Stranica 413 od 581 PrviPrvi ... 313363403411412413414415423463513 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 20,601 do 20,650 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se napokon ohladila. Nadam se da će i ostalim trudnicama biti bolje.

I ostani ohladena dok ne rodis i jos duuuuugo poslije!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Leona29 prvotno napisa Vidi poruku
    Zapravo dr mi ga uopce nije ni spomenuo. Znaci pijem ga od prvog dana trudnoce radi grceva u nogama. On mi je samo za to dao normabel.i injekcije progesterona. Ali stalno mi se kvrga na desnoj strani javlja stvrdne i popusti i zo je to. Danas su mi vjerovatno vise jer sam.psihicki u fazi ludila da ce mi se opet nesto lose desiti.
    A da se posavjetujes s dr oko mg-a?
    Nemam pojma o lijekovima, ali mozda kombinacija mg-a i neceg od tog sto koristis se ne podudaraju, tj mozda umanjuju djelovanje. Ne znam, to ja onako nagadjam.

Znam da bi normabel trebao ublaziti kontrakcije, a progesteron treba sprijeciti otvaranje.
    E sad, da li jos dodatno mg moze umanjiti ili cak sprijeciti djelovanje npr normabela, trebalo bi pitati strucnjaka.

A da probas dan-dva izbaciti mg i vidis kakvo ce tada biti stanje?

Rado bi ti pomogla, ali ne znam kako. Mogu samo nagadjati sto bi moglo biti da unatoc normabelu i dalje imas ceste BH.

A kakav ti je intenzitet BH? Jeli samo osjecas grbu, ili osjetis i pritisak, ili te boli?

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Imam samo grbu i ponekad pritisak. Nemam bolne za sada bh kontrakcije. Ti ljekovi se ne podudaraju pogotovo mg. Tako da on zapravo ne moze mjenjat djelovanje normabela. Neznam moram u petak vidit sa dr. sve.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Djelovanje lijekova je kod svakog od nas tako individualno.Svima nam se razlikuju metabolizmi i nacini na koji se pojedini lijek razgrađuje.
    Zato nekome za glavobolju pomaze brufen,nekome vise voltaren( mislim na uzimanje tih lijekova kad nismo trudne,da nebi opet bilo zabune).
    Na zalost,ne postoji univerzalan lijek za sve nas s BH.Postoji cijela grana farmakologije,farmakogenomika koja se bavi time kako naci idealan lijek za svaku osobu s obzirom na njegov DNA.Ali to je jos znanstvena fantastika...
    Do tada jedino mozemo vjerovati da nam nasi lijekovi pomazu,vjerovati nasim lijecnicima i nadati se najboljem!

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Znaci zato na mene djeluje brufen, a na muza voltaren..

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

bmaric-ja sam na +15 )

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj QueenBee prvotno napisa Vidi poruku
    Znaci zato na mene djeluje brufen, a na muza voltaren..

Da,zato nekome paracetamol skine temperaturu,nekome ne...neke od nas bez problema piju zeljezo,druge povracaju...
    Tako da svaka od nas na kraju mora naci svoj modus operandi i drzati se toga. I truditi se sto vise biti informiran o tome sto nam sve stoji na raspolaganju.
    Ja jos patim za preparom,smrc...uz sve one grozne nuspojave,sprijecio bi BH

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Milenche-koliko su gadne tvoje bh?

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Milenche-koliko su gadne tvoje bh?

Ne mogu reci da su jako gadne,uglavnom kvrga koja ne boli,minimalno zateze.U dva navrata su me bas bolile i bile jedna za drugom,ali to nakon sto sam se jako nazivcirala.Prvi put je bilo vece i popila sam sve u duploj dozi(nakon konzultacije) i otisla spavati.Ujutro je bilo sve ok.
    Drugi put me je vozio muz na ginekologiju gdje su me Klaric i Finderle drzali nekoliko sati,opustila sam se i uz klasiku mg,spasmex i normabel su nestale pa sam isla kuci.
    Ono sto mene plasi je prva trudnoca kada nisam znala sto je to pa su se pretvorile u 28.-29.tt u prave trudove i jedva su zaustavili porod...zato moje mirovanje,paranoja i hrpa svih raspolozivih lijekova...
    Strah me je!!!

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Milenche-tri puta si rodila i znat ces prepoznati je li porod na pragu ili ne. Oprezna si i to je super! Puno si bolja trudnica od mene i jos hrpe drugih jer mirujes i time cuvas svoju bebu. Zrtvujes se vise nego mnogi i zato si savrsena majka. Ali vjeruj malo sebi i svom tijelu-poslat ce ti signale i upozoriti te ako budes trebala u bolnicu!
    Ti si majka i zena i savrsen si intuitivni stroj. Strah ti treba biti saveznik koji ce te upozoriti da nesto nije ok-a ne neprijatelj koji ce te oslijepiti zbog anksioznosti.
    Mislim da se isto odnosi i na Leonu koja se bori s gadnim demonima.
    Ja vam se objema divim i vjerujem u obadvije da cete (opet) postati savrsene majke

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Zbilja-neke od nas su blagoslovljene savrseno laganim zatrudnjivanjem/trudnocom/porodima, a neke se toliko pate..i ne razumijem sto je u pozadini-genetika, zivotni stil, psihicka pozadina...mozda sudbina to nekako kompenzira pa ti negdje doda-negdje uzme. Mozda je to neka karma..ne znam..

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Hvala ti,draga moja na predivnim rijecima
    Znam da si u pravu i da sam previse uplasena.U ovoj trudnoci je od prvog dana sve krenulo naopako s toliko ruznih dijagnoza,nekoliko puta sam se s njom oprastala i sad smo tako blizu nekog sigurnijeg tjedna da se jednostavno ne mogu opustiti.
    Osjecam se kao pokvareni inkubator na koji je to moje siroce osudeno i mislim da cu odahnuti kad bude ziva i zdrava u mojim rukama.
    Do tada sam control freak koji nema nista pod kontrolom i to me cini ludom!!!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Zbilja-neke od nas su blagoslovljene savrseno laganim zatrudnjivanjem/trudnocom/porodima, a neke se toliko pate..i ne razumijem sto je u pozadini-genetika, zivotni stil, psihicka pozadina...mozda sudbina to nekako kompenzira pa ti negdje doda-negdje uzme. Mozda je to neka karma..ne znam..

Ja vjerujem u ravnotezu...
    Godinama sam zivjela isprogramirane svake minute svakog dana,bez praznog hoda.I sada me karma stavila u ovu situaciju...beskrajno puno slobodnog vremena i situacija koju nikako ne mogu kontrolirati.
    Nema zlatne sredine,ili ju ja ne znam naci.Mozda mi je to skola...

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Imas troje divne djece koje si i rodila i dojila i odgojila! Isto tako imas metar i zilet i to tvoje krhko tijelo podnosi, evo, vec cetvrtu trudnocu! Ti si mali stroj, nikakav pokvareni inkubator.
    Leona i ti prolazite kroz teske trenutke i ako/kad (necu biti nerealna i negirati mogucnost drugacijeg ishoda) rodite svoje bebice, bit cete ponosnije na ta vasa tijela nego ijedna od nas kojoj je glavni problem boli li ju vise lijeva ilu desna prepona.
    Svi cemo voliti svoju djecu, ali vi cete zavoljeti i vasa tijela.
    Zvuci glupo i nakiceno, ali zene su toliko samokriticne da smo prestale kompletno vjerovati u sebe-svoju snagu i svoju ljepotu.

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Hvala ti,draga moja na rijecima koje mi daju snagu i vjeru da ce sve biti savrseno u konacnici.
    Da ce moje tijelo izvuci ovu trudnocu do kraja i onda zasluzeno otici u mirovinu(citaj menopauzu).
    A Queen will always turn pain into Power!!!
    Ljubim te❤️

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Milenche

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Citam price o porodima kod kuce..pocinjem ozbiljno razmisljati o tome. Imam frendicu koja je zavrsila za babicu, ali ne radi to..pitam se..

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citam price o porodima kod kuce..pocinjem ozbiljno razmisljati o tome. Imam frendicu koja je zavrsila za babicu, ali ne radi to..pitam se..
    Vec te vidim kako pola dana poslije poroda trcis skuhat starijim curama rucak

Radije se ti odmori u rodilistu tri-cetiri dana

Inace, jedna moja poznanica je rodila doma dvoje djece - ne sto je htjela nego sto nije stigla u rodiliste

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Imam poznatu koja je planirano rodila prvo(za sada i jedino) dijete kuci.Uz doulu...njena prica je bila u vise razlicitih novina.Ime doule je ofkors tajila jer kod nas je to i dalje tabu tema i ne gleda se blagonaklono na porod kod kuce...
    Ona se usudila prvo tako roditi,skidam kapu,svaka cast na hrabrosti.A s druge strane,kako su radale nase prabake nego tako?U meduvremenu je porod postao proces u kojem je zena nebitna,obespravljena bez prava na izbor,najcesce...
    Osobno se u bolnici osjecam sigurnije sto zbog toga sto tamo rade neki ljudi u koje imam povjerenja,sto zbog toga sto prgava kakva jesam dobijem ono sto hocu...
    Nadam se da ce i ovaj put biti tako!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Ajme,kako mi je nocas bilo vruce...pa do kada ce biti ovako?

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Milenche prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme,kako mi je nocas bilo vruce...pa do kada ce biti ovako?
    Svaki dan gledam meteo.hr - nema osvjezenja na vidiku sljedecih tjedan dana

Mene jucer pocelo bolit desno unutarnje bedro. Ajoj! Kad mirujem, ok je. Al kad se micem, bas boli. Radila i jogu za trudnice, nije pomoglo, stovise.

QueenBee, ja se ne bi odlucila na taj porod kod nas. Drugo je to vani gdje postojo razvijena mreza potpore i procedure, u slucaju da nesto krene lose. Al da povedes tu prijateljicu babicu na porod ili tako nesto da te zastupa?

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Dobro jutro svima.. . Draga QB hvala ti na lijepim i ohrabrujucim rijecima.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Jutro, cure

Sanjala sam da sam rodila na nekom otocicu uz pola rodbine...ne znam ni sama sto bih. Imam jos 4 tjedna za smislit-u bolnicu na krevet i rezanje, riskirat za Osijek pa tamo zicat stolcic (ako ga imaju-moram provjerit) ili jednostavno ostat kod kuce..nemam novaca za zvati primalju iz druge zemlje.
    Muz kaze da se slaze s kucnom verzijom ako se odlucim tako. Misli da ja to mogu. To mi puno znaci.

Ozbiljno razmisljam o tome..
    Danas idemo kuci poslije kupanja. Sve moje sanse za porod na stolcicu u Pulu zavrsavaju za nekoliko sati.

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Joj QB mene bi bilo uzasno strah rodit kuci ili.na stolcicu. Ja kad sam.ovu zadnju bebu radala je bilo 16tt ali nakon sta sam rodila toliko sam krvi izgubila da sam.im se pocela gubiti. Dosla sam tek svjesti nakon 4h. Tako da ja bi birala klasicno.. ali ipak ti si iskusnija u porodima i puno bolje poznajes svoje tijelo kako reagira..

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Leona29 prvotno napisa Vidi poruku
    Joj QB mene bi bilo uzasno strah rodit kuci ili.na stolcicu. Ja kad sam.ovu zadnju bebu radala je bilo 16tt ali nakon sta sam rodila toliko sam krvi izgubila da sam.im se pocela gubiti. Dosla sam tek svjesti nakon 4h. Tako da ja bi birala klasicno.. ali ipak ti si iskusnija u porodima i puno bolje poznajes svoje tijelo kako reagira..

U 16.tt posteljica bude jako nisko blizu usca maternice i moguce je da si zato tako jako krvarila.Poslije kako odmice trudnoca,posteljica se sve vise udaljava od usca maternice i dode na svoje mjesto.Tako je ovaj put meni,mozda i prije ali mi to nitko nije spominjao,a sad me dr istrasila vec u 8.tt.
    26.tt punih!!!Volim ponedjeljak

Leona29 avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Joj blago ti se, ja neznam kako vama ali meni dani tako sporo prolaze..

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Jedva cekam da prođe ovaj tjedan i onda pocinje skola klincima i dani ce puno brze prolaziti ispracajuci i dopracajuci ih,zadace...
    Ovi dani bez ikakve akcije su i meni beskrajni!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Muz kaze da se slaze s kucnom verzijom ako se odlucim tako. Misli da ja to mogu. To mi puno znaci.
    a muž ti planira i pomoći u tome? moj kolega je porodil ženu s zadnjim detetom, posle je nosal majcu "nisam ginekolog ali mogu pogledati"

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    a muž ti planira i pomoći u tome? moj kolega je porodil ženu s zadnjim detetom, posle je nosal majcu "nisam ginekolog ali mogu pogledati"

Hahahaha!!!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Jutro, cure

Sanjala sam da sam rodila na nekom otocicu uz pola rodbine...ne znam ni sama sto bih. Imam jos 4 tjedna za smislit-u bolnicu na krevet i rezanje, riskirat za Osijek pa tamo zicat stolcic (ako ga imaju-moram provjerit) ili jednostavno ostat kod kuce..nemam novaca za zvati primalju iz druge zemlje.

Ozbiljno razmisljam o tome..
    Danas idemo kuci poslije kupanja. Sve moje sanse za porod na stolcicu u Pulu zavrsavaju za nekoliko sati.

A da ti jednostavno par dana prije termina dodes kod mene i cekas porod na stolcicu?

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

jelena- :D asistirao bi da treba.
    Milenche- kad bih znala tocan dan kad cu rodit, otisla bih za Vz ili tako neki porod friendly grad

Leona-nemam nikakvog straha da ce nesto poci po zlu. Bas sam spokojna glede poroda i mislim da ce sve proci glatko. I sklisko hehehe...zato se i razmisljam o kucnom porodu. Kontaktirat cu cure koje su kod kuce radjale pa vidjeti sto ce mi one reci. Ali ne bih bez babice se u to upustala.

Jadro-jos bi s pupcanom izmedju nogu faširke išla peci garant :D

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Kaze meni moja Pregnancy aplikacija da sam s danasnjim danom usla u 7.mjesec trudnoce.Punih 6 mjeseci su iza nas...bas mi je uljepsalo dan!

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Dan .!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Tiia...sto ima novo?

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Pozz svima,
    Tiia jel puses pomalo?
    Milenche i ja volim akciju... Jer inace od 07-22h nema stajanja, i sad mi je ovo koomaa! Al,zato volim ponedjeljak. Takodjer punim tt.
    QB pazi da se ne porodis ma kraju u autu

lola32 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Milenche ja i ti se pratimo u dan!!!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj lola32 prvotno napisa Vidi poruku
    Milenche ja i ti se pratimo u dan!!!

Danas smo napunile 6 mjeseci!!!29.02.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Cure moje, mi danas na hitnoj s malim. Nabio se na kacavidu (odvijac) bradom, pao na nju. Dobio pet savova (super hrabar bio!). Sve je zapravo dobro proslo, a meni sve muka da je malo falilo da se umjesto u bradu nabio u vrat i u neku zilu. Uf :/ sreca, sreca da nije!

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ajajja mogu mislit kako je bolilo

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Ajoojjj ajde sreca u nesreci moglo je biti puno gore!

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Ne pusem. Ali rado bi

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Totalno mi nabijas komplekse

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Cure moje, mi danas na hitnoj s malim. Nabio se na kacavidu (odvijac) bradom, pao na nju. Dobio pet savova (super hrabar bio!). Sve je zapravo dobro proslo, a meni sve muka da je malo falilo da se umjesto u bradu nabio u vrat i u neku zilu. Uf :/ sreca, sreca da nije!

Ajme meni,Jadranka moja!!!Sva sam se najezila.Mogu samo zamisliti kako ti je bilo...samo ta pomisao sto je moglo biti...
    Glavno da je sve proslo dobro.predvidis sto situacija,ali 101 ne...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hvala cure! Bas mi je muka od pomisli sto se sve moglo dogodit :/ Sad samo gledam kako ce negdi zveknit i opet se opalit u tu bradu... a valjda nece. Vec je najavio da nece u vrtic dok ne skine "fjokice" - ne voli da mu neko vidi rane - cak ni, ako se samo malo ogrebe il nesto slicno... a slatkis mali

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala cure! Bas mi je muka od pomisli sto se sve moglo dogodit :/ Sad samo gledam kako ce negdi zveknit i opet se opalit u tu bradu... a valjda nece. Vec je najavio da nece u vrtic dok ne skine "fjokice" - ne voli da mu neko vidi rane - cak ni, ako se samo malo ogrebe il nesto slicno... a slatkis mali

Desi se,koliko god da pazis.Moj srednji se zapalio prije par godina,dosao je vidjeti sto kuham i vatra s plinskog sparheta mu je uhvatila majicu.Srecom da sam bila uz njega,ugasila majicu,opekotine drugog stupnja cijela nadlaktica,tjedni dok je zacijelilo...
    Tu situaciju nikad ne bih predvidjela...

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Jutar
    joj nezgodne situacije mrzzim ih. Samo nek sve prode u redu pa je lakse.
    Malenom mi pao autic a nogu. Tako ga boli da nije htio bos spavati nego u sandalama
    strah je vrag

Ja danas na pregled isrcpljena sam jos moram do vrtica,samo da uspijem sto brze obavit :moli:

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Tiia prvotno napisa Vidi poruku
    Jutar
    joj nezgodne situacije mrzzim ih. Samo nek sve prode u redu pa je lakse.
    Malenom mi pao autic a nogu. Tako ga boli da nije htio bos spavati nego u sandalama
    strah je vrag

Ja danas na pregled isrcpljena sam jos moram do vrtica,samo da uspijem sto brze obavit :moli:

Ajde pomalo,nemoj zuriti,stici ces sve!Nadam se da ti je ovo zadnji pregled i da ces nam brzo roditi.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Tiia sretno!

Evo moj mali jos spava! Cini mi se da mu je ranica dobro - nista ne krvari i kaze da ga ne boli. Jedino je ispregovarao da ga ne vodim u vrtic dok mu ne skinu savove Al dobro, to moze...

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Tajci, QueenBee, di ste? Kako ste? Vi usle u deveti mjesec?
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 30.08.2016. at 10:08

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Vratija se i Šime..
    Prije svega saljem puse ozdravilice svim bubanim bradama i nogicama

Mi smo sinoc dosli kuci u 8 navecer. Nekih 5-6 sati voznje od kojih sam pola prespavala. Jucer cijeli dan spavam-ujutro do pola 9, u podne ćorka od pola sata, 3 sata u autu..kod kuce me neka nesvjestica uhvatila, nesto promrljala po tanjuru i u 9.30 opet legla. Jutros se jedva u 7 ustala. Sva natecena. I sad jedva cekam opet leci samo da skupim cure iz vrtica. Sto mi je??
    Ne mogu ni jesti-od svega mi muka i nece niz grlo.
    Nokakvog poriva za gnijezđenjem vise nemam. Samo da mi je u neki polumrak se zavuci i biti sama. Lezi mi se i nista mi se ne radi.
    I ruzne sam volje, sva neka depresivna. Zivcira me mama koja voli jednu unuku vise od druge, odlazak u rodiliste kojeg se uzasavam, teta u hzzo kojoj je mrsko odgovorit na pitanje, urednica koja non stop salje nove materijale, kolege koje bi mijenjali raspored...toliko nekih mrskih stvari za obavljat, a ja bih najradije u ormar se zatvorila i cekala da beba isklizne iz mene.
    Mazim trbuh, povezujem se s bebom sve dublje, zatvaram se u sebe skroz. Smanjila sam Mg na 350mg dnevno, danas sam 36+3tt. Nikakvih promjena nema-kontrakcije tu i tamo, kakam danas ko grlica, gaćone stalno malo mokre, iscjedak sluzav..osim tog umora i poludepresivnog stanja-nista za prijaviti.

Idem po cure..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •