Stranica 477 od 581 PrviPrvi ... 377427467475476477478479487527577 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 23,801 do 23,850 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Vubs - super za veliku curku!
    Zibba - iskreno, drago mi je da se mices od Petrove, ja ju inace ne volim, a sto si ti tamo prosla...nadam se da dalje sve bude ok

Gabi - eto koliko mirovanje znaci super! Glupo pitanje...ali koje me kopka vec neko vrijeme...jesi isla privatno na anomaly? Jel znas, jel padne kome na pamet naplatiti dvostruko jer su duplici?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da, privatno, ja ti sve preglede obavljam privatno- kombiniram doktora u kojeg imam puno povjerenje i kojeg znam već dugo i doktoricu koja inače radi u bolnici ali idem kod nje privatno. Ne znam za druge ali nije mi naplatio duplo zato sto su duplici al vjerujem da i takvih bisera ima

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prvu curku sam vodila T i rodila u Petrovoj i rekla tamo više ne rađam ni pod razno. Drugu i treću sam išla na Sv. Duh i to je razlika nebo i zemlja. Sa trećom čak i ležala zadnjih mjesec dana zbog viška plodne vode.
    Sada ni nebi išla u Petrovu da mi nije moj gin rekao da s obzirom na rijetkost moje situacije ipak idem isključivo tamo jer kao oni su stručnjaci i oni će znati što treba. Da, primjetila sam. Tri doktora na hitnoj komentirala da nikada takvo što nisu vidjeli, treći nije pojma imao to da radi samnom, pa me ajde barem ostavio tamo pa da promatraju što se događa. I opet ti nitko ništa ne govori i ne objašnjava, već ti glavna sestra prokomentira da je ovo tako rijedak slučaj da ne znaju što da rade. Da su imali slučaj šrije par godina gdje je ženi se maternica spustila pa pritiskala mjehur i da je sve trajalo 2-3 dana i poslije bilo OK. A kod mene sve skupa se navuklo na mjesec i nešto i još se oni eto nadaju da će rastom maternice popustiti pritisak.
    Ja na kraju tako bilo, ali opet, sve je to bilo samo na tome da su se nadali da će se to dogoditi, i isčuđavali jer se sve to trebalo odigrati najkasnije do 14 tt, a ne tek sa 17 tt.

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Vubs, wow, velka curka za 35tt, super sto je sve ok

Gabi, sjajno, ma kak si krenula ti ces jos i prekoracit termin bravo za blizice, cine mi se super veliki za tt

Ginger, nadam se da se kontrakcije nisu ponavljale, barem ne tim intenzitetom.

Ja jutros peglala robicu i gazice za bebu, poslije nekako osjetila da me zimica i sad 37.3°...valjda nebude islo dalje

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

uuuu puno dobrih vijesti! bravo cure!

vubs, bome velika curka! jos maaaalooooo!

Gabi toooooo! samo ti lezi i dalje!
    jel idemo istom dr. na kontrole?

sejla, nije se onako ponovilo, srecom! odmaranje i mg pomazu!
    al jedva cekam kontrolu
    kad ti ides opet?
    a sto se tice temperature, ja ti stalno imam tak
    al inace, na vise mjesta sam procitala da prvi znal skorasnjeg poroda budu simptomi viroze...e sad...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zibba, ne znam, nemam iskustva sa zg bolnicama, al eto, sve cure kazu da je bolji izbor nego petrova
    nadam se da ces biti zadovoljna
    jer, stvarno je grozno ici doktorima u koje nemas povjerenja, pogotovo u tako osjetljivom stanju

Cheerilee, mene bas opalilo da se bilizi dan D i da bi trebalo lagano pripremati stvari
    muci me da ne mogu nigdje naci lijepe, vesele, nebabske spavacice sa dubokim kopcanjem
    pidjame neke imam, al trebaju mi i spavacice

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ginger je, isti doktor i ako nađeš takve spavaćice molim te javi gdje jer ja uopće nemam spavaćica, imam jednu s prvog poroda ali treba mi jos koja.
    Sejla drži se, valjda te neće sad neka viroza uhvatiti!

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Sejla - nadam se da nece rasti.
    Ginger - super za smirenje! Kak su ledja?

Ja sam kupovala spavacice za postupak, nasla sam u c&a i woman's secret fora (smijemo napisat trgovine, jel?), ima ih s kopcanjem skroz do dolje, kao oversized kosulja. Doduse, ne znam koliko dugo cu ih moci zakopcati,tak da cu morati opet u nabavku uglavnom, u c&a imaju divnu kolekciju bapskih, ali nadje se uvijek par komada fora i cijene su ok.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Gabi

Sybila opet se pogorsalo
    vec sam luda...i najmanja mi opet bubana
    u c&a nisam nista nasla, morat cu opet u inspekciju
    za ovaj drugi ne znam, nema ga u mom gradu...ima webshop? ili bar stranicu?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Imam i ja dvije spavaćice sto sam imala za postupke ali u te već sad ne stanem

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ginger - u ebemu jesi probala s termoforom?

Women's secret koliko znam ima u zgb na par mjesta...guglanje reklo da ih je prije bilo u rijeci, ali to je to, cini se da ih nema po drugim centrima u rh. Nisam bas bila od pomoci

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Inace, ja imam potrebu za ledom...tako sam se uspjela odsetat sad do trgovine udaljene 200m (woohoo jeeeeej za setnju!), kupiti onaj sladoled kaj je kao smrznuti sok i jest ga ulicom...ljudi koji su prolazili su ostali prilicno sokirani, oni u kaputima, ja u tajicama, duksi i jedem sladoled

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sybila nisam, frka me da mi ne pogorsa kontrakcije, s bas su uzele maha
    za sladoled

Gabi, nije bitno da sad stanes u njih, nego poslije poroda (tj. meni nije bitno)
    a tad ces biti puno manja
    ajme, uopce te onako mrsavu ne mogu zamisliti s blizanackim trbuhom

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

gabi...vidis kako mirovanje djeluje, sad samo tako nastavi
    bravo za velike bebe

ja sam na sv.duhu i imam samo rijeci pohvale za sve

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam spavaćice kupila u 12.mj kad sam bila u Grazu, u Primarku, za 3eura komad....
    Na kopčanje ima i C&A...
    Ili na placu (nisam bila al čujem da žene kupuju).....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 14.02.2017. at 16:43

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Jučer cijelo popodne/večer 37.5, dovoljno da me treslo i da nisam bila za niš, jutros više nemam pa mi je lakše, al sam se bome navrtila po noći. To ja uvijek za imendan/oko njega moram neš pokupit. Neka prolazna viroza-prehlada očito jer me i hunjavica drži.
    Ginger na pregled bih trebala sutra Danas 37tt.
    Posljednje uređivanje od sejla : 15.02.2017. at 08:39

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da se pohvalim. Stigo nalaz urina i kaže da je fiziološka flora uretre. Pao mi je kamen sa srca i sada sam barem 15 kila laksa. Toliko me već bilo strah svih tih
    Anibiotika, bakterija i svega da sam jedva spavala. Valjda će se nakon ovoga i želudac malo primiriti i krenuti sve na bolje.
    Ginger - kako kičma?

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Super zibba! Ocito je bilo do skladistenja loseg
    Sejla - drzim fige da prodje super i - njezno!
    Ginger jesi se uspjela naspavati? Jel malena bolje?
    Inace, ja svog muza trpam kombinacijom cinka i d vitamina - i moram vam priznati da je za nekoga tko je svaku zimu bolestan svaka 2 tjedna sad zdrav od početka 12.mj.

Skuzila sam da je meni zapravo velike probleme stvarao utrogestan. Dva tjedna sam ga sad uzimala 2×2 (prije 3×2), sad 1×2 i ja se osjecam bitno lakse - doslovno lakse. Kretanje je lakse, noge me vise ne bole kao da ce mi vene popucati nakon i najmanjeg kretanja, manje sam napuhana i lakse unosim i izbacujem vodu. Eto ti utrici

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hej cure!
    jok nisam se naspavala...malu opet bolio trbuh po noci, a pi danu nista...ludilo...
    kicma u banani, muz otiso na put, u stanu pale dvije atomske...jejiiii
    al prezivjet cu ja to...

spavacice...nije uvjet da su samo na kopcanje, ne zelim da su babske, ja bih neke vesele, lijepe

zibba super za nalaz!!

sejla sretno sutra!

Sybila, ko bi rekao da su ti utrici tak djelovali...koma...

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Pusti stan, dok možeš relativno hodati po njemu, dobro je
    Kaj malenu muči neka viroza?

Da, imala sam ranije jake nuspojave na duphaston, ali nekako to nisam povezala s utrićima, kao, ide na drugi ulaz

Datum pristupanja
    Oct 2016

Početno

Ginger drzi se, a malenoj brz oporavak. Ima vremena za ciscenje i pospremanje.

Ja cu spavacice uzet u mtč-u kad sam prosli put gledala bilo je svakakvih na gumbe.

Zibba super za nalaz
    Sejla sretno
    Sybla drago mi je sto ti je lakse

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj baby01 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja cu spavacice uzet u mtč-u kad sam prosli put gledala bilo je svakakvih na gumbe.

Mtč ima još negde otvoren dućan?
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 15.02.2017. at 16:35

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Zibba super da je sve ok s urinom

Sejla, i ja sam na pregledu sutra. Sretno nam :D

Spavacice - imam dvije iz extreme intimo, jako sam zadovoljna, dezenima posebno. Bas su vesele i lijepe, preporucam!
    Imaju online prodaju, vjerujem i ducane negdje po Zg. Isplati se pogledati

Jos dvije cu si kupiti u Primarku, cijene smjesne kod njih a predivne su.
    Posljednje uređivanje od Narancica000 : 15.02.2017. at 17:12

Datum pristupanja
    Oct 2016

Početno

Cheerilee ja sam u Zadru zadnje bila, al mislim da sam vidjela da ima i u Varaždinu.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pitam zato jer se Mtč općenito zatvara,tvornica je već dulje zatvorena, hale i zgrade se ruše.. Pa mi je čudno da još ma negdje dućana...

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Evo mene s pregleda. Zabrinuta i uplasena
    Danas po ZM bi trebala biti 21tt, a uzv mi pokazuje mjere za 19tt. Gledala je protoke, to joj se "cini" ok medjutim kako ja imam malo "viska" na trbuhu kaze da ne vidi bas najbolje sve i za dva tjedna ponovna kontrola. Preporuka mirovanje i lezanje na boku.
    Moji ciklusi su bili neredoviti, i ovulacija je bila na 20dc.
    S prvom curkom mi je termin pomaknut za 2 tjedna, ali sam rodila tjedan dana prije tog korigiranog termina.
    Konzultirale su se doktorica i babica, i zakljucile da je najbolje sa dodem za 14 dana pa ce sve bolje znati.
    Nisu ni svjesne koliko su mi otezale zivot sljrdedecih 14 dana!!!

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Joj Narancice, kak su te tak uznemirile ti nisi u RH, ak se dobro sjecam?
    Najbolje sto mi pada na pamet je drugo misljenje, ako si bas uznemirena.
    Ali ako vec znas da je o bila tjedan kasnije - samim tim bi po mjerama bila 20tt, a ne 21...pa s tim "viskom", ako sama kaze da ne vidi najbolje...tako cesto znaju fulati u mjerama da je to nevjerojatno.
    Kad si zadnji put bila na uzv? Kaj su onda rekli?
    Jesi radila anomaly? Ili planiras?
    Mislim da bude sve ok, sam su te bezveze uznemirile lezi, citaj nesto lijepo...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vjerujem da si zabrinuta, te mjere na uzv-u ponekad samo zbune....

Meni je u prvoj trudnoći termin bil 1.9.
    nakon toga pomaknut na 14.9
    a rodila sam 20.9. i to išla na inducirani porod a dijete nije bilo prenošeno (znači da sam imala jako jako kasniju ovulaciju - ciklusi su mi bili i do 45 dana)
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 16.02.2017. at 13:55

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Evo i mene s pregleda. 37+1, 3cm otvorena, ctg uredan, kontrola za tjedan dana i onda će se kao detaljnije o porodu (ak ne krene u međuvremenu samo, jel). U svakom slučaju ne pristajem na indukciju, a cr ako će biti potreban zbog nekog konkretnog razloga, nikako po defaultu. Mislim da mi zasad dobro ide i da ću se više izborit za sebe nego prvi put...
    Što se tiče pregleda, nije me boljelo ko zadnji put, ali sad opet krvarim svježu krv i neka tupa bol ko menstrualna.

Narančice, i ja vjerujem da je sve ok (nepreciznost uzv-a+potencijalno krivo određen termin), ali naravno razumijem zabrinutost i da nećeš biti u potpunosti mirna do idućeg pregleda. Slažem se sa Sybilom, ako te baš jako muči, potraži drugo mišljenje kod nekog privatnika...Drži se

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

O Sejla 3cm, pa to bi moglo i prije sljedećeg tjedna krenuti? Kako si sad- imaš jos bolove i krvaris?

Narancice i ja se slažem s curama- ja bi potražila jos jedno mišljenje- ti uzv aparati znaju biti stvarno različiti- a i znam da kod mog doktora kad mjeri bebe- izmjeri npr opseg glavice pa mu piše da je to veličina za npr 23 tjedna ali uz to piše i +-2 tjedna. Ne znam sto to točno znaci ali sigurno ne mogu sve bebe biti u milimetar identične u određenom stadiju trudnoce.

Narancica000 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2016

Početno

Sejla, nadam se da ce se sve odviti onako kako si i zelis!

Hvala cure, slegli su se dojmovi i sad mi je lakse.
    Lakse mi je prvenstveno zbog toga sto su moji ciklusi stvarno dugi i neredoviti bili, i sto se isto dogodilo sa prvom curkom samo sto smo to onda rjesili vec u 8.tt na prvom uzv kada je dr odredila termin po uzv i po tome smo se ravnale cijelu trudnocu.
    Ovdje je problem sto su oni mene vidjeli DVA puta do sada, bolnicki su pregledi pa nije svaki put ista doktorica ili midwife. U 15 tt na prvom uzv je dr rekla kako je trudnoca nesto manja, i pomaknula termin za tjedan dana a danas ova napravila paniku jer bi trebala pomaknuti za jos tjedan jer they don't do it usually omg.
    Pa hello, naravno da ne radite jer se to radi u ranij trudnoci ali neeeee, vi ne radite bespotrebne preglede u ranoj trudnici pa vam je prvi pregled sa 15-16 tjedana
    Uglavnom, narucila me za dva tjedna da barem iskljucimo eventualne zastoje ili tako nesto.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Narancice - drago mi je da ti je malo lakse
    Sejla - o pa da, to bi moglo skoro. Zao mi je kaj opet krv jel se smirilo kaj?

Cure, mene sise ubijaju. Bradavice vec dva dana su tako uzasno osjetljive, bole i peku strasno gugl kaze da je normalno u trudnoci, pripremaju se za mlijeko....ali strasno je. Jutros sam u krevetu sjedila i grijala ih fenom da popusti. Funkcionira dok grijem, kad prestanem, opet pece izgubila negdje cep od termofora pa ih nemrem tak grijat....grrrrrr....

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Hvala cure
    Evo, curkanje je jučer stalo, trudova nema barem ne nekih bolnih...tako da trenutno još ništa. Ne bih još barem par dana, preko vikenda se moraju montirat police u novoj špajzi (ne ja naravno), a u pon idem kod frizerke da na nekaj ličim

Sybila, jesu li i ispucale? Ako jesu, maži i nekom kremom/masti za to. Da, paše toplina, točno se osjeti kako popušta. Kad ti par dana po porodu nadođe mlijeko nakon kolostruma, topi tuš će te preporodit, jer je onda stvarno osjećaj ko da će grudi eksplodirat. Srećom pa ne traje dugo, samo koji dan dok se ne uspostavi ritam s potrebama bebe (kod tebe beba ).

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Sejla - apropo tvojih polica...govorila sam frendici da ce roditi u cetvrtak (jucer) od proslog tjedna. Jucer ujutro ona na pregled, otvorena 5 prstiju, ali ode ona doma jer prvi porod bio spor, a ona ima obveza. Kao, stisnut ce, treba do kraja urediti sobu, pobrinuti se za malenu, ja joj govorim - luđakinjo, rodit ces u autu. Sinoc je krenula od doma u 11:05, rodila u 11:35, par minuta nakon ulaska u radjaonu
    Uglavnom, pusti police i frizerku

Bile su ispucale, mazem ih sad, i to olaksava. Inace su jako jako osjetljive, jucer sam hodala s raskopcanom pidjamom gore jer me ful smetala, bradavice se odbijaju uvuci. Iskreno receno, ne bojim se poroda, carskog, rezanja, nicega...koliko se bojim dojenja

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I kaj joj je falilo, žena rodila ekspresno i filmski Ma šalim se, naravno da se čuvam, u radovima ću biti samo nadzor Htjela bih još malo biti 2u1, ko da još nisam spremna. A još niti nemamo ime nego samo uži izbor (ajmo reć 4 imena), pa kako onda mogu u bolnicu već

Je, neću lagati, dojenje je prvih par dana dosta bolno, ali kada se uspostavi ma nema ljepšeg osjećaja Ja sam doslovno par dana neutješno ridala kad smo morale prestati nakon 2 god1mj zbog povratka na moju terapiju...pa se sada izrazito veselim ponovno iskusiti tu predivnu vezu s bebom

Sanja :) avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Cure molim vas pomoc. Bolesni smo.svi pa mi je tesko trazit vase postove i gledat u ekran.

Frendica u 33tt ima TSH 14. u komi je totalno. Boji se prijevremenog i da nije tumor.
    Kako vi rjesavate taj problem u trudnoci sa stitanjacom? Kolki vam je bio tsh i kolki je bio sa terapijom.
    Puno vam hvala i svima puse.

P.s mi smo bili na kontroli velika curka sa mjesec dana ima 4800gr. i 55cm. Kaze vjerojatno ima i 5kg al vaga nije precizna, buduci da tjedan prije je imala 4700gr.

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Citiraj Sanja :) prvotno napisa Vidi poruku
    Cure molim vas pomoc. Bolesni smo.svi pa mi je tesko trazit vase postove i gledat u ekran.

Frendica u 33tt ima TSH 14. u komi je totalno. Boji se prijevremenog i da nije tumor.
    Kako vi rjesavate taj problem u trudnoci sa stitanjacom? Kolki vam je bio tsh i kolki je bio sa terapijom.
    Puno vam hvala i svima puse.

P.s mi smo bili na kontroli velika curka sa mjesec dana ima 4800gr. i 55cm. Kaze vjerojatno ima i 5kg al vaga nije precizna, buduci da tjedan prije je imala 4700gr.
    Super za curku, lijepo napredujete!
    Ok, sto se frendice tice - odmah kod endokrinologa, ne znam za druge bolnice, ali u VG ce ju primiti odmah doslovno s ulice (ne steti nazvat prije i najavit se) s takvim nalazom. Meni je tsh skocio bio s 2.5 na 9 u mjesec dana, digli su mi ful terapiju (sa 75 na 112) i pao je za 4 tjedna u normalu. Kako veli moja endokrinologica - beba si uzme sto treba, mami sto ostane. Zato tsh divlja u trudnoci. Ne znam zasto sumnja na tumor? Jel pije vec nesto?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Nista jos ne uzima. Ici ce danas privatno odraditi pretrage. Ukomirana je jer je svasta procitala da steti bebi. Budem se javila kad saznam vise. Nje nema na forumu. Rekla sam joj neka vam se tu javi
    Posljednje uređivanje od Sanja :) : 17.02.2017. at 13:18

Sybila avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ok, ako zeli privatno, ali moze ici na uputnicu u bolnicu bilo gdje - primit ce ju, to je hitan slucaj i tako ce ju tretirati.
    Sretno joj!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da, svugdje će je hitno primiti..
    Meni je inače sa štitnjačom uvijek sve bilo ok,
    sad u ovoj T mi je tsh najviši bil 4.64
    (pijem terapiju 5 dana u tjednu 25mg Tiraq i 2 dana 50mg)

A imala je kakve simptome poremeaćaja rada štitnjače ili ?

sejla avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sanja, a da nema druge nego odmah kod endo i dobit će euthyrox. Neznam jel ikad prije imala nekih problema sa štitnjačom ili joj je ovo prvi takav nalaz. Tsh joj je jako visok, ali sad će se poduzeti sve što treba. Visok tsh ometa začeće, tako da je njoj to vj. tek friško skočilo. Jel imala kakve simptome? Pitam jer ja čim imam oscilacije odmah osjetim po sebi da nešto ne štima. U svakom slučaju, nadam se da će sve biti uskoro u redu Piši nam novosti!

Bravo za tvoju naprednu curku, i želim vam da brzo ozdravite

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sanja...neka ide u bolnicu, kada sam ja bila bilo je dosta trudnica koje su bile zbog stitnjace
    i tabletama su sve drzali pod kontolom
    samo neka bude pod kontrolom
    ja nisam imala problema sa stitnjacom, tako da stvarno ne znam kako djeluje na bebaca

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sejla...3 cm...pa to bi moglo ovaj vikend krenuti
    sretno

ja stalno osjecam neku mucninu, ne mogu jesti, jedva se prisilim da pojedem komad kruha ili neko voce
    jednostavno ne mogu ni zamisliti da bi pojele kompletan rucak
    stvarno mi je pritisak na zeludac konstantan
    jedva cekam roditi
    mislim da bi pristala odmah 1.3

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Zlatne ste
    njoj je sada u trudnoci znalo biti lose, vrtoglavice, pa se sva preznoji, srce joj luđacki kuca, i to zadnja 2 mj. Ali ona je to pripisivala trudnoci. I u petak je isla ginekologu na redovitu kontrolu, i bila zamjena, i ta dr ju je poslala na pretrage. Da je otisla i dosla kod svog dr on ju nebi poslao. Tako da je to ispalo slucajno

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Narancice, meni se cini da su te bez razloga isprepadali
    te mjere su precizne u prvim tjednima, i tu odstupanja nisu dobar pokazatelj
    medjutim, oko 18tt pocinju ta odstupanja koja su ok (tako sam nasla info)
    i uvijek na uzv kod mjera i tjedana pise +/-2tt
    a s obzirom na tvoje ovulacije, to sve zvuci ok
    al odi po drugo misljenje ako se brines

sejla opaaaa 3 cm! ja sam zadnji put u radjaonu usla s 4 cm...
    zelim ti lagan porod!

Sybila bas super za frendicu!

Sanja nek ide hitno endokrinologu

ja bila na pregledu
    beba je velika, veca za skoro 2 tjedna, cca 1800g
    uglavnom, sinoc su me opet prale one kontrakcije pa sam dobila i nomabel i uputnicu za ctg u bolnici...pitala sam dal moram odmah pa je rekla da ne, al da odem ako se ponovi
    i dalj sam samo uloziva, cerviks je smeksan, ali se skratio sa 3,74 na 3,34
    ona kaze da je to super nalaz za cetverorotku, al da se smirim i vise lezim
    i sad me malo frka... normabela me strah, spazmex mi isto nije bas drag, a pregled u bolnici mi je najmanje drag
    i tak...morat cu vise mirovati, a s njih tri...uf..:

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

e da, pijelon se smanjio sa 5,9 na 5,3
    sutra okruglih 30tt

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ginger super za veliku curku i za pijelon!
    A sto se tiče kontrakcija i cerviksa- zašto se bojiš normabela? Ja sam sa curkom u prvoj trudnoci zavrsila na tokolizi u 28. tjednu a sastavn dio tokoize je normabel- s tim su me filali do puna 34 tt. Sve je ok sa curkom. A i puno ginekologa ga preporuča protiv kontrakcija. Ja popijem navečer onaj od 2mg ako mi taj dan bude vise kontrakcija. Bolje normabel nego bolnica

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

E da- i to sam jos htjela- jel moguće da ti kontrakcije skraćuju cerviks?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Gabi, ma ne znam, frka me svih lijekova...imam i spazmex
    I ne znam sto je bolje...
    A skracuju li kontrakcije cerviks, moguce je, ne znam...
    Iako, cerviks je super za cetvrtu trudnocu i tjedne u kojima sam

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

e da, Sybila, kao netko tko je dojio punih 6 godina ukupno, mogu ti reci da to nije tako strasno
    a imala sam i ranice, i premalo mlijeka (pa smo morali navlaciti), i previse mlijeka i zastoje
    jako je bitan pravilan polozaj i dojenje na zahtjev
    a najbitnije - informirati se dobro prije poroda
    jedva cekam opet dojiti
    najmanja je prestala kad sam ostala trudna, s 2g i 8mj
    da nisam, tko zna koliko bi trajalo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •