pričale smo o 2d/3d/4d uzv...međutim zanima me koliko toga, izuzevši nuhalni, nosnu kost i tako to, primjerice u 17 tjednu može naš ginkač vidjeti? Odnosno dal uopće može vidjeti bilo što ako bebica ima neku trisomiju? Znam da je sa srcem škakljivo jer su tad komorice jako male, ali što je s ostalim stvarima?
kada se vidi da je spina bifida zatvorena?
Nuhalna se ne gleda preko 13-14tt, to znam. Jer onda to više nema dijagnostičke veze. Za ostalo ne znam, ali čula sam slučajeva gdje se neki problemi nisu vidjeli na uzv, a i za one gdje se vidjelo. Zeznuto zapravo
Pa može se dosta vidjeti na uzv, već u 16 tj. doktor nam je vidio građu organa, kičmu, srce sa četiri, tj. pet komora, pupkovinu s 3 žile... Hiperehogena crijeva su jedan od soft markera za Downa, a ona se tada već kuže.
Zapravo se stvarno dosta vidi, ja gledam nalaz svog anomaly scan-a koji je rađen na 18+4 i popriličan je popis onoga što je gledano.... Od kralježnice, udova, prstića, mjerenja nosne kosti i ličnog kuta do gornje i donje usne, bubrega, pijelona lijevog i desnog, srca i komorica, pluća, bubreg, veliki i mali mozak, jetra, mjehur, pupčane arterije i vena, želudac i još nekoliko naziva koje ne znam što su![]()
Bila sam skroz uvjerena da ću roditi u Vinogradskoj i onda sam se zadnjih par dana počela predomišljati. Vrci i Rahela, jedva čekam vaša iskustva. Za tri tjedna bih trebala donijeti odluku.![]()
ivy ti imaš sve na papiru napisano? meni gin nije pisao ništa osim da je sva vidljiva morfologija uredu. a kad je gledao povremeno je samo rekao bubrezi su ok, mjehur je ok i tak za određene dijelove
joj mene opet večeras svrbi koža, dlanovi i tabani nimalo, nego onako kao neka ekstra suhoća i onda kao da me po tom mjestu nekaj pika. najviše gornji dio leđa, malo oko trbuha i po nogama, ispod koljena onako. za kolestazu svagdje piše dlanovi i stopala...hmm
E icurke jel vam urin nešto više žut sad u trudnoći nego prije? pod pretpostavkom da vam je urinokultura ok
Meni nije, samo onaj jutarnji. Ovaj dnevni je jako svijetli jer sam non stop na wc-u![]()
Da vi ste vec u visim trudnocama pa je pisanje cesce nego kod mene...
Ja isto puno piskim vec sad jer pijem vode, ali mislim da u vasim faza curke da ce biti jos i jace. Mokraca mi je kako kada, e da primjecujem da je zuca od prenatala nekad. No dobro to me ne brine tako nego taj glupi svrab...
I meni leda i struk svrbe, a kazem noge ponekad oko koljena. Ali me tjesi da nisu dlanovi i stopala...ne znam jel kolestaza ide i bez tog svraba
Ja neznam kad ce me uvatit to s piškenjem, nedam se da nece, čak i prođu dugi periodi kad me potjera heheh
al inace urin mi je neznam uvijek isti, osim ujutro kad je malo mutniji i tamniji
Least, leda i struk te svrbe jel se koza siri, a to je normalno,mazi se cesce,mozda pomogne.i ja puno piem tekucine, ali tokom dana je urin svijetliji,jedino onaj jutarnji zuckast.
Least,svašta može biti uzrok tom svrabu,od alergija,zraka,rastezanja kože,stresa,moze biti i povišen šečer ili problemi sa jetrom (ovo sam nasla)
Kod nekih trudnica može doći do tzv. intrahepatalne kolestaze jer beba počne jako pritiskati jetru i dolazi do zastoja žući u kanalićima jetre. Zato se žućne kiseline vraćaju u krv, dolaze u kožu i to jako svrbi.
Prolazi odmah nakon poroda..
Ti svakako napomeni ginekologu za taj svrab
baš sam pratila sad. istuširala sam se u pola 5 i nisam ništa stavila na tijelo za mazanje. čim sam se obukla počela me svrbiti kožda. dakle nije stvar u večeri već ima možda veze i s vodom i reakcijom. pomislila sam na probleme s jetrom ne samo zbog svraba nego jer me probada jedna točka na leđima i tamo oko želuca odmah s druge strane na prsima. navodno ima veze s tim što maternica tu nabija sve, ali tko zna. treba provjerit krv
joj žemske, jučer sam se nervirala, da me ta briga probudila usred noći i onda imala paniku jel beba dobro?
Znam da se moram opustiti, ali mislim da takav utjecaj ne bi trebao smetati jako ??
Jel vi imate nekad ispade?
ja bolje da ne pišem o svojim ispadima i strahovima, jer nikome neće biti dobro nakon toga
ma ne mogu ti pomoć, samo eto, da te utješim nekako da nisi jedina
ja sam čak imala i neke napadaje panike (blaže) koje inače nikad nemam i nikad nisam ni imala, a nadam se da niti neću
ovo mi je 6. trudnoća (a rodit ću 3. dijete), s prvim djetetom sam njegove prve 2 godine praktički provela na Goljaku i tako
i koliko god znam da na određene stvari ne mogu utjecati, odnosno svojim strahovima mogu činiti samo loše, ponekad ih ne možeš izbaciti iz glave
pa onda dođem na forum i čitam lijepe priče s poroda
dobro je kad nitko ne piše tu, samo ja, sada sam 18tt skoro, jel vi imate pojačan iscjedak u T, vodeni više.
Normalan je pojačan iscjedak. Bitno je da nema mirisa i boje.
To je normalno! Ne brini!
Meni se mijenja, nekad je vodenastiji, nekad gušći, al važno da nema boje i mirisa.
Danas sam 9+3
Dobila sam nalaze krvne slike
šečer mi je 5,2
željezo 41-pijem folnu vec 3 mj.,a i ciklu obožavam
vrijednosti su povećane,trebam li se brinut?
Dr.mi nije ništa komentirala,kaze sve ok.
Secer ti je dobar, ali ti je zeljezo dosta poviseno.. Kolike su ref.vrijednosti na nalazu?
nemam nalaz,ali mislim da je gornja granica 30
Jutro, cure! Dakle, noćas me probudilo krvarenje iz nosa, i to poprilično, samo iz lijeve strane. Stavila sam mokri ručnik pod glavu, prestalo je i više se nije ponavljalo. Iako čitam da je to relativno česta pojava kod trudnica, dosad mi se nije dogodilo u trudnoći (sutra sam 36 tt). Inače je super uredna trudnoća, tlak normalan, na granici niskog, krvna slika rađena prije 10-tak dana - željezo ok, šećer nizak, sve ostalo ok, sve urinokulture sterilne, ja se osjećam super, jako sam aktivna, beba još više... Da li je netko imao slično iskustvo? Imam li razloga za zabrinutost? Btw. sutra imam zakazan pregled pa ću pitati gin., ima li smisla da ju zovem danas?
ja ne bih zvala ako se neće ponavljati, ali pitaj sutra kad odeš kod ginića
Meni je cesto isla krv iz nosa
Nista neobicno
Nisam to nikome ni spominjala
Također, ništa zabrinjavajuce ako ti je tlak u redu.
peony meni od kad sam trudna se to vec 3 puta dogodilo , naravno prvi put splazena jer mi je lice bilo krvavo kad sam se probudila to je zbog tlaka, drugo meni od kad sam trudna se pojavilo 6 novih madeža a neki koji su bili prije su se spovečali, danas smo na kontroli pa vam javim stanje, 33+2 smo!
Moram vam se pozaliti na svoju ginicku. Kod kcerke u razredu jedna djevojcica je dobila sarlah. Ja sam ga doduse prebolilia kao dijete, ali sam nasla podatke da ga se moze dobiti i 3x zbog razlicite vrste streptokoka. Naravno idem nazvati svoju ginicku da ne idem do nje samo zbog razgovora. Prvo mi je trebalo oko 1 sat da dobijem sestru i kazem joj da samo zelim pitati u vezi sarlaha. E bas je imala pacijenticu pa nek nazovem za 10 minuta. Naravno tih 10 minuta je opet trebalo oko 1,5 sat da ju dobijem na telefon. Da bi mi sestra rekla da se obratim u bolnicu (jer me prije 2 tjedna tamo poslala na color dopler i uzv) i da su me oni sada preuzeli. I uopce mi se doktorica nije htjela javiti na telefon. Mislim stvarno. Kao da vise nikada necu biti njena pacijentica. Inace sam do sada bila s njom zadovoljna, ali ovo mi je katastrofa neprofesionalno. Pa samo sam htjela pitati jel mogu nesto preventivno napraviti.Mrak
Posljednje uređivanje od sasana : 30.01.2014. at 14:14
E, ovo s povećanjem postojećih madeža se i meni dogodilo, ali nisam se s tim zamarala, pripisujem to trudničkim hormonima. Kao uostalom i ovo s nosom, nije se ponovilo, bebu normalno osjetim, pa sam odlučila ne dizati nikakvu paniku i čekati do sutra. U biti me prepalo ovo što je Snupi napisala, probudiš se po noći, krvave glave, odmah scary movie... I, hvala na odgovorima!![]()
Sasana, pretpostavljam da se ne radi o privatnoj ginekologinji. Ne kažem da je ok da je u pitanju ginekologinja s ugovorom s HZZO-om, ali ako je i privatna... štošta bi joj mogla reći kad dođeš na pregled.
Bok, evo mene s pregleda. Radila mi je CTG po prvi put i pregledala vaginalno. Uglavnom, totalno sam zatvorena, nemam ni najmanje trudove, a bebi ima super otkucaje.Malo sam tužna jer nismo radili UZV, ali kaže doc da nema potrebe i da ćemo ga raditi za dva tjedna, tako da ne znam koliko je narasla. I da, rekla je za krvarenje iz nosa da zanemarim, da se relativno često događa, da eventualno kontroliram tlak koji je i danas bio uobičajeno nizak. Pusa svima od mene i ribice!
sarasvati, da nazalost to je socijalna ginicka, ali svejedno. bas me uzasno razocarala, da cak nije mogla ni podici slusalicu. ili da mi je rekla pa nazovite zaraznu, ali daa me potpuno ignorirala kao sada me poslala u bolincu pa da se njima javim. no comment.
Oko 12 tj kad sam radila konrolu krvi leukociti su mi bili 12, a ginekolog mi je rekao da su oni normalno poviseni u trudnoci. Sad u skoro 20tom tjednu su mi 15,7 a ref. vrijednost je do 9,7. Pritom napominjem da je nedavna urinokultura, brisevi grlica i sve bilo uredno.
Koliko je normalno i tolerirajuce njihvo povisenje?
Koliko znam, to je sve ok. Mislim da je moj dr rekao da je panika tek ako je preko 20-30, ili čak više
Nemoj stalno brinuti zbog nečeg, sve je to ok![]()
tnx vrci na savjetu, cijelo vrijeme si i ja to govorim
netko od curka je pričao o panici...barem to zasad još nemam...blago tebi, ti još sitno brojiš))
Ja sad gledam u gaće da vidim jel nešto krenulo, prije me bilo strah da ću nešto vidjeti
Al da, nakon 3 mj mirovanja, njemu je sad super. Toliko o svim mojim paranojama![]()
Ja sutra ulazim u 18tt,i pošto mi je ova 4 trudnoca,ocekivala sam da ce mi pokreti bebini biti puno aktivniji.Osjetim ja nju ponekad,lupne,ali to je tako slabo,kao da nisam trudna uopce.
cure jdno pitanje meni od kad sam prosla 31 tt mi se samo spava, spavam dobro a i dalje mi se spava da li je imala koja slicnih tegoba?
Meni se spava uvijek :D
Ja ih nebi nazvala tegobama
ja sam u 30om i spavam kao beba i preko dana i po 9 sati po noci
Snupi i Ninunanu, blago vama. Ja imam upravo suprotan problem, ne mogu spavati i to traje već sigurno mjesec-dva. Maksimum spavanja je po noci od cca 23 sata do 3-4 ujutro. Onda se budim na wc i nema šanse da više zaspim, vrtim se u krevetu do 7 u nadi da ću odspavati još koji sat, ali ništa i onda ustajem. Po danu ne spavam, odnosno pokušala sam jednom i onda sam navečer doslovno probdjela cijelu noć. I što je najčudnije, uopće mi se ne spava ni tijekom dana, ni navečer. Ako vas baš to spavanje brine, možda da prekontrolirate željezo.
Curke vadila sam krv radi jetrenih proba i onog povremenog svraba...sve mi je ok, no leukociti su visoki 15.4?!
Urinokulturu sam radila 24.12 bila je sterilna, briseve koji tjedan ranije isto ok. Jedino sto sam pocetkom sijecnja imala jak kasalj koji me muci dosta dugo..
Posljednje uređivanje od Least123 : 03.02.2014. at 19:40