Stranica 44 od 581 PrviPrvi ... 3442434445465494144544 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,151 do 2,200 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Evo vec dva dana bljucam, napijem se i iducih pola sata bljuckam....nije to nesto puno, al malo po malo mi se sve vraca, a i lagano mi muka.
    Iko sa slicnim problemima? neznam dal da se brinem ili mi jednostavno beba pritisce želudac?

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

beba pritišće
    jel te i peče usput?
    mene uglavnom samo peče žgaravica i podrigujem, ali tu i tamo se dogodilo da mi se malo i digne želudac

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

nemam žgaravicu, al me peče vec tjednima, a to mi je receno da mi je kako se organi gužvaju :D
    nesmin se više ni sagnit, jer ide sve van

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

to što peče, TO je žgaravica
    ona je i nastala od tog pritiska i proći će poslije poroda (ja inače nikad nemam žgaravicu osim u trudnoći)

savjet: nemoj se saginjati, sve što trebaš probaj iz čučnja, ili kod obuvanja, nogu dić na stolčić da bi vezala tenisice ili slično

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ma imala sam prije i žgaravicu, nije žgaravica, više nekakvo peckanje na koži u području rebara i između grudi... spomenula doktoru pa reko kako se organi namještaju i gužvaju, jer zna nekad probost i oštra bol, nije baš najčešće kod trudnica al dešava se
    al ovo s podrigivanjem i povračanjem je novo. Rekoh ja mene ce uvatit sto god može od trudničkih čari

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mene zgaravica ubija tjednima! Krene nakon dorucka i traje do odlaska na spavanje :rolleyes:
    Inace, mi bili na pregledu i cura se okrenula!!! Hvala snupi na linkovima s vjezbama

Sent from my SM-T310 using Tapatalk

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo i mene ovdje...danas sam 7+6 po zadnjoj menstruaciji. Bila sam do sada na dva ultrazvuka: prvom kad sam bila 6+2 i kad sam prokrvarila, završila sam na hitnom pregledu u bolnici.
    Tamo je doktor vidio samo gestacijsku od 8,2 mm, pravilnu.
    Sljedeći mi je ultrazvuk bio sad, u petak. Nema ploda, nema srca .
    Ali je doktorica vidjela gestacijski od 11,4 mm i još i žumanjčanu.
    Gestacijska je pravilnog oblika to je navodno dobar znak, i oko nje je nekakav koncentričan krug što isto upućuje na pravilan razvoj.
    Naručena sam opet u petak 14.02., i iako je klišejčina - za Valentinovo samo želim jedno malo srce. Tada ću biti 8+3. I ako je bila jako kasna ovulacija trebalo bi se vidjeti srce.
    E da, na duphastonima sam, iako je dr. bila protiv davanja hormona dok se ne vidi plod, al kao dobro - ne može naškoditi.

Puna sam nade...ima li pozitivnih iskustava sličnih mom?

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ima. Nkada je ovulacija kasnije i možda je stvarno trudnoća manja. Ako je gestacijska narasla i vidi se žumanjčana, to je također dobar znak.
    Samo hrabro i pozitivno...

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

MalaRiba držim palčeve da to bude to...i ja sam prošla na početku svašta, zbog smeđčkastog iscjetka pojavila se prerano pa smo prvo tražili GV u maternici, onda plod u GV...evo nas sad u 21 tj...sretno od srca!

Curke koliko je normalno kašnjenje po tjednima kada se gledaju dimenzije koje se mjere na uzv?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

MalaRiba kod spontanih trudnoca se ne zna kad je bila ovulacija pa je moguce i kasnjenje
    Nadam se da ce sve biti dobro, al nema druge nego cekati-iz iskustva znam da to nije lako
    Drz se i nadam se da ces ovaj put imati i porod kakav zelis

MalaRiba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala svima!

Ginger
    Posljednje uređivanje od MalaRiba : 10.02.2014. at 15:35

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    Curke koliko je normalno kašnjenje po tjednima kada se gledaju dimenzije koje se mjere na uzv?
    Meni je rekla da je bebica manja za cca 2 tjedna. Ali da to nista ne znaci i da to moze biti funkcionalno odstupanje. Na UZV slici imam slike dijagrama gdje se vidi da je u okvirima gornjih i donjih mjera.

Amari avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Curke, molim vas da mi napisete da li ste i koliko puta u trudnoći radili papa test ili cervikalne briseve!
    Ja sam papu i briseve igrom slicaja napravila mjesec dana prije trudnoce, bilo je sve ok, sad sam 18 tjedana trudna a doktorica ništa ne spominje!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Papu sam radila 3mj prije trudnoce i ona se ne treba ponavljati

Briseve u 23tt,zbog problema sa cerviksom. Inace su mi rekli da ni njih ne bih trebala ponavljati (osim strep b pred termin)

Ti si nedavno sve radila,mislim da ne trebas sad opet
    Posljednje uređivanje od Vrci : 10.02.2014. at 22:21

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

MalaRiba zelim ti sve najbolje za Valentinovo i da vidis maleno srce! Ako se uz GV vidi i normalna zumancanja vrecica, trebalo bi biti sve u redu.

Mi smo bili danas na pregledu (22+4), sve je u redu.
    Doktorica mi je rekla ako zelimo da odemo na ehokardiografiju, kao jedan oblik screening-a srcanih mana. Dali je neka od vas bila? Cisto da me uputi malo bolje, jer prije nisam o tom razmisljala.

Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

jutro curke. Mi smo bili na kombiniranom prosli tjedan i sve je u redu. Tj. ja sam zakljucila da je sve u redu uz pomoc foruma.
    E sad mene je dr narucila za 3 t pa me zanima jel bi joj se trebala javit sa ovim nalazom ili da cekam 3 tjedna pa da joj pokazem?
    I da jeste li isle na onaj anomaly scan i u kojem tt?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

lili nova ja sam bila na rebru kod prof. malčića da 19+4. otišla sam ipak jer me mučio onaj biokemijski rizik (premda je ukupni bio ok), a i veli ginekolog da mnoge žene idu općenito. ako se misliš naručiti, nabaviš uputnicu i pošalješ im mailom. mene je dr uputio ili na rebro kod malčića ili na srebrnjak kod dr. lulić (koje nije bilo kada sam ja zvala za svoj termin)...
    sve je ok prošlo, pregled kao i svaki drugi uzv. naručena sam opet sa 34 tjedna.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Least hvalaa
    Stvarno prije nisam o tom razmisljala pa cisto da znam o cemu se radi.

I jeste se puno udebljale?

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Anomačy scan se radi između 20 i 22 tt.Mriba zelim ti da bude sve ok! Franny imas li kakvih novosti?Vrci kad mislis da bi moglo krenuti?

filip avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A joj,em su mi se u ovoj trudnoči ranije vene upalilee,em još dobijem i hemoroide.Pa nikad ih u zivotu nisam imala.

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Snupi, jucer sam bila otvorena 1cm, plodna voda mlijecna i ima verniksa u njoj. Imala sam poslije malo crveni iscjedak i dio mi je licio na sluzni cep.
    Nadam se da bude sto prije,jer u pon mozda ostajem u bolnici

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vrci, ajmo mi još proslavit Valentinovo, pa za vikend zbavimo porod?
    ha, kako ti se čini ideja?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hm,gdje mi nestao post?

Ja bih radije i prije,samo ne na valentinovo
    Al za vikend zvuci ok

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    Franny imas li kakvih novosti?
    a i nemam baš nekih naročitih. nisam izdržala pa sam jučer opet vadila betu i opet je niska, iako raste. bila je 6296. dakle 31. 1. 1526, 5. 2. 3040 i 10. 2. 6296. dakle, raste presporo. sutra sam naručena kod ginićke na pregled pa ćemo vidjeti na čemu smo točno. nadam se da ćemo znati.
    zanima me može li se samo na temelju bete pretpostaviti da je to neki npr. zastoj odnosno kašnjenje u razvoju u igri? s obzirom da ona raste, ali tako sporo?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Bete nakon 1000 rastu sporije, to znam. Tako da mislim da ćeš najviše znati nakon uzv-a. Držim fige

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Hm,gdje mi nestao post?

Ja bih radije i prije,samo ne na valentinovo
    Al za vikend zvuci ok
    ja imam neku feštu u petak, pa bih rado išla na nju, zato kažem od vikenda na dalje

Franny, ne znam ništa za betu, ali držim fige da sve bude ok.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I do dva tjedna je sasvim normalno.

Citiraj Amari prvotno napisa Vidi poruku
    Curke, molim vas da mi napisete da li ste i koliko puta u trudnoći radili papa test ili cervikalne briseve!
    Ja sam papu i briseve igrom slicaja napravila mjesec dana prije trudnoce, bilo je sve ok, sad sam 18 tjedana trudna a doktorica ništa ne spominje!
    Ja nijednom. Papu sam radila tri mjeseca prije trudnoće i nije bilo potrebno. A kako sam imala strep B u urinokulturi, neću raditi ni ovaj cervikalni bris jer ću svejedno primiti profilaksu.

Citiraj clematis prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo bili na kombiniranom prosli tjedan i sve je u redu. Tj. ja sam zakljucila da je sve u redu uz pomoc foruma.
    E sad mene je dr narucila za 3 t pa me zanima jel bi joj se trebala javit sa ovim nalazom ili da cekam 3 tjedna pa da joj pokazem?
    I da jeste li isle na onaj anomaly scan i u kojem tt?
    Moj kombinirani je bio direktno poslan mejlom mom ginekologu, ali on mi je svejedno rekao da mu se javim da ga prokomentiramo. Tako da ja bih nazvala. A na anomaly sam išla..oko 20-21 tt. Sad se ne sjećam točno.

Ja o beti ništa ne znam.

Vrci, zašto možda ostaješ u ponedjeljak u bonici?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Iskreno, nisam detaljno pitala...

Koliko sam skuzila, zbog mlijecne plodne vode s dosta verniksa, polako sam otvorena, beba je bila procjenjena na ok velicinu i to moram ponoviti (da nije prevelika, jer sam ja sitnije grade). A i cini ni se jer je mpo u pitanju, to me bas dr ispitivala

Ali ako ovako lijepo nastavi, nadam se prije roditi

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Vrci,a kaj je to verniks?
    Franny,ni moje bete se nisu duplale po školski pa ispalo sve ok,sretnno danas na pregledu
    mi danas punimo 20 tt,na pola puta smo,danas i ultrazvuk,izludit ću od nestrpljenja,kolko mu se veselim,tolko me i strah

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Verniks je ona dlacica koja pokriva bebu. Kad pocne ispadati onda muti plodnu vodu i znak je da je beba spremna za porod

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Vrci, navijam da krene samo i prije ponedjeljka

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Verniks nisu bas dlacice, nego bjelkasta masa koja prekriva kozu ploda kao zastita i kako se porod blizi ona se moze pronaci u plodovoj vodi jer pocinje opadati. Kad se beba rodi u terminu uglavnom se ostati verniksa vide na pregibima.

Franny sretno danas!
    I tebi rahela!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

nama je na uzv AC za 19 tjedana, a ja sam tako oko 21 tjedan...to me muči

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mi obavili ultrazvuk,nažalost nabasala sam na dr koji niš ne priča,na moje pitanje jel bebica u redu i kad mi je točan termin nije niš odgovoril,a kad sam pitala dal se vidi spol samo je onak bezobrazno rekal ne,nije mi ni monitor okrenul da vidim bebicu,niš. po onom kaj sam skužila kaj piše sve mjere pašu za 20 tt,jedino femur piše 19+5,bebica ima 300 grama,veličinu ne znam i naručil me za mjesec i pol..proplakala sam cijelo jutro jer takvog bezobraznog dr još nisam srela,morali bumo ipak nekam prejti između privat jer mi je mjesec i pol puno daleko. Znam da nekaj ne štima sa bebicom,valjda bi rekal,al da nemre odgovoriti na pitanje ak ga pitaš jel bebica dobro,sramota

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

lberc...joj užas, znam kako ti je. mislim glavno da je on vidio sve, ali trebao je ipak nešto tebi prenijeti jer otići tako doma s uzv koji toliko čekamo ...ma

evo mojih dimenzija na uzv 21 tj, s tim da je u nalazu napisano da je biometrija za 20+5 tj
    BPD = 53mm, AC = 136, FL = 34mm, CER = 20,4 CM = 6,4mm, LV = 4,2

jel još kome taj AC bi skoro za 2 tjedna manji?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Least,disiii... mjere mogu biti i po 2tj manje,a da nije problem beba ne raste proporcionalno. Mom je isto trbuscic dugo bio dosta manji,nema to veze. Isto skoro 2tj bila razlika na 2 uzv-a. Recimo glava mu je uvijek bila veca.

Tvoje je uredan nalaz. Ne bi doktor ignorirao da je nesto lose,paze oni na eventualne zastoje u rastu
    Posljednje uređivanje od Vrci : 12.02.2014. at 16:38

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ajme, lberc, pregrozno . sigurno bi ti rekao da nekaj ne štima, ne brini. mi smo njima ponekad kao na traci i ono što je nama od krucijalne važnosti, njima je sporedno. u prvoj T sam pitala dr sa 16 tt gdje je cca sad ta moja bebica, u kojem dijelu trbuha (naravno da nisam mislila da mi je dijete u trbušnoj šupljini!), da bi ona bezobrazno odgovorila da ak nisam znala, ali da mi je dijete u maternici, a ne u trbuhu . a ja sam s xy godina fakat mislila da ga bu donijela roda .

uglavnom, jako sam dobro raspoložena i hvala vam što ste mislile na mene . bebica je 6 mm i kuca joj srčeko , po tome sam 6+1, a ne 7+3 kao po ZM. i tak..odoh odmorit živce, ovo je bilo sve prestresno za mene ovih zadnjih dana. naručena sam za 2 tjedna opet na pregled, da se vidi jel sve oke. dala mi je neke tablete utrogestana, ali da si stavljam vaginalno, 3 X 2 pa sad ne znam jel da to već večeras počnem ili tek od sutra....

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Vrci...znam da je rekao uredno, ali isto tako ne zna disatt mirnoo nekad

Franny pocni od veceras, nema ti to veze, ja sam isto tako pocela. Bas mi je drago za srceko, jupiii ))

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Franny stavi večeras utrogestan i odmah u krevet jer ce ti inace sve iscurit van.
    Inace ih i mozes popit ako nisi u mogucnosti ih stavljat vaginalno i lezat pola sata poslije. Naravn bolje ih je stavljat vaginalno.
    Kada sam ih popila znalo mi se vrtit od njih.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a ak stavim uložak? dižem se u 5 za posao, pa kak ću ležat pol sata ??
    Posljednje uređivanje od Franny : 12.02.2014. at 18:27

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

nije stvar što će iscuriti nego to što ti nećeš dobiti svoju terapiju. Znam jako je nezgodno, ali onda ti predlažem da piješ u to vrijeme. Primjerice ja sam jednu dnevno pila, a dvije stavljala jer nisam zbog posla drugačije mogla. Isto tako vikendom ako nebi bila doma.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

cure što znači na ultrazvuku kada mjeri biometriju naših bebica primjerice ovo 17w6d+-8d (plus i minus jedno ispod drugog, samo ne znam kak to na mobu napisati

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    a ak stavim uložak? dižem se u 5 za posao, pa kak ću ležat pol sata ??
    ili se digni u 4h ,stavi vrati se u krevet do 5 h ili popij kada se probudis

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

17w6d+-8d (plus i minus jedno ispod drugog, samo ne znam kak to na mobu napisati
    mislim da znači 17 tjedana (weeks) i 6 dana (days) + - 8 dana, odstupanje. tak je i meni pisalo na raznoraznim pretragama da je npr glava stara kao za toliko tjedana, pa opseg škembe za toliko i tak...

oke, bum probala ranije stavit prije posla jer baš ne bih da mi se vrti u glavi dok vozim 55 km na posao...

hvala na savjetima i idejama .

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

hmm...samo ne kužim ta +- odstupanja su ona dozvoljena ili kako?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa naravno, gdje bismo bile da sve bebe rastu jednako u dan? Sve bi bile rodene isto.
    A i uzv ima odstupanje,jer ne mogu oni to tocno izmjeriti

A da,sad sam skuzila,to znaci da ti uzv mjere mogu biti toliko krive od stvarnih.
    Posljednje uređivanje od Vrci : 12.02.2014. at 20:22

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

e, da, tak je kako kaže Vrci. a i to treba uzeti s rezervom jer ako oni samo za pol milimetra trznu rukom dok rade onaj križić na ekranu, već ti se mjere ne poklapaju, odnosno odstupaju. a i svaki uzv uređaj je drugačiji pa od tuda odstupanja.

elem, glede tog utrogestana, sad čitam na uputama da se u prvom tromjesečju uzima samo vaginalno. a ako se npr. treba uzimati oralno (ne u trudnoći), onda da može izazvati kao nuspojavu pospanost ili vrtoglavicu, i to čak 1-3 sata nakon primjene, a to mi baš ne bi pasalo s obzirom da tak daleko vozim na posao i s posla.
    imam i pitanje: nigdje ne piše pa to onda znači da ne trebam uzimati svakih 8 sati ili?? jer npr. dok sad legnem leći, biti će možda i 23h ili kasnije, a ako si ujutro stavim oko 4 h, proći će malo više od 4 sata. jel to smeta ili ne? treba li razmak biti pravilniji?

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja sam probala raditi što pravilniji razmak. Ne točno 8 sati, ali nekako mi se 4 sata čini malo...

Meni je od pijenja utrića bilo i muka, i vrtoglavica, i pospanost. Užas su za piti

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Franny bravo za bebicu!
    Nikako piti utrice i voziti!
    Meni je od njih oralno bilo strasno zlo, vrtoglavica i pospanost, grozno...
    Vaginalno nikakvih nuspojava

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Franny bas mi je drago zbog bebice. Super!!!!!

Jel stvarno 3x2 utrogestana il mozda 3x1 pa si krivo napisala? S obzirom da u prvom slucaju uzimas 6 tbl dnevno.
    I svakako je bolje vaginalno, nuspojave su manje jer na taj nacin djeluje lokalno. Uzimati ga oralno donosi mucnine, vrtoglavice, pospanost. I nece on ispasti, samo je dobro da mirujes barem pola sata dok se otopi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •