Stranica 43 od 581 PrviPrvi ... 3341424344455393143543 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,101 do 2,150 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

franny ne zelim ti da iz svega ispadne pozitivna situacija!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moji leukociti su cijelu trudnocu poviseni, uk mi je u redu kao i brisevi!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Franny ma to snupi opet ima tipfelere

Vecim betama treba duze da se poduplaju
    Iako, bilo bi dobro da je nesto veca
    Ne ostaje ti nista drugo nego ono sto niti jedna od nas ne voli - cekati i vidjeti sto ce biti
    Drzim palceve!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

da. moja se priča skoro pa u sekundu poklapa s pričom od prije 2 godine. od datuma ZM pa sve do činjenice da mi je ginićka na skijanju ko i onomad i da tek u pondjeljak mogu nazvati radi dogovora za pregled...
    hvala cure, neću vas više daviti. idem sabrat misli.

Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Sta znaci oznaka abd ,,'

Zima77 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Mene danas pece trbuh I boli me dole kod prepona, nikako se namjestiit,,,,

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku

Znam da nije smiješno, ali stvarno se nisam mogla suzdržati. Nemojte zamjeriti.
    Franny, a da odeš još jednom vaditi betu sutra? Mislim, ako ne možeš do gin još par dana, sutrašnja beta bi ti mogla biti dobar orijentir što očekivati, čisto da te čekanje ne izludi. U svakom slučaju za pozitivan scenarij. Drži se!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

franny uz tebe smo draga mooja beta je isto bila niska, i napisala sam ti 66% ti treba rasti u dva dana. koliko sam ja upućena isto mislim da dok je manja raste sporije.

snupi rekla si da si i ti s povišenim leukocitima...koliko otprilike?
    pazite ovo...prošli četvrtak leukociti 15,4 (ref do 9,7), granulociti neutrofilni 73 (ref do 72), crp tad nisam vadila. onda novi nalaz zbog crp-a leukociti 16,5 (ref do 9,7), granulociti neutrofilni 82 (ref do 72), crp 4,5 (ref. <5)...leukociti rastu crp ok...čekam briseve grla i nora i novu urinokulturu (premda zadnja rađena 24.2)
    ali osjećam se super

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

sorri franyy krivo sam napisala!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ne znam stanje ali mi pise da su poviseni jer mjere svaki put trakicom umocenom u urin i stalno govore da su pozitivni i ja se super osjecam. Ali postala sam zaboravna i pocinjem pisati krive izjave, franny jos jedan put zao mi je kaj sam krivo napisala!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

a ti govoriš o mokraći, aj o krvi. mokraća je dosada bila ok.
    a ovo za franny...sigurna sam da je svatko od nas shavtio što želiš reći. ja čak ono ne nisam ni pročitala u prvoj verziiji

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

vidis da sam smusena i ja , moj leukociti u urinu su pozitivni a ti pitaj zakaj su ti ovi krvni poviseni? Bas me interesira.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nisu ni leukociti u krvi problem, ako crp nije previsok. Tako su meni rekli

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

danas mi ovce nisu doma pa se odjavljujem sa foruma za danas!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

snupi, kao što i vrci kaže, nisu problem povišeni, ali do neke mjere. moj gin kaže 15, s tim da mu ja zaista vjerujem. čekam pon i pregled pa ću vam znati više prenijeti za svaki idući sličan upit.
    meni je crp ok 4.5, ne znam, ne vidim paniku, ali ajde da pričekam još tu urinokulturicu i briseve grla/nosa....dalje ne znam kaj bi moglo biti, osim da je to moja reakcija na trudnoću.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    franny uz tebe smo draga mooja beta je isto bila niska, i napisala sam ti 66% ti treba rasti u dva dana. koliko sam ja upućena isto mislim da dok je manja raste sporije.

snupi rekla si da si i ti s povišenim leukocitima...koliko otprilike?
    pazite ovo...prošli četvrtak leukociti 15,4 (ref do 9,7), granulociti neutrofilni 73 (ref do 72), crp tad nisam vadila. onda novi nalaz zbog crp-a leukociti 16,5 (ref do 9,7), granulociti neutrofilni 82 (ref do 72), crp 4,5 (ref. <5)...leukociti rastu crp ok...čekam briseve grla i nora i novu urinokulturu (premda zadnja rađena 24.2)
    ali osjećam se super
    beta sporije raste dok je veća, ne manja.

a povišeni leukociti u trudnoći nisu problem ako je crp ok. a referentna vrijednost za crp u trudnoći je do 15.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a ovo za franny...sigurna sam da je svatko od nas shavtio što želiš reći.
    potpis!! i ja sam prv opročitala pozitivnu rečenicu, a onda sam uočila onaj"ne" . snupi :hug: , ne uzimam ti za zlo nikaj, i meni je danas trenutno neki ludi dan, nisam znala da li da se smijem kad sam to pročitala ili da se rascmoljim od hrpetine hormona koji me peru...tako da oprosti ti meni, ako sam te rastužila komentarom ili bacila u bed .

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Zima77 prvotno napisa Vidi poruku
    Sta znaci oznaka abd ,,'
    abdomen

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moja ginićka se vraća u pon. sa zimovanja pa ju tek onda mogu zvati...nisam pametna da li da sutra opet vadim betu ili da odem na privatni UZV (još je sve malo i sitno, možda se bude vidjela tek gv), a još je daleko do plaće . privat biišla na UZV jer svojoj ginićkoj baš više i ne vjerujem nakon zadnje T. vađenje bete je jeftinija opcija, možda ipak odem još jednom...
    Posljednje uređivanje od Franny : 06.02.2014. at 16:21

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Pozdrav cure
    Ovako, zadnji put sam mengu dobila 31.12, i trajala mi je do 6.1., menga mi je inače neredovita, često kasni i nije uvijek ista, nekada imam jake bolove i jako krvarenje a nekad skroz obrnuto.
    Već dva dana imam osjećaj kao da ju trebamm dobit. Jako me strah da nisam trudna i po cijele dane razmisljam o tome jer još ne želim trudnoću još sam mlada.
    Htjela bih da mi pomognete, da mi preporučite koji test da kupim i šta da napravim, dal je možda prerano za radit test.
    Znam da postoje mnogi razlozi za kašnjenje menge i jedan među njima je i problem sa štitnjačom a ja ga imam već od osnovne šk, nisam u stresu, ali imam veliku želju za hranom i udebljala sam se, a ne znam dali i debljane može biti jedan od razloga.
    molim vas za pomoć, hvala unaprijed

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Franny i Snupi Nadam se da se nitko nije uvrijedio na moj smajlić. Naravno da nitko nije ni pomislio na išta drugo do lapsusa.
    Franny, odi vadit betu ujutro, biti ćeš mirnija.
    Posljednje uređivanje od Peony : 06.02.2014. at 18:12

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Peony pa kako ste i i cura?kako naša nevista? još malo .kad je termin?

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Željkice, evo super smo i cura i ja, još 3 tjedna do termina (28.02.), ali mislim da bi mogla i kasnije, ja čvrsto zabetonirana, nikakvih kontrakcija nemam (pa ni lažnih). Ona je u međuvremenu postala dosta divlja, osobito oko ponoći, onda je baš Inače, redovito vas čitam na pdf Nakon poroda, čisto da vidim što me čeka. Čujem da se ti i zet dosta družite s napom...

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

neću vadit betu. odlučila sam. pričekat ću taj pon. da mi se ginićka oglasi na telefon i da me naruči za pregled. pa što bude, bit će. i tako ja ništa ne mogu učiniti.. odnosno, ako se budem živcirala, mogu samo pogoršati. želim imati mirniji vikend i bar to malo maštati da je sve u redu. ako ne bude u redu, nekako ću već u nove pobjede.
    hvala curke

Peony, predobro kužim tu tvoju malu "divljakušu" . moja bi se obično seljakala i mlatarala od ponoći do cca 3- 4 ujutro. već sam mislila: gotovo je, kad se rodi, to će biti doba našeg intenzivnog druženja jer neće spavati. ali imam sreće - od prvog dana spava cijelu noć, od 20h do cca 7, pol 8 ujutro. želim takvu bebu i tebi .
    Posljednje uređivanje od Franny : 06.02.2014. at 22:29

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

7777 ako si trudna bilo koji test će ti pokazati pozitivno i onaj za 15 i onaj za 80kn

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Peony prvotno napisa Vidi poruku
    Željkice, evo super smo i cura i ja, još 3 tjedna do termina (28.02.), ali mislim da bi mogla i kasnije, ja čvrsto zabetonirana, nikakvih kontrakcija nemam (pa ni lažnih). Ona je u međuvremenu postala dosta divlja, osobito oko ponoći, onda je baš Inače, redovito vas čitam na pdf Nakon poroda, čisto da vidim što me čeka. Čujem da se ti i zet dosta družite s napom...
    O da napa nam je najbolji prijatelj evo i sad spava kraj nje u kolicima kad je grintav i nemože uhvatit san ona nam puno pomogne!moj u trudnoći uvik ujutro oko 5 ima tulum tako je ostalo i sad budi se oko 5 rijetko preskoči a ja bi spavala pa se borimo sat vremena da zaspe.
    još malo sve to tebe čeka,želim ti brz i lagan porod!

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Željkice, tebi i zetu.
    Franny, jedna velika i tebi.

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Pisala sam pred jedno dva tjedna o amniotic band-u tj amniotskoj traci koja nas jos uvijek muci.. jucer bio pregled na srecu s bebolinom je sve ok, za sad se drzi podalje od te trake i uspjesno ju izbjegava ali nadali smo se da ce nestat ili da ce ju potrgat medjutim jos nije.. po svim mjerama (bpd,ac) odgovara tjednima, cak je i malo u plusu ali po FL kao kasni par dana , rekla je dr da je to sve ok pa se nadam da je.. Sad smo 18+6 i kontrola tek za 4 tjedna.. Jos uvijek nam ta traka stvara nervozu i strah pogotovo jer ga jos ne osjetim pa je tesko bit smirena i opustena a napadaji placa me ulove samo tako.. I tako, dan za danom nadamo se najboljem i vjerujemo da ce mali borac koji je do sad izborio se kroz puno toga nadici i ovu zapreku..

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Sorry jejja, nisam baš upućena o ovome što govoriš?
    Nisam uopće pročitala tvoj post o tome prije.
    O čemu se točno radi?

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

evo tu sam i temu otvorila ali nitko ne zna bas nesto o tome pa da ne ponavljam nadugacko.. to je traka koja prolazi kroz amniotsku tekucinu i beba se moze zaplesti u nju... http://forum.roda.hr/threads/83802-a...=amniotic+band

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Jejja, probaj se ne zabrinjavati. Ako su ti još na prošlom pregledu rekli da ako se bebač do tad nije zapetljao, vjerojatno ni neće, onda je sa svakim odmakom vremena sve manja šansa da se bebo zamota. To bi mi bilo nekako logično. A ti si već skoro na pola trudnoće, 18+6 nije baš tako malo. Osim toga, sve ostalo je uredno i doc. te naručila redovno za 4 tjedna, da imalo sumnja da bi mogao nastati neki problem, mislim da bi te naručila ranije. I da, svaki dan možeš očekivati da ćeš osjetiti prve pokrete , to će te umiriti.

jejja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Ma da tako je i meni logika al znas kakav je mozak pod hormonima...luda kuca.. da, bas zato i cekam te pokrete da mi bar bude lakse kad osjetim neki kick u mjehur rebra i sl hvala ti

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Jejja, neznam što je to, ali nadam se d će biti sve ok, što se tiče mjera, sve su to odstupanja, pa meni je samo glava bila veća, a sve ostalo malo manje. ali dok dr ne drami, mislim da nemamo mi šta.
    ja nekad osjetim pokrete nekad ne, evo ko danas, pa sam nervozna malo, jel još kome da koji dan je preskočilo, inače sam19+1. jučer mi baš plesalo prvi put skoro cijeli dan
    Posljednje uređivanje od Tiia : 07.02.2014. at 17:13

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Nek dan sam pisala o leukovitima 16,5 i granulocitima neutrofilnim seg 82, uz dobar crp... Sad sam dobila nalaz i u nalazu stoji napomena da su u nekim neutrofilima nadena toksicna granula?!
    Bris grla/nosa i urinokultura su uredne isto od tog dana

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Jel netko pio klavocine u trudnoci? Veli dr da se smije pa sad ne znam valjda moze

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zmi jucer bili kod dr.sve ok s bebicom.jedino je papa nalaz losiji pa moram u srijedu na briseve,jel znate mozda na sta ce sve uzimati bris?. kontrola za 4 tjedna,i tada uzv,ali nije rekao dali ce raditi anomaly scan.

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Jel netko pio klavocine u trudnoci? Veli dr da se smije pa sad ne znam valjda moze
    ja sam morala piti u 10om tjednu trudnoce, al ne sijecam se naziva.
    Valjda doktorica zna.

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

evo i mene ovdje, strah zabrinutost, panika to me prati 0-24 i ne mogu se opustiti ni sekunde
    treca trudnoca tesko dobijena ( dvije izgubljene ) kako me ne bi bilo strah ?

sad smo 9tj
    svaki dan iskopam novi strah, ....sad me trenutno brine listerija ( jela sam kiseli kupus, slaninu, pastetu :/ )
    htjela bi se testirat da budem mirnija , jel se tko testirao u trudnoci ?
    dali je moguce da je covjek prebolio listeriju i ne moze je vise dobit ?

drugo, ja imam iscjedak od bijelog do zlatno zutog, gljivica nemam, upale nemam, bez mirisa je i ne svrbi,

trece , kod velike nuzde mi se dole sve raspada dok ne krene , ono toliki jak pritisak i bol , jel vama tako ?

cetvrto.....bit ce sigurno za koji dan

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam imala jednu paničnu epizodu nakon što sam jela domaću sušenu kobasicu. Ali su me doktor i ostali brzo razuvjerili. Ako si cijeli život jela te salate,kupus i slično, moguće da si već i imala listeriju. Iako, meni je doktor rekao, to je rijetka bolest, kad smo ikad čule da netko to ima ili je dobio, i još pogotovo u trudnoći?
    Ja cijelo vrijeme jedem sve, i kupus ne perem list po list ili kako su već cure znale pisati - kako prije, tako i sad

Toksoplazmoza i domaće sušeno meso su mi ipak bili malo nezgodniji pa sam to izbjegavala (ako nisam znala čije je, a i ovako mi nije bilo do toga). Paštete jedem, jednom na tjedan ili dva, meni to fino. Ne mogu si pomoći

Iscjedak je i meni uvijek od bijelog do žućkastog. Brisevi čisti. Par puta sam dobila vaginalete i preporuku za lactogyn, ali meni je jednostavno iscjedak uvijek takav..

Znam da je lako imati puno panika, ali neki puta je dobro paziti da ne bude previše. Znam da je tebi malo sve i teže, držim fige da je ovo treća sreća

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Draga Crvenkapica,i mene je strah svega,ali i dalje jedem kiseli kupus,i domacu slaninu,pastete bas ne volim.

A sto se iscjetka tiče ,vjerovatno ti je od gela ili utrića.
    Ako se pojavi peckanje ili neugodan miris odi do gin.

Sto se nuzde tice meni nije tako,ali vjerovatno je od hormona.
    Meni je 3 dana izostala stolica i prdila sam po cijele dane sto je neobicno za mene ,prošlo samo od sebe...vjerovatno zato i kazu da smo u drugom stanju...
    Meni sutra punih 11tj., strah i panika polako popušta,kazu prvih 12 tj. su najkritičnija.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

crvenkapice, sve nas je ovdje strah. vjerujem da cure koje nije i nema baš puno ili rijetko dolaze na forum. ali nekad je smatram zdravo napisati sve ovdje što nas muči jer onda nam je i samima puno puno lakše

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

crvenkapice, iscjedak ti je najnormalniji u trudnoći, pogotovo taj koji opsuješ, malo žućkasti, ako je bez mirisa - tzv. sunčani iscjedak. ja ga imala u svakoj T i nitko me nije slao na nikakve dodatne briseve zbog toga, osim onih redovnih koji idu po ps-u .

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jako sam izbirljiva u trudnoci sa hranom , ne mogu svasta jesti a paštete argete obožavam i sad se kajem sto sam ih jela

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Joj crvenkapice, čime se sad zabrinjavaš... ne može nam život stati jer smo trudne.
    Razumijem strahove, ali opet, treba negdje podvući crtu,jel?

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

potpis .
    ja sam u obje T jela i kobase, tj. suhomesnate proizvode i davila se u pašteti i sličnim sra***. oke, meni tj. djeci nije niš bilo, to ne znači da nekome drugome možda neće naškoditi, ali opet, ponekad treba "opasno živjeti" .

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Cure moje, jesu li normalni grcevi tijekom noci? Nekad malo jaci, a nekad slabiji... usli smo u 6.tj trudnoce, tek na pocetku pa se malo brinem :/

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja se nisam ničega odrekla u hrani. Baš sad mislim o tome i ne mogu se sjetiti da sam nešto izbacila iz jelovnika.
    I sve je u redu.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam skroz izbacila samo kolace sa sirovim ili nedovoljno obradenim jajima

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj crvenkapica77 prvotno napisa Vidi poruku
    Jako sam izbirljiva u trudnoci sa hranom , ne mogu svasta jesti a paštete argete obožavam i sad se kajem sto sam ih jela
    crvenkapice draga, ma što će biti od paštete? ma gotovo sve možeš normalno jesti - salatu, kupus i sl. dobro operi, provjerene mesne i mliječne proizvode slobodno možeš jesti. a i junk si slobodno priušti kad te ulovi želja. moraš malo olabaviti iako znam da ti je teško i da bi sve držala pod strogom kontrolom. ali evo, ako ti išta znači, ja ti garantiram da bebi baš ništa neće biti ako pojedeš paštetu argetu kad se zaželiš

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •