E sad ne znam jesu li mi noge kratke ili duge, ajmo reci da su proporcionalne duzine u odnosu na ostatak tijela.
Jooooj, ti na +5, a ovi mojih 17 kg (ova brojka je moja procjena) se izgleda rasporedile na bedra i straznjicu.
Jucer sam se sjetila da se nikako nisam pogledala u ogledalo gola. Nisam bila bas gola, samo sam podigla haljini do sisa. I ide glavica, vrat, neki jad od sisa, onda se sve to siri u trbuh, pa jos sire u kukove, malo se suzuje u bedrima, pa od koljena do stopala mrsave nogice... ajme majko!
Ma briga me kako god izgledala, danas sam dobila kompliment (i to od muskog), nek je s bebcom sve ok, a za izgled cu se brinuti kad rodim.
Ja sam sa L imala bh kontrakcije 3 dana... Danu po par komada, bolnih... I to napred! 4 dan krenuli trudovi, pravi od kriza... Dosla otvorena 5 prstiju.
Milenche-lezim..nije vise nista iscurilo. Na oprezu sam u svakom slucaju. Nije mi svejedno. Cure sam stavila u krevet.
Sanja-da ne bi ja tvoju sudbinu dijelila
Ne dizem se vise s ovog kauca osim za stavit manju na nonu
Da, bas mi je tesko piskiti..kao da mi komande dole otkazuju. Moram se sva 'uprt' da urin izadje i dole mi kao natuceno, kao da je dva broja vece ili sire, i onda malo boli. Simfiza boli i kosti dole oko pipi isto, sve do guze
Jos malo i tvoje odbrojavanje je gotovo,zadnjih mjesec dana s trecim je i meni bilo tako,prakticno se nisam dizala s kauca osim zbog decki,stariji je tada imao 5,mladi 2,5...
Stariji je roden 36+2, tezak 2650 i dug 49.Treci dan smo isli kuci iz rodilista.Zato se nemoj previse brinuti,odmaraj se do puta u Pulu,a tamo je stolcic na dohvat ruke
Milenche-tvoje riči me uvik u sridu pogode..upravo su mi toliko stare curke-5.5 i skoro 3. Jos manje od tjedan dana i u terminu smo.
Cure su mi zaspale, ja sam istog trena odahnula i zbacila sa sebe oklop stresa i brige. Kod mene se smirilo. Malo tezine u stomaku kad sjednem ili se ustanem. Nista vise ne curi. Bar ne u vecim kolicinama nego inace.
Ali, eto, pitam se sto je to potaklo kontrakcije i grceve..nisam se ja penjala po toboganima niti skakala po trampolinu u igraonici pa se svejedno pocelo sve grciti u stomaku. To mora biti od ovih posljednjih 6 dana sto sam sama s njima, svaki dan pomalo-gore dole po stepenicama, kuhaj, peri, oblaci...i ti to ne kuzis jer sjednes/legnes svakih sat vremena pa ti se ne cini puno. Ali nakupi se. I stres i briga-jesi ih dobro obukao, je li im hladno, hoce pasti s tobogana blahblah..ima tih briga i brigica milion. Starija pocela sepati prije par dana, mladja ima podljev ispod oka-nemam pojma kako jer ko' kobac pazim na njih..i taj oblak straha kud s njih dvije ako me 'potjera rodit'-taj me dotukao.
Sutra muz dolazi s terena pa ima i onaj sindrom otpustanja kocnica: sest dana sam sva cool, sve drzim pod kontrolom i onda se sedmi dan kad on treba doci kuci raspadnem skroz jer ne moram vise biti super mama/domacica.
Sad imam slatku brigu trazenja AS. Danas sam nasla neku od 2500kn. Znam da nemamo love za nju, ali sam se folirala po trgovini kao da sam neki bogatas pa ko fol pipkala materijal, natezala remencice..
Onda relaksacija party...
I sebe bih trebala natjerati,sutra u 17 pregled...paranojica pomalo
Sent from my iPhone using Tapatalk
Don't be..ne vjerujem da ce ti biti puno drugaciji nalaz od proslog. Nema razloga-mirujes fino.
Samo nek se uu drzi cvrsto zatvoreno,beba u gabaritima i bit cu najsretnija na svijetu.
Sutra mora biti sve ok,godisnjica nam je braka!
Jadro moja-muz mi dodje kao trece dijete :D
Zezam se-sutra popustam uzde i ne sekiram se oko prljavih carapa i papira po podu koje svi preskacu. Samo nek ne hodaju musavih usta, prljavih gaca i poderanih koljena i ja sretna.
Smrsavit se zaista moze brzo. Dojenje, setnje, besane noci dok ko baltazar tabas tepihe po kuci nosajuci bebu koja ima grceve...malo se prehrana izregulira i za dva-tri mjeseca si u starim riflama. A kad beba prvi put odspava 5h u komadu pa se preporodis sav mislec da si odhibernirala cijelo godisnje doba i odmah krenes vjezbati..ma ide to!
Mi dobili kutijetinu djecje robice od md-ove sestre (ta robica vec 6 godina cirkulira izmedju petoro djecei danas to slagala po ormaru. Totalno se raznjezim kad uzmem u ruke one male bodice, i one male carapice i majicice.
Sad moram pronaci onaj popis za bebu za rodiliste od QueenBee da prekopiram koje sve velicine da spakiram :D
QueenBee, jel ti dala doktorica neku procjenu velicine bebe, ako rodis s 40 tjedana? Meni je rekla da bi mogao bit oko 4 kile. To mi vec djeluje ko velicina 62. S obzirom da mi se stariji rodio s 3.5 kile, a robicu broj 56 je nosio samo tjedan dana.
QueenBee trebala si joj reci jooj ovo je strasno! Tocno cijena=kvaliteta! A ovo nije kvalitetno
Milenche sretno sutra!
Sto se kila tice, kaze meni moja baka... Jooj sad izgledas kao zena, tak bi trebala biti stalno...
A ja nju pitam, bako a kolko si ti dobila u trudnoci? Uuuu punooo! 6kg kaze ona! Pa kao da me spljuskala!
Nije. U 31-32tt je procijenjena na 2050g. Po mjerama vidim da ce biti dugonoga i uske glave, isto kao i seke joj. Usporedjivala sam ovu curku s prve dvije-uzv mjere-pa vidim da je mrvu veca. Mogla bi biti oko 3500-3600g.
Je, 56 nose kratko. Ako je manji kalup ili se stislo od puno pranja, 56 ce nosit tjedan-dva. Moje curke su bile 51cm dugacke i 56 su nosile cca 3 tjedna. A i cim smo na platnene pelene presli su morale u 62 velicinu. Malo rukaviće podvrnuli i to je to.
56 velicinu smo mi najvise dobivali kad su nam davali robu. Valjda se svi toga nakupuju, a bebe najkrace nose.
Ja bih za novorodjence pripremila par bodic benkica 56 dugi rukav, mozda 2-3 bodica 56 kratki rukav i ostalo 62. Znam da smo 62 dosta dugo nosili-jedno mjesec i pol valjda. I 74 smo nosili cijelu vjecnost-ali to je zbog razlike u kalupima od proizvodjaca
Ne brini, ja sam radjala 16 sati ako racunamo od prvog truda do izgona. S tim da sam u radjaonu usla nakon 12h trudova koje sam odradila setajuci. Predradjaonu sam preskocila jer mi se nije dalo biti sama. (Sljedeci put je ne preskacem.) I meni je dr rekao da prvorotka radja 16 sati i cinilo mi se ajme kako cu ja to. Sad mi je cini to bzvz. Sretno
Neee,ja sam ti tip koji mrzi rodendane,svadbe,Bozice,N.godine...sve oblike formalnih manifestacija...
Ali uz ovoliko lezanja mi krate nekako vrijeme,jos toliko dana do tog i tog pa imam filing da vrijeme prije prolazi.
A i muzic je ove godine zasluzio barem ledo smrznutu tortu na svom trudu oko svega otkako sam ja postala korisna koliko i ukrasni jastucic na kaucu,ako ne i manje!
Sanja,hvala ti!
Moja ekipa je bila turbo mini i velicina 50 im je bila ogromna.Ona je bila dugacka 47 cm,decki 49 i svi ispod 3kg
Vidis, sad me ribica podsjetila-i moj prvi porod je toliko trajao. Prvi trud dosao u 3 ujutro-btw iste jacine kao ove kontrakcije kao sto sad imam. U predradjaoni zavrsila u 16h. Mrvu rodila u 19h.
Zato mi je drugi bio cool. Taj nije imao pocetak. Tjednima me šorale kontrakcije kao i sad i samo jedan dan zavrsila u predradjaoni oko podneva 5cm otvorena. Sjecam se kako sam se dosadjivala tamo...prebirala prste, brojala fleke na spavacici, tjerala muhe po zraku..mm kraj mene zijevao i citao mi vijesti na mobitelu. A trudovi 60-80 na ctgu, niš..pa mi dali drip-trudovi 70-90, isto no biggie. Tek kad mi je probusio vodenjak krenulo ono pravo. Sjecam se samo da sam se okrenula i zalijepila celo na sipku od kreveta pa nakon takvih 5-6 trudova pozvala babicu i protisnula:
'Oću dolantin.'
Babica dala dolantin i krenula u drugi box, nije do vrata stigla-ja dreknem da moram tiskat.
I cujem ju di broji 'ma sta ti vec moras tiskat'
Odigne mi nogu i 'Isuse Bože ova rađa'
Odvali onaj donji dio kreveta, druga babica uleti i nabaci mi nogu preko one rine sto bude sa strane, druga noga mi zavrsi preko ramena ove prve sto drogu dijeli, cujem ju di mahnito navlaci rukavicu 'sluuuuuurp'
I krene 'TISKAAAAAAAAAAAAAJ'
I ja pocnem:
NJNJNJNJNJIIIIIIII-(cujem dole šljupšljupšljup i vidim babicu di povlaci medjicu gore-dole al ne ide pa cujem ČVAK)-NJNJNJIIIIIIIIIIII (ja i dalje tiskam, oči mi zacudo i dalje u dupljama) i onda BLUĆ. Rodila bubicu. Pa odmah za tim kratki NJII i pljus-ode i posteljica. I tad tek pocne sljakat dolantin. Pa mi odnesu bebu na kisik, a muza posalju kuci. Mene stave u neki hodnik sa strane ko kofer kojeg je netko zaboravio na kolodvoru. Onaku nadrogiranu
Znam da sam zaustavljala svakog tko je prolazio:
-ej, ovo je bilo cool. Jel mi mozete dati ista da budu blizanci iduci put?
I onda mi donesu veceru-jogurt i zgance. U zivotu finije nesto nisam jela :D
Kak mi se to sad sve vratilo tako u detalje...
Veselo je tu, prije dva tjedna samo zalopojke.
Ja sam tu i tamo skicala, vise sam u prvoj pisala neg drugoj trudnoci
Vidim docenta Finderlea na slici.
I ja cu u Ri roditi nemam izbora drugog.
Iscekujem svaki dan da se pokrene ali zeza me.
Last edited by Tiia; 23.08.2016 at 06:43.
Moji bili za vikend u BiH, ja im rekla da vide tamo cijene stvari za bebu, kad oni jucer pun auto stvari donjeli (popis se smanjio na 10ak - juhuuuuuu). Uglavnom za sve to bi ovdje kod nas platila ne manje od 3000 kn, a tamo oni platili nesto manje od 1000 kn - pre pre predobro!!!!! Ja ostala bez teksta kad su mi rekli cifru... samo kad uzmem cijenu posteljine + jastucic + jorgan + zastita sto bi me ovdje kostalo ukupno oko 600 kn, oni to sve platili 280 kn.
Sad imamo jos neke sitnice i mi spremni![]()
Jutro...
Bulja me boli vec 5 dan! Kao da mi ocne zivce netko cupa.
Ja sam prvi put radjala 16h. Trudovi u 21h, od 03-07:30 predradaona, od 7:30-16:40 radaona...
Tiia daj termin da te stavimo na popis ako zelis... I dobrodosla nam opet![]()
Dolantin je uzasno los izbor za bebu. I dojenje. Super ga minira, s obzirom da je beba prakticki u nadrogiranoj komi.
Ahaa sjetila sam se... Al Bmaric ne tebe, nego Qbee moram pitati
Zasto je malena isla na kisik po porodu?
Jutro!
Ja znjopam zobene pa cu budit haharke. Danas imam sjednicu-'sredila' sam se-zelena haljina na cvjetnu livadu i japanke. Iz profila ko globus izgledam.
Bosna i Srbija-dusu dalo za shopping
Kaae-je, los je, predje na bebu. Zato se crvenim u prici kad trazim dolantin.
Malena je isla na kisik bas zbog dolantina. I ja sam preokretala ocima na toj drogi
Meni su isto dali dolantin. Bol je prestala, al mene uopce nije osamutio. A ni bebicu. Dojenje je odma krenulo ok. Ako zanemarim izranjavane bradavice prvih tjedan dana. Al to je mislim imalo vise veze s njegovim losim hvatom.
Moram probudit malog za pola sata - ide na bris grla. Kasljuca vec tjednima, jedan dan puno pa jedan-dva dana malo, pa dva dana skoro nista, pa ispocetka. Pedijatrica kaze da je to mozda streptokok :/
Vidim ja ekipo,vi ste nadrogirane rodile.Meni tu varijantu nitko nije ponudio.Samo se sjecam da sam nakon 8 sati trudova na dripu na prvom porodu bila i dalje zatvorena kao boca sampanjca i da su mi dali inekciju od koje sam se otvorila 8 cm u pol sata...
Ima li netko ideju koja magicna inekcija je to bila?
Misterij mi je do danas...
Jutro cure, moj jucerasnji dan je prosao relativno u redu, odlucila sam.izvadit kks i urin radi bolova za svaki slucaj i sve je u redu osim sto mi je hemoglobin malo snizen. Sad moram piti zeljezo. Cujem da pricaze od dolantinu, meni je on super( nisam ga dobila za trudove nego kod punkcije) onako malo opusti bude ti lijepo i svih volis. Slicno ako ste ikada probale tramal samo malo jace. Prava stvar da se mene pita je dormicu, e to je vec droga ipo dobijes je i bude ti lijepo, nista ne boli i apsolutno sutradan se nesjecas sto je bilo...![]()