Stranica 451 od 581 PrviPrvi ... 351401441449450451452453461501551 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 22,501 do 22,550 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Vubs-ja nisam u nijednoj trudnoci pogodila spol :D

Vrci, bmaric-uvjerena sam da ce i kod mene brzinom svjetlosti ici porod-samo da se vise 'ulovi' taj pocetak kako treba. Voljela bih vam pisati tu tijek poroda kad krene ali ne bih htjela dozivjeti 'hitno u radjaonu' scenarij

Zelena vila avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

QueenBee i ja te pratim, i od srca ti želim najbolji mogući porod!
    A pratim te jer mi na neki čudan način nadoknađuješ uzbuđenje pred porod , koje ja nisam doživjela jer sam morala na dva carska... jedina satisfakcija mi je što sam se izborila i nisam imala ni jedan vaginalni pregled u obje trudnoće, no nisam došla ovako do kraja pa se nisam mogla ni sama pregledavati
    Uglavnom eto da znaš da tvoje patnje imaju pored edukativnih i ovu neobičnu ulogu

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Zelena vilo, predivnog nicka, hvala ti na ohrabrenju i podršci! Samopregled :D
    Moja procjena je cervix 1/4 i otvorena 2-3 cm (nikakva mudrost, takva sam bila i zadnji put :D). Danas ćemo vidjeti znam li ja što čačkam dole il' ne.

Evo ja se psihički pripremam za pregled. Obukla sam neku zelenu rolku s dugmićima po rukavima da imam što twiddlat među prstima dok me ruju dole.Pripremam se da će mi doći mesar br.1-ona stara 'očekuj najgore, nadaj se najboljem'. Kontrakcija je bilo i po noći i sad ujutro. Ctg to naravno neće očitati jer ja imam čarobni cervix i misteriozne trudove :p
    I obrijala sam se. Čak i podšišala grmić. Ne znam samo koga pokušavam šarmirat ovakva balonasta. Potkoljenice su mi, doduše, ko Čubakine iz Star Wars-ali to mi se ne da sad. Možda da navučem neke dokoljenke...
    Mama će mi doći pričuvati cure. Moram pripremiti paštete i žlicu da ne ruje sama po špajzi-tko zna kakva joj glupost tek onda može pasti na pamet.
    Evo se i prokakah od muke..
    A miša mu..što se mora, nije teško..

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam nocas sanjala Bandica (QueenBee :p ). Da sam na sjednici gradskog poglavarstva, i da je on takve prijedloge imao, da sam umirala od smijeha, i da su mi od toga poceli trudovi :D

Simptomima pridodajem poooospanost, i baljenje... kad god se probudim po noci, cijeli mi kusin mokar od sline iz usta... fuuuj! Kontrakcije nista ja bi ko frendica od bmaric! Jesu joj onda pripomogli s porodom ili samo krenulo?

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam nocas sanjala Bandica (QueenBee :p ). Da sam na sjednici gradskog poglavarstva, i da je on takve prijedloge imao, da sam umirala od smijeha, i da su mi od toga poceli trudovi :D

Simptomima pridodajem poooospanost, i baljenje... kad god se probudim po noci, cijeli mi kusin mokar od sline iz usta... fuuuj! Kontrakcije nista ja bi ko frendica od bmaric! Jesu joj onda pripomogli s porodom ili samo krenulo?
    Dali joj malo dripa i gotovo bilo sve u sekund. Kaze da joj je to bio najlaksi porod. Mene to sigurno nece zakaciti, meni prvo, njoj trece. A s prvim se namucila. Prvo joj je imalo 5 kg, ispratila 10ak rodilja iz boksa, i na kraju imala 30 punata.

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Jadro :D ahahaha vristim! Ti ces, zeno, samo jedno jutro otici u bolnicu i rodit za sat vremena. Garant!

Ja cekam ctg. Imam trudice opet. I ono najvaznije-radi mi skolska opet!!! Yeeeeeeey!!!!! Uh, sad cu joj reci nek me ona proruje jer mi lakse nju podnijeti nego one mesare sto su pred mirovinu.
    Djeca mi prognoziraju da ce im seka doci u nedjelju. Ajde moze..ja sam za...
    Ako je simptom 'napaljenost', ja bih to prijavila

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Evo mene opet....ponovili smo uzv nakon tjedan dana,moja curka je dobila 400grama,ima 2100grama e sad,plodne vode ima i dalje isto,afi 6/7,doktor kaze moze ona nadoc,al ajd bitno da se ne smanjuje njezina kolicina. Beba je na zadak i nece se okrenut zbog tog manjka vode. Jos je s doktorom bila i specijalizantica i objasnjavao joj je kakve se malformacije dolaze uz manjak vode a mene znoj oblijeva,isprepadali me da nisu mogli vise. Sto puta sam tokom pregleda pitala doca jel sve u redu,kaze ma je gospodo samo te vode ima manje. Okrenuta je na zadak i nece se vise moc okrenut.Opseg glavice je veci za 1 cm,doc kaze da je malo,al tak i tak su mi rekli da ce mi beba bit sitnija. Uglavnom odstupanja su bila samo tjedan dana,cak i bedrena kost stima. Danas sam 34+2 i zanima me je li koja od vas imala manjak vode ili zna za ovakav slucaj a da je trudnoca izgurana skroz do termina ?

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ankice-nisam sigurna da sam dobro razumjela-glavica je za 1 cm veca, a bebica je sitnija?
    Nemamo slucaj manjka vode trenutno (ja kao u trgovini da radim-pardoncek na nespretnom izrazzu), samo viska. Ali ako dr kaze da je ok, treba misliti pozitivno. 35 tjedan je skoro trudnoca u terminu bit ce to ok! Uz tebe smo!

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Milenche-gdje si?????

Ja sam se vratila s pregleda. Zakljucak-ja nisam trudna. Moj cervix je i dalje otvoren za prst (2cm uvr' glave), na maximalno 1/2 skracen, ne curi mi plodna voda-radili mi onaj test...plodna voda je blago mlijecna, mislim da pise da se ljusti vernix (d'oh-bezze pisem sto svi znaju), imam mlijeco bijelog iscjetka (to znam i sama)...
    Pregled je bio bolan, ali znala sam da ce i biti takav. Kad sam vidjela u umivaoniku instrumenata koje su gurali u mene, oci mi ispale-od spekuluma, preko nekih cjevcuga, špahtlica...

Ja ne znam sto reci. Dr.je dobra, pitala me da joj kazem sve simptome koje imam pa mi bilo neugodno uopce ista spominjat kad se NE MICEM s mrtve tocke. Pitala me i da joj opisem prijasnja 2 poroda kako su tekli pa kad sam rekla da sam s prvom 3 sata bila u radjaoni, a drugu rodila u 10 jakih trudova, smijala se i rekla da se ne sekiram uopce. A meni u glavi kako cu prenijeti i da li je to moguce..

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj QueenBee prvotno napisa Vidi poruku
    Ankice-nisam sigurna da sam dobro razumjela-glavica je za 1 cm veca, a bebica je sitnija?
    Nemamo slucaj manjka vode trenutno (ja kao u trgovini da radim-pardoncek na nespretnom izrazzu), samo viska. Ali ako dr kaze da je ok, treba misliti pozitivno. 35 tjedan je skoro trudnoca u terminu bit ce to ok! Uz tebe smo!
    Ma prije dva tjedna kad su mi otkrili manjak vode su mi rekli da je bebica sitnija,a danas na uzv-u da je u tjedan dana opseg glavice veci za 1 cm,da to kao nije dovoljno
    ja nju osjetim sad po cijele dane kak se mice,migolji,vjezba,isteze...ctg uredan i sve ostalo ok...bitno da ona meni napreduje

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj ankica prvotno napisa Vidi poruku
    Ma prije dva tjedna kad su mi otkrili manjak vode su mi rekli da je bebica sitnija,a danas na uzv-u da je u tjedan dana opseg glavice veci za 1 cm,da to kao nije dovoljno
    ja nju osjetim sad po cijele dane kak se mice,migolji,vjezba,isteze...ctg uredan i sve ostalo ok...bitno da ona meni napreduje
    Trebao bi biti veci opseg?

Al super na kilazici... Jos malo izdrzi i u terminu ste curke
    Jesi dobila inj.za bebina pluca?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj vjerujem u bolje sutra prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene s pregleda
    sve super, beba zivahna, naravno spol nismo uspjeli vidjeti
    sljedeci pregled 24.10.

volim kada bude jedan ovako opusteni pregled, bez sokova
    idemo dalje

Bravoo ekipa

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ankice - znam curke koje su imale manjak plodne vode s bebom na zadak, višak plodne vode, zastoj u razvoju, i sve je bilo ok.
    ne mogu ne osvrnuti se na ponašanje doktora...strašno, prstrašno. pa jel to normalno više što si dopuštaju?!

meni je trbuh tako težak, beba je bila ok po noći, ali izgleda da odlazim s živcima pošto se bliži porod, i ponovno proživljavam prvi. ne želim im u ruke.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 27.09.2016. at 11:56

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Trebao bi biti veci opseg?

Al super na kilazici... Jos malo izdrzi i u terminu ste curke
    Jesi dobila inj.za bebina pluca?
    A nije dovoljno po njemu 1 cm u tjedan dana....odstupanje po uzv-u je oko tjedan dana samo.
    Jesam,primila sam dva dexametazona jos u 33.tjednu

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Ayan-sto je bilo na prvom porodu?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj ankica prvotno napisa Vidi poruku
    A nije dovoljno po njemu 1 cm u tjedan dana....odstupanje po uzv-u je oko tjedan dana samo.
    Jesam,primila sam dva dexametazona jos u 33.tjednu
    Bit ce to sve u redu? Tako je bilo i sa kilama, pa je dobila
    Jos malo izdrzite

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Kod mene nepromjenjivo stanje.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

QB od srca mi je drago da je beba super, da si ti super i da nalazi ne pokazuju na potrebu induciranog poroda.
    Odnosno da ide sve svojim tokom kako si i zeljela

Iskreno se nadam da ces biti sad mirnija i u miru docekat porod, kad god da termin bio I da ubuduce citamo o kontrakcijama, stezanju, pucanju vodenjaka... I da te otpratimo u rodiliste po svog smotuljka!

Bit cu ti iskrena i reci da si mnogo hrabra ili luda sto se tice svojih pregleda, hopsanja, trcanja. I da to neces vise raditi zbog bebe, sebe, svojih cura doma, obitelji... Naprosto sigurnosti zdavlja!
    A i zbog nas koji te citamo/pratimo i zelimo ti u konacnici najbolje! Narocito nas zena koje smo visokorizicne, u krevetu ili one koje su prosle XY IVF-a, i sl.postupaka! A sve za jedan cilju u zivotu!

Opusti se, pa nisu ti pregledi tako bolni, narocito uz svoje preglede doma i dva poroda.. Vise te mozda psiha optereti pa te boli, stisce i neugodnog osjecaja! Daj sansu doktorima pa svi skupa nadete neku pozitivnu vibru i u konacnici ti krene porod kakav si sama prizeljkujes!
    Uzivaj sada... Peci mafine, pisi recept, igraj se sa curkama ... Samo nemoj u detalje oko muza za nas koje vizualiziramo stvari

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Sanjo
    Necu pozurivati porod. Blago mlijecna voda oznacava bebu koja jos treba biti unutra. Zapravo na nalazu pise da se vide krpice vernixa, a to je naznaceno mlijecna voda-tek prvi stupanj dozrijevanja bebe. Kad se krpice vernixa pocnu raspadati u vodi, onda ona dobije blago mlijecni pa mlijecni pa obilno mlijecni izgled. Gledala sam nalaze iz svoje druge trudnoce-sluzbeni termin poroda je bio 40+6 ali mi je rani uzv pokazao tjedan dana manju trudnocu sto su bili korektni i pisali svaki put na nalazu; npr.'39+5tt (-1tjedan po uzv)'. I isto sam cijeli taj zadnji tjedan bila 2cm otvorena, cervix na pola, bila na 3 amnioskopije i tek na zadnjoj je bila mlijecna voda (prije toga blago mlijecna). Na tom zadnjem pregledu sam odbila indukciju (bila sam 40+5/39+5tt) i nakon 2 dana dosla 5cm otvorena i rodila. Isto sam imala dosta laznih trudova, ali slabijeg intenziteta nego sad. Mogu samo zakljuciti da mi je maternica sa svakom iducom trudnocom sve osjetljivija. Nekako mi to i ima smisla. Moram se pomiriti da ce me laznjaci ovaj put jednostavno ispatiti malo vise, ali ce porod vjerojatno biti lagan-ako ne i laksi-nego prosli put.
    Nazalost, amnioskopiju cu morat raditi jos koji put. Ne mogu reci da ne boli-jer boli-ali ima tu puno psihosomatskog stanja. Sto si opusteniji, manje je neugodno-a ja nisam opustena u toj atmosferi. Prezivjet hocu, kao i sve prije mene, samo moram malo ponos zatomit. Nadam se da ce mi ostati dovoljno snage da bar porod dovrsim na nacin na koji zelim. I, da, sve mi kojima se bebe 'prime' od prve/druge i iznesu trudnocu do kraja bez i s minimalnim lezanjem moramo biti zahvalne. I vjeruj mi da jesam! Cesto to i kazem. Ne bih mijenjala sve moje bolove i stezanja za jedno pravo mirovanje.

A sto se tice muza :D sex mi je zadnja rupa na svirali; muza takla nisam mjesecima i ono 'pusim' je znacilo dati pusu :D ja sam apsolutno anti perverzni tip, od mene ce tesko neki obscesivni sadrzaj doci
    I dalje cu piti caj od maline zbog ucinka na postporodjajno krvarenje, na lopti cu hopsati kad me ledja uklijeste, ali za samopregled ne mogu nista obecati jer sam jednostavno previse znatizeljna :D

Elem, tu sam s vama jos tjedan-dva, valjam baze, pijem hejterima krv i hrabrim sve kojima treba podrska!

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Zaboravila sam reci da je i ova trudnoca nekoliko dana manja i da to trebam imati na pameti

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Samo pozitivno

A vidiš, mene amnioskopija nikad nije boljela

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja sam nekako u glavi zacrtala da ce se ovaj mali rodit s 42 tjedna (kao i braco mu) pa tako i ne ocekujem da se rodi ranije. Makar ne bi imala nista protiv. Al, u prvoj trudnoci su mi ti zadnji tjedni (pocevsi od 37.-og valjda) prolazili u stalnom iscekivanju i osluskivanju i to me malo izludilo. Tako da sad nastojim nista ne ocekivat - nego kad bude bude.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Super sve cure za dobre preglede! Ankice, beba raste, tjedni pomalo prolaze i to je sve ok!

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Vrci-mene je i u prosloj i u ovoj. To ovisi o doktoru koji ju izvodi, o otvorenosti i valjda o opustenosti zene

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ja sam nekako u glavi zacrtala da ce se ovaj mali rodit s 42 tjedna (kao i braco mu) pa tako i ne ocekujem da se rodi ranije. Makar ne bi imala nista protiv. Al, u prvoj trudnoci su mi ti zadnji tjedni (pocevsi od 37.-og valjda) prolazili u stalnom iscekivanju i osluskivanju i to me malo izludilo. Tako da sad nastojim nista ne ocekivat - nego kad bude bude.
    Ni ja se jos ne nadam, zato mi vjerojatno dani brzo prolaze. Ja vec punih 38 tj - nekako mi je to nevjerojatno. I ne opterecujem se tim kad ce. Malo se jesam razocarala sto sam jos uvijek skroz zatvorena, nadala sam se biti bar 1 cm otvorena, mada ni to ne znaci nista, ali eto. Nek je moja beba dobro, a rodit ce se kad tad.

kia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hi cure,

Nije me bilo par dana jel sam napokon doma pa koristimo ove prekrasne zadnje dane babljeg ljeta na selu. Doduse sinoc smo se vratili da sredim papirologiju sa godisnjim i bolovanjem i idemo nazad.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Tri dana ne pijem Mg i danas me peru bh za poluditi. U prosjeku svakih 15ak min.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    Tri dana ne pijem Mg i danas me peru bh za poluditi. U prosjeku svakih 15ak min.
    A mozda je to i nesto drugo Al i da nije... bebici je jos dobro u trbuhu nema veze sto se nisi otvorila... ima dovoljno vremena! Neka raste jos malo na sigurnom.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Milenche, kako je prosao pregled?

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Milenche, kako je prosao pregled?

Voda se nesto smanjila,a i jasam izgubila kg u 5 dana.Beba je za tjedan veca,ne vise za tri tjedna.HbA1c pokazuje da drzim dijabetes pod kontrolom!
    I njeno velicanstvo je odlucilo zauzeti poprecan polozaj,bar za sada.
    Sve u svemu sam jaaakooo sretna i zadovoljna!❤️

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Milenche prvotno napisa Vidi poruku
    Voda se nesto smanjila,a i jasam izgubila kg u 5 dana.Beba je za tjedan veca,ne vise za tri tjedna.HbA1c pokazuje da drzim dijabetes pod kontrolom!
    I njeno velicanstvo je odlucilo zauzeti poprecan polozaj,bar za sada.
    Sve u svemu sam jaaakooo sretna i zadovoljna!❤️
    Jupiiiii! Bravo za mamu i bebicu!!!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Prvo , moram reci da mi je drago vidjeti nove trudnice i clanice foruma.
    Za podsjetnik svima pravila http://forum.roda.hr/threads/54572-Pravila-ovog-foruma

Drugo, vec dugo na Rodi nema kruzoka. Jednostavo je tesko drzati takve teme pod kontrolom i da one uopce imaju smisao , osim druzenja. Kao sto se vidi , ova se tema otela kontroli, a da ne pricam da ima i prilicno neprikladnog nacina komunikacije.
    Ne vidim smisao molbe da se drzi naslova teme jer je sve otislo toliko u sirinu da vise nema glavu niti rep.
    Sutra su izbrisati neprimjerene djelove postova/i postove na koje su drugi forumasi vise puta upozorili .
    a nakon toga vidjeti cemo sto i kao dalje sa ovom ( i slicnim ) temama.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ja cu ovdje napomenit da se ne slazem da tema nema veze s naslovom i da ovdje zaista svaka zena zaista iznosi svoje problem i strahove. I ako se procitaju postovi bolje, to ce se i vidjeti. Ima i malo razgovora sa strane, ali nema previse. I jos cu jednom ponoviti da su meni cure na ovoj temi zaista pomogle i da me prodje strah od preeklampsije, i strah od toga da mi beba sasvim pogresno stoji, i strah kad bi ga slabo osjetila da se mice... A ima tu cura koje pisu i o puno ozbiljnijim problemima, o visku i o manjku plodne vode, i o strahu da nesto nije u redu s bebicom... i vjerujem da im je svima ova tema bila od koristi... a za cure u zadnjih mjesec dva kojima je glavni strah, strah od poroda i od pregleda, mislim da je isto ok tema. I mislim da pomazemo jedne drugima da prebrodimo te strahove.

Sve u svemu, atmosfera je puno pozitivnija i ohrabrujuca od atmosfere prije dva mjeseca kad se se strahovi cesto docekivali na noz.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Milenche, super!!! Ipak si me poslusala da nam ne kravis prosjek dobrih ishoda <3

Sto se tice upozorenja admina, samo cu reci da ima postova koji stvarno nemaju veze s temom, ali ti postovi nas razvedravaju u ovoj "mracnoj" temi. Smatram da se ne treba bas strogo pisati samo crno tu jer je tema "crne boje", treba nam malo i "sarenih boja" da nas drzi pozitivnima.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

A mozda je to i nesto drugo Al i da nije... bebici je jos dobro u trbuhu nema veze sto se nisi otvorila... ima dovoljno vremena! Neka raste jos malo na sigurnom.
    Ovo su bas bh jer ne bole, samo sto su postale ceste i to mi ide na zivce. Dok sam u pokretu ne osjetim ih toliko, ali cim legnem da odmorim (a to je cesto jer nemam kondicije niti malo i umorim se brzo), odmah krenu.
    Mene ce na kraju iznenaditi kad se budem najmanje nadala, samo bi volila da to krene samo od sebe, a ne da idem na inducirani. Ali kako god bude...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Milenche bravo za vas dvije cure!

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ne razumijem kome smeta sacica uplasenih trudnica koje ovdje traze utjehu i mir. Ocigledno da neki ljudi nemaju svoj zivot pa se idu bavitu ovakvik stvarima. Valjda nisu nikad osjetili strah za trudnocu ili bebu. Ili jesu pa su zaboravili.
    Kako god bilo ide njima na dusu, a znamo tko su, nadam se da su ponosni na sebe. Ja se micem s ove teme i foruma. Sad mi brisite postove a mozete i mene tako da drugima bude srce na mjestu i da ih ne smeta tuđa nesreca.
    Posljednje uređivanje od Ayan : 28.09.2016. at 09:09

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj bmaric prvotno napisa Vidi poruku
    Milenche, super!!! Ipak si me poslusala da nam ne kravis prosjek dobrih ishoda <3

Sto se tice upozorenja admina, samo cu reci da ima postova koji stvarno nemaju veze s temom, ali ti postovi nas razvedravaju u ovoj "mracnoj" temi. Smatram da se ne treba bas strogo pisati samo crno tu jer je tema "crne boje", treba nam malo i "sarenih boja" da nas drzi pozitivnima.

Nadam se da necu,jucer je bio dobar dan.Nek svi pregledi u buducnosti budu u istom tonu i mozda mi malo smire paranoju!

Milenche avatar
    Datum pristupanja
    May 2016

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Milenche bravo za vas dvije cure!

Hvala ti!❤️

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Dear mods, I think you did a gr8 job,
    we were never a problematic mob.
    But, to be fair, we have to admit,
    to talk about washing machines-I wouldn’t permit.
    Yet vaginal rings and slimy discharge,
    incompetent cervix that can recharge,
    amniotic fluid and useless contractions,
    they all provide us with daily distractions.
    Opened only for a finger or two-
    no labor for us out of the blue.
    As for me,
    yours truly-queen bee,
    humor is my middle name,
    it’s how I fight this fearsome game.
    But don’t mistake me for a fool,
    coz laughter is a powerful tool.
    Depression, panic and endless fear,
    grow but stronger as end is near.
    But, dear mods, please find us a little corner in the sun
    where all are welcomed, in sadness and fun.
    It’s very usefull for all to see
    how we progress through our pregnancy.
    Farewell now-
    you too, Beti three-
    yours is all the floor;
    you can kiss my bee-hind
    as I walk through the door.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Slazem se sa Jadrankom i Ayan,
    Kome smeta par zabirnutih trudnica? Uostalom davale smo jedna drugoj podrsku i utjehu! Koliko znam jos ni jedna nije napisala da je u strahu jer joj pada kosa sa glave!
    Bilo je tu svega i jos ima svega! Od zastoja u razvoju, visak plodne vode, secer, sumnja na down, serklaza, bakterije... Pa i sama pomisao da nisi osjetio bebu neciji savjet, iskustvo, podrska dobro dode!

Da se skrene sa teme, da skrene se! Kao i na svakoj temi od par tisuca postova!

Kuzim admina da je tesko drzati kruzoku, i da svatko ima privatni zivot! Ali mi se ne svida sto smo svi u istom kosu! Ima zena koje ni jednom nisu skrenue sa teme...
    A one koje jesu, i koje skrecu ima nacin da se to rjesi! A ne da zbog trpanja u kos svi se razidemo i od aktivne i pozitivne ekipe opet zamrznemo temu koja prije nas i nije bila bas aktivna!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pa oduvijek po ovom forumu tupe da nema chata i teme samo radi tipkanja i druženja. Još 2011. se sjećam da su bile takve rasprave, kad sam ja još samo čitala.
    Čak je i tema o trudnoći nakon MPO imala jedno upozorenje kad je krenula u chat

Možemo se slagati ili ne slagati, ali na kraju će biti modice te koje će napraviti ono što misle da je ispravno

Isprike na offtopicu

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

[QUOTE=Ayan;2921285]Ne razumijem kome smeta sacica uplasenih trudnica koje ovdje traze utjehu i mir. Ocigledno da neki ljudi nemaju svoj zivot pa se idu bavitu ovakvik stvarima. Valjda nisu nikad osjetili strah za trudnocu ili bebu. Ili jesu pa su zaboravili.
    Kako god bilo ide njima na dusu, a znamo tko su, nadam se da su ponosni na sebe. Ja se micem s ove teme i foruma. Sad mi brisite postove a mozete i mene tako da drugima bude srce na mjestu i da ih ne smeta tuđa nesreca.[/QUOTE

Ako u ovome postu misliš na mene, ja itekako znam sve o tome. Moja je djevojčica umrla na porodu. Bila sam mlada, zdrava trudnica, uredna trudnoća, porod na termin. Da li postoji išta gore od toga?

I ne mogu čitati kad netko izokreće stvarnost. Ili kada piše krive stvari, opasne po život bebe.
    Ovo je ozbiljan i edukativan forum, bilo bi lijepo da i ostane takav.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

I ne mogu čitati kad netko izokreće stvarnost. Ili kada piše krive stvari, opasne po život bebe.
    Ovo je ozbiljan i edukativan forum, bilo bi lijepo da i ostane takav.[/QUOTE]

U ovome se potpuno slazem!

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ayan, ostani, nemoj da se moram prijavit na facebook - to mi se protivi svjetonazoru

Sanja, kako je tvoja curica, jel jos kontrolirate bubrege?

Tajci, di si nam ti?

Meni danas bas neki pritisak u zdjelici, osjecam se nekako otvoreno. Makar ko ce ga znat... i pitam se jel i zivcanost znak nadolazeceg poroda. Skroz povezano s istom, totalno me strah kakva cu bit mama starijem kad se rodi mladji. Imam dojam da cu ga zapostavit i unaprijed se lose osjecam zbog toga.

QueenBee, kako si ti? Ima kakvih promjena?

Tajci66 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Jadranka hvala na pitanju, dobro sam. Bila sam na pregledu, otvorena prst, ctg super, kolicina plodne uredna i da cekam doma da krene
    Imam neka stiskanja, a sad cemo vidit. Ako ne prije u petak u 9 na pregled opet

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Tajci, super!

QueenBee avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2016

Početno

Eeeee, lipe moje, navratila sam da se pozdravim s vama. Tema će se očistiti i žao mi je što se nismo na vrijeme preselile na odgovarajuće mjesto za naše dnevne razbibrige. Meni osobno više ne štima pisati ovdje-ne mogu se prestati čuditi apsurdu da žena koja je izgubila dijete u bolničkom porodu i žena koja bi abortirala dijete zbog bolesti zajedno mene špotaju zbog želje za kućnim porodom. Svi imaju svoje svjetonazore i ok je braniti ih, ali ne i napadati. Baš zato sam pazila da nikad nikoga ne nagovaram na svoje 'ekstremističke' poteze steriliziranja posude za posteljicu i samopreglede cervixa :D-jer želim svima da rode zdrave bebice koji god način odabrale.
    Meni je bilo predivno biti dijelom ove ekipe i biti u istom košu sa svima vama, bez obzira na razlike u mišljenjima. Hvala vam što ste mi dozvolile prosipati svoj humor-jer to je moj ispušni ventil i bez njega bih odljepila :D
    Moja bebica dolazi za nekoliko dana i ja sam postala previše emocionalno vezana za ovaj forum, za ovu temu i za ovu ekpiu. Moram se sad nekako distancirati da se pripremim za naše treće malo čudo koje će zahtijevati svu moju pažnju i ljubav.
    Još jednom-svima želim sreću i porod kakvom se nadaju. Nadam se da ću pisati uskoro svoju sretnu priču s poroda-bez obzira gdje ga obavila. Bude li kod kuće i s previše detalja-I'll be sure to mention it na početku :D

Budite mi dobro i držite se-još malo i svi ćemo maziti svoje smotuljke. I bez obzira na sve, znam da ste sve odreda dobre majke i zato mi je među vama bilo lijepo

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Ayan, ostani, nemoj da se moram prijavit na facebook - to mi se protivi svjetonazoru

Sanja, kako je tvoja curica, jel jos kontrolirate bubrege?

Tajci, di si nam ti?

Meni danas bas neki pritisak u zdjelici, osjecam se nekako otvoreno. Makar ko ce ga znat... i pitam se jel i zivcanost znak nadolazeceg poroda. Skroz povezano s istom, totalno me strah kakva cu bit mama starijem kad se rodi mladji. Imam dojam da cu ga zapostavit i unaprijed se lose osjecam zbog toga.

QueenBee, kako si ti? Ima kakvih promjena?
    Dobro smo hvala. Mirujemo koliko je max.moguce zbog uree. A bubrezi pratimo ih. 12.10 je pregled i poprilicno me strah. Zato jer je imala skoro 5mm sa 21tt.,a max je 10mm koji beba moze ponijeti. Inace beba mora van zbog atrofije bubrega bez obzira na tt. Nadam se da cemo do 35tt izgurat! Dok.kaze izguraj do 31., al ja cu se truditi do 35! To nam je cilj

Svima vama koje vas steze, gura u ledima... Da samo znate kako sam ljubomorna

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

QB ja sam inace iskrena i bit cu i sada. Forum tome i sluzi za razmjenu misljena, iskustva...

Netko je negdje reako da si cijelodnevna zabava! Istina ziva! Bilo je super procitati kako gubis japanke, kako guras auto, ili ludis na sveki koja daje curama pastetu sa zlicom! Super mi je post o tome kako izgleda mlijecna voda...

Ja sam odreagirala na tvoj post iz razloga sto mi nije bilo jasno da netko ipak nakon dva poroda ima hrabrosti odraditi neke stvari. Npr diranje vodenjaka je puno previse bilo za mene! Po meni si tu po tim stvarima pretjerala! Cak sam pomislila jer to ona stvarno ili nas trola??
    Jer itekako smatram da to nije pametno zbog bebe, tebe, tvoje obitelji! A i nama/meni koji stvarno imamo strahove i nazalost probleme nije to jednostavno za procitati, a kamoli odobriti! M je ostao bez kisika, L je dobio infekciju, i sad opet problemi. A prve dvije trudnoce sasvim uredne! Od prve zatrudnila, ma savrsenstvo!

Mozda da sam o tim stvarima procitala u tvojoj prici o porodu bih imala drugacije misljenje! Tipa na ulomak o pregledu bih rekla pa ova je luda, ali onda bih dosao i onaj zadnji cin, "zagrlila" svoj smotuljak! Pa bih ovo prvo mozda i zaboravila!
    Porod kod kuce, ok mi je to! Ima lijepih par prica kod nas na forumu... Ali to je lijepo organizirano, bez previse cackanja... Bas onako fizioloski!

Svi smo se pomalo vezali za forum i docekujemo nove trudnice i pratimo postojece sa veseljem! Imamo ih hrpu za otpratiti, pa tako i tebe
    Ali stani, stani sa stvarima koje bih mogle nanjeti stetu svima vama! Ili nemoj ali imaj na umu da nekima to mozda ipak nece biti prihvatljivo! I da ces doci na oprecna misljenja! Mozda bas zato sto smo se svi vezali za onaj happy end kod svake od nas!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •