franny ne zelim ti da iz svega ispadne pozitivna situacija!
franny ne zelim ti da iz svega ispadne pozitivna situacija!
Moji leukociti su cijelu trudnocu poviseni, uk mi je u redu kao i brisevi!
Franny ma to snupi opet ima tipfelere
Vecim betama treba duze da se poduplaju
Iako, bilo bi dobro da je nesto veca
Ne ostaje ti nista drugo nego ono sto niti jedna od nas ne voli - cekati i vidjeti sto ce biti
Drzim palceve!
da. moja se priča skoro pa u sekundu poklapa s pričom od prije 2 godine. od datuma ZM pa sve do činjenice da mi je ginićka na skijanju ko i onomad i da tek u pondjeljak mogu nazvati radi dogovora za pregled...
hvala cure, neću vas više daviti. idem sabrat misli.
![]()
Mene danas pece trbuh I boli me dole kod prepona, nikako se namjestiit,,,,
Znam da nije smiješno, ali stvarno se nisam mogla suzdržati. Nemojte zamjeriti.
Franny, a da odeš još jednom vaditi betu sutra? Mislim, ako ne možeš do gin još par dana, sutrašnja beta bi ti mogla biti dobar orijentir što očekivati, čisto da te čekanje ne izludi. U svakom slučajuza pozitivan scenarij. Drži se!
franny uz tebe smo dragamooja beta je isto bila niska, i napisala sam ti 66% ti treba rasti u dva dana. koliko sam ja upućena isto mislim da dok je manja raste sporije.
snupi rekla si da si i ti s povišenim leukocitima...koliko otprilike?
pazite ovo...prošli četvrtak leukociti 15,4 (ref do 9,7), granulociti neutrofilni 73 (ref do 72), crp tad nisam vadila. onda novi nalaz zbog crp-a leukociti 16,5 (ref do 9,7), granulociti neutrofilni 82 (ref do 72), crp 4,5 (ref. <5)...leukociti rastu crp ok...čekam briseve grla i nora i novu urinokulturu (premda zadnja rađena 24.2)
ali osjećam se super![]()
ne znam stanje ali mi pise da su poviseni jer mjere svaki put trakicom umocenom u urin i stalno govore da su pozitivni i ja se super osjecam. Ali postala sam zaboravna i pocinjem pisati krive izjave, franny jos jedan put zao mi je kaj sam krivo napisala!
a ti govoriš o mokraći, aj o krvi. mokraća je dosada bila ok.
a ovo za franny...sigurna sam da je svatko od nas shavtio što želiš reći. ja čak ono ne nisam ni pročitala u prvoj verziiji![]()
vidis da sam smusena i ja , moj leukociti u urinu su pozitivni a ti pitaj zakaj su ti ovi krvni poviseni? Bas me interesira.
Nisu ni leukociti u krvi problem, ako crp nije previsok. Tako su meni rekli
danas mi ovce nisu doma pa se odjavljujem sa foruma za danas!![]()
snupi, kao što i vrci kaže, nisu problem povišeni, ali do neke mjere. moj gin kaže 15, s tim da mu ja zaista vjerujem. čekam pon i pregled pa ću vam znati više prenijeti za svaki idući sličan upit.
meni je crp ok 4.5, ne znam, ne vidim paniku, ali ajde da pričekam još tu urinokulturicu i briseve grla/nosa....dalje ne znam kaj bi moglo biti, osim da je to moja reakcija na trudnoću.
potpis!! i ja sam prv opročitala pozitivnu rečenicu, a onda sam uočila onaj"ne". snupi :hug:
, ne uzimam ti za zlo nikaj, i meni je danas trenutno neki ludi dan, nisam znala da li da se smijem kad sam to pročitala ili da se rascmoljim od hrpetine hormona koji me peru...tako da oprosti ti meni, ako sam te rastužila komentarom ili bacila u bed
.
moja ginićka se vraća u pon. sa zimovanja pa ju tek onda mogu zvati...nisam pametna da li da sutra opet vadim betu ili da odem na privatni UZV (još je sve malo i sitno, možda se bude vidjela tek gv), a još je daleko do plaće. privat biišla na UZV jer svojoj ginićkoj baš više i ne vjerujem nakon zadnje T. vađenje bete je jeftinija opcija, možda ipak odem još jednom...
Posljednje uređivanje od Franny : 06.02.2014. at 16:21
Pozdrav cure
Ovako, zadnji put sam mengu dobila 31.12, i trajala mi je do 6.1., menga mi je inače neredovita, često kasni i nije uvijek ista, nekada imam jake bolove i jako krvarenje a nekad skroz obrnuto.
Već dva dana imam osjećaj kao da ju trebamm dobit. Jako me strah da nisam trudna i po cijele dane razmisljam o tome jer još ne želim trudnoću još sam mlada.
Htjela bih da mi pomognete, da mi preporučite koji test da kupim i šta da napravim, dal je možda prerano za radit test.
Znam da postoje mnogi razlozi za kašnjenje menge i jedan među njima je i problem sa štitnjačom a ja ga imam već od osnovne šk, nisam u stresu, ali imam veliku želju za hranom i udebljala sam se, a ne znam dali i debljane može biti jedan od razloga.
molim vas za pomoć, hvala unaprijed![]()
Franny i SnupiNadam se da se nitko nije uvrijedio na moj smajlić. Naravno da nitko nije ni pomislio na išta drugo do lapsusa.
Franny, odi vadit betu ujutro, biti ćeš mirnija.
Posljednje uređivanje od Peony : 06.02.2014. at 18:12
Peony pa kako ste i i cura?kako naša nevista? još malo .kad je termin?
Željkice, evo super smo i cura i ja, još 3 tjedna do termina (28.02.), ali mislim da bi mogla i kasnije, ja čvrsto zabetonirana, nikakvih kontrakcija nemam (pa ni lažnih). Ona je u međuvremenu postala dosta divlja, osobito oko ponoći, onda je bašInače, redovito vas čitam na pdf Nakon poroda, čisto da vidim što me čeka. Čujem da se ti i zet dosta družite s napom...
![]()
neću vadit betu. odlučila sam. pričekat ću taj pon. da mi se ginićka oglasi na telefon i da me naruči za pregled. pa što bude, bit će. i tako ja ništa ne mogu učiniti.. odnosno, ako se budem živcirala, mogu samo pogoršati. želim imati mirniji vikend i bar to malo maštati da je sve u redu. ako ne bude u redu, nekako ću već u nove pobjede.
hvala curke
Peony, predobro kužim tu tvoju malu "divljakušu". moja bi se obično seljakala i mlatarala od ponoći do cca 3- 4 ujutro. već sam mislila: gotovo je, kad se rodi, to će biti doba našeg intenzivnog druženja jer neće spavati. ali imam sreće - od prvog dana spava cijelu noć, od 20h do cca 7, pol 8 ujutro. želim takvu bebu i tebi
.
Posljednje uređivanje od Franny : 06.02.2014. at 22:29
7777 ako si trudna bilo koji test će ti pokazati pozitivno i onaj za 15 i onaj za 80kn
O da napa nam je najbolji prijatelj evo i sad spava kraj nje u kolicima kad je grintav i nemože uhvatit san ona nam puno pomogne!moj u trudnoći uvik ujutro oko 5 ima tulum tako je ostalo i sad budi se oko 5 rijetko preskoči a ja bi spavala pa se borimo sat vremena da zaspe.
još malo sve to tebe čeka,želim ti brz i lagan porod!
Željkice,tebi i zetu.
Franny, jedna velikai tebi.
Pisala sam pred jedno dva tjedna o amniotic band-u tj amniotskoj traci koja nas jos uvijek muci.. jucer bio pregled na srecu s bebolinom je sve ok, za sad se drzi podalje od te trake i uspjesno ju izbjegava ali nadali smo se da ce nestat ili da ce ju potrgat medjutim jos nije.. po svim mjerama (bpd,ac) odgovara tjednima, cak je i malo u plusu ali po FL kao kasni par dana , rekla je dr da je to sve ok pa se nadam da je.. Sad smo 18+6 i kontrola tek za 4 tjedna.. Jos uvijek nam ta traka stvara nervozu i strah pogotovo jer ga jos ne osjetim pa je tesko bit smirena i opustena a napadaji placa me ulove samo tako.. I tako, dan za danom nadamo se najboljem i vjerujemo da ce mali borac koji je do sad izborio se kroz puno toga nadici i ovu zapreku..
Sorry jejja, nisam baš upućena o ovome što govoriš?
Nisam uopće pročitala tvoj post o tome prije.
O čemu se točno radi?
evo tu sam i temu otvorila ali nitko ne zna bas nesto o tome pa da ne ponavljam nadugacko.. to je traka koja prolazi kroz amniotsku tekucinu i beba se moze zaplesti u nju... http://forum.roda.hr/threads/83802-a...=amniotic+band
Jejja, probaj se ne zabrinjavati. Ako su ti još na prošlom pregledu rekli da ako se bebač do tad nije zapetljao, vjerojatno ni neće, onda je sa svakim odmakom vremena sve manja šansa da se bebo zamota. To bi mi bilo nekako logično. A ti si već skoro na pola trudnoće, 18+6 nije baš tako malo. Osim toga, sve ostalo je uredno i doc. te naručila redovno za 4 tjedna, da imalo sumnja da bi mogao nastati neki problem, mislim da bi te naručila ranije. I da, svaki dan možeš očekivati da ćeš osjetiti prve pokrete, to će te umiriti.
Ma da tako je i meni logika al znas kakav je mozak pod hormonima...luda kuca.. da, bas zato i cekam te pokrete da mi bar bude lakse kad osjetim neki kick u mjehur rebra i slhvala ti
![]()
Jejja, neznam što je to, ali nadam se d će biti sve ok, što se tiče mjera, sve su to odstupanja, pa meni je samo glava bila veća, a sve ostalo malo manje. ali dok dr ne drami, mislim da nemamo mi šta.
ja nekad osjetim pokrete nekad ne, evo ko danas, pa sam nervozna malo, jel još kome da koji dan je preskočilo, inače sam19+1. jučer mi baš plesalo prvi put skoro cijeli dan
Posljednje uređivanje od Tiia : 07.02.2014. at 17:13
Nek dan sam pisala o leukovitima 16,5 i granulocitima neutrofilnim seg 82, uz dobar crp... Sad sam dobila nalaz i u nalazu stoji napomena da su u nekim neutrofilima nadena toksicna granula?!
Bris grla/nosa i urinokultura su uredne isto od tog dana
Jel netko pio klavocine u trudnoci? Veli dr da se smije pa sad ne znam valjda moze
Zmi jucer bili kod dr.sve ok s bebicom.jedino je papa nalaz losiji pa moram u srijedu na briseve,jel znate mozda na sta ce sve uzimati bris?. kontrola za 4 tjedna,i tada uzv,ali nije rekao dali ce raditi anomaly scan.
evo i mene ovdje, strah zabrinutost, panika to me prati 0-24 i ne mogu se opustiti ni sekunde
treca trudnoca tesko dobijena ( dvije izgubljene ) kako me ne bi bilo strah ?
sad smo 9tj
svaki dan iskopam novi strah, ....sad me trenutno brine listerija ( jela sam kiseli kupus, slaninu, pastetu :/ )
htjela bi se testirat da budem mirnija , jel se tko testirao u trudnoci ?
dali je moguce da je covjek prebolio listeriju i ne moze je vise dobit ?
drugo, ja imam iscjedak od bijelog do zlatno zutog, gljivica nemam, upale nemam, bez mirisa je i ne svrbi,
trece , kod velike nuzde mi se dole sve raspada dok ne krene , ono toliki jak pritisak i bol , jel vama tako ?
cetvrto.....bit ce sigurno za koji dan![]()
Ja sam imala jednu paničnu epizodu nakon što sam jela domaću sušenu kobasicu. Ali su me doktor i ostali brzo razuvjerili. Ako si cijeli život jela te salate,kupus i slično, moguće da si već i imala listeriju. Iako, meni je doktor rekao, to je rijetka bolest, kad smo ikad čule da netko to ima ili je dobio, i još pogotovo u trudnoći?
Ja cijelo vrijeme jedem sve, i kupus ne perem list po list ili kako su već cure znale pisati - kako prije, tako i sad
Toksoplazmoza i domaće sušeno meso su mi ipak bili malo nezgodniji pa sam to izbjegavala (ako nisam znala čije je, a i ovako mi nije bilo do toga). Paštete jedem, jednom na tjedan ili dva, meni to fino. Ne mogu si pomoći
Iscjedak je i meni uvijek od bijelog do žućkastog. Brisevi čisti. Par puta sam dobila vaginalete i preporuku za lactogyn, ali meni je jednostavno iscjedak uvijek takav..
Znam da je lako imati puno panika, ali neki puta je dobro paziti da ne bude previše. Znam da je tebi malo sve i teže, držim fige da je ovo treća sreća![]()
Draga Crvenkapica,i mene je strah svega,ali i dalje jedem kiseli kupus,i domacu slaninu,pastete bas ne volim.
A sto se iscjetka tiče ,vjerovatno ti je od gela ili utrića.
Ako se pojavi peckanje ili neugodan miris odi do gin.
Sto se nuzde tice meni nije tako,ali vjerovatno je od hormona.
Meni je 3 dana izostala stolica i prdila sam po cijele dane sto je neobicno za mene ,prošlo samo od sebe...vjerovatno zato i kazu da smo u drugom stanju...
Meni sutra punih 11tj., strah i panika polako popušta,kazu prvih 12 tj. su najkritičnija.
crvenkapice, sve nas je ovdje strah. vjerujem da cure koje nije i nema baš puno ili rijetko dolaze na forum. ali nekad je smatram zdravo napisati sve ovdje što nas muči jer onda nam je i samima puno puno lakše
crvenkapice, iscjedak ti je najnormalniji u trudnoći, pogotovo taj koji opsuješ, malo žućkasti, ako je bez mirisa - tzv. sunčani iscjedak. ja ga imala u svakoj T i nitko me nije slao na nikakve dodatne briseve zbog toga, osim onih redovnih koji idu po ps-u.
Jako sam izbirljiva u trudnoci sa hranom , ne mogu svasta jesti a paštete argete obožavam i sad se kajem sto sam ih jela![]()
Joj crvenkapice, čime se sad zabrinjavaš... ne može nam život stati jer smo trudne.
Razumijem strahove, ali opet, treba negdje podvući crtu,jel?![]()
potpis.
ja sam u obje T jela i kobase, tj. suhomesnate proizvode i davila se u pašteti i sličnim sra***. oke, meni tj. djeci nije niš bilo, to ne znači da nekome drugome možda neće naškoditi, ali opet, ponekad treba "opasno živjeti".
Cure moje, jesu li normalni grcevi tijekom noci? Nekad malo jaci, a nekad slabiji... usli smo u 6.tj trudnoce, tek na pocetku pa se malo brinem :/
Ja se nisam ničega odrekla u hrani. Baš sad mislim o tome i ne mogu se sjetiti da sam nešto izbacila iz jelovnika.
I sve je u redu.
Ja sam skroz izbacila samo kolace sa sirovim ili nedovoljno obradenim jajima
crvenkapice draga, ma što će biti od paštete? ma gotovo sve možeš normalno jesti - salatu, kupus i sl. dobro operi, provjerene mesne i mliječne proizvode slobodno možeš jesti. a i junk si slobodno priušti kad te ulovi želja. moraš malo olabaviti iako znam da ti je teško i da bi sve držala pod strogom kontrolom. ali evo, ako ti išta znači, ja ti garantiram da bebi baš ništa neće biti ako pojedeš paštetu argetu kad se zaželiš![]()