Sanjo-zao mi je sto je neonatologija pokvarila tako divan porod. Treca sreca?![]()
Milenche-ak treba, odoh za tebe brat lisce maline i susit :D
Kupila sam ga danas u biljnoj ljekarni-17kn, škartoc od Agristara, 100% list maline. Bas je fin za piti. Mogla bih i brusnicu poceti piti isto-kaze mi krezuba travarica iz ljekarne da se puno rodilja zali na bakterije u rodilistu pa da se zastitim. Htjela mi dati i caj za dojilje pa sam joj rekla da ne treba jer zaista imam puno mlijeka.
Pozeljela mi je srecu i poklonila predivni krezubi osmjeh na odlasku![]()
QB meni su nalijegali, i isto je dobio kefalohematom. Sad si me sjetila. Vjeruj nisam blagoslovljenja, jer sve sto je tek za mene trebalo biti savsreno, nije bilo! Nisam ga dobila na prvi podoj, dobio je infekciju, borila se sa posjetama, da mi kazu nalaze tj.dijagnozu... I moram priznati da se uzasno osjecam jer su mi oduzeli prvi podoj! A islo nam je kao od sale!
Zato me sada uopce je dira nista, zelim zdravu bebu na prsa i dojenu! I trudit cu se da dobije najbolje sto joj mogu da ti!
TO i meni u Vinogradskoj bilo. Ja sam se onesvijestila pod tušem... a rekla sam da nisam sposobna odmah nakon poroda pod tuš, pa su rekle da ok. Ujutro su me onda odvele, al mi svejedno nije bilo dobro
Ma sve mi je u super sjećanju ostalo. Osim što nisam stigla na epiduralnu
Ja se nikako ne mogu maknuti od čitanja ove teme... ajd nadam se da ću uskoro opet biti tu (trenutno u postupku mpo)
Sanjo-imas pravo. Ti si imala savrsen prvi dio poroda, ja onaj drugi. Nas dvije skupa imamo porod iz snova :D
Vrci-jadtuk pid majicu i slepaj se kraj nas :D kod nas si dobrodosla bez obzira
Vrci ~~~~~ da nam se tu prikacis sto prije
Eee vidis, a cimerica... Palo joj zeljezo, rekla im da uzmu bebu.. Cijeli dan je odbijala jer se nije dobro osjecala... U jednom trenu neka se sestra izdere na nju! A ja kak sam bila u zutoj minuti... Izderem se umjesto da samo mjerite savrsen tlak, biko bi dobro da joj zeljezo provjerite! U suprotnom cu joj ja dat ove smede vode iz lavaboa da pije!!!
Izvadili joj krv, a zeljezo 1!
Poslije sam bila prava faca... Svim curama pomogla oko dojenja, sestre bile sretne, a cure jos vise jer ih nitko nije stipao po cicama! Aal sam se nadobivala fiinih cokolada od muzeva tih zena :D
Dan danas se cujemo i druzimo![]()
Jastuk pod majicu*
Strasno koji tipfeleri :D
Imam kveščn cure-boli me rodnica i stidne kosti cijeli dan. Bas neugodna bol, kao da je ziva rana unutra. I maloprije piskim, obrisem se-nema nista na papiru-ali vidim u skoljci na dnu gusto bijelo s crvenim nitima. Pod vodom je pa ne mogu do toga, a ne gura mi se bas prste u skoljku :D takva 2 'grumena' bila. Ispadao mi je cep u prijasnjoj trudnoci, ali mi je ostao na papiru. I bio je ljigav i gust, bez krvavih zilica.
Je li ikoja od vas uspjela vidjeti cep/komad cepa u skoljci?
Vrci ja se bojim igala pa nis ne uzimam sto me mora pikati
Tak da trpim, i svtim sam na ok. Jer znam da me vise kosta osjecaj da igla puca u veni, nego da istrpim! Lude zene al sta ces!
Nemam onaj osjecaj tunela kroz pipi :D samo osjecaj kao da mi breskvicu netko dobro nacipelario
Ali mali su to komadici bili. Mozda ko nokat palca.
Trebala sam zasukat rukav i ispecat to vanka :D
Ja sam savladala igle s pikanjem u mpo. Nije mi više frka ni sama se pikati
A prošla bih kao...prva 3-4 mj tu i bez jastukaDa nisam imala spontani, bila bih tjedan-dva do termina...baš mi sad sinulo
I meni je ono opis čepa, moj je imao krv po sebi
Vrci-meni isto pari cep..jedva cekam otici piskit opet :D
Ja ne znam kako bih se ubola. Ja bi morala neki dr.House manevar izvrsti na sebi pa si svom silinom iglu u nogu zabosti i sl.
Ja fobiju igle imam unazad par.god. Trebala sam si secer mjeriti aparaticem... Muz me piknuo![]()
Podsvijest mi je radila u snu i probud8la sam se ljuta ko pas. Kaze sestra kod ginice da ce me staviti na popis za cuvanje t i kad neka ode, mene stavlja. Sad sam na godisnjem jos 10 dana. Kaj to znaci da cu se morati vratiti na posao i da moram raditi kako god da mi je jer cekam mjesto? Meni je to suludo. Nazvat cu ju, al ne mogu cekati do tad.
Nigdje nisam nis nasla o ovome.
Jutro
Ma to si gluposti. Lijepo kazes dok.da ti nije dobro i da hoces bolovanje. Ovaj mora otvoriti odmah!
Jutro cure! Meni danas pregled. I naravno da od sinoc slabije osjecam malisu. Cini mi se da tako uvik prije pregleda, al isto me strah hvata! A i to isto uvijek prije pregleda. Uf!
QBee, puno toga sto si napisala je i meni frendica ispricala da su joj radili sad na porodu tu u Splitu. Posebno mi je neshvatljivo to rucno sirenje. Ma uopce ubrzavanje bilo cega, ako je bebica dobro.
Jutro!
Jadro, tako se i moj malac pritaji kad trebamo na pregled. Inace dan prije bude mirniji, ali ovaj put se izgleda zeznuo pa je bio prekjucer mirniji, jucer po starom, a danas nam je pregled.
Mene vec danima bole zglobovi na prstima ruku. Mozda su mi ruke nesto malo natecene, ali nista strasno. Kako je vama?
QueenBee 26.9.2016. (Ž)
Tajci66 30.9.2016. (Ž) /23.9.
Jadranka 2.10.2016. (M) /20.9.
bmaric 10.10.2016. (M) /20.9.
*sunshine* 16.11.2016.
Ayan 30.11.2016. (Ž) /20.9.
Milenche 5.12.2016. (Ž) /22.9., 27.9.
Lola32 6.12.2016.
kia 11.12.2016. (Ž i M)/22.9.
Viki88 15.12.2016. (Ž) /21.9.
Tanita14 9.1.2017. (M) / 30.9.
Sanja 22.1.2017. (Ž) /
Leona29 23.1.2017.
Sadie 1.2.2017. (Ž)
ljube555 2.3.2017.
Vjerujem u bolje sutra 27.3.2017.
Jutro, cure!
Sadie-nikad čula da postoji lista za čekanje na otvaranje komplikacija-meni to nema smisla. Ako imaš komplikacije, mora te staviti na njih. Nadam se da ćeš dobiti neki suvisli odgovor od njih.
bmaric-jesi se uspjela obrijati? :D još malo pa nećeš više morat gospoju kasapit..
Jadro- bit će sve ok! Čekamo vas da se vratite s dobrim nalazima![]()
'U mene' ništa novog. Dizala sam se ravno 5 puta piškiti. I to poveće količine. Svaki put trudić nakon što se vratim u krevet. A budući da sam imala 5 sati i 45 minuta za spavati, to bi značilo da sam se ustajala ravno svakih sat vremena. Ako sam i imala neke trudiće preko noći, ja sam ih prespavala. I sad je bio jedan dok sjedim i tipkam.
Luda sam više...6 mi je dana do termina (zapravo 4-ali o toj raspravi s ginekolozima ne želim još misliti) i sad se već razmišljam šta me čeka kad krenu spominjat indukciju.
Da sam se predala sustavu-davnih dana bih bila s Mašom u rukama. Znam da bi 10-15 kapi dripa i bušenje vodenjaka rezultiralo porodom unutar 2h maksimalno-kao i s drugom curkom. A valjda sam tvrdoglava koliko i ova beba :D
Jabuka ne pada daleko od stabla :D
Jedva čekam odvesti cure u vrtić i vratit se spavati. Opet je kišni dan i sve je sivo i hladno i nemam što obuti na noge. Nit se mogu skoncentrirati na išta osim na porod. Nisam nikakvo društvo za ljude koji nisu trudni
QBee, hvala!
Bmaric, mene ujutro bole zglobovi na prstima... al bice da me drzi neka nervoza zadnjih mjesec dana pa stalno pucketam s njima... pa se mislim da me mozda i zato bole. Inace, normalno je bit malo otecen u zadnjim tjednima trudnoce. Sretno na pregledu! I Ayan!
QB ja ga nikad nisam vidjela, al cini mi se da bi to mogao biti cep
Sadiewtf??!! kak to misli? ak trebas bolovanje, onda ga trebas! svasta
Vrci
porod uf...mene uzasno strah...i ne znam kako cu...pogotovo zato sto sam sve to stavila iza sebe (ni skoro 6 godina kasnije ne mogu izbrisati te traume)
ova trudnoca je cudo jedno nakon svega i nikako u glavi posloziti da bih jos jednom trebala proci porod
imam jos vremena...
ja od jutros na 1800 kalorija dijeti
tak cu dan-dva pa onda jesti kao i inace pa na ogtt
mislim da sam dan prije vadjenja krvi jela puno grozdja, al nisam sigurna
no, nadam se da je ipak to razlog
Jadranka, ja hiperventiliram prije svakog pregleda
I sestra mi uvijek mjeri tlak i nakon pregleda, jer je prije u nebesima...
QB, ja nisam nasla 100 kn na cesti, al cu kupit 4 paketa pampersica s kuponom i ustedjet 100 kn.
Danas idem u Bipu, DM i Konzum. Osjecam se kao da idem u ludi izlazak.
Na onom papiru sto nam isprintaju kod gina umjesto trudnicke knjizoce i u ovoj trudnoci mi pise visokorizicna trudnoca. Ja se ne osjecam tako. To ne pise svima? Prvi put sam imala 4 banke, sad 1 duplic nije dozivio srcanu reakciju. Mozda zbog toga. Iako se ja ne smatram visokorizicnom zbog toga.
QueenBee 26.9.2016. (Ž)
Tajci66 30.9.2016. (Ž) /23.9.
Jadranka 2.10.2016. (M) /20.9.
bmaric 10.10.2016. (M) /20.9.
*sunshine* 16.11.2016.
Ayan 30.11.2016. (Ž) /20.9.
Milenche 5.12.2016. (Ž) /22.9., 27.9.
Lola32 6.12.2016.
kia 11.12.2016. (Ž i M)/22.9.
Viki88 15.12.2016. (Ž) /21.9.
Tanita14 9.1.2017. (M) / 30.9.
Sanja 22.1.2017. (Ž) / 12.10.
Leona29 23.1.2017.
Sadie 1.2.2017. (Ž)
ljube555 2.3.2017.
Vjerujem u bolje sutra 27.3.2017.
Ginger-jesam ja dobro iščitala iz tvog potpisa da ti imaš već 3 curice i ovo je četvrta?
Sadie-
argh argh wc-trk trk
Ja cu poppp... Nemam nikakvu dijagnozu vec urednu t i moram cekati da dodem na red za cuvanje zbog inspekcija. I u 23 il 34 tt, v8se ni sama ne znam, ja moram nazad na posao. A ujutro mi je zlo, probava mi divlja, krepana sam i moram odspavati prek dana, dodem doma bebi koja me iscijedi do kraja i skapavam i zivim na *benim pecivima jer nemam snage nista si skuhati. Da ne spominjem da jedva gledam dok se vozim 30 km doma po autoputu. Stalno ili imam migrenu il me boli glava, ne znam kad sam bila normalna. Radim s ljudima koji ce sad stalno kihati, a ja imam astmu (ne mogu se preseliti na drugi odjel).
Tak sam jadna da bih se najrade rasplakala. Stoka retardirana hzzo-ovska. Svaki mjesec dobiju 1100 kn na racun moje place, potrosila sam 45000 na mpo, sto je usteda njima, a sad tu jadna i krepana moram sljakati jer su neki kreteni rekli da se trudnice s urednom t osjecaju cist dobro i mogu okolo skakati ko divokoze. Super za one koje naganjaju karijeru il rade zbog novca, al ja to ne mogu.
Sori na izljevu bikesa, al fakat sam ljuta i jadna.
E, da. Kaze sestra da im inspekcija vraca zene s bolovanja na posao. Wtf!?
wtf?? mislila sam da ću izbacit najvećeu životu koliko me zafrkalo- i ništa!
Nisam misao dovršila
Sadie- 4 banke, a? jes, nisam najstarija! :D zekim se-meni je 36. kad se ne našminkam izgledam 10 godina mlađe.
oticanje-meni strašno otiču sad noge i ruke. Točnije šake i stopala. Prsti su mi smiješni već..uopće ne znam s čim bih to usporedila jer ćevapi su manekeni naspram mojih hmm...mojih...ma auspuha! i to onih s teniskim lopticama na vrhu.
cure, mene opet ćopila znatiželja pa sam se malo pregledala dok sam se prala sad maloprije...ok, bit će too much information pa oni s osjetljivim želucem nek ne čitaju :D
na bideu, poza simulira onaj kanal kod ginekologa-i kad gurnem prst prvo prolazi kroz onaj dio otvora gdje je gornji svod narebren i onda dođem do cervixa. e taj cervix je skrooooooz mekan i otvara se. kao usne-ali skroz mlohave, ide prst unutra bez beda i otvor je poprilično širok. nisam dalje gurala jer nisam nikad gurala dalje od toga. ja bih rekla da to više nije uloživo već otvoreno onak..išla bi 2 prsta unutra bez beda. nisam htjela gurat prst kroz taj otvor/prorez, ali sam malo prstom lijevo-desno (ili gore-dole, percepcija mi sva izvitoperena u tom položaju) i to je jako jako mekano i miče se pod prstom/pritiskom. kao neko skroz mekano tijesto ili neka mekana tkanina.
moram opet pročitati kako sam sebe pregledati pa vidjeti jesam li sve dobro skužila-ali mislim da jesam i da bi nalaz bio cervix skraćen ajme i otvorena prav fino :D
Sadie-možeš li otići ginekologu i reći za migrene, mučnine i loše uvjete na poslu? I reći da nisi sposobna ići na posao. Možda ne bi bilo loše otići svom dr.opće prakse i reći za migrene-da ti napiše dijagnozu-ili što već, ne služe me riječi danas-i onda s tim otići ginekologu koji bi ti na temelju toga ili u skladu s tim napisao mirovanje?
zaista teško slažem rečenice-nadam se da sam uspjela reći što sam htjela
ha-ha! (Pobjedonosni poklič)- otvorila sam se-e, otvorila sam se-e!
Sad me mogu cackati, ne mogu mi nista i nece me bolit-tralala!
Up yours, ob gyns!
Idem stopat kontrakcije ak ne zaspem prije :D
Ajmo cure izvjestaj s pregleda!
Nema veze sto radim popodnevne i subote (al sefica ce me osloboditi toga). Migrene nisu trudnicka tegoba, nigdje mi ne pise da su od hormona. Cim me zaboli grlo i kasljucnem, idem svojoj dr po bolovanje. Kad me ulovi migrena, nazvat cu ju. Al glupo mi je tak se krpat (i jos s3 vozit do dr.pol sata i cekat u redu 1-2 sata jer t i invalidi nemaju prednost jer bi joj svi starci cendrali da su invalidi). Samo se nadam da necu na bol9vanje zbog male, nek je ona mami zdrava, pocela je kasljati i krenuo je zeleni smrkljic i vec mi je pao mrak na oci.
Svaka ti cast, ja nemam zeludac traziti cepove i gledati koliko sam otvorena. Ne zelim znat kak to izgleda. A tek masaza medice.
Sadie, ne znam sto bih ti rekla...
Stvarno mi je nevjerojatno da moras cekati red...
QB, jep, imam tri curice i stize cetvrta bebica
prve tri su mpo bebice, a ova je totalno iznenadjenje
ono, dozivjeli smo lagani sok
inace, ja za tri mjeseca punim 38...
I bravo za otvaranje!
Posljednje uređivanje od Ginger : 20.09.2016. at 09:44