Kod mene pak tri dok.svi razliciti.
Npr. 18.04 menstr. I kad sam dosla na sv.duh ona je rekla da sam 36+4, a do tada svi 36+3. Kao da racuna cim navrsis 36tt to je ujedno i 36+1.
Njoj je termin 22.01
Privatnica je pomakla na 23.01
A socij. Na 25.01
Kod mene pak tri dok.svi razliciti.
Npr. 18.04 menstr. I kad sam dosla na sv.duh ona je rekla da sam 36+4, a do tada svi 36+3. Kao da racuna cim navrsis 36tt to je ujedno i 36+1.
Njoj je termin 22.01
Privatnica je pomakla na 23.01
A socij. Na 25.01
ja sam sve trudnoce do sada racunala po poliklinici harni
i sada mi po njima ispada 20.03.
a oni sa svojim kalendarima koji se okrecu dodju do 25.3.
stvarno ne kuzim
ok da je jedan dan razlike, ali bas 5
Vubs, koliko sam ja shvatila njima to ionako ne igra veliku ulogu. Meni je npr doktor odredio 25.6 po svom kalendaricu, po harniju sam 29.6. a po mom racunanju s obzirom na moju kaasnu ovulaciju ne bi trebalo biti prije 3.7. Tako mi se slicno dogodilo i u prvoj trudnoci i ja sam bila u pravu na kraju![]()
Ma istina. Ja se isto zbog tih +/- koji dan ne opterecujem.
Ljudovi a di nam je Tanita![]()
Curke, jučer u 2:40 došao moj mali princ! Nije bilo lako, ali vrijedilo je! Tipnem kad uhvatim cajta![]()
Ajme Tanita pa cestitam! Neka vam je sretno
Danas smo bili na prvom pregledu.
Sve je u najboljem redu, hvala Bogu!!!
Sljedeci pregled za 5 tjedana, neznam tocan datum.
mi danas bili na pregledu
sve ok, i dalje uloziva za vrh prsta, dobila sam spasmex za kontrakcije (po potrebi)
beba raste, nesto je naprednija, ima cca 760g
mama ugojila i sebe i nju
nisam dobila spotanciju za kile, valjda zato sto stvarno ne izgledam da sam dobila puno
radila mi je i briseve pa da i to provjerimo
kontrola ipak za 3 tjedna zbog kontrakcija
Tanita čestitke
Ginger bravo za pregled i bebicu
Posljednje uređivanje od baby01 : 04.01.2017. at 15:59
ginger bravo za pregled
velika beba ...moje je imala 1000g u 27tt
je, velika je
al to to su samo procjene, bitno da je u nekim okvirima
sad sam 23+4
s tim da ja radjam cim napunim 38tt pa ce biti taman![]()
bas sam napisala na drugoj temi...da nije ipak rekla 670?
bas cu pitati drugi put...smotana ja...a nemam na papiru, samo ona u kompu
u svakom slucaju, ugojila sam je
imam Gabi, ali ja se ne stedim
pijem mg, sad cu prvo povecati dozu, a spasmex cu podici da imam za rezervu
rekla mi je po potrebi
meni su kontrakcij uvijek rano pocinjale, ali srecom, nikad me nisu otvarale
Ginger - ja sam isto na prošloj kontroli dobila spasmex, popijem povremeno, kad sam dugo u pokretu...
Zasad sam zatvorena.. U drugoj i trećoj sam s 19tt već bila uloživa, zasad nisam, i nadam se da će čim dulje tak ostati..
Pijem i magnezij, naoružala sam se!
ma mislim da cu ja pojacati mg
ovo je za svaki slucaj
al pise u uputama da ne u trudnoci
a rece mi da ne utjece na bebu
Kaj nejde u trudnoći, spazmex?
Ja sam ga u drugoj T dobivala u bolnici, u injekcijama, i to skoro pa svaki dan po jednu (bila sam na tokolizi partusistena i unatoč tome imala kontrakcije pa je bil potreban i spasmex)..
Početno
Sanja 22.1.2017. (Ž) /
Sadie 1.2.2017. (Ž)
ljube555 2.3.2017. (M),
sejla 08.03.2017 (M) /
Vjerujem u bolje sutra 25.3.2017. (Ž) / 16.01
baby01 27.04.2017. (M)/
Cheerilee 06.06.2017/ (), 23.01
Gabi25, 07.06.2017/(M/Z),
Petticoat 18.06.2018(M),
Narancica000 29.06.2017/ (),
Zenii 30.06.2017/ (),/
Sybila 05.08/ (), 30.01
Black_girl
Žuška
Mini1010
Klamerica
Mono111
Posljednje uređivanje od Sanja :) : 04.01.2017. at 18:28
Ajme, treca sam na popisu .... Kako ta tablica brzo pomici se.... Danas obavljen pregled ...stanje isto. Strogo mirovanje, deckic okrenuo se sa glavicom dolje. Svi mjeri odgovaraju tjednima trudnoci. Tezina 1708g danas smo 31+6..... Nekako mi cini se da je malo.... Ja sa kg.na +2
Eto mene na vrhu popisa
Da mi je netko rekao da cemo dogurati, nema sanse da mu povjerujem.
Ja sam sutra na Sv. Duhu kontrola
Cure,
Ne znam jesam li pisala vise !
Sretna Nova godina ! Želim svimaa puuno srece u ostvarenju vasih želja
Kod mene Nova godina nije dobro pocela.
Jucer bila na pregledu, srce vise ne kuca, plod stao i po velicini odgovara 6+ 5, sto znaci da je jos dva dana negdje nakon proslog uzv se razvijao, jer jw tad velicina odgovarala 6 + 3, ili 6 + 4, a ja sam bila vec tad 7 tjedan, ugl.narastao je 1 mm, crl jucer 0,82 mm.
Dns mi je bila kiretaža, vakuumska, sto je manje invazivna, makar postoji veca sansa da je ostalo nesto unutra, ali to cemo zbrinjavati lako ako je, tako je dokt.rekla.
Imala sam uputnicu za kariogram ploda, makar sam i prosli put imala, ali tada se uzorak nije mogao poslati na analizu, nije bio dobar uzorak, a pretraga stoji jako puno.
Nisam znala da si sama moram organizirati prijevoz uzorka do Rebra, pa sam ujutro jedva nekako dogovorila pa je moja mama nosila uzorak ploda. Uzasan stres, a da vam ne pricam da mi prosli put kad sam ležala nisu vratili RH faktor, jer sam ga naknadno donijela, i jucer tražim papire u 19 h i nema ga. Pa su dns tražili u arhivi i nasli jer bez toga ne mogu u salu.
Ugl.zahvat je valjda prosao ok, ok sd osjecam, rekla je dokt.da mogu imati jake bolove i jace krvarenje kroz par dana radi tog vakuma.
U slijed.petak sam narucena na uzv, kad ce biti gotoc phd.
Citogenetski nalaz s Rebra je gotov kroz 3 , 4 tjedna.
Ne znam sto bi rekla ! Mislim ok sam, ali upravo ovoga sam se i bojala ! Plod ozivi i onda samo odumire ! Bilo bi mi lakse da nije ni ozivio, ako me razumijete, jer ovaj put se sve krivo razvija od pocetka. I taman kad sam se ponadala, gotovo.
I da, nisam imala nikakvog krvarenja ni smeđeg iscjedka ovaj put, znaci nista !!!! Svaki put drukcije, nevjerovatno !
Mono bas mi je zao
Ginger pitam jer se ja užasavam tih kontrakcija, u prvoj trudnoci sam zbog njih završila na tokolizi sa 29 tjedana. Nisu me posebno otvarale, bila sam samo uloživa za članak ali su me svejedno hospitalizirali.
Za sad mi se javljaju rijetko, možda svaki drugi dan jedna ali svejedno sam na oprezu i mirujem sto vise mogu.
Ako netko ima jos neki savjet kako ih spriječiti slušam
mono zao mi je
Gabi, nemam ti nista pametno za reci
u prvoj trudnici su mi se pojavile kasno, nisu me otvarale
u drugoj trudnoci su se pojavile ranije, 16-17 tt i od tad sam bila uloziva za vrh prsta
al nitko nije radio paniku oko toga i nije me otvaralo nista dalje, tako je ostalo do poroda
u prosloj i ovoj trudnoci sam sto na sat, ne mirujem nimalo pa je vjerojatno i do toga
jer, cim malo vise odmaram i kontrakcije su rjedje, ali nije da nestanu
al ono, uz njih tri, tesko mi je usporiti
da bas moram, onda bih...al kako je sve ok, onda ja po starom
samo cu pojacati magnezij, dobro ce mi doci i za probavu
mono, drži se nekako, nemam riječi![]()
![]()
sanja, sretno dns~~~~~~~~~~
Tanita, čestitaaaaam!!!!![]()
Hvala na podrsci.
Tanita, cestitam !!!!!! Nisam prije citalaaa![]()
Sanja, mi smo tu negdje. Ja idem u TA idući tjedan, nadam se. Ovaj tjedan mi se nije išlo. Idem čut presudu budući da idem na cr zbog posteljice.
Mono žao mi je, drži se!
Sanja ~~~~~
*
Cure imam pitanje, mene vec mjesec i pol rastura zdjelica, najgore je kad lezim na leđima i sjedim. Stalno pokusavam bit na boku, međutim nocu se budim na leđima i recimo ustanem se i moram do wc-a užasno me uklijesti. Jel ima kome da je tako?
Mono zao mi je, drzi se! Nadam se da ce ti ipak ulaz u novu 2017 razveseliti tvojim smotuljkom i da sve lose je iza tebe!
Baby01 meni ti tako bude... U intervalima. Cak sam zbog nesanice i bolova nadmadrac kupila, a ispod nj. super kvalitetan madrac i novi krevet sa podnicom... Nisam mogla se okrenuti, dignuti, spavati...
Evo me.
Beba je super, lijepo se mice... Pijelon desni sa 12mm na 10mm, a drugi 9mm. Ja zadovoljna. Ipak ponekad bit ce vise uspije se popiskit.
Buduci sam imala kontrakcije cijelu noc, u tolikoj mjeri da sam uzela i torbu sa sobom jer sam bila uvjerena da me otvorilo i da ostajem... Onda me vaginalno pregledala i kaze samo uloziva za vrsak prsta. U nalazu je navela 1cl.do uu.
Kontrola za 7dana.
A ja se osjecam kao da me tenk gazi... Debela, natecena, utrnuta i sto god pojedem kiselina i hrana mi se vraca nazad.
P.s. evo opet kontrakcija u krizima... Ne znam jel kojoj bilo tako... Kao da mi netko struju pusta? Onak toplo, tooploo po krizima pa stisne.
Posljednje uređivanje od Sanja :) : 05.01.2017. at 17:44
Aha zaboravih... Cervix retroponiran. Sta god znacilo ahaaha
U Petrovu. Ne znam koji dan, juros sam se naručila mailom i odgovroit će mi tek u pon. (nisam znala da je sutra neradni dan jer ne pratim datume).
baby01, ah, ti su cari trudnoce...
Sanjo, bravo! vidis kako ste daleko dogurale
sto laksi porod ti zelim!
hm...kontrakcije bas ne idu iz kriza...
da ne pocinje lagano?
Sadie hoce to u trudnoci
Ginger hvala na lijepim zeljama
Za kontrakcije stvarno ne znam sto da kazem...
Sa M me presjeklo napred i pocelo stiskat i posle otislo u kriza. S njim nisam imala BH.
Sa L, sam imala BH 3 dana pred porod i to bas skolske BH. Ono ukruti mi trbuh i pusti i tako cca 3x na dan. 4 dan su poceli navecer bolovi napred, i sjecam se otisla sam leci reko smirit ce se... Ustala sam nakon pola sata i pocelo u krizima..
A sada sve nsto ne odredeno ahaahaaa... Ali me ne otvara, pa stane, krene i tako prode dan.
Cestitke svim mamama i bebama i novim trudnicama. Mi smo super. Malo neispavano ali slatke su to brige.
mene ulovila neka viroza
nos pun, kasljem, al srecom temperatura ne skace, a nadam se da ni nece - sad se drzi na 37,2
sve me boli, al kasalj me zivcira, jer me od njega boli trbuh
jucer je bio suhi, danas je vec mokri...nadam se da nece dugo potrajati...
I mene nesto grlo grebe... I evo dobila proljev. Ne znam oce li bit viroza, il mozda od mg.
Samo ne opet na porod bolesna i u temperaturi. To iskustvo imam i ne bi ga vise ponovila!
Ginger laringopip +, sirup biljni je zakon kod kaslja... Ako zeli probati. Mojima i meni uvijek umiri kasalj.