Jutric.. Evo mi smo kavicu popili , skuhali grah i sad polako spremanjeza kontrolu.
Inace jos nista od moje stolice a tovim se donatom i sumecim mg... Mislim da cu puknuti
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jutric.. Evo mi smo kavicu popili , skuhali grah i sad polako spremanjeza kontrolu.
Inace jos nista od moje stolice a tovim se donatom i sumecim mg... Mislim da cu puknuti
Znaci Milenche, Viki i ja smo danas na pregledu. Ja danas u 12:30h.
Cure sretno i javite!
Cure, sretno na pregledu!
Viki, meni pomaze vocni dorucak+kava. Mg pijem prije spavanja, ujutro nakon pol sata u wc-u.
Mi smo jucer napunili 20 tjedana, prvorotka i uopce ne razmisljam jos o porodu. Ni o opremi. To cemo tamo u 10.mj krenuti. Kindac i kolica bumo kupili rabljenje preko njuskala, ostalo cemo pomalo kupovati.
Opet sam povracala. Bas sam se poveselila kak vec tjedan dana nemam mucnine i sad sam jedva stigla na wc.
Viki, ja sa probavu pijem ujutro Donat, navecer Mg, a preko dana pojedem 5-6 smokava. Kad nemam smokve, onda jedem pahuljice od Vitalisa. Bitno je da unisis i vlakna u ogranizam kroz dan, jer su ona dobra za probavu, samo nemoj pretjerivati, jer previse vlakana moze zatvoriti.
Meni je od 12-14h pregled pa kad dodem na red.. Mozda me nervoza potjera obicno od nervoze kakam kao grlica
Milenche sretnosve ce biti super
I ja sam dobila dolantin i ubilo me! Bol uopće nije bila manja,ali sam bila totalno drogirana, vrijeme mi je proletilo i porod mi je u totalnoj magli! I 2 sata nakon njega! Šteta! Ovaj put izbjegavam!
Prije ove trudnoće sam bila na histeroskopiji i dobila isto to plus normabel i divotaMogli su strugati koliko su htjeli
![]()
Posljednje uređivanje od lola32 : 23.08.2016. at 12:09
Izgleda da sam ja prva gotova s pregledom.
Sve ok, do sada smo na +17,5 kg, cervix zatvoren, nije ga mjerila, kaze da sada cm nisu bitni. Bebac ima oko 2300 gr, dug oko 45 cm.
Za streptokok mi je rekla da sada ne moze napraviti nista i da se pocnem otvarati. Znaci na porodu cu dobiti antibiotik.
BH kontrakcije: nastaviti s ovom dozom Mg-a, ali piti ga ujutro i popodne (znaci ne navecer).
Za 2 tjedna smo na ctg-u i pregledu.
Rekla mi je da je bolje piti ujutro i popodne (oko 14/15h), a ne navecer, jer ovaj popodnevni drzi jos i navecer, a nocu se tijelo opusti, pa ih ima i manje ili nikako.
Tko bi se uopce toga sjetio?!
A sto se tice kolicine BH, kaze da nije bitno dok god sam zatvorena, a jesam u potpunosti.
A za velicinu bebca sam se bas iznenadila, racunala sam da ce imati oko 1900 - 2000 gr, kad on nesto malo vise od 2300 gr.
Bmaric odlicno.. Meni nije uvz radio samo pregled sve je u redu kod mene.. Moram na ogtt i to je to.+4kg
Ja ti pijem navecer jer u sumecem Mg od Dietpharma ima i 120mg vitamina C,a on mi treba zbog heferola radi bolje apsorpcije zeljeza.Od heferola povracam pa ga zato popijem pred spavanje,prestat cu ga piti uz Mg bas me briga...mrzim heferol
Nadam se da ce i meni danas reci da mi BH nisu napravile nikakvu stetu...
Curke, super za preglede! Ja taj mg pijem bas zbog probave, manje zbog kontrakcija, pa zato navecer. Kad se kontrakcije povecaju, bum i ja dva put dnevno.
Sanja 28.8 termin. Jako blizu
Milenche sad zadnja dva pregleda sam bila kod njega, i super mi je bio. Sutra idem opet i neznam.kod koga.
Bmaric i ti pozitivna na streptokok. Meni naime nisu htjeli raditi bris, kao ne treba. Ja isla raditi kod svoje gin, i ja imam streptokok. Ceka me antibiotik na porodu.
Dakle, zene moje, danasnji dan je parodija..
1. Ostavim cure u vrticu i idem do auta, nesto mi cudno-šljapam lijevom nogom, zagledam sto je-kad dva tate iza mene:'hihihi gospođo, je li ovo Vase?' A lik drzi pola đona moje japanke!
Sto nije u redu s mojim nogama??
Odvezem se kuci, obujem posljednji par japanki i idem dalje.
2. Idem sad po nalaz brisa u laboratorij. Kruzim oko bolnice sa svojim mini tenkom. Samo neke polu niše za bocno se uparkirat. Krenem prvi puta-ubacim u rikverc, obgrlim suvozacevo sjedalo i da cu po gasu-nabio mi se kamion. Ajd nista, napravi krug oko bolnice pa opet-ušicam mjesto, ubacim u rikverc, da cu po gasu-sad neki traktor i iza njega policija. Jbt ajd opet ja krug, sve jovo-nanovo i sad taxi! Leg'o na trubu. Pa sunce ti poljubim! Parkirala se u susjednom kvartu, trcim ja do laboratorija, sve lamata na meni i psujem kako cu garant pokidat i ove japanke sad. Dodjem u lab, a tamo red od 20 ljudi. Cekam ja po ure, dodjem na red-nisu gotovi nalazi. Srecom, naidje mama od mog ucenika i isprinta mi nalaze. Ok, super, bris uredan. Ok sam, šlape su jos citave.
3. Sjedam u auto i skuzim da sam nasminkala samo jedno oko. Sto cu sad, ne mogu takva na sjednicu..ajd idem u DM kupit maskaru. Ionako mi treba nova. Obavim ja shopping i stavljam vrecice u auto kad me najednom lupi lik u straznji branik. Pa jel moguce...ajd truljav moj auto, truljav i njegov, malo plastiku ogrebao-ne da mi se svadjat, ode ja na sjednicu.
4. Dodjem u skolu. Zaboravila stavit maskaru. Uzmem kavu i upadam u ucionicu na sam kraj sjednice. Koji klinac?? Sjednica bila u 9, a ne u 10. A niš...idemo svi na neku kavu u grad.
5. Sjedam u auto, noge mi blatne, ali japanke su citave. Stavljam maskaru. Vozim u grad i obilazim zenu na biciklu. Kad najednom zakacim zenu i otepem si bocni retrovizor, kaos..okrecem se, vidim da je jos uvijek baba na biciklu, ševeri lijevo-desno po cesti i psuje. Vozim dalje, nemam gdje stat, promet je kaotican.
6. Popijem kavu s kolegicama, sve ok. Noge mi pocnu oticati. Idem skupit cure u vrtic. Parking pun, neki gradjevinci se poparkirali ko sardine u konzervi, ne mozes iglu ugurat. Nekako smotam uz kontejner-ajd dobro je. Idem izaci-vrata mogu otvorit samo 30cm. O muko moja..nekako se iskobeljam, molim se da ne potrgam haljinu-cipele tko sljivi vise.
7. Skupim djecu, kazu mi da su piskile, idemo za Đakovo po mog muza. Vozimo se mozda 10 minuta-starija mora piskit. Sunce ti kalaisano-stanem na neku ćupriju, raskrecila se ja i drzim nju u zraku onako ispod pazuha i koljena da se ne zapiski jer nemam rezervne robe. Ne moze. I tako se ja guzim s njom na cesti dobrih 10 minuta, stopala hoce puknut koliko su natekla. Ajd piski ona nekako, idemo dalje. Maskara mi se razmeljala od znoja.
8. Dosli do Đakova, skupili muza. Vozit ce on da ja malo odmorim. Kad najednom mi na nekom makadamu, rupa ko u trapistu, kroz prozor me sibaju grane kupine...di ti vozis, majke ti mile???
-joooj, ja zaboravio da si ti trudna pa ja precicom krenio-veli meni moj muto.
Ja gledam i ne vjerujem. Ajd vozi sad tko ga..šiša..ionako imam trudove jos od sinoc, ni ne obadajem vise. Vidim ja kukuruze sa strane. Reko' ajd stani pa nabrati malo da mozemo na more odnijeti. Stane on, izadje van, napravi krug oko auta i sjedne unutra?? Nije vidio traktor u polju. Ajd dalje-drugo kukuruziste-izadje van, pocese se po medjunozju i vrati unutra. Ide kombi. I tako jos jedno dva tri stajanja dok nije uspio.
Sad smo konacno dosli kuci, noge su mi balvani, zaboravila sam maskaru u autu i pitam se kakav je ovo dan bio??
Blago tebi...tako brzo!
Danas idem kod dr Klarica,s njim sam dobra pa dođem u dezurstvo da izbjegnem ono cekanje na poliklinici.Kad je on bio na godisnjem prepustio me Finderleu i bila sam bas zadovoljna,smirio me.Nadam se da ce mi biti netko od njih na porodu.
Klaric ti je dezuran petak i nedjelju ovu,on ti je super
Sretno na pregledima tko treba ici i super za dobre nalaze tko je vec bio!
Ja odoh mg popit ako se uspijem docepat kuhinje s ovim stopalima
Milenche-drzim ti fige iako jedva mogu prste ukrizat-i ruke su mi natekle
Tko je kuh'o graha? Ja bi se tako sad mogla grašine napucat...
Cure super za pregledd, joj blago vam se ja jos imam fore do svog. Draga qeen ti bi trebala pisat knjigu od svojim dogodobstvinama haha...
Leona moja-kud sam ja pehist, a muz mrljotina, tud jos ove dvije hiperaktivne..to je zivi kaos kod nas. Nema dana da se neki urnebes ne dogodi. Ali ovakvi dani i meni upitnik ostave nad glavom..rekle mi kolegice na kavi da jos samo fali da se porodim danas kak me krenulo
Joj nasmijala sam se sa jednim okom namazanim
E bila sam jednom kod Klarica.
Hvala na info, ako do nedjelje ne rodim svakako moram na termin se javiti kod njega.
A mogu i u petak roditi![]()
Sad se kontam kako bi sad ukrala od milenche jedan normabel i izdrobila ga u grah s pocetka stranice i prespavala ostatak dana
Tiia-nisi nikad takva iz kuce izasla? Znas ono-u razlicitim carapama, vikler na kosi i sl?
A mene bakterije hoce... Sva sreca pa si ga isla raditi. Ne mora se nista dogoditi tijekom poroda i da nisi znala, ali bolje je znati i djelovati.
Vidim da brojis sitno do poroda... blago ti se. Ja jedva cekam da kod mene krene.
Jeli mozda znas da li se mora odmah po prvom trudu ili odmah po poknucu vodenjaka u bolnicu zbog antibiotika, ili se moze ostati doma jos neko vrijeme?
Zaboravila sam pitati kada moram biti u bolnici da ns vrijeme primim antibiotik.
Queenbea legendo hahahaha! Ja sam kuhala loncinu graha a imam i normabela
svi imaju graha i normabela osim mene
mm i curke upravo izašli van. idu oprat auto i u trgovinu. ja se izležavam u krevetu- nisam se ustala otkako smo iz kukuruza došli. i ne namjeravam skoro. uopće mi nije lijep osjećaj u stomaku ni oko rodnice kad se ustanem. svaki put kad muz prođe pored mene namjestim se upozu da mu ne bi palo napamet tražit me nešto. još sam užicala da mi donese grožđa i laptop. osjećam se kao da mi je rođendan...
ajmo još dobrih vijesti s pregleda!!!
Cekam pred ambulantom patologije trudnoce i pred jednom od soba setka policajac naoruzan od glave do pete.Bas ga nije lijepo za vidjeti...
Tko zna koju opasnu trudnicu cuva!!!