34 tt, to je odlično! Ja sam svoju prvu curku rodila sa 35+1 nakon 6 tjedana tokolize i s njom je bilo sve super!
Tako da si super dogurala obzirom i na tvoje probleme s cerviksom. Meni su 34 tt san sad s twinsima
34 tt, to je odlično! Ja sam svoju prvu curku rodila sa 35+1 nakon 6 tjedana tokolize i s njom je bilo sve super!
Tako da si super dogurala obzirom i na tvoje probleme s cerviksom. Meni su 34 tt san sad s twinsima
da, 34tt cisto lijepo zvuci za razliku od 26tt i 1000g bebe kada sam zavrsila u bolnici
drzim fige da i ti izguras do 34tt
vubs super! al jos dva tjedna i onda slobodno u laganu akciju
Gabi sretno! javi nam
nije lako mirovati, znam to, prve dvije trudnoce sam strogo mirovala do polovice trudnoce, a onda samo laganini
nije lako, al moze se
ne strogo...imam maloga od nepune dvije i bas nije moguce
mirujem, ne dizem ga, ne radim kucanske poslove, nema sexa...
trebala bi dnevno 2 puta po dva sata lezati, uspijem dva puta po sat vremena
vozim maloga u vrtic, znaci stavim u sjedalicu i vadim
skuham rucak, drugo nista
i cervix se vratio na 30mm uz takvo mirovanje
sad 13.2 imam pregled, pa cu vidjeti stanje...mozda i ukine mi mirovanje
Uh kad bi i ja mogla tako to bi bilo mrak. Ja stvarno strogo mirujem, ustajem se samo za wc i jelo. Čak ponekad i jedem u ležećem. Ali dobro, samo neka bude sve ok, lezat ću tako koliko god treba
Slala sam mail na Srebrnjak, za uzv fetalnog srca što me poslala moja gin,
rekla je sestra da su s naručivanjem debelo u trećem mjesecu....
Pitala je koji je razlog što me dr poslala na taj uzv, i kad sam ojansila o čemu se radi,
rekla je da ne vidi povezicu između te dvije stvari..
I nije me naručila.. I kaj sad? Nejdem?Neznam nis sama :/
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 01.02.2017. at 16:09
Sejla, a nema bas nekih posebnih naznaka. Imam bolovi i kicmi svaki dan... Uzasan pritisak imam na mjehur koji mi stvara dodattni problemi posto i ovako mi mjehur jako jako lose i idem u pon.kod urologa. Bila na ctg to je uredu idem u petak ponovo. Jucer bila na uzv nekako dr.sumljiva plodna voda pa me pitao dal mi mozda curi ponekad a uz toliko mokroce koliko mi curi kroz dan neznam ni sama vise. I dalje vise strogo mirovanje kao rekao da ne bi beba izljetila van. Beba jako jako mala i slabo nabira. Sutra sam 36 tt i beba ima jedva 2350g. Za dva tjedna mi nabrala samo 200g. Ja na +1. I beba jucer okrenula se na zadak. ..
Evo i mene s pregleda, stanje nepromijenjeno, prvo je izmjerila cerviks 29mm pa onda opet mjerila jer joj bilo čudno, pa na kraju 25mm. Uglavnom zadovoljna je jer se nije pogoršalo i jer sam i dalje zatvorena i unutarnje ušće T oblika.
I dalje strogo mirovanje, pregled za 3 tjedna ako ne bi bilo nekih izvanrednih situacija.
Cheerilee ne kužim zašto te nije naručila ako si poslala uputnicu. Možeš li jos negdje to obaviti?
Zato jer naručuju negde za sredinu/kraj trećeg mjeseca, tad budem već oko30tj,
i kad je čula koji je razlog zašto me šalje rekla je da nema potrebe raditi (ne tim riječima ali shvatila sam )...
ugl, gin me poslala na uzv samo zato jer sin od 6g ima autizam a fizički je potpuno zdrav.. E sad kojiu je povezicu vidjela dr da me zbog toga šalje na fetalni uzv neznam..
SUtra idem do nje pa ću vijdeti kaj bude rekla....
SUper za pregled , da stanje nije gore.. AKo je sto to je također dobro
JA sam 23tt, uloživa za vrh prsta, i ležim najviše kaj mogu uz troje klinaca...
Bolje doma nego bolnica u svakom slučaju (to sam prošla u drugoj trudnoći)
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 01.02.2017. at 17:52
Sumljiva pl. voda u smislu da je ima premalo? S obzirom da je pitao primjećuješ li povremeno curkanje...Moraš sad onda skoro na novi pregled? Ako nije ništa komentirao bebinu težinu, onda je ok jer bi vjerujem u suprotnom kontrolirao protoke (ili ako nema mogućnost onda poslati u bolnicu). Procjene težine znaju varirati, a možda je beba jednostavno sitniija, meni je moja E. bila 2760g rođena na 39tt, pa onda samo držim fige da ostanete čim dulje 2u1![]()
Gabi, ajde, nadam se da ce tako i ostati, ako ne i povecati
samo ti miruj, nije lako kad vec imas jedno dijete, ali mora se!
Cheerilee, ne znam, ja sam citala da je najbolje oko, tj. iza 20 tt i oko 30 tt
Ma jos mi je sa njom najlakše, stvarno razumije koliko dijete može razumjeti, pomazimo se, pročitamo koju knjigicu, slažemo puzzle pored kreveta na stolu i tako, stvarno je dobro dijete. Veći problem je sto ne znam sta bi sama sa sobom dok je ona u vrticu, čitam, gledam TV ali sve mi već dosadilo.
No dobro, ide vrijeme, proći će i to.
Ginger jesu curke ozdravile?
Curke jeste mi zive? Evo i zatoplilo nam vani.
Nego ko nam stavlja listu s terminima? Jel neko odreden ili ko stigne, ima volje?
Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
Gabi, tak sam i ja sa svijim orvom dok sam mirovala s drugom
s tim da ona nije isla u vrtic, nego je moja mama bila kod nas
curke nisu ozdravile, al su malo bolje
samo, sinoc je i treca zakurila
Petticoat, mislim da tko stigne
Eto kod mene novost da ipak nije deckic nego je curka, hehe...Dobro ionako je sve rozo od prve, al iskreno vec mi je muka od roze boje, frozen, Else i ekipe heh
Neka samo nek su zive i zdrave
Petticoat, bravo za curku, znači ipak seka![]()
Ginger, želim brzo ozdravljenje curkama, mogu mislit kako je kad su sve tri istovremeno
Joooj mene je navečer/po noći opet žigalo dolje nisko, čim bih malo raširila nogu ili stavila u neki položaj, i onda kad se spoji s BH...i u leđima pecne....Danas definitivno moram više preko dana mirovati.
ljube555 2.3.2017. (M)
sejla 08.03.2017 (M)
Vjerujem u bolje sutra 25.3.2017. (Ž)
baby01 27.04.2017. (M)
Cheerilee 06.06.2017/ (M)
Gabi25, 07.06.2017/(M/Ž)
Petticoat 18.06.2017(Ž)
Narancica000 29.06.2017/ (Ž)
Zenii 30.06.2017/ ()
Sybila 05.08.2017/ ()
Malo sam nas obnovila, dada ipak curica sada znam sta me ceka, hehe
Meni je termin pomaknut na 30.5.
Ginger - kak su cure?
Moj najmlađi isto bubani od jučer, po prvi put u životu je pokupio neku crijevnu virozu, povraćao je i čudom se čudio kaj se sad događa... sad nam je ipak malo lakše, jedno vrijeme unatrag je počeo govoriti pa može ovbjasniti kaj i di ga boli...
Inače nismo skloni crijevnim virozama pa se nadam da bude nas ostale zaobišlo![]()
sejla, samo polako, nije lako pred kraj...
Petticoat pa da, nek se zna da stize curka
Cheerilee nadam se da vas ostale nece uloviti
curke su bolje, temperatura kolko-tolko pod kontrolom, al nosici i kasalj - karastrofa![]()
ljube555 2.3.2017. (M)
sejla 08.03.2017 (M)
Vjerujem u bolje sutra 25.3.2017. (Ž)
baby01 27.04.2017. (M)
Cheerilee 30.05.2017/ (M)
Gabi25, 07.06.2017/(M/Ž)
Petticoat 18.06.2017(Ž)
Narancica000 29.06.2017/ (Ž)
Zenii 30.06.2017/ ()
Sybila 05.08.2017/ ()
Cheerilee evo popravila
Cure pomagaj te ako ko zna. Jucer sam bila cijeli dan u drustvu necaka a danas mi je sestra javila da je dobio vodene kozice, ja sam ih kao mala imala ali svejedno sad me uhvatila velika panika moze li virus nastetit bebi?
Ako si ih imala nema nikakve opasnosti za tebe ni bebu. Moja curka ih je imala prije 3 tjedna, ja ih preboljela ko mala i sve je ok. Ne brini!
Hvala do neba na odg bas sam se prepala.
Anka, ako si ih prebolila ne trebas se brinuti
ne znam je li do ulaska u treci trimestar, vremena ili neceg treceg, al ja sam danas krepana
cijeli dan samo drijemam i vucem se s kreveta na krevet i ne mogu doci k sebi
sva sreca da je mm doma, jer ne znam kako bih s djecom...
nadam se da ce sutra biti bolje
A ja sam pak cijeli dan nervozna, placljiva, razdrazljiva, zivcana, bas uhhh jedva cekam zaspat a ne spava mi se
Jesam narancice vec 2 dana osjetim kao da imam mjehurice u stomaku. Nesta nevjerovatno, evo i sad je aktivan bit ce izgleda nocni tip po danu miruje po noci lumpuje hehe.
Viiiiiidisprekrasno, drago mi je da si mirnija sada!
Lumpuje on i po danu, samo si aktivnija pa ga ne osjetis, a nocu si mirna i koncentrirana na mjehurice![]()
Jos koji tjedan i tata ce moci osjetiti udarce !
Ja neznam sta bi bez foruma mene stalno hvata neka panika. Samo da sve bude ok.
Sybila, sto radis u 14+4 tt blizanacke trudnoce? Pa lezim na podu kuhinje i popravljam sudjericu, duuuh!
Curke, kako ste? Kako mirovanja, cerviksi, prehladjena djeca i uzivanja u trudnoci?![]()
mene boli stalno, kontrakcije su ucestale, ne znam kako cu jos mjesec dana izdrzati
u pon sam na kontroli, pa cu onda valjda nesto vise znati
mladji mi je doma ovaj tjedan, tako da i ne odmaram
uh, bas ne uzivam u ovoj trudnoci nego cekam porod
Ja i dalje i ležećem, ima boljih i lošijih dana ali sve u svemu ok je. Danas 23tt, već 3 tjedna mirujem.
Noćas mi se malena stalno budila pa mi se nekoliko puta bas stvrdnuo trbuh, inače nemam bas nešto puno kontrakcija, možda 1-2 dnevno.
A bebaci luduju, već mi trbuh skače koliko su aktivni.
VUBS ti i da sad rodiš- super! Tako da ne brigaj.
Sybila ženo kakvo popravljanje suderice u tom stanju?
Uh, vubs, bas ne zvuci dobronadam se da bude pregled ok, ali kako Gabi kaze - sad si u sigurnoj zoni, da i krene porod -bude sve ok! Drzi se!
Gabi - ja sam uvjerena da se oni igraju unutra
Um, to kad se trbuh stvrdne - to su kontrakcije? Mislim, stvarno ne znam. Meni se zna dogoditi navecer da mi je skroz donji dio trbuha, recimo oko ruba gacica, tvrd. Koliko sam gledala - moze biti i kontrakcija i sama maternica koja se pomakne prema abdomenu.nemam pojma.
A gle...mogu ju popravit ili ja, ili zvat majstora koji ce doci za cca 3 tjedna. Moje musko je umjetnicka dusa odrastala samo s mamom - taj kad primi sarafciger, znas da nece dobro zavrsiti i naucila sam izbjegavati takve ideje. A najveci mi je napor bio okrenut sarafe, stavila sam si podlogu, legla i polako sarafila i vadila vodu. Nije toliko zahtjevno koliko bi covjek rekao (osim mm, on bi slomio ruku ili nesto)
Da, to kad se trbuh stvrdne su kontrakcije, kod tebe su bebe jos uvijek tako dolje, zapravo iznad ruba gaćica recimo pa se taj dio stvrdne. Kako trudnoća odmiče i maternica raste- pomiče se prema gore pa su i kontrakcije višlje gore. Meni se sad stvrdne oko pupka.
Moram priznati da su mi bile puno gore i učestalije u prvoj trudnoci u ovo doba ali tad sam jos i radila a sad mirujem pa i to pomaze da ih nema puno
jos dva tjedna i onda bi bila sigurna zona...ovako bas i nije, uvijek moze biti nekih posljedica
ipak bi ja pricekala 1.3.
to mi je neka granica
meni su kontrakcije iznad pupka, bas kugla i onda nema micanja...inace je jos gore
jucer su bile svakih 10 minuta i onda je pocela i bol u ledjima dolje...moram priznati da sam se bas prepala...nije mi bilo svejedno
Vubs drzi sePolako iz dana u dan i docekat cete vi 3.mjesec!
Ja srecom ne znam sto su kontrakcije, prve koje sam osjetila su pocele ono jutro kad sam rodila prvu curku.
Gabi i tvoja se budi? Ajme faze. Komentiramo neki dan muz i ja da se pocela buditi kao kad je beba bila. Svako budjenje ima nekakav zahtjev: piskiti, piti vode, ispuhat nos, pomaziti, pokriti ju, pokriti plisanu macku, pokriti lutku, ide joj kosa u oci - nos -usta - usi i tako daaalje, i tako dalje!
I da, zaboravila napomenuti da ima gips od ramena do sake![]()
Posljednje uređivanje od Narancica000 : 08.02.2017. at 11:56
Sybila a nemam pojma sta je normalno, pij magnezij i puno vode, kažu da kontrakcije nisu opasne ako ne utječu na otvaranje. Ali bolje spriječiti
Narancica ma inače dobro spava ali nam je tata otišao dva dana na put i onda je sinoć i noćas cvilila za njim i bas je nemirno spavala. To me sad ona priprema na bebače i Ponovna buđenja [emoji2]
Danas 36+0, sutra pregled i uzv u Vinogradskojmožda će mi i reći kojoj vrsti poroda se mogu više nadati. Povremene lagane kontrakcije i jako žiganje dolje pri određenim pokretima, pogotovo navečer, nezz umišljam li al baš mi je osjećaj ko da osjetim otvaranje. Vidjet ćemo sutra, baš me zanima koliko je malac težak i je li (još uvijek) položen kako treba.
vubs, drz se jos malo!
sejla, zar vec???
Sybila lol na tm-a i tvoj popravak
mene ce kriza dokrajciti
prije dva tjedna me ukljestilo s lijeve strane, a sinoc i s desne
doslovce nisam mogla ni ustati, niti hodati
urlala sam od bolova, sva u suzama...ma koma
i ne znam kaj da radim, tablete i kreme ne smijem, masaza ne pomaze, ma luda sam!
Ginger - imas kadu da si mozes napraviti toplu kupku? Mozda bi pomoglo.
Imam kadu, al ne kupam se u trudnoci, samo tusiram
Frka me...