen silikonski prsten. Sad cemo vidjeti hoceli on uspjeti iato sto i serklaza. Nadam se da hoce..

Tanita14 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Queen, moj termin je 9.1.

Tajči, drago mi je da je ipak sve ok i nadam se da b te komadu do termina.

Milenche, krati s nama dane, muke će postati lakše. Uz sve svoje strahove, ipak sam optimist jer drugačije bih izludila. Iz dana u dan, od pregleda do pregleda, druge nam nema.

Ovo za porodiljnji ne znam kako ide, ja sam od prvog pregleda na komplikacijama, pa kad dođe vrijeme, vjerujem da će mi sestra dati ispravne doznake.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Leona,to mi zvuci puno manje invazivno od klasicne serklaze.
    Da li su ti dali sto piti protiv kontrakcija.Ja pijem uz Mg, spasmex,normabel,a od 20tt i Cordipin R.Ne znam da li jos netko ima iskustva s tim lijekom... Uglavnom su se prorijedile,placebo ili ne...tko ce znati!

Tanita14 avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Zaboravih napisati...sutra sam na kolposkopiji i papi u Vg. Ima li koja trudnica sa cinovima i hpv-om i kako kod vas to funkcionira? Ja sam bila na pregledu u 6.tj t i onda me naručio za tri mj na kotrolu što je sutra. Rekao je da ništa nećemo raditi, samo ćemo pratiti promjene na cervixu.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Tanita,hvala ti!
    Lako da uz paranoju nisam i toliki control freak,a uz troje djece kuci je ponekad tesko ostati zdrave glave!
    Tri puta sam sve ovo prosla,pa ce valjda i sada u konacnici biti sve super.Doduse,tada sam bila puuuuno mlađa.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Tanita,hvala ti!Puno je lakse kad covjek zna da nije sam.
    Leona,silikonski prsten zvuci puno manje invazivno nego klasicna serklaza.
    Da li je netko od vas pio Cordipin R protiv kontrakcija? U prosle tri trudnoce sam pila prepar koji su povukli, cordipin spada u drugu skupinu lijekova,a djelovanje je isto-sprecava kontrakcije.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Leona,to mi zvuci puno manje invazivno od klasicne serklaze.
    Da li su ti dali sto piti protiv kontrakcija.Ja pijem uz Mg, spasmex,normabel,a od 20tt i Cordipin R.Ne znam da li jos netko ima iskustva s tim lijekom... Uglavnom su se prorijedile,placebo ili ne...tko ce znati!
    Samo normabel i magnezij.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Cordipin se pije od 20.tt i nema nuspojava kao sto je imao prepar,meni je smanjio broj kontrakcija na 4-5 u danu.
    I ja sam uloziva,cervix skracen,uu za sada drzi...uzasavam se slijedeceg pregleda

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Tanita, ja nemam sada kroz trudnocu ni cin ni hpv (bar se nadam da ne, mada me nista ne bi zacudilo, jer su kod mene non stop bakterije), ali sam davnije imala cin3/cis i hpv high risc. Gin mi je rekla dok smo znali samo za cin da bi bilo dobro da rodim, jer ce se porodom sve ocistiti. A za hpv u trudnoci nemam pojma.

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Leona zbog bakterije se otvaras? E.coli?
    Milenche dobro dosla
    Tajci znas kako kazu dok ne boli dobro je jesu ti rekli kilazu bebe?
    Tanita sretno sutra

Nego popis ajmee Leona koliko cemo nas dvije trudnica ispratiti i docekati

I onda kad mi kazu sad uzivaj, kad rodis pozeljet ces vratiti vrijeme ! Oouu yea

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja sam u prvoj trudnoci pila cordipin. Zato bez brige ne bi ti dali nesto da nasteti. ☺

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Ne nije to bio odg dr na ovu trudnocu nego proslu
    Imala sam ureaplazmu koja nije ljecena. I posto imam insufincijenciju cerviksa kad sam se otvorila bakterija je napravila svoje. Neznam.iskreno mi se cini da i oni previse mudruju. Hoce da budu u rangu svjetski bolnica, pa sad posto se vani navodno vise ne rade serklaze ne rade ih ni oni jer nije dokazano da one cuvaju trudnocu. Tako da neznam sta bi vise rekla na njihova mudrijanja..

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Ayan,hvala ti!
    Da li ti je pomogao,do kad si ga pila i jesi li rodila u terminu?

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Leona,meni do sada nitko nije uzeo briseve na klamidiju i ureaplazmu, tri puta su mi uzimali obican bris. Cak ni na moje inzistiranje,opet su uzeli samo aerobe.Drago mi je da su ok,ali i dalje nisam na miru!

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Meni je sada sve cisto osim e.coli.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

E.coli sam imala u prvoj trudnoci,pila antibiotike,vracala se...poslije je nestala.Otada je nemam.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mislim idu mi na zivce... 2010 god.,se brisevi nisu radili. Pa nije nitko ziv znao jel imas kaj il ne! Sad kad se rade odmah su sve krivi losi brisevi!
    Jedni kazi za ureu da je spolna i prenosi se kad sluznica dode u dodir sluznicom, sjemenom tekucinom... A onda drugi kazu bazen, rucnik... Kad pitas za inkubaciju pa ovo pa ono..! Maahhh

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

2000.kad sam bila trudna s prvim,nisam znala nista o nicemu,google je bio znanstvena fantastika i nisam imala pojma sto sve moze krenuti po zlu.Blazeno neznanje...
    Sada sam drugi naziv za paranoju!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Jadrankaaaa i ostale mamice... Dobila sam apetit! Pohana svinjetina, pohana piletina, pomfri, piletina i carry umak! Palacinke! Evo to mi pase! Ok i krastavci u vrhnju! Strasna ishrana

Pitam sta jedu, ili cime se bave, rade one kaj rode bebu od 4kg.? Jel to od borkule il bit ce nesto drugo
    Posljednje uređivanje od Sanja :) : 18.08.2016. at 16:34

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ayan,hvala ti!
    Da li ti je pomogao,do kad si ga pila i jesi li rodila u terminu?
    Pila sam od 27 do 34 tt uz normabel i mg radi napetog i tvrdog trbuha. Cordipin se daje i kod kontrakcija. Pomogao je i rodila sam u terminu sve je bilo ok s bebom. Ne brini.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Puno ti hvala, tih 34tt mi se sada cini kao daleka buducnost.Jos 10 tjedana!!!

Tajci66 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Sanja beba ima oko 2 kg kazu. Sad su se kontrakcije smanjile, al menstrualna bol je tu :/ bas se bojim, samo mi se place a znam da s tim samo stetim bebici. Popila sam Normabel i Mg i super je bilo, sad je opet pocelo :/ cure orostite sto ne komemtiram vase postove, al mozak mi sad bas i ne radi da popamtim sve...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim idu mi na zivce... 2010 god.,se brisevi nisu radili. Pa nije nitko ziv znao jel imas kaj il ne! Sad kad se rade odmah su sve krivi losi brisevi!
    Jedni kazi za ureu da je spolna i prenosi se kad sluznica dode u dodir sluznicom, sjemenom tekucinom... A onda drugi kazu bazen, rucnik... Kad pitas za inkubaciju pa ovo pa ono..! Maahhh
    Ja sam dokaz da se urea ne prenosi samo spolnim putem. Kad su mi je otkrili sa 16 tt, ajd ok, moglo je biti spolnim, jer su to bili prvi brisevi nakon zadnjeg odnosa. Antibiotik, kontrolni bris uredan.
    A onda mi se opet pojavila u 28 tt, a nisam imala odnose, znaci nije samo spolnim putem.
    Mislim da ni dr nisu bas nacistu koje sve mogucnosti prijenosa postoje.
    Eto, ja zaradila streptokok, (zamjenski) dr prvo rekao da se prenjela spolnim putem, e kad mu je receno da nemam odnose, onda se okrene prica, odjednom se ne brisem po pravilu... Ma daj molim te! To pricaj nekom drugom!!!
    I sad bi ja po njemu trebala cekati jos 7 tjedana (do termina) i kad krene porod trebali bi mi dati antibiotik. Ja bi sada 7 tjedana trebala strepiti hoce li ova bakterija napraviti jos vecu stetu i moliti Boga da se to ne dogodi.
    Ja cu lijepo vidjeti sa svojom dr u utorak da ona meni sada da neki antibiotik, a i kad odem na porod da mi i oni daju - naravno ako nece bebi nastetiti.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

QueenBee 26.9.2016.
    Tajci66 30.9.2016.
    Jadranka 2.10.2016.
    bmaric 10.10.2016.
    Milenche 5.12.2016.
    Tanita14 9.1.2017.
    Sanja 22.1.2017.
    Leona29 23.1.2017.

Milenche-dobrodošla!

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

15.12.2016

Sent from my iPhone using Tapatalk

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Tajci, sve ce biti super sigurna sam.Glupe kontrakcije se kod mene pojacaju cim sam pod stresom.Izdrzi jos malo.
    Bmaric, mislim da smo cesto osudene biti sami svoji doktori,na zalost.
    Queen Bee,hvala ti!Nasmijala si me do suza toliko puta!

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Našla sam nalaze iz prijašnjih trudnoća pa ih uspoređivala. Zanimljivo!

1. trudnoća- 30 tt cervix3/4 članka i zatvoren, 37tt cervix 3/4 i uloživ za vršak prsta, 37+3tt cervix 3/4 i uloživ za prst, asc obilno blago mliječne pl.vode, 38+6tt cervix 3/4 za prst do ovoja i glavice ctg bilježi prve trudove do 40, rodila 39+5 bebu bez vernixa.

2. trudnoća- 18+5tt 3/4 članka uloživa za vršak prsta, 33+3tt cervix 1/2 članka uloživ za vršak prsta, 36+6tt cervix 3/4 članka za prst do ovoja i glavice i ctg bilježi trudove do 40-50, 37+6tt cervix 1/2 za prst prohodno + trudovi do 60, 38+6tt cervix 1/2 2cm otvorena s istim trudovima i blago mliječna plodna voda, 39+3tt obilno mliječna plodna voda s istim trudovima i odbijam indukciju. Rodila 39+6 nakon redovne ctg kontrole i došla 5cm otvorena s istim trudovima do 60, beba sva prekrivena vernixom.

3. trudnoća- 32+1tt cervix 1/2-3/4 članka uloživa za prst do unutarnjeg ušća

moja poanta jest sljedeća- u prvoj trudnoći me soc.ginekolog nije uopće plašio i osim što su mi povećali Mg, nitko nije govorio o nikakvoj problematičnoj trudnoći iako se cervix počeo skraćivati u 30tt. U drugoj trudnoći soc.ginekolog smatra sve nalaze urednima dok privatnik koji inače radi u bolnici 'prijeti' serklažom. Isto mi je samo pojačan Mg, ali-kao i u prvoj trudnoći-nisam mirovala. Sad u trećoj trudnoći mi svi predlažu mirovanje iako su mi nalazi kudikamo bolji nego u drugoj trudnoći.
    E zato sam zbunjena i nekako ljuta-ne kužim poantu kad se trebam zabrinuti, a kad je nalaz normalan. Nekima od nas daju normabele, prepare i cordineštonešto, nekima od nas povećaju Magnezij. Neke su prikovane za krevet, a neke imaju normalne aktivnosti.

Slijepo sam slušala svakog ginekologa koji me čačkao, ali sad sam odlučila slušati sebe i svoje tijelo. A moja tjelesina mi kaže da se trebam ponašati normalno i uzimati predahe onda kad osjetim da trebam. Počela sam se ponašati kao da sam bolesna, a trudnoća nije bolest miša mu poljubim! Jedino ću se čuvati stresa, a ako mi dođe-ode se s curama vrtit na vrtuljku ko Fata u Derventi.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

QueenBee 26.9.2016.
    Tajci66 30.9.2016.
    Jadranka 2.10.2016.
    bmaric 10.10.2016.
    Milenche 5.12.2016.
    Viki88 15.12.2016.
    Tanita14 9.1.2017.
    Sanja 22.1.2017.
    Leona29 23.1.2017.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Milenche- i meni je stres okidač.
    Podizala sam kaučeve i trpezarijski stol pa mi nije bilo ništa. A jel me muž/djeca/majstori nasekiraju, zalegnem u krevet u suzama.

Bit će još smijeha, obećavam :D

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

QueenBee,meni moja soc.ginek.nikad nije to tako detaljno biljezila,samo bi uzdahnula i rekla ah,sve je to tako mekano...
    1.trudnoca, kontrakcije za koje nisam znala sto su,mlada i bedasta...sve dok nisu presle u trudove u 28.tt i zavrsila na tokolizi i hospitalizaciji nekoliko tjedana.Rodila sam 36+2 sve super...
    2. i 3. trudnocu dobila prepar vec s 20.tt prevencije radi,strogo mirovala do 36.tt,rodila u 40tt.
    Sada, 4.trudnoca odjednom pojmovi ulozivost,cervikometrija,unutarnje usce T,Y,V...strogo miruj, kontrola svaka dva tjedna,luda sam!!!!Samo gledam u taj svoj trbuh,strah me je i do wca otici.Uzasavam se sljedece kontrole!!!
    Na zadnjoj kontroli prije 10 dana, uu zatvoreno, cervix 30mm,uloziva za vrsak prsta.Koliko je to realno lose???
    Pijem cordipin,spasmex,normabel,Mg!!!I ne dizem se iz kreveta...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Tajci66 prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja beba ima oko 2 kg kazu. Sad su se kontrakcije smanjile, al menstrualna bol je tu :/ bas se bojim, samo mi se place a znam da s tim samo stetim bebici. Popila sam Normabel i Mg i super je bilo, sad je opet pocelo :/ cure orostite sto ne komemtiram vase postove, al mozak mi sad bas i ne radi da popamtim sve...
    Tajci, normalno da te strah i da ti je tesko. Al nemoj se jos opterecivat i mislima da time stetis bebici. Ne stetis joj!

Drzim fige da se kontrakcije smire!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

bmaric za streptokok se ne daje nista.ja ga imam od pocetka.daje se jedino antibiotik na porodu jer onda moze biti problem ako ga beba pokupi prolaskom kroz porođajni kanal.ovako ne bi smio niti trebao napraviti stetu.

Tajci66 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Hvala Jadranka. Bolje sam i nastojim.ne razmisljat o tome. Procitala sam da se ne smije dirat puno trbuh, a ja sam ga bas dosta dirala. Kazu da to jos vise potice kontrakcije

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

moja E je rođena 33+6, imala je 1.920 g
    bila je 10 dana u inkubatoru i onda u toplom krevetiću još tri tjedna dok nije stigla do 2.450 g, s tom kilažom je puštena doma
    vježbali smo na Goljaku, laganije vježbice, do godine dana je stigla vršnjake, nikakvih posljedica nema

tako da i ako rodiš, sve će biti ok

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Hvala Jadranka. Bolje sam i nastojim.ne razmisljat o tome. Procitala sam da se ne smije dirat puno trbuh, a ja sam ga bas dosta dirala. Kazu da to jos vise potice kontrakcije
    što je bilo, bilo je, sad više nemoj maziti trbuh

sara79 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam dokaz da se urea ne prenosi samo spolnim putem. Kad su mi je otkrili sa 16 tt, ajd ok, moglo je biti spolnim, jer su to bili prvi brisevi nakon zadnjeg odnosa. Antibiotik, kontrolni bris uredan.
    A onda mi se opet pojavila u 28 tt, a nisam imala odnose, znaci nije samo spolnim putem.
    Mislim da ni dr nisu bas nacistu koje sve mogucnosti prijenosa postoje.
    Eto, ja zaradila streptokok, (zamjenski) dr prvo rekao da se prenjela spolnim putem, e kad mu je receno da nemam odnose, onda se okrene prica, odjednom se ne brisem po pravilu... Ma daj molim te! To pricaj nekom drugom!!!
    I sad bi ja po njemu trebala cekati jos 7 tjedana (do termina) i kad krene porod trebali bi mi dati antibiotik. Ja bi sada 7 tjedana trebala strepiti hoce li ova bakterija napraviti jos vecu stetu i moliti Boga da se to ne dogodi.
    Ja cu lijepo vidjeti sa svojom dr u utorak da ona meni sada da neki antibiotik, a i kad odem na porod da mi i oni daju - naravno ako nece bebi nastetiti.
    Jednom kad imas pozitivan bris na ureu ona se uvijek moze aktivirati kod pada imuniteta bez obzira imala odnose ili ne.
    Cesto se zna dogoditi da ju samo jedan partner ima i to je cisti dokaz da imunitet radi svoje.

Streptokok nisi spomenula da si ga radila ranije pa niti neznas dal si ga imala prije.
    Bitno je da si otkrila u pravo vrijeme i da mozes reagirati.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Milenche-ajoooj to sto sam napisala su kombinacija trudnicke knjizice, ctg ocitanja i pregleda u bolnici nakon sto sam usla u termin. Tu svr skupa ima malaza od 3 soc.ginekologa, 1 privatnika i jedno 6-7 razlicotih ginekologa u bolnici. Soc.ginekolozi su svi troje govorili a su trudnoce uredne i nikad nisu spominjali ikakve detalje. Samo ruka unutra-van, merom izmjeri fundus i akd bok. Iz zvrljotina u trudnickoj uspijes izdesifrirati nalaz pa se sokiras. Privatnik mi je nabijao paniku svaki put
    A u bolnici su isto bili šturi na objasnjenjima-prsti unutra-van, gurne tubus za asc i trazi hospitalizaciju i indukciju.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Jao meni pa ja zvucim kao onaj drot iz Alo Alo..

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Jednostavno vise nisam pametna kad panicarit, a kad ne.
    Evo npr. Milenche-meni je cervix od 3cm i ulozivost od vrsak prsta pisana kao uredna trudnoca. Ali valjda s obzirom na tvoju prvu trudnocu pusu na hladno pa su te stavili na mirovanje i lijekove. Ali 2.i 3.porod su ti bili u 40.tjednu pa ne kuzim paniku na ulozivost.
    Mora biti malo ulozivo pa rodila zena 3x! Ne moze 'breskvica' bit kao u tinejdzerke ni izvama ni iznutra. Ali eto vidis-ti na strogom mirovanju,mene salju radit. Ne kuzim ni tvoje ni svoje ginekologe.

Tajci-samo polako, pod stresom si, uplasena i zato se ne mozes opustiti dovoljno da se i maternica smiri. Ne kazem da ne trebas paziti i osluskivati tijelo,ali probaj razmisljati pozitivno i opustiti se. Prwd kraj si trudnoce i sad dolazi iscjedak svih boja/konzistencije i gabarita, rastavljanje zdjelice, prosirene vene na gospoji, nesanica, navlacenje vode, krizobolja, bol u preponama, pojacane BH kontrakcije...svako jutro ces se pitati sto ce te jos spopasti. Koliko god glupo zvucalo-mozda mozes uzivati u svemu tome jer ti je prvi put i otkrivas Ameriku sa svojim tijelom. Zene su kao kameleoni-cudesno sto sve nase tijelo moze

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

QueenBee,zato ova gospođica u mojem trbuhu ima podeblji dosje veceg broja privatnih,kbcovskih i soc.ginekologa.Mozda ni ja ne bih bila u takvom strahu da u 12.tt nisam dobila parvo iliti petu bolest od starijeg djeteta pa sam morala svakih par dana na utz da vidimo da li je ziva,da li razvija fetalni hidrops.Toliko suza i zivaca tih 8 tjedana u koliko se to kod nje moglo razviti...hvala bogu to smo prebrodili, samo paranoja od svega je ostala.Lakse mi je kad osjetim kako divlja u mom trbuhu,ali i dalje se uzasno bojim svakog pregleda.Slijedeci je iduci tjedan i vec sam lagano van sebe.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Milenche-zao mi je sto prolazite kroz toliko problema

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Draga moja QueenBee, hvala ti!
    Zilavica mala je to, rijesile smo dijagnozu po dijagnozu, jos su nam kontrakcije jedini problem,a i njih drzimo pod kontrolom.Danima dodajemo tjedne,tjednima mjesece i sigurna sam da cemo sve mi roditi zive i zdrave male paketice i da cemo se druziti na nekim veselijim podforumima.
    Majke hrabrost,pusa svima!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Jutro cure

Tajci, kako ste ti i bebica?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Jutro ,
    Jel pijete

Tajci ne moj maziti trbuh, opusti se.. Beba ima super kilazu..i da se i sad porodis sve bi bilo ok. Ostala mi mrvu duze dok beba dode na 2500kg.,
    Milenche, moj L je imao petu bolest al ja ju nisam dobila. Kaj je i onda opasno? Ti si ju bas imala ili netko od tvojih?

Ima li nam novosti sa Verom? Se mozda negdje javila?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sanja, peta bolest moze izazvati fetalni hidrops kod bebe.
    Moja najbolja prijateljica je zbog pete bolesti izgubila bebu u 30. tt.

Kad se radi torch, negdje na pocetku trudnoce, onda vidis jesi li je imala, odnosno imas li ili ne antitijela.

U zadnjoj trudnoci su je skupili moji klinci, ja antitijela nisam imala ali se nisam ni zarazila.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Kava popijena...
    Sanja, petu bolest je vecina nas prebolila dok smo bili klinci,ali ne i ja ofkors.Moj sin ju je dobio,ali mu nije dijagnosticirana,rekli su alergija na nesto.Petu bolest kad prebolis imas zastitu do kraja zivota.Nakon dva tjedna sam dobila ja,tada sam bila 12tt.Taj nesretni virus moze u ranijim tjednima trudnoce izazvati missed abortion,a u kasnijim prestanak stvaranja eritrocita kod bebe sto se na utz vidi kao fetalni hidrops koji beba ne prezivi.I sto je najgore,to se moze razviti u roku od 3-8 tjedana od infekcije,a u nekoj literaturi cak do 12 tjedana.
    Mi smo izasle iz tog vremenskog okvira,rađeno mi je bezbroj utz i ona je dobro(tri puta kucam u drvo).Naravno da cu se smiriti tek kad je zivu,zdravu i pravu uzmem u ruke..
    Zato bih svakoj zeni koja planira trudnocu savjetovala da napravi test na antitijela na parvo b19 i pripazi se ukoliko nije preboljela petu bolest.
    Ajme,nadam se da nisam zapilila previse i napisala elaborat!!!

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    bmaric za streptokok se ne daje nista.ja ga imam od pocetka.daje se jedino antibiotik na porodu jer onda moze biti problem ako ga beba pokupi prolaskom kroz porođajni kanal.ovako ne bi smio niti trebao napraviti stetu.
    Hvala ti! I meni su rekli da se daje na porodu, ali me je strah da ne napravi jos vecu stetu dok se ne porodim. Imam jos 7 tjedana do termina...
    Kad je tebi termin?

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Sani,a u kojem tjednu je dobila parvo?Grozno mi je to procitati...

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj sara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Jednom kad imas pozitivan bris na ureu ona se uvijek moze aktivirati kod pada imuniteta bez obzira imala odnose ili ne.
    Cesto se zna dogoditi da ju samo jedan partner ima i to je cisti dokaz da imunitet radi svoje.

Streptokok nisi spomenula da si ga radila ranije pa niti neznas dal si ga imala prije.
    Bitno je da si otkrila u pravo vrijeme i da mozes reagirati.
    Ne znam da li mi je dr radila i prije bris na ureu, ali pretpostavljam da je, jer je uputnicu uvijek samo kopirala u kompu.
    A nemam pojma, bitno da je nadjena i da se moze reagirati.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Milenche, u 20.tt.
    Isla je svaki tjedan na uzv, i sve je bilo ok.
    Zadnji uzv sa 30.tt je, nazalost, pokazao to sto je pokazao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •