Page 402 of 581 FirstFirst ... 302352392400401402403404412452502 ... LastLast
Results 20,051 to 20,100 of 29027

Thread: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

QueenBee's Avatar

Quote Originally Posted by Milenche View Post
    Kad rodim me ceka obrana magisterskog,medicinsko laboratorijska dijagnostika...tako da sto se nalaza tice,sto god kome treba,tu sam...vadim krv u fušu,nosim krv u laboratorije,vracam gotove nalaze...sve po potrebi

Sent from my iPhone using Tapatalk
    A ja doktorata-ali ako vam djeca nemaju teskoca u ucenju, slabe koristi od mene :p

QueenBee's Avatar

Mi smo bile na transfuziji. Zvrke su bile relativno mirne, ali znoj me oblio kad sam vidjela one silne epruvete sa sarenim cepovima-reko' sad kad krenu ćopat po tome..ali dala im tehnicarka onu gumu za stezat ruku pa su to navlacile po sebi. I idem ih nagradit sto su bile dobre pa im kupim neko smece od djecjih novina s dva poklona made in china kvalitete-30kn dala na to-i keksice koje starija uredno ceka da platim pa onda kaze da te ne voli i maloj neku puhalicu za sticky bubbles.
    Dosle kuci, odmah moram raspakirat sve..casopis bacile ustranu, pootvarale te poklone i u roku 2 minute sljokicastog ljepila po cijeloj trpezariji..uzas..pa hajd otvori i tu puhalicu..kao neka igra-koliko ih mozes skupit u ruku..udahnila ja i dunila ko sivonja, napuhala milion baloncica, ove dvije skacu ko klokani u tom carstvu sapunice...i gledam ja kako se ti baloni lijepe po njima..jbt kad je to pocelo pucati i kako koji odapne, ostavi ko trag zvake za sobom..i tako sad moram prat i njih i tepih i parket..od jada sam ih potjerala u djecju da se tamo igraju, a ja legla

QueenBee's Avatar

I sad slusam kako se igraju mame, svaka stavila bebu pod majicu pa ko fol idu u bolnicu da im izvade bebe. Ne znam bil se smijala il ocajavala

Moja je zabrijala da ce ponovno i ona sisat mljeko skup s bebom, pa mi malo malo dize majicu jer bi sisu i pita mama jel imas mlijeka.

Milenche's Avatar

Quote Originally Posted by Sanja :) View Post
    Milenche a koji su to tt uzv bili kad su govorili o spolu?
    3D? Ili obican?
    Meni je sa 25+3 rekla curica, vidi kao 3 tockice

Oko 15.tt je dva puta bila cura jednom na 2D,jednom na 3D.Pa je iduci tjedan(isla sam tada svaki tjedan zbog parvo) bila decko na 2D.Onda sam u 20.tt napravila 4D anomally scan gdje sam i ja savrseno vidjela da je cura.I na zadnjem utz pred dva tjedna mi je raden 2D i 3D u kbc i sam dr me je pitao zelm li znati spol,rekla sam da mislim da je cura i potvrdio mi je,a i zaista se lijepo vidjelo.Ona bas ne zna drzati noge skupljene...

Tajci66's Avatar

Curke bas ste se raspisale
    Leona super da se iscjedak smirio, nadam se da nije nista strasno.
    Mi smo saznali za spol u 23. tj kad smo isli na 4D. Dokt je reko da je curica, moja gin nije bas 100 %, al kao nista ne visi pa je curica neki dan na Sv. Duhu isto kaze neka mlada dokt rekla bi da je curica. Nadam se da stvarno je jer ako je decko bit ce u rozom
    Hvala na pitanju, puno smo bolje. Mirujem dosta, al nisam prikovana za krevet jer su rekli da samo malo usporim. Trudnim se da ni ne hodam puno ni ne sjedim. Neku sredinu sam nasla

Milenche's Avatar

Quote Originally Posted by Leona29 View Post
    Hvala ti draga moja.
    Nadam se da ce sada biti dobro. Znam da u trudnoci pogotovo kad lezis mora nesto bolit. Tijelo se mjenja i rasteze. Bitno mi je samo da nema krvi. Sve ostalo je ok. Sve cu izdrzat makar se nedizala iz kreveta nikako..

Samo ti apsolutno lezi,horizontala 100%
    Nasetat ces se s kolicima na proljece za svo to lezanje

Milenche, sad kad si spomenula kako te dr pitao zelis li znati spol.... ja na proslom pregledu kod zamjenskog dr (moja bila na go), i on umjesto da me pita da li znam spol, on ni pet i sest "Jeli Vi znate da je musko?"
    I da nisam htjela znati, tada bi najkasnije saznala.

Milenche's Avatar

Quote Originally Posted by QueenBee View Post
    A ja doktorata-ali ako vam djeca nemaju teskoca u ucenju, slabe koristi od mene :p

Moji dvoje od troje imaju disleksiju,disgrafiju i dislaliju tako da ja racunam na tebe!!!

Milenche's Avatar

Quote Originally Posted by bmaric View Post
    Milenche, sad kad si spomenula kako te dr pitao zelis li znati spol.... ja na proslom pregledu kod zamjenskog dr (moja bila na go), i on umjesto da me pita da li znam spol, on ni pet i sest "Jeli Vi znate da je musko?"

I da nisam htjela znati, tada bi najkasnije saznala.

Meni je soc.ginekologica upisala u trudnicku:jedan zenski plod uzduzno!!!
    Pa i da ne zelis znati procitas

QueenBee's Avatar

Meni je super kad lezim na uzv i nervozno copam koncic s majice cekajuci da mi se milostivi doktor obrati i onda mi najrdnom okrene monitor : evo vidite ovo vam je tu i ono vam je tamo i bas se lijepo vidjelo' i okrene monitor natrag sebi. A ja ostanem s tupavim polukesom na faci i kao klimam glavom 'da, da', a nit sam sta vidjela nit skuzila..one crno-sive mrlje po ekranu se pretacu jedna u drugu i osjecam se ko natripana krtica dok blejim u to..
    Ako ih trazim slicicu, onda mi uz zluradi pogled ispod oka i dignutu obrvu, na celu mu pise 'sad me jos i ti zaj...vas za slicicu' i isprinta mi nesto gdje se vidi pol zgnjecenog nosa i jedno oko.
    Za normalan uzv idem privatniku.

QueenBee's Avatar

Tajci-super da si nasla zlatnu sredinu!

Milenche-sto god trebas, pitaj me. Bit ce mi drago pomoci

Milenche's Avatar

Tajci-super da si nasla zlatnu sredinu!

Milenche-sto god trebas, pitaj me. Bit ce mi drago pomoci

Hvala ti!
    Bilo nam je tesko,u Ri imas samo dva logopeda na svu skolsku djecu.Najstariji i ona imaju problema.
    S njim sam se namucila,ali dosli smo do srednje,ima dobre ocjene,izlaze mu u susret maksimalno cak i s citanjem lektire.
    Njoj sam izganjala individualizaciju i promijenila skolu jer nije napredovala.U novoj skoli ima prekrasnu uciteljicu koja s njom radi extra i procvijetala mi je.Od rukopisa,citanja,govora...bas sam sretna!Drasticna promjena...kao da joj je netko prekidac u glavici okrenuo na on

Meni je super kad lezim na uzv i nervozno copam koncic s majice cekajuci da mi se milostivi doktor obrati i onda mi najrdnom okrene monitor : evo vidite ovo vam je tu i ono vam je tamo i bas se lijepo vidjelo' i okrene monitor natrag sebi. A ja ostanem s tupavim polukesom na faci i kao klimam glavom 'da, da', a nit sam sta vidjela nit skuzila..one crno-sive mrlje po ekranu se pretacu jedna u drugu i osjecam se ko natripana krtica dok blejim u to..
    Ako ih trazim slicicu, onda mi uz zluradi pogled ispod oka i dignutu obrvu, na celu mu pise 'sad me jos i ti zaj...vas za slicicu' i isprinta mi nesto gdje se vidi pol zgnjecenog nosa i jedno oko.
    Za normalan uzv idem privatniku.
    Ja svoju izresetam pitanjim cim udjem, a na uzv vec zna da mi mora pricati non stop, inace mora ponoviti sve, jer se ja ne dizem sa lezaja.
    Od 16. tt tentam je svaki put da mjeri fl, ac i bpd.
    Pfffff, nije me briga, ja zelim svaki put znati.

QueenBee's Avatar

bmaric-budi moja doula!

Milenche-na disleksiji pisem doktorat, disgrafija je usko povezana, a s dislalijom imam neposrednog iskustva. Ako ikako mogu pomoci-tu sam!

Mi smo ispred igraonice u shopping centru. Cekamo da se otvori. Njih dvije demoliraju stolic, ja pijem kavu i pravim se da nisu moje

Milenche's Avatar

bmaric-budi moja doula!

Milenche-na disleksiji pisem doktorat, disgrafija je usko povezana, a s dislalijom imam neposrednog iskustva. Ako ikako mogu pomoci-tu sam!

Mi smo ispred igraonice u shopping centru. Cekamo da se otvori. Njih dvije demoliraju stolic, ja pijem kavu i pravim se da nisu moje

Hoces mi ga poslati na mail kad ga zavrsis?
    Nadam se da princeza br2 nece imati problema s tim.Srednjeg je preskocilo,bio je najbolji citac u razredu

QueenBee's Avatar

Mega truuuuuuuuuuuddddd arghhh
    Necu se valjda porodit u kucici od 7 patuljaka misa mu poljubim

QueenBee's Avatar

Milenche-napravit cu ti kompilaciju relevantnih clanaka koji bi ti mogli biti od pomoci jer mi se dizertacija tice vise obrazovanja ucitelja za rad s dislekticnom djecom

Milenche's Avatar

Milenche-napravit cu ti kompilaciju relevantnih clanaka koji bi ti mogli biti od pomoci jer mi se dizertacija tice vise obrazovanja ucitelja za rad s dislekticnom djecom

Moze,super!Puno ti hvala.

bmaric-budi moja doula!

Drage volje!

Sutra sam na pregledu i vec imam sto pitanja u glavi. Ja mislim kad ona vidi moje ime u terminima, mrak joj padne na oci.

Sad mi je tek jasno zasto me prosli put ostavila 2,5 sata da cekam. Sigurno je mislila da ce mi dosaditi i da cu cekati sto prije izaci od nje, a ja se opet navila.
    Ufffff, sutra mi ne gine bar 3-4 sata cekanja.

Mogu li bh trudovi malo boluckati? Onako kao da zatezu, pa malcice bole...

Milenche's Avatar

Drage volje!

Sutra sam na pregledu i vec imam sto pitanja u glavi. Ja mislim kad ona vidi moje ime u terminima, mrak joj padne na oci.

Sad mi je tek jasno zasto me prosli put ostavila 2,5 sata da cekam. Sigurno je mislila da ce mi dosaditi i da cu cekati sto prije izaci od nje, a ja se opet navila.

Ufffff, sutra mi ne gine bar 3-4 sata cekanja.

Meni se moj dr jos nije javio,valjda hoce tokom dana...
    Kod socijalne imam termin 30.08. znam da mi nista pametno nece reci,znam da cu cekati satima u cekaonici koja nema prozora,a unutra je +40,ali treba mi doznaka!
    A i vage se pomalo plasim...

Milenche's Avatar

Mogu li bh trudovi malo boluckati? Onako kao da zatezu, pa malcice bole...

Mogu,mogu...sto si blize terminu sve vise bole

QueenBee's Avatar

Mogu bolit, piksa im marmeladina, evo mene na kaucu sa suzama u ocima..jedva se dovukla do stana. Curama ubola slamku u vocni jogurt, otvorila plastelin i putemdo kauca mrknula mg. U igraonici me pocelo bolit cijelo dno trbuha, nije vise bilo pravila jel kod jajnika ili na guzu ili do pupka..sve u grcu bilo. A beba rasteze i gura nemilice

QueenBee's Avatar

Zasto moje cure ne kuze kad im kazem da moram leci i da je opasno? Znam da su male i ne kuze sve, ali vide da sam s grimasom na licu i da sam se sva pogurila od bolova. I kad su me vozili na hitnu, njima cool sto ne moraju jos u krevet vec se idu vozit po mraku. Ne zelim ih sad plasit sa spikama da je opasno, da se beba ne treba jos rodit, inkubator, trudovi blasroljtroc, ali me sekira sto se ponasaju kao da ih boli briga.
    Mozda se samo ne vidi na njima da su svjesne, ali osjete..
    Ali zasto me onda razvlace da nece ovu bocu s vodom vec neku druge boje, a ja na sve 4 i sopcem pod bolovima??

Mogu bolit, piksa im marmeladina, evo mene na kaucu sa suzama u ocima..jedva se dovukla do stana. Curama ubola slamku u vocni jogurt, otvorila plastelin i putemdo kauca mrknula mg. U igraonici me pocelo bolit cijelo dno trbuha, nije vise bilo pravila jel kod jajnika ili na guzu ili do pupka..sve u grcu bilo. A beba rasteze i gura nemilice
    Zar ti i nedavno nije bilo tako slicno?

Meni se cini da meni Mg vise odmaze nego pomaze. Cim popijem, odmah zaredaju 4-5 bh kontrakcija.

Koliko se uopce tog Mg-a dnevno smije popiti?

QueenBee's Avatar

Nisam razborita, hormoni su mi zbrckani i ne znam si dobro pojmit stvari.

Mogu,mogu...sto si blize terminu sve vise bole

Sad mi je lakse. Thx!
    Kad mi je dr rekao da ce biti sve intenzivnije, ja sam samo osjetila da mi se na sve vecem dijelu zgrci maternica i da sve veca grba izleti, ali nisam mislila da bas mogu i boliti.

QueenBee's Avatar

bmaric-prije su bile kontrakcije s razmacima i mogla sam leci. Sad se sve dole zgrcilo i bila sam u igraonici. Sad kad lezim, popustio je grc i pocele kontrakcije. Vjerujem da ce se smiriti i prorijediti.
    Mg-meni su propisali oko 750mg
    Bio to placebo ili for real, meni mg pomaze

Milenche's Avatar

Zasto moje cure ne kuze kad im kazem da moram leci i da je opasno? Znam da su male i ne kuze sve, ali vide da sam s grimasom na licu i da sam se sva pogurila od bolova. I kad su me vozili na hitnu, njima cool sto ne moraju jos u krevet vec se idu vozit po mraku. Ne zelim ih sad plasit sa spikama da je opasno, da se beba ne treba jos rodit, inkubator, trudovi blasroljtroc, ali me sekira sto se ponasaju kao da ih boli briga.
    Mozda se samo ne vidi na njima da su svjesne, ali osjete..
    Ali zasto me onda razvlace da nece ovu bocu s vodom vec neku druge boje, a ja na sve 4 i sopcem pod bolovima??

Ajde daj odlezi ostatak dana,moze?
    Pusti cure neka rade nered,a ti odmaraj maksimalno i nemoj se zivcirati

QueenBee's Avatar

bmaric-ako te to sta tjesi, postoji mogucnost da ces se zbog tih bh kontrakcija brze/lakse otvoriti kad dodjes u termin. Nije pravilo, doduse..

Milenche's Avatar

Zar ti i nedavno nije bilo tako slicno?

Meni se cini da meni Mg vise odmaze nego pomaze. Cim popijem, odmah zaredaju 4-5 bh kontrakcija.

Koliko se uopce tog Mg-a dnevno smije popiti?

Popijem ih dva na dan,imaju 375mg i jos 100mg u Elevitu.Jos uvijek mi Mg pomaze,danas smo usle u 26.tt

QueenBee's Avatar

Milenche-tako sam si i ja zamislila ostatak dana. Morat cu samo skuhat makarone-bolonjez sam jutros napravila. I gurnut ih 5 min pod tus. Danas ce se samo s vodom oprat da se ne naprezem sapunanjem i meljanjem.

QueenBee's Avatar

Mene bilo stid reci-ali i ja dosegnem dozu od 800mg.
    Nije bas da je Mg bezopasan u prevelikim kolicinama. Ako se narusi kalij-magnezij ravnoteza u tijelu, moze biti posljedica. Kalij je kudikamo opasniji (srce). Od malo vise magnezija se uglavnom samo proklićkaš na wc-u. Ali poanta mu je u opustanju misica.
    Milenche ce znati vise

Milenche's Avatar

Ja sam trazila predoziranje s Mg i jedino sto sam nasla je da se visak izlucuje bubrezima,a moze izazvati proljev,sto je u mojem slucaju jedan veliki plus i eventualno povracanje...
    Uz svu tu silu Mg mene je jucer uhvatio grc u nozi...pa ti budi pametan

Milenche's Avatar

Ajme,sad sam dobila poruku da sutra dodem na pregled...
    Vec mi je slabo,imam tahikardiju,a i BH su tu negdje u sacekusi,znam ih!!!

QueenBee's Avatar

Milenche-ja vjerujem da ce ti biti nalaz ok. Mirujes i cuvas se. BH su tebi normalna pojava-imala si ih i u proslim trudnocama i jednostavno si osjetljivija na njih pa ih bolje osjetis. Unutarnje usce ti je bilo zatvoreno na proslom pregledu, a ulozivost vanjskog uopce nije alarmantna za viserotku.

QueenBee's Avatar

Da, mg nije toliko opasan. Kalij pomaze izbaciti vodu iz tijela pa moze dovesti do zatajenja srca. Mg rjesava grceve i moze dovesti do proljeva. Kad je jedan u deficitu, moze se povecati drugi radi ravnoteze u metabolizmu. Builderske spike ;p
    A mislim da su grcevi u nogama kod trudnica mozda povezane i s pritiskanjem zivaca kojekakvih kao i mirovanjem

Uh jesam danas

Milenche's Avatar

Milenche-ja vjerujem da ce ti biti nalaz ok. Mirujes i cuvas se. BH su tebi normalna pojava-imala si ih i u proslim trudnocama i jednostavno si osjetljivija na njih pa ih bolje osjetis. Unutarnje usce ti je bilo zatvoreno na proslom pregledu, a ulozivost vanjskog uopce nije alarmantna za viserotku.

Tako se nadam...
    Uvijek kazu da ja imam BH jer sam takve građe tijela,nitko mi nije objasnio kakva je to građa...
    Ja sam tipicni balkanski tip građe,do struka kost i koza,od struka siroki bokovi i jake noge.
    Kruskica...
    Spoj makedonsko-talijanskih gena!!!

Jadranka's Avatar

Ja nit sta pijem nit mi se sta grci za grceve u nogama mi pomaze vjezbanje - ovo drugo kazem zato jer prvih 16-18 tjedana dok mi je bilo muka nisam nista vjezbala i stalno su me budili grcevi u nozi. A za bh kontrakcije, sto reci, osim da sa starijim malim nisam osjetila nista ni nalik trudu dok mi nisu dali drip 10 dana poslije termina

Al mi zato puno muka u svim trudnocama... prva 4 mjeseca stalno, a preostalih 5 tu i tamo.

Nama gotov kolektivni godisnji, i svi se vratili na posao, a ja doma... i fali mi posao :shock:

Jadranka's Avatar

QueenBee, odmaraj! I moj mali je cesto takav da ne moze pojmit da mi nije dobro i trazi svakakve budalastine. Al zna i iznenadit briznoscu (al ne tako cesto ).

Milenche, i ja panicarim pred preglede. A opet bude ok. Vibram da sve dobro prodje! Meni u srijedu ujutro pregled.

Tako se nadam...
    Uvijek kazu da ja imam BH jer sam takve građe tijela,nitko mi nije objasnio kakva je to građa...
    Ja sam tipicni balkanski tip građe,do struka kost i koza,od struka siroki bokovi i jake noge.
    Kruskica...
    Spoj makedonsko-talijanskih gena!!!

Po tom i ja spadam u tu skupinu. Od gore do struka tanka (imam inace strukic), a od bokova prema dolje mašala.

Meni je dr isto rekao da pijem 2x 375 Mg-a, ali ja ujutro pijem Donat Mg i Elevit, pa sumeci popijem samo navecer i dodjem na otprilile istu dnevnu dozu. Na pocetku su mi se BH bile prorijedile, i u zadnja 2-3 dana sam opet na starom. Nekad bude razmak izmedju dvije sat vremena, a nekad se u sat zaredaju po 4-5 kom.
    Porazgovarat cu ja sutra sa svojom gin.

I danas sam si sva vazna - da se malo pohvalim. Dobila sam komplinent da sam mrsava trudnica (unatoc sto sam dobila bar 17 kg i imam 80 i jos nesto kg - vidjet cu sutra tocno koliko) i da mi je sve u stomaku.
    A ja se osjecam ka bacva, a hodanje mi je ujutro ok, popodne se mucim i klatim se lijevo-desno, pokusavajuci zabacivati tako noge.

bmaric-ako te to sta tjesi, postoji mogucnost da ces se zbog tih bh kontrakcija brze/lakse otvoriti kad dodjes u termin. Nije pravilo, doduse..
    Javim kad dodje do toga. Iako su mene lijecnoci upozorili da bi se mogla zbog konizacije od prije 10 god. nakon sto se otvorim opet zatvoriti i tako produziti porod.
    Jedan mi je rekao: "Ajmo reci da normalan porod traje oko 12 sati, a Vi biste radjali 16 sati." Al me utjesi...

QueenBee's Avatar

Uh evo me opet u horizontali..cure okupane, vecerale smo, ves masina se vrti i sudje oprano.
    Ali ja sam mortus. Kad piskim boli me sve dole od mjehura do dlaka. Kad trebam 'zatvorit pipu', jelte, pa stisnut dole da prestane kapat-moram stisnut zube
    U trbuhu dole stalni neki pritisak, tezina..tesko je za opisati.
    Sad opet lezat sat vremena pa dat svojim hobitima drugu veceru i spremit na spavanje

Jadro-znam da vjezbas ti si nas ponos i dika pridruzit cu ti se brzo

QueenBee's Avatar

bmaric-ima trikova za otvaranje sve cemo ti reci kad dodjes u termin

Ja mislim da mi sve sebi izgledamo puno gore nego sto zapravo jesmo. Nesto mi gramaticki ne stima tu, ali tipkam pod kontrakcijom..uh huh..

Milenche's Avatar

Quote Originally Posted by Jadranka View Post
    Ja nit sta pijem nit mi se sta grci za grceve u nogama mi pomaze vjezbanje - ovo drugo kazem zato jer prvih 16-18 tjedana dok mi je bilo muka nisam nista vjezbala i stalno su me budili grcevi u nozi. A za bh kontrakcije, sto reci, osim da sa starijim malim nisam osjetila nista ni nalik trudu dok mi nisu dali drip 10 dana poslije termina

Al mi zato puno muka u svim trudnocama... prva 4 mjeseca stalno, a preostalih 5 tu i tamo.

Nama gotov kolektivni godisnji, i svi se vratili na posao, a ja doma... i fali mi posao :shock:

To znaci da volis svoj posao,blago tebi.Ja jos uvijek nakon 5 mjeseci cujem u snu kako mi zvoni sluzbeni i kako moram ici raditi.PTSP

Milenche's Avatar

Quote Originally Posted by Jadranka View Post
    QueenBee, odmaraj! I moj mali je cesto takav da ne moze pojmit da mi nije dobro i trazi svakakve budalastine. Al zna i iznenadit briznoscu (al ne tako cesto ).

Milenche, i ja panicarim pred preglede. A opet bude ok. Vibram da sve dobro prodje! Meni u srijedu ujutro pregled.

Hvala ti!

QueenBee's Avatar

Ja se ne bih sad htjela blamirati, ali maloprije se dizem i idem na wc, boli dole u stomaku uzas, skidam gacone a tamo mokra flekaca velicine pola dlana..ja sad ne znam je li mozda znoj jer sam se presavijala tu na kaucu ili je iscjedak..na ono trece ne zelim misliti. Nisam osjetila kad mi je to iscurilo. Promijenila sam gaćone pa cemo sad vidjet dalje. Ali pritisak i bolovi su stalno prisutni; bas se lose osjecam

Kako mogu biti treci put trudna i ne znat prepoznati sto mi curi??

Milenche's Avatar

Po tom i ja spadam u tu skupinu. Od gore do struka tanka (imam inace strukic), a od bokova prema dolje mašala.

Noge kratke i jake kao jazavcar...smrc
    I svih 5 kg koje sam dobila osle u njih...grozno