Bodulica prvotno napisa
evo mene kao padobranac jer nit sam trudnica niti namjeravam više biti, ali imam iskustvo s viškom plodne vode koje kako vidim sad muči i Milenche.
moje iskustvo je doduše dosta staro, prošla je već skoro 21 god. od toga, ali bilo je jako traumatično tako da pamtim skoro svaki detalj. bila je to moja druga trudnoća i sve je bilo uglavnom ok. do negdje 27. tjedna. kad je na redovitom uz pregledu ginekolog vidio višak plodne vode i to po njegovim riječima zabrinjavajuću količinu. sad se ne sjećam točno tih mjera jer mi je to sve bilo špansko selo u to doba bez interneta i zapravo nisam poznavala nikoga tko je imao sličnu situaciju da usporedim. znam da je dr počeo spominjati razne malformacije, a jedna od njih je bila i suženje jednjaka uz komentar na kraju valjda da me utješi "a sve vam je to gospođo moja spojivo sa životom." naravno da me nije utješilo već sam počela tražiti druga mišljenja. i sljedeća 2 ginekologa u mom gradu potvrdili su da višak stvarno postoji, ali beba je na uz izgledala skroz u redu koliko se onda moglo vidjeti na ne tako modernim uređajima. da napomenem, onda se ogtt nije rutinski radio, ali su mene odmah poslali na tu pretragu i to je bilo ok. nisam imala gestacijski dijabetes. još sam na kraju dospjela i na sv. duh u zagrebu kod dr. višnje latin koja je u to doba imala napredniji uz i ona je naravno vidjela višak pl. vode, ali me malo umirila jer mi je rekla da je imala više takvih slučaja koja su na kraju završili sretno. tad nam je i potvrdila sa sigurnošću da čekamo curicu <3
da skratim, ta curica je danas zdrava mlada žena i samo se ovako nekad podsjetim koliko sam straha i trauma doživjela dok je nisam primila na ruke. uglavnom, nikad nisam saznala zašto se taj višak plodne pojavio, ali to mi više nije bilo ni bitno. želim ti Milanche od srca da i kod tebe bude slična priča.