Stranica 48 od 581 PrviPrvi ... 3846474849505898148548 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,351 do 2,400 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Evo ja za sada na +5kg a trbuh oooogroooman. Volim sve pojesti i ne pazim previše. Danas me ulovila želja da si napravim tiramisu ali u njega po mom receptu idu sirova jaja pa sam sad ipak u potrazi za nekih drugim receptom.
    Što se spola tiče mm i ja se dogovorili neka bude iznenađenje. Jedino neznam hoću li izdržati u neznanju

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne znam što ovo moje čudo čeka, pa već mu je i vrijeme

strategija, svaka čast na iznenađenju za spol. Iako sve više parova čujem da se žele tako iznenaditi. Ja mislim da ne bih mogla izdržati

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja jedem sve, ali apsolutno sve i ne zamaram se s ničim (a nije da nisam čitala o svim boleščurinama - naprosto sam odabrala da se neću još i time opterećivati)
    zato i jesam dobila 17kg
    s tim da sam ja imala problema na početku trudnoće, ali to je krenulo još prije nego sam znala da sam trudna, pa sam to rješavala u trudnoći i sve je ok. prošlo
    a suhomesnato radimo sami, kupujemo jedino šunku kad MM radi pizzu
    paštete ni inače ne jedem, u mom selu nema mekdreka, pa ga ne jedem sve i da hoću
    ali svježi sir jedem u neograničenim količinama (i to od kumice s placa, koji je po meni i potencijalno opasniji nego dućanski), salate sve najnormalnije, dobro oprane...
    colu sam rekla mužu da kupuje u kontroliranim količinama, jer bih mogla hektolitre popiti, a inače ju doma nemamo (kao ni ikakve sokove općenito, osim kad znamo da nam netko dolazi na ručak)
    i jedem petit beure sa mlijekom u oooogromnim količinama (od tud kile )

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

uhhh ta prehrana....ja jedem sto sam i do sad, meso nikad (vegeterijanac) ribu 1-2 put tjedno (to sam se nekako prisilila), kile idu gore samo tako a ja kao štap s balonom na sredini, ja neznam di te kile idu s obzirom da sam sad sigurno na nekih +12-13 a u 33tt sam.
    A što se tice te cole, prokleta bila ....znala sam je i prije piti tu i tamo, a sad bi je najradije svaki dan, al suzdržim se pa je popijem mozda 2 put mjesecno. Al svaki put kad je pijem uzasno se osijecam nakon jer imam svakakve filmove u glavi heheheh
    I da čokolino

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Peony prvotno napisa Vidi poruku
    I Sarasvati me podsjetila na krafne, u jednoj fazi sam ''morala'' svaki dan pojesti krafnu, i to s marmeladom, a prije toga ih nisam okusila od osnovne škole..
    Upravo tako. Baš te s marmeladom.

mravak, meni je to žarenje prolazilo odmaranjem. A znalo se pojaviti kad bih dugo stajala. Čak ne hodala, nego stajala.

I ja mislim da ne bih mogla izdržati ne znajući tko mi je podstanar. ALi vjerujem da će vam stvarno slatko biti to iščekivanje.

Današnja prehrana do sada: Ujutro žitarice, lan, posije, bademi i jabuka u lijeku s cimetom. Prije sat vremena krafna. I nedavno 5 spekulasa.

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

kaj je to s tom colom u trudnoći,i ja bi ju sad pila svaki dan,al ju radije ne kupimo pa ne dojdem u napast
    danas mi došla sestrična i donesla mi tri krafne,sve sam ih odmah smazala kaj prije nebi nikad
    ja sam tak sretno kaj konačno znamo tko nam je podstanar,godinama ga čekamo i stvarno je znatiželja bila prevelika

strategija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

I ja sam u prošlim trudnoćama jedva čekala saznati spol ali nakon gubitka blizanaca shvatila sam onu - samo da je živo i zdravo! Nestrpljiva sam jako ali budem valjda izdržala.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj Ninunanu prvotno napisa Vidi poruku
    uhhh ta prehrana....ja jedem sto sam i do sad, meso nikad (vegeterijanac) ribu 1-2 put tjedno (to sam se nekako prisilila), kile idu gore samo tako a ja kao štap s balonom na sredini, ja neznam di te kile idu s obzirom da sam sad sigurno na nekih +12-13 a u 33tt sam.
    A što se tice te cole, prokleta bila ....znala sam je i prije piti tu i tamo, a sad bi je najradije svaki dan, al suzdržim se pa je popijem mozda 2 put mjesecno. Al svaki put kad je pijem uzasno se osijecam nakon jer imam svakakve filmove u glavi heheheh
    I da čokolino
    ja baš nisam štap, al srećom su mi ruke i noge jednake kao prije, ništa se tu nije mijenjalo. Trbuh je dominantan
    Samo što su meni prsa zaista velika sada (dva, ako ne i tri broja veća). (I čini mi se guze da su se zaokružile više nego što inače jesu, a nije da nisu okrugle!)
    Nadam se da neću baš sad do kraja dobiti duplo!
    Al', naravno, najvažnije je da je bebica dobro pa sad izdržat ćemo i debljanje.
    A s Colom nemam problema. Nisam ni prije bila luda za njom ni sada!

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Domace suhomesnato je definitivno opasnije nego kupovno ali opet ako se zaledi na par dana pa odledi baja nema , valjda... Ja imam tri pecenice u zamrzivacu,
    Ja sam se dugo borila sa e . Coli pa sam nekako to slatko svela na minimum ali da sad istog trena ne bi pojela 4 krafne bi )

Cijeli svoj život sam jako željela curicu i bila je , pa sam je izgubila. Sad jedva čekam saznat spol i svejedno mi je samo nek je zdravo a nekako mislim da je muško očaj put

Vrci SRETNO
    Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 21.02.2014. at 15:14

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ja se nisam bas opterecivala sa hranom cak sam pojela i koju konzervu tune, zelje salatu,suhomesnato, nadam se da nije ostavilo nikakve posljedice na smjeskice, vidjet cemo za malo vise od 3 tjedna. i ja sam imala e coli i zbog nje sam bila u bolnici sve je dobro dok se ne preseli u krv.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo da prijavim da sam ja jedno od onih čudakinja koja nije htjela saznat spol u prvoj trudnoći.... muž je izludio sa mnom...sada mi je rekao da pitam za spol čim se bude vidjelo...
    ne mogu vam ni opisat osjećaj kada sam se probudila iz narkoze i kada su mi rekli da je sve ok i da je cura...ustavri nisam još shavtila da je cura već da je sve ok, jer su me porodili ranije u totalnoj narkozi zbog komplikacija ...i onda mi muž dođe u sobu sa slikom male na mobu i kaže cura je i ima tvoj nos ajme rasplakala sam se...eto on ju je prvio vidio ....

Što se tiče žarenja maternice malo je popustilo.... ali i dalje se nekako čudno osjećam dole u tom djelu...mjehur nije, nemam problema sa mokrenjem...cijeli dan sam preležala...i dosta osjećam jajnike kako me žare,da ne nisam PREHLADILA dole? možda dok sjedam na hladni bide dok se perem??? ne znam luda sam...prošlu noć nisam spavala zbog toga.... i cijelo vrijeme trčim na wc provjeravam gačice.... ma baš sam ono

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Mi smo danas 16+3 i na +2 kg smo, s tim da smo startali s malo viška. Što se tiče spola, jedva čekam saznati tko nam se skriva u buši. A moj dragi ne želi znati spol. I nemam pojma kako ćemo to izvesti.

A što se tiče hrane, stvarno skoro sve jedem, i suhomesnate proizvode (s tim da imamo domaće i provjereno), paštetu, salamu i zelenu salatu. Slatko mi ne odgovara baš pa zato ne jedem, a na početku sam pila i dosta cole, sad više ne jer mi isto ne odgovara. Ne znam, nekako me hrane nije strah.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj mravak prvotno napisa Vidi poruku
    Evo da prijavim da sam ja jedno od onih čudakinja koja nije htjela saznat spol u prvoj trudnoći.... muž je izludio sa mnom...sada mi je rekao da pitam za spol čim se bude vidjelo...
    ne mogu vam ni opisat osjećaj kada sam se probudila iz narkoze i kada su mi rekli da je sve ok i da je cura...ustavri nisam još shavtila da je cura već da je sve ok, jer su me porodili ranije u totalnoj narkozi zbog komplikacija ...i onda mi muž dođe u sobu sa slikom male na mobu i kaže cura je i ima tvoj nos ajme rasplakala sam se...eto on ju je prvio vidio ....

Što se tiče žarenja maternice malo je popustilo.... ali i dalje se nekako čudno osjećam dole u tom djelu...mjehur nije, nemam problema sa mokrenjem...cijeli dan sam preležala...i dosta osjećam jajnike kako me žare,da ne nisam PREHLADILA dole? možda dok sjedam na hladni bide dok se perem??? ne znam luda sam...prošlu noć nisam spavala zbog toga.... i cijelo vrijeme trčim na wc provjeravam gačice.... ma baš sam ono
    Jesi bila kod svog liječnika?
    Najbolje ti je nazovi ga i upoznaj s problemom. Vjerojatno nije ništa i može biti mjehur (nema veze ako nemaš simptoma sa strane mokrenja).
    Al ako ti to već traje koji dan najbolje ti se posavjetovat sa stručnom osobom.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Vrci??????

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo danas nema nikakvih simptoma, da je se kojim slučajem i danas to produžilo zvala bi ginekologa....

Darija_os avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Lijep pozdrav svima s podforuma PZ voljela bih se preseliti kod vas i razmijenjivati iskustva,želje,strahove i sve općenito vezano za trudnoću...ovo
    mi je prva trudnoca i vjerojatno ću imati puno pitanja hehe trudna sam 8+5,bila već na dva pregleda,na zadnjem sa 7+3 mrvica je bila velika 11mm i kucalo je srceko <3

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Čestitam, Darija, nadam se da nećeš imati puno strahova

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Cestitke Darija. super!

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

cure, kaj se e.coli aktivira ako jedeš puno slatkoga? to fakat nisam znala, niti sam na to obraćala pažnju.

ahh, ja lagano cvikam. u srijedu idem opet na uzv i pregled pa me sad već lagano hvat pozitivna nervoza. ono, do sad sam sve kulerski, a sad sve češće mislim o tome kaj mi bude rekla, razvija li se bebica "normalno" ili kaj šteka, obzirom da se ono beta nije baš duplala pravilno, tj. duplala se pravilno, samo presporo....

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ni ja to nisam znala!

Pitanje: dali bebine udarce osjecate po cijelom trbuhu il vecinom na jednom mjestu?
    Meni su uglavnom jaci udarci desno na trbuhu, onako njezniji oko pupka, a lijevo ih rijetko kad osjetim.
    Isto tako se bebica namjesti desno pa mi uvijek taj dio onako napetiji il ispupceniji.
    Kako je kod vas?

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam oboje svoje djece osjećala po svuda, nije bilo pravila da su lupkali uvijek po istom mjestu. sina sam osjetila s 19 tt, a kćer kasnije, s 20 tt. međutim, kad bih se npr. legla na neki bok koji njima nije odgovarao (sinu nije pasalo da ležim na lijevom, a kćeri da ležim na desnom boku), onda bi po tom mjestu "živčano" lupali, dok nisam promijenila položal. kako su bivali veći u buši, znala sam ih "dozvat" tako da sam im pričala i dirala trbuh i oni bi me lupnuli baš na to mjesto gdje sam držala ruku. to mi je pomagalo u trenucima kad mi se činilo da ih slabije osjećam jer bi me nakon nekoliko mojih nagovora lupnuli na to mjesto gdje mi je bila ruka. ja sam od prvog njihovog udarca uvijek pričala s njima, tepala im, zvala ih određenim riječima (sina sam zvala kvrgica, a kćer ritalica i loptica - hopsica) i razvijali smo tu neku komunikaciju. uvijek bih im se obraćala određenom intonacijom i jedno te istim rečenicama (vrtila sam nekoliko njih). kad su me sa sinom skoro pred porod hospitalizirali zbog tlaka, bio mi je bed u bolnici pred cimericama pričat s trbuhom, ono kaj si budu cure mislile . sinko mi se slabije ritao kad su me hospitalizirali, valjda je osjetio moju zabrinutost. ali nakon 3 dana nisam više mogla izdržat i obratila sam mu se s dobro poznatim riječima: "di je moja kvrgica? di se ti meni ritaš?" i da ste vidjele to udaranje i lupetanje, mali se valjda raspametio unutra od sreće što sam mu se tako obratila... čitala sam jednom da se, ako pričaš s bebom od najranijih dana, razvija njezina emotivna inteligencija. malo zvuči bedasto nekome tko sluša sa strane, ali doista mislim da je to zbilja istina. barem je meni pomagalo u oba slučaja kad bi mi se činilo da je beba mirnija i da se ne rita onako često kako bih ja htjela.

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Meni je moja uglavnom od 24-28tt bila s desne strane i ta na ista mjesta, iako je na dane bilo po svuda. Sad je velika i nema prostora pa su uglavnom to noge u rebra i škakljanje rukama po mjehuru XD
    Sad si fino i komuniciramo što mi nije bio prije slucaj, gdje mazim trbuh tu se javlja

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Da da, tako i meni. Uglavnom desno!
    Ima dana kad je osjetim posvuda, al najcesce na toj strani (nogice vjerojatno).
    Pricam ja njoj, a najvise se razveseli kad s mm-om pricam i kad cuje njegov glas. Onda je tulum! Svidja joj se kad mi razgovaramo, posebice o njoj. I naravno, pricam i ja trbuscicu svasta. Sto smo taj dan radili, gdje idemo i ostalo!
    Bas me briga tko sto misli!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

candida se aktivira na slatko, darija dobro nam dosla!

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

lily kad se vrpoljila osjecala sam ju po svuda sad najvise ispod lijevog rebra posto se carica vec slozila za porod koji nam je za 3 tjedna ako bude sa 40 tjedana!

nancha avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ja svoju najviše osjećam s lijeve i desne strane trbuha i to u isto vrijeme... Glavicom se namjestila prema dolje pa pretpostavljam da to s jedne strane osjećam guzu a s druge ručice i nožice Obožavam ta njezina migoljenja

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj snupi prvotno napisa Vidi poruku
    candida se aktivira na slatko
    netko je spominjao e.coli i slatko pa sam zato pitala

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moj(a) se isto osjeti jače i više desno, ultrazvuk je potvrdio moje sumnje: tu su nogice

ja isto mislim da se puno slatkog odnosi na candidu, za e.coli mi je malo nelogično. iz istog razloga ga i ja nastojim držat pod kontrolom, kao i kruh i slično, jer me malo više muči u ovoj trudnoći

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Moja cura je već dugo kao namještena, a većinu vremena je bila s leđima na desnoj strani. Otkad je veća, ima je svuda. I super mi je kad je migalica

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Franny prvotno napisa Vidi poruku
    netko je spominjao e.coli i slatko pa sam zato pitala
    ja sam rekla, e.coli obozava slatko, godinama sam se borila s njom

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

cure s koliko ste tjedana radile prvi puta ogtt?

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

ja se ne sijecam tocno al odprilike je bilo između 24 i 28

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

aha ok, ja sam bila u 21 tjednu na pregledu i gin mi je napisao ogtt test, ali sam ga napravila danas na 22 tj jer sam dobila danas termin.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja sam radila s 23 tt.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

da li je glukoza koja se nalazi u KKS kad radimo u domu zdravlja ista što i vrijednost na tašte kod ogtt testa?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Least mislim da nije isto ali nisam sigurna. Ja sam u obje trudnoće radila ogtt zbog većih beba i oba puta je sve bilo ok. A znam da mi je KKS uvijek bila odlična.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Least123 prvotno napisa Vidi poruku
    da li je glukoza koja se nalazi u KKS kad radimo u domu zdravlja ista što i vrijednost na tašte kod ogtt testa?
    je

Tiia avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Kad ste već kod lupkanja, danas sam 21+4 i uglavnom osjećam par puta dnevno nisko bebu, ko da nogicama mlatara, nekad osjetim češće nekad dva tri puta da lupa. ovisi kako se umirim, ali samo kad sjednem ili legnem onda ona počne. Jel to ok. kad ona počne nešto više udarati? pretpostavljam kad dođe do neke veće kilaže jel, i kako maternice ide prema gore?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Tiaa...ja svog mališana osjećam svakako, ali vrlo često kao da me škaklja dolje nisko. I kako još uvijek radim i sjedim, onda osjetim kao da se namješta pa mi prigovara udarcima da mu dam malo prostora i malo ljepše sjednem. Isot osjećaj je kao da me nožicama udara. Prije nekoliko dana sam počela osjećati onako na desnu stranu skroz bočno, oko razine pupka baš udarce. Kad ih bude znaju biti 2-3-4 onako u malom razmaku pa taman kad pozovem muža on prestane I često mi je sada oko pupka...

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo, ja bila danas na pregledu i malo su mi strahovi splasnuli (za sada, hahaha), budući da je beba u ta 2 tjedna od zadnjeg pregleda narasla za 3 broja pa je sada 18,3 mm velika . po ZM sam 9+3, a po uzv sam i nadalje tjedan dana manje trudna, dakle 8+4 i znači da je za sada sve u redu.

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

franny i moja je baš tako, bila stalno manja za tocno tjedan dana, sad je omanje prase heheh, 2ipo u plusu.
    Drago mi je da bebica ljepo napreduje

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

tnx . sad sam i ja malo mirnija...iako, uvijek me kopka ono zakaj se beta tak sporo duplala...

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Franny, lijepe vijesti!

Ja sam bila isto na pregledu danas, ctg kaže da joj je baš lijepo kod mene. Danas, sutra, za tjedan dana...može svaki čas krenuti. S doktorom je dogovor čuti se na termin, ako mu netko nešto ne dojavi ranije.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Mi smo bili na ehokardiografiji i sve je u redu.
    Cura je nakon uzv bila bas zivahna.
    Posljednje uređivanje od Lili_nova : 27.02.2014. at 10:30

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

I mi bili na kontroli , veliki 3290 gr, prst otvoreni!

Peony avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Franny, Snupi, Sarasvati, bravo za preglede i vaše bebače! Nama sutra termin, idemo na pregled, zasad još ništa od ničeg...

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mislim da sam danas napravila glupost i iživcirala svog ginekologa, zvala sam ga i malo gnjavila i iako je stvarno uvijek spreman na tisuću pitanja, danas me otpilio. U potpunosti ga razumijem, vjerojatno je imao pacijenticu. Meni je sada užasno, užasno neugodno i ne znam što bih napravila.
    Ispričat ću mu se kad ga vidim.
    Da li vi zovete nekad svoje liječnike?
    Da li ih nekad zagnjavite pitanjima?
    Jesam li samo ja teška trudnica?
    Posljednje uređivanje od lavko : 27.02.2014. at 17:33

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Lavko, ja nisam zvala ali sam na pregledu pitala sve sto me zanimalo/mucilo. Inace je gugl bio taj kojeg sam maltretirala!

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Joj a ja sam čovjeka zvala! I još mu i mailove šaljem i na svaki mi odgovori, al danas sam ga uhvatila u gužvi valjda.
    Google me užasno unervozi, meni je to smrt, nemam ni tu mjeru pa dođem uvijek do smrtonosnih ishoda. Onda sam si rekla da ću slušat samo doktora.
    I eto...sad ugnjavi doktora. Bojim se da ga stvarno ne naljutim tako da mi više na niš neće htjet odgovoriti.

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sad se malo povuci, pokušaj se ne javljati do sljedećeg pregleda. Ako ćeš se željeti i tada ispričati, učini to. Samo ga nemoj sada zvati da bi mu se ispričala.
    Ali imaju na umu da on sad ne misli o tome pa nemoj ni ti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •